Yli 50v on liian vaikea työllistettävä

Kokemustaon

50vuotias on jo liian vaikea työllistettävä uuteen työhön. Parikymppiset oppivat äkkiä uudet tämän hetken trendit ja työasiat, kun taas viisikymppiset pitävät kiinni omista asenteistaan ja ajatuksistaan joita on mahdoton muuttaa. 50:stä on vaikea saada "tottelemaan" nuorempaa työtoveria tai peräti pomoa! 50 vuotiaalla ei luultavasti ole paljon terveitä päiviä jäljellä joten työstä poissaoloja tulee harva se päivä. 10 vuotta ja onkin jo eläkeikä, joten miksi ihmetellään ettei yli 50:set saa enää töitä?! Usein he myös toimivat ammoina lapsenlapsilleen jotka vievät suuren osan heidän energiastaan ja sitten työpaikalle tullaan väsyneinä. Miksi työantajia syytetään jis he palkkaavat yritykseensä jaksavia ja energisiä nuoria, sillä kyse on kuitenkin taloudellisuudesta ja firman menestyksestä.

100

5693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HöpöHöpöLöö

      "50 vuotiaalla ei luultavasti ole paljon terveitä päiviä jäljellä joten työstä poissaoloja tulee harva se päivä"

      Täsmällen päinvastoin. Nuorilla ainakin meillä paljon poissaoloja, ja taasen yli 50 vuotiailla tuskin ollenkaan.

      "Miksi työantajia syytetään jis he palkkaavat yritykseensä jaksavia ja energisiä nuoria, sillä kyse on kuitenkin taloudellisuudesta ja firman menestyksestä."

      Firman kannalta olisi parempi palkata juurikin yli 50-vuotiaita. He tekevät työnsä yleensä paljon tunnollisemmin, ja kokemuksensa pohjalta usein myös paljon järkevämmin ja tuottavammin.. Ja ovat siis myös saikulla paljon harvemmin.

      "50:stä on vaikea saada "tottelemaan" nuorempaa työtoveria tai peräti pomoa! "

      Mistä moinen käsitys. Ainakin oman kokemukseni mukaan ei vanhemmalla työntekijällä ole mitään ongelmaa nuoremman pomon kanssa, jos tuo pomo on vain itse asiansa osaava.

      "Missä viisikymppinen on hyvä työnantajan mielestä?

      "Hänellä on monipuolinen työhistoria, vahva ammattitaito ja iän tuomaa elämänkokemusta ja suhteellisuudentajua.

      Työnantajan näkökulmasta hänen elämänvaiheensa on ihanteellinen: lapset ovat kasvaneet ja työhön riittää aikaa ja kiinnostusta.

      Vanhempi työntekijä on myös sitoutunut ja lojaali. Kun hän saa työpaikan, hänellä ei ole kiirettä vaihtaa tehtäviä tai hypätä kilpailijalle, niin kuin työuraa käynnistävä nuori saattaa tehdä."

      "Kun viisikymppinen työllistyy, hän voi tulla jopa halvemmaksi kuin nuorempi, sillä hänellä on usein äärimmäisen kova motivaatio tehdä työnsä hyvin"

      • Noup

        Hyvä provo. Todellisuus on juuri päinvastainen. Yli 50v on todella monia työtä haittaavaa oiretta esim. likinäkö jne Motivaatii on täysin kadonnut kun työ ei olekaan enää se tärkein asia. 50 vuotiaat tajuavat, että elämä alkaa olla loppusuoralla joten miksi ihmeessä sen kuluttaisi olemalla vain innokas työntekijä.


      • Ikänäkö
        Noup kirjoitti:

        Hyvä provo. Todellisuus on juuri päinvastainen. Yli 50v on todella monia työtä haittaavaa oiretta esim. likinäkö jne Motivaatii on täysin kadonnut kun työ ei olekaan enää se tärkein asia. 50 vuotiaat tajuavat, että elämä alkaa olla loppusuoralla joten miksi ihmeessä sen kuluttaisi olemalla vain innokas työntekijä.

        Likinäköisyys ( so. myopia) kehittyy lapsuudessa ja nuorella iällä. Tarvitaan silmälasit, kun ei näe hyvin kauas. Itsekin hankin ensimmäiset silmälasit 13 v . Ikänäköä (lähelle näkemisen ongelma) kenties tarkoitit. Ikänäkö tulee jos tullakseen siinä 50v tietämillä. Hyvin harvassa ammatissa tarvitaan täydellistä näkökykyä. Lentäjän hommat jne. Likinäköisyys ja ikänäkö harvoin estävät tai haittaavat työntekoa. Nimimerkki "Noup" taitaa vaan pitää omaa hauskaa tälläkin asialla.


      • Kuvittelua

        "Hänellä on monipuolinen työhistoria, vahva ammattitaito ja iän tuomaa elämänkokemusta ja suhteellisuudentajua" Mistä moinen käsitys. Moni 50 vuotias on ollut töissä yhdellä ja samalla työnantajalla joten kokemusta ei ole karttunut muuta kuin virheistä


      • Anonyymi
        Noup kirjoitti:

        Hyvä provo. Todellisuus on juuri päinvastainen. Yli 50v on todella monia työtä haittaavaa oiretta esim. likinäkö jne Motivaatii on täysin kadonnut kun työ ei olekaan enää se tärkein asia. 50 vuotiaat tajuavat, että elämä alkaa olla loppusuoralla joten miksi ihmeessä sen kuluttaisi olemalla vain innokas työntekijä.

        joo, koko ajan kolahtelee polvet johonkin ja kädet kun jotain yritän tehdä ja todella rasittavaa käyttää lukulaseja nenän kärjessä ja sitten katsoa kauemmas jne Ei todellakaan sujuvaa työntekoni ja se on kaiken lisäksi hermoja rasittavaa. Kokoajan pinna kireällä!


    • Luetyttötutkimus

      Viiskymppinen on tuottavuudeltaan noin kymmenkertainen verrattuna parikymppiseen, kertoo ILOn tutkimus. Nuori pomppii ja sätkii sinne tänne, kun vanhempi tietää tarkkaan miten menetellä ja jokainen turha toiminta jää pois. Se tehostaa työtä noin kymmenkertaisesti ja on virheetöntä.

    • urpojen-maa

      Vain Suomessa halveksitaan yli 50 duunaria ja hänen kokemustaan työelämästään.

      On tämä ihme maa missä valitetaan kun ei ole työkokemusta mutta kun sitä työkokemusta löytyy niin yhtäkkiä työkokemuksen mukana tullut ikä onkin ongelma.

      Vittu mikä logiikka, ei ihme että Suomi on konkassa.

      • suosiellävetelätäällä

        Ihan samaa mieltä, työ- ja elämänkokemus on Suomessa aliarvostettua. Moni täälläkin 50-kymppisiä mollaava ei välttämättä muista, että jossain vaiheessa on sama ikä edessä. Siinä sitten voi ihmetellä, mitä on aikoinaan suustansa päästänyt (tai kirjoittanut), jos työpaikan saaminen tai sen pitäminen on vaikeaa.


      • ValtioOnPetos

        Kannattaa aina muistaa, että Suomella ei ole mitään väliä, menköön konkkaan. Vain suomalaisilla on väliä.


    • Vbcx

      Siivoomaan pääsee yli 50v

      • ycvw

        Hankalaa on päästä, koulutus ja työkokemus on siivousalalta, mutta takana 2v työttömyyttä. Niin kauan menee hakuprosessi hyvin, mutta kun syntymävuosi putkahtaa esiin - se on siinä.


      • silläviisiin
        ycvw kirjoitti:

        Hankalaa on päästä, koulutus ja työkokemus on siivousalalta, mutta takana 2v työttömyyttä. Niin kauan menee hakuprosessi hyvin, mutta kun syntymävuosi putkahtaa esiin - se on siinä.

        Täältä löytyisi töitä, eikä tarvitse kokemusta ja mitä vanhempi sen parempi.

        https://yle.fi/uutiset/3-10236902


      • Aimo_Saarnanen

        Ai? No miksi sitten alle 50 vuotiaitakin on pilvin pimein työttöminä? Siksi kun työpaikoja ei ole tarjolla riittävästi. Ja eiköhän sama työpaikkapula ja mitä siitä seuraa päde yli 50:iinkin.

        On aivan sama mitä työtön on jos työpaikkaa johon hän voisi työllistyä ei ole. On tekosyitten keksimistä höpötellä jostain vaikeasti työllistyvästä, sellaisia ei ole olemassakaan niin kauan kuin vapaita työpaikkoja ei ole kaikille työpaikkoja etsiville riittävää määrää tarjolla.

        Kaikki höpinä työttömyyttä koskien jossa pohditaan että kun ne työttömät ovat sitä tai eivät ole tätä ovat turhia, sillä ei työttömyys ole työttömät vaan työttömyys on puuttuvat työpaikat.

        Josta seuraa että jokainen toimenpide kuten aktiivimallit, jos se toimenpide ei lisää työpaikkojen tarjontaa, se on turha toimenpide. Ja aktiivimalli, no se on lisännyt kai noin 1000 työpaikkaa Kelaan ja työkkäreihin työttömyyskorvauksia leikkailemaan ja karensseja lätkimään , mutta ne työpaikat sinne olisi voitu avata ilman aktiivimalliakin jos tahtoa tehdä niin olisi ollut.

        Joten miksi tuli sinänsä tarpeeton ja työpaikkojen tarjonnan lisäyksen suhteen täysin
        toimimaton aktiivimalli1:nen ja miksi on tulossa aivan vastaavasti työpaikkojen tarjontaa lisäämäton aktiivimalli 2:nen? Varsinkin jos ja kun kerran tiedetään ettei sekään työpaikkojen availu haluat tai tarvetta missään lisää? No koska jollakulla taholla on tarve tehdä itseään mukamas tarpeelliseksi, vaikka on selvää ettei se taho pysty työpaikkojen tarjontaa lisäämään lainkaan.

        On olemassa sinänsä tarpeeton byrokratia nimeltä työvoimahallinto, aktiivimallit ovat sen kehittämää silmänlumetta joitten ainoa tarkoitus on jotta sitä byrokratiaa itseään ei lakkautettaisi.

        Toisaalta, on tietenkin hyvä että vielä olemassaolevia työpaikkoja kuten työvoimahallinon työpaikat pyritään suojelemaan. Mutta se että se puolustaminen tapahtuu sinänsä täysin ilman mitään puolustautumis mahdollisuutta olevien työttömien kustannuksella on silkkaa stalinismia käytännön tasolla, ja iljettävää ylipäätään.


    • työtönmies-42

      42 vuotias on jo liian vanha töihin. Sanovat ettei näin vanha osaa mitään joten ei saa edes mahdollisuutta.

      • tietäväinenkö

        "42 vuotias on jo liian vanha töihin."

        Vanhaa tietoa, EK:n edusyajalta kuulin että yli 12 vuotias on jo liian vanha töihin, hän yli 12-vuotias saattaa nimittäin liittyä ammattiliittoon.


    • tuttu.juttu

      "Parikymppiset oppivat äkkiä uudet tämän hetken trendit ja työasiat"
      Eli somessa roikkumisen ja chattailun. Työ ei kiinnosta, koska palkka on muka liian pieni. Ei saa yhtä hienoa autoa kuin kavereilla. Työaikana selaillaan työpaikkoja ja uneksitaan.

    • LSD-trippi

      Suosittelen teille kaikille LSD-trippiä.

    • Sipilän_kuritushuone

      Työnteko on jo vanhanaikaista kun ei kerran palkallakaan enää tule toimeen.
      Kyllä tyhmä töitä tekee, viisas pääsee helpommalla.

      Jos alkaa rahat loppumaan niin aina voi alkaa yrittämään vedätyksiä ja koiruuksia...ei ole mitään menetettävää...vankilakin olisi vain plussaa.

    • näinmeilläkin

      Eniten ongelmia aiheuttavat alle 40-vuotiaat. Milloin ollaan itse sairaana, milloin lapset ovat sairaana, aina valitetaan stressiä, ollaan ilmoittamatta pois töistä ja ihmetellään miksi pitäisi olla todistus sairaudesta vaikka sitä on pyydetty. Festariaikaa työntekijä saattaa ottaa noin vain viiden päivän viihdeloman, kun kaikki kaveritkin ovat Joensuussa ja sinne pitää lähteä torstaina ja vasta maanantaina pääse ajamaan takaisin jne.

      Parhaat ja osaavimmat työntekijät löytyvät ainakin meidän firmasta kastista yli 40-vuotta.

      • N50liiannuori

        "Parhaat ja osaavimmat työntekijät löytyvät ainakin meidän firmasta kastista yli 40-vuotta."
        Tuo pitää paikkansa minunkin kohdalla, vaikka ei olla työkavereita. Alle 40-vuotiaana olin liian vanha, nykyään (N50v) liian nuori.


      • TekosyyLöytyyAina
        N50liiannuori kirjoitti:

        "Parhaat ja osaavimmat työntekijät löytyvät ainakin meidän firmasta kastista yli 40-vuotta."
        Tuo pitää paikkansa minunkin kohdalla, vaikka ei olla työkavereita. Alle 40-vuotiaana olin liian vanha, nykyään (N50v) liian nuori.

        Itse olin 20-vuotiaana sekä liian vanha että liian nuori, 30-vuotiaana liian vanha, 40-vuotiaana liian vanha. Milloin olin liian kokematon ja toisinaan liian kokenut. Olin kuulema aina raskaaksi tulossa, aina festareille lähdössä ja aina kesälomalle haluamassa. Todellisuudessa en koskaan hankkinut lapsia, festareilla en koskaan halunnut käydä ja kesäaikaan halusin nimenomaan töihin enkä lomalle.

        Kyllä se tekosyy löytyy aina, toisinaan aivan keksittykin jos naama ei miellytä, ennakkoluulot jyllää tai tilalle halutaan joku oma sukulainen.


    • Kannatantätä

      On paljon yli 50v osatyökykyisiä joiden on aivan turha edes kuvitella enää pääsevänsä töihin!! Mielestäni kaikki osatyökykyiset viisikymppiset tulisi päästää pois oravanpyörästä eläkkeelle. Heille työnsaanti on mahdotonta nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa

    • Faktaa

      Jännä jos joku uskaltaa vain sanoa totuuden alkaa kova huuto ja väittely vaikka totuus on se, että harva palkkas uudeksi työntekijäksi työttömän yli 50 vuotiaan. Tämä on todellisuutta ei mikään vitsi!

      • PieniPiruVasempaan

        Eihän tuo ole vitsi koska siinä ei ole mitään huvittavaa, mutta ei se ole myöskään faktaa.
        50-vuotiaiden ikäryhmä on työllistynyt viimeaikoina parhaiten. Paljon paremmin kuin nuoremmat.


      • Kokemuksista
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Eihän tuo ole vitsi koska siinä ei ole mitään huvittavaa, mutta ei se ole myöskään faktaa.
        50-vuotiaiden ikäryhmä on työllistynyt viimeaikoina parhaiten. Paljon paremmin kuin nuoremmat.

        Hänellä on monipuolinen työhistoria, vahva ammattitaito ja iän tuomaa elämänkokemusta ja suhteellisuudentajua" Mistä moinen käsitys. Moni 50 vuotias on ollut töissä yhdellä ja samalla työnantajalla joten kokemusta ei ole karttunut muuta kuin virheistä. Miten aina yritetään väittää, että yli 50 vuotiaan työkokemus on suurempi kuin esim 30v. Moni 30 vuotias on voinut olla monessa työssä kun taas 50v yhdessä ja samassa koko elämänsä ja sellaisen on todella vaikea oppia uusia menetelmiä!


      • Totuudensiemen

        Ite oon 56v ja siihen aikaan kun töitä ssin ei koulutuksella ollu mitään virkaa työssä jota tein. Hukkaan meni opinnot, mutta koulutusta vastasvas ei löytynyt ja jämähdin yhteen ja samasn työpaikkasn. No kuten joku tuossa kommeentoi ei meillä kaikilla yli viiskytvitosilla ole tosiaankaan kokemusta ja osaamisra monista aloista, kun siihen aikaan pätkätyö oli suurin häpeä mitä olla voi. Nyt on vain pätkätöitä tarjolla jouhin meidän vanhempien on vaikea sopeutua ja oppia aina uusi työ. Ehkä nuo videopelit ja räiskintäpelit on muokannut nuorempien aivoja hetkisimmiksi ja sopeutuvimmiksi. En kyllä voisi väittää olevani osaavampi, kokeneempi kun joku just kolmekymppiä täyttäny. 20 vuoden eron huomaa taatusti oppimisessa ja muussakin. Vaikka vaivohakin on paljon niin kivahan se on kehuja lukea meidän viiskymppisten kuinka me osataan ja ollaan hyviä työntekijöitä.


    • Pitipaikkansa

      Allekirjoitan tämän. Olen 56v ja en voi väittää olevani osaavampi ja kokeneempi kuin 20v nuoremou. Olen ollut koko elämäni samassa työpaikassa ja muuta en osaa. Kuka palkkaisi, kun cv:hin en voi laittaa juuri mitään kuin yhden osaamisen.

      • shaiuggg

        Eli perseen haistelun?


    • 60onuusi40

      Näkyy olevan vaikea työllistää juu. Itse opiskelin 53-vuotiaana uuteen ammattiin. Kolmas yliopistotasoinen tutkinto. Uusi ura tyssäsi muutamassa vuodessa sisäilmasairastumiseen. Sen jälkeen ei ole työnhaussa tärpännyt, ilmeisesti juurikin iän takia, vaikka olen edellisissä työpaikoissa pärjännyt erittäin hyvin itseäni nuorempien työntekijöiden kanssa.

      Seuraan teknologian kehitystä, olen perillä viimeisimmistä trendeistä, puhun ja kirjoitan useita kieliä, pidän tiimityöstä, ideariihistä enkä toisaalta pelästy yksitoikkoisiakaan hommia. Iän mukana työt osaa ottaa rennommin ja hötkyillä paljon vähemmän. Olen fyysisestikin paremmassa kunnossa kuin joskus nelikymppisenä, kun oli stressiä perheestä töiden lisäksi. Mutta kukaan ei huoli töihin. Koska ennakkoluulot.

      • Anonyymi

        Marraskuun 2022 työllisyyskatsauksesta (tem): Työttömyys laski eniten alle 25-vuotiailla (-12 %) ja 50-59-vuotiaiden ikäryhmässä (-11 %). Yli 50-vuotiaita oli työttömänä 90 300 eli 9 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

        Työttömiä ikäryhmittäin
        Alle 25v 23 200
        25-29v 23 986
        30-34v 27 002
        35-39v 25 014
        40-44v 23 514
        45-49v 21 820
        50-54v 23 400
        55-59v 29 416
        60-64v 36 495
        yli 65v 958

        Eli tuon mukaan työttömyys alkaa nousta yli 55v.

        60-64v työttömien määrä oli marraskuussa 2022 alimmillaan sitten viime v.2021 marraskuun. Syyskuussa 2022 käytiin 55-59v työttömyydessä 28 456 ja 50-54v 22 756 luvuissa - siis pientä nousua siitä loppuvuodesta 2022.

        Jotkut työnantajat kuvittelee, ettei yli 50v osaa käyttää ollenkaan tietokonetta. Siihen on tullut törmättyä monta kertaa, etenkin kun on haastattelijana n.30v. "Kai sä osaat hoitaa noi tietokonehommat (yksinkertainen tietokanta)." "Mites tuo tietokoneen käyttö (piti käyttää exceliä)?" "Teen sulle tän gmail-osoitteen, kun meillä tarvitaan sitä (excel taas)." Salasanaksi oli laitettu sukunimi.

        Kai ne yliopistotutkinnot tehdään nykyään kirjekurssilla, kun olin myös just suorittanut sellaisen. Eli eivät välttämättä edes katso koulutusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Marraskuun 2022 työllisyyskatsauksesta (tem): Työttömyys laski eniten alle 25-vuotiailla (-12 %) ja 50-59-vuotiaiden ikäryhmässä (-11 %). Yli 50-vuotiaita oli työttömänä 90 300 eli 9 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

        Työttömiä ikäryhmittäin
        Alle 25v 23 200
        25-29v 23 986
        30-34v 27 002
        35-39v 25 014
        40-44v 23 514
        45-49v 21 820
        50-54v 23 400
        55-59v 29 416
        60-64v 36 495
        yli 65v 958

        Eli tuon mukaan työttömyys alkaa nousta yli 55v.

        60-64v työttömien määrä oli marraskuussa 2022 alimmillaan sitten viime v.2021 marraskuun. Syyskuussa 2022 käytiin 55-59v työttömyydessä 28 456 ja 50-54v 22 756 luvuissa - siis pientä nousua siitä loppuvuodesta 2022.

        Jotkut työnantajat kuvittelee, ettei yli 50v osaa käyttää ollenkaan tietokonetta. Siihen on tullut törmättyä monta kertaa, etenkin kun on haastattelijana n.30v. "Kai sä osaat hoitaa noi tietokonehommat (yksinkertainen tietokanta)." "Mites tuo tietokoneen käyttö (piti käyttää exceliä)?" "Teen sulle tän gmail-osoitteen, kun meillä tarvitaan sitä (excel taas)." Salasanaksi oli laitettu sukunimi.

        Kai ne yliopistotutkinnot tehdään nykyään kirjekurssilla, kun olin myös just suorittanut sellaisen. Eli eivät välttämättä edes katso koulutusta.

        Sori, tää keskustelu onkin yli 4v vanha. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, korona, naapurimaan sota, ja työllisyysaste lähellä 75%. Sekä tietenkin tilastojen-siivous-työttömien-kyykytysarmeijan-40%-lisäys-pakkohaastattelu-työnhakumalli.

        Kukahan näitä vanhoja keskusteluja oikein nostaa uudelleen esiin?
        Eikö aiemmat aiheet ole sopivia, niin etusivu pitää täyttää iän ikuisilla aiheilla?


    • VitunUrpoPipilä

      Lähitulevaisuudessa voi kaupasta hakea kaiken ilmaiseksi kun sipilä lakkauttaa työttömyysturvan mielivaltaisilla karensseilla. Voi myös asua ilmaiseksi mökeissä kun millään ei ole enää mitään väliä.

      Ilmainen eläminen on Sipilän ansiota kun aktiivimalli 2 tulee voimaan.
      Kaikki haetaan sitten vaikka väkisin kun ei ole rahaa eikä omaisuutta.

      Mitäs poliitikot sanovat tähän, näitä tapauksia on kymmeniä tuhansia ellei jopa 100 000 ihmistä?
      Ikikarenssia vaan niin saatte maistaa kaupoissa todella suuresta hävikistä ja turvattomuudesta kun moralla varustautunut narkkis tai MT-ongelmainen tulee kysymään lompakkoasi itselleen veitsi kurkullasi...ja se viiltää jos vittuilet eikä sille ole paskankaan väliä miten sulle käy.

      Vankilat eivät riitä ja nekään eivät enää pidättele kun tilanne on vapaudessa taas aivan sama kuin ennenkin.

    • amalial

      Valmistuin 52-vuotiaana lähihoitajaksi ja sain jo samana vuonna vakituisen työn. Riippuu alasta mitä opiskelee. Meillä nuoret hoitajat on paljon sairauslomilla varsinkin nyt kesäaikaan olleet. Meihin vanhoihin luotetaan olemme vastuuntuntevia ja tunnollisia hoitajia ja teemme työmme hyvin. Eipä se nopeus ja uuden oppiminen silloin paljon paina kun pitäisi olla töissä ja kantaa vastuuta asiakaskunnasta. Kesällä vaan kun on niitä festareita ja muita juhlia jotka ovat tärkeitä nuorille ja niihin pitää päästä kun kaveritkin menevät.

      • Hoivavietti

        Lähihoitaja onkin helpoin ammatti mitä löytyy. Siihen ei periaatteessa tarvitsisi edes opiskella, sillä kuka tahansa osaa vaihtaa vuodevaatteet ja syöttää, puettaa jne. Siinä ammatissa ei tarvitse mitään älyllistä vaatimusta vaan hoivaviettiä. Jännä, että lähes kaikille työttömille ehdotetaan lukea lähihoitajaksi, siihen ammattiin pääsee helpoiten. Kaikki vaan lähihoitajaksi, niin on yks hoitaja per asiakas ja enemmänkin


      • Pitipaikkansa

        Samaa mieltä, mutta useinkaan näillä lähihoitajilla ei ole edes sitä hoivaviettiä vaan kaikkea muuta. Olen usein joutunut viettämään sairaalassa aikaa ja yksi sadasta on ollut ystävällinen ja asiallinen hoitaja. Ei näemmä pääsyvaatimuksena lähihoitajaksi vaadita mitään, sillä eräskin tuttuni on työttömänä jolle ehdotettiin hakea lähihoitajaksi. Hän kertoi ettei sovellu hänelle, sillä ei ole mielestään ihmisrakas niin siihen vastattiin ei tarvitse ollakaan ja eihän kaikki papitkaan ole uskovaisia!


      • amalial
        Pitipaikkansa kirjoitti:

        Samaa mieltä, mutta useinkaan näillä lähihoitajilla ei ole edes sitä hoivaviettiä vaan kaikkea muuta. Olen usein joutunut viettämään sairaalassa aikaa ja yksi sadasta on ollut ystävällinen ja asiallinen hoitaja. Ei näemmä pääsyvaatimuksena lähihoitajaksi vaadita mitään, sillä eräskin tuttuni on työttömänä jolle ehdotettiin hakea lähihoitajaksi. Hän kertoi ettei sovellu hänelle, sillä ei ole mielestään ihmisrakas niin siihen vastattiin ei tarvitse ollakaan ja eihän kaikki papitkaan ole uskovaisia!

        Kannattaa ottaa asioista selvää ennen kun kommentoi tänne lähihoitajan koulutuksesta ja työstä. Koulutukseen on pääsykokeet ja ammattiin ammattitaitovaatimukset johon sisältyy lääkehoidon luvat ja Valviran hyväksyntä. Tarkoitatte ehkä hoiva-avustajia he enemmäkseen tekevät pelkkää hoivaa. Lähihoitaja voi erikoistua esim lapsiin nuoriin, vanhuksiin, päihdetyöhön yms.


    • Lakialoite

      50 vuotta täyttäneelle tulisi kuulua perustulo automaattisesti eli porrastettu perustulo olisi paras mahdollinen lakialoite. Porrastus alkaisi kun täyttää 35v ja täysi perustulo kun täyttää 50

      • Näkökysymys

        Nerokas ajatus!!!! Kannatan ja saisi turhat hakijat pois hakemasta samaa työpaikkaa jota eivät kumminkaan saa jo ikänsä takiakaan. Ite oon 26v ja aina napannu työn vanhempien hakijoidrn nenän edestä. Haastattelussakin ovat sanoneet, että pitää nyt pyytää nuota vanhempiakin hakijoita haastatteluun pelkästään näön takia.


      • amalial
        Näkökysymys kirjoitti:

        Nerokas ajatus!!!! Kannatan ja saisi turhat hakijat pois hakemasta samaa työpaikkaa jota eivät kumminkaan saa jo ikänsä takiakaan. Ite oon 26v ja aina napannu työn vanhempien hakijoidrn nenän edestä. Haastattelussakin ovat sanoneet, että pitää nyt pyytää nuota vanhempiakin hakijoita haastatteluun pelkästään näön takia.

        mikä mahtaa olla koulutuksesi, hoitoalalla ei suosita nuoria naisia, kun perhe
        suunnittelusta ei voi kysyä haastattelussa.


    • ihmettelijä

      Mikähän ihme tässä logiikassa on - en tajua vaikka kuinka pähkäilisin.

      Maailmassa vastuullisimmat hommat ja vaikutusvaltaisimmat paikat ovat järjestään yli 50vuotiailla.

      Suomessakin Niinistö 69vee äänestettiin ylivoimaisella äänienemmistöllä presidentiksi.

      Samaan hommaan kuuluu armeijan ylipäällikkyys-ja ulkopolitiikka.
      Ydinaseet ovat maailmalla suurvaltapresidenttien vastuulla -ainakin osittain.

      Esim D. Trump on yli 70vee

      V .Putin 65 taijotain

      Ministerit- etenkin pääministerit ovat usein yli50vee .niinkuin nytkin Suomessa

      On varmasti vaativa -ja vastuullinen ja paineensietokykyä vaativa homma.

      Mutta toimistohommiin tai pikkupomoksi - tai myyntityöhön EI pääse jos oot 50 v täyttänyt

      kun se on jo vähän hidaski - likinäkönen ,, eihän sitä voi palkata,,

      Eikä opi eikä halua opppia enää uutta - eikun pitkaikaistyöttömien jonoon vaan-josta leipäjonon jatkeeksi.

      Olen tullut siihen tulokseen että rekrytoijat ne hidasjärkisiä ja lyhynäkösiaä vasta onkin - kaikki vanhenee mutta 50v ei ole mikään este vaativiinkin hommiin

      Asiahan on just päinvastoin

      Koskahan rekrytoijat tämän tajuaa,,

      • Ai_osaavua

        Ai suomen pääministerikö sitten osaa homnansa kun on jo 50v ja muut mainitsemasi henkilöt trumppi mukaanlukien


      • ihmettelijä

        Nykyisestä pääministeristä voi olla mitämieltä vaan. eikä tämä ollut se pointti.

        Kun pääministeri vaihtuu - niin siihen valitaan todenkösesti taas yli 50 vee henkilö.

        Myös suurten firmojen johtoon valitaan usein yli 50vee -useimmiten mies- ja suurella palkalla.
        Pankkien johtohenkilöt - ja korkeat virkamiehet ym ovat yli 50 vuotiaita melkein aina


        Joskus - ainakin poliitikot - tulevat hommaan lähes pystymetsästä.
        Siis joutuvat opettelemaan

        Miksei sitten tavallisempiin hommin? -- kuka selittäisi tän- mun pipoon tää ei mahdu.

        Ehkä oon rajoittunut --- ainiin mähän olenkin yli 50v . . siinä syy ettei tajua.


      • MarkkinaArvoKuralla
        ihmettelijä kirjoitti:

        Nykyisestä pääministeristä voi olla mitämieltä vaan. eikä tämä ollut se pointti.

        Kun pääministeri vaihtuu - niin siihen valitaan todenkösesti taas yli 50 vee henkilö.

        Myös suurten firmojen johtoon valitaan usein yli 50vee -useimmiten mies- ja suurella palkalla.
        Pankkien johtohenkilöt - ja korkeat virkamiehet ym ovat yli 50 vuotiaita melkein aina


        Joskus - ainakin poliitikot - tulevat hommaan lähes pystymetsästä.
        Siis joutuvat opettelemaan

        Miksei sitten tavallisempiin hommin? -- kuka selittäisi tän- mun pipoon tää ei mahdu.

        Ehkä oon rajoittunut --- ainiin mähän olenkin yli 50v . . siinä syy ettei tajua.

        Ei huippupestejä ole olemassa kovinkaan paljoa. Niihin etenevät vain harvat ja valitut yksilöt. Pyramidin huipulla, ylätasanteella on vain pieni kourallinen porukkaa. Kerma. Huippupalleilla istuvat yleensä ne vanhemmat kaverit. On kiivetty portaita ylöspäin hanakkaasti. Monasti vain rappu kerralla. Välillä kompuroitu ja taas raivokkaasti ylöspäin. Kyky ja taito kilpailla. Ja julmettu kunnianhimo. Ne sellaiset tyypit on koko ajan kiidossa. Valtava määrä matkalla väsähtäneitä kanssakilpailjoita tulee selkä edellä vastaan, kun edetään ja raivataan tietä huippupomoksi. Jokainen työ on kunnianhimoiselle astinlauta eteenpäin. Tavallinen työssäkäyvä ihminen ( siis minäkin) jumittuu aloillellensa jo nuorena. Koulut on käyty ja töihin on päästy johonkin lafkaan. Samassa firmassa sitten vaan puuhastellaan vuosikausia ja samaa työtä tehden. Mitä se sellainen on muuta kuin tyhmyyttä. Uuden opettelu on jäänyt varsin minimiin. Uutta opetellaan pienissä tipoissa. Iloitaan jos työssä ei vaan joudu liikaa ponnistelemaan. Ollaan tyytyväisiä ja kiitollisia siihen mitä on saatu. Työ on pelkkä jobi josta saa palkan jolla maksaa omat ja perheen laskut. Ei ole kenties ymmärretty että portaita pitää kiivetä ( toiseen firmaan hypättävä ajoissa) ja itseänsä sparrata koko ajan. Paikallensa jumittuneen pitkäaikaistyöttömän ihmisen on 50 vuotiaana varsin vaikeata saada hommaa. Oma markkina-arvo on pahasti kuralla. On vaikeata todistella ja vakuuttaa uutta työnantajaa työnhakutilanteessa että kunnianhimoa ja oppimismotivaatiota piisaa jos oma elämä on polkenut paikallansa 50 vuotta.


      • epälooginentyöelämä

        Entäs ne 50 ikäiset joilla ura on edennyt tavallisimmissa töissä -mutta törmännyt yt-neuvoteluu ja potkuihin -joille ei voi mitään.

        tai firma on mennyt alta.

        yli 30vuoden ura vedetään vessasta alas - ja alkaa sivullisten halveksunta ja vähättely-kun on saanut potkut-hitaana ja oppimattomana tehottomana työntekijänä.

        Ei läheskään kaikki 50vuotiaat työttömät ole mitään luusereita -vaan kouluttautuneita osaajia. Työttömyyden pitkittyminen ei AINA ole itsestä kiinni.
        -joskus se on kiinni myös työnantajien lukkiutuneista asenteista.

        Miten se kehittyminen muka loppuu 50vuotiaana-
        Osaamispääomaa on monella ja terveyttä- eikä ole pieniä lapsia rajoittamassa.

        Koko homma johtuu rekrytoijien ennakkoluuloista.
        Ei pelkkä ikä ole mikään peruste valinnalle suuntaan eikä toiseen.

        Luusereita on joka ikäryhmässä - niinkuin huipputekijöitäkin.


    • Mahdotonta

      Fakta vaan on karua. Täytin 50v ja vuosia etsin töitä turhaan. En niitä ole saanut ja nyt aktiivimalleillako asia muuttuu ja saan töitä...tuskin!. Tavallinen duunari kun putoaa työstä pois on sitä mahdotonta enää saada. Onhan tälläkin palstalla tarinoita kuinka sai töitä vielä vanhemmalla iällä, mutta totuus on, että niin ei käy kuin muutamalle prosentille.

    • eläkkeelle_haluaa

      Kaikki yli 50-v työttömät pitää päästää eläkkeelle. Vapauttaa kaikista te-toimiston palveluista, jos näin haluavat.
      50-vuotiaana eläkkeelle jääville pitää myöntää korotettu eläke, koska he vapauttavat työpaikkoja nuorille, eivätkä tuhlaa yhteiskunnan varoja te-palveluiden palveluissa.

      • Kannatantätä

        Hyvin sanottu ja järkeäkin puhut


    • jäykättyönantajat

      Suomessa on niin jäykät työmarkkinat - tätähän varsinkin kokoomuspoliitikot ja EK hokee aina jokapaikassa.

      Näin yli 50v työnhakijana olen samaa mieltä

      Suurimmat jäykkyydet löytyy työnantajien puolelta.

      Satoja tuhansia työttömiä ja mukamas työvoimapula -jota itketään mediassa.

      Inhimillisillä työehdoilla - ja ikähaarukkaa ja näkemystä laajentaen löytyisi tekijä kyllä moniin avoinna oleviin paikkoihin ,kunhan on asiansa osaava rekrytoija.

      Oikeasti työvoimapulaa on vain hyvin harvalla alalla jollain kapealla osaamissektorilla.


      Ja ainahan voisi kouluttaa -tai edes perhdyttää kunnolla - myös yli50vee oppii uutta.

      ,, vaan ennemmin haetaan vaikka ulkomailta täysin ummikko kielitaidoton "osaaja"- nyt pitäisi saada jo EU;n ulkopuolelta
      -kun saa halvalla

      Prkeleen sulovileenit -

      • MinäEkana

        Jos yli 50 vuotiaasta ei ole töihin, pitää päästää kaikki yli 50 v työttömät eläkkeelle.


    • PieniPiruVasempaan

      On aika jännä, että täällä toistetaan ettei viiskymppinen saa töitä ja samaan aikaan tilastot osoittavat, että ne saavat sitä parhaiten.

      Kumpihan on oikeassa, vaikea rasti :D

      Taidan uskoa tilastoihin, eihän kukaan voi uskoa sellaiseen, joka ei osaa etsiä tietoa tai ei sitä ymmärrä.

      • opiskelijaikäloppu

        Sanooko tilastot, ett 50v löytää työtä vai sanooko tilastot, ett 50v työttömyys on vähentynyt? Kyse voi olla siitä, ett 50v komennetaan jonnekin harjoittelemaan t. höpökursseille t. he ovat muuten "työvoimapoliittisten toimenpiteiden" piirissä eivätkä siksi näy tilastoissa työttömänä!

        Kukahan se tässä ei ymmärrä näitä tilastokosmeettisia toimenpiteitä? Itse löysin osa-aikahommaa toiselta alalta ja opiskelen omaa alaa eli olen suhteellisen tyytyväinen elämääni. Monen asiat ovat paljon huonommin ja heidän on pakka mennä p-kursseille, joita Sipilän kaverit järkkää t. työkkärin komentamina harjoittelemaan iästä riippumatta.


    • KoeaikaOn

      50 vuotiaita otetaan vain töitä harjoittelemaan ja kokeilemaan, töihin ilman palkkaa. Tuohon ei pidä kenenkään alistua.

      Muista koeaika. Koeaikana myös työntekijä voi ottaa ja lähteä.

    • AktiiviKidutus

      Kokoomus kepu jullit saa vapaasti mennä sikalaan.
      Me muut menemme brysseliin ja haisemme kalliille wc raikastimelle. channel, dior,,, yms. Ja päivärahat juoksee.

      Synkältä Pohjoisen suoalueelta tulee se uskonto ristiinnaulinta aktiivimälli.
      Nämä Synkät uskonnon profeetat ja kostajat saa sikaloineen haista miten vaan.

    • Uusieutanasiakeskustelu

      Oletko sitä mieltä, että kun ihminen täyttää 50 ja jos sattuu olemaan työttömänä, niin pitäisi valtion varoista kustantaa hänelle eutanasia?

      • EiTukia

        En minä, mutta moni on.

        Maksakoot itse.


      • Huhhuh5

        Pitäisi kustantaa eläke. Työttömyystukea ei ole koskaan tarkoitettu pidempiaikaiseksi tuloksi. Siksi se on myös niin pieni ja ihmiset joutuvat hakemaan myös toimeentuloa. Jos ihmiselle ei löydy työtä eikä kukaan häntä palkkaa niin kyseinen ihminen on käytännössä työkyvytön työnantajan näkökulmasta eli kyseiset ihmiset joutsisivat eläkkeelle. Eläkkeelle taas ei ihmisiä päästetä koska on yksinkertaisella matematiikalla laskettuna edullisempas pitää ihmiset työttömänä kuin eläkkeellä. Mitä tulee lex lindströmiin uskallan vaikka antaa molemmat käteni, että kyseinen lex lindström on koskettanut lindströmin lähipiiriin kuuluneita tuttavia/kavereita joille hän on tehnyt palveluksen.


    • Turhaaloitus

      Aloitus on täyttä paskaa. Olen omin silmin saanut seurata, miten nuoret työntekijät oppivast uuden työn. Oppivat vielä 80- ja 90-luvuilla, mutta nykyään eivät opi, vaikka rautalangasta vääntäisi. Mikään työnteolta haiseva ei kiinnosta, valitetaan vaan, että kouluttajaksi määrätty ei opeta tai osaa opettaa. Itse ei hyaluta ajatella mitään, kaikki täytyy syöttää eteen valmiiksi pureksittuna.
      Työnantajat suosivat nuoria lähinnä kahdesta syystä, toinen on alempi palkka ja toinen se, että eivät osaa arvostella firman asioita ja esimieskuntaa, joka Suomessa onkin tosi paskaa verrattuna muneen muuhun maahan. Suomessa esimiehet ovat ammattitaidottomia, itsekeskeisiä, arvostelua kestämättömiä pelaajia, joille oma etu on aina ensinnä mielessä.

    • TämäOnVarma

      Kyllä tekee ruuumeita aktiivimallileikkuri.
      Iihmiset ei vaan jaksa enään. Ei pysty.

    • haista-sipilä-vittu-

      Ruoka haetaan kaupasta sitten ilman rahaa, juoksuruoat.
      Kaikki vuokrat jää pystyyn ja lopuksi linnaan talveksi.
      Helvetisti pikavippejä niin kauan kuin vain niitä saa ja kaikki maksut jää pystyyn.
      Tämä vasta maksaakin yhteiskunnalle.

      Sen sai aikaan pipilä ja kumpp aktiivimalli 1& 2:lla.
      Voi olla levotonta ulkona kun kympistä voi saada turpiinsa ja henki lähtee jo lompakosta.

      Tässä siis lähiaikojen näkymiä jotka pyörii monella jo mielessä.
      Ihan vain voisi kuvitella näin tapahtuvan kun ei ole mitään menetettävääkään enää.

      • ToveriÄläPetä1918

        Porvari nukkuu huonosti...!


    • Huuhaata

      Meitä on 3 kaverusta ja kaikki yli 50v miehiä. Kukaan meistä ei ole saanut työtä ja tämä nykyinen malli on pelkkää kiusaamista ja silmänlumetemppuilua. On aivan turha väittää, että saisimme helposti töitä vaikka haluaisimme. Ikä on suurin este Suomen työmarkkinoilla!

      • amalial

        Kyllä 50v mies pääse vielä työelämään jos on haluja kouluttautua lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi. Tosin täytyy olla asenne kohdallaan ja oikea halu opiskella näihin ammatteihin. Usko vaan että miehet on tottuneet vähän parempaan palkkaan mitä hoitoalalla saa, jos vähänkin hoitoala kiinnostaa niin opiskelemaan vaan uutta ammattia. Miespuolisista hoitajista on meillä vanhusten hoidossa kovasti tykätty.


    • Pompoteltu

      Olen kokenut tämän, kun täytin 50v. Odaamiseni kuulemma jäänyt vanhaksi ja minua ei kannata enää uudelleenkouluttaa, kun " juuri koulusta päässeet" osaavat jo asiat ja ei ole järkevää ottaa riskiä yli 50v kohdalla pysyykö mukana uusissa asioissa. Nyt työtön 9v putkeen ja pompotellaan mielinmäärin ja turhaan!

    • Eiainahyvä

      Palkkasin työkokeiluun 52 vuotiaan ja ei kauaa mennyt kun hän alkoi jakaa omia mielipiteitään ja osaamistaan muille. Hän otti "isän" asenteen ja oli niin tietävinään asioista kuinka tulisi toimia, vaikka oli väärässä. Eihän kukaan nuorempi sitä jaksanut kuunnella ja vielä vaati parempaa kokeneemman palkkaa. Nuoret osasivat hyvin työnsä, mutta kuulemma kokemus oli hänen mielestään valttikortti.

      • mikäonkuneionnistu

        Kun kirjoittelee provoja, kannattaa ottaa selvää esim. työkokeilun säännöksistä, ettei jo ensimmäinen sana paljasta sepustusta provoksi.
        Ei se ole ylivoimaista edes sinulle, yritä edes.


      • fdhgghj

        Työkokeilusta ei tosiaan makseta palkkaa. Se on nykyajan suomalaista orjatyötä. Vielä 80-luvulla opiskeluun kuuluvasta työharjoittelusta sai palkkaa. Olin ne kaksi kuukautta vaatetehtaassa ja sain kiertää monella osastolla ja tehdä työtä muiden kanssa, ja tosiaan tuli joku minimipalkka. Ja asuin toisen tytön kanssa alivuokralaisena pikku huoneessa, halvalla vuokralla, johon palkat riitti. Nyt on kuviot ihan toiset. Ei tule palkkaa ja vuokrat ovat kovat.

        Päälläpäsmäriyttä on varsinkin nuoremmissa. Se se vasta harmittaakin asiat paremmin osaavaa, kun joku höpökoulutuksesta 'valmistunut' naikkonen määräilee tekemään päin mäntyä, ja saa siitä vielä palkkaa, ja itse pitäisi leikkiä typerää, ja palkatta.


      • FsdfghAuAu
        fdhgghj kirjoitti:

        Työkokeilusta ei tosiaan makseta palkkaa. Se on nykyajan suomalaista orjatyötä. Vielä 80-luvulla opiskeluun kuuluvasta työharjoittelusta sai palkkaa. Olin ne kaksi kuukautta vaatetehtaassa ja sain kiertää monella osastolla ja tehdä työtä muiden kanssa, ja tosiaan tuli joku minimipalkka. Ja asuin toisen tytön kanssa alivuokralaisena pikku huoneessa, halvalla vuokralla, johon palkat riitti. Nyt on kuviot ihan toiset. Ei tule palkkaa ja vuokrat ovat kovat.

        Päälläpäsmäriyttä on varsinkin nuoremmissa. Se se vasta harmittaakin asiat paremmin osaavaa, kun joku höpökoulutuksesta 'valmistunut' naikkonen määräilee tekemään päin mäntyä, ja saa siitä vielä palkkaa, ja itse pitäisi leikkiä typerää, ja palkatta.

        Keski-ikäiset ja sitä vanhemmat menneisyyteen jämähtäneet miehethän ne yleensä haukkuvat tälläkin palstalla naisia. Toisaalta voihan kyseessä olla n.20-30 v. pitkä, hoikahko mieskin.


    • Turhaatyötä

      Hyvin sanottu

    • huutavapula

      Suomessa on kova työvoimapula. On saatava lisää osaajia egyptistä ja iranista ja vaikka mistä kun on niin huutava pula.

    • Anonyymi

      30 v on jo elämänsä loppusuoralla. Ei kannata palkata. Aina kipeenä.

      • Anonyymi

        Joo, ei missään nimessä kannata palkata ei ainakaan valtiolle, kaupungille, turva-alan yrityksiin eikä mihinkään vuokra-tai siivousfirmaan tai Postille. Sitäpaitsi tulee vielä raskaaksi, naiset tulevat aina raskaaksi jos palkataan heidät.


    • Anonyymi

      sehän riippuu täysin yksilöstä ja siitä millä alalla työskennellään. Monessa hommassa
      ns. perinnekäsityöalalla 50 vuotias on kuningas. Vie kauan kehittyä erinomaiseksi kädentaitajaksi. Teollisuustöissä ja kokoonpanotöissä ja hyvää fyysistä suorituskykyä vaativissa töissä 50 vuotiaalla sen sijaan on varmasti vaikeuksia.

      • Anonyymi

        Onneksi ei niihin paskahommiin enää joudu ja jos jostain syystä pakotettaisiin esim. harjoitteluun tms. kusetukseen eli pois tilastoista pelleilyyn ilmaiseksi, niin lääkärissä käynti vapauttaisi kyllä heti kyseisestä helvetistä.


    • Anonyymi

      Päinvastoin eli 60v on hyvä ikä päästä työhön, koska työnantajat arvostavat kokemusta ja sen tuomaa ammattiosaamista. Näin minulle sanottiin TE-toimiston järjestämässä koulutuksessa, tosin CV:ssä ikää ei saanut mainita eikä suositeltu mainitsemaan työhaussakaan...

      • Anonyymi

        Iän voi laskea, kun lukee peruskoulutuksen valmistumisvuoden. Vai pitäisikö sekin jättää pois?

        CV:tä on vaikea muotoilla siten, että siinä ei olisi vuosilukuja. Toki voisi laittaa vain viimeisen koulutuksen ja työkokemuksen sen jälkeen, mutta voisi tulla rekrytoijalle huijattu olo. Haastatteluun saapuu 20v vanhempi ihminen kuin hakemuksesta saattoi päätellä.


      • Anonyymi

        Vuosienkaan työkokemus ei tarkoita että olisi riittävää ja vankkaa ammattiosaamista.
        Riippuu mitä hommia on tehnyt, millaisilla työvälineillä, miten monipuolisesti ja missä firmoissa on ollut töissä. Jos on pyörittänyt yhtä ja samaa pylväsporakonetta ja tehnyt 20 mm reikiä vaikka 20 vuotta niin ei pätevöidy mihinkään muuhun.


    • Anonyymi

      CV llä ei tee työnhaussa mitään.. Aktiivinen puhelimen käyttö ja kontaktointi suoraan työnantajiin toimii.
      Ikä ei ole este työnsaannille, jos sulla on sellasta osaamista tarjota, mitä firmat tarvii. Rohkeesti s3lvittää ITSE henkilöstöpomot jotka hoitaa yritysten rekryt ja soittoa. Kohtelias ja motivoitunut asenne toimii. Kukaan ei haua kuulla menneitä tarinoita, vaan visioita ja ideoita. Freesiä ajattelua. Kovaa duuninteon nälkää. Sillä pääsee eteenoäin. Eikä pidä kurkottaa liian korkealle. Perusajatus on päästä "kärryille takaisin ". Ei tulla blokatuksi.
      Kun oot duunipyörässä mukana, sieltä on helpompaa siirtyä jos vielä haluaa, muihin paikkoihin.

      • Anonyymi

        Tuohan on hyvä idea. Kaikki yli 200 000 työtöntä soittelee kilpaa työnantajille. Vitsi! Eihän ne rekryihmiset edes vastaa puhelimeen. Työnhaku hoidetaan nykyään suurimmaksi osaksi rekrytointifirmojen kautta.

        Lisäksi koko työnhaku on siirtynyt nettiin. Nettilomake tai hakemus sähköpostilla, Teams-haastattelu ja etätyö. Työpaikastasi kilpailee alan kouluista juuri valmistuneet, kaikki muut saman alan työpaikan vaihtajat, työttömät ja työnteon jatkamista haluavat eläkeläiset koko Suomessa.

        Ehkäpä edellinen kommentoija pääsee näillä tiedoilla nykyajan työnhausta "kärryille takaisin ".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan on hyvä idea. Kaikki yli 200 000 työtöntä soittelee kilpaa työnantajille. Vitsi! Eihän ne rekryihmiset edes vastaa puhelimeen. Työnhaku hoidetaan nykyään suurimmaksi osaksi rekrytointifirmojen kautta.

        Lisäksi koko työnhaku on siirtynyt nettiin. Nettilomake tai hakemus sähköpostilla, Teams-haastattelu ja etätyö. Työpaikastasi kilpailee alan kouluista juuri valmistuneet, kaikki muut saman alan työpaikan vaihtajat, työttömät ja työnteon jatkamista haluavat eläkeläiset koko Suomessa.

        Ehkäpä edellinen kommentoija pääsee näillä tiedoilla nykyajan työnhausta "kärryille takaisin ".

        Poislukien esim. valtion, kaupunkien ja kuntien työpaikat, joista on pakolliset ilmoitukset netissä, vaikka paikka olisi jo sovittu jollekulle. Työn laadusta riippuen myös lähitöitä voi olla.

        Muuten monissa suorittavissa töissä yksityisellä työnhaussa kilpailevat ensin työnhakijat. Sitten jos pääset töihin, kilpailet jatkuvasti muiden työntekijöiden kanssa työtuloksista (nollatuntisopimuksella), ja saat tunteja/projekteja, jos olet riittävän hyvä. Jos et ole, siirryt taas kilpailemaan uudesta työpaikasta muiden työnhakijoiden kanssa, kun rekrytointifirma on hyllyttänyt sinut ja hakee jatkuvasti uusia työntekijöitä.


    • Anonyymi

      Keski-ikäiset loistaa poissaolollaan. Vanhat höperöt ja nuoriso vallassa Suomessa. Katso vaikka.

      • Anonyymi

        Sitä saa (massatyöttömyyden), mitä teoillansa (työllistämättömyys yms.) tilaa.

        Keski-ikäiset ovat joutuneet ikärasismin kohteeksi (allekirjoittanut 16-vuotiaasta alkaen liian vanha kaikkeen työhön), niin seuraukset näkyvät poissaoloina.


    • Anonyymi

      Yli 50vuotiaan on todellakin vaikea työllistyä, varsinkin naispuolisen henkilön. Suositaan nuoria, he antavat yrityksestä, nuorekkaan ja trendikkäämmän, menestyneemmän kuvan ulkopuolisille. Onhan se parempi, ett esim.kaupan myyjänä on nuori ja nätti nainen kuin yli 50.v oleva täti-ihminen.

      • Anonyymi

        Riippuu paikkakunnasta. Sekä ammatista.


      • Anonyymi

        Kyllähän se on yli viisikymppisten ns. kypsässä iässä, jo hyvä olla eläkkeellä tai ainakin takavasemmalla poissa näkyvistä ja rumentamasta työpaikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän se on yli viisikymppisten ns. kypsässä iässä, jo hyvä olla eläkkeellä tai ainakin takavasemmalla poissa näkyvistä ja rumentamasta työpaikkoja.

        Oli itsellä sama tunne, kun erehdyin hakeutumaan kaupan alan koulutukseen yli 50vuotiaana, koin olleeni väärässä paikassa väärään aikaan ja työharjoittelupaikassakin kauppias jaksoi huomautella iästäni, tunsin olevani lähemmäs 80-90v. hänen kommenteistaan päätellen. Ei ollut pelkoa, ett olisi töihin päässyt kurssin loputtua. Kivat fiilikset jäi kurssista muutenkim, masennuin, tuntui ettei mun ikäisellä ole sijaa missään tässä maailmassa, ei muuta kuin saunan taakse ja vetäistä itsensä jojoon roikkumaan eli juu, ei kouluttautuminen näin vanhana kannattanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli itsellä sama tunne, kun erehdyin hakeutumaan kaupan alan koulutukseen yli 50vuotiaana, koin olleeni väärässä paikassa väärään aikaan ja työharjoittelupaikassakin kauppias jaksoi huomautella iästäni, tunsin olevani lähemmäs 80-90v. hänen kommenteistaan päätellen. Ei ollut pelkoa, ett olisi töihin päässyt kurssin loputtua. Kivat fiilikset jäi kurssista muutenkim, masennuin, tuntui ettei mun ikäisellä ole sijaa missään tässä maailmassa, ei muuta kuin saunan taakse ja vetäistä itsensä jojoon roikkumaan eli juu, ei kouluttautuminen näin vanhana kannattanut.

        Todellisuudessa 50+ ikäisellä ei ole mitään toivoa normi työsuhteseen ellei ole suhteita ja niilläkin on rajallinen vaikutus työllistymiseen.

        Mielestäni tämänkin perusteella pitäisi päästää pitkäaikaistyöttömät yli viisikymppiset eläkkeelle kun työllistyminen on marginallista ja se työkkärin pompotus on todella epäreilua ihmisille joilla on 20-30 vuottakin työhistoriaa takana.


    • Anonyymi

      Minä vaihdoin työpaikkaa 61 vuotiaana ja jäin eläkkeelle 68 vuotiaana.

      • Anonyymi

        Meidän firmaan ei oteta räkänokkia kännykkää.tuijottamaan


    • Anonyymi

      Työkkärissä on kohta niinpaljon vanhoja raatoja että valtio voisi perustaa työkkärinyhteyteen hautaustoimiston... Kovakuntoiset hakevat työtä vuokrafirmojen kautta... Jne..

      • Anonyymi

        Vanhoista raadoista paljon kuluja työnantajille kun saikuttavat ja työllistävät työterveyslääkäreitä ja -hoitajia.


      • Anonyymi

        Vuokrafirmoille näytetään keskaria ja haistatetaan pitkät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhoista raadoista paljon kuluja työnantajille kun saikuttavat ja työllistävät työterveyslääkäreitä ja -hoitajia.

        Mä oon 56. Ja pääsin yli puoli vuotta sitten töihin kun aiempi julkisen sektorin duuni loppui. Useemman vuoden hain töitä. Nyt olen vakituinen ja omalla alallani.
        Isoin ongelma on se, kun työnantaja ei kykene tarjoamaan täysiä työviikkoja. Otetaan iso jengi töihin ja hajotetaan vuorot niin, ettei kukaan saa kunnon palkkaa. Luvattuja lisiä ei maksrta ja aina kun on vapaapäivät soitetaan viimeistaän toisena vapaana töihin. Pallotellaan ja pompotellaan. Mitään et voi suunnitella tai hankkia. Tätä se on. Työssä käyvän osa.


    • Anonyymi

      Eipä ole parikymppisestä mihinkään kalliolla kun pitää porata reikää kraniittiin,huppupäisiä norkoilioita ei kannata koskaan palkata mihinkään.Ei kyllä tuo oppikaan mene korvien väliin millään,simulaattorissa vissiin istuneet ja harjoitelleet.Ite olen jo yli 60 v ja pitkää päivää tulee tehtyä,mistähän ns ne työmiehet tähän ammattiin jatkossa?

    • Anonyymi

      Eikä ole , vaan palkan määrässä se ongelma eli 10€/tunti ei kelpaa....

      • Anonyymi

        Ikä ei ole pelkkä numero.

        Työmarkkinoilla on pitkään vallinnut ns- Ikäsyrjintä. Tuo ei kumpua tyhjästä. Aiemmin on työt olleet erilaisia ja tekninen kehitys on syönyt työpaikkoja. Se on vain yksi bointti.

        Kokomusta on toisilla vaikka muille jakaa, mutta työ on saattanut ikään nähden käydä raskaaksi .Aiemmin hoidettiin tuo inhimillisesti katsomalla tilannetta ja siirtämällä kevyempiin tehtäviin. Ikävä kyllä nykyisin on tunkua töihin kuin töihin ja iäkkäimmillä on ikälisät. Tuotannon tehokkuuteen ja ja tehostamiseen panostetaan ja Yt:t muodostuivat tuon työkaluksi. Vanhat pois ja uutta halvempaa tilalle.

        Tuossa yhtälöässä jossa tekijöitä on tarjolla runsaasti ei vanhat ole ensimmäisenä jonossa palkattavia. Oman suolansa asiaan heittää vanhenevan työvoiman rajoitteet joita tulee iän myötä väkisin .Tuo saatetaan kokea riskiksi ,sillä eläkeiän yhä lähetessä on riski eläköitymisetä ja eläkevastuiden kertymisestä.

        Ymmärrettävää on että työuria koetetaan keinoin millä hyvänsä pidentää kustannus syitä, mutta ongelma on se että työtä ei ole riittävästi kaikille ja vanhenevan työväetön varaan laskeminen ei ole näissä puitteissa realista. Eläke putki poistettiin ja eläkeikää on nostettu jolla tilannetta käytännössä pahennettiin. Kyse on kaikin puolin rahasta ja realiteeteista joihin ei ole kyetty vastaamaan poliittisesti realiteetteja vastaavasti.

        https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001711642.html

        https://duunitori.fi/tyoelama/viisikymppisen-tyollistyminen-uravalmentaja

        https://www.tsr.fi/tiedon-silta/ikasyrjinta-jattaa-pitkan-tyouran-vain-haaveeksi/

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomessa-moni-yli-50-vuotias-ei-kelpaa-toihin-silti-elakeputkesta-tuli-riita-meilla-on-paljon-typeria-saantoja/5d62d946-f6dc-44b9-948b-a450e435b99e

        Tilanne on pitkäkestoisesti tiedotettu eikä sitä ole kyetty ratkaisemaan ja tuskin kyetään näillä eväin.


      • Anonyymi

        Niin ei se hiiri makaavan kissan suuhun juokse, mutta ei se työ kananta jollei sillä tule toimeen.


    • Anonyymi

      Ei ole, mutta se kiinostus ikääntyessä vähenee merkittävästi kun tajuaa viimeinkin vedätyksen!
      Itse 62 ja työn tekeminen on todella vastenmielinen mielikuva, vaikka siitä "maksettaisiin" ja ne palkat on oikeasti aina olleet pähkinöitä.... Eivät maksa riittävästi jotta vieläkin hakuaisin herätä kesken unien raatamaan ja 10min. tauoille ja 30min. ruokatauolle ...

      • Anonyymi

        Juurikin näin, olet asian ytimessä... pitovoimaa ei ole lainkaan ja firmat itse kusevat omiin muroihinsa moneltakin kantilta tarkasteltuna.

        Tämähän vain johtaa siihen että kaikki kotimainen kysyntä romahtaa ei pelkästään inflaation vuoksi vaan huonojen palkkojen, työn kuormituksen ja henkilöstöpolitiikan sekä huonon johtamisen takia.

        Yksinkertaista matikkaa toimareille... jos firmakaan ei saa voittoa tarpeeksi asiakkaalta niin firma ei sellaista toimeksiantoa ota ja käänteisesti ettei myöskään duunari tee työtä missä on kaikki edellä mainitut seikat pielessä.

        Halpatyövoiman käyttö vain syventää kuilua ja lopulta isossa mittakaavassa ja pitkässäjuoksussa firmat menevät nurin kun kysyntää ei ole eikä tule.

        Kamelin selkä on ja katkennut juurikin nyt kun taantuma ja inflaatio iskee koko EU:n tasolla.
        Koskaan ei myöskään ole paluuta entiseen aikaan kun joskus alkaa uusi aika, tosin en usko sen olevan millään lailla enää tuolloinkaan parempaa aikaa kansalaisen näkökulmasta tarkastellen.


      • Anonyymi

        Eikait kukaan enää palkkaa 62 vuotiasta. Ainakaan


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe