Tyhmä kysymys

Ldkdisn

Moi, olen vasta aloittelemassa sukellusta ja hankkimassa varusteita. Netissä on myynnissä näitä ”dekosäiliöitä” ni onko mahollista ottaa semmonen ensimmäiseksi omaksi ”pääsäiliöksi”
Ja anteeksi jos oli liian tyhmä kysymys :D

2

107

Vastaukset

 • Säiliö on säiliö, mutta usein dekosäiliöiden tilavuus on niin pieni ettei niillä tee normaalissa sukelluksessa paljoakaan.

  Suomessa sukelletaan yleensä terässäiliöillä koska painoja tarvitaan paljon meni sitten paksulla märkkärillä tai kuivapuvulla, jota vahvasti suosittelen. Sidemount-sukeltajilla on alumiinitankkeja, mutta se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että painoja tarvitaan sukeltamiseen ja alutankeilla saman painon joutuu laittamaan muualle.

  Käytännössä valintasi on 10 l/300bar tai 12l/232bar terässäiliö. 10/300 säiliössä on vähän enemmän ilmaa käytettävissä, mutta korkeamman paineen täyttäminen kestää pitempään etenkin retkioloissa ja kylmässä (lähellä nollaa) reguilla on taipumus puhaltaa helpommin isommalla paineella.

  Venttiilillä on merkitystä. Varmista, että tankissa DIN liitäntä ja oikeat kierteet. Venttiilin hanan on kiva olla oikealla puolella.

  Sitten palauta mieliin tankkien merkinnät. Tankit pitää katsastaa 10 vuoden välein. Se maksaa muutaman kympin ja tietenkin vaikuttaa hintaan. En ostaisi säiliötä, jonka leima on vanha koska se voi olla hylätty tarkastuksessa eikä ole siksi leimattu. Harvoin ihmisiä huijataan, mutta sitä tapahtuu.

 • Niin, tai mitä jos unohdat asian kyselemisen suoli24:ssä vielä vähäksi aikaa, ja käyt ensin sen sukelluskurssin. Sitten vasta rupeat hankkimaan varusteita, kun on ihan perusasiat hallussa, kuten edes minkä kokoluokan säiliötä haluat hankkia.

  Trilobiitin hehkutukset sidemountauksesta ja vaikka mistä voit laittaa sivuun vielä vähäksi aikaa. Paljon selviää, kun hankit edes peruskoulutuksen ensin, muun muassa minkälaisia säiliöitä on olemassa, minkä verran niissä on ilmaa, ja mihin se riittää, kuinka usein ne pitää katsastaa ja niin edelleen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3586
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1660
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1251