Ay-pomot haukkaavat p a s k a a

enhaluaollamukana

JHL, OAJ, AKT, Teollisuusliitto,... ovatko kaikki demareita, kun osallistuvat SDP:n ja SAK:n manipuloimaan kampanjaan perustuslaillista Eduskuntaa vastaan? Ettei vaan kävisi omaan nilkaan. TÄmä ei ainakaan SDP:n ja ay-liikkeen suosita kasvata suuren kansanryhmän keskuudessa.

Ammattityhdistysliike on suurin työttömyyden aiheuttaja Suomessa. Omilla toimillaan ovat lisänneet eriarvoisuutta ja hätää maassamme. Yritykset työllistävät. Pienyritykset eniten. Parasta työsuhdeturvaa on yrityksen hyvä kannattavuus. Suurilla yrityksillä on yt-neuvottelut, pienet ovat sormi suussa, jos työntekijä ei sovikaan joukkoon.

Mitä siitä tulisi, jos sairaalassa olisi hoitaja, joka on päivästä toiseen lääkkeissä ja on vastuussa potilasturvallisuudesta? Mitä siitä tulisi, jos lentokapteeni on jurrissa ison koneen ohjaimissa? Mitä siitä tulisi, jos voimustelunopettajana olisikin pedofiili eikä häntä voitaisi erottaa? Tätä kaikkea Tehy, OAJ ja muut ammattiliitot kannattavat osallistumalla sdp:n kampanjaan.

Ammattiliitot yrittävät pakottaa toimillaan pienet yritykset tyytymään toiminnassaan siihen tasoon kuin ovat ilman lisärekrytointeja, jotka ovat liian riskialttiita. Se ei paranna työllisyyttä. Ammattiliittojen asenneilmapiiri kehoittaa toimillaan työnantajia lisäämään tuottavuutta siten, että riippuvuus työntekijöistä vähenee. Automaatio ja "turhat työt" karsitaan. Lisäksi jotkut työntantajat päättävät siirtää toimintaansa mukavampiin maihin. Vuoden 2008 ylisuurten kristyspalkkojen jälkeen siirrettiin Suomesta yli 100.000 työpaikkaa ulkomaille. Paperiliitto on ajanut oman teollisuutensa työpaikkoja ulkomaille, merenkulun ammattiliitot ovat ajaneet varustamot siirtämään alukset ulkomaan lipun alle. Työntantaja päättää työn tarjoamisesta, ei ammattiliitto. Kiky oli hyvä potku luoda hyvää asennetta. Sen perusteella moni työpaikka aukesi. Nyt ay-liike on lähtenyt populistisesti ajamaan päinvastaisia toimia.

Vain kannattavat yritykset hyvässä hengessä palkkaavaat ihmisiä. SAK:n aloittama uho ei ainoastaan aloittanut SDP:n vaalikampanjaa vaan oli starttilaukaus YT-neuvottelujen ketjulle. Valitettavasti. Se on myös monelle kehoitus siirtyä YTK:n jäseneksi. Ihmiset eivät halua lakkoilla. Työrauhavelvollisuus on voimassa. Suomessa on perustuslaillinen liittymisen vapaus. Ei ole pakko kuulua liittoon. Ansiosidonnaisen voi varmistaa Yleisen kassan kautta, vieläpä paljon halvemmalla. Siirtyminen ay-liikkeen pomotuksesta YTK:n jäseneksi on suuri palkankorotus puhtaana käteen.
Lakoilijan tilipussi ei ole koskaan täysi.

4

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hahhaaa

      Eikö se paska kuulu maatalouteen ja sitähän ne kippasivat eduskuntatalon eteenkin , eivät perustuslaista silloin(kaan) välittäneet

    • heti_aamusta

      Samat harhaluulot joka kerta:))))))))

    • gegulointia

      Näin se menee.....ylityökielto...työtuomioistuin.....sopimusten irtisanominen.....yleislakko noin helmikuussa?

    • vapaasopimisoikeus

      Ammattiliitot ei oel poliittisia järjestöjä ,eikä niiden toiminta politisoitus ,kutenn työnantajapuolen nykyisellään on. Kokoomus on selkeästi EK edunajoon omistautunut ja jopa nykyinen hallitus sitoutuneesti ryhtynyt työmarkkian osapuoleksi purkamaan työehtosopimukisia selkeästi elinkeino elämän hyväksi.

      Perinteisesti ei työmarkkina sovitteluissa hallituksella ole osanottvaa tai määräävää roolia ollut,eikä kuuluisi ollakkan ,sillä kyse on kahden politiikasta irrallan olevan välisistä neuvotteluista,työnantajan ja työntekijä osapuolen. Työntekijöitä edutaa ammattiliitot ja työnantajiä työnantajien liitto EK.

      Hallitus on perinteisesti toiminut kolmikantaneuvotteluissa jos sellaisia on haluttu piää, ns. sovittelijana.Hallituksen rooline on ollut edistää neuvottelujen tuloksellista syntymistä.työkaluna on ollut veroratkaisut,joita se on voinut tarjota hallituksen taholta neuvottelutuloksen syntymistä ja tyydyttävää lopputulosta silmällä pitäen valtiollisen edun näkökulmasta. Nykyhallitus on rikkonut rajat ja asettunut määräävään asemaan perinteisesti vapaassa länsimaaisessa kulttuurissa ,jossa sopimukset syntyvät yleensä vapaasta tahdosta eli neuvottelevien osapuoline sovintoratkaisun tuloksena. Nyt olemme nähneet pakoitteita ,joista mainittakon mm.Kiky.

      Hallitus on itse tehnyt itsestään työmarkkina osapuolen ,joka on ennen kuulumatonta vapaassa länsuimsaisessa sopimis kulttuurissa.Ei ole ihme että työmarkkinajärjestöt eili työntekijöiden edunvalvonta reagoi asian suhteen ,niin olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. ja panna stoppi hallituksen pakkotoimille,sillä hallitus on toimillaan rikkonut vapaan sopimuskulttuurin perinteet Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe