Linkkarikuski

Hirveää

Kuopion onnettomuuden linkkarikuski 1951 synt Ylitorniolainen

56

7361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mjfiyfffdg

      Niin kertoi julkinen tiedotusväline eli lehti.

    • Miesevaan

      Onko lie sama joka asuu ruotsin puolella ja ajaa noita keikkareissuja.

      • Miesevaan

        Miks Vanha Eläkeläinen Kalkkis saa ajaa vielä Korttipois


      • Nuorisorappioläskejä
        Miesevaan kirjoitti:

        Miks Vanha Eläkeläinen Kalkkis saa ajaa vielä Korttipois

        Sen tähen pakko ajaa ko nuoret ei lähe/viitti/kykene.


      • Pensionääriksi
        Miesevaan kirjoitti:

        Miks Vanha Eläkeläinen Kalkkis saa ajaa vielä Korttipois

        Köörää halvemmalla ku muut


      • Bisnestaitoa
        Pensionääriksi kirjoitti:

        Köörää halvemmalla ku muut

        Päinvastoin


      • kuskivain

        Onhan varmempi kyyti jolla on kokemusta, vuosien varrelta.Kuin jollakin parikymppisellä


      • kempeleenprofeetta

        Siltähän tuo näytti kokemus saavan aikaan rumaa jälkeä.Kuski oli kaahannut kuin omistaisi maantiet.


    • Suomisuomelle

      Tulkkikin vielä. Toivottavasti aavistukseni olisi väärä.

    • kykyjenetsijä

      Kuulemma ehdolla Formuloihin ykköskuskiksi

    • TORNIOLAINEN_

      OSAA AJAA RISTEYKSEEN TÄYDELLÄ VAUHDILLA JOTEN VARMA VALINTA

    • JalkaLipesi

      Nyt on jo tietoja lehdissä, että meno oli "hoipertelua keskiviivan ja reunan välillä varsinkin loppumatkan".

      • Mitäihmettä

        Niin miksi se on ollut semmosta?


      • tamppi
        Mitäihmettä kirjoitti:

        Niin miksi se on ollut semmosta?

        Hyvinhän hän nukkuissaankin ajoi


    • Vikako

      Niin jos siinä oli todella tekninen vika ja kuljettaja yritti saada tilanteen hallintaan, ei siinä ole aikaa monta sekuntia..????

    • raskaankuski

      Niimpä niin. Tilastollisesti ajatellen nuoremmat ajavat onnettomuuksia enemmän kuin ikääntyneet, samoin ajokilometrimääriin suhteutettuna vähän ajaneet joutuvat onnettomuuteen useamin kuin paljon ajaneet. Ja vielä eräs, ikääntyneillä on ajao-oikeus harvemmin kuin nuorilla ja raskaankaluston kuljettajien osaamista ja terveyttä valvotaan aktiivisemmin kuin kevyen kaluston kuljettajien

    • lakiasiantuntija

      Totuus on tälläinen vanha äijänkäppyrä sehän täysin töpeksi miten voi näin vanha amattitaidoton epäkelvoton kuski ajella bussia , voi herran pieksut sekosi täysin eikä tiennyt kääntyä oikealle tielle
      tästähän tulee monen vuoden linnatuomio ja valtavat korvaukset maksettavaksi näistä veloista näin vanha äijä tule selviämään menee talot ja mannut Bussiyhtiö pesee täysin kätensä tästä .Tämä äijä ei enään koskaan kuljeta BUSSIA SINISTÄ

      • kun.halvalla.saa

        Se on monessakin tapauksessa rahakysymys. eläke ukolla on varaa
        ajella halvemmalla. kuin nuoremmat kuskit.


    • Tosion

      Tiellä liikkuu vanhempia jo aktiivityöuran päättäneitä etenkin bussi ja raskaanliikenteen kuljetuksissa. Ehkä hankkivat lisätuloja eläkkeen lisäksi.

    • arvokaslasti

      Vauhtia pitää alkaa hiljentämmään jo ajoissa jos aikoo kääntyä tai valoihin oottammaan, ei piä ajjaa hurhauttaa kauheessa kiireessä risteykseen jotta jarrut vaan paukkuu.

    • Kummallista

      Taajamamerkin katsotaan tarkoittavan että alueella on viidenkympin nopeusrajoitus? Niin kertoi viranomainen lehdessä. Onnettomuusrampissa ei ollut erillistä nopeusrajoitusmerkkiä? Eli onko niin että jonkun liikennemerkin katsotaan tarkoittavan myös nopeusrajoitusta.

      • Varmasti

        Niin on


    • hirveätilanne

      Miltä mahtaa kuljettajasta tuntua? Asettukaapa hetkeksi hänen asemaansa. 4 kuollut ja moni loukkaantunut vakavasti. Jokainen voi ajatella omalle kohdalle. Miltä tuntuisi olla sellainen kuljettaja? Miltä tuntuu olla vastuussa. Jälkikäteen selvinnee mikä onnettomuuden aiheutti, oliko nukahtanut hetkeksi vai mitä kävi. Olipa syy mikä hyvänsä ihmiset uhrit pysyvät, loukkaantuneet saattavat saada elinikäiset vammat ja kivut. Kauhea onnettomuus jota ei olisi pitänyt sattua mutta tapahtui kuitenkin. Osanotto kaikille omaisille ja voimia loukkaantuneille.

    • Videokuva

      Videolla näyttää ramppi pitkältä ja risteysalue jää vasemmalla puolen tietä olevan koivikon taakse. Kävikö niin että moottoritieltä poistuttaessa vauhti oli edelleen sama? Kun risteysalue tuli näkyviin kuski ei ennättänyt hiljentää ja vasemmalla kaistalla oli jo autoja ryhmittyneenä joten yritti kääntää oikealle onnistumatta.

      • hejahuri

        Siinä on tosi pitkä poistumisramppi, ehtii kyllä hidastaa, uskoisin että mies oli tosi väsynyt ja aatoksissaan ajeli yhä päätiellä, yhtäkkiä huomasi että tie päättyy, se oli jo myöhäistä.


    • Kuormurimies

      Jouduin pakosta matkustamaan töihin linja-auton kyydillä reilun parin vuoden ajan kun aikoinaan asuttiin maalla, se oli tuossa 2007-2010 aikoihin. Eskelisen autoissa oli kuskina juuri noita parhaat päivänsä nähneitä eläkeukkoja. Voin kertoa, että monet kerrat sai pelätä varsinkin silloin kun vastaan tuli puutavararekkoja ja koko ajan tuntui ettei kuskilla ole homma hallussa. Tuona aikana ei onneksi sattunut pahempaa, pari kertaa tuli peltikolareita kuskin virheen vuoksi. En tajua, miksi noita eläkeläisiä otetaan ajamaan linjuria? Onko tosi, ettei Suomessa ole nuorempaa polvea ajohommiin?

    • Rotia-jääräpäille

      Jos ammatiautoilijoille määrättäisiin pakolliseksi kuljettajan vireystilan automaattinen valvontalaite, niin hyvässä lykyssä tämänkaltaisia onnettomuuksia sattuisi merkittävästi vähemmän.

      Tällainen kuskin vireystilaa valvova laite löytyy nykyisin monista uudemmista ja laadukkaista henkilöautoista (esim. ruotsalaisista ja saksalaisista). Vireyden valvoja seuraa mm. kuskin silmiä, ratin liikkeitä, polkimien tuntumaa ja monta muuta kuljettajan tekemistä ja tekemättä jättämistä.

      Jos vireyden valvoja havaitsee väsyneen jai nukahtamaisillaan olevan kuljettajan tuntomerkkejä, auto antaa äänimerkkihälyytyksen, ratin väristystä ja sytyttää merkkivalon, joka huomauttaa, "että nyt on kahvitauon paikka".

      Laitteen kustannukset ovat minimaalliset, puhutaan sadoista euroista. Tämän voisi yhdistää helposti tallentamaan lokia sähköiseen ajopiirturiin/auton ajotietokoneeseen.

      Uutisten perusteella kyseisen kuljettajan ajamisen ote oli saanut bussin matkustajienkin olon levottoman tukalaksi, jopa niin että kuljettajalta oli käyty kyselemässä hänen ajokuntoa ja uupumuksen astetta. Jääräpäisesti todellisuuden kieltävää kuljettajaa kohtaan automatiikkakin olisi voimaton, kun eivät edes toiset ihmiset saa kuljettajaa havahtumaan.

      Mutta tietoisuus siitä, että valvontalaite kirjaa (ammatti-)autoilijan ajosuorituksen ja vireystilan herpaantumiset tallentavasti lokiin, toimii varmasti ennaltaehkäisevänä peloitteena. Etenkin jos lainsäätäjä ja liikennöintiä harjoittava yritys määräyksin ja säädöksin asettaa riittävän kovat sanktiot rikkomuksille.

      Ps. Tahatonta ironiaa että reCAPTCHA pyysi tällä kertaa valitsemaan kaikki kuvat joissa näkyy linja-autoja

    • onnikka.perkele

      Miten se on, vieläkö on linja-autossa hauska matkustaa vai miten se luritus meni ?
      Kuskiltakin voisi kysyä että miten meni noin niinkuin omasta mielestä ?

    • Benito

      Näille vanhoille käppänöille kun ei tarvitse maksaa montaa euroa tunnissa. Näitä eläkkeellä olevia käppänöitä käyttää moni muukin liikennöitsijä. Tätä kannattaisi selvittää tarkemmin.

      • vanhakuski

        Eläke-käppänöitä ne yrittäjät haluaa, luottavat paremmin kuin nuoriin.Palkka on liiton mukaan


    • Kyytiläinenpelkää

      Kun esim. urheiluseura pyytää tarjouksen linja-auto matkasta niin vaatikaa nuorempia kuskeja ! Eläkeläiset kuskit ei kuulu ison auton rattiin ! Kiinnittäkää huomiota myös kaluston kuntoon. Se on ainoa nopea keino lopettaa tämä vaarallinen pelleily tien päällä. Kuskit pääsi aikoinaan eläkkeelle 55 vuotiaana ja
      siinä oli järkeä. Vain asiakkaat voi tämän asian muuttaa koska viranomaiset eivät saa mitään aikaan !

      • 125887

        Niin mutta pitäisi muistaa että sitten maksaakin nuorempi kuljettaja menee työnantajalta tyellit ja tapaturmat yms. ylityökorvaukset ja auton kulut jne.. niin se auto ei liiku 200 eurolla ylitorniolta rovaniemelle


    • JokivarrenErkki

      Eräs vanha höperö kuski se teki vajaa kymmenen vuotta sitten kyllä ennätyksen tunaroinnissa. Eskelisellä ajaessa käppänä ajoi baariin pysähtyessä autonsa pihalla palteeseen niin kiinni että traktorin piti vetää pois. Ei hoksannut mihin asti oli aurattu pihaa ja mistä palteet alkoivat. Auto seilasi laidasta laitaan kun päästiin matkalle. Lisäksi mikrofoni jäi päälle ja äijän hengitys, yskiminen ja korina kuului kaiuttimista koko matkan ajan. Lopuksi kaupunkiin päästyään meinasi täräyttää vielä tolppaan aseman pihalla, lukkojarrutus sai otsani iskeytymään seuraavaan penkkiin.. Kaiken kruunasi noin kahden tunnin myöhästyminen hinausoperaation ja muun tunaroinnin vuoksi. En ehtinyt junaan, mutta onneksi niitä meni vielä samana päivänä.

      • Hauska-tappa-vanhatuttu

        No sehän on selvästi ollu sama kuski


    • Ymmärrystä

      Emmä lyö lyötyä, kuskilla on muutenki totiset paikat.

      • harakiri_suhari

        Sanopa se niille neljälle täysin syyttömälle vainajalle , ja heidän omaisilleen !
        Ei muuta ko heittiö linnaan, että oppii !


    • tumpelo_kuski

      kertokaa nimi tästä hölmöstä kuskista täystumpelo

      • MikiLauta

        Ei tuo nimen onkiminen kovin suurta salapoliisityötä tarvitse. Ylitornion internetsivuilta löytyy lista matkailupalveluja tuottavista ylitorniolaisista yrityksistä. Tietynlaisella päättelykyvyllä sieltä löytää kyllä yrityksen nimen. Sen kun laittaa esimerkiksi ilmaiseen hakupalveluun, niin löytää kyllä halutessaan yrityksen taustalla olevan henkilön nimen.


    • Terveysarvot

      Hän on ajanut paljon reissuja ja ollut pidetty tasainen kuski, vanhemman väen retkikaveri. Arveluja ajonaikana muuttuneesta terveydentilasta. Tiettyihin sairauksiin kuuluu käytöksen ja ajattelun muutos. Jospa on tutkittu tapahtuneen jälkeen terveystila hyvin.

    • Kuskataankuskataan

      Tyyppi uusinu ammattipätevyyenki eli tästä sopasta selvittyään kuskaa vielä 5 vuotta ihmisiä. Varmasti. Se ei lopeta.

      • päättelijä

        tosiaan joka tietää kuskin nimen voisi ilmaista sen tällä palstalla.


      • antakaarauhaasiaan

        Ei missään nimessä, uteliaisuus ei ole kunniaksi! Häpeä!


      • Onnibusdriver
        päättelijä kirjoitti:

        tosiaan joka tietää kuskin nimen voisi ilmaista sen tällä palstalla.

        Tiedän kyllä ja tunnenkin mutten kerro sitä ilmaiseksi. . .


      • MonniPillijaPulla
        päättelijä kirjoitti:

        tosiaan joka tietää kuskin nimen voisi ilmaista sen tällä palstalla.

        Kuskin etunimi taitaa olla sama kuin sillä töpöhäntäisellä kissalla.


    • Busstop

      Asuttiin aikanaan Kainuussa. Vanhin lapsemme oli ylästeella, muistaakseni kasilla. Niillä oli joku päivän retkijuttu. Vähän rahaakin kerätty. Olin lasta saattelemassa linja-autoon. Siinä oli paikalla lapseme luokkakaverin isä, muistaakseni saattoi olla paikallisen lehden toimittaja tai jotain sellaista, mutta ajanut työkseen myös kuormureita. Hän sanoi, etteikö tuossa autossa pysy jarrupaineet, kun jatkuvasti linjurin kuljettaja kaasuttelee autoaan. Kaveri konttasi auton alle ja sanoi kuljettajalle autossa olevan melkoisen ilmavuodon. Samalla totesi tää kaveri vasemman puoleisesta eturenkaasta kankaiden näkyvän. Kaveri sanoi tytölleen, ettet sinä lähde tuohon kyytiin. Ei lähtenyt meidänkään tyttö. Oli otettu, mistä halvimmalla saatiin joku helvetin vanha romu ja vanha ukko kuljettajaksi.

    • Lomamatkailija

      Tuli vuosien takaa mieleen eräältä tilausmatkalta kun teknisen vian takia joutui ajamaa viimeiset vähän yli 100 km 50-60 km tunnissa. Kuski totesi vain, että menee ajo aika yli. Jos tässäkin tapauksessa olisi käymässä samoin ja kuski yritti ehtiä ennen ajan umpeutumista perille. Tosin huonolla menestyksellä.

    • Peräpohjolanerkki

      Oiskohan kuskilla unohtunut vakionopeudensäädin päälle. Se ei kaikissa autoissa kytkeydy pois jarrua polkaisemalla. Pitää virtapainikkeesta sammuttaa.

    • tapoonpienituomio

      Aivan liian pienen tuomion saa oikeudessa esimerkkejä on ei ihmisten tappamista tuomita kun suuret linja autoyhtiöt hommaa lakimiehet keplotteleen syyttömäksi!!

    • poinkijo
      • vihainenluonnevissiin

        Netissä siitä on tietoa, sekin kun oli koulinut mopoautokuskia ja sen vuoksi joutunut pois koulu kuljetuksiasta, oli ilmeisesti Aavasaksan taksiaseman kuskina, kyllä niitä pitäs kouluttaakkin, ei se siinä ole minusta virhettä tehnyt, mutta kun oli yhdellä eläkeläisreisulla lähtenyt ajaan ovi auki ja hurjaa kyyttiä, kertovat kyytiläiset netissä, ja muitakin, että ei ollut saanut risteyksessä pysäytettyä vaan puotellut vauhdilla siitä, no samaa Kuopiossakin.


    • Kottariope

      Kyllä sinuakin pitää kouluttaa, että oppisit edes kirjoittamaan. Yhtä sekasotku pötköä.

      • tuopilkunnussijataas

        Juuri sinun kaltaisesi aiheuttavat onnettomuuksia, eivät erota edes sanoja toisistaan saatikka poistumisramppia moottoritiestä.


    • Kukahan_se_kuski_oli

      Tässä arvailen kuka ihme oli ratin takana? Paljon kuljettajia tunnen vaan nyt tuntuu olevan täysi mysteeri. Sillä ei ole enää merkitystä ajamisen luvan suhteen, koska se on Suomessa evätty.
      Eikä arvaten palauteta.

    • huru-ukon-kyydissä

      Jos on hoiperrellut keskiviivan ja ojan välillä, ja matkustajat huomautelleet
      nopeudesta. niin olisi pitänyt selvittää että oliko pöllyttänyt pilveä tahi
      vetänyt mömmöjä, kiljusta puhumttakaan !

    • Järkyttynyt2018

      Hullu ukko

      • Einariko

        Jokhan on selvinny , mikä tulle kuskille tuli, ko sinne rotkoon kaahasi


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe