puolison huumeiden käyttö ja ero

Aamu1

Otsikkohan sen kertookin: mies on käyttänyt huumeita. Meillä on kohta 2-vuotias poika, ja käyttöä on jatkunut melkeinpä koko lapsen elämän ajan, ilmeisesti mun loppuraskaudesta asti. Tuolloin yritin miehelle selittää, että en voi hyväksyä pilven polttelua (sitä siis oli harrastanut ennenkin) sitten kun vauva syntyy. Mies sanoi ymmärtävänsä ja lopettavansa - ja siirtyi sitten kovempi aineisiin. Mulle tämä selvisi vauvan ollessa n.6kk. En tosiaan ollut tajunnut mistä on kyse, pieni vauva ja univelka ja sitä rataa. Asuttiin tuolloin pojan kanssa hetki mun äidin luona, mutta mies vannoi lopettavansa ja palattiin kotiin. Kului noin vuosi, jonka aikana mies retkahti omien sanojensa mukaan ainakin kerran (epäilen että useamminkin) ja sitten yhtäkkiä käyttö olikin joka päiväistä ja lähti ihan käsistä. Ehdin epäillä pitkään, mutta mies syytti mua hulluksi ja vainoharhaiseksi. Tässä vaiheessa heitin miehen pihalle. Ollaan oltu erillään nyt puolisen vuotta, tavattu kyllä sinä aikana. Mies on hakenut ja saanut apua ja on ihan eri ihminen nyt. En usko että tällä hetkellä käyttää. Lapsen kanssa hänellä on ekaa kertaa jonkinlainen yhteys ja suhde, meidän suhteesta en tiedä. Mies on alkanut puhua, että haluaisi palata kotiin. Mä en kuitenkaan tiedä, pystynkö antamaan anteeksi hänen tekoja ja valheita. Enkä tiedä pystynkö elämään addiktin rinnalla ja pelkäämään että hän retkahtaa taas. Eroaminenkin tuntuu vaikealta, kun nyt on näkynyt taas merkkejä siitä ihmisestä, johon aikanaan rakastuin. Myöskin taloudellisesti olisin yksin tosi heikoilla (lapsen kanssa kotona, ei työtä mihin palata). Asunto pitäisi myydä ja uusi etsiä. Jotenkin voimaton olo kaiken tämän edessä, oon varmaan vieläkin uupunut tästä kaikesta paskasta mitä on ollut.

Niin että hei sinä tuntematon siellä. Sano mitä ajattelet. Kun kirjoitin tän mun tarinan, tuli olo, että idiootti mä oon jos vielä yritän miehen kanssa. Että miksi edes harkitsen antavani tilaisuuden. Miksi se eroaminen sitten tuntuu niin vaikealta?

7

2009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Komenna miehesi huumetesteihin, jos epäilet hänen yhä käyttävän.

      Omalta kohdaltasi sinun pitää miettiä, että rakastatko häntä yhä? Jos et, niin vastaus on aika selvä. Käykö hän töissä? Huolehtiiko muuten asioistaan?

      • Aamu1

        Käy huumetesteissä säännöllisesti. Oli ehto sille, että saa pitää työpaikkansa. Eipä sillä, kävi jo ennen tätä viimeistä retkahdusta, testit näytti negaa, vaikka itse tiesin, että joku on pielessä, että kai niitä testejäkin pystyy manipuloimaaan. Käy siis töissä, taloudellisesti on osallistunut, vaikka velkojakin hänellä on.

        Ehkä siis enemmän kuin sitä että mies nyt käyttäisi jotain mä pelkään että entäs jos hän taas joskus alkaa käyttää. Pitäs pystyä elämään päivä ja hetki kerrallaan, enkä mä tiedä pystynkö elämään tästä stressaamatta.

        Rakkaus on vaikea kysymys. Välitän, totta kai. Lapsen isä hän on aina. Mutta en tiedä, voiko rakastaa ilman sitä luottamusta.


    • OtaVelkaa

      Vaihda nistiukkosi mieheen joka juo...onpahan vaihtelua...

    • Kokemusta

      Ehdottomasti ero,ja samalla varoitus, ettet haksahda uuteen samanlaiseen ja tee lapsia.Seuraa n 3 vuotta,niin sinä aikana rakkauden huuma menee varmasti ohi ja jokainen näyttää tapansa.
      Ero on nyt vaikea,mutta se kirpasee vain puoli vuotta,eikä pieni lapsi niin paljon ymmärrä,,,isompana paljon enempi.
      Vertaa muutaman kuukauden vaikeaa eroaikaa monien vuosien tuleviin vaikeuksiin hänen kanssaan- niitä varmasti tulee.

    • täht

      "Kun kirjoitin tän mun tarinan, tuli olo, että idiootti mä oon jos vielä yritän miehen kanssa. "

      Niinpä, olet kyllä idiootti, jos vielä yrität miehen kanssa, etenkään samasta osoitteesta...

      Erosta: se on ihan älyttömän vaikeaa. Ihan pääsääntöisesti, vaikka tahtoisi eroa, ja tietäisi sen olevan ehdottomasti paras ratkaisu.

      Ystäväni on vajaan kahden vuoden aikana eronnut samasta miehestä neljä kertaa. Nyt 4. eli viimeisimmästä erosta on muutama kuukausi, ja se vaikuttaa pitävän. Mutta paljon on ollut itkua, hammastenkiristystä, surua ja murhetta.

    • oppeliini1

      Sinun kaikista tärkein kohde elämässäsi on lapsesi.

      Lapsi on täysin riippuvainen sinusta vielä monta vuotta. Pärjäät kyllä ilman lapsen siittäjää. Teet virheen jos lasket hänet kotiisi. Huumehoyryinen aikuinen on vaarallinen vauvalle. Hän haluamattaan, täysin sekopäisenä, saattaa tehdä hirveitä asioita sinulle ja/tai lapsellesi.

      Pysy tuosta miehestä erossa. Kenties hän vuosien päästä on onnistunut täysin selväksi. Sitten asia saatta olla eri. Mutta nyt: pysy erossa hänestä.

      Sinä ja lapsesi tulette pärjäämään ilman miestä. Ehkä ajoittan on taloudellisesti tiukkaa, mutta kiristä vyotä, budjetoi niin että selviät.

    • EiHoppua

      Anna aikaa tilanteen ratkaisulle. Mies kuitenkin on tehnyt paljon asioiden eteen. Mikset antaisi vielä mahdollisuutta teidän perheelle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe