Sipilän eriarvoistava toikkarointi

perustuslaki.kunniaan

Taas Sipilän hallitus toikkaroi lain säätämisessä! Eikö tuota ruuvia voisi joku kiristää hänen päässään edes ensi vaaleihin saakka! Onko mahdollista eriarvoistaa irtisanomisperusteita suurissa ja pienissä yrityksissä perustuslakia rikkomatta. EI. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun lainsäädännössä viis veisataan laillisesta menettelystä ja perustuslaista. Viimeksi perjantaina Sauli Niinistön piti jyrähtää eduskunnalle. Lakiesityksiä on vedetty takaisien ennätysmäärä Sipilän kaudella. Useimmiten syy: perustuslain vastainen. Omituinen ihminen, todella, tämä pääministeri. Eikö tuolla tasolla tarvitse välittää perustuslaista? Erittäin ylimielistä politiikkaa. Vain diktaattorit viittaavat kintaalla perustuslaille.

36

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 50687

      Sipilä huutaa niin että korvat heiluu: "On unohdettu pieni ihminen". Iljettävää. Pieni ihminen on se työnantaja, joka saa irtisanoa pärstäkertoimien perusteella kenet vain.

    • Ei-tällä-tavalla

      Keskustanuoret eivät hyväksy!

    • uho-sipuli

      Noh, ei tästä sitten muuta seuraa kuin lakkoja ja yhä kovempi ja kärjistyvämpi tilanne. Itse on Sipilä soppansa keitellyt.

    • WTFuc

      Sipilä on luonteeltaan niin lesta kuin olla ja voi. "Minä olen kuningas/prinssi/prinsessa".

    • liikenyt

      Hjallis on bisnesmies:

      - ei minulle itselleni olisi ollut omalla yrittäjänurallani koskaan mitään hyötyä hallituksen kaavailemasta irtisanomislaista.

      - Vaikka se työllistäisikin 10 000 lisää, niin tällä hässäkällä hävitään kymmenkertainen määrä rahaa ja tunteja kuin ikinä voitetaan

      - Hallitus peitteli tiedonannolla vain sitä, ettei se ole saanut mitään aikaiseksi paikallisessa sopimisessa

    • Pilvenveikko

      Voi olla niinkin että Kempeleen lentäjä-ässä luulee liitävänsä lain yläpuolella ?!

    • Ghjklo

      Tämä Sipilä hyökkäilee pienen ihmisen kimppuun kuin yleinen syyttäjä. Hallitus poukkoilee ja on sekaisin kuin seinäkello. Näin hämmentävää politiikkaa ei ole Suomen historiassa ollut koskaan. Uskaltaako jo epäillä, että politiikan kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. Ollaan vain saatu malliesimerkki siitä millainen on lesta, oikein suurella kaarella, vai pitäisikö sanoa isosti... Nyt pitää saada politiikkaan ihmisiä, joilla on älyä ja kykyä, sekä kokemusta.

    • vanhus

      Miksi pitää ostaa tiapäinen työvoima henkilövuokravirmoilta. näinhän nyt tehdään. Yritykset haluaisivat itse valita mtämän tilapäisen työvoiman mutta nykyinen laki estää sen. Tulee vastaan 6 kuukauden irtisanomisaika.

      • Järkiintynyt

        Et sitten ole kuullut sellaisesta asiasta kuin MÄÄRÄAIKAINEN TYÖSUHDE? Ollut käytössä monilla aloilla jo pitkään.


    • missäkristillisyys

      Korkeammat voimat sanovat: Itsekkyys on pahasta. Sipilä, missä on kristityn vastuu?

      • Ottakaamallia

        Ne kuuluisat:ARVOT!!!
        Ainoa politikko,jolla on Arvot kohdallaan,on:HALLA-AHO!


      • voi.iessus
        Ottakaamallia kirjoitti:

        Ne kuuluisat:ARVOT!!!
        Ainoa politikko,jolla on Arvot kohdallaan,on:HALLA-AHO!

        Jäi vissiin alakoulukin sulla kesken.


    • 666666666

      Turun hovioikeus lakkauttaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) ja sen alueosastot sekä PVL:ään kytkeytyvän Pohjoinen Perinne -yhdistyksen.

      Pirkanmaan käräjäoikeus päätti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkautuksesta viime vuoden marraskuussa, mutta PVL valitti päätöksestä hovioikeuteen. Turun hovioikeus on nyt hylännyt valituksen.

      Hovioikeus katsoo käräjäoikeuden tavoin, että PVL:n toiminta on lain ja hyvien tapojen sekä yleisen edun vastaista, joten varoitus ei ole riittävä toimi.

      Hovioikeus: Sananvapaudet rajat on ylitetty

      Hovioikeus perustelee lakkautuspäätöstä muun muassa sillä, että PVL:n toimintaan liittyy rotusyrjintää ja vihapuhetta.

      Hovioikeus katsoo, että yhdistys ei pidä kaikkia ihmisrotuja samanarvoisina ja rotuopilla ja rotujen erillään pitämisellä on keskeinen merkitys PVL:n toiminnassa. Hovioikeuden mukaan kyseessä ei ole sananvapauden rajoissa tapahtuva ulkomaalaispolitiikan arvostelu.

      Hovioikeuden mielestä on selvää, että yhdistys ihannoi fasismia ja Hitlerin aikainen Saksan kansallissosialismi on PVL:n keskeinen ideologia, jota se käytännössä tavoittelee. Oikeus toteaa, että on riidatonta, että PVL pitää Hitleriä suurmiehenä.

      PVL:n toiminta on hovioikeuden arvion mukaan vihapuheen kaltaista erityisesti juutalaisvastaisen propagandan ja holokaustin vähättelemisen vuoksi. PVL pyrkii myös yhdistymis- ja sananvapauden nojalla seksuaalivähemmistöjen oikeuksien loukkaamiseen.

      Hovioikeus: Väkivalta on ollut poliittista

      Hovioikeuden mukaan PVL tosiasiallisesti hyväksyy yhdistyksen ja sen arvojen puolesta tehdyn väkivallan ja rikollisen menettelyn.

      Yhdistyksen jäsenillä on tuomioita väkivaltarikoksista on vuosilta 2011–2016. Oikeus toteaa, että vaikka niitä ei ole huomattavaa määrää, kysymys on useimmiten ollut poliittisesta väkivallasta ja häirinnästä PVL:n tai muiden tahojen poliittisten tai aatteellisten tapahtumien yhteydessä.

      Hovioikeus huomauttaa, että vaikka Vastarintaliikkeen oppaassa aktivisteille on todettu, että väkivalta johtaa erottamiseen, ei ketään väkivaltarikoksista tuomituista jäsenistä ole erotettu tai heidän asemaansa yhdistyksessä heikennetty.

      PVL katsoi varoituksen riittävän

      Hovioikeus katsoo, että Pohjoinen Perinne on PVL:ään kuuluva yhdistys. Yhdistys on muun muassa kerännyt varoja PVL:n toimintaan.

      Hovioikeus toteaa, että Pohjoinen perinne -yhdistys on myötävaikuttanut PVL:n lain ja hyvien tapojen vastaiseen toimintaan, joten peruste myös sen lakkauttamiselle on olemassa eikä varoitusta voida pitää riittävänä.

      PVL on vedonnut perustuslakiin ja katsonut, että yhdistysten lakkauttamisella rikotaan myös sananvapautta ja kokoontumisvapautta.

      PVL on katsonut, että varoitus olisi kummallekin yhdistykselle riittävä seuraamus.

      PVL:n lakkauttamista oikeudessa on ajanut Poliisihallitus, jonka mielestä yhdistys toimii lain ja hyvien tapojen vastaisesti.

      Poliisihallitus selvittää puuttumista mielenosoituksiin

      Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Poliisihallitus tutustuu tarkoin päätöksen sisältöön. Tämän jälkeen arvioidaan sen vaikutuksia.

      – Poliisihallitus on laatimassa asiaa koskevia linjauksia poliisilaitoksille. Näkyvää puuttumista esimerkiksi mielenosoituksissa tehdään tilanteeseen liittyvän kokonaisharkinnan perusteella.

      Kolehmainen korostaa, että hovioikeuden päätös tarkoittaa sitä, että kaikki yhdistykseen liittyvä toiminta on lakkautettava ja toiminnan jatkaminen on rangaistavaa.

      Yhdistysten on lopetettava toimintansa kun hovioikeuden päätös on lainvoimainen.

      Kolehmaisen mukaan hovioikeuden linjaus on selkeä viesti siitä, että väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

      Professori: Sananvapaus ei ole vaarassa

      Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio katsoo, että on PVL:n kohdalla ollut kyse enemmän oikeuksien väärinkäytöstä kuin hyväksyttävästä oikeuksien käytöstä.

      – Eli nämä vihapuheet ja muut toiminnat eivät nyt saaneet lain suojaa.

      – Voi sanoa, että ei ole mitään vaaraa siitä, että yleisesti ottaen sanavapaus ja kokoontumisvapaus olisi meillä heikompaa kuin aikaisemmin.

      Nuotio pitää hovioikeuden linjausta erittäin merkittävänä, sillä asiaa ar

      Turun hovioikeuden tekemä päätös lakkauttaa Pohjoismainen Vastarintaliike ei ole estänyt Suomen uusnatseja järjestäytymästä uudella tavalla.


      Hovioikeus lakkautti perjantaina PVL:n, sen alaosastot sekä PVL:ään kytkeytyvän Pohjoinen Perinne -yhdistyksen. Nyt toimintaa jatkaa jo aiemmin perustettu Suomalaisapu ry, joka on suomalaisille muun muassa ruoka-apua toimittava yhdistys.


      Omien sanojensa mukaan Suomalaisapu "on puolueista ja suurista hyväntekeväisyysjärjestöistä riippumatonta avustustoimintaa, jota tehdään isänmaalliselta arvopohjalta".


      Suomalaisavun käyttämä logo muistuttaa pitkälti PVL:n logoa. Erona on se, että uuden yhdistyksen logossa ovat sinivalkoiset värit aiempien vihreän ja valkoisen asemesta. Lisäksi Suomalaisavun logossa on PVL:n käyttämä nuolilogo, joka on yhdistetty ankkuriin.

    • 0000000

      Hallitus leikkaa sotaveteraanien rintamalisää ensi vuoden talousarviossaan. Mikään ei ole pyhää hallituspuolueille.

      • hevosmies58

        Myös kymmeniätuhanisa suomenhevosia kaatui rintamalla ja haavoittuneita hevosia hoidettiin kenttäsairaaloissa. Ne pelastivat ihmishenkiä ja evakuoivat väestön. Valtio on tukenut suomenhevosten kasvatusta ja jalostusta tähän saakka, mutta nyt jyllää näköjään toiset arvot. Nykyhallitus passittaa suomenhevoset Ypäjän hevosopistolta makkaratehtaalle.


    • gegulithäviää
    • Pomot

      Tyhmin hallitus mitä tässä maassa on ollut. Tyhmät keput ovat narahtaneet tämän Kokoomuksen juoksupojan sipilän kelkkaan ja nyt ollaan suossa. Ei näin voida maan asioita hoitaa. Tässä maassa on palkansaajia niin paljon ettei voida kuvitella ,että ilman neuvotteluja heidän kanssaan saadaan mitään heitä koskevia asioita hoidettua. Sipilä luulee että hän voi sanella myös työehdot. Voi voi voi miten tyhmä pää voi tällä tyypillä olla. Onnea vaan keskusta,vaaleissa tavataan.

    • Pylli-täti

      Ihmiset eivät tajua sitä tosiseikkaa, että vain ja ainoastaan Sipilän yksinvaltainen jääräpäisyys on lakkojen oikea syy.

    • hävetkää

      Mites se osinkopesu? Miljardeja veroja valtiolta saamatta näitten sipilöitten hankintarekisterin ja nollaverosopimuste takia?

      • hankintarekisteri

        Se onkin sitten isompi kupla. Aika näyttää. Sillä rahalla olisi totisesti tehty työpaikkoja.


      • kertoo-jotakin
        hankintarekisteri kirjoitti:

        Se onkin sitten isompi kupla. Aika näyttää. Sillä rahalla olisi totisesti tehty työpaikkoja.

        Ei ainuttkaan kommenttia tänään tästä asiasta Sipilältä...


    • tolokkero

      Sipilän hallituksen heikkous on se, ettei se käsitä lain säätämisen ja soveltamisen peruskuvioita. On palanut ihan hiivatisti aikaa ja työtä ja kymmenittäin esityksiä vedetty pois.

    • lyhytkysymys

      Onko ne kaikki lestadiolaiset samanlaisia paskoja kun tuo Sipilä?
      Minä ennen pidin niitä vain ärsyttävinä mutta ne alkaa käymään jo vaarallisiksikin.
      Putinin hommilta haisee,paitsi että se nyt ei mitään hyvän ihmisen roolia vedäkkään.

      Sääliksi käy seuraavaa hallitusta,ne kun yrittää saada kalakeitosta toimivan akvaarion uudestaan.

      • tulevaisuus.huolettaa

        Ensimmäisenä Putinin ruplajonossa on äärioikeisto. Putinille fasismi tarkoittaa EU-maita ja kaikki kapinoivat ääriryhmät ovat hänen ystäviään riippumatta laillisuudesta.

        Hallitus taas ei ole piitannut osinkojen nollaverosopimuksista ja hankintarekisteristä, joiden takia puolitoista miljardia veroeuroa on kadonnut. Vakavaraiset energiayhtiöt ovat myös verovapaita. Suuryrityksiä lobataan tuilla. Sen sijaan hallitus on nirhinyt kansalaisia.

        Toivoisinpa tosiaan nuorten menevän aktiivisesti äänestämään keväällä. Heidän tulisi nyt toimia ennen kuin vanhat ahneet miehet ja vihapuhujat vievät heiltä tulevaisuuden.


      • näinonnn

        Olet ihan oikeassa,vituiksi menee muuallakin kuin vaan itänaaprissa.
        Ei tarvi hakea rajan takaa paskoja poliitikkoja,niitä löytyy kyllä ihan riittävästi omastakin takaa.
        Kyllä tässä itse pärjää mutta minkälaisen yhteiskunnan ne jättää nuorille,,,näillä näkymin ei rapian.


    • puoluevaihtoon

      Keskustapuolue on kaukana isänmaallisuudesta.
      Se on kaukana jopa kunnollisesta täysjärkisestäkin puolueesta nykyään.
      Tuommonen heikompien potkiminen mitään normaalia ole.
      Saattaa sopia Eiran tai Töölön herrakansa kokoomuslaisille mutta ei missään nimessä tavallisten ihmisten asioiden hoitajille.

    • kumisaapas

      Mites onnistuu Lapin kokoomus-kristilliset vaaliliittoilu, taitaa mennä päin mäntyä nyt kun Essayah ei äänestä EU komission puheenjohtajaksi Stubbia vaan Weberiä? Vaihto osuvampaan kumppariin?

    • keskoset

      Lakikeskosia syntyy kovalla vauhdilla. Mikä on? Ei sillä syntyvyys parane...

    • halloo

      Farssiahan tämä on ollut viikkokaupalla.

    • Rappio-Suomi

      Suomi on suomalaisten rakentama ja suomalaisille kuuluva maa. Prioriteetit on pantava uusiksi. Kun puhutaan yhteiskunnan perustoiminnoista kuten lastensairaaloista, homekoulujen korjaamisesta, terveyskeskusverkostosta, inhimillisestä vanhustenhoidosta, poliisipalveluista tai tieverkoston ylläpidosta, poliitikot riitelevät pikkurahoista. Ei ole varaa, he sanovat. Samaan aikaan kaikki puolueet, perussuomalaisia lukuun ottamatta, kannattavat kehitysapumenojen kasvattamista puolella miljardilla eurolla vuodessa.”

      • Velkakellotikittää

      • maalaisliittolainen

        Mieluummin kepu kuin persut!


    • lapinkepu

      Juha klaarari tämänkin homman. Työtätekevä väestökin ymmärtää keskustalaisen aidon vaihtoehdon. Hyvinvointi-Suomi nousee keskustalaisella politiikalla ja Sipilä2 jatkaa.

      • seOnVientiäEikäNokitusta

        Aivan, tämäkin homma kusi, niinkuin kaikki muutkin mihin kepu ja Sipilä ovat
        sotkeentuneet, onneksi näistä kepuloisista päästään kevään korvalla !


    • typerää.sipilä

      Tulipa selväksi Sipilälle ettei Suomen kansaa sanelemalla hallita. Ja hyvästi Sipilä. Hallitukseen ei ole enää keväällä asiaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe