Miten kuuleminen suoritetaan

IsoA1955

Kuulemisen suoritaa kuultavan esimies. Paikalla voi olla myös kuulijan esimies ja esim. lakimies. Kuultavalla on oikeus käytää apunaan asiantuntijaa, esim. lakimies, tukihenkilöä ja luottamusmiestä.

Kuultava kuulee kultavaa. Muut henkilöt ovat lähinnä todistajan asemassa ja avustajia. Heillä on oikus osalistua keskuteluun, jos kuultava ja kuulija antaa luvan. Työnantaja pitää tilaisuudesta päytäkirjaa. Myös työntekijän on syytä kirjata asiat ylös. Paras olisi, jos voitaisiin kirjata asiat yhteiseen pöytäkirjaan, johon tulisi ylös molempien näkemykset siten kun kumpikin osapuoli haluaa. Molempien puolien todistajista vähintään yksi singneeraa päytäkirjan myös kuultavan ja kuulijan lisäksi. Jos yhteistä pöytäkirjaa ei synny, niin tilaisuudesta syntyy kaksi pöytäkirjaa. Myöhemmin pöytäkijoja tulkitaan esim. oikeuden johdolla. Tästähä Teillä Kittilässä pitäisi olla jo melkoisesti kokemusta.

Tilaisuuden jälkeen työnantaja harkitsee päätöstään. Harkinnan jälkeen antaa sen kuultavalle todistajien läsnäollessa. Loppu onkin sitten juridiikka.

Mutta Kittilässä on toisin. Jos kuulemistilaisuuteen osalistuu tuollainen joukko kuten täällä on kuvattu, niin oikeudessa tapaatte. Muotovirhe on taasen syntynyt ja kuokaan tulee kuntapäätäjille. On Kittilässä merkillisen paljon ääliöitä. Edes perus asiat ei ole hallussa, näköjään!!!!

Mutta huoli pois, oikeus aikanaan asian hoitaa oikeudenmukisesti.

19

1217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiMeneTämäkäänOikein

      Tälläisen julkisuuden järjestäminen asian selvittelyvaiheessa on kyllä varsin poikkeuksellista. Henkilöstöasioissa valmisteluvaiheen asiat ovat lähtökohtaisesti salassapidettäviä ja ainoastaan asianosaisille julkisia. Kuulemisvaihe on valmistelua. Tällaisella julkisuudella toimiminen valmisteluvaiheen asiassa laittaa kysymään josko tässä taas mennään työsyrjinnän ja työsuojelumääräysten rikkomisen puolelle.

    • Loimulohitin

      Ns. Salassa kun tehtäisiin, niin media laulaisi jälleen, että taas tehdään salassa laittomuuksia. Ota tästä nyt tolkkua.

    • IsoA1955

      Henkilöstö asiat ovat kokolailla aina salassa pidettäviä. Ne eivät ole julkisia. Ja ne kannataa hoitaa oikein. Niin palkattaessa kun työsuhteen lopettamisesa. Kittilässä kaikki menee persauksilleen. Yksinkertaisetkin asiat.

      Mutta huoli pois. Oikeudessa ne oikenee.

    • Skenaarioni

      Asia on varmaan jo sisäpiirissä päätetty etukäteen. On kehitelty "syitä", pyydetty "asiantuntijoilta" neuvoja, taas viedään rivijäsenpäättäjiä kuin pässiä narussa, annetaan potkut.

      Menisiköhän jatko jotenkin näin: hallunto-oikeus saa töitä, poliisi saa töitä, kunnan esittelijät saavat töitä, luottamusmiehet saavat töitä, korkein hallinto-oikeus saa töitä, syyttäjä saa töitä, kunnan käyttämät asianajajat saavat todella paljon töitä, käräjäoikeus saa töitä, hovioikeus saa töitä, korkein oikeus saa töitä ja käräjien eri vaiheissa lukuisat asianajajat saavat jälleen töitä. Ai niin meinas ihan unohtua että muutama vs. saa taas töitä.

      Mut ei haittaa. Kittiläläiset veronmaksajat saavat taas ison laskun. Onnneksi sen maksaminen ei mene minun verorahoista.

      • Aprikointia

        Ja vs kunnanjohtajan puoliso saa avoimeksi tulevan viran?


    • EiHankalaa

      Ihan selkeää, yksilöasioiden valmistelu ei ole julkista, päätöksenteko on julkista. Yksilöä koskevat terveydentilaa yms. asiat aina salassapidettäviä. Ei ole rakettitiedettä, mutta toki asiat on opiskeltava ja opittava ennenkuin ryhtyy virkavastuulla toimivaksi virkamieheksi tai päättäjäksi. Ja jos ei tiedä, aina voi ottaa selvää (esim KL tai KT)

    • TotuusKomiteaKittilästä

      Mäkelä todistuksessa tuota sivuttiin. Eli kysymykset kannattaa pyytää kirjallisina.

    • Hallintooikeustulossa

      Kittilän malli on kuin hoitokokouksesta. Mihin on Suomen laki unohtunut?

    • Että...silleen

      Kysehän on siitä että vs. Sanna ja sivistystoimenjohtaja on tehneet toisistansa tutkinta pyynnön poliisille. Tämä mielenkiintoista kun kumpikin kuulemma ulalla tehtäviensä hoidosta ;) eli kumpikaan ei osaa hoitaa tehtäviänsä niinkuin pitäisi.

      • UusiKierrosHAssa

        Aikana mahtava meininki Kittilässä. Se selittääkin jääviyden. Sen verran voin kertoa että tutkintapyyntö ei ole pätevä syy erottamiseen.


    • IsoA1955

      Vieläkö kuultava on töissä. Jos on niin vaikuttaa siltä että perusteita virkasuhteen purulle ei ole. Vaikka kuinka kuulaan niin perusteiden on oltava vankkoja. Kuten esim:
      -Jos virkamiehen virkasuhde puretaan, päättyy virkasuhde heti. Jos myöhemmin todetaan ettei perusteet riitä niin virkamies palaa toimeensa, kuten Espoon rehtori
      - Purkaminen voi tulla kyseeseen vain silloin, kun virkamies rikkoo taikka laiminlyö virkavelvollisuuksiaan törkeästi. Siis törkeästi, tahallisesti ja tieten!!
      - Purkamisen taustalla olevan rikkeen on oltava vakavuusasteeltaan sellainen, että sitä ei voida hoitaa varoituksella tai muulla kurinpidollisella toimenpiteellä.
      - Purkamista voidaan käyttää vain mainituilla henkilökohtaisilla perusteilla
      - Virkasuhdetta ei voida irtisanoa lievien rikkomusten vuoksi. ja varsinkaan työntekijän aiempi historia ei vaikuta purkuperusteisiin pätkän vertaa.

      Näinköhän purkuperusteet Kittilässä löytyvät. Jos ei löydy niin "nahkurin orsilla tapaatte"

      Viisaat oppi vähemmällä, mäntit ei milloinkaan. Mutta, oikeus tämänkin hoitaa!!!

      • AsiatOikein

        Kh:n pöytäkirjan mukaan kyseessä olisi irtisanomismenettely (Laki kunnallisesta viranhaltijasta 35 §), ei purkumenettely (em. laki 41 §).

        Purku- ja irtisanomiperusteiden välillä on ero rikkeiden/laiminlyöntien vakavuudessa. Myös irtisanominen vaatii painavan ja asiallisen perusteen, joka on näytettävissä toteen. Siis selkeän väärinkäytöksen tehtävien hoidossa, velvollisuuksien laiminlyönnin, vakavan lojaliteettivelvoitteen rikkomisen, tms.

        Näyttövelvollisuus/todistustaakka on aina työnantajalla. Kunnan kannalta tilannetta suuresti huonontaa, jos tieto vs. kj:n ja ao. henkilön toisistaan tekemistä tutkintapyynnöistä on paikkaansa pitävä. Ei tarvitse olla edes hyvä juristi kun tämän vs. kj:n tutkintapyynnön saa näyttämään ajojahdilta/kiusaamisesta/kostolta, etenkin kun vs kj:n puoliso on töissä sivistystoimen hallinnon alalla.

        Ao. henkilön taustan antamien viitteiden mukaan pitkä prosessi hallintotuomioistuimissa on edessä, jos is-päätös tehdään.


    • Mikseivätopi

      Nyt haukkasi vs. kj sellaisen palan, että ei onnistu.

    • Tietoa-kantapäänkautta

      Jo ammoin tiedettiin että kuulemisen edellytyksenä on oikealla aallolla pysyttely.

    • IsoA1955

      Jos ja kun asiat on kuten yllä on kirjoitettu ja vs on on Sannamamma, kuten epäilen, niin työura on poikki Sanamammalla kaikkialla. Myös Kittilässä.

      Appivainaan mietelausetta mukaiseen, "älyä on mutta ymmärrys puutuu". Vaì oliko se toisin päin. Ei väliä, sama asia!!!!

      Tuskin perusteita löytyy joten paras on lyödä heti 24kk palkka kouraan, joka peritään päättäjiltä. Päätös on typeryyttä, ei poliittinen eikä vähäpätöinen muotovirhe.

      • burkenlaki

        Näin varmaan on kuten kirjoitat. Mielestäni tuo Kittilän rekrytointi ei kuitenkaan ollut onnistunut. Tämän mielipiteeni perustan tuon henkilön omaan lehtikirjoitukseen joka on täällä jossain toisessa ketjussa. Henkilö joka on aina oikeassa ja joutuu jatkuvasti hakaukseen ja tekee kanteluita muuallakin kuin Kittilässä ei vakuuta.


    • linnaanjoutuupittäävaroa

      Aivan sama miten menetellään,mennään taas perseellä puuhun niinko Kittiässä on tehty. Kuulemisporukka on jo semmonen, että yritetään saada kuulemisella jo "päätös". Äläkää hyvät kutsutut menkö, jos menette, niin vanha sanonta viedään kuin kuin pässiä narussa , pitää paikkansa. Tässä varmaan harjoitellaan viimeisen "vanhan" johtavan päällikkötasoisen virkamiehen potkuja.
      Virkamiesjahti saa varmaan arvoisensa päätöksen, demokratian nimissä veronmaksajat maksaa viulut. Jonku luottamusmiehen viha virkamiehiä kohtaan saa johdonmukaisen toiminnan tuloksena lopullisen päätöksen varmaan vuonna 2025.

      • Suoraselkärankaisuutta

        Toivottavasti "kuuleminen" ei ole ansa johon varavaltuutetut työntävät
        päänsä. Jos "Petsgi" ei ole paikalla, niin varavaltuutettuna ottaisin heti
        itsekin "Ritolat", tapahtumapaikalta !
        Nykyisin vain enään täysin "kajahtaneita" voi kusettaa kieroilemalla !


    • Eipätietenkhän

      Ei kai semmonen joka on ollu mikkojen kanssa ryyphäämässä jouvu vastuusheen
      ko ei ole ollu paikallakhan ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3471
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1538
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1287
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      146
      1154
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      782
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe