Joka kuukausi sama menkka-rumba... Ei v***u...!

Menkatovattätsit

Moi! Olen 13-vuotias tyttö, ja aina sama juttu joka kuukausi. Menkat alkavat yleensä illan ja yön aikana, ja käyn aina kun huomaan ne että ovat alkanert heti suihkussa ja 2 kertaa päivässä kun ne ovat. No, mulla on aina rnnen menkkoja, menkkojen aikana, ja menkkojen jälkeen kauhea ripuli. Ja menkat kestää mulla semmoset 5-7 päivää joskus jopa 8-10 päivää, ja mukaan laskien että mulla on kauhee ripuli sekä ennen että jälkeen 2-3 päivää. Sitten on todella kauheat kivut, joihin syön aika paljon särkylääkkeitä, en kerro kitä ja minkä vahvuuksia. Mutta paljon, ja vahvoja.

En halua kierukkaa, ja olen sanonut syyni lääkärille. Eli miksi en halua sitä.

Ja sitten mulle on kokeiltu monia e-pillereitä, mut ei enää viittitä kokeilla mun kans, koska ollaa kokeiltu 3-5 eri merkkii ja enää ei aijota kokeilla. Tuli ihan kamalia oireita, mm oksentelua valkoinen naama ja näppylöitä, ja huimasi.

No, nyt joudun menee verikokeisiin ja kokeillaa yhtä muuta lääkettä mut en muista mitä.

Siis mul alko menkat ku olin 10-vuotias, ja 3kk-6kk ne tuli niin v***n kivuliaiksi etten åysty menee niiden aikoihin kouluu, sen paremmin muuta tekee ku levätä sängyssä peiton alla ja popsia särkylääkkeitä. Lämpötyynyä ei ole, ja pitäis varmaa hommata koska peitolla on silti tälläsillä säillä silti kylmä.

Oon kokeillu liikuntaa, mutta se sattuu ihan liikaa, en vain pysty telee mitää ku makaa rauhassa omassa huoneessa.

1. 😁
2. 😐
3.😥
4.😮
5.🤐
6.😯
7.😫
8.😴
9.😧
10.😦
12.🤤
13.😨
14.😩
15.😬
16.😰
17.😱
18.😵
19.😡
20.😠

Täl asteikolla mä voin sanoo, et mul on toi 18 asteinen kipu, ja voin sanoo et joudun vaihtaa sidettä 3-4 tunnin välein. Ja öinsin yö-sidettä 4-5 tunnin välein ja joskus jopa 2 tunnin välein.

Et jos tääl on muita, kenel on kovat menkkojen aikana olevat kivut ja runsaat vuodot ja ymmärtää mua ja mun tilannetta nii olis kiva jos vaa sellaset tulis tänne. En siis kiellä ja estä ketään tulemadta, mut kuitenkin siiis et olis niitä ketkä tajuaaa ja ymmärtää tän ettei tulis kauheita väärin käsityksiä ynnä muuta, ynnä muuta sitten.

Ja muuten, siis mul on kauhee suklaanhimo näiden aikana ja väännän cocacolaa. En tiedä miks. En mä ny siis koko ajan väännäm ja tolkuttomasti mut kauhee suklaan himo ja cocacolaa.

Oon siis ihan normikokonen tyttö.

Jos tääl tulee ains olee asiallista jutustelua ja puhumista, niin kiitos!

PS. En vastaile kysymyksiin, ja en anna yhteystietojani tai mitään. Enkä myöskään haluu, et jos tääl tulee asiatonta jutusteluu ja sellst, et pistätte mun piikkiin ja niskoille tai miyään. Sillä mä en aiho palaa tänne takas, halusin vaa puhuu mun omasta tilanteesta sen takii, sillä konet jotka kiettii ja ajattelee koska menkat alkaa, nii kyllä niihin menkkoihin on apua ja kaikkee jos tällasii oireita ynnä muuta ynnä juuta ilmenee. Ja valitettavadti tunnen muutamia tyttöjä, joita ei osata auttaa. Tai osattaisiiin, mutta he eivät pysty ja kykekene mitään hoitoa ja muit tällasii vaa käyttää. Et tosi hyvä jos jotkut teistä eivät kärsi tällaisista, mutta valitettavasti on muitakin kuon vain minä joka kärsin ja tullaan kärsii näistä joka kuukausi silti.

Ja kiitti paljon siitä, jos luit tänne asti!

Loppusanoja vielä!

Jos sinulla on samanlaisia asioita kuin minulla tässä, niin et ole ainoa. Meitä on todella paljon kaikkialla, etkä vain sinä. Sillä monet meistä kärsivät aina menkkojen aikaan aina kivuista, ja syövät särkylääkkeitä ja muuta.
Ja vaikka varmasti sinuakin pännii nämä, et ole myödkään siinäkään yksin.


Moikka!

11

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isomyymikki

      Hei

      Sitten on vielä minipillerit ja yhdistelmäpillerit, ne voisivat sopia sinulle. Lisäksi on cyklokapron niminen lääke, joka nimenomaan hillitsee runsasta vuotoa todella tehokkaasti ja sitä otetaan tarvittaessa. Suosittelen kokeilemaan koska näin voisit nukkua yösi rauhassa ja kuukautiset eivät hallitsisi elämääsi niin paljoa.

      • Menkatovattätsit

        Oon kokeillu, ja ei oo löytyny sopivaa.


    • Häpeäpahuuttasi

      Hei lääkärileikkijä. Jos olisit terveydenhoidosta vähääkään tietoinen, niin tietäisit, että epillereitä ei määrätä noin nuorelle kuin vain poikkeuksellisesti. Jättäisit lapset ja nuoret rauhaan! Olet todella sairas ja paha ihminen. Häpeä, jos edes osaat!

    • Menkatnyt

      Lopeta maidonkäyttö ja älä todellakaan juo cocacolaa menkkojen aikana! Jos suklaata tekee mieli niin syö tummaa maidotonta. Maito ja sokeri pahentaa kipuja ja aiheuttaa helpommin menkkaripulia. Itselläni ei menkkaripulia ole enää lähes ollenkaan, kun vähensin maitoa rajusti ja n. 5 päivää ennen menkkoja lopetan maidon lähes kokonaan (syön juustoa)

      Aloitin e-pillerit kipujen vuoksi enkä ehtinyt tajuta/varautua maidon vähentämiseen, vaan söin juuri edellisenä päivänä mannapuuroa, kaakaota ja jäätelön, niin kyllä oli taas maha sekaisin. Terveellinen ruoka auttaa tässäkin.

      Kipuihin auttaa lämmintyyny. En selviäisi ilman sitä! Minulla on sellainen pitkä mikrossa lämmitettävä tyyny (ryynejä sisällä, voi tehdä itsekin) ja sen voi melkein kiertää lantion ympärille niin, että selkäkin saa lämpöä. Itselläni selän lämmitys taitaa auttaa jopa enemmän kuin alavatsan.

      Hieronta myös auttaa ja nykyään on kaikkii erilaisia vempaimia.
      Esim. 1. Sähköhierontalaite. Lätkät joko vatsan tai alaselän päälle ja tehoa voi säädellä ohjaimella. Tässä kannettava, ei edes kauhean kallis:
      https://m.lightinthebox.com/fi/p/mini-kannettavat-sahko-hierontalaite-kehon-tarina-koneen-lievittaa-vasymysta_p5638351.html

      2.Hierontaistuin (selkäpuoli), jossa voi säädellä myös lämpötilaa. Siis alaselän lämminhieronta ja lämmintyyny alavatsan päällä, jo on hyvä!
      Maksaa 50-300e, riippuu mallista ja laadusta.

      3. Tärinä hieronta... https://www.google.fi/search?q=mini massager hierontalaite&client=safari&hl=en-fi&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjU-62W9YLeAhUFl4sKHVZyBAcQ_AUIESgB&biw=320&bih=454#imgrc=7bddv0Krod5SfM

      Pelit auttavat myös, koska silloin ajatukset keskittyy johonkin muuhun kuin kipuun. Kännykkään voi ladata jonkun keskittymistä vaativan pelin niin sitä voi pelata sängyssäkin.

      Jos ei liikuntaan pysty niin kevyt venytys. Jalkojen laittaminen seinää vasten tai sohvan selkänojan päälle auttaa paljon, kun veri laskee jaloista alas. (Ei kannata kuitenkaan pitää tunteja) Selällään makuulla voi laittaa jalat koukkuun ja kevyesti nostaa peppua ilmaan : https://www.google.fi/search?q=bridge pose&client=safari&hl=en-fi&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6kKWY94LeAhXi-ioKHdN1BOMQ_AUIESgB&biw=320&bih=454#imgrc=nTIMoPxJH8NzGM
      Tuon tekeminen yleensä sattuu, mutta jos pystyy tekemään 1min niin lihakset rentoutuu mukavasti.

      Minulla alkoi kolmesti menkat koulussa ja oli kyllä ihan kauheeta. Kerran nostettiin lattialta käsikynkkään ja raahattiin terveydenhoitajalle, jossa kouristelin valkoisena ja tuskanhikisenä sängyllä. Yhden kerran makasin matikankokeen aikana lattialla kippurassa ja oli kyllä ihan kamalaa! Kyllä sitä aina menkkojen aikana toivoo olevansa mies :D

      Voimia kaikille :)

      • Menkatovattätsit

        Sä et nyt käsittäny. Vois vähä kysellä ennenkuin rupee kaikkee laittaa.


    • todennutkarvaasti

      Eipä näitä vaivoja hoideta kun ei ole miesten vaivat.

      • Menkatovattätsit

        Vissiin...


    • maksika

      Itse olen syönyt cerazettee ja kyllä menkat minulta ainakin hävisi kokonaan. Kannattaa kokeilla.

      [email protected]

      otatko yhteyttä nii jutellaan lisää :)

      • Menkatovattätsit

        Mä pistin viestii.


      • Menkatovattätsit

        Voitko vastata siihen mun läheyyämään viestiin, vai ootko pelkkä trolli?


      • Menkatovattätsit

        Anna olla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe