Onko tuli-sielu-asia Raamatussa?

joh10-27

Tuli-sielu-oppi?

Osa 1
Erityisesti Vapaakirkossa on muotina teema: Tulisieluisuus!

Kun lukee Raamattua, Jeesuksen ja apostolien opetuksia ei sellaista termiä näy? Että pitäisi olla Tuli-Sielu, joka palaa kuin tuohenkäppyrä (?) ja sitten sytyttää toisia ympärillään?

Tosin Vapaakirkon edesmennyt palvelija Hilja Aaltonen runoili laulun:
Suo puhallus helluntaituulen. Laulussa pyydetään ”tuliakastettakin”.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15379571/hilja-aaltonen------

Vapaakirkkolaitos on nostanut myös praktiikan: Tuli-Sielu-Koulu. Sinne värvätään ja rekrytoidaan nuoria, näin: ( Lähde lainauksiin http://tulisielu.com/tulisielukoulu/)

”Tulisielukoulu on opetuslapseuskoulu nuorille aikuisille, jotka ovat iältään 18 - 30 - vuotiaita.”

Mutta sinne ei ihan tavikset taida kelvata? Miksi? Siellä valmennetaan ”johtajia”! Näin koulun mainos:

KENELLE?
”Tulisielukoulu on suunnattu sinulle, joka toimit jo tai haluat alkaa toimia hengellisessä johtajuudessa, seurakunnassa tai seurakunnan kautta. Koulun aikana kasvat johtamistaidoissa, pääset käsittelemään sisintäsi...”

e johtajuus? Se on tämän ajan trendiä! Kukapa nyt tahtoisi totella enää Jeesuksen opetuksia ”palvelijasta”? Matteus 23: 8-12.
Nykyajan monet (seurakunnat) ovat kuin liikeyrityksiä. Tarvitaan Johtajia pitämään alaiset ruodussa? Niin, kai? ”Johtajuudesta” opettaa myös tämä mies? https://keskustelu.suomi24.fi/t/15355082/ohittamaton-ohitettu

Tuli-Sielu-Koulu on myös moderni opinahjo, muutenkin? Sen teemat ovat SYDÄN, TOTUUS, LÄHETYS, PALVELEMINEN, VOIMA ja JOHTAJUUS. http://tulisielu.com/tulisielukoulu/)

Moderni Tuli-Sielu-Oppi ei tietysti sisällä Rukousta? Se on vanhanaikaisena taidettu hylätä tykkänään? Se sijaan on muotia Ylistys! Niinpä jokainen ”tulisen sielun” saadakseen aloittaa jokaisena aamuna Ylistyksella! Siinä ohjelmanumerossa on tarkoitus ”virittää sieluparka” sellaisiin sfääreihin, jossa fiilikset ovat niinkuin ainakin festareilla? Bailaaminen, kovat desibelit, tanssiminen, kollektiivinen suggestoiva manipulaatio ---- sen tuloksena toivottu ”hurmos” astuu ´kehiin?

Mutta Rukous? Sellainen ei sovi moderniin tuli-sielu-personaan? Rukouksessa kun voisi tulla surua, hätää, itkua, ahdinkoa? On parasta soveltaa Ylistyksen Defenssiä, jolla torjua kaikkea häiritsevää?

Näin kertoo koulun info: http://tulisielu.com/tulisielukoulu/)
Päiväohjelma:
”Jokainen arkiaamu alkaa ylistyksellä ja jatkuu opetussessiolla. Iltapäivisin paneudutaan opetusteemaan syvemmin opettajien johdolla, jaetaan omaa prosessia pienryhmissä tai työskennellään aktiotiimeissä. Tulisielukoulun johtajat ohjaavat ryhmän kasvuprosessia viikoittain tulisieluisissa pastorisessioissa.”

Eli, kun aamulla on aloitettu tulisissa fiiliksissä, on loogista, että koordinaatiokin on ”tulisieluisissa pastorisessioissa” ?
(jatkuu osassa 2)

11

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joh10-27

      Tuli-sielu-oppi?
      Osa 2

      Tuli-sielu-koulu on ideoitu tietylle kristilliselle ”eliitille”? Niin oppilaat kuin opetuksessa vastuussa olevat ovat takuuvarmaa Tuli-Sielu-Väkeä? Koulun info : http://tulisielu.com/tulisielukoulu/)

      TIIMI ”Tulisielukoulun henkilökuntana toimii tiimi, joka palvelee opiskelijoita koko koulutuksen ajan. Tiimiläiset ovat tulisieluisia nuoria aikuisia, jotka ovat itse läpikäyneet joko Tulisielukoulun tai vastaavan koulutuksen.”

      KOULUN JOHTAJA?
      On nainen nimeltä Henna Saarinen. Pastori? Henna Saarinen opiskeli kolmessa eri raamattukoulussa yhteensä 14 kuukautta. Mutta missä kaikissa Raamattukouluissa hän opiskeli? Jotta toiminta olisi luotettavalla ja avoimesti kristillisellä tavalla näkyvää, yksi ja toinen kysyy: Mikä on tämän naisen tausta? MISSÄ hän opiskeli? Mistä hän sai Tulisen Sielun opin? Mitä ”tulta” hän tahtoo sytyttää? Onko se "tuli" Pyhän Hengen aitoa lajia, vai "sielun tulta" - joka ehdottomasti kiellettyä lajia, jo Mooseksen ajan opetuksissa?

      KOULUN TAVOITTEET?
      Johtaja Saarinen kertoo:
      ”– Tavoitteemme on poistaa kuilua nuoren ja vanhan sukupolven väliltä. Siinä ihmissuhteet ovat avainasemassa. Seurakuntayhteydestä etääntyminen aiheuttaa usein sen, että uskonelämä laimenee. Kun Jeesus tekee jotain ihmisen sydämessä, hän alkaa rakastaa. Rakastavia nuoria aikuisia palaa seurakuntiin, joista eivät ehkä aiemmin löytäneet paikkaansa, Tulisielu-koulun johtaja ja Vapaakirkon pastori Henna Saarinen kertoo.”
      https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tulisielu-koulu-synnyttaa-uusia-vastuunkantajia/

      Tulisielukoulun idea tuntuukin olevan, että jatkuvuus Vapaakirkon sisällä tulisi taatuksi?

      Nykyisenä työttömyyden aikana on hyvä värvätä nuoret omiin joukkoihin. Kouluttaa heistä ”johtajia”, jotta he sitoutuvat oman kirkkokuntansa organisaatioon. Kun maalataan taululle sana ”johtajuus”, se koukuttaa nuoria, nykyisin? ( Kukapa tahtoisi olla jokin ”palvelija” - jota Jeesus korosti…)
      Ja kun Johtajuus sisältää Tulisen Sielun – näkyvän ja räiskyvän, se innostaa nuoria!

      Mutta? Arkisen realistisessa analyysissä - paljastuu karu pohja-aines? Se on surullisen kaukana Jeesuksen ja apostolien ajan opetuksesta ja käytännöstä. Maallistuminen, mukautuminen tämän ajan menon mukaan – se on enemmän kuin kattava? Mutta – pääasiahan tuntuukin olevan Vauhti, Tuliset menot, Johtajuus… Nimellisesti ja muodon vuoksi - jossakin näkyy jopa Jeesuksenkin nimi mainittuna?

      Saadakseen todistuksen oikeaoppisesta (?) tulisielusta, koulutuksesta syntyy kustannuksia, maksimissaan 4500-5000 euroa? Mutta se kyllä kannattaa? Pääsee valittuihin piireihin ”opettamaan” valtuutettuna, tulisieluasiaa. Paikka on taattu, ainakin Vapaakirkkolaitoksessa, jopa muuallakin? Tulisista sieluista kun on kova puute. Herätyksen (?) syttymiseksi tarvitaan ”tulta”? Sitä on huudeltu jo yli 30 vuotta, mutta....

      • Kyreneläinen

        .....meno alkaa muistuttaa baalin profeettojen hihhulointia alttariensa äärellä Karmelilla, kun Elia taas luotti Jumalaan. Ja Jumala vastasi, niin että baalin profeetat joutuivat häviöön. 1. Kun. 18:40 kertoo miten baalin profeetat otettiin kiinni ja tapettiin Kiisonin purolla. Jumala voi valtasuuruudessaan näinäkin aikoina näyttää vielä kaapin paikan.


    • unohdettu-sana

      Niin, sellaista ymmärrystä ja näkymää on, että tulee stoppia näille nykyajan huumalla, huumeille!

      Raamattu, UT puhuu kyllä "palavuudesta"? Mutta miten ja missä?
      Ja onko se "sielun tulta"? Vai mitä?

      Vois olla hyvä lukea ja uskoa Raamattua?

    • tietoa-kaipaava

      Aiheellinen kysely:
      Mikä on Vapaakirkon Tulisielukoulun Johtajan Henna Saarisen koulutus?
      Ja missä?

      Jos opiskelee 14 kuukautta? Minkä TASON pätevyyden se tuottaa?

      Suomessa pitää opiskella alempienkin ammattitasoisten tutkintojen eteen 2-4 vuotta.

      Ja joku Raamattukoulun Johtaja?

      Teologian opinnot kestävät noin 5 vuotta. Ja sisällöt?

      En itse uskaltaisi lähettää nuortani TuliSielukouluun. Heppoiset ovat ohjaajien pätevyydet.

      Eli, MISSÄ ja milloin Henna Saarinen suoritti teologian opintoja?

      Kukaan ei osta sikaa säkissä, eikä tervehenkinen uskova usko mitä hyvänsä?

      Pitävätkö tulisielukoulun vastaajat ihmisiä pelleinä`?

      Riittääkö, että on hurmoksessa kaatuillut, nauranut, tanssinut?

      • Zakkeus

        Henna Saarisen "meriitit" löytyvät näiltä suomi24-sivuilta, kun avataan keskustelut, niin oikealle hakupalkkiin (suurennuslasin kohdalle) nimensä ja haetaan sieltä. Johan löytyy kaikenlaista "kissanristiäisistä" lähtien.


    • joh10-27

      Uskonpuhdistusta tarvitaan!


      Nimimerkki ”kyreneläinen” (täällä) kirjoittaa asiaa!

      Karut faktat kun kertovat, että Suomessa on jo noin 30 vuotta koetettu ”sytyttää herätyksen tulta”! (Siis herätyskristillisyyden, vapaiden suuntien rintamalla.)

      Kertaus em. ajasta osoittaa, että lähestulkoon (kaikki) temput on kokeiltu? Visiossa näkyy tosiaan kuin muinainen Baalin profeettojen näkymä. Tuolloin 450 ukkoa oli hillumassa, hyppimässä, tanssimassa ja huutamassa kurkkunsa käheiksi alttarinsa ääressä. Lopuksi he masokistisesti viiltelivät itseään miekoilla, verta valui. Mutta ei mitään, ei mitään, saati tulen merkkiäkään! (1 Kun 18. luku)

      Historia toistaa itseään…

      Tämän ajan keskellä yllättävän monet kristityt – myös Vapaakirkossa – ovat eksyneet palvelemaan monia ”epäjumalia”. - Rahaa, materiaa, Nimi-Ihmisiä, korkeaa elintasoa, politiikan pelejä, merkkituotteita, erotiikan ja seksivillitysten teemoja, omaa itseään, itsekyyttä, itsekeskseisyyttä. Ja, ja… ( Tässä kaikessa ”jumala” on häviävässä sivuroolissa, muotomenoina...)

      Kuitenkin - nämä samat (uskikset) huutelevat ”herätystä”.
      Malli on sama kuin Baalin profeetoilla muinoin: Kovaa Ääntä, Desibelit maksimissaan, hoetaan tuntikausia jotakin sanaa kuin (pakanat) mantraa. Huudetaan, bailataan, tanssitaan, kiihotetaan sielulliseen hurmokseen. Naiset keikisteltvät paljastavissa vetimissä, eroottiset ja seksistiset väristykset täyttävät kollektiivisen tason! Voima jytää, mutta mikä "voima"?

      Tällaista teatteria sanotaan Ylistykseksi! Pitää olla Ylistyksen Johtajakin. Toki. Ettei hurmoksen tavoittelu lopahda kesken, ettei vain joku ala jopa Rukoilla Elävää Jumalaa? Tällaisella sielullisen kiihotuksen opilla tavoitellaan joukkosuggestiota - - ja? Temppujakin näkyy? Joku hoilaa kuin humalainen, joku kaatulee. Sitten joku (kuin poppamies ainakin) koettaa parantaa tekosairaita? Tällä ala-arvoisella teatterimeiningillä luullaan, että maailman ihmiset "herää" - kiinnostuu uskonasioista?
      Ja, tätä patologista ”teatteria” kutsutaan herätys-kristilliseksi-jumalan-palvelukseksi?
      Jumalan nimissä, Jeesuksen nimessä...

      Kyllä…

      Että mitä? Mitä Kaikkivaltias Pyhä Jumala Taivaassa ajattelee tällaisesta pelleilystä? Hapatuksesta, sekasotkusta, vlllitsevien henkien saasteesta?

      Sitä ei pohdita. Mutta Jumalan mielipide näkyy? Kyllä.

      Elian päivinä ei sadetta tullut ( = elinehto kasvulle!).
      Eikä saaneet Baalin palvelijat syttymään edes tulta, sateesta nyt puhumattakaan!
      Entä kansa? Se makasi syntisäkkiensä päällä, yhtä eksyneenä kuin Johtajansa!

      Mitä Jumala pani Elian tehtäväksi? Ja mitä tapahtui?
      Jos joku on aidosti kiinnostunut Elävän Jumalan mielipiteistä, Jumala on kiinnostunut vastaavasti sellaisista uskollisista sydämistä…. Room 11:4.

    • googlatessa

      Henna Saarinen on opiskellut ainakin

      Toronto Airport Christian Fellowship
      - nimisessä pytingissä.
      Mutta, viisas osaa googlata ja katsoa MIKÄ MENO siellä on vallinnut?

      Ei tarvitse avata edes youtunbeja, kuvat kertovat siitä SAIRAASTA meiningistä! Ihmiset makaavat lattioilla kuin hullujen-huoneen ensiavussa…. Muka (hengestä) siunauksen saaneina?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14347899/tulisielukoulu--torontolaishenkinen-varokaa!

      No, tätä samaa YÖKÖTTÄVÄÄ ja likaista teatteria näkyi suomessakin, jo kauan sitten?

      Näin Hennan taustoista kertoo Keski-Uusimaa – lehti:

      ”Kun päätös oli tehty, Henna Saarinen sanoutui irti opettajan toimestaan, vuokrasi asuntonsa ja matkusti Kanadaan Toronto Airport Christian Fellowship -nimisen suuren seurakunnan raamattukouluun. Harjoittelupaikka ja sittemmin myös vakituinen työ löytyi tutusta paikasta, kotiseurakunnasta Järvenpäästä.”

      https://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/19394-harjulan-koulun-opettaja-vaihtoi-vapaaseurakuntaan

      Ei ollut yllätys, että Henna Saarinen on Paul Raja-ahon kasvatti! Mies kun on valitettava eksytyspaimen. Kirja Ohittamaton Pyhä Henki on kavala sekasotku Raamattua ja uuskarismaattista harhaoppia!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15355082/ohittamaton-ohitettu

    • TaustoistaHieman

      Tämän yhteisön Raamattukoulun Saarinen on käynyt. Tämä ryhmittymä raamattukouluineen ammentaa suoraan Toronton herätyksen juurilta kuten sivustolla suoraan kerrotaan:https://catchthefire.com/about

      Moni muukin vapaakirkkolainen on käynyt hakemassa tulta kyseisestä Raamattukoulusta. Valitettavasti.

      Lisäksi Saarinen on myöhemmin opiskellut erityisellä räätälöidyllä pikakoulutuksella pastoriksi Vapaakirkon omassa koulussa teologisessa opistossa Suomessa. Ne opinnot kestivät varsin vähän verrattuna normaaliin pastorikoulutuksen opiskelumäärään kyseisessä laitoksessa.

      Kauppatieteiden maisteri Suvi Kankkunen työskenteli jo aika pitkään teologisessa instituutissa ennen kuin hänetkin koulutettiin tuolla samalla pikakoulutuksella pastoriksi samaisessa opinahjossa.

      Ei voi välttyä ajatukselta, että jo alunperinkin torontolaisuutta levittävät ihmiset saatiin ilmeisesti uskottavamman kuuloisiksi ja entistäkin tehokkaammin tuotettaan myyviksi, kun pikakoulutuksella heille saatiin pastorin nimikkeet. Valitettavasti tuote eli torontolaisuus ei ole hyvä homma ollenkaan , vaan eksytystä.

      Surullista ja salakavalaa miten torontolaisuutta levitetään tämän päivän Suomessakin. (Kuinkahan suuri rooli Vapaakirkon omalla koululla teologisella opistolla on torontolaisuuden levittämisessä, onkin vielä oma asiansa mietittäväksi.)

      Saarisen johtamassa Tulisielukonferenssissahan on ollut opettamassakin pariskunta Toronton herätyksen perinnettä jatkavasta Catch the Fire-koulusta, nimittäin Cathy ja Gordon Harris.http://somtoronto.com/about-us/our-staff/

      Toronton herätyksen tulta ovat levittäneet maassamme sekä suomalaiset että ulkomaiset "tähdet" ihan suoraan torontolaisuuden ytimestä.

      Kannataa perehtyä tarkkaan siihen mitä tuo torontolaisuus oikein on ja haluaako todella olla mukana sellaisessa! On tärkeää myös havaita, että nykyiset torontolaisuuden edustajat voivat myös varoa kyseisen termin käyttämistä. Torontolaisuutta pyritään levittämään usein nykyään piilotetummin, sillä aika moni osaa jo varoa sanoja torontolaisuus ja Toronton herätys. Kannattaa siis pysyä valppaana asian suhteen.

      • TaustoistaHieman

        Korjaus: Piti kirjoittaa siis tuohon yhteen kohtaan teologinen opisto eikä teologinen instituutti. (Teologinen instituutti ei liity aiheeseen mietenkään. Tuli vain sanasekaannus, ) Suvi Kankkunen on siis sekä työskennellyt että opiskellut teologisessa opistossa, Vapaakirkon omassa opinahjossa.


      • TaustoistaHieman

        Täällä Suomen teologisessa opistossa Henna Saarinen ja Suvi Kankkunen ovat sekä opiskelleet (pikakoulutus pastoriksi) että työskentelevät kyseisen opiston tehtävissä. https://www.teologinenopisto.fi/

        Saarinen tosiaan johtaa Tulisielukoulua, joka toimii teologisen opiston alaisuudessa.https://www.teologinenopisto.fi/opetuslapseuskoulut/

        Ei kerro hyvää Suomen teologisesta opistosta, että sen opetustarjontaan kuuluu Tulisielukoulu!


    • hui-hui

      No, yhteiskunnassa on lähes vakiouutinen, että on "valelääkäriä", valepoliisia, valehoitajia...

      Samaan sarjaan voi lukea tällaiset "pikakoulutetut" eksyttäjät. Muodollinen titteli vain esille, niin tietämättömät harhautuvat!

      Kun Opetuksen areenoille kaikkialla tarvitaan tietotaitoa, sekä teoreettista että praktista osaamista, niin uskikset menevät siitä mistä aita on matalin?

      Hävettävää? Häpeäisin olla Tuli-Sielu-Koulun johtaja, noilla eväillä?

      Mutta - kai se raha ratkaisee. Ja mitä pätevyydessä puuttuu sen korvaa Tulinen Meno!

      Sitä Koulun info Hehkuttaa!

      "Tulisieluiset pastorisessiot"....

      Niissä varmaan jäiset sielut sulavat - eikä jää kuin vesirapakko?

      Pitää siis olla Tulinen jotta Selviää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe