Nopea ketoruoka?

43646

Onko aloittelevalle laihdutajalle ideoita nopeista aterioista missä vähän hiilareita mutta hyvin rasvaa/proteiinia? Parasta vielä jos ei pannuja/kattiloita tarvisi vaan kylmä ruoka/mikro riittäisi. Yksin asuva sinkkumies eikä aikaa pitkäkestoiseen ruoanlaittoon eikä valtava tiskikasakaan innosta kun vain itselleni kokkaan.

Sekin kävisi että tekee enemmän kerralla jos ruoat säilyvät kauan jääkaapissa/pakastimessa.

Tonnikalapurkkeja jo syöty niin paljon etten vaan pysty enää niitä syömään.

49

4437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 666668

      Munakkat ovat nopeita ja hyvänmakuisia.Ruskistaa ensin pannulla sipulia lisää paloiteltuja kasviksia,tomattia kurkkua avokadoa.Lisää vatkatut kanmunat ja kinkkuraasteen.Maustaa munaseolsen mustapippurilla ja suolalla.

    • 666668

      Paistettu seiti on hyvä ja halpa proteenin lähde.Sulattaa paloja puoli tuntia huoneen lämmössä,siivuttaa 8mm suikaleiksi,lisää suolan,ja paistaa pannulla vähässä rasvassa.Voi syödä kasvisten kera,tai ruisleivän päällä.

      • hpv27

        Ei oikein ruisleipä käy ketogeenisella ruokavaliolla. Lihaa, kalaa, kananmunia, juustoa ja vihreitä vihanneksia, tomaattia, paprikaa. Noista saa väännettyä keittoja ja salaatteja helposti.

        Karppaus kaatuu yleensä juuri yksipuoliseen ravintoon.


      • Anonyymi
        hpv27 kirjoitti:

        Ei oikein ruisleipä käy ketogeenisella ruokavaliolla. Lihaa, kalaa, kananmunia, juustoa ja vihreitä vihanneksia, tomaattia, paprikaa. Noista saa väännettyä keittoja ja salaatteja helposti.

        Karppaus kaatuu yleensä juuri yksipuoliseen ravintoon.

        Karppaus kaatuu ehkä vain kokkaustaitojen ja mielikuvituksen puutteeseen. Karppausinfo ja keittokirjat on täynnä hyviä ohjeita jos on lukutaitoinen.


      • Anonyymi
        hpv27 kirjoitti:

        Ei oikein ruisleipä käy ketogeenisella ruokavaliolla. Lihaa, kalaa, kananmunia, juustoa ja vihreitä vihanneksia, tomaattia, paprikaa. Noista saa väännettyä keittoja ja salaatteja helposti.

        Karppaus kaatuu yleensä juuri yksipuoliseen ravintoon.

        "Karppaus kaatuu yleensä juuri yksipuoliseen ravintoon."

        Yksipuolisuus on varmaankin subjektiivinen arviosi. Tai itse luulen, että pidät yksipuolisena koska et oikein itse pidä elintarvikkeista joita karppaajat syö joten valikoima jää mielikuvissasi pakostakin suppeaksi mitä harrastaa. Etkä edes karppaa, joten käsityksesi jää enempi negatiiviseksi ennakkoluuloksi?

        Karppausaiheisia sivustoja ja kirjoja on pilvin pimein. Joku karppaus.info on suurin reseptikokoelma. Kuka tahansa voi laittaa jakoon parhaat reseptinsä ja ne on kokeiltu. Jälkiruokia, makeaa ja leivonnaisiakin riittää jos niistä tykkää.

        Jos on kiintynyt sokeriin, leipomotuotteisiin ja varsinkin olueeseen joita enimmäkseen harrastat niin eihän semmoisen ihmisen karppaus onnistu.

        Kannattaa vaan yrittää toisella tapaa. Kuitenkin me eletään niin lyhyen aikaa niin elämässä pitää olla juoma- ja ruokanautintojakin. Ei kai laihdutus elämän tarkoitus ole vaan suunnan korjausliike.

        T kn


    • 43646

      Joo seiti ja kananmunat kyllä hyviä, pitää vain paistinpannun aina sotkea ja lisää tiskiä. Mutta nopeaa ainakin.

      Voiko lohta nopeasti paistaa? Kokkaustaitoni vähän huonot :)

      Jotain kylmäateriavinkkejä myös olisi kiva kuulla.

      • hpv27

        Lohi tulee nopeasti kun sen viipaloi ohueksi. Itse kyllä teen hauduttamalla eli lohipala hautumaan kuumaan maustettuun veteen. Liesi siis pois päältä.

        Paistinpannun pesee aika nopeasti heti käytön jälkeen.


      • 666668

      • 666668
        666668 kirjoitti:

        Tälläkin herkullisella ruualla laihtuu helposti,makua siihen saa kun lisää reilusti savustettua palvipotkaa,siihen kannattaa lisätä reilusti punaisia linssejä koska siinä on paljon kasvisperäistä proteenia.

        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/103682/Hernekeitto/

        Valmistumisaika 15 min,kasvispaistos
        Munakkaan tekisin eri tavalla,Paistaa kananmunan erikseen,lisää pannulle pilkotun sipulin ja kypsentää sen 2 dl vesimäärässä.Lisää pannulle kulhosta valmista kasvissekoitusta n 2dl jossa kurkkua,paprikaa,avokadoa,munakoisoa
        mausteet
        basilika puoli tl
        persilja puoli tl
        paprikajauhe puoli tl
        suola puoli tl
        ripaus mustapippuria
        sitruunamehua puoli tl
        -Kun kasvikset ovat kypsyneet sopivasti lisää lopussa pienittyjä 100g kirsikkatomatteja ja 100g palvikinkun suikaleita.Maustamista pitää vielä hienosäätää.Makuja voi muutella mielen mukaan.

        -kun lisää veden niin samasta ruuasta saa keiton,kokkaamisessa ei välttämättä tarvitse käyttää edes keittokirjaa.


      • 666668
        666668 kirjoitti:

        Valmistumisaika 15 min,kasvispaistos
        Munakkaan tekisin eri tavalla,Paistaa kananmunan erikseen,lisää pannulle pilkotun sipulin ja kypsentää sen 2 dl vesimäärässä.Lisää pannulle kulhosta valmista kasvissekoitusta n 2dl jossa kurkkua,paprikaa,avokadoa,munakoisoa
        mausteet
        basilika puoli tl
        persilja puoli tl
        paprikajauhe puoli tl
        suola puoli tl
        ripaus mustapippuria
        sitruunamehua puoli tl
        -Kun kasvikset ovat kypsyneet sopivasti lisää lopussa pienittyjä 100g kirsikkatomatteja ja 100g palvikinkun suikaleita.Maustamista pitää vielä hienosäätää.Makuja voi muutella mielen mukaan.

        -kun lisää veden niin samasta ruuasta saa keiton,kokkaamisessa ei välttämättä tarvitse käyttää edes keittokirjaa.

        Aterian yhteyteen voi lisätä raakasalatin mikä tuo annokseen lisää makua,se on siioinkin ketokeeninen.
        Riisin tai perunan lisäys nostaa jonkin verran hiilihydraatteja.Googlettamalla löytyy ohjeita vaikka kuinka paljon,ja aina kannattaa tallentaa tv ohjelmista MasterChef Australia


    • 666668
      • 666668

        Sanoisin vielä että kannattaa tehdä aterian pihvilihaan,vähintään ulkofilepihvstä,lihasta irtoaa paistaessa lihasnesteet.Paistaa ensin pihvin,lihasnesteet jää pannulle josta tulee hyvää makua kasviksiin.Ateria sisältää vain 300 kal jos se tehdään vähässä rasvassa,maku saadaan mausteista,ja pihvin lihasnesteistä.Kasviksia paistaessa täytyy lisätä sopivasti vettä pannulle ,ylimääräinen vesi haihtuu kuumalla pannulla aika nopeasti..


      • hpv27
        666668 kirjoitti:

        Sanoisin vielä että kannattaa tehdä aterian pihvilihaan,vähintään ulkofilepihvstä,lihasta irtoaa paistaessa lihasnesteet.Paistaa ensin pihvin,lihasnesteet jää pannulle josta tulee hyvää makua kasviksiin.Ateria sisältää vain 300 kal jos se tehdään vähässä rasvassa,maku saadaan mausteista,ja pihvin lihasnesteistä.Kasviksia paistaessa täytyy lisätä sopivasti vettä pannulle ,ylimääräinen vesi haihtuu kuumalla pannulla aika nopeasti..

        Pihviä paistaessa ei saa irrota lihasnestettä. Tällöin nimittäin liha kiehuu eikä paistu. Liha siis huoneenlämpöön riittävän aikaisin ja pannu riittävän kuumaksi. Paras tapa käyttää rasvaa pihvin paistoon on öljytä liha. Näin tulee paras paistopinta. Paistopinnan teon jälkeen pihvin voi laittaa kuumaan uuniin kypsymään ja kaataa pannulle hiukan vettä tai kermaa ja kasvikset sitten siihen. Salaatti luonnollisesti myös.


      • Anonyymi
        666668 kirjoitti:

        Sanoisin vielä että kannattaa tehdä aterian pihvilihaan,vähintään ulkofilepihvstä,lihasta irtoaa paistaessa lihasnesteet.Paistaa ensin pihvin,lihasnesteet jää pannulle josta tulee hyvää makua kasviksiin.Ateria sisältää vain 300 kal jos se tehdään vähässä rasvassa,maku saadaan mausteista,ja pihvin lihasnesteistä.Kasviksia paistaessa täytyy lisätä sopivasti vettä pannulle ,ylimääräinen vesi haihtuu kuumalla pannulla aika nopeasti..

        Juu. Toi on ok, mut liha on kallista. Ei pienituloinen eläkeläinen kokolihaa pysty istamaa


    • Samahommaitsella

      Kermaviilia, avokadoa, puristettua sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Kätevä kylmäruoka, jonka voi tehdä suoraan astiaan, josta syö.

      Poron kuivaliha kaupasta, käy suoraan snäksistä. Hiilareita nolla.

      Valmiiksipesty salaattisekoitus kulhoon, johon sekaan paketti fetaa ja valmiiksipaistettua nyhtökanaa tai naudan ohutleikettä.

      Tämän tyyppisiä ruokia itse teen. Ostanpa usein vielä kertakäyttölautasia, ettei tartte tiskats.

      - toinen sinkkumies -

      • Anonyymi

        Minäkin kulutin läjäpäin kertakäyttölautasia aluksi. enää en tarvitse niitä lainkaan.

        Lähes kaikki työkalut ja astiat voi vain huuhdella kylmän veden alla ja nostaa tiskikaappiin kuivumaan. Lämmin vesi samoin kuin tiskiainejäämät, ovat paljon epätervellisempiä kuin kylmä vesi.

        Vain rasvalla/öljyllä sotketut välineet/astiat täytyy tiskata tiskiaineella/koneella, mutta koska vältän rasvaisia ruokia kuin ruttoa, jota ne käytännössä ovat, ei juurikaan koskaan ole öljyn/rasvan tahraamia välineitä/astioita.


    • Anonyymi

      "Yksin asuva sinkkumies eikä aikaa pitkäkestoiseen ruoanlaittoon eikä valtava tiskikasakaan innosta kun vain itselleni kokkaan"

      Tuo asenne johtaa suorinta tietä rankasti prosessoituihin junkki"ruokiin", pakaste-eineksiin, halpa"ruokiin", pika"ruokiin". Ja ne johtavat lihoamiseen koska junkin valmistajilla päätavoitteeena on pitää junkin kuluttajat kylläisinä (ei siis ravittuina), niin halvoilla eli huonoilla raaka-aineilla kuin mahdollista.

      Pika"ruoka" tietenkin on nopeinta ja yleensä sen ahmimisesta ei edes muodostu tiskiä. Sen hankkiminenkin on usein nopeinta. Siitä vain pitää päästä yli, ei kenelläkään aika ole niin tiukalla ettei aitoa ruokaa ehdi laittaa.

      Aidon ruuan laittaminen kyllä tuntuu aluksi isolta ja pitkäkestoiselta työltä ja tiskiä muodostuu valtava kasa, lisäksi on harteilla epävarmuus siitä tuleeko aikaan mitään syömäkelpoista.

      Minulla meni lähes puoli vuotta tehokkuuden opiskeluun siitä huolimatta että olen kokkaillut koko elämäni ajan viikonloppuisin. Nyt teen kunnollisen aamiaisen kahdelle (kaksi aivan erilaista aamiaista) ja siivoan jäljet tiskeineen noin 10 minuutissa, ja sitten alkaa kyllästyttämään se että pitää vieläkin odotella uunissa tai kattilassa olevan satsin valmistumista.

      Teen pakkaseen lihaa/jauhelihaa, kalaa, kanaa/broileria/kalkkunaa, ne on erittäin helppoja valmistaa. Satsi ei saa olla jääkaappikylmää, vaan alimmillaan viileää. Satsi pannaan leivinpaperille pellille, tehdään maustesatsi jossa on jodioitua suolaa noin 1% satsin painosta sekä oman maun mukaisia mausteita sopiva määrä ja maustetaan satsi kummaltakin puolelta. Sitten jätetään satsi "lepäämään" niin pitkäksi aikaa että suolakiteitä ei enää erota satsin pinnalla, jotain 30min ... 2h riippuen satsista. Sitten lämpömittari satsiin ja annetaan paistua uunissa 125C ... 150C lämmössä, kunnes satsi on riittävän kypsää, minulle se on 90C mutta pitää olla ainakin 75C jotta taudinaiheuttajat varmasti käristyvät.

      Jos uuni on liian kuuma alkaa satsin sisältämät luonnolliset rasvat muuttaa kemiallista koostumustaan, tämä alkaa joillakin rasvoilla jo 120C:ssä, kyseessä on rasvan/öljyn savuamispiste mutta sitä savua ei yleensä uunitettaessa silmminnähden näe ennen kuin on liian myöhäistä.

      Valmiin satsin tarvittaessa paloittelen sopivin eriin pakastepusseihin, sulaa tasaisemmin mikrossa.

      Jodiotua suolaa pitää käyttää yht. noin 1% satsin painosta, ihminen tarvitsee sitä ja toiseksi paistos onnistuu sen takia, siis satsi ei paljolti kuivu eli ei paljolti valuta "nestettä" (vettä) uunitettaessa. Tässä pitää huomata, että jos käyttää pakattua halpalihaa niin se aina valuttaa "nestettä" paljon joska siihen on lisätty vettä ja/tai "säilöntäainetta", säilöntäaineen (yksi) tarkoitus on nimenomaan pitää se satsi kuivan näköisenä siellä viileässä halpatiskissä.

      • Anonyymi

        Satsi ei paljon kuivu...1% satsin painosta. Lämpömittari satsiin....valmiin satsin...satsi on riittävän kypsää, satsin pinnalla, satsin lepäämään, riippuen satsista, satsin sisältämät rasvat, lämpömittari satsiin, satsi pannaan leivinpaperille, satsi ei saa olla jääkaappikylmää...

        🙄


    • Anonyymi

      Pistelet voita lusikalla naamaasi suoraan paketista. Parisataa grammaa päivässä riittää.

      • Anonyymi

        Jos on kovin kylmä kaappi niin voi on kovaa joten tuo ei ole nopea, siispä huoneenlämpöistä oliiviöljyä 1,5 dl/vrk, siinä taitaa olla merkittävästi mm B4 vitamiiniakin jota voissa ei ole nimeksikään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on kovin kylmä kaappi niin voi on kovaa joten tuo ei ole nopea, siispä huoneenlämpöistä oliiviöljyä 1,5 dl/vrk, siinä taitaa olla merkittävästi mm B4 vitamiiniakin jota voissa ei ole nimeksikään.

        1,5 dl (135 g) oliiviöljyä sisältää alle 1200 kcal. Kyllä sitäkin täytyy lirppiä ainakin 2 dl. Välipaloiksi kilo porkkanoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1,5 dl (135 g) oliiviöljyä sisältää alle 1200 kcal. Kyllä sitäkin täytyy lirppiä ainakin 2 dl. Välipaloiksi kilo porkkanoita.

        Porkkanoissa on liikaa sokeria (yli 5%). Eivät sovi ketoruokavalioon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Porkkanoissa on liikaa sokeria (yli 5%). Eivät sovi ketoruokavalioon.

        Valkokaalissa on hiukan alle 5% sokeria eikä sekään käy ketoruokavalioon. Tomaatti pienissä määrissä käy, 3.5% hiilihydraattia. Sipulinkin kanssa pitää olla varovainen koska siinäkin on liki 5% hiilihydraattia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valkokaalissa on hiukan alle 5% sokeria eikä sekään käy ketoruokavalioon. Tomaatti pienissä määrissä käy, 3.5% hiilihydraattia. Sipulinkin kanssa pitää olla varovainen koska siinäkin on liki 5% hiilihydraattia.

        Oletkos hpv27 sinäkin alkanut syödä prosentteja kuten Veijo?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos hpv27 sinäkin alkanut syödä prosentteja kuten Veijo?

        En luonnollisestikaan mutta yritän osoittaa prosenttiruokavalion järjettömyyden. Sipuli on luonnon karkki koska sen energiasta tulee 2/3 sokerista!


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En luonnollisestikaan mutta yritän osoittaa prosenttiruokavalion järjettömyyden. Sipuli on luonnon karkki koska sen energiasta tulee 2/3 sokerista!

        Mahtaako oikeasti ketoruokavalio perustua tuollaiseen ajatukseen? Ettei tämä olisi nyt vaan Veijon oma keksintö? Hiilarirajoitteista ruokavaliota on monenlaista. Hiilarit voi säätää itselle ja aktiivisuuteen soveltuviksi. Jos joku ei syö mitään jossa hiilaria enempi kuin 5 prosenttia niin sehän on oma päätös mutta ajatus ei ole yleistettävä eikä ole mikään virallinen karppauslinjaus, jota vastaan tarvii hyökätä. Jos Veijo voi hyvin omallaan ja sinä omallasi niin kaikkihan on ok? Itse en jaksaisi liikkua liian tiukalla vhh:lla mutta jos joku toinen jaksaa niin mikäs minä ainakaan olen sitä kiistämään. Ja ihmettelen että voiko kukaan tietää absoluuttista totuutta ravintoasioissa? Eihän kaikkea nytkään tiedetä.

        Jos oikeasti haluaa pitää itsensä terveenä niin täytyy kyllä olla aktiivinen ja tutkia asiat niin monelta kantilta kuin vaan ikinä pystyy. Sitten on niitä jotka ei yhtään välitä. Mutta enivei, vain oman terveytensä voi pilata sillä mitä suuhunsa laittaa.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mahtaako oikeasti ketoruokavalio perustua tuollaiseen ajatukseen? Ettei tämä olisi nyt vaan Veijon oma keksintö? Hiilarirajoitteista ruokavaliota on monenlaista. Hiilarit voi säätää itselle ja aktiivisuuteen soveltuviksi. Jos joku ei syö mitään jossa hiilaria enempi kuin 5 prosenttia niin sehän on oma päätös mutta ajatus ei ole yleistettävä eikä ole mikään virallinen karppauslinjaus, jota vastaan tarvii hyökätä. Jos Veijo voi hyvin omallaan ja sinä omallasi niin kaikkihan on ok? Itse en jaksaisi liikkua liian tiukalla vhh:lla mutta jos joku toinen jaksaa niin mikäs minä ainakaan olen sitä kiistämään. Ja ihmettelen että voiko kukaan tietää absoluuttista totuutta ravintoasioissa? Eihän kaikkea nytkään tiedetä.

        Jos oikeasti haluaa pitää itsensä terveenä niin täytyy kyllä olla aktiivinen ja tutkia asiat niin monelta kantilta kuin vaan ikinä pystyy. Sitten on niitä jotka ei yhtään välitä. Mutta enivei, vain oman terveytensä voi pilata sillä mitä suuhunsa laittaa.

        T kn

        Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo ja juuresten poisto ruokavaliosta on täysin järjetöntä perusteella että niissä on paljon tärkkelystä. Yleisimmissä juureksissa on hiilihydraattia noin 5% ja se on pitkälti sokerina, poikkeuksena tietysti peruna. Aivan sama hedelmien ja marjojen kanssa, isoa eroa ei ole sokeripitoisuudessa. Banaani ja viinirypäle ovat marjoja ja niissä on aika runsaasti hiilihydraattia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo ja juuresten poisto ruokavaliosta on täysin järjetöntä perusteella että niissä on paljon tärkkelystä. Yleisimmissä juureksissa on hiilihydraattia noin 5% ja se on pitkälti sokerina, poikkeuksena tietysti peruna. Aivan sama hedelmien ja marjojen kanssa, isoa eroa ei ole sokeripitoisuudessa. Banaani ja viinirypäle ovat marjoja ja niissä on aika runsaasti hiilihydraattia.

        130 g:ssa porkkanaa on 112 prosenttia päivän suositellusta A-vitamiinin minimisaannista. Eihän tuossa 130 g:ssa ole kuin 7,2 g hiilihydratteja. Söisin vaikka olisi 50 g.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo ja juuresten poisto ruokavaliosta on täysin järjetöntä perusteella että niissä on paljon tärkkelystä. Yleisimmissä juureksissa on hiilihydraattia noin 5% ja se on pitkälti sokerina, poikkeuksena tietysti peruna. Aivan sama hedelmien ja marjojen kanssa, isoa eroa ei ole sokeripitoisuudessa. Banaani ja viinirypäle ovat marjoja ja niissä on aika runsaasti hiilihydraattia.

        Tässähän on Suuren Gurusi tekstiä ketoilusta:

        https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/miten-syo-ketoruokailija-ravitsemusterapeutti-neuv/6LHQz9LdxKd5NdDXyqQj5K

        Mikähän hänelle on tullut, kun on lopettanut ketoruokavalion ja vhh:n dissauksen ja myöntää että ihan esim. aivosairauksiin voi hiilarien rajoituksella olla positiivinen vaikutus? On pakko varmaan alkaa näidenkin itseään jumalana pitävien lukea ulkomaisia lähteitä kun tavan tallaajat jotka on on lukutaitoisia muillakin kielillä, on tienneet nämä asiat iät ja ajat. Suuret Gurut joutuu tulla vaan perässä. 10 v sitten hyökättiin rajusti kaikkea sitä vastaan mikä nyt onkin ihan itsestään selvää, jopa näille Guruille.

        Näin se maailma muuttuu ja takki kääntyy. Ainoa mistä jaksaa pitää kiinni on tuo keinorasvan eli margariinin tuputtaminen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valkokaalissa on hiukan alle 5% sokeria eikä sekään käy ketoruokavalioon. Tomaatti pienissä määrissä käy, 3.5% hiilihydraattia. Sipulinkin kanssa pitää olla varovainen koska siinäkin on liki 5% hiilihydraattia.

        "Valkokaalissa on hiukan alle 5% sokeria eikä sekään käy ketoruokavalioon."

        Miksi levität tätä sontaa jossa ei mitään perää? Sulla ei ole alkeetkaan ketodieetistä tiedossa. Pistää ihmettelemään miten surkeaa elämä voi ihmisellä olla kun ainut nautinto tulee mustamaalauksesta. Sulle on aivan ylitsepääsemätöntä kestää että joku laihtuu ja voi hyvin ilman sairauksia vieläpä ketodieetilla. Ymmärrän sen sitä taustaa vasten että olet monisairas, lääkkeistä ja alkoholista riippuvainen ja katkera elämälle ja olet sen takia viettänyt elämäsi karppausvihassa eikä sulla muutakaan ole mutta syytön ketoruoka siihen on, varsinkaan kun et edes ole sitä noudattanut. Itse olet elämäsi pilannut. Lääkkeet ja alkoholi ei sovi yhteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässähän on Suuren Gurusi tekstiä ketoilusta:

        https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/miten-syo-ketoruokailija-ravitsemusterapeutti-neuv/6LHQz9LdxKd5NdDXyqQj5K

        Mikähän hänelle on tullut, kun on lopettanut ketoruokavalion ja vhh:n dissauksen ja myöntää että ihan esim. aivosairauksiin voi hiilarien rajoituksella olla positiivinen vaikutus? On pakko varmaan alkaa näidenkin itseään jumalana pitävien lukea ulkomaisia lähteitä kun tavan tallaajat jotka on on lukutaitoisia muillakin kielillä, on tienneet nämä asiat iät ja ajat. Suuret Gurut joutuu tulla vaan perässä. 10 v sitten hyökättiin rajusti kaikkea sitä vastaan mikä nyt onkin ihan itsestään selvää, jopa näille Guruille.

        Näin se maailma muuttuu ja takki kääntyy. Ainoa mistä jaksaa pitää kiinni on tuo keinorasvan eli margariinin tuputtaminen.

        Tuosta lainauksena:'Terveellisesti koostettu ketoruokavalio voi auttaa parantamaan veren kolesteroliarvoja ja vähentämään maksan rasvoittumista. Huonot valinnat taas kostautuvat: runsas tyydyttyneen rasvan, punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä suolan käyttö voi kasvattaa esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen, suolistosyöpien ja elimistön matala-asteisen tulehduksen riskiä. '

        Oletko lopettanut tyydyttyneen rasvan la punaisen lihan syömisen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Valkokaalissa on hiukan alle 5% sokeria eikä sekään käy ketoruokavalioon."

        Miksi levität tätä sontaa jossa ei mitään perää? Sulla ei ole alkeetkaan ketodieetistä tiedossa. Pistää ihmettelemään miten surkeaa elämä voi ihmisellä olla kun ainut nautinto tulee mustamaalauksesta. Sulle on aivan ylitsepääsemätöntä kestää että joku laihtuu ja voi hyvin ilman sairauksia vieläpä ketodieetilla. Ymmärrän sen sitä taustaa vasten että olet monisairas, lääkkeistä ja alkoholista riippuvainen ja katkera elämälle ja olet sen takia viettänyt elämäsi karppausvihassa eikä sulla muutakaan ole mutta syytön ketoruoka siihen on, varsinkaan kun et edes ole sitä noudattanut. Itse olet elämäsi pilannut. Lääkkeet ja alkoholi ei sovi yhteen.

        Vaikutat aika katkeralta itse. Valkokaalissa on liki 5% sokeria eikä se sovi dieettiin jossa vähennetään hiilihydraattia alle 20 g per vuorokausisi lehtisalaatia voi sentään syödä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo ja juuresten poisto ruokavaliosta on täysin järjetöntä perusteella että niissä on paljon tärkkelystä. Yleisimmissä juureksissa on hiilihydraattia noin 5% ja se on pitkälti sokerina, poikkeuksena tietysti peruna. Aivan sama hedelmien ja marjojen kanssa, isoa eroa ei ole sokeripitoisuudessa. Banaani ja viinirypäle ovat marjoja ja niissä on aika runsaasti hiilihydraattia.

        "Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo"

        Mitä sitten? Mikä sinä olet ojentamaan muita. Pitäisit huolta omista asioista ja omasta terveydestäsi. Ei ole tervettä että kyttääät mitä muut syö.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuosta lainauksena:'Terveellisesti koostettu ketoruokavalio voi auttaa parantamaan veren kolesteroliarvoja ja vähentämään maksan rasvoittumista. Huonot valinnat taas kostautuvat: runsas tyydyttyneen rasvan, punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä suolan käyttö voi kasvattaa esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen, suolistosyöpien ja elimistön matala-asteisen tulehduksen riskiä. '

        Oletko lopettanut tyydyttyneen rasvan la punaisen lihan syömisen?

        "Oletko lopettanut tyydyttyneen rasvan la punaisen lihan syömisen?"

        Mitä se sulle kuuluu? Miksi kenenkään pitäis tehdä sulle tiliä syömistään? Joko olet lopettanut kaljankittaamisen? 🙄

        Mitä sairauksia sinulla olikaan? Ja ihan vielä idoliesi ohjeilla!


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Vaikutat aika katkeralta itse. Valkokaalissa on liki 5% sokeria eikä se sovi dieettiin jossa vähennetään hiilihydraattia alle 20 g per vuorokausisi lehtisalaatia voi sentään syödä.

        "Valkokaalissa on liki 5% sokeria eikä se sovi dieettiin jossa vähennetään hiilihydraattia alle 20 g per vuorokausisi lehtisalaatia voi sentään syödä".

        Tarkistin Finelistä että iso annos 90 g valkokaalia sisältää sakkaroosia 0,2 g ja hiilihydraattia 4,5 g.

        Syötkö itse prosentteja? Mua kummastuttaa tuo sinun missio yrittää ampua alas kaikki mikä koskee karppausruokavaliota ja käyttää koko päivä tällä palstalla siihen ja valehdella päivät pitkät.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo ja juuresten poisto ruokavaliosta on täysin järjetöntä perusteella että niissä on paljon tärkkelystä. Yleisimmissä juureksissa on hiilihydraattia noin 5% ja se on pitkälti sokerina, poikkeuksena tietysti peruna. Aivan sama hedelmien ja marjojen kanssa, isoa eroa ei ole sokeripitoisuudessa. Banaani ja viinirypäle ovat marjoja ja niissä on aika runsaasti hiilihydraattia.

        "Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo"

        Meneekö sulla mielenrauha jonkun ketoruokavaliosta? Olet täällä vain todistelemassa kuinka väärässä muut on? Miten on oman ruokavaliosi ja terveytesi laita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Näitä alle 20 g hiilihydraattia päivässä syöviä on muitakin kuin Veijo"

        Meneekö sulla mielenrauha jonkun ketoruokavaliosta? Olet täällä vain todistelemassa kuinka väärässä muut on? Miten on oman ruokavaliosi ja terveytesi laita?

        U. S. News pisti parhuusjärjestykseen kaikki vuoden 2023 laihdutusdieetit.

        Pisteitä jaettiin laihdutustehon ja terveellisyyden perusteella. Ketodieetti oli aivan listan kärkipäässä, ei ihan ykkönen, mutta kolmas. 😀

        https://health.usnews.com/best-diet/best-weight-loss-diets


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Valkokaalissa on liki 5% sokeria eikä se sovi dieettiin jossa vähennetään hiilihydraattia alle 20 g per vuorokausisi lehtisalaatia voi sentään syödä".

        Tarkistin Finelistä että iso annos 90 g valkokaalia sisältää sakkaroosia 0,2 g ja hiilihydraattia 4,5 g.

        Syötkö itse prosentteja? Mua kummastuttaa tuo sinun missio yrittää ampua alas kaikki mikä koskee karppausruokavaliota ja käyttää koko päivä tällä palstalla siihen ja valehdella päivät pitkät.

        Hämmästyttävää kyllä on olemassa muitakin sokereita kuin sakkaroosi. Valkokaalissa on 4.8% sokereita yhteensä ja porkkanassa 5.4%
        Molemmissa sokerialkoholeja 0.2%.


      • Anonyymi kirjoitti:

        U. S. News pisti parhuusjärjestykseen kaikki vuoden 2023 laihdutusdieetit.

        Pisteitä jaettiin laihdutustehon ja terveellisyyden perusteella. Ketodieetti oli aivan listan kärkipäässä, ei ihan ykkönen, mutta kolmas. 😀

        https://health.usnews.com/best-diet/best-weight-loss-diets

        Jeps, mutta kylläkin kolmanneksi huonoin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuosta lainauksena:'Terveellisesti koostettu ketoruokavalio voi auttaa parantamaan veren kolesteroliarvoja ja vähentämään maksan rasvoittumista. Huonot valinnat taas kostautuvat: runsas tyydyttyneen rasvan, punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä suolan käyttö voi kasvattaa esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen, suolistosyöpien ja elimistön matala-asteisen tulehduksen riskiä. '

        Oletko lopettanut tyydyttyneen rasvan la punaisen lihan syömisen?

        Kyse on hiilarien rajoituksesta, ei rasvan laadusta. Tähän saakka nämä ravitsemuksesta muka kaiken tienneet on kertonu lähinnä miten ihminen sairastuu ja kuolee kun vähentää hiilaria ja jättää leivät pois... Leivän nimeen on vannottu. Leipä on ollut pyhää, vaikka se turvottaa, kerää nestettä ja siten nostaa verenpainetta... Käännetääs taas huomio niihin huonoihin rasvoihin ettei kukaan muista leivän epäterveellisyyttä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos hpv27 sinäkin alkanut syödä prosentteja kuten Veijo?

        % on helpompi ja selkeämpi muoto ilmaisulle g/100g. Eikä Veijo syö prosentteja vaan kiloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        130 g:ssa porkkanaa on 112 prosenttia päivän suositellusta A-vitamiinin minimisaannista. Eihän tuossa 130 g:ssa ole kuin 7,2 g hiilihydratteja. Söisin vaikka olisi 50 g.

        Yhdessä porkkanassa on siis lähes puolet päivittäin "sallituista" hiilareista.
        Pelkkää sokeria. Ei jatkoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on hiilarien rajoituksesta, ei rasvan laadusta. Tähän saakka nämä ravitsemuksesta muka kaiken tienneet on kertonu lähinnä miten ihminen sairastuu ja kuolee kun vähentää hiilaria ja jättää leivät pois... Leivän nimeen on vannottu. Leipä on ollut pyhää, vaikka se turvottaa, kerää nestettä ja siten nostaa verenpainetta... Käännetääs taas huomio niihin huonoihin rasvoihin ettei kukaan muista leivän epäterveellisyyttä...

        Täysjyvä edistää merkittävästi terveyttä. Lue vaikka: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/whole-grains/

        Kuitusuositus on 30 g päivässä ja sen saa suunilleen 200 g täysjyväruisleipää tai 1.2 kg valkokaalia. Valkokaali esimerkkinä koska siinä on poikkeuksellisen paljon kuitua kasvikseksi.

        Ketogurut suosittavat monesti myös kovaa rasvaa eikä se ole sekään erityisen terveellistä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Täysjyvä edistää merkittävästi terveyttä. Lue vaikka: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/whole-grains/

        Kuitusuositus on 30 g päivässä ja sen saa suunilleen 200 g täysjyväruisleipää tai 1.2 kg valkokaalia. Valkokaali esimerkkinä koska siinä on poikkeuksellisen paljon kuitua kasvikseksi.

        Ketogurut suosittavat monesti myös kovaa rasvaa eikä se ole sekään erityisen terveellistä.

        "Täysjyvä edistää merkittävästi terveyttä."

        Sinä olet siitä esimerkkinä. Sulla diabetes, korkea verenpaine, korkea kolesteroli, alkoholiongelma ja grandiositeettiongelma, munuaiset sökönä ja rasvamaksa jne. Kovat lääkitykset päällä, ja noin vuosi sitten kerroit ettei sulla ole enää juurikaan elinaikaa. Näin muistaakseni mitä olet tuonut esille täällä.

        Vai etkö syö itse täysjyvää muuta kuin oluen muodossa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Täysjyvä edistää merkittävästi terveyttä."

        Sinä olet siitä esimerkkinä. Sulla diabetes, korkea verenpaine, korkea kolesteroli, alkoholiongelma ja grandiositeettiongelma, munuaiset sökönä ja rasvamaksa jne. Kovat lääkitykset päällä, ja noin vuosi sitten kerroit ettei sulla ole enää juurikaan elinaikaa. Näin muistaakseni mitä olet tuonut esille täällä.

        Vai etkö syö itse täysjyvää muuta kuin oluen muodossa?

        Vaikutat kovin katkeralta, eikö karppaus toimi?

        Maksa-arvoni ovat loistavat eikä munuaisetkaan ole huonossa kunnossa. Elinikää minulla on todennäköisesti noin 30 vuotta jäljellä, eläinrasvalla huomattavasti vähemmän.


    • Anonyymi

      Nakkeja paketista suoraan.

    • Anonyymi

      Voin jakaa oman vinkkini vaikka aloittaja tuskin lukee kun on niin vanha ketju.

      Ekaksi tuli mieleen oma "pikaruoka" eli kaupan herkkutiskiltä kalanpala ja salaatti. Tai lihapullia tms ja salaatti. Itsellä aina näin perjantaisin savulohi tiskistä ja kreikkalaista salaattia kotimatkalla haettuna. Viinin kera.

      Salaattiin voi yhdistää melkein mitä vain.

      Sitten yksi vinkki on tehdä siemennäkkäriä ja kun sitä on kaapissa niin laittaa vaan päälliset, leikkeleet ja vihreät.

      Nyt mulla itsellä on taas ketopannaria. Sen päälle voi kans laittaa jotain proteiinia tai rasvaista. Ketopannari siis raejuustosta munista, kermasta tai maidosta, psylliumista, leivinjauheesta. Kaikki sekaisin ja pellille, uuniin 20 min. Voi laittaa makeaa tai suolaista päällystä. Esim kermavaahtoa ja marjoja. Itsellä on herkkuna ja kahvileipänä pannari ja lakkahillo 1 tl. Mutta en ketoile nyt, eli toi 1 tl sopii mun vhh-systeemiin.

      T kn

      • Anonyymi

        Jos haluaa syödä kasveja, niin suosittelen kesällä keto-orvokkia ja ketoneilikkaa. Nimi on tullut juuri siitä, että ne syventävät ketoosia.


    • Chevice on mainiota ruokaa laihduttajalle vaikka ei ketoilisikaan. Pitäisi varmaan kokeilla sei cheviceä, olisi edullista. Kuhasta ja siiasta tulee erinomaista. Ruijanpallaksesta, tonnikalasta ja meriahvenesta myös.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe