taasko kävi näin,

tämä_tässä

ihan kuin olisin tullut huijatuksi.

Laitoin sunnuntai-iltana hakemuksen yheen pienehköön, tai keskisuureen kuten yrittäjä itse sanoo, siivousfimaan. Seuraavana aamuna yrittäjä soittaa ja pyytää käymään, kertoo jo että olisi osa-aikaisuutta melko pian alkavana avoinna ja nopealla aikataululla tietty täytetään.

No, haastattelu oli sitten tätä seuraavana päivänä, koska yrittäjälle näin sopi. Menin yrityksen oven taa, soittelin ovikelloa pariinkin kertaan, kun ei tultu ensimmäisellä kerralla avaamaan. No, tullaan avaamaan, ei ole hymyilevä siivousfirman omistaja, ei sano hei, ottaa kuitenkin sisään. Ilmeisesti heillä oli toisen yhtiökumppanin kanssa ollut jokin asiakkuusneuvottelu meneillään, mutta itsehän tämä yrittäjä oli minut paikalle pyytänyt. Samassa tilassa kumpikin neuvottelu.
No, siinä haastattelun aikana kun osa-aikaisuudessa yksi siivouskohde oli paremman luokan myymälä, ei siis mikään tokmanni tai lindex kuten yrittäjä itse sanoi, niin kun ehkä en sitten ulkonäöllisesti oikein olisi ollut heidän yrityksensä edustajaksi sopiva kun kerran työtä tehdään osittain yrityksen aukioloaikana, ja totta mooses, koska minullakaan ei tuollaisesta työajasta ole kokemusta niin hieman tämä jännitti jo etukäteen että miten mahtaa käydä... No, sitten siihen kuului kyllä muutakin kohdetta siihen osa-aikaisuuteen, kokonaisuutena ei vähän päälle 10 tuntia per viikko.
Sitten tässä yrittäjä rupesi myös ihmettelemään, miksi en ole töissä, että onhan näitä siivouspaikkoja tarjolla vaikka kuinka. No, pakko vastava, että ensinnäkin (ei siis ole kyse pääkaupunkiseudusta, jossa on suuria toimistotaloja ja kaikki paikat ovat helposti tavoitettavissa bussilla tai vastaavalla, ja kun on suuria toimistotaloja, niin helposti löytyy yhdestä paikkaa vaikka 8 tuntia per päivä työtä ja joka arkipäivään) minulla ei ole ajokorttia ja (tämä jäi kyllä sanomatta) monesti täällä seuduin siivoustyötä tarjotaan opiskelijoille sopivana, koska opiskelijoista halutaan seudulla pitää kiinni, halutaan houkutella heitä opiskelemaan kun on jopa töitäkin tarjolla. No, sitten tämä yrittäjä alkoi jossain vaiheessa selittää, että hän ei sitten ota listoille sellaisia tyyppejä, jotka eivät ole valmiita aina tulemaan tuurauksiin tai muihin hommiin kun hän soittaa... Ahaa! Mites sitte jos on vaikka opiskelija, niin eihän hänkään aina pysty... Mutta tähän en sanonut mitään sitten kuitenkaan, "aivan, ymmärrän". Eli jo tässä vaiheessa kun sävy alkoi muuttua vähän aggressiiviseksi olisi pitänyt tajuta, että ei tuo ole minua tähän ottamassa.
No, sitten kuitenkin kun kerran olen työtön ja kyseessä osa-aikatyö niin kyselin palkat ja palkanmaksupäivät, kun kerran joutuisin kuitenkin hakemaan tukia tämän osa-aikatyön palkan lisäksi. Kyllähän hän ne siinä kertoi, ei siinä mitään. Ja sen jälkeen hänellä ei oikeastaan mitään enää ollutkaan kerrottavaa, juttu päättyi siihen, että sanoi, että jospa nyt harkitset tätä yön yli että hän sitten soittelee huomenna. Ja kysyi sitten että mihin aikaan sopii soittaa... onneton vastasin, että ihan mihin aikaan vain... yrittäjä sanoi, että juu, ei hänelläkään mitään sen kummempia että hänellekin sopii että soittelee mihin aikaan vaan. Ilmeisesti olisi ollut sillain parempi ja antanut itsestään suunnitelmallista elämää viettävän ihmisen kuvan jos olisi sanonut että juu klo 10 voit soittaa.
No, nyt kello kohta näyttää jo puolenpäivän aikaa eikä soittoa ole kuulunut. Joten nyt mulle se sitten valkenee, että ei, tyyppihän ei vaan voinut siinä heti sanoa, että et vaikuta sellaiselta jonka hän pestaa, et ulkonäöllisesti (siistit vaatteet kyllä, mutta ei tarpeeksi hienot sitten vai, ja naama on mikä on, valitettavasti ei mikään kauniimman sorttinen, joka miellyttäisi niitä paremman luokan myymälän myyjättäriä ja asiakkaita) eikä näköjään muutenkaan. Kovasti loppupuolella sanoi, että en tunne sinua.... No, jos haluaa pestata tuntemiaan henkilöitä, niin mitäs soittelee tuntemattomille.

Kiva! Olishan tosta kuitenkin jotain rahaa saanut... palkanmuodossa. Mutta näin! Ei tullut aktiivisuusehtoon täyttöä nytkään. Eikä tällä seudulla koskaan tulekaan!

6

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odotavielä

      Äläs vielä luovuta. Katselee ehkä muita, mutta minusta sinulla motivaatio kunnossa. Olen ollut vaikka missä hienoissa yrityksissä, eikä siellä koskaan ole ollut pääosassa siivoojaan ULKONÄKÖ. Kyllä näissä paikoissa on ihan muut prioriteetit.

      • virhe_tässäkin

        Virhe voi olla tietty sekin, että työttömänä rupeaa kyselemään tuntimääriä ja tuntipalkkoja. Yrittäjä kuvittelee että työtön laskeskelee kannattaako hänen yleensäkään lähteä töihin vai olisko kuitenkin parempi jatkaa tuilla pelkästään.
        Yrittäjä ei ymmärrä, että työtön voi olla sellaisessa tilanteessa, että likviditeetti alkaa olla tiukoilla ja koska siivousyrityksillä tunnetusti on hieman poikkeuksellisia palkanmaksupäiviä (ei aina siis kuun 15. ja viimeinen päivä, vaan jotain muuta) ja toisaalta tukien maksaja, joita tukia osa-aikatyössä joutuu kuitenkin hakemaan, odottaa miltei poikkeuksetta palkkatodistuksen ennen kuin maksaa tuet. Joten..... Työttömän on pakkokin kysellä, jotta tietää, joutuuko kuinka pahaan tilanteeseen jos rahat viivästyy... Tätä tuollainen yrittäjä ei varmaankaan osaa edes kuvitella.
        Kuvittelisin itse kuitenkin että jos tukien oheen saa palkkaa, niin ansiot suurenevat.

        Toisaalta pikkuyrityksillä itselläänkin saattaa olla erilaisia säästötarpeita, esim. palkanlaskijaa ei käytetä kuin palkkakaudella kuin yhteen laskentaan..... Halutaan säästää....


      • niinpä_sanoo

        Ei kun se pelästy siitä, että sanoit, että olet hakenut muihinkin firmoihin, niin se ajatteli että nyt on jotain vikaa, kun ei ole kelvannut. Kyllähän alalle otetaan ketä vaan ja mistä vaan, kunhan ilmoittautuu.
        Näin on näreet. Siihen viittasi myös tuo, että "en tunne sinua". Meinasi että ne muut mukamas tuntee? Eihän työnantajatkaan saa toki mitään työntekijöitä koskevia arviointilistoja rekryissään pitää, mutta...

        Tällaista se on pienissä tuppukylissä. Ollaan olevinaan niin suurta ja mahtavaa ja hyvää työnantajaa, vaikkei oltais yhtään mitään. Ja mikään ei itselle kelpaa, mutta kaikki syy laitetaan kuitenkin johonkin muuhun.


    • 6yujh

      Oletpas kova keksimään, mitä muut ovat ulkonäöstäsi mieltä.

      • hah

        Juu, sitä kun kuvittelee, että vaatimattomuus kaunistaa :)


    • Minun_mielipide

      Ei nykyään juurikaan muulla tunnu olevan väliä kun sillä, että olet "hyvä tyyppi" tai tuttu jotain kautta. Tuo termi hyvä tyyppi sisältää ns. pepunnuolemista, mutta en tiedä, kuinka siihen pystyy jos ei taloon pääse sisään. Hyvin harva firma hakee suoraan duunareita, 99,3% valitaan välitysfirmojen kautta... siihen on toki useita syitä, mm. se, että sitten kun irtisanotaan ei firman maine mene. Palkkataso on laskenut noiden välittäjien myötä huomattavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe