Politiikka

Näilläeväillä

On tullut asiaa pohdittua,onko sallan poliittinen päätöksenteko liian pienissä ja samoissa piireissä että ulkoinen näkemys ja kokemus ei pääse päättäviä elimiä tökkimään oikeaan suuntaan.
Vai onko pelko että kun tulee ulkoa isompi joka siivoaa turhat pois ja laittaa tuulemaan niin siinä on oma paikka vaakalaudalla,näin on pakolla tehty monessa kunnassa että saadaan vanhat tavat karsittua pois ja hommat pyörimään järkevästi.

Nyt kun näin ei olla tehty ja kun tehdään niin viikate leikkaa joka sektorilta kun kunnalla ei ole omaa säästettyä käyttöpääomaa jemmassa.
Tässä tulee mieleen että aikainen totuuden tunnustaminen ja avunpyynti muualta olisi varmasti tullut halvemmaksi ja suotuisammaksi kyläläisiä kohtaa kuin viikatteen heiluttaminen joka leikkaa jokaisesta palveluyksiköstä isolla kadellä.
Tämä tapa ei työllistä ei luo uskottavuutta päättäjien ammattitaitoon ainakaan minun näkökannalta asiaa ajateltuna.
Aivan sama mikä puolue olisi kyseessä jos asiat osattaisiin tehdä työn ja jatkuvuuden vinkkelistä jolloin nuorten muutto pysähtyisi...tämä pysäytys olisi pitännyt tehdä ajat sitten.
Nyt on sitten vaikeaa,sama tilanne kuin köyhillä jotka luotottavat elämää luottokortein ja luotto maksetaan uudella luotolla.
Kunnan kirstussa on varmaan luotot hoidettu niin että lisää saadaan kunnes loppuu luotto ja yhteiskunta maksaa sen taakan kokoamalla palvelut yhteen kylään lopettamalla pikkukylät.
Tämä on nykyaikaa ei muuta kuin onnea.

2

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eteenpäinvaitaaksepäin

      Tekstissä on hyviä näkemyksiä miten asiat voivat kääntyä itseään vasten kun annetaan mennä vaan ominavuin.
      Monessakin tapauksessa vika on tehty jo ajat sitten,kokan kääntäminen onkin sitten oma juttunsa kun on melkein paatti karilla.
      Taloudellinen kyky onnistua ei mitata hetkellisillä säästöillä vaan kokonaisuus kunnan hyvinvoinnista on tehtävä kannusteilla yrittäjiä,tulevia yrittäjiä kohtaan ja pienten yritysten kannattavuuden tukeminen ostamalla kunnan omia tuoteita kunnan eri tarpeisiin.
      Metsien harventamattomuus syö todella ison kuopan tulevien sukujen kirstusta,työllistäminen näin tukisi tulevaa hyvää metsäalalle.
      Luonnon hoitaminen matkailun silmissä tuo rahat takaisin ihan varmasti.
      Nämä ovat omia mielipiteitä,pohjanmaalla kun käy niin siellä on todella paljon pikkusia kivijalkakauppoja pikkukylissä ja homma toimii ja kylät ovat eläväisiä.

    • velierkkivääräleuka

      Kepu on kuulemma sopinut että kun Sote ja maakuntahallinto tulevat aloitetaan pienten kuntien yhdistäminen. Tulevaisuuden kuntien esim Sallan resurssit ovat tulevaisuudessa niin pienet ettei nykyisen laista pöhöttynyttä hallintoa voida ylläpitää. Kuka valvoisi sitä että kunnat laskevat kunnallisveron alas kun Sote siirtyy valtiolle. Vaarana nimittäin on esim Sallassa kunnanjohtaja haluaisi kerätä lisää rahaa matkailun tukemiseen ja veroja ei lasketakkaan tarpeeksi. Nouseeko kuntalaisten veroprosentti turhaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe