Ay-pomot kiukuttelee

aypomotmaksamaan

SAK:n vastuuttoman hallituksen mobilisoima tuki SDP:n vaalikampanjalle on johtanut työntekijäjärjestöt toivomaan jäseniltään ylityökieltoa. Hoitopuolella toivotaan, että vuoronvaihdoista pidättäydyttäisiin. Nämä toimet johtavat osallistuvien työntekijöiden palkanmenetyksiin, yritysten tuottojen pienenemiseen ja potilasturvallisuuden vaarantumiseen. Ja tämä kaikki ay-pomojen kiukuttelun takia.

Työministerin mukaan laki tulee marraskuussa Eduskuntaan. Laki laajentaa irtisanomisoikeutta myös alle 20 hengen yrityksiin. Nyt YT:t ovat isompien yritysten arkea. Kysymys on työsuojelullisista asioista. Jos työntekijä juopottelee, niin pitää olla oikeus sanoa hänet irti. Epäsosiaalisesti käyttäytyvä työntekijä voi olla vaaraksi itselleen, muille työntekijöille ja asiakkaille.

Työtaistelutoimiin osallistuva ay-väki antautuu pomojensa politikoinnin kohteeksi. Työtaistelutoimet eivät paranna työntekijöiden arkea, ainoastaan pienentää tilipussia.

SAK on aikanaan tehnyt hyvää työtä työsuhteiden myös irtisopimussuojan parantamisessa. Nyt on oikein kääntää irtisanomisen ruuvia hiukan löysemmälle pienissä yrityksissä. Se on tasapuolista kaikkia yrityksiä kohtaan ja antaa uskallusta yrittäjälle ottaa uusia työntekijöitä töihin.

7

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämäonselvätotuus

      SAK:n Elorannan, SAK:n hallituksen ja SDP:n Rinteen Eduskunnan vastainen mekkalointi oli startti YT-neuvotteluille. Yrittäjien usko liiketoimiin Suomessa sai kolahduksen. Työpaikkoja tulee siirtymään ulkomaille.

      Porin Venator oli ensimmäisten joukossa, joka ilmoitti YT-neuvotteluista tehtaalla, jossa työskentelee 450 työntekijää. Toinen tehtaan sulkemisuhka on SSAB:n Lappohjan tehtaalla. Siellä on kysymys yli 100 työntekijästä.

      Sata vuotta sitten ay-liikkeen aloittama mekkala johti 38.000 ihmisen kuolemaan. 1990-luvun alussa ay-kiristi Eduskuntaa, mikä johti kymmenien tuhansien yritysten konkurssiin, tuhannet tekivät itsemurhan talousahdingossaan ja työttömyys kasvoi ennätyslukemiin. Niitä vahinkoja korjataan edelleen. 2008 kiristetyt palkankorotukset johtivat yli 100.000 työpaikan siirtymiseen ulkomaille.

      Ay-liike on suurin yksittäinen työttömyyden aiheuttaja. Omassa norsunluutornissaan kiukuttelevat ay-pomot aiheuttavat ongelmia kaikille. Lakoissa ei ole voittajia. Lakkoilijan tilipussi on aina vajaa.

      • tiedoksinorsunluutorniin

        Lainsäädäntö määrittelee yleissitovuuden. Ylipäätään siitä pitäisi luopua. Mutta sitä ennen pitää elää lain mukaan. Mutta yleissitovuus ei lain mukaan koske kaikkia!

        "Yleissitova työehtosopimus vahvistetaan työehtosopimusten yleissitovuuden vahvistamislautakunnassa, sillä se ei ole työmarkkinajärjestöjen välisen sopimuksen automaattien seuraus. Yleissitovuuden ensimmäinen edellytys on siten sopimuksen valtakunnallisuus. Siten työehtosopimus ei saa olla alueellisesti rajattu millään tavalla. Toinen edellytys on, että sopimus on voimassa asianomaisella alalla. Kolmas edellytys on työehtosopimuksen edustavana pidettävyys. Valtakunnallista työehtosopimusta voidaan pitää edustavana, kun kaikista asianomaisen alan työntekijöistä noin 50% työskentelee sellaisten työnantajien palveluksessa, jotka ovat lain mukaan sidottuja kyseiseen työehtosopimukseen. Kun yleissitovan työehtosopimuksen kolme edellytystä täyttyvät yhtä aikaisesti ja yleissitovuus on vahvistettu, yleissitovalla työehtosopimuksella on siinä tarkoitetulla alalla pakottava ja automaattinen vaikutus vahvistamislautakunnan tekemän päätöksen jälkeen. Yleissitova työehtosopimus on voimassa yleissitovana niin kauan, kunnes vahvistamislautakunta, tai valituksen johdosta työtuomioistuin, päättää toisin."

        Onko AKT:n sopimus oikeasti yleissitova? Täyttyykö kaikki kolme edellytystä? Onko 50% työntekijöistä sellaisten työnantajien palveluksessa, jotka ovat lain mukaan sidottuja kyseiseen työehtosopimukseen? Onko ammatiltaan talonrakentaja Marko Piiraisen vetämän organisaation katto vedenpitävä? Vai vuotaako se? Ainakin siltä osin, että Piirainen uhkailee Eduskuntaa lainsäädäntätyössä. Perustuslain mukaan Eduskunta säätää lait, ei mikään ulkoparlamentaarinen ryhmä. Lisäksi on hyvä muistaa, että työrauhavelvollisuus on voimassa, kun työrauhavelvollisuus on voimassa. Sitä ei mikään tekosyy muuksi muuta.


    • Jäsenistössäonvoimaa

      Ay jäsenistö eli ihmiset ovat saaneet jo tarpeeksensa oikeistohallituksen nonstop työelämänheikennyksistä. Ay-pomot ovat jäsenistönsä puhetorvia. Hyvä ay-liikkeen jäsenistö. Olette nyt oikealla asialla puolustamassa oikeuksianne. Stop jatkuville heikennyksille.

      • aypaskaasataa

        Työttömyys on laskenut, mikä on pienentänyt tuloeroja ja moni perhe saa selkä suorana tuloja ja ruokaa pöytään. Veroja on laskettu, erityisesti pieni ja keskituloisilta. Missä mättää, kun ei kelpaa ja halutaan talous- ja työllisyysihmeen tehneelle Eduskunnalle laittaa kapuloita rattaisiin?


      • Ayrulettaa
        aypaskaasataa kirjoitti:

        Työttömyys on laskenut, mikä on pienentänyt tuloeroja ja moni perhe saa selkä suorana tuloja ja ruokaa pöytään. Veroja on laskettu, erityisesti pieni ja keskituloisilta. Missä mättää, kun ei kelpaa ja halutaan talous- ja työllisyysihmeen tehneelle Eduskunnalle laittaa kapuloita rattaisiin?

        Maailmantalouden imu on nostanut Suomen ylös viiveellä. Ay-liikkeen ( = jäsenistö) vastaantulo ja myöntyminen pakotettuihin (=kiky) työajanpidennyksiin ja lomarahaleikkauksiin (=palkanalennukset) on auttanut eritoten bisnesmiehiä. Moni pienipalkkainen joutuu nytkin hakemaan toimeentulotukea perheellensä. Palkka ei riitä. Onko se oikein? Minusta ei. Nyt joukolla rintamaan vastustamaan hallituksen röyhkeää hanketta helpottaa alle 20 hengen firmojen irtisanomisoikeutta. Hallitus on elinkeinoelämän ja Suomen yrittäjien naruissa roikkuva marionetti. Tähänkin asti potkujen antaminen firmoissa on käytännön tasolla on ollut varsin helppoa puuhaa. Ei tehdä tästä maasta halpatyöparatiisia. Reipas kyllä ja hurraa ay-liikkeelle. Väki voimakas toimii. On jo aikakin. Nöyristelyn ja pokkuroinnin aika on loppu nyt.


      • totuudentorvisoi

        Ay-liikkeen kyykyttäminen ja yhteiskunnan terrorisointi saa riittää. #metoo

        Ajatelkaa, jos maanviljelijät olisivat yhtä herkkähipiäisiä kuin SAK:n aktiivit ja lähtisivät traktoprimarssille jokaisen vähäpätöisen asian takia? Siinä Mannerheimintielle ja Senaatintorille alkaisi kertyä savea ja multaa traktorin renkaista ihan haitaksi asti.


    • ammattiyhdistysonjonähty

      Ylityökiellot tulevat kalliiksi jäsenille, kun syntyy tulonmenetyksiä. Se tulee kalliiksi yrityksille, kun toimitusvarmuus heikkenee ja asiakkaiden usko heikkenee varsinkin ulkomaisten asiakkaiden osalta, kun on vaihtoehtoja. Se tulee kalliiksi yksityishenkilöille, kun hoitoa jää saamatta ja saikut jatkuvat. Se tulee kalliiksi liitoille, kun eroaminen lisääntyy. Kaikki jäsenet eivät ole yhtä hikipinkoja ay-kiihkoilijoita, että pitäisi liittyä poliittiseen työtaisteluun. Miksi, kun asia on hyvä eikä huono? Kyllä pienillä yrityksilläkin pitää olla oikeus pitää yt-neuvotteluja. Vai haluaako SAK, että määräaikaiset sopimukset lisäntyvät ja työsuhteen alun harjoittelujakson pituus nostetaan 24 kuukauteen?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe