Kuka maksaa

Kesäkahdeksantoista

Omistan talon jonka omistus sekä asuntolaina on nimissäni. Avopuoliso on maksanut 70% kuukausierästä talon ostohetkestä lähtien, loput 30% kuukausierästä minä olen maksanut. Maksan taloudessa asuvien lasteni menot ja kulut sekä omia laskuja. Avomies maksaa minun pari velkaa, n. 400€/kk.
Kun eroamme, onko avomiehellä oikeus vaatia rahaa minulta siitä, että hän on nämä yhteiset vuodet maksanut lainaeriä sekä minun velkoja? Jos myyn taloni, olenko velvollinen maksamaan avomiehelleni jotain jos jään plussalle talon myynnissä?

5

639

  Vastaukset

  • Jos avomiehelläsi on dokumentit asiasta, niin kyllä hän voi vaatia sinulta rahaa.
   Ja etenkin siinä tapauksessa jos lapset eivät ole hänen lapsiaan, eli hän ei ole elatusvelvollinen lapsiin nähden.

  • Tottakai on koska on maksanut talostasi rahaa eli lainaa ja sinun velkaasi. Jos saat voittoa, voitosta tulee 50 % kumppanillesi sekä se rahat jotka se on maksanut talostasi lainana. Jos talo maksaa 100 000 euroa ja miehes maksanut siitä 70 % Niin miehesi kuuluu sada 70 000 ja sulle 30 000 euroa. Talo on tavallaan aina sijoitus, monet ostaa taloja ja yrittävät myydä voitolla. Talosta voi sada rahansa takas riippuu markkinatilanteesta ja siitä onko taloa remontoitu ja tehty parannuksia.

  • Kyllä, jos hänellä on millä todistaa että on maksanut sinun laskujasi. Hänellä on oikeus saada tasinkoa erossa. Eli jäät maksumieheksi. Täytyy sanoa että on hyväuskonen mies kun lähtee maksamaan avopuolison laskuja eikä talo ole myös hänen nimissä. Tällaiset hyväuskoset ihmiset ja heitä hyväksi käyttävät ihmiset työllistävät ihan liian paljon käräjäoikeuksia. Hoitakaa hyvät ihmiset asiat kuntoon paperilla jos ette kerran mene naimisiin.

  • Ei, sillä jos hän on vapaaehtoisesti suostunut ja maksanut velkaasi, niin ei sitä voi periä takasin. Jos on kirjallinen sopimus että hän "lainaa" sinulle ja maksat takasin kun pystyt siihen, niin se on eri asia.
   Vapaaehtoisesti jos on auttanut, ei sitä voi periä. Eri asia jos itse haluat hänelle maksaa saamasi avun takasin.

  • Tee toiselle niinkuin haluaisit itselle tehtävän.
   Eli älä käytä tilannetta hyväksksi hyötyä sellaisesta mikä ei ole oikeesti sinun.
   Miten haluaisit toisen tekevän
   jos sinä olisit maksanut toisen lainoja, miten toivoisit hänen tekevän.
   400e/kk on kyllä paljon vuodessa 4800e vuodessa. Kuinka kauan on maksanut
   Nollaa asunnon myynnissä (eli maksa silloin pois lainasi) eikö näin toivoisit itsellekin tehtävän.
   70/30 % ostohetkestä ja talo ja laina sinun nimissä.? MIKSI?
   Miksi maksatat omia lainoja vielä lisäksi? Eli todellisuudessa maksu n.80/20 %v riippuen yksityisen lainasi suuruudesta ja kestosta. Ja sinulla yksin hallintaoikeus sekä talon että lainan kautta. MIKSI? Eikö se joka maksaa niin sillä hallintaoikeus.
   Miten talon alkupääoma jakaantu?
   Toki mies montakertaa ansaitsee enemmän, ja ymmärrän että maksuosuus voi siks olla erilaiset,
   mutta, miks hallinta on yksiviivasesti sillä joka maksaa vähemmän.

   Ja omat laskusi ja lastesi menot kuuluu Joka tapauksessa sinulle, olitpa liitossa tai et, niitä ei voi sälyttää toisen hartioille. Ei vähennysoikeuta. Tuskin olet elatusapua käyttänyt yhtään tuon miehen hyväksi, jos maksuosuus on noin.tai muutenkaan.
   Vain Sinulla ja lastesi isällä elatusvelvollisuus ( isällä,. Joko suoraan tai solun kautta)
   Myös yksityiset lainat kuulunu ois myös kuulunut sinulle.

   Asianajomaksut, käräjäoikeudessa tulevat maksut, aika ja vaiva. Jos sitä pakotetaan useammassa oikeusasteissa. Sekä välien tulehtuneessa, sekä oikeus-saleissa tapahtuva likapyykkienpesu ja syytökset.
   Hae oikeusaputmstosta sovittelussa ja sovi asiat niinku oikein on.
   Itse en suosittele yllämainitsemani tietä vaan lähde reilusti, rehellisesti ja omatoimisesti ja avoimesti toista kunnioittaen sopimaan.
   Tää eibtarkoita etteikö voi pitää puoliasi niissä asioissa mikä on oikeesti sun.
   Mutta ei kannata käyttää hyväksi tilannetta, joskus se lasku napsahtaa maksettavaksi, ehkä toisessa muodossa, tai ajankohtana, joka on vaikeaa.

   Kriisit paljastaa meidät jokaisen, miten ihmiset suhtautuu asioihin ihmisiin.
   Millainen olet

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   100
   6205
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1261