tUULIVOIMALAPUISTO

Tyhmiäetsitään

Kukahan järjetön on keksinyt nimen "PUISTO" näille sadalle laitoksille, joita aiotaan sijoittaa tänne luonnon keskelle. Uskon ettei kukaan halua kulkea näissä PUISTOISSA enää sen jälkeen kun ne laitokset on rakennettu. Muut kunnat kuten esim Ranua ovat jo päätöksensä tehneet ettei halua yhtään laitosta mutta koetetaan josko pellolaiset ja ylitorniolaiset syrjäkylän immeiset olisivt tyhmempiä eivtkä seuraisi mediaa ja suorastaan rukoilisivat niitä tänne luonnon helmaan.

37

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuulivahinko.fi

      No,sehän on eufemismi eli kiertoilmaus ympäristörikokselle.
      Sillä siitähän on oikeasti kysymys.

      • viisaskommentti

        Viisas kommentti tuulivahinko.filtä.


    • Voihuvääpäivääsenthään

      Pellossa avohakkuutki on erämaata. Siinä mielessä tämä on pientä. Nämä on sentään pieniä, kun taas avohakkuuraiskioita on kunta täynnä!

      • ettiedä

        Pientä???? tiätkö mikä ero on avuohakkuulla ja tuulivoimaloiden rakennuksilla. Et varmaan tiedä mitään asiasta kun näin kirjoittelet.


    • valopää

      Sähköt poikki kaikilta jotka vastustavat tuulivoimaa.

      • Realismia_

        Tuulettomina päivinä sähköt poikki tuulivoiman kannattajilta.
        Eikös se mene oikein,että näin kantavat vastuunsa hörhöilystään.


    • Myllyt tuo köyhään kuntaan kiinteistövero tuloja,niille lienee kunnassa köyttöä...

      • siipiveikko

        Joo mutta maksaja on väärä, korotetaan vain kuntalaisten veroprosenttia ja palvelumaksuja.


    • Erämaahansähkämyllyt

      Mielmukkavaaraan Ylimuonioon olitiin rakentamassa tuulivoimaloita useita. Muonion kunnan olisi ehkä järkevintä rakennuttaa kunnankäyttöön tuulivoimaloita ja sähkön tuotanto palvelisi myös Muonion sähkön kuluttajia. Esteinä esiteltiin, että tuulivoimalat tulisivat olemaan haitaksi erämaa turismi valvelujen osalta, koska haittana näyisi myllyt erämaahan. Turistit nauroivat, että tuulivoimalat sopisivat hyvinkin vaikka erämaahan ja aikanaan niitä rakennetiin, sekä nyt niitä on kunnosteltu nähtävyyksiksi juuri tiurismi nähtävyyteen. Sanon kyllä piut paut. Mielmukkavaaraan rakennettavat tuulivoimalat, ei varmamasti ole erämaan haittana turismille. Eiköhän turismierämaa ole ainoastaan Pallastunturi Muonio ja Enontekiön Ounasvaara välinen alua. Merkittävä turismimäärä oli ihmeissään erämaa häiritä tuulivoimaloilla, eikä varmasti häritse ja päinvastoi olisi hienoa katseltavaa ja puhdasta sähköä tuottaisi myllyt. Olen turismina ollut yleensä
      Muoniossa ohjatuilla erämaa retkeilyissä, jotka järjestetty hotelleista joissa olen asunut.

    • perinaate

      No periaattessahan kaikki investoinnit näille paikkakunnille tuo joitakin tuloja. Rahoitus oltava kuitenkin veronmaksajia ajatellen suunniteltua. Kaikkihan varmaan tykkäisivät jos todella järkevää ja reilua bisnestä , mutta sopii epäillä.

    • Voihuvääpäivääsenthään

      Tuulivoimala puisto on pisara meressä. Hyvin mahtuu muutama tuulivoima puisto tänne. Avohakkuita ja hakkuu raiskioita on joka paikka täynnä eli mittakaava on aivan toinen. Valtio on tosiaankin hylännyt meidät tänne raiskioalueille.

      En vain tykkää siitä että tuulipuistoista vainotaan mutta paljon suuremmasta asiasta vaietaan!

    • Tuulivatti

      Ne on muutamat jotka pitävät meteliä asiasta josta itse eivät ymmärrä mitään. Tuulivoima on puhdasta energiaa, se on puhtaampaa tulevaisuutta.

    • Jvte

      Etelässä asuntojen hinnat ovat laskeneet, kun myllyjä on tullut lähistölle humisemaan ja välkkymään.
      Myllytontit halutaan vuokrata 50 vuodeksi, joten nykyinen maisema tuskin palaa meidän elinaikana.

      • Nokonnuukaako

        Etelän asuntojen hinnat on muutenki poskettomia. Hyvä jos vähempivaraset ja ennakkoluulottomat ihmiset saavat sieltä asuntoja halvemmalla.


    • puistohuijaus

      Tuulimyllyt ovat nykyajan puita ja siitä tulee puisto-nimi, koska puistoissa on puita. Taitaa kuitenkin olla niin, että näitä myllyjä pyöritellään enemmän sähköllä kuin tuulella.

    • Tuulimyllytok

      Tuulimyllyt on hyvä asia,montakohan myllyä olis kunnan menoillakin saatu kun rahaa menny hukkaan erillisten töppäyksien takia,puhasta tutottoa olisi ollut jos olisi päätöksiä tehty viisaasti ja johdettu kunnan taloutta viisaasti.

    • Piipertäjäkö

      Tuulivoimapuisto Pelloon on hyvä, kansallispuisto olisi vielä parempi. En vain tiedä mistä löytyisi riittävän fiini alue.

    • KylläLähtee

      Pelloon, ylitornioon ja Rovaniemelle rakentuu oikea tuulivoima keskittymä, hienoa että jauhavat samalla hyvinvointia alueelle.

      • hyvinvointi

        Joo hyvinvointia. Mutta mitä sillä tarkoitat? Minkälaista hyvinvointia? Ja kenelle.


      • Lohiukko
        hyvinvointi kirjoitti:

        Joo hyvinvointia. Mutta mitä sillä tarkoitat? Minkälaista hyvinvointia? Ja kenelle.

        Taitaa tulla verotuloja kunnille ja verotuloilla tehdään hyvinvointia.


      • järkikäyttöön

        Tosi on. Ei koko lapista kannata yrittää tehjä turistia varten suojeltua reservaattia. Suojellut ja retkituristialueet rauhaan ja myllyjä sinne missä ei niitä vetonauloja ole eikä kannata perustaa. Se on parasta aluepolitiikkaa lapille.


      • pikkumauri
        Lohiukko kirjoitti:

        Taitaa tulla verotuloja kunnille ja verotuloilla tehdään hyvinvointia.

        Juu, paikallinen yrittäjä pääsee kippaamaan sorakuorman - lopun hoitavat liettualaiset rakennusmiehet. Mukavat tilit kotiinvietäviksi.
        Veronmaksajat tuota sirkusta pyörittää, hei me tienataan tälläkin...


      • Sileääpintaa

        Paljonko paikalliset tienaa kun Metsähallitus tyhjentää puoli kuntaa???!!!! Tämä on sentään hyvä diili sen rinnalla.


      • Hirveääsupmensyöntiä

        Se on hirvittävä summa mitä puuta ajetaan länsi-lapista ruotsiin.Sitä voidaan kutsua metsän raiskaudeksi.vähän se tuo verotuloja valtiolle,mitä puunhinnasta maksetaan ja urakoitsijat ja työmiehet tuo verotuloja,valtiolle ja kunnalle


      • pikkumauri
        pikkumauri kirjoitti:

        Juu, paikallinen yrittäjä pääsee kippaamaan sorakuorman - lopun hoitavat liettualaiset rakennusmiehet. Mukavat tilit kotiinvietäviksi.
        Veronmaksajat tuota sirkusta pyörittää, hei me tienataan tälläkin...

        Hei pikkumauri. Siehän olet ymmärtänyt yskän täysin. Näin se menee!


      • Sileääpintaa

        Kumma kyllä että Metsähallitus tuntuu olevan Pellossa pyhä lehmä. Sitä ei arvostella vaikka ei Pello siitä mitenkään hyödy. Muutama yrittäjä saa konetuloja mutta siinä kaikki. Jäljelle jää loputon määrä raiskioita jotka eivät koskaan palaa entiselleen. Tämä tuulivoimapuisto on pelkkää hyttysen pörinää siihen verrattuna.


      • sileääpintaa

        hyttysen pörinääkö. metsät kyllä kasvavat ajan kuluessa mutta nämä voimalat päinvastoin ruostuvat ja jäävät jopa vaarallisiksi monumenteiksi


      • ilonpiluri

        Vaan ku ei vanhoja myllyjä saa jättää pystyyn on semmonen sopimus pittää siivota pois


      • hölmöjähuijataan
        ilonpiluri kirjoitti:

        Vaan ku ei vanhoja myllyjä saa jättää pystyyn on semmonen sopimus pittää siivota pois

        Ken elää,niin näkee että yhteiskunnan varoilla ne joudutaan purkamaan aikanaan.Sehän on ensisijaisesti maanomistajan vastuulla,mutta taitaa siinä vaiheessa saadut vuokratulot pikkupähkinöitä.On nimittäin sen verran suolaiset purkukustannukset.
        Kyllä siihen on vissi syy,että tuulikoijari yhtiöt haluavat vain vuokrata maapohjan


      • Sileääpintaa

        Kuinka ty..ä voi ihminen olla että paheksuu myllyjä ja väheksyy Metsähallituksen avohakkuulinjaa. Järjettömän suuret avohakkuualuheet ei koskaan palaudu entiselleen, eikä sitä edes yritetä. Ranteenvahvuiset puut kaadetaan ja ajetaan sellukattilaan. Maapohja käännetään pilalle. Mitä jää Pello on. Ei mitään! Kärpäsen p....n kokoiset myllyt sen sijaan voi koska tahansa purkaa joten tervetuloa myllyt. Kiinteistöveroakin maksavat.


      • merkonomi

        Kahdeksan tuulimyllyn kiinteistövero vastaa suunnilleen yhtä prosenttiyksikköä kuntaverossa. Samaan tulonlisäykseen tarvittaisiin noin tuhat uutta ei-talviasuttavaa kesämökkiä. Repikää siitä.


    • Windkraft

      Metsähallitus on tosiaanki pitänyt huolen siitä että myllyille löytyy avointa maastoa joissa tuuli on ainut seuralainen. Ei tarvi hakemalla hakea. Tervetuloa myllyt Pelhoon!

    • Jurex

      Missä on Pellon parhaat paikat myllyille? Missä isoimmat aavat?

    • Pikinnokka

      Valtion mettät on itäisessä kunnassa eli Rovaniemen suunnalla. Siellä isoimmat arvet. Monesti jätetty suojaksi puita ettei pikitieltä rumimmat näy.

    • järkyttävää

      Järkyttää tämä ihmisten jauhaminen näistä voimaloista. Ottakaa selvää ja lukekaa googlettakaa netti täynnä asiaa sieltä missä näitä jo on pystytetty. Lukekaa mitä vieressä asuvat ihmiset ovat mieltä älkääkä arvailko kun ette näitä ole enen nähny kuin ohiajaessa jossain etelässä. eri asia ajaa ne ohi kuin asua niiden lähellä.

    • Ledikö

      Hyvät valot oli suunniteltu sinne Ahkiovaaran tuulimyllyihin kun vastustajia oli Oulusta saakka. Sinne asti häiritsivät vilkkuvat valot häiritti.

    • wattinolla

      Taitaaki vastustjjien omat valot vilkkua mutta apuvva saapi tksta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe