Faktatietoa kaivataan, vuonna 2018 avioero

Eroa2018

Olemme asuneet puolison kanssa yli 2v erillään.
Miten avioero käytännössä menee tässä tapauksessa? Saako sen heti kun nimet paperissa vai käykö jonkun pidemmän prosessin vielä?

Entä maksu? Tuleeko maksaa paikanpäällä, käteisellä/kortilla? Vai tuleeko lasku?

Kiitos, jos joku jaksaa vastata!

7

426

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • infoainfoa

      Kaikki tuo info on Googel.ssa.

      • Ap2018

        Ei ole. Siksi kysynkin.


    • erotavoijostoimii

      Eron saat kyllä kun toimitat sen eteenpäin. Et tarvitse siihen edes toisen allekirjoitusta niin sanotusti. Meilläkin kun löysin tulostettuna eropeperit missä kumppanin tiedot täytettynä ja allekirjoitettuna. En tiedä kummasta kyse unohtako viedä postiin vai miksi venytteli paperin vientiä. Oli hauskaa kun otin ne paperit otin kopiot ja piilotin. Monta kk seurasin sen tekemisiä. Kakkonen oli ja valmistautui eron pyyntöön. No tulihan se vihdoin. Muka halusi jutella ja kertoa että tunteet on sammuneet eikä enään rakasta ja haluaa eron. Kun kysyin milloin näin tunsit sanoi tapahtuneen samaan aikaan kun tapasi kakkosensa. No kun sanoin että eron saa kunhan ei takana mitään pettämistä tai muuta ole niin erotaan. Mutta hain kaikki paperit ja kuvat esille tuosta toisesta naisesta. Oli mies mykkä ja järkyttynyt. Kun kysyin ja ojensin oman paperin missä minun allekirjoitus samalla erotaanko nyt "ystävinä? Alkoi Miettinen miten nyt ero otetaan. Kun sanoin keneltä tiedot ja kuvat sain ja sen miksi ne sain ei halunnutkaan erota. Omaisuus olisi ollut helppoa jakaa koska meillä ehto. Eli ei sekään ollut syy jäädä. Kun perui "ero halunsa alkoi vimmattu perustelu ja näyttö kuinka rakastaa vain minua ja haki tuolta toiselta pelkkää seksiä. Kun kysyin päätöksen jälkeen kertoili totuuden toiselle vannoi näin tehneensä. Toki sanoin että tuossa on ovi voi lähteä sen tykö. Ei missään nimessä halunnut. Tiesi mitä teen. Onhan meillä yhteisiä tuttuja. Eikä tajunnut että tunnen sen vaikka luulin etten ole koskaan edes tiennyt. Vuosia myöhemmin kysyi miten pystyin olemaan niin rauhallinen kun löysin paperit ja sain vielä kuvat enkä sanonut tai näyttänyt mitenkään. Kerroin että ihan samalla tavalla kuten se itsekin esitti asiat minulle ja eläen kaksoiselämää. Eihän se mulle kotona koskaan näyttänyt tai sanonut ettei rakasta. Seksiäkin oli tavallinen määrä. Toki miehen stressi iski päälle eikä kyennyt sitä purkamaan. Unettomuus öitä ja stressiä että sekoili lisää tuon kakkosen kanssa vaikka juttu oli jo käyty. En siitäkään häntä ratkaissut. Ajan myötä tuo kakkonen päätti lopettaa kun mies ei sitä eroa ottanutkaan. Ei näymmä halunnut kakkosena enään olla. Toki en arvosta tuota toiselta. Mutta olen nyt "vapaa myös itse hankkimaan jännitystä kun haluan. Eli ei erottu mutta en arvosta miestä enään. Toki meillä hauskaa on ja asiat ok muutti toki suhdettamme mutta ihan ok. Ei siis vienyt sitä muunkaan paperia eteenpäin jonka allekirjoituksen sille valmiiksi. Mutta "ystävä eroa ei saa eikä tule saamaan.

    • täht

      Toimita erohakemus käräjäoikeuteen ja se lähtee siitä. Harkinta-aikaa ei tarvita, JOS olette asuneet virallisesti (= todistettavasti) erillään. Maksu tulee päätöksen jälkeen.

    • ToivottavastiApua

      Joulukuun omasta kokemuksesta voin kertoa että erohakemuksen voi tulostaa ja täyttää ja ottaa siitä hyvälaatuisen kuvan ja laittaa sähköisesti eteenpäin tai postin kautta. Postista tulee sitten kirjeenä ilmoitus anomuksen vastaanotosta (tais tulla myös sähköpostiin jos lähetti hakemuksen sähköisesti) sekä 200 euron lasku eri kirjeessä. Lasku tulee ilmeisesti miehen nimellä, mikäli eroa haetaan yhdessä vaikka vaimon nimi olisi ensin. Kirjeet tulee ihan normisti postin mukana, ainakin jos eroa haetaan yhdessä. Sitä en tiedä, että jos vaan toinen hakee eroa, niin saako toinen siitä tiedon kirjattuna kirjeenä joka pitää hakea, vai tuleeko sekin normaalisti postissa?

    • ToivottavastiApua

      Lisäys vielä edelliseen, että lasku tuli pian hakemuksen jälkeen, vaikka me päätimme odottaa harkinta-ajan, vaikka olimme asuneet erillään yli 2v. En siis osaa sanoa, milloin vahvistettu päätös eroon tuomitsemisesta tulisi jos hakee suoraan eroa.

    • 7676

      Ensin tietysti pitää hakea avioeroa... eli erohakemus vireille.

      Eroa voi hakea yhdessä tai erikseen Netistä https://oikeus.fi/fi/index/lomakkeet/avioero.html
      hakemus.

      "Todisteet" erillään asumisesta mukaan. Siitä se lähtee käsittelyyn oikeuteen. Lasku tulee kotiosoitteeseen. Paikan päällä ei taideta edes ottaa maksuja vastaan. erotuomio tulee kotiin. Jos olette hakeneet yhdessä eroa, se tulee nopeammin. Kestäisikö nelisen viikkoa, enemmänkin riippuen oikeuden ruuhkista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe