Jos työehtoja vielä heikennetään...

joukkovoiman.näyttö

jos hallitus runnoo läpi eduskunnan luottamuskäsittelyssä tuon paskalain, ehdotan että kaikki suomen työtätekevät joukkoirtisanoutuvat työstään vastalauseena työehtojen jatkuville heikennyksille ja lakataan tekemästä työtä hetipaikalla. Näytetään kerrankin kuka täällä TODELLA määrää.
Hallitus on kukkoillut kansalle jo liian kauan, nyt on näytön paikka että kumminko päin se on, onko eduskunta/hallitus kansaa varten vai päinvastoin.
Pistetään maa polvilleen koska ei tämä huononnusten jatkumo muuten lopu. Ja ehdot ovat menneet jo niin heikoiksi työelämässä ja yhteiskunnassa muutenkin että ei tässä enää mikään hyvä pilalle mene vaikka romahtaisi koko paska.

12

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VitunPelleew

      Tervemenoa pelle. Sulle on pitänytkin jo antaa kauan potkut

      • potkaise.vaan.itseäsi

        Siihenhän tuolla lakiehdotuksella tähdätään, mielivaltaisiin potkuihin. Ei sellaista voi hyväksyä.
        Hallitus paljastaa teoillaan todelliset karvansa, ei meillä ole mitään demokraattista tasavaltaa vaan diktatuuri, hirmuhallinto joka pitää romuttaa tavalla tai toisella.


    • työllisyyspolitiikka

      Selkeästi nykyisten hallituksen toimien kautta on tulkittavissa ,että tähtäys on ollut viedä edut työntekijöiltä ja asettaa heidät asemaan ,jossa työtä tehdään mahdommisimman huonoilla ehdoilla tai mieluiten ehdoitta .Tuohon päästään heikentämällä työtätekevien asema ja poistamalla työttömyys turva .

      Tämän hallituksen aikana on jo leikattu lomarahoja ,heikennetty työttömyys turvaa ja nyt ollaan helpoitamassa irtisanomisia . Työttömiä on vahvasti haluttu velvoitta sosiaaliturvaa vastaan ja näin hyödyntää heidän heikkoa asemaansa.

      Nyt nähdään ensi Keskiviikkoisessa eduskunnassa järjestettävässä äänestyksessä ,mitkä puolueet antavat hallitukselle luottamuksen ja tukensa tuollaisiin toimiin. Samalla tulemme näkemään näin vaalien alla ,mitkä puolueet ovat ns. työväen puolueita ja puollutamassa työväestön etuja kyseisiä toimia vastaan antamalla epäluottamuslauseen hallituksen politiikalle.

      Maaassa harjoitettua työllisyys politiikkaa,joka kertoo omaa karua kieltään:

      https://amos032.yhdistysavain.fi/sel-tiedottaa2/hallitus-heikentaa-tyottomyystur/

      https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/28/hallitus-leikkaa-lomarahoista-30-prosenttia-sunnuntaikorvausten-leikkaus-peruttiin1

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213122-jo-toinen-suurliitto-varoittaa-ala-allekirjoita-uutta-kiky-tyosopimusta-asia

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3884182-aktiivimalli-leikkaa-toimeentuloa-muttei-paranna-tyollisyytta

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sunnuntaisuomalainen-aktiivimalli-leikkaa-tyottomyysturvaa-huhtikuussa-92-000-suomalaiselta/a8f36fe2-3a8b-3490-aa4d-b8bca4c77223

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252351-kuva-tyoton-nain-taysin-karenssit-ovat-muuttumassa-lindstrom-tarkensi-mita

      Mikäli nykyiset hallituksen jäsenet saavat vielä jatkoa ensikaudelle ei ole epäilystäkään etteikö sama linaj asaisi jatkoa ja heikennyksiä tulisi lisää. On hyvä että ammattiliitot ovat nousseet puollustamaan työntekijöiden asemaa,eikä irtisanomisen suojan heikentämisessä tule antaa piiruakaan periksi ,Kansalaisten on suotavaa antaa kaikki tuki ammattiliitoille ja pitää ensi vaaleissa huoli siitä että nämä eivät saa jatkoa ,jotka asioita tuohon suuntaan vievät jos tässä maassa meinataan vielä palkoilla tulla toimeen ja työllään itsensä elättäää. Jo nyt ollaan tilanteessa jossa tulevaisuuden suunnittelu palkkatyönvarassa on mennyt vaiokeaksi ,pätkätyömarkkinoiden ja työllään toimeentulon ansaitsemis mahdollisuuksien heikettyä. Kansalaisten oletetaan muuttavan reppuselässsä olemattomia palkkoja vastaa pitkin Suomea työnperässä tyhjätaskuina .Annammeko asioiden todellakin mennä tuohon.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/215999-kaupan-liiton-paaekonomisti-jaana-kurjenoja-vastaa-syytokseen-veromaksattamisesta

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/muutto-tyon-perassa-innostaa-vain-harvoja/ff9032f0-b68b-3fab-a4cf-77ad53be34a5?ref=ampparit:0e13&ext=ampparit

    • LissäKyykytystä

      Jos seuraavassa hallituksees on Kokoomus ja Keskusta joku apupuolue esim.RKP niin työntekijöiden asemaa heikenneetään ainakin näillä asioilla.

      -irtisanomista helpotetaan myös isoissa yrityksissä
      -yt-menettelyn raja nostetaan nykyisestä 20 työntekijästä 100.
      -sairaspoissaoloihin karenssi. Ensin alle 10 hengen yrityksiin, sitten isompiin
      -lomaoikeuden muutos. Alle 10 hengen yrityksissä vähemmän lomaa
      -ansiosidonnaisen leikkaus 200 päivään
      -aktiivimalli 3 ja 4.
      -palkan ja sosiaaliturvan yhdistäminen. Huono palkka korvataan huonolla sosiaaliturvalla
      -yleissitovuuden poisto alle 10 hengen yrityksissä, myöhemmin koskemaan kakkia yrityksiä.
      -Kiky 2. Lisää talkootöitä ja lomarahojen leikkauksia
      -työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan poisto
      -säännöllisen työajan muutos 37,5 tunnista 40 tuntiin. Pekkaspäivien poisto.
      -sunnuntaikorvauksen puolittaminen ensin alle 10 hengen yrityksissä, sitten isommissa
      -eläkeiän nosto. Ei koske kansanedustajia, eikä valtionhallintoa.
      -karenssien lisääminen. minimi karenssi 6kk.
      -työttömien velvoittaminen pakkotöihin 9€ päivärahalla.
      -alle 10 hengen yritykset saavat vapaasti käyttää edellämainittuja 9€ työttömiä työvoimanaan

      Suomen Yrittäjien ja EK:n toivelista menee suoraan hallitusohjelmaan.

      • lisääkeppiä

        Listaa voisi jatkaa

        -arkipyhäkorvausten poisto
        -ns. vuosityöaika. Työtä tehdään sillojn, kun sitä on ja ylitöistä ei makseta vaan ne on pidettävä yksikertaisena "tunti tunnista" vapaa sillon, kun työnantaja määrää.
        -ylityöstä kieltäytyminen irtisanomisen perusteeksi
        -vuoro-ja olosuhdelisien poisto

        Äänestäkäähän työläiset Kokoomusta ja Keskustaa. Liittykää YTK:hon ja neuvotelkaa sitten itse. Kyllä Sipilä ja Häkäpönttö teitä tukee ja ajattelee vain teidän parasta.


    • jännittävää

      Muutaman vuoden ajan on yritetty saada ay-liikkeelle''suitset suuhun ja länget kaulaan''
      Jos nyt ay antaa periksi, sen jälkeen Hakaniemessä viimeinen sammuttaa valot.

    • EikaitVoikkaan

      Miksi palkanmaksajan pitää työllistää sopimaton ihminen ? Työvoima ei ole vielä niin ainutkertaista että niitä nurkkiin jätetään seisoskelemaan muualla kuin paperitehtaissa tai valtion hallinnossa . Nooooo ammattiliitot ovat myös suojatyöpaikkoja .

      • neljäs-nainen

        Olen sitä mieltä, että irtisanomis perusteet pois, kokonaan! Karenssit pois työttömyysturvasta ja sairaslomista.
        Otetaan aseet työnantajilta pois, pistetään hulinaksi, ei mitään irtisanomis perusteita, koska silloin pääsemme vuorkaduunista eroon! Vuokraduunin loppuminen on helkatin hyvä asia, duunari palkataan firmaan suoraan ja päästään vähemmillä kustannuksilla ja työpaikoilla päästään 2 kerroksen väestä eroon, on vain talon työntekijöitä!
        Se, että työpaikoilla on 2 - 4 eri firman duunareita vaatii työnjohdolta erityis osaamista ja sitä helvetti sentään sitä on pirun harvassa paikassa.
        Suomalaisilla työpaikoilla johdetaan pelolla, uhkailulla, ei kannustamalla,positiivisella asenteella, työntekijöitä ei kunnella, ei, vaikka menis viimeisetkin siemenperunat!
        Niitä irtisanimis perusteita ei ole sinne sopimuksiin, lakeihin työntekijöitä ilahduttamaan laitettu, kyllä työnantaja puoli tarvitsee niitä vähintään yhtä paljon!
        Oletetaan, että virma saa ison tilauksen eikä irtisanomissuojaa ole kumminkkaan puolin niin jos tuntiliksa ei miellytä voi sanoa, että tuli rokuli päivä/päiviä ja sitten...
        Joka makkaralla on kaksi päätä!


      • Narrinpeliä

        Älä viitti. Työnantajien ei ole ollut pakko palkata ketään tähänkään mennessä ja koeajalla ei tarvitse minkäänlaista irtisanomisperustetta. Koe aikoja on ketettu saada pidemmäksi jotta vois kokeilla työvoimaa vielä pidempään kuin nyt ,mutta tuo on kyseenalaista sillä jo nyt koeaikoja hyödynnetään tilapäisen työvoiman käyttötarkoituksessa. On muuten tuokin asia ollut hallituksen listalla ns.työllisyydenparantamiseksi ohjelmana numerona.

        https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitus-esittaa-pidempaa-koeaikaa-ja-lyhempaa-takaisinottovelvoitetta/5948242#gs.EMK829M

        Enpä usko että tuollaisilla toimilla on senenempää työllistävä vaikutus , kuin olisi irtisanomisien helpoitamisella. Harvoin sitä on irtisanomisilla työpaikat lisääntyneet ,sen enempää kuin syyllistämällä ihminen työttömyydestä ja rankaisemalla siitä viimesijaisen tulojen menettämisellä jos ei työtä saa.


      • stopuusliberalismi

        Nytkin saa firmasta pois sellaisen ihmisen josta omistaja ei tykkää. Sitä tapahtuu koko ajan. Non stop. No problemos. Suomen yrittäjien hartaana toiveena on kitkeä ja juuria ay-toiminta pois firmoista. Henkilösyistä johtuvien irtisanomisten helpottaminen on iso askel siihen suuntaan. Työpaikan työntekijöistä halutaan kuuliaita ja nöyriä käskyläisiä omistajalle. Uusliberalistinen talouspolitiikka on nykyisen hallituksen agendalla isolla prioriteetilla. Sama rumba jatkuu jos nykyinen hallituspohja saa jatkaa kevään vaalien jälkeen. Lähdetään siitä että kevään vaalien jälkeen on toisenlainen ihmiskasvoinen hallitus.
        Hallitus jonka agendalta uusliberalismi ( Reaganismi, Thatcherismi ) on pyyhitty pois.


      • perinhauskaa
        Narrinpeliä kirjoitti:

        Älä viitti. Työnantajien ei ole ollut pakko palkata ketään tähänkään mennessä ja koeajalla ei tarvitse minkäänlaista irtisanomisperustetta. Koe aikoja on ketettu saada pidemmäksi jotta vois kokeilla työvoimaa vielä pidempään kuin nyt ,mutta tuo on kyseenalaista sillä jo nyt koeaikoja hyödynnetään tilapäisen työvoiman käyttötarkoituksessa. On muuten tuokin asia ollut hallituksen listalla ns.työllisyydenparantamiseksi ohjelmana numerona.

        https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitus-esittaa-pidempaa-koeaikaa-ja-lyhempaa-takaisinottovelvoitetta/5948242#gs.EMK829M

        Enpä usko että tuollaisilla toimilla on senenempää työllistävä vaikutus , kuin olisi irtisanomisien helpoitamisella. Harvoin sitä on irtisanomisilla työpaikat lisääntyneet ,sen enempää kuin syyllistämällä ihminen työttömyydestä ja rankaisemalla siitä viimesijaisen tulojen menettämisellä jos ei työtä saa.

        "Työnantajien ei ole ollut pakko palkata ketään tähänkään mennessä...."
        Mikäli firma aikoo tehdä tulosta, tekijöitä on pakko palkata;)


      • paskatyöelämä
        perinhauskaa kirjoitti:

        "Työnantajien ei ole ollut pakko palkata ketään tähänkään mennessä...."
        Mikäli firma aikoo tehdä tulosta, tekijöitä on pakko palkata;)

        Kyllä on monessa paikassa niin sekopäinen meno että tuloksenteko ei selvästikään ole pääasia...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe