Hyvinvointidemokraattien ja porvarien kamppailu

Hyvinvoinnin_puolesta

Suomessa on käynnissä ideologinen kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä. Kommareita ja sosialisteja on Suomessa yhtä vähän kuin uusnatseja. Taistelu käydään hyvinvointivaltion ja sopimusyhteiskunnan säilymisestä sekä hyvinvointiperuspalveluiden, julkisen infran ja kansallisomaisuuden säilymisestä. Hyvinvointidemokraatit puolustavat näitä, porvarit haluavat taas hyvinvointivaltion alas ja kansallisomaisuuden yksityistettyä sekä Suomeen yövartijavaltion joka suojaa vain omaisuutta ja sen omistajia. Valitse puolesi. Hyvinvointi ja lähimmäiset vai raha eli mammonan palvonta?

Tämä sama kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarivoimien kanssa on käyty jo kertaalleen, ja hyvinvointi voitti tuolloin.

SDP:llä ja työväenliikkeellä (lue ay-liike) on jo näytöt hyvinvointivaltion, hyvinvointipalveluiden, sopimusyhteiskunnan ja työehtojärjestelmän rakentamisesta, missä on kokoomuksen ja kepun näytöt? Nehän ajavat vain hyvinvointia alas sekä velkaannuttavat Suomea.

Hyvinvointivaltion paradoksi
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14382252/hyvinvointivaltion-paradoksi

Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:
http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html
"Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.

Päivi Uljas: Kun Suomi punastui – Talonpoikaisesta yhteiskunnasta hyvinvointivaltioksi. KSL ja Into Kustannus.

Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.

Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla.
Päivi Uljaksen keskeinen väite kuuluu, että vuonna 1953 oikeisto käynnisti ryhtiliikkeen tarkoituksenaan muuttaa harjoitettu talouspoliittinen linja. Hänen mukaansa porvarien tavoitteena oli palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio”, jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen.
Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio? Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi."

48

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmätyhmempiayliike

      Tämä kirjoitus on 50 vuoden takaista historiaa. Ay-liike - kuten nimimerkkikin - ei käsitä miten nopeasti maailma on muuttunut 2000-luvulla. Ja muutosnopeus vain kasvaa. Ay-liike - kuten nimimerkkikin - on juuttunut historiaan eikä käsitä nykymaailman menoa

      • HyvinvointivaltionKorjau

        Höpön löpön, te kokoomus- ja kepuporvarit menette kohti esihistorian isäntävaltaa ja läänityksiä, sellainen vastakkainasettelu ja työläisten sekä työttömien kyykytyspolitiikka. Edes valtamedian propagandan avulla kansa ei kauan osta valheitanne.

        Suomen ja Ruotsin SDP valtamedian hampaissa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15433104/suomen-ja-ruotsin-sdp-valtamedian-hampaissa

        Hyvinvointidemokraattien ja porvarien revanssi
        - Hyvinvointidemokraattien ja porvarien kamppailu Suomesta
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15425336/hyvinvointidemokraattien-ja-porvarien-revanssi


      • ggffdgdfg

        On muuttunut - on, mutta huonompaan suuntaan. Nykyisin enää ay-liike haraa vastaan, kun puhutaan vapaakaupasta, globalisaatiosta, yleensäkin Friedmannilaisesta politiikasta. Ay-liikkeen jäsenille keynesiläinen politiikka on hyväksi. Se tukee työllisyyttä kansallisvaltioissa, jos niitä enää onkaan.

        Se, että koetetaan saada ay-liike mukaan uusliberalistiseen kehitykseen manipuloimalla "että maaima on muuttunut". Ikävä kyllä on , koska vasemmiston poliitikot ovat antaneet sen tapahtua.
        Ne menevät kapitalistien kelkkaan ja noudattavat heidän politiikkaansa. Uusliberalismi tulee varkain monien ajatusmaailmaan. He eivät näe, kenen joukkkoihin ovat matkalla. Kieli on uusliberalismin kieltä. Käsitteet tulevat sieltä.

        Ay-liike on vihattu kapitalistien keskuudessa. Sillä on tarvittaessa voimaa taistella kapitalistien
        vedätyksiä vastaan. Jäseniä on monta miljoonaa Suomessakin. Raha ei yksin määrää tässä yhteiskunnassa, jos niikseen tulee. Joku poliittinen puolue on yksi hailee ay-liikkeen rinnalla, kun puhutaan voimasta.

        Joku niiskuttaa, että ay-liikkeen pitäisi uudistua. Mitänhän tuonkin takana on? Lähteä pääoman kelkkaan vastustamaan itseään. Eivät ay-liikkeen johtajat tyhmiä ole.


      • vhfhdndndnd

    • totuus.tuli.julki

      Tämä kouluruokailulakko ja sen uutisointi mediassa sekä ay-liikkeen demonisointi kertovat karua kieltään että hyvinvointidemokraattien ja porvarien vastakkainasettelu on totta ja tätä päivää.

      • 123hyvin

        "Hyvinvointi" tulee ilmeisesti setelipainosta ? Porvarit on vähän tyhmiä kun eivät osaa pyörittää painokonetta riittävän nopeasti ? Vakavasti puhuen kiinnostaisi tietää mistä demarit taikovat rahat jolla "lisääntyvää hyvinvointia" pidetään yllä? Verottamalla kapitalistien taskuja ? Suomessa on rikkaita niin vähän ja niitä verotetaan jo nyt yli kipukynnyksen , eli tämä tie on jo kuljettu loppuun. Demaripolitiikan maksajiksi jää tavalliset palkansaajat.

        Eli on keksitty ikiliikkuja. Duunari maksaa itse oman hyvinvointinsa "lisääntymisen". Onko mitään hullumpaa kuultu. Mutta kuinka moni suomalainen uskoo näihin haihatuksiin edelleen.

        Sipilällä on jalat maassa ja hän tietää että hyvinvointia voidaan lisätä vain tekemällä lisää työtä. Sillä tavalla syntyy jotain josta voidaan jakaa. Haloo demarit, joulu on jo ohi ja on aika riisua punaiset joulupukin vaatteet ja jättää naulakkoon.


      • Anonyymi
        123hyvin kirjoitti:

        "Hyvinvointi" tulee ilmeisesti setelipainosta ? Porvarit on vähän tyhmiä kun eivät osaa pyörittää painokonetta riittävän nopeasti ? Vakavasti puhuen kiinnostaisi tietää mistä demarit taikovat rahat jolla "lisääntyvää hyvinvointia" pidetään yllä? Verottamalla kapitalistien taskuja ? Suomessa on rikkaita niin vähän ja niitä verotetaan jo nyt yli kipukynnyksen , eli tämä tie on jo kuljettu loppuun. Demaripolitiikan maksajiksi jää tavalliset palkansaajat.

        Eli on keksitty ikiliikkuja. Duunari maksaa itse oman hyvinvointinsa "lisääntymisen". Onko mitään hullumpaa kuultu. Mutta kuinka moni suomalainen uskoo näihin haihatuksiin edelleen.

        Sipilällä on jalat maassa ja hän tietää että hyvinvointia voidaan lisätä vain tekemällä lisää työtä. Sillä tavalla syntyy jotain josta voidaan jakaa. Haloo demarit, joulu on jo ohi ja on aika riisua punaiset joulupukin vaatteet ja jättää naulakkoon.

        Kaikki maksakoon henkilökohtaisista tuloistaan työn ansiotulot, palkkiot, pääomatulot, bonukset, optiot maksukyvyn mukaan yhtäläisen progressiivisen verotuksen muodossa. Tietenkin toimivasta hyvinvointiyhteiskunnasta hyötyneet maksavat suuremman osan progressiivisesti, heillähän on eniten myös vakaan ja turvallisen yhteiskunnan verorahalla suojattavaa varallisuutta ja omaisuuttakin.

        Passiiviset kuin Manulle illallinen tulevat maaten tienatut laiskan pääomatulot pitää ilman muuta saada takaisin saman progressiivisen verotuksen piiriin, kuin ahkeran työläisen lisäarvoa tuovat työn ansiotulot. Maksimiveroprosentti voi olla 50%, kun se nykyään suurissa ansiotuloissa voi olla jopa 60%. Kepu teki karhunpalveluksen Suomelle kun eritti nämä verotukset. Päätös on lisännyt valtionvelkaa.


    • efeewrr
    • SeisKaikkiSeis

      Demarit ovat taantumuksellisia. Heillä on vahva usko, että jos seisoo pakkasessa oikein keskellä vaatteita, niin pysyy ikuisesti lämpimänä.

      • LuonnevikaisetkinSäilyy

        Ei vaan keisaripingviinien tapaan he ymmärtävät että kovassa pakkasessa seisotaan solidaarisesti toistensa lähellä joukkona, jossa keskellä ja reunassa olevat siirtävät paikkaansa laumassa, jotta reunalla olevatkin pääsevät keskemmälle lämmittelemään, jotteivät jäädy kuoliaaksi ja pikkuhiljaa jäätyminen lähesty myös keskustassa hikoavia ja koko lauma jäädy kuoliaaksi. Tämä "toisesta pidetään huolta" ajatus on rikastunut myös meihin kaukana pohjolassa eläneisiin ihmisiin, joista itsekkäimmät ovat historian saatossa "jäätyneet" karuissa olosuhteissa, joissa tarvitaan muiden apua ja tukea eli solidaarisuutta. Näin on rakentunut myös hyvinvointiyhteiskunta. Keisaripingviinit ymmärtävät luonnostaan sen, mitä suuri osa ihmisistä ei ymmärrä. Kokpanssien luonnevikaisten narsistien apinoiden planeetalla vahvimmat pitävät paikkansa joukon keskellä lämmössä, ja heikot jätetään reunalle jäätymään. Vaikka jäätyminen etenee, kylmissään olevia ei päästetä pois asemistaan. Lopulta kaikki reunoilta ympäriltä ovat jäätyneet ja kokpanssit kokevat saman kohtalon, mutta hei "minkä luonnolleen voi" sanoi skorppioni sitä lammen yli kuljettaneelle sammakolle, jota pisti kesken uintiretken. Luonnevikaisesta laumaan rikastuvasta tyhmyydestä sakotetaan.


    • RealismiSDP

      Onpas käsitetty demareiden syvin olemus pieleen.

      Demarit ovat kuin paviaanilauma, jossa kaikki ovat tilivelvollisia lauman johtajalle. Osa paviaaneista on sysätty syrjään ja koko muun lauman tehtävänä on estää syrjäytyneiden pääsy takaisin laumaan. Sen sijaan on keskityttävä entistäkin tarmokkaammin rapsuttamaan hierarkiassa korkeammalla olevia paviaaneja ja antamaan heille entistä enemmän lauman löytämiä herkkuja.

      Paviaanilaumassa suurin synti on jos esittää muutosta entiseen. Silloin löytää itsensä helposti lauman ulkopuolelta. Vain johtajien ja lauman sisällä olevilla on merkitystä. Muut voidaan unohtaa.

    • Nykypuolue

      Demarien kunnian päivät olivat sodan jälkeen kun he olivat torjumassa kommunismia. Siitä kiitos. 1960-1970- luvulla alkoi sitten puolueen rappeutuminen. Nyt puolue on kutistunut puhtaasti ay-demareiden käsikassariksi. Kaikki on alistettu ay-eliitin etuoikeuksien puolustamiseen.

      Miten kunniallisen demarin hipiä kestää esimerkiksi sen, että ay tekee pisnestä vuokrataloilla? Vuokrat on nostettu piikkiin joten valtio joutuu maksamaan asumistukea raskaimman kautta. Ay nostaa sitten voitot verottomina ja istuu hallituksissa kymmenien tuhansien vuosikorvauksilla.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        EK ja MTK nostavat myös kaikki voittonsa verottomina. Siksi porvarit eivät halua asiaan puuttua koska se koskisi sitten myös heidän etujärjestöjensä järjettömän suuria voittoja!

        Sehän on vain hyvä, että AY-liikkeellä on varallisuutta, jotta se voi tukea jäseniään niin koulutuksin kuin lakkoavustuksinkin tarpeen vaatiessa.

        Siinä olet oikeassa, että demarit ovat menneet liikaa oikeistolaiseen suuntaan, ja sen takia duunareille onkin enää jäljellä yksi puolue jota kannattaa äänestää: Vasemmistoliitto


    • Havainto

      Jopas hiljenivät kun tultiin totuuden äärelle.

      • Ohipuhuminrn

        Joo, totuus ohitetaan.


      • porvarituhoo

        Nää pojat osaa:

        Ykkösaamu paljasti Orpon kaksinaismoralismin

        Orpon esiintyminen Ylen Ykkösaamussa tänään oli karua kuultavaa. Rinteen vappusatanen on kutistunut ehkä kolmeenkymppiin, mutta Orpon mukaan edes mitään sellaistakaan korotusta eläkkeisiin ei ole mahdollista tehdä. Kuten ei ole mahdollista tehdä muutakaan ylimääräistä jakopolitiikkaa (taviksille). Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että kulman takana väijyy jo uusi talouden laskukausi, eikä sellaisen edellä luonnollisestikaan voida lähteä lisäämään jaettavaa rahaa. Päinvastoin; mikäli Orpo pääsee hallitukseen, on hallituksen pakko muutenkin lisätä leikkauksia (taviksilta).

        Melkoista jeesustelua Orpolta, joka jakaa ökyille keskimäärin 10 000 euroa lisänettotuloja vuosittain 2017 vuoden alusta tuodulla 5%:n Apteekkarivähennyksellä.

        5%:n apteekkarivähennys 2017 alusta
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14482494/5n-apteekkarivahennys-2017-alusta

        Olisi toisaalta ihan hyvä jos Orpo tulisi pääministeri, niin tyhmimmätkin ymmärtäisivät, että millaisesta valehtelevasta ketkusta on kyse, kun kaikki lupaukset jätetään lunastamatta ja vain elinkeinoelämän, pääomapiirien ja kermisluokan etujuhlat jatkuvat.

        Kuitenkin useampia satasia riittää Kelalta kaikille maahantulijoille, oman väestön eläkeläiset Orpo haluaa haudata:

        Porvarihallitus: Sossuturva maahantulijoille heti!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15381993/porvarihallitus-sossuturva-maahantulijoille-heti!

        Keinolla millä hyvänsä Suomeen ulkomaista halpatyövoimaa, jonka palkanmaksu ulkoistetaan eli sosialisoidaan yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille.

        Haluaako joku oikeasti tätä lisää?


      • erikepunykyään

        "Demarien kunnian päivät olivat sodan jälkeen kun he olivat torjumassa kommunismia. Siitä kiitos. 1960-1970- luvulla alkoi sitten puolueen rappeutuminen."

        Et tunne historiaa. Demarit saivat suurimman voittonsa vuonna 1967. Siitä alkoi hyvinvointivaltion luonti. Sitä tehtiin yhdessä Maalaisliiton ja Kekkosen kanssa. Työ sujui erittäin hyvin. Jarrutekijöitä ei ollut, kun Kekkonen ei suvainnut Kokoomusta.

        Uusia työllistäviä valtionyhtiöitä parustettiin Kekkosen johdolla. Kekkonen halusi työllistää suomalaisia toisin kuin nykyinnen Kepu, joka haluaa myydä yhtiöt ja viedä ne pörssiin kapitalistien rikastuttamiseksi.


      • Anonyymi
        erikepunykyään kirjoitti:

        "Demarien kunnian päivät olivat sodan jälkeen kun he olivat torjumassa kommunismia. Siitä kiitos. 1960-1970- luvulla alkoi sitten puolueen rappeutuminen."

        Et tunne historiaa. Demarit saivat suurimman voittonsa vuonna 1967. Siitä alkoi hyvinvointivaltion luonti. Sitä tehtiin yhdessä Maalaisliiton ja Kekkosen kanssa. Työ sujui erittäin hyvin. Jarrutekijöitä ei ollut, kun Kekkonen ei suvainnut Kokoomusta.

        Uusia työllistäviä valtionyhtiöitä parustettiin Kekkosen johdolla. Kekkonen halusi työllistää suomalaisia toisin kuin nykyinnen Kepu, joka haluaa myydä yhtiöt ja viedä ne pörssiin kapitalistien rikastuttamiseksi.

        Kekkosen piti ottaa huomioon Neuvostoliiton suhteet, olihan vielä olemassa YYA-sopimuskin. Taitava presidentti oli, oikea mies oikeaan aikaan.


    • Kylläpäs

      Haluan.

      • mmlmllö

        Porvarit tietävät, kenen pussista myös maahanmuuttajien sos.turva maksetaan: se maksetaan pääosin palkansaajien pussisista työ- ja kulutusverojen kautta.

        Pääoma ei osallistu yhteiskunnan ylläpitoon muutoin kuin pakoilemalla veroja monin eri tavoin.

        Työntekijöiden ei pidä antaa tuoda maahan halpatyövoimaa, koska se joutuu itse kärsimään: Maksamaan heidän kulunsa ja saavat näistä vielä itselleen kilpailijan työmarkkinoille.

        Jos poliitikot eivät asioista huolehdi, niin se jää ay-liikkeen tehtäväksi. Se on viimeinen lukko monissa asioissa.

        Poliittiset lakoilla pidetään maa ruodussa.


      • gfbnfgbnfgbfg
        mmlmllö kirjoitti:

        Porvarit tietävät, kenen pussista myös maahanmuuttajien sos.turva maksetaan: se maksetaan pääosin palkansaajien pussisista työ- ja kulutusverojen kautta.

        Pääoma ei osallistu yhteiskunnan ylläpitoon muutoin kuin pakoilemalla veroja monin eri tavoin.

        Työntekijöiden ei pidä antaa tuoda maahan halpatyövoimaa, koska se joutuu itse kärsimään: Maksamaan heidän kulunsa ja saavat näistä vielä itselleen kilpailijan työmarkkinoille.

        Jos poliitikot eivät asioista huolehdi, niin se jää ay-liikkeen tehtäväksi. Se on viimeinen lukko monissa asioissa.

        Poliittiset lakoilla pidetään maa ruodussa.

        Suomi eroon Eu:sta ja virolaiset ulos Suomesta. Saadaan 150.000 työpaikkaa suomalaisille.


      • hetitoimeksi
        gfbnfgbnfgbfg kirjoitti:

        Suomi eroon Eu:sta ja virolaiset ulos Suomesta. Saadaan 150.000 työpaikkaa suomalaisille.

        FINEX - kannatetaan.


    • huithait

      Yhdestä asiasta voi nykyhallitusta kehua: kauppojen aukioloajoista. Varmasti suurin osa ihmisistä oli tämän asian kannattajia. Kyllä monista asioista voi hallitusta moittiakin, mutta demareiden ja muiden oppositiopuolueiden kannattaa miettiä sitä, miksi nyt istuvat oppositiossa.

      • eimitäänhyötyä

        Kauppojen aukioloajoilla ei ole mitään merkitystä sellaisten ihmisten elämään, jotka elävät säntillistä elämää. Itse pääsin kauppaan vanhoilla aukioloajoillakin.

        Aikanaan Saksassa asuessani olin tyytyväinen, kun kaupat menivät kiinni lauantaina klo 13.00 -14.00. Siitä alkoi pyhä. Autonpesu tai nurmikon leikkaus pyhäaikaan oli kiellettyä. Se häiritsi naapureita.

        Alkoholistit, narkkarit ym. yökukkujat saattavat olla tyytyväisiä. Maataan päivät ja yöt valvotaan.


      • Buaahhaahahah

        Kauppojen aukiolojen vapauttamisen takiako Kokoomusta tai Kepua pitäisi äänestää. Kaikki muu onkin mennyt reisille ja toteutettu normitolkunpurkutalkoita. On sulla kevyet perusteet=))


      • dgfsdfgsdfgsddf
        Buaahhaahahah kirjoitti:

        Kauppojen aukiolojen vapauttamisen takiako Kokoomusta tai Kepua pitäisi äänestää. Kaikki muu onkin mennyt reisille ja toteutettu normitolkunpurkutalkoita. On sulla kevyet perusteet=))

        En todellakaan pidä siitä, että kaupat ovat myös sunnuntaisin auki. Ei ole eroa pyhällä ja arjella. Ihmiset eivät nykyään osaa viettää juhlaa. Tai he eivät osaa erottaa työtä ja pyhää. Yhtä samaa jatkumoa koko hoito .Ei tämä elämä saa olla yhtä markkinaa! Valtiovallan on tehtävä se raja, eivät markkinat sitä tee.


      • Töymeis
        dgfsdfgsdfgsddf kirjoitti:

        En todellakaan pidä siitä, että kaupat ovat myös sunnuntaisin auki. Ei ole eroa pyhällä ja arjella. Ihmiset eivät nykyään osaa viettää juhlaa. Tai he eivät osaa erottaa työtä ja pyhää. Yhtä samaa jatkumoa koko hoito .Ei tämä elämä saa olla yhtä markkinaa! Valtiovallan on tehtävä se raja, eivät markkinat sitä tee.

        Ei kauppaan ole pakko mennä sunnuntaina - eikä minään muunakaan päivänä, jollei ole kauppaan asiaa. Mutta näyttää siltä, että aika monet haluavat. Sääntö-Suomen purkaminen on erittäin tervetullut ilmiö. Ja työmaata siinä riittää vielä pitkään.


      • hggdhgf
        Töymeis kirjoitti:

        Ei kauppaan ole pakko mennä sunnuntaina - eikä minään muunakaan päivänä, jollei ole kauppaan asiaa. Mutta näyttää siltä, että aika monet haluavat. Sääntö-Suomen purkaminen on erittäin tervetullut ilmiö. Ja työmaata siinä riittää vielä pitkään.

        Voi hyvänen aika. Suomeen tulee koko ajan uusia sääntöjä ja direktiivejä EU:lta. Eduskunnan suurin tehtävä on ottaa ne Käyttöön. Tämä viidakko ei lopu koskaan - päinvastoin!!


      • Anonyymi

        Kokoomuksen ja muiden oppositiopuolueiden kannattaa miettiä sitä, miksi nyt istuvat oppositiossa.


    • Antti.huutaa
    • ideologinen

      SDP:llä ja työväenliikkeellä (lue ay-liike) on jo näytöt hyvinvointivaltion, hyvinvointipalveluiden, sopimusyhteiskunnan ja työehtojärjestelmän rakentamisesta
      1. maisteri Antti Penttilä nosti tekijänoikuskorvauksia Pietarilaisen koulukirjan kopioinnista. Marjatta Väänänen piti temppua skandaalina jolla ”rakennettiin” sosialistista hyvinvointivaltiota.
      2. SDP:n työehdilla ja jäsenkirjalla voi pätevöityä mihin tahansa virkaan (opinto-ohjaajaksi, opetusministeriksi jne)
      3. SDP:n työehtojärjestelmä: En saa sopia omista työehdoistani vaan sen tekee demaripolitrukki (luottamusmies)
      4. SDP:n sosialistinen ideologia ”kansallisomaisuuden säilymisestä” on pelkkää huuhaata

    • kamppailu

      Miksi ay-liike luettelee vain muinaisia saavutuksia?

      Viimeaikaiset saavutukset:
      1. nuoret hylkäävät ay-liikkeen
      2. alle 25% palkansaajista kuuluu enää littoon
      3. liitosta on tehty on vanhojen kerho
      4. vanhoja työntekijöitä suositaan irtisanomisissa
      5. nuoret siirtyvät Yleiseen työttömyyskassaan
      6. työmarkkinajärjestöjen sopimus nuorten tulevien eläkkeiden heikentämisestä
      7. SAK.n kotisivulla rehvastellaan lomarahojen ja sotumaksujen siirtämisestä työntekijöiden maksettavaksi
      8 pääomien likkuminen vei ay-liikkeen mahdollisuudet työehtojen muutoksiin
      9. jatkuvalla lakkoilulla ja rettelöinnillä työpaikat ajettu pois suomesta
      10. työehtojen sopiminen siirtyy paikalliselle tasolle

      • tyhmistyvä.kansa

        Loismaan kassaan loisimaan ammattiyhdistusliikkeen jäsenten taistelemat edut.

        "Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
        Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun."


      • bisnes_edellä

        Veronmaksajien rahoilla pyörivän miljardien eurojen pakolaisbisnesten sekä ulkomaisen halpatyön Suomeen rantauttamisen takia 2015 silloinen sisäministeri Petturi Orpo ja pääministeri Juha Sipilä haetuttivat pääosin busseilla turvallisesta Dublin-maa Ruotsista lähes 33.000 iponenuorukaista, vaikka rajavartijat oltaisiin voitu opastaa pyytämään asylum-vonkaajia rajalla hakeutumaan turvallisen Dublin-oleskelumaansa Ruotsin viranomaisten pakeille hakemaan turvapaikkaa. Mutta koska heidät otettiin vastaan ja pääosa haettiin Pohjois-Ruotsista bussikyydeillä varusmiesten turvatessa pakolaisbisneksen arvotavaraa, vastuu elintasosurffareista siirtyi Suomelle. Ja sama hallitusporukka haluaa antaa kaikille Suomeen tulijoille heti maahan tullessa täyden Suomen sosiaaliturvan, siis maamme koko maailman sosiaalitoimistoksi ja taikaseinäksi. Tulee toimimaan jopa Sipilän ökytaloa suurempana houkuttimena Afrikan ja Lähi-idän nuorukaisille.


    • ÄänestäHenkesiEdestä

      Kommunismi tulee nyt EK-Kokoomuksesta!

      Jyri Häkämies: "Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta"
      http://www.extrauutiset.com/?p=4477
      "Elinkeinoelämän Keskusliiton EK-Kokoomuksen Jyri Häkämies julkisti eilen hätkähdyttävän suunnitelman - Ulkomailta tuodun työntekijän tai turvapaikan saaneen palkkatuki nostetaan jopa 70 %:iin. Veronmaksajat laitetaan siis maksamaan 70 % yrityksen palkkakuluista maahanmuuttajan kohdalla. Yritys maksaa vain 30 %. Esim. 10€/tunti saavan maahanmuuttajasiivoojaosaajan palkasta yritys maksaa 3,00 €/tunnilta ja yhteiskunta-veronmaksajat 7,00 €/tunnilta. Yritysten sosiaalitukemista pahimmillaan. Voitot heille, palkkakulut meille!
      EK kertoi myös haluavansa maahanmuuton reipasta lisäämistä kymmenillä tuhansilla vuosittaisilla tulijoilla."


      EK haluaa ensi vaalikaudella 35 000 ulkomaista osaajaa Suomen työmarkkinoille – "Jopa 70 prosentin palkkatuki turvapaikan saaneelle"
      https://www.iltalehti.fi/talous/a/27eab112-9ef0-4908-b489-9dc487e0658c
      "Elinkeinoelämän keskusliitto haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa Suomeen.

      Molempiin haasteisiin vastatakseen Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) esittää 15 000-35 000 kansainvälisen osaajan houkuttelemista Suomeen seuraavan hallituskauden aikana.

      EK:n tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle esitellyt EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) katsoo, että esitetty maahanmuuttajamäärä on pikemmin minimi- kuin maksimitavoite.

      – Osaajapula on kasvun este. Tekijöitä tarvitaan kaikkiin tehtäviin, kaikille toimialoille ja kaikenkokoisiin yrityksiin, Häkämies painottaa."


      Sitä vähän ihmettelen, että jos olet OSAAJA, niin miksi ihmeessä pitää turvautua palkkatukeen, jotta ko. henkilö työllistyisi? Eikö OSAAJAT työllisty ihan ilman mitään valtion/kunnan palkkatukivirityksiä? Kokoomus tuhoaa tällä Kapitaalikommunismilla Suomen. Hyvinvointidemokraatit herätkää ja äänestäkää. Äänestämättä jättäminen on ääni tälle tuhopolitiikalle!

      • Kokpansses

        Vain ryssänrtrolli kirjoittaa ja äänestää Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin puolesta Kokoomusta vastaan.


    • miettikää_valintaanne
    • politiikanseuraus

      Punavihreitä voi pitää suurena syynä suomalaisten pahoinvointiin kuin myös nykyisiä hallituspuolueita.

    • kansanvihaajaHallitus

      Sipilä haluaa köyhät ja sairaat vielä kyykkyyn, ennenkuin valta vaihtuu!

      Sipilän oikeistohallitus esittää terveyskeskusvuosimaksun ja välikaton poistamista, jonka jälkeen jokaisesta terveyskeskuskäynnistä pitää maksaa normaali käyntimaksu aina siihen asti, että vuotuinen kattoraja 683 euroa täyttyy.
      Terveyskeskuksessa käynnin enimmäishinta aiotaan siis kymmenkertaistaa kertarysäyksellä.

      Tämä sattuu takuulla niihin, joita satuttamaan se on tarkoitettukin. Kaikkein eniten terveyskeskuspalveluja tarvitsevat joutuvat maksamaan kaikkein eniten, ja kaikkein eniten niitä palveluja tarvitsevat pienituloiset ja paljon sairastavat eläkeläiset. Viimeisenä temppunaan hallitus siis mätkäisee köyhiä eläkeläisiä kunnolla turpiin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aikoinaan löytyi valtiokonttorin sivuilta graafi valtionvelan kehityksestä koko itsenäisyyden ajalta. Siinä hienosti näkyi, miten velka kasvoi tasaisesti, paitsi kun Kokoomus oli hallituksessa. Silloin valtionvelassa tapahtui aina hyppäys. (Vertasin hyppäysten ajankohtia hallitusten toimikausiin). Nyttemmin en enää ole käyrää löytänyt. Ensimmäinen silmiinpistävä hyppays tapahtui Holkerin hallituksen aikana.

      Tässä jotain graafeja:
      https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2018/08/02/demareiden-vika/

      • Anonyymi

        Ei poistanut botti viestiä jossa linkattiin muokatulla linkillä sivulle, joka näyttää miten porvarijohtoiset hallitukset ovat Suomen valtiovelkaa nostaneet. Tähän tarvittiin ihan oikea hyvin nopeasti toimiva moderaattori. On näköjään "Suomen sosialidemokraattinen puolue" -alue saanut aktiivisen moderaattorin, joka poistaa kokoomukselle ikävät viestit=))


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuollaiset kategoriset ihmisryhmien leimaamiset on pakko lopettaa, tuo ei johda mihinkään. Olemme suomalaisia kaikki ja yhdessä saamme aikaan asioita ja yhteiskunnan kehitystä parempaan.

    • Anonyymi

      Persut tuumailevat ihmeessä; voitammeko me vai työläiset? Kamppailu jatkuu.

    • Anonyymi

      Työmarkkinoilla räjähtää vuosia kasvanut paine – Suomi on lähellä yleislakkoa
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d294489e-3239-4a77-85b6-a7d6ecbc6589
      "Työnantajien ja palkansaajien leireistä löytyy molemmista ihmisiä, jotka ovat odottaneet vapaata yhteenottoa. Siinä punnitaan, kenellä on minkäkin verran neuvotteluvoimaa, kirjoittaa "

      Postin tes-shoppailusta alkanut lakko repii taas luokkasotaa käyntiin. Kumman puolella seisot, hyvinvointivaltiodemokraattien vai eliitin monarkistien ja suurpääoman?

      • Anonyymi

        Hyvinvointivaltion, pohjoismaisuuden puolesta taistellaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe