Politiikka

Näilläeväillä

On tullut asiaa pohdittua,onko sallan poliittinen päätöksenteko liian pienissä ja samoissa piireissä että ulkoinen näkemys ja kokemus ei pääse päättäviä elimiä tökkimään oikeaan suuntaan.
Vai onko pelko että kun tulee ulkoa isompi joka siivoaa turhat pois ja laittaa tuulemaan niin siinä on oma paikka vaakalaudalla,näin on pakolla tehty monessa kunnassa että saadaan vanhat tavat karsittua pois ja hommat pyörimään järkevästi.

Nyt kun näin ei olla tehty ja kun tehdään niin viikate leikkaa joka sektorilta kun kunnalla ei ole omaa säästettyä käyttöpääomaa jemmassa.
Tässä tulee mieleen että aikainen totuuden tunnustaminen ja avunpyynti muualta olisi varmasti tullut halvemmaksi ja suotuisammaksi kyläläisiä kohtaa kuin viikatteen heiluttaminen joka leikkaa jokaisesta palveluyksiköstä isolla kadellä.
Tämä tapa ei työllistä ei luo uskottavuutta päättäjien ammattitaitoon ainakaan minun näkökannalta asiaa ajateltuna.
Aivan sama mikä puolue olisi kyseessä jos asiat osattaisiin tehdä työn ja jatkuvuuden vinkkelistä jolloin nuorten muutto pysähtyisi...tämä pysäytys olisi pitännyt tehdä ajat sitten.
Nyt on sitten vaikeaa,sama tilanne kuin köyhillä jotka luotottavat elämää luottokortein ja luotto maksetaan uudella luotolla.
Kunnan kirstussa on varmaan luotot hoidettu niin että lisää saadaan kunnes loppuu luotto ja yhteiskunta maksaa sen taakan kokoamalla palvelut yhteen kylään lopettamalla pikkukylät.
Tämä on nykyaikaa ei muuta kuin onnea.

2

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eteenpäinvaitaaksepäin

      Tekstissä on hyviä näkemyksiä miten asiat voivat kääntyä itseään vasten kun annetaan mennä vaan ominavuin.
      Monessakin tapauksessa vika on tehty jo ajat sitten,kokan kääntäminen onkin sitten oma juttunsa kun on melkein paatti karilla.
      Taloudellinen kyky onnistua ei mitata hetkellisillä säästöillä vaan kokonaisuus kunnan hyvinvoinnista on tehtävä kannusteilla yrittäjiä,tulevia yrittäjiä kohtaan ja pienten yritysten kannattavuuden tukeminen ostamalla kunnan omia tuoteita kunnan eri tarpeisiin.
      Metsien harventamattomuus syö todella ison kuopan tulevien sukujen kirstusta,työllistäminen näin tukisi tulevaa hyvää metsäalalle.
      Luonnon hoitaminen matkailun silmissä tuo rahat takaisin ihan varmasti.
      Nämä ovat omia mielipiteitä,pohjanmaalla kun käy niin siellä on todella paljon pikkusia kivijalkakauppoja pikkukylissä ja homma toimii ja kylät ovat eläväisiä.

    • velierkkivääräleuka

      Kepu on kuulemma sopinut että kun Sote ja maakuntahallinto tulevat aloitetaan pienten kuntien yhdistäminen. Tulevaisuuden kuntien esim Sallan resurssit ovat tulevaisuudessa niin pienet ettei nykyisen laista pöhöttynyttä hallintoa voida ylläpitää. Kuka valvoisi sitä että kunnat laskevat kunnallisveron alas kun Sote siirtyy valtiolle. Vaarana nimittäin on esim Sallassa kunnanjohtaja haluaisi kerätä lisää rahaa matkailun tukemiseen ja veroja ei lasketakkaan tarpeeksi. Nouseeko kuntalaisten veroprosentti turhaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe