Rakkauden haudalla

Pettäväkö

Olen 40v nainen, 2 jo yläkouluikäisen äiti ja vaimo. Olen pitkään ollut yksinäinen avioliitossa. Seksi ei ole tuntunut miltään vuosiin, koen olevani arjesta täysin yksin vastuussa, mieheni on kuin kolmas lapsi.

Asioista on keskusteltu usein. Mies myöntää ettei osallistu arkeen, ei tee edes ehdotuksia kuinka asiaa parannettaisiin. Hänen mielestään koti on vastuullani, koska näin on ollut aina.

En vain jaksa enää. Meillä iso okt, 2 autoa, piha. Kaikki minun vastuulla, laskujen maksusta lähtien. Hoidan lumityöt, rännienputsaukset, tyhjennän viemärit, siivoan, pyykkään ja laitan ruokaa. Kaiken tämän lisäksi kuskaan harrastuksiin ja käyn itse töissä.

Vähäisen vapaa-aikani urheilen. Olen ikäisekseni hyvässä kunnossa, kaunis ja aina huoliteltu.

Erosta on puhuttu muutamia kertoja. Mies kokee olevansa tarpeeton. Irrallinen osa perhettä. En ole tuntenut halua vuosiin. Haluaisin haluta, mutta tunne ei tule vaikka kuinka yritän ja ajattelen puolisoni hyviä puolia. Yritän mennä lähelle, halata, suudella. Se ei vaan tunnu miltään. Yritän keksiä yhteistä tekemistä, mies ei innostu. Hänen mielestään voisimme vain harrastaa seksiä useasti päivässä, minä kaipaan henkistä yhteyttä. Aktiivista ihmistä kenen kanssa harrastaa, käydä ystävillä, ihmistä jonka viereen haluan nukahtaa ja kenen vierestä herätä onnellisena. Ihmistä joka kantaa arjen vastuun kanssani. Mieheni on tuntunut taakalta jo vuosia. Minä puolestani osittain marttyyrina en edes anna mahdollisuuta osallistua.

Viikonloput minä urheilen, käyn tapahtumissa, olen lasten harrastuksissa. Mies juo pe, la viinapullon ja muutaman oluen, syö epäterveellisesti ja tahtoo seksiä. Näin kärjistetysti. Ei innostu meidän muiden menoista, vaikka teinitkin usein pyytävät isää mukaan.

Nyt muutama kk sitten tapasin lapseni harrastuksissa miehen. Hän on täysin oman mieheni vastakohta. Ulkonäöllisesti ei mitenkään omaa miesihannettani vastaava, mutta joku hänessä sytytti heti. Kun tapasimme tunne oli hyvin voimakas molemmilla. Hän otti yhteyttä, halusi tavata vaikka tiesi minun olevan naimisissa.

Tapasimme muutamia kertoja liikunnan parissa, ikään kuin kaveripohjalta vain aikaa yhdessä viettäen. Olen taistellut tunteitani vastaan, Yrittänyt löytää yhteyttä mieheni kanssa mutta se tuntuu sitä turhemmalta mitä enemmän yritän. Kerroin tunteeni, että olen haluton koska koen olevani arvoton, mieheni loukkaantui syvästi. Hänen mielestään olen täydellinen ja haluttava, minä en vain koe hänestä samoin.

Nyt en enää pysty pidättämään tunteitani. Myönsin itselleni että olen rakastunut. Olemmme muutamia kertoja suudelleet, emme menneet pidemmälle vaikka molemmat tahtoisivat. Mahdollisuuksia on ollut mutta joku järjen ääni on aina tullut väliin.

Olen aina ollut uskollinen miehelleni. Tämä pohjaton kaikesta yksin huolehtiminen on saattanut mut tilaan, jossa en näe muuta keinoa kuin erota. Olen tyytymätön, en halua puolisoltani enää seuraa, en läheisyyttä, en seksiä.

Tunne jota tunnen tämän toisen miehen kanssa on huumaava. Aivan kuin kyseessä olisi ensirakkaus. Teen ajatuksissani asioita, joita en koskaan voisi kuvitella tekeväni mieheni kanssa.

Tiedän että jos haluan pelastaa liittoni, minun pitäisi kertoa miehelleni että olen ihastunut, oikeasti miettinyt eroa. Mutta kun en tiedä haluanko pelastusta. Vapaana oleminen tuntuu niin paljon houkuttelevammalta.

En tiennyt että voisin tuntea tätä kiihkoa, himoa, kipinää ja halua. Luulin olevani vain kykenemätön seksiin. Nyt tuntuu että haluan eroon ihmisestä jonka piti olla elämäni rakkaus. Haluan olla yksin jotta voin tehdä mitä haluan, kenen kanssa haluan.

En halua pettää tai olla uskoton. Tämä uusi ystävänikään ei halua. On tunteistaan yhtä hämillään kuin minä. Sovimme ettemme enää tarkoituksella tapaa, tai viestittele. Lasten harrastuksessa näemme kuitenkin viikoittain ja ne suudelmat polttavat jo katseissa. Kaikki se mitä olemme viestein toisillemme tehneet ilman fyysistä kontaktia, tuntuu iholla kun vain ajattelemmekin saati katsomme toisiamme.

Tämän seurauksena etäännyn aviomiehestäni koko ajan enemmän, eikä se edes tunnu pahalta. Ainoa mikä tuntuu pahalta on kaipuu toisen ihmisen luo, toisen miehen syliin ja suudelmiin. Tunne tuntuu siltä että hukun.

Olen täysin hukassa. Kerronko miehelleni ja tukahdutan tunteeni, vai lähdenkö ja katson olisiko elämällä tarjota vielä jotakin muuta?

Kuinka olette selvinneet toiseen rakastumisesta? Itselleni tämä tuntuu herätykseltä, että suhde on epäterve. En tiedä olisiko tulevaisuuteni tämän toisen miehen kanssa, lähinnä tuntuu siltä että haluan elämän jossa voin kokea eläväni.

29

1801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakumies671

      Noin siinä joskus käy. Toinen ei tunnu enää millään tasolla kiinnostavalta eikä omis tunteitaan voi määrätä. Sitä en silti ymmärrä, miksei ihmiset voi ensin erota ja vasta sen jälkeen päästää uusia ihmisiä kuvioihin. On molemmille reilua erota, ja nimenomaan ensin erota ja vasta sitten ihastua muihin.
      Jos olet ollut puolisosi kanssa niin kauan ilman tunteita, että olet tavallaan jo henkisesti eronnut hänestä ( näinhän on käynyt, muuten toinen ei vielä kiinnostaisi ) olet ollut jo ihan liian paljon yliajalla. Nyt heti ero ja vasta kun on eropaperit postitettu ja puolisokin sen tietää, vasta sitten seuraavan kerran kontaktia uuteen ihastukseen.

      • Pettäväkö

        Näin on nyt sovittu. Ei mitään kontaktia tai yhteyttä. Kylmetetään tunteet.

        En vain tiedä tahdonko unohtaa. Pettämiseen ja valehteluun en halua joten vaihtoehdot on kertoa puolisolle ja yrittää korjata mitä korjattavissa on, unohtaa kun ehkä vielä siihen pystyn, erota ja olla vapaa. Viimeisin tuntuu parhaalta.

        Mä olen yrittänyt ja antanut itsestäni puolisolle niin paljon, niin kauan. Tuntuu että musta ei riitä hänelle enää mitään.


      • pekkaper

        Onko miehesi jo tietoinen hommailustasi vai jatkuuko suhteenne edelleen?
        Mitä jos miehesi on jo perillä asiasta, eikä ole sanonut sinulle mitään?
        Mietimpä miltä hänestä mahtaa tuntua.


    • huhhuhhuh

      Ja sieltä se vastaus löytyi! Kaikkeen tuohon oman miehen mitätöimiseen on syynä UUSI ihastus!
      Tämän päivän nelikymppiset perheenäidit on sekopäisiä valittajia ja ikuisen intohimon metsästäjiä!! Millään muulla ei ole väliä kuin itsellään eikä perheen hajoittaminen tunnu missään!
      Surullista, mutta totta olemme synnyttäneet vastuuttoman sukupolven!??

      • Työntö-Kalle_Tikkurilast

        Juu, kärttävät persepanoja kiimoissaan! Kiimahörmöönien valloissa aivan sekaisin liihottavat..


    • Janoansinua

      Ymmärrän tunteesi täysin. Minun puolisoni petti minua ja minusta meni pysyvästi rikki jotain. Olen yrittänyt korjata itseäni mutta se ei taida onnistua.. liian paljon on tapahtunut sen jälkeen. Tunteita häntä kohtaan minulla on, muttei samanlaisia kuin ennen.

      Kaipaan palavaa rakkautta ja intohimoa..näyttää siltä ettei se tässä liitossa onnistu enää. Olen tavannut erään joka saa minussa nuo tunteet syttymään.. en vaan osaa mennä elämässä eteenpäin. Kaikki on liian vaikeaa..

    • 98472948

      Sekä avioliittosi että tunteesi ovat mitä normaaleimpia. Ensinnäkin naisen halukkuus liittyy rakastumiseen ja haihtuu tunteiden tasaannuttua. Toiseksi mies ei halua avioliitolta ja naiselta muuta kuin seksiä.

      No, mitä tehdä? Rikotko lasten kodin kokeaksesi jälleen elämää suurempia tunteita?

      Me teimme sen ratkaisun, että pidämme kodin ehjänä. Lapset ovat jo aikuisia ja opiskelevat, ja voimme todeta, että ehdottomasti kannatti!

      Toisaalta toivoisin, että vaimoni hullaantuisi uuteen mieheen niin kuin sinä nyt, jotta hänkin voisi saada elämänilonsa takaisin.

    • Opithoratsulta

      Olet onnistunut !! olet OTTANUT kaiken haltuusi, talot, autot lumityöt, kaikki kotityöt. Luulet että sinua arvostetaan, paskanmarjat tyranni sinä olet !!! Ja vielä vitullakin kiristät !!!
      Katso itseäsi, kuka tommosin väkisin suorittajan kanssa viihtyy..... mene Seinäjoen asemalle panettamaan itseäsi, olet ansainnut sen !! vähintään kolmea kerralla......

    • asiakerraallaan

      Kuvottava nainen vai sanotaanko suoraan lutka, pettäjä kuten omanikin oli. Ensin ero sitten uusi suhde, periaate kysymys monille.

    • Vesijanojuoma

      Eiköhän tuollaisessa asetelmassa ole jo ihme, jos ei kaipaa, ihastu
      ja rakastu toiseen ihmiseen. Sitä ei pysty estämään vaikka onkin naimisissa. Toinen juttu on tietysti, lähteekö sitten suhteeseen fyysiselläkin tasolla.

      Helppo tie ei varmasti ole saada aloittajan liitosta enää toimivaa, kumpaakin tyydyttävää. Miehellähän on kissanpäivät, miksi hän siitä luopuisi.

      Naiselle jää tässä vaihtoehdot; jäädä liittoon ja tyytyä siihen tai koittaa pariterapiaa, jäädä liittoon ja alkaa suhde tämän ihastuksen kanssa tai ottaa avioero. Mikään näistä ei ole helppo ratkaisu.
      Realismia, ehkä inhorealismiakin taitaa olla, että avioliitto on tiensä päässä. Tunteita ei saa enää sytytettyä, moni asia pitäisi muuttua, että olisi edes pohjaa mistä ponnistaa.

      Aloittaja ei ole mikään heitukka vaan nainen joka kaipaa elämäänsä puuttuvaa palasta. Mistä sen löytää ja riittääkö rohkeus sitä hakemaan, siinä se ydin on.

      • tyhmienelämät

        Entinen pilattu ja uusi elämä tulisi olemaan "pakko nauttia kun erottu", ja pakko katsoa vaan eteenpäin. Ihmettelen suuresti, miten kukaan voi oikeasti elää avaamatta silmiä sille mitä taakseen jätti kun petti kaikki läheisensä.

        Terapeuttini sanoi, että ihmiset ajattelevat yleensä mennyttä ja tulevaa. Olisi tuhon pitänyt lisätä, että ihastuneet elävät kyllä hetkessä, eikä sekään hetki hyvältä näytä pettäjistä tulevaisuudessa.


      • GesPertti
        tyhmienelämät kirjoitti:

        Entinen pilattu ja uusi elämä tulisi olemaan "pakko nauttia kun erottu", ja pakko katsoa vaan eteenpäin. Ihmettelen suuresti, miten kukaan voi oikeasti elää avaamatta silmiä sille mitä taakseen jätti kun petti kaikki läheisensä.

        Terapeuttini sanoi, että ihmiset ajattelevat yleensä mennyttä ja tulevaa. Olisi tuhon pitänyt lisätä, että ihastuneet elävät kyllä hetkessä, eikä sekään hetki hyvältä näytä pettäjistä tulevaisuudessa.

        Osui tällainen teksti silmiini kun selailin Suomi24 sivuja. :

        Sysmässä on vallalla ja taitaa olla Hartolassakin sellainen mentaliteetti, että avioparit ja avoparit eroavat oikein joukolla ja lapset jäävät siihen välimaastoon heittokapuloiksi. Monestikkin perheen äiti on jossakin akkaporukassa saatu ylipuhuttua ja harhautettua, että kyllä arki muuttuu ihanaksi ja elämä hyväksi kunhan ensin eroat miehestäsi. hah hah.. on monta surkeeta akkaa nyt Sysmän ja Hartolan seudulla katumassa huoraantumistaan ja mukamas itsenäistymistään… heheheh. Persettään jakavat kuin ajokoirat konsanaan pitkin kyliä. Luulevat olevansa oikein hienoja ja fiksuja nykyaikaisia ihmisiä ja oikeita leidejä... . Hyi hyi !! Joku tahohan heitä houkuttelee ja yllyttää kaikenmaailman tuppervaarakutsuilla ja kissanristiäisissä. Joku idiootti siellä kertoilee satuja omasta huoraantumisestaan ja elämästään "tuhannenmulukun -Maijana" ja jotkut typerimmistä jopa uskovat ne tarinat ja sit alkavat jäljittelemään... hehehehe. Että on viisasta porukkaa:) Mutta onhan se hyväkin asia, että irtopillukka lisääntyy syrjäkylillä, niin homppelit ja lesbot eivät pääse ylikansoittamaan ja tule kyttäämään ilman kumppania eläviä heteroita. Vai ovatkohan ne akat muuttuneet lesboiksi, kuten kuulemma monesti käy. Kun pillu alkaa kuivua hormoonien muutoksen myötä keski-iän kriisin myötä ja vaihdevuosiongelmien kanssa samaan aikaan, ettei sitä saa märäksi kun nuolemalla. Lesbothan ovat hyviä nuoleskelemaan kun tietävät itse vaivan ja se paha hajukaan sieltä tortusta ei heitä erityisemmin haittaa, valkovuodosta puhumattakaan. Monestihan nämä eroa haikailevat naikkoset ovatkin jossakin terveydenhuollon tai vanhustenhuollon palveluksessa ja traumatisoituneet siitä alastomien törkyperseiden ja muun sellaisen liiallisen näkemisen vuoksi jolloin seksikin on muuttunut erilaiseksi kuin normaaleilla ihmisillä pitäisi olla. Minullehan se on yks ja sama, minä vaan panen niitäkin eronneita akkoja kun vaan hollille sattuu ja sit pierasen ja pyyhin kullin verhoon ennen kun lähen kuppilaan kaljalle:) Saatan joskus käydä vielä yöllä nykäsemössä varvin tai pari samaan muijaan, jos ei satu joku muu välttämättä olemaan munan puutteessa ja pyytele mukaansa. On se vaan mukavaa tietenkin olla vakavassa uskollisessa parisuhteessa, mutta en halua vakiintua minkään tuhannen mulukun-Maijan kanssa. Sellasilla akoilla ei ole muuta virkaa kun panopuuna vaan, joka on kyllä meikäläiselle ihan hyväkin. Ei tarvitse ilman kipristellä. Vaikka kyllä nuoremmat naiset on kuitenkin sata kertaa parempia pantavia kun ne vanahat vaseliinilla liukastetut eronneet lumput. Niitä sanotaan kaveriporukassa nimellä " helppo nakki" :) Ne tunnistaa kyllä kuppiloissa ja tuollakin tanssipaikoissa, kuten esim. Krouvin lavalla :) Sieltä saa pesää joka kerta ja suurin osa naisista on sellasii eronneita ja karanneita lumppuja jotka luulevat elävänsä siveellisesti kun antavat persettään vaan viikonloppuisin tanssi-illan päätteeksi.. :)


      • pakumies671

        Miten voit sanoa ajokoirista noin rumasti. Koira on uskollisin ystävä.


      • todellisuuskutsuu
        GesPertti kirjoitti:

        Osui tällainen teksti silmiini kun selailin Suomi24 sivuja. :

        Sysmässä on vallalla ja taitaa olla Hartolassakin sellainen mentaliteetti, että avioparit ja avoparit eroavat oikein joukolla ja lapset jäävät siihen välimaastoon heittokapuloiksi. Monestikkin perheen äiti on jossakin akkaporukassa saatu ylipuhuttua ja harhautettua, että kyllä arki muuttuu ihanaksi ja elämä hyväksi kunhan ensin eroat miehestäsi. hah hah.. on monta surkeeta akkaa nyt Sysmän ja Hartolan seudulla katumassa huoraantumistaan ja mukamas itsenäistymistään… heheheh. Persettään jakavat kuin ajokoirat konsanaan pitkin kyliä. Luulevat olevansa oikein hienoja ja fiksuja nykyaikaisia ihmisiä ja oikeita leidejä... . Hyi hyi !! Joku tahohan heitä houkuttelee ja yllyttää kaikenmaailman tuppervaarakutsuilla ja kissanristiäisissä. Joku idiootti siellä kertoilee satuja omasta huoraantumisestaan ja elämästään "tuhannenmulukun -Maijana" ja jotkut typerimmistä jopa uskovat ne tarinat ja sit alkavat jäljittelemään... hehehehe. Että on viisasta porukkaa:) Mutta onhan se hyväkin asia, että irtopillukka lisääntyy syrjäkylillä, niin homppelit ja lesbot eivät pääse ylikansoittamaan ja tule kyttäämään ilman kumppania eläviä heteroita. Vai ovatkohan ne akat muuttuneet lesboiksi, kuten kuulemma monesti käy. Kun pillu alkaa kuivua hormoonien muutoksen myötä keski-iän kriisin myötä ja vaihdevuosiongelmien kanssa samaan aikaan, ettei sitä saa märäksi kun nuolemalla. Lesbothan ovat hyviä nuoleskelemaan kun tietävät itse vaivan ja se paha hajukaan sieltä tortusta ei heitä erityisemmin haittaa, valkovuodosta puhumattakaan. Monestihan nämä eroa haikailevat naikkoset ovatkin jossakin terveydenhuollon tai vanhustenhuollon palveluksessa ja traumatisoituneet siitä alastomien törkyperseiden ja muun sellaisen liiallisen näkemisen vuoksi jolloin seksikin on muuttunut erilaiseksi kuin normaaleilla ihmisillä pitäisi olla. Minullehan se on yks ja sama, minä vaan panen niitäkin eronneita akkoja kun vaan hollille sattuu ja sit pierasen ja pyyhin kullin verhoon ennen kun lähen kuppilaan kaljalle:) Saatan joskus käydä vielä yöllä nykäsemössä varvin tai pari samaan muijaan, jos ei satu joku muu välttämättä olemaan munan puutteessa ja pyytele mukaansa. On se vaan mukavaa tietenkin olla vakavassa uskollisessa parisuhteessa, mutta en halua vakiintua minkään tuhannen mulukun-Maijan kanssa. Sellasilla akoilla ei ole muuta virkaa kun panopuuna vaan, joka on kyllä meikäläiselle ihan hyväkin. Ei tarvitse ilman kipristellä. Vaikka kyllä nuoremmat naiset on kuitenkin sata kertaa parempia pantavia kun ne vanahat vaseliinilla liukastetut eronneet lumput. Niitä sanotaan kaveriporukassa nimellä " helppo nakki" :) Ne tunnistaa kyllä kuppiloissa ja tuollakin tanssipaikoissa, kuten esim. Krouvin lavalla :) Sieltä saa pesää joka kerta ja suurin osa naisista on sellasii eronneita ja karanneita lumppuja jotka luulevat elävänsä siveellisesti kun antavat persettään vaan viikonloppuisin tanssi-illan päätteeksi.. :)

        Monet ihmiset on ehdollistettu ajatukseen, että onnelliseen elämään kuuluu parisuhde. Kun tällainen parisuhde saadaan (yrittäen imitoida amerikkalaisia romanttisia elokuvia) ollaan niin kauan onnellisia kun parisuhde toteutuu sellaisena kuin on kuviteltu, että sen kuuluu olla. Kun sitten parisuhde onkin jotain muuta kuin tuo kuviteltu onnellisuus, luonnollisestikin parisuhdeonnellisuuteen orientoitunut päättelee, että suhteessa on vikaa ja on vaihdettava uuteen ollakseen onnellinen.

        Kummallista kyllä varsinkin naisten keskuudessa hyvin usein annetaan neuvoksi parisuhteeseen kyllästyneelle ja parisuhdettaan pohtivalle juuri tuo, että suhteenne on tullut tiensä päähän, olette kasvaneet erillenne... vielä hörhöimmissä piireissä puhutaan suhteen tehtävän täyttymisestä ja että joku kenties juuri tämä uusi ihastus kuuluisikin juuri naisen sielun sopimukseen jonka kohtalo on tuonut juuri nyt naisen luo... jopa suoranaisia neuvoja nykyisen kumppanin lemppaamiseksi esitetään. Höpöhöpö.


      • annikkinen

        Niinpä niin... Vaimoonsa kyllästyneet ukkomiehet osaavat ilman toisten neuvojakin käydä hakemassa vierasta piparia. Eihän se ole kuin "vain panemista" - mutta jos vaimo ihastuu toiseen mieheen, niin se on aviorikos.


    • Firururirirururu

      tiukat kehityskeskustelut ja vaikka kovat riidat kunhan ongelmat puhutaan halki. jos ei ukko paranna tapojaan ym , niin ota ero. yt Mies54 v meilläkin oli lähes tuollaista, kunnes tein elämänmuutoksen.

    • Mitäteetkinperuaeivoi

      Ehkä miehesi juo viikonloppuna juuri siksi, että et yhtään arvosta häntä. Helpointa sinun on lähteä siten, että muutat tuon uuden miesystäväsi luokse, niinhän monet hoitavat avioliittonsa päättämisen. Entinen mieheni teki samoin kuin sinä, haukkui minut pystyyn ja lähti asumaan uuden naisensa luokse. En yhtään tiedä miten onnellinen hän on, mutta minun elämäni kirkastui, kun jatkuvasti tyytymätön ja kaikesta valittava mies lähti.

      • realistirape

        Juu jos mies ei kotona saa mitään roolia tai osaa, niin aika karua on. Moni nainen haluaa helpon, kiltin ja ohjailtavan miehen. Koti on hallussa kun itse duunaa kaiken. Kuvitellaan että kun tuommoisen sopivan miehen kans saadaan yhtälö itselle sopivaksi, on kaikki mukavaa ja hyvin. Ja siinä se ongelma onkin, vähemmästäkin turtuu kun kaikki on omassa hallinnassa. Sitten voi alkaa syyttää miestä tekemättömäksi kolmanneksi lapseksi eikä ollenkaan huomata omaa osuutta asiassa. Eli sitä että alun alkaenkin koko perheprojektin alkamisen edellytyksenä oli se että mies suostuu palapelin osaseksi naisen projektiin.


    • lapset.etusijalle

      Ainakin se on varmaa, että uuden ihastuksen takia ei kannata tehdä mitään, vaan ensin kannattaa kertoa puolisolle, että haluat erota. Jos tuo tilanne on jatkunut vuosikausia, niin rakkauden katoamiselle ei ehkä mahda mitään jos olet kadottanut kunnioituksen miestä kohtaan. Käykää pariterapiassa puhumassa, silloin ero menee ehkä paremmin.

      Kun vain pyörittelet päässäsi eroamista niin voin varmaksi sanoa, että se on eri asia kun sitten, kun se eroaminen tulee tietoon puolisollekin ja etenkin lapsille. Tuo haaveilemasi mies on vain satua, et edes tunne miestä, mutta mies tuo esille sen, että haluat muutosta. Jos mieskin on varattu tahollaan, niin tällaisia juttuja hänellä voi olla tapana tehdä ja samoin mies varmaan ajattelee sinusta.

      Miehen vastuunkannon puutteen voi nähdä niinkin, että yhtälailla olet ollut itse vastuuton, kun et ole aikaisemmin käsitellyt suhteenne ongelmia, jolloin ne ehkä olisi voinut korjata. Lapsille ero on aina rankka, mutta harvemmin aikuiset eroa katuvat sitten kun aikaa on kulunut. Miehesi on varmasti kokenut raskaana läheisyyden puutteenne, ehkä hänellekin lopulta eroaminen on helpotus. Murrosikäisten kanssa eroaminen on siinä mielessä helppoa, että ei samalla tavalla enää ole hoitovastuita, mutta elämä menee heilläkin palasiksi ja eroamista ei kannata ajatella minkään rakastumishaaveiden varassa. Kumminkin niitä vaikeimpia paikkoja elämässä useimmille. Joillekin on apua pariterapiasta, ettei sitten erotakaan, mutta jos rakkaus vain on loppunut toiselta niin ei siinä oikein ole mitään tehtävissä.

      • herätyskelloonpirissyt

        Onpas erittäin hyvin sanottu:
        "Kun vain pyörittelet päässäsi eroamista niin voin varmaksi sanoa, että se on eri asia kun sitten, kun se eroaminen tulee tietoon puolisollekin ja etenkin lapsille. Tuo haaveilemasi mies on vain satua, et edes tunne miestä, mutta mies tuo esille sen, että haluat muutosta."

        Aloittaja tuntui muutenkin kuvittelevan paljon juttuja joita voisi tehdä ihastuksen kanssa. Hyvin epärealistislta sadulta kuulostaa. Todellisuus on sitten todellisuutta. Sama tuon eroasian kanssa, kun se on totisinta totta, ja toteutumassa käytännön tasolla, monelle eroa haluavallekin paljastuu vasta tässä kohti tilanteen totaalisuus ja todellinen luonne. Kupla hajoaa vasta tässä vaiheessa ellei se uusi ihastuskuvio ennätä tehdä jo uutta.
        Ihastuminen on hyvä heräte omaan tämän hetkiseen kuplaan ja jämähtämiseen, mutta miten sen nyt sanois, ei pidä rakastua herätyskelloonsa, vaan herätä ja laittaa kello kiinni.


    • DrAqua

      En puolustele miestäsi lainkaan, jos tuo kaikki luettelemasi vastuu on ollut harteillasi!
      Mitä hän on tehnyt ja tekee selkäsi takana, sekin olisi kiinnostavaa tietää. Jos aikuinen mies ei hoida miestenhommia talossa ja kartanolla, niin mitkä hänen intressinsä ovat viinan ja seksin lisäksi? Munaton mies!
      Teet oman elämäsi kannalta viisasti kun lopetat tuon orjan osan ja alat elämään omaa Naisen elämää ja siinä samalla myös äitinä antoisampi!

    • vajaakki

      Itse olen vajaa 50v mies, Siis alle 50v ja todella vajaa!

      Suudelmasta on lyhyt matka seksiin. Itse tapasin joskus 20v sitten itseäni pari vuotta nuoremman naisen yhdessä arkitilanteessa. Hän oli avoliitossa ja yksin ollut jo monta kuukautta, kun avokki oli kesälaitumella. Hän kutsui minut kotiinsa ja pienten vaikeuksien jälkeen pääsimme juttelemaan kahvikupin ääreen. Hän itse alkoi juttelemaan seksistä ja kyseli minulta asioita. Hän sanoo kuitenkin, että ei halua seksiä kanssani. Hän on ollut elämäsään vain yhden kumppanin kanssa ja menettänyt neitsyyden kaikkiin aukkoihin jo 14v iässä tälle sen hetken miehelle, joka oli häntä pari vuotta vanhempi.

      No, tuli aika sitten että laksin kotiin. Talon pihalla hän halaa minua ja rutistuksen kesken annan hänelle pusun otselle, ja hän vastaa suudelmalla suulle. Hän itse pyytää minut takaisin kotiinsa ja ehdottaa seksiä avovuoteessaan.

      Tämä vain siitä, että yksi suudelma, toinen suudelma, lämmin halaus ja keskustelu.... yksi askel, toinen ja kolmas... luottamus kasvaa toiseen ja neljännen askeleen jälkeen ei ole enää estoa seksiin. Syy seksiin vieraan ihmisen kanssa voi vaikka olla se, että vakisuhteessa on joku asia mitä ei saa kotona.

      En silti puolla uskottomuutta. Seksi ei ole hyväntekeväisyyttä.

    • vastuuomastatilasta

      Haasteellinen tilanne. Jännittävän kutkuttavat ihastumisen tunteet puhaltavat henkiin ja oma elämä alkaa näyttää entistä harmaammlta. Ihastukseen tarttuminen ja eteneminen siinä pelastavat sinut kenties omasta jumistasi, mutta ei aikaakaan kun olet samassa jamassa taas. Haaste piilee siinä että on vaikeampi tuulettaa nykyinen elämäntilanteesi avoimeksi ilman eroa ja uuteen ihastukseen suuntautumista. Uusi ihastus näyttää olevan hyvin kliseinen ilmiö ja keino tilanteessa jolloin arki on jumittanut ihmiset yhteen mutta erilleen toisistaan. Yhtä klisesistä on myös näkökulmat jotka tässä tilanteessa esitetään: joko syyllistetään moraalittomaksi ja käsketään unohtamaan haihattelut tai sitten lätistään sen puolesta että olette kasvaneet kumppanin kanssa erillenne, että sinulla on oikeus onneen.

      On todennäköistä että tuossa ihastuksessasi ei ole mitään erityistä. Hän vain sytyttää sinut seksuaalisesti. Hän ei sytytä sinua siksi että hän olisi erikoustapus ja jokinvoikeampi, vaan siksi että sinä olet seksuaalisesti jumissa ja uusi tuttavuus osuu tähän jumiin hyvin. Arki, itsestään selvyys, liika turvallisuuden ja tavallisuuden tunne on tullut sinun ja miehesi suhteeseen. Siksi syttöjä ei ole, toinen tuntuu kuin kodin vakiohuonekalulta.
      Tämä jumi on sinussa, ja kenties puolisossasi. Aikuisena ihmisenä saat päättää miten tuon jumin ratkaiset. Tarttumalla ilmeisimpään seksuaaliseen heränneeseen intoon toista miestä kohtaan. Kenties eroamalla mikä sekin olisi vain kaiken petaamista sille että saisit ilman huonoa omaatuntoa villiintyä uudesta suhteesta. Miten olisi oman elämän tuulettaminen niin ettei ero ja ihastumisesta villiintyminen olisi vaihtoehtoja.
      Sinä olet kyllästynyt, mihin tekpihin se perheellisenä sinut "oikeuttaa." Perheen rikkominen kuulostaa turhalta, samaan tapaan jatkaminen järjettömältä, mutta ero ja uusi hullaantuminen ovat vaihtoehtoina niitä huonoimpia. Ihastumisen tunne on huomioitava merkkinä omasta muutostarpeesta mutta ei noudatettava olemaan jonkun muun kanssa. Kun ihastuksen humalluttava huuma on haihtunut JA olet tehnyt muutoksia nykyiset elämänasetelmat huomioiden, on aika vasta arvioida nykyistä avioliittoasi. Nöin jos haluat toimia kuin aikuinen. Jos haluat toimia vastuuttomasti ja villiintyä, senkin saa tehdä mutta ei kannata etsiä syytä puolisosta ja tulkita hänet tylsäksi. Sinä olet jumissa ja sinä päätät miten jumisi kanssa toimit.

    • Luinvaanalun

      Ompas pitkä kirjotus
      Lyhyempi teksti olis vakuuttavampi

    • kympinkriisi

      Ilmeisesti aloittaja on tehnyt jo jonkun päätöksen. Ohjeeni olisi, että ei kannata puolisolta tehdä mitään salassa, vaan kertoa tämän hetken tilanne ja fiilikset ja se missä mennään. Yhdessä kannattaa pohtia, ratkoa ja yrittää selvittää ja selkeyttää asiat. Pitää antaa puolisollekin mahdollisuus valita ja kertoa toiveensa. Miksi ihmiset eivät puhu toisilleen ja kunnioita puolisoitaan, vaan hautovat yksin asioita ja kantavat tälläisiä taakkoja harteilla, kun asioita ei voi kukaan muu ratkaista kuin aviopuolisot yhdessä.

    • parisuhteessaelävä

      Minun mielestäni olet jo periaatteessa pettänyt. Suutelua ja olette myös osoittaneet molemmat halun mennä pidemmälle. Kuulostaa että siitä puuttuu vain sopiva mielentila aika ja paikka, mikä ei enää avioliitto lupauksia ajatellen ole relevanttia.

      Oikein olisi, jos vain tunnustaisit puolisollesi nämä petokset. Ja yhdessä päättäisitte että mihin suuntaan haluatte elämäänne jatkaa. Yhdessä vai erikseen.

      Yksi vinkki suhteen ja perheen pelastamiseksi voisi olla yrittää vielä saada tuo arki kiinnostavammaksi. Heitä sinä se marttyyrin viitta helv... katso peiliin, pese meikit ja föönit vegeen, ota paikkasi aviomiehen viereltä, siitä sohvalta. Ostatte jotakin hyvää naposteltavaa ja pari molempia miellyttävää elokuvaa. Näin saisitte viettää vaikka joka toisen viikonlopun. Siitä kun vielä korkkaisit itsekin, rotunainen, yhden lapparin tai karhun, tilaisit oikein rasvaisen kebab pizzan niin katsotaan löytyykö keskusteluyhteys mieheen vähitellen.

      Ja sitten kun saat miehesi avautumaan, otat hänet mukaasi kävelylenkille. Siellä hän oivaltaa rauhallisen, raikkaassa syys säässä tehdyn jolkottelun jälkeen, että tämähän on ihan mukavaa.. ja siitä sitten jatkatte tätä rataa niin että molempien tunteet ja tarpeet otetaan jatkossa huomioon. Ja kaikki turhat roolit, viitat voidaan riisua loppuelämäksi. Eikä kenenkään enää tarvitse miettiä, kelpaako sellaisena kuin on, tai "minun jutut ei kiinnosta". Kun on jotakin yhteistä ja myös omana itsenä toteutettuja aktiviteetteja.

    • johntravoltanserkku

      Tähän kuuluu se normaali vastaus,joka naistenlehdissä tuohon tilanteeseen annetaan: "Jätä se sika"

    • Katkerako

      On harmi kuulla, kun muuten niin fiksun oloinen nainen yrittää syyllistää miestään omasta pettämisestä! :-( Pettäminen ei ole koskaan petetyn syy, vaan täysin pettäjän! Jos parisuhteessa ollaan ja aiotaan olla jatkossakin, niin asioista pitää pystyä puhumaan. Suhteen ulkopuoliseen ihmiseen rakastuminen vie tietysti lemmenhalut omaa puolisoa kohtaan, eikä asiaa voi enää mitenkään käsitellä objektiivisesti. Tässä tapauksessa pitäisi jo kääntyä ammattiauttajan puoleen ja joko yhdessä tai yksin yrittää työstää asiaa ja tunteitaan pariterapeutin avulla. Oma aviovaimo on juuri jäänyt kiinni pitkään jatkuneesta pettämisestä ja selittelee asiaa juuri samalla tavalla, kuin sinäkin. Poikkeuksena vaan, että minä en ryyppää ollenkaan ja osallistun kyllä perhe-elämämme pyörittämiseen. Seksistäkään ei jännitystä pitäisi puuttua, mutta pitkän suhteen jälkeen se ilmeisesti vieras on vaan tuntunut jännittävämmältä ja kiihkeämmältä ja sillä verukkeella kannattaa uhrata puolison ja lastenkin elämä, kunhan vaan itse saa seksuaalista nautintoa.

    • Minä-95

      Minusta tuo fiktiivinen kertomus. Tosi huono juttu mut jos joillain näin niin...minkä voit?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe