Padin erikoiskurssit. Kannattaako?

kokemuksia_kaivataan

Minulla on pohjana CMAS P1 ja 15 sukellusta Suomessa. Nyt olen ensimmäistä kertaa lähdössä lämpimiin vesiin sukeltamaan ja mietin, että kannattaako Padi erikoiskurssien käyminen? Siis esim. etsintä ja pelastus, nosteenhallinta, vedenalainen valokuvaus jne. Ovatko oikeasti hyödyllisiä vai kallista rahastusta?

1

55

Vastaukset

 • Jos on vain vähän kokemusta, kursseista on hyötyä jo siksi, että niissä kerrataan opittua asiaa ja niistä saa myös uutta oppia. Jos kokemusta on paljon, hyöty tietenkin vähenee.

  Kurssien etu on saada tietoa ja kokemusta valmiiksi jäsennellyssä muodossa. Kaikki asiat voi oppia muullakin tavalla, mutta se voi olla pitempi ja hankalampi tie. Osa kursseista, kuten nitrox, ovat vaatimuksia, joita ilman ei pääse jonnekin tai saa jotain. Silloin niiden hyöty on ilmeinen. Olen itse käynyt paljon kursseja ja niiden anti on vaihdellut. Yleensä on ollut hauskaa, jos ei muuta.

  Luokituksia kysytään yllättävän harvoin. Kukaan ei katso perään, jos menee syvemmälle kuin luokitukset sallivat tai jos menee onkaloon tai hylkyyn ilman luokitusta. Siinä korostuu jokaisen sukeltajan oma vastuu itsestään ja sukellusparistaan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3563
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1649
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1233