Lähtölaukaus panssarivaunulla

Tykki

Suunnistus on osa Suomen jo vuosia jatkunutta militarisoitumista, mistä näkyviä esimerkkejä ovat mm. naisten kasvava into lähteä vapaaehtoisesti asepalvelukseen, kertausharjoitusten lisääminen ja puolustusministeriön miljardeja maksavat kalustohankinnat.
Suunnistus on vähitellen muuttunut osaksi tätä sotaan valmistautumista. Harrastajista suuri osa on mukana reserviläistoiminnassa ja lajin imago on muuttunut maanpuolustuksellisempaan suuntaan.
Ei siis mikään ihme, että Jukolan viestissä ammutaan lähtölaukaus panssarivaunulla. Se symbolisoi suunnistuksen harrastajien sotaisaa arvomaailmaa.

5

519

Vastaukset

  • Saat tulla Kangasalalle suorittamaan lähtölaukauksen 2019, suolikaasullasi !

  • Joo, alkaa kyllä ärsyttämään sotavoimien liika pullistelu urheilutapahtumassa

  • "Harrastajista suuri osa on mukana reserviläistoiminnassa..."
    Hyperbola soitti ja haluaa omansa takaisin.

  • Höpöjä puhut. Puolustusvoimat on yksi Jukolan viestin tukijoista ja ilman sen kalusto- ja henkilöstöapua viestiä ei voisi järjestää. Sitäpaitsi Suomi ei ole militarisoitumassa. Kannattaa tutustua Suomen historiaan sekä myös Jukolan viestin faktoihin.

  • Aina on mahdollisuus siviilipalveluun nykyaikana jos ei kannata nykyisenkaltaista yltiöpäistä ja veronmaksajille ihan turhan kallista typerää pilipali-aseilla leikkimistä aikuisten ihmisten kesken?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.