Aloitteleva soittaja

sAlkeistekijä

Moi,

Haluan oppia, mutta oikein! ylimääräinen aika tosin on kortilla.


Olen siis halukas oppimaan soittamaan akustista kitaraa, ja lähinnä siten että sitä voi soittaa porukassa illan vietossa. Haluan oppia soittamaan rytmin mukaan ja siten että noh, vuosien työ on edessä, olen siihen valmis. Olen suomibiisifani ja oon ihan fiiliksissä kun olen pystynyt jotenkin itsetunnistettavan soittamaan "juodaan viinaa" ja hyräilemään sen siinä ohesssa. tämä on siis itselle terapeuttista.

Miten kehitytään nykään kitaran soitossa? ennen oli varmasti oppitunnit, entä nykyään? youtube ok?

Tällähetkellä olen mielestäni ihan ok oppinut youtubesta komppaukset ja näin. mutta tuleeko se osaaminen ammatilaisen ohjauksesta vai omasta itsestä ? (kuten esim. koodausala tulee omasta itsestä)

olen insinööri joten haluan optimoida käytetyn ajan..

kiitos!

5

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikuisopisto

      Löytyykö paikkakunnalta jotain aikuisopisto tms. ryhmää? Siellä on joku kuitenkin miettinyt tuota soiton oppimista. Saat "läksyjä" mitä tulee sitten treenattua kotona oppimistasi seurataan ja korjataan. Tietysti yksityistunnit varmasti "tehokkaampia" mutta itselläni ainakin tässä omassa ryhmässä ollut hauskaa ja se on ainakin omassa rämpyttelyssä se pääasia.

    • KiHGF65

      "olen insinööri"

      Jos sinä olet insinööri, minä olen Etiopian keisari.

    • vm41

      Kyllähän sinun "insinöörinä" pitäisi tietää miten opetellaan jotain uutta !
      Pienenä vinkkinä voin mainita Yotuben neuvonta kohteiden paljoudesta esim. kitaran soiton niksit.
      Samoin on saatavilla Suomeksi selkokielellä kirjoitettuja kitaransoiton opetusvihkosia jossa neuvotaan melkein kädestäpitäen perustiedot 12 kpl perusnuotin opettelu, sekä yksinkertaiset musiikin perustiedot käytäntöön.
      Nyt en tarkoita mitään tabulatuuri soittelun tekniikkaa, sillä sehän on tarkoitettu vain lukutaidottomille vähämielisille.

      • NoJust

        "Nyt en tarkoita mitään tabulatuuri soittelun tekniikkaa, sillä sehän on tarkoitettu vain lukutaidottomille vähämielisille."

        Minusta ainut vähämielinen on se, joka kirjottaa tollasta huttua:D

        "Tällähetkellä olen mielestäni ihan ok oppinut youtubesta komppaukset ja näin. mutta tuleeko se osaaminen ammatilaisen ohjauksesta vai omasta itsestä ? (kuten esim. koodausala tulee omasta itsestä)"

        Väittäisin että molemmista.
        Youtubea tulee itsekkin tutkiskeltua ja mietin, että sillä on aika merkittävä vaikutus siihen, miten tämän päivän aloittelevat kitaristit kehittyy vs. niihin aikoihin aloittaneet(kuten allekirjoittanut), kun internetistä ei ollut hajuakaan. Silloin merkittävin tekijä oli varmaankin Otavan Suuri Kitarakirja, mutta kyllä Youtube tarjoaa aika paljon enemmän opiskeltavaa näkee ihan liikkuvana kuvana ja kuulee äänenä!
        Kyllähän musiikki on ihan sen opitun lisäksi aikapaljolti omia havaintoja tyyliin: "Tähän kävis se samanlainen juttu, mitä siinä yhdessä pätkässä opetettiin!?" tai "Jos soittaskin nämä äänet toistepäin, kun mitä siinä opetuspätkässä neuvottiin?!". Eli se vaatis sitä, että ottaa sen kitaran käteen ja hakee juttuja ilman että joku on neuvomassa.

        Olen nähnyt pitkään soittaneita kitaristeja jotka soittaa todella teknisesti ja taitavasti, mutta niistä paistaa kilomterien päähän se, että kaikki mitä osaa on opeteltu ulkoa jostain. Jos vaan opettelee ulkoa kappaleita, niin ei siinä vaan kehity se oma näkemys tai havaintokyky esim. improvisointitilanteessa.
        Jokainen määrittelee tietenkin missionsa ja voi hyvinkin saada tyydytyksen siitä mitä tekee, mutta ainakaan itse en saisi minkäänlaisia kiksejä siitä, että soittaisin vaan yks-yhteen juttuja, mitä jossain opetuspätkässä on näytetty tai soittaisin kappaleita yks-yhteen jostain lapuista.


      • KhylKhyl

        Kun joku puhu, että kirjoista oppii 12 kappaletta perusnuotteja, niin mitähän muita nuotteja sitä sitten mahtaa noitten "perusnuottien" lisäksi olla ja miksi nuo 12 on perusnuotteja??

        Täällä oppiikin ihan uusia juttuja!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe