Amattiliitot vaarantavat Suomen sisäisen rauhan

Isänmaan-kuppaajia

Taloustieteen professori äimistelee AY liikkeen kiivailua
”voi sanoa että valtioon liittojen suurin rahoittaja” Ei tällaista järjestelmää ole muualla kuin suomessa, taloustieteen professori Matti Viren toteaa Taloustieteen professori Matti Virennin mielestä on erikoista, että ammattiliitot osoittavat mieltään hallituksen päätöksiä vastaan, vaikka valtiovalta tukee ay liikettä avokätisesti.

Valtiovalta tukee liittoja enemmän kuin ehkä mitään muuta yhteiskunnan sektoria. Itse asiassa voi sanoa , että valtio on liittojen suurin rahoittaja, Viren kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuoro blokissaan Turun yliopiston professori erittelee laajasti ay-liikkeen etuoikeuksia kuin kaikki muut yleishyödylliset yhteisöt ay-liike nauttii jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, joka (ml. työttömyyskassojen jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus) menetettyinä verotuloina merkitsee noin 500 miljoonan euron verotukea vuosittain,

Lisäksi Viren muistuttaa, että ay-liike nauttii pääomatulojen verovapaudesta kymmenien miljoonien eurojen arvosta. Ammattiliittojen jäsenhankintaa subventoidaan varsin runsaskätisesti maksamalla leijonan osa (95%) liittojen työttömyyskassojen menoista. Ei tällaista järjestelmää ole muualla kuin Suomessa. Viren tulkitsee, että ay-liike pitää saamiaan tukia itsestään selvyytenä.

Ammattiliittojen uhittelussa taitaa sittenkin olla kyse enemmän oman profiilin nostamisesta. Jollain tapaa pitää osoittaa oma tarpeellisuus ja legitimisoida jatkuva varallisuuden kartuttaminen, Viren sivaltaa.

Noihin factoihin perustuen voi vain todeta että kysymys on Putinilaisesta politiikasta jossa AY johtajat luovat jatkuvasti uhkakuvia ja rakentavat vastakkainasettelua että voisivat esiintyvät yhteiskunnan pelastajina ja ainoina vaihtoehtona joka turvaa työntekijäpuolen tulevaisuuden kun todellisuudessa kysymys on heidän oman imperiumin vahvistamisesta ja jatkumisesta meidän kaikkien veronmaksajien selkänahoista vereslihalle revityillä rahalla.

Työttömyysturva tarvitaan mutta Ammattilitot työttömyysturvan jakajana on aikansa elänyt organisaatio, sitä ei yksinkertaisesti tarvita.
- ammattiliittojen pääomatulot tulee panna verolle ja verokertymää vastaa summa ohjata suoraan työllisyyttä lisääviin toimiin

- Ammattiliitoille ja työttömyyskassoille maksetut tuet työttömyyskassojen menoista tulee lopettaa ja varat ohjata Kelaan josta ne voidaan maksaa työttömyyskorvauksina suoraan työttömille ilman välikäsinä toimivia liittoja työttömille riippumatta siitä kuuluvatko he johonkin liittoon tai ei.

- Työttömyyskorvauksien liittosidonnaisuus tulee lopettaa jos valtio eli kaikki yksityiset ja yritykset yhdessä jotka eivät ole työnantajia tai työntekijöitä maksamme tällä hetkellä 95% liittojen työttömyyskassojen menoista.

- Työttömyyskorvausten maksujen kierrättäminen turhien välikäsien kautta aiheuttaa valtiolle ja veromaksajille turhia lisäkustannuksia riippumatta siitä kuuluko työttömyyspäivärahan saaja johonkin liittoon vai ei

- Tämä rakenneuudistus tulisi olla kiireellisten toimenpiteiden listalla ensimmäisenä

Lakko-oikeutta tulee rajoittaa. Yritysten sisäiset tai toimialakohtaiset lakot tulee sallia mutta eri toimialojen väliset lakot ja ns. poliittiset lakot tulee kieltää. On järjen vastaista että tukilakoilla aiheutetaan taloudellista vahinkoa toisen toimialan toimijoille joilla ei ole mitään tekemistä jonkin toisen toimialan riitatilanteisiin mutta joutuvat maksumiehiksi tapahtumiin joihin heillä ei ole edes vaikutusmahdollisuutta.

Poliittiset lakot tulee ammattiliitoilta kieltää kokonaisuudessaan. Ammattiliittojen tärkein tehtävä on neuvotella työehtosopimuksista työnantajaliittojen kanssa, lisäksi ammattiliitot mm. valvovat työehtosopimuksien noudattamista ja toimivat ristiriitatilanteissa työntekijän apuna. Ammattiliittojen tehtävä ei ole toimia lain valmistelijana eikä muuttaa lakeja, siihen tehtävään on valittu ja siitä vastaa vaaleilla eduskunta.

Mikäli liitot käyttävät aseenaan poliittisia lakkoja ja tällä aiheuttavat poliittisilla lakoillaan kohtuuttomia taloudellisia vahinkoja, ammattiliittojen tulee vastata aiheuttamistaan vahingoista. Valtiolle ja yrityksille aiheutettujen vahinkojen selvittämisen ajaksi ammattiliitoille maksettavat tuet tulee jäädyttää siksi kunnes vahinkojen määrä saadaan määriteltyä ja vähentää suoraan liitoille maksettavista tuista. Mikäli tuet eivät kata aiheutettua vahinkoa liittojen varallisuutta tulee realisoida ja varat käyttää aiheutettujen vahinkojen korvauksiin.

Suomessa toimivan ”viidakon lain” käyttö ammattiliittojen toiminnassa tulee lopettaa ja muuttaa lakeja siten että se kieltää poliittiset lakot sekä tukilakot eri toimialojen ja liittojen välillä.

46

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neljäs-nainen

      Vai pitää vastata aiheuttamistaan vahongoista?
      No miten Nokian entinen johto Jorma Ollila ja kumppanit vastaavat aiheuttamistaan vahingoista Suomen yhteiskunnalle ja Nokian työntekijöille kun heidät irtisanottiin tai osakkeen omistajille, sijoittajille? Kerro!!
      Miten pääomapiirejä rangaistaan kun heidän "kiristäjä" lobbarinsa kiertävät eduskunnassa eri puolueiden edustajia valaisemassa?
      On kuule enemmän kuin järjen vastaista hallitukselta tieten tehtoen jakaa kansa kahtia, ajaa asiat vastakkain, se on sieltä missä päivä ei paista, kuu kumota!
      Voit ihan siltä istumalta lähteä laskemaan kuinka suuria vahinkoja Talvivaaran ympäristörikoksilla on saatu aikaan, Hituran kaivoksen kunnostuksen kustannukset, Orimattilan kultakaivoksen luvattoman kaatoapaikan ympäristö vahinkojen suurus ja uuden biotekniikka yrityksen luparikkomusten aiheuttamat vahingot. Työntekijöiden niin henkinen kuin fyysinenkin terveys vaarannetaan näissä yrityksissä joka saakelin päivä!
      Hae se kalkulaattori ja ala näpytellä!

    • Lakkoiluille-STOP

      Nokia on tuonut ja vienyt rahaa mutta omiaan, ei vienyt veronmaksajien rahoja oli vuosikymmeniä Suomen suurin veronmaksaja ja työllistäjä. Ne ketkä hävisivät olivat osakkeisiin sijoittajat ja kuten varmaan tiedät, siinä riskit ovat tiedossa jo mukaan lähteissä. Jos vertaat mitä koko Ammattiliittojen tukeminen maksaa yhteiskunnalle ja veronmaksajille kymmenien vuosien ajalta, viimeisetkin kymmenkunta vuotta parin miljardin luokkaa / vuosi plus lakkoiluilla aiheutetut vahingot niin Talvivaarakin on nappikauppaa jos kaivat sen oman kalkulaattorisi esiin ja alat näpytellä siihen oikeita ja oikean kokoisia lukuja.

      Mistä muuten nousi poru että Talvivaaraa pitää jatkaa kun Hallituksessa oltiin kiikun kaakun pistetäänkö nurin, taisi käydä niin että Kainuun työpaikkojen säilytys vei pidemmän korren, otapa selvää? Onneksi tuokin surullinen tarina alkaa näyttää edes hieman aurinkoisemmalta.

      Tämä hulluus piilee siinä, kun puututaan yhteen asiaan niin heti vedetään joku muu juttu esiin ikäänkuin jonkin toisen tahon sekoilut antaisi oikeuden jatkaa hulluuksia jollain toisella taholla. Facta kuitenkin on että tässä maassa on näitten lakkoilujen kanssa vallinnut ja vallitsee viidakon laki jopa vaaleilla valittua eduskuntaa vastaan
      ”meille käy vai tämä, ellette vedä lain valmistelua pois niin pannaan rattaat pysähdyksiin” Kuten aloituksessa oli mainittu, mistään maailman kolkasta ei ole ainakaan tähän saakka löytynyt vastaavaa kolmikanta orkesteria jonka yksi osapuoli (ammattiliitot) yrittää riistää vallan valtion vaaleilla valitulta hallitukselta ja eduskunnalta, samalla kun sitä lihotetaan runsaalla parilla miljardilla / vuosi, vapautetaan pääomatulojen verotuksesta jne. Onko tämä mielestäsi oikein? Jos tuntuu niin kokeilepa pärjäillä omillasi esim yrittäjänä ja ota aluksi leipiisi pari kolmekymmentä työntekijää, mieti muutaman vuoden kokemuksella ketä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja ketä ei.

      • neljäs-nainen

        Nokia tasan sai yritystukia = veronmaksajien rahoja! Nokia kiukutteli muutamme muualle jos ja kun ette tee niin kuin haluamme!
        Niin jäi Saksassakin työllistämis lupaukset lupauksiksi, tuet kelpasivat! Yksikään yirtys ei pelaa omiila rahoillaan ei ensimmäinenkään, on osakkaita ja on lainoja VALTION tai kunnan takaamia = veronmaksajien takaamia!
        Nokian johto töpeksi, siitä johtuu valtion työttömyysmenojen kasvu, ei mistään ay - liikkeen lakoista, sopimuksista! Olivat/ ovat niin saakelin ylimielisiä tyhjäntoimittajia! Eivät kuunnelleet, eivät edes halunneet kuulla mitä muut tekevät, mitä oma porukka on kehittänyt! Kusipäitä!
        Mistäkö poru? Siitä saakeli, että Talvivaaran kaivos on Euroopan suurin uraanin tuottaja jos Venäjää ei lasketa! Raha ratkaisee!
        Sitä vastakkain asettelua on hakemalla hakenut hallitus ja ihan ite ja on saanut mitä on tilannut!
        Valtio EI EDUSTA työnantajia, ei tähän asti ja jos Sipilä näkee märkää unta siitä, että voittaa tällä sekoilulla vaalit niin pieleen meni!
        Pohjantähti on johtotähti ja niitä tarvitaan joka kolkassa!
        Ketä täällä maailmassa kohdellaan oikein? Kerro! Eläkeläisiä jotka asuvat palvelukodeissa jossa 10 huonokuntoista hoitaa 1 hoitaja, yöllä ei sitäkään! On vain yökkö valvontaruudun takana jos ei ole jossain jeesimässä. Tai ammattikoululaisia joiden lukujärjestys on tyhjä, luokka on tyhjä ja valmistu a pitää osaavaksi tekijäksi. Tai työttömän tarhaikäinen muksu/muksut joilta subjektiinen oikeus päivähoitoon evätään, lapsia rangaistaan vanhenpien elämän tilanteesta. Kun tietää, että jos lapsella/lapsilla ei ole hoitopaikkaa et ole työmarkkinoiden käytettävissä etkä oikeutettu työttömyysturvaan!
        Kelaa siitä ja kysele sitten oikeudenmukaisuuden perään!Teillä yrittäjillä ei ole harmainta aavistusta työttömän saati duunarin arjesta, meille riitää huolta ja murhetta siitä, yrityksen murheet ovat omistajienja vain heidän. Vain Suomessa yrittäjät vartioivat kuin haukka yksinvaltiaan asemaansa yrityksissä, täällä halutaa tappiot sosialisoida ja voitot on omia aina!


    • perustuslainpuolesta

      Riku Aalto syytteli televisiossa juuri hallitusta ja yritti paeta harvojen omiensa ryhmäpäätöksen taakse. Uhosi, että mehän sanoimme keväällä... Lastentarhameininkiä. Munatonta meininkiä. Lapset laitetaan lastentarhaan eväiden kanssa. Leikkauksia sairaalassa siirretään. Eläkeläiset eivät pääse uimahalliin. Kaikki kiukuttelun takia. Kuka haluaa olla tuollaisessa mukana? Liitosta eroaminen on edessä. Pitäkää tunkkinne.

      Riku Aalto, näitä päätöksiä ei tehnyt Sipilän hallitus. Katse peiliin.

      Työt eivät ole lakossa. Lakkoon ei saa pakottaa. Liittymisen vapaus.

      • Onsitävapautta

        Niin. Osa yrittäjistäkään ei kuulu mihinkään liittoonsa. Silti hyötyvät varmasti ek:sta.


    • Näitä-me-elätetään

      Ammattiliitot osoittavat mieltään hallituksen päätöksiä vastaan, vaikka valtiovalta tukee ay liikettä avokätisesti. Valtiovalta tukee liittoja enemmän kuin ehkä mitään muuta yhteiskunnan sektoria. Itse asiassa voi sanoa että valtio on liittojen suurin rahoittaja.

      Ay-liikkeet nauttii suuremmista etuoikeuksista kuin muut yleishyödylliset yhteisöt. Ay-liike nauttii mm. jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, joka menetettyinä verotuloina merkitsee noin 500 miljoonan euron verotukea vuosittain. Käsittämätöntä, missä on järki?

      On huomattava että ay-liike nauttii edellisen lisäksi
      - pääomatulojen verovapaudesta kymmenien miljoonien eurojen arvosta.
      - näiden lisäksi ammattiliittojen jäsenhankintaa subventoidaan varsin runsaskätisesti maksamalla leijonan osa (95%) liittojen työttömyyskassojen menoista.
      - löytyykö mistään muusta maailman kolkasta tällaista sikkihansikkain pullalla kasvatettu juottovasikkaa?
      Ei tällaista järjestelmää ole muualla kuin Suomessa.

      Noihin factoihin perustuen voi vain todeta että kysymys on Putinilaisesta politiikasta jossa AY johtajat luovat jatkuvasti uhkakuvia ja rakentavat vastakkainasettelua että voisivat esiintyä yhteiskunnan pelastajina ja ainoina vaihtoehtona joka turvaa työntekijäpuolen tulevaisuuden kun todellisuudessa kysymys on heidän oman imperiumin vahvistamisesta ja jatkumisesta. Millä rahalla… meidän kaikkien veronmaksajien selkänahoista vereslihalle revityillä veroeuroilla

      On täysin selvää että työttömyysturva tarvitaan mutta Ammattilitot työttömyysturvan jakajana on aikansa elänyt organisaatio, sitä ei yksinkertaisesti tarvita mutta lopettaminen ei tule olemaan helppoa. Toimintaan tulisi kuitenkin saada jotkut rajat.

      - ammattiliittojen pääomatulot tulee panna verolle ja verokertymää vastaava summa ohjata suoraan työllisyyttä lisääviin toimiin.

      - Ammattiliitoille ja työttömyyskassoille maksetut tuet työttömyyskassojen menoista tulee lopettaa ja varat ohjata Kelaan josta ne voidaan maksaa työttömyyskorvauksina suoraan työttömille ilman välikäsinä toimivia liittoja ja kassoja työttömille riippumatta siitä kuuluvatko he johonkin liittoon tai ei.

      - Työttömyyskorvauksien liittosidonnaisuus tulee lopettaa jos valtio eli kaikki me… yksityiset ja yritykset yhdessä jotka eivät ole työnantajia tai työntekijöitä maksamme tällä hetkellä 95% liittojen työttömyyskassojen menoista. Todellisuus on se että homma on karannut pahasti käsistä

      - Työttömyyskorvausten maksujen kierrättäminen turhien välikäsien kautta aiheuttaa valtiolle ja veromaksajille vain turhia lisäkustannuksia ja byrokratiaa.

      - Työttömyyskorvaukset tulee saada maksuun riippumatta siitä kuuluko työttömyyspäivärahan saaja johonkin liittoon tai poliittiseen järjestelmään.

      - Yritysten tulee lopettaa ay jäsenmaksujen keräys liitoille jotka näkee pienyrittäjät ja yleensäkin työnantajat vihollisenaan ei yhteistyökumppaninaan

      - Yritysten sisäiset tai toimialakohtaiset lakot tulee sallia mutta eri toimialojen väliset tukilakot ja ns. poliittiset lakot tulee kieltää. On järjen vastaista että tukilakoilla aiheutetaan taloudellista vahinkoa toisen toimialan toimijoille joilla ei ole mitään tekemistä jonkin toisen toimialan riitatilanteisiin mutta joutuvat maksumiehiksi tapahtumiin joihin heillä ei ole edes vaikutusmahdollisuutta.

      - Poliittiset lakot tulee ammattiliitoilta kieltää kokonaisuudessaan. Ammattiliittojen tärkein tehtävä on neuvotella työehtosopimuksista työnantajaliittojen kanssa, lisäksi ammattiliitot mm. valvovat työehtosopimuksien noudattamista ja toimivat ristiriitatilanteissa työntekijän apuna.

      - Ammattiliittojen tehtävä ei ole toimia lain valmistelijana eikä muuttaa lakeja, siihen tehtävään on valittu ja siitä vastaa vaaleilla kansan valitsema eduskunta ja hallitus

      - Mikäli liitot käyttävät aseenaan poliittisia lakkoja ja tällä aiheuttavat poliittisilla lakoillaan kohtuuttomia taloudellisia vahinkoja, ammattiliittojen tulee vastata aiheuttamistaan taloudellisista vahingoista.

      - Valtiolle ja yrityksille aiheutettujen vahinkojen selvittämisen ajaksi ammattiliitoille maksettavat tuet tulee jäädyttää siksi kunnes vahinkojen määrä saadaan määriteltyä ja vähentää suoraan liitoille maksettavista tuista.

      - Mikäli tuet eivät kata aiheutettua vahinkoa liittojen varallisuutta tulee realisoida ja varat käyttää aiheutettujen vahinkojen korvauksiin. Liitot ovat turvoksissa omasta pääamastaan

      Summa summarum, ammatti liitoilla nyt

      - 500 miljoonan euron verotuki jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta

      - lisäksi 95% tuki työttömyyskassojen menoista. Työttömyyskassat ennakoivat ansiopäivärahamenojen määräksi vuonna 2018 noin 2,34 miljardiin euroon josta 95% tekee 2.22 miljardia euroa.

      - em. lisäksi ay-liike nauttii pääomatulojen verovapaudesta kymmenien miljoonien eurojen arvosta ja ammattiliittojen miljardiomaisuus paisuu edelleen. Tämä ei tee hyvää suomen kilpailukyvylle.

      Katsopa seuraavasta linkistä liittojen omistajuudet ja omaisuusmassat, tämä pistää miettimään……
      https://yle.fi/uutiset/3-9691412

      • eivoikäsittää

        Oikein. Lisäksi päiväkotien lapset eivät saa ruokaa, ihmiset eivät pääse leikkaukseen, elökeläiset eivät pääse uimahalliin. Asia ei edes koske JHL:ää, Tehyä eikä Teollisuusliittoa. mc-toimintaa. Terrorisointia. Mitä mieltä näiden liittojen jäsenet ovat. Ay-pomot ainakin itse julistavat televisiossa, että kukaan ei halua lakkoilla...

        Pykäläkorjaukset:
        ...
        4) poliittiset lakot on kriminalisoitava, työrauhavelvoitteen aikana on työrauha, lakko on lakko nimestä huolimatta
        ...
        5) ay-toimitsijoiden työpaikkakiusaaminen on työsuojelurikos, se on loputtava, metoo, lakkovahdit edustavat tällaista kiusaamista, koska työt eivät ole lakossa ja jokaisella on oikeus työhön
        ...
        9) ay-liikkeen lakkojen aiheuttamisista haitoista kolmansille osapuolille on säädettävä selkeästi erikseen, miten korvausvelvollisuus toimeenpannaan, esim, jo olemassa olevan ryhmäkanteen avulla.


      • neljäs-nainen
        eivoikäsittää kirjoitti:

        Oikein. Lisäksi päiväkotien lapset eivät saa ruokaa, ihmiset eivät pääse leikkaukseen, elökeläiset eivät pääse uimahalliin. Asia ei edes koske JHL:ää, Tehyä eikä Teollisuusliittoa. mc-toimintaa. Terrorisointia. Mitä mieltä näiden liittojen jäsenet ovat. Ay-pomot ainakin itse julistavat televisiossa, että kukaan ei halua lakkoilla...

        Pykäläkorjaukset:
        ...
        4) poliittiset lakot on kriminalisoitava, työrauhavelvoitteen aikana on työrauha, lakko on lakko nimestä huolimatta
        ...
        5) ay-toimitsijoiden työpaikkakiusaaminen on työsuojelurikos, se on loputtava, metoo, lakkovahdit edustavat tällaista kiusaamista, koska työt eivät ole lakossa ja jokaisella on oikeus työhön
        ...
        9) ay-liikkeen lakkojen aiheuttamisista haitoista kolmansille osapuolille on säädettävä selkeästi erikseen, miten korvausvelvollisuus toimeenpannaan, esim, jo olemassa olevan ryhmäkanteen avulla.

        Hallituksen taxi uudistus pitää huolen, että ihmiset eivät pääse hoitoon, on "huijari taxeja" kuuluvatko nämä niihin yrittäjiin joiden pitää saada irtisanoa duunarinsa vai miten se oli? Mitä tehdään sellaiselle työnantajalle joka vaatii, että hoidat 10 vanhusta 4 osittain avustettavaa, 1 täysin halvaantunut, heidät pitää tuoda aamiaiselle, tarjoilla aamiainen, jakaa lääkkeet, viedä asukkaat huoneisiinsa, siivota ruokasali, kattaa lounas, kirjata aamun tapahtumat, tehdä mahdollise hoidot, tilata taxit hoitoon menijöille, pestä pyykki, hakea asukkaat syömään, tarjoilla lounas jne,,,siinä on kuule JHL Superin ja Tehyn porukan olla lakossa loppuvuosi!


      • toinen-akka
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Hallituksen taxi uudistus pitää huolen, että ihmiset eivät pääse hoitoon, on "huijari taxeja" kuuluvatko nämä niihin yrittäjiin joiden pitää saada irtisanoa duunarinsa vai miten se oli? Mitä tehdään sellaiselle työnantajalle joka vaatii, että hoidat 10 vanhusta 4 osittain avustettavaa, 1 täysin halvaantunut, heidät pitää tuoda aamiaiselle, tarjoilla aamiainen, jakaa lääkkeet, viedä asukkaat huoneisiinsa, siivota ruokasali, kattaa lounas, kirjata aamun tapahtumat, tehdä mahdollise hoidot, tilata taxit hoitoon menijöille, pestä pyykki, hakea asukkaat syömään, tarjoilla lounas jne,,,siinä on kuule JHL Superin ja Tehyn porukan olla lakossa loppuvuosi!

        Lakkohan se on Ay-liikkeen ainoa päämäärä. Onkohan tuo lakkoilu nyt ihan paras vasureiden vaalikampanjaväline? Toivotaan että se kääntyy heille rökäletappioksi!!!!!!!!!!


      • neljäs-nainen
        toinen-akka kirjoitti:

        Lakkohan se on Ay-liikkeen ainoa päämäärä. Onkohan tuo lakkoilu nyt ihan paras vasureiden vaalikampanjaväline? Toivotaan että se kääntyy heille rökäletappioksi!!!!!!!!!!

        Lakko ei ole mikään päämäärä vaan keino sen päämäärän saavuttamiseksi! Vähän eri asioita.
        Sipilä tätä "vaalikampanjaa" haluaa käydä, ay - liike haluua pitää duunarien puolta.
        Rökäleet nähdään vaalien jälkeen ja toivottavasti saadaan toimiva enemmistö hallitus.
        Sinullakaan ei sitten ollut asioihin mitään lisättävää?


      • kiihtelysvaaralle
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Lakko ei ole mikään päämäärä vaan keino sen päämäärän saavuttamiseksi! Vähän eri asioita.
        Sipilä tätä "vaalikampanjaa" haluaa käydä, ay - liike haluua pitää duunarien puolta.
        Rökäleet nähdään vaalien jälkeen ja toivottavasti saadaan toimiva enemmistö hallitus.
        Sinullakaan ei sitten ollut asioihin mitään lisättävää?

        Miksi sinä syytät minua rähinöitsijäksi? Kyllä minulla on oikeus lukea mitä professori Viren on kirjoittanut.


      • neljäs-nainen
        kiihtelysvaaralle kirjoitti:

        Miksi sinä syytät minua rähinöitsijäksi? Kyllä minulla on oikeus lukea mitä professori Viren on kirjoittanut.

        Siltäkö tuntuu, vaikka en ole syyttänyt sinua mistään tai edes halunnut rajoittaa oikeuksiasi mitenkään.


      • kiihtelysvaaralle
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Siltäkö tuntuu, vaikka en ole syyttänyt sinua mistään tai edes halunnut rajoittaa oikeuksiasi mitenkään.

        Joo, siltä tuntui viime lauantaina. Mutta tunne on häipynyt. Nyt kukaan ei kiukuttele minulle että Matti Virenin tekstejä en saisi lukea. Tuskin se sinusta johtuu.


      • jokainenmaksaaomansa

        Valtio tukee joka vuosi maanviljelijöitä neljällä miljardilla eurolla, kun antaa maataloustukea kannattamattomille tiloille.


      • 12345654321

        Pidä maaseutu asuttuna. Se on turvallisuuspoliittisesti tärkeää.


    • syytä.sipilää

      Ei tätä voi sanoa edes keskusteluksi, aloittajan viesti on todellä törkeää asioiden vääristelyä, manipulointia sekä oman mielipiteen runnomista toisten kurkusta alas.

      Suomessa ei edes lakkoilla kovin paljon verrattuna eräisiin muihin maihin. Se on totuus ja fakta!

      Kai Suomen on tarkoitus olla vapaa sivistynyt länsimainen yhteiskunta? Siihen kuuluu lakko-oikeus, myös poliittinen lakko.

      Kyllä nyt yrittäjät syyttävät väärää puuta kun lakot vie muka heidät konkurssin partaalle vaikka nylkevät satumaisia voittoja itselleen niin asiakkailta kuin työntekijöiden selkänahasta.

      Työtaistelut ovat YKSIN sipilän hallituksen aikaansaannosta, syytä sipilää! Sipilä on lähtenyt tälle pakkolakien jne. öykkärilinjalle ja saa siitä nyt maksaa.

      Jatkuville työntekijöiden aseman heikentämiselle on tultava loppu! Kun puhe ei auttanut niin oli ryhdyttävä tekoihin ja sitä nämä lakot ovat!

      Työnteko ei ole mikään leikin asia, työtapaturmissa kuolee ja vammautuu ihmisiä, tulee työperäisiä sairauksia ja vammoja, työ vie elämästä aivan liian suuren osuuden ja kaikki se ihan liian vähän rahan takia!

      • 12345654321

        Syytä itseäsi! Kumpi meistä on huutaja?


      • 12345654321

        Yrittäjien "satumaiset voitot"^, kuka sellaiseen edes uskoo?
        "Työtaistelut on YKSIN sipilän hallituksen aikaansaannosta"^
        Kumpi meistä on huutaja?


    • VeijoKk

      Kummallista uhriutumista. Työntekijöiden asemaa muka heikennetään.
      Miettikääpä hetki.

      Pienyrittäjä ei pääse nykyään edes keskustelemaan.
      Ek ja ay sopivat keskenään mitä pienyrittäjän pitää tehdä tai olla tekemättä.

      Tuo on mitä järkyttävin ihmisoikeusasia suomalaisessa työelämässä.

      Kaiken lisäksi tuo on työntekijän etuja vastaan. Jos haluttaisiin paikallisesti sopia joustoista niin, että työajat sopisivat paremmin julkisen liikenteen aikatauluihin, se ei käy, koska ay-mafia estää sen yleissopimuksella.
      Järjestäytymätönaa sopia ilman ay-paskiaisten lupaa edes tuollaista.

      Tuo on tosi juttu.

      • neljäs-nainen

        Nyt olet keskustelemassa! EK on työnantajien etujärjestö, ammattiliitot työntekijöiden etujärjestöjä. Mikä teitä ihmisoikeuksien "uhreja" estää järjestäytymästä, olemasta 1 neuvotteluosapuoli työmarkkinoilla? Kukaan ei voi sitä puolestanne tehdä eikä pidä tehdä.
        Työnantaja ja työntekijä voivat sopia paikallisesti työajoista nykyisen lain mukaan kunhan lakeja noudatetaan, ay - liikke ei ole estämässä sitä siihen tarvitaan vain mielikuvitusta estämisestä.
        Tuo kuinka ay-jäsenet ovat aypaskiaisia kertoo asenteestasi paljon ja se yksin on helkatin hyvä syy lakkoilla.


      • kiihtelysvaaralle
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Nyt olet keskustelemassa! EK on työnantajien etujärjestö, ammattiliitot työntekijöiden etujärjestöjä. Mikä teitä ihmisoikeuksien "uhreja" estää järjestäytymästä, olemasta 1 neuvotteluosapuoli työmarkkinoilla? Kukaan ei voi sitä puolestanne tehdä eikä pidä tehdä.
        Työnantaja ja työntekijä voivat sopia paikallisesti työajoista nykyisen lain mukaan kunhan lakeja noudatetaan, ay - liikke ei ole estämässä sitä siihen tarvitaan vain mielikuvitusta estämisestä.
        Tuo kuinka ay-jäsenet ovat aypaskiaisia kertoo asenteestasi paljon ja se yksin on helkatin hyvä syy lakkoilla.

        Mutta syytä.sipilää klo 9.06 oli ja on niin haastava kommentti että huutajat peittävät keskusteluyrityksetkin. Vaikka sinua en väitä huutajaksi. Mutta erehdynkö sinunkin suhteen?


      • clomm

        Sinä puhut paskaa, tämä on totta:
        "Jos työnantaja noudattaa työehtosopimusta yleissitovuuden perusteella (järjestäytymätön työnantaja), se voi tehdä työehtosopimuksen mahdollistaman paikallisen sopimuksen säännöllisestä työajasta. Tällöin tulee noudattaa yleissitovan työehtosopimuksen määräyksiä paikallisesta sopimisesta muilta osin, mutta paikallisen sopimuksen hyväksyttämiseen liittyviä määräyksiä ei tarvitse noudattaa."


      • kiihtelysvaaralle
        clomm kirjoitti:

        Sinä puhut paskaa, tämä on totta:
        "Jos työnantaja noudattaa työehtosopimusta yleissitovuuden perusteella (järjestäytymätön työnantaja), se voi tehdä työehtosopimuksen mahdollistaman paikallisen sopimuksen säännöllisestä työajasta. Tällöin tulee noudattaa yleissitovan työehtosopimuksen määräyksiä paikallisesta sopimisesta muilta osin, mutta paikallisen sopimuksen hyväksyttämiseen liittyviä määräyksiä ei tarvitse noudattaa."

        clomm ei varmaan ikinä ole kuullut minun puhuvan joten paskanpuhujaksi arvioiminen on ylilyönti.
        Luin uudelleen eilen klo 18. 10 kirjoitetun kommentin "lakkoilulle. Stop" ja allekirjoitan tänään lähes kaiken mitä hän eilen KIRJOITTI.


      • entinendemari
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Nyt olet keskustelemassa! EK on työnantajien etujärjestö, ammattiliitot työntekijöiden etujärjestöjä. Mikä teitä ihmisoikeuksien "uhreja" estää järjestäytymästä, olemasta 1 neuvotteluosapuoli työmarkkinoilla? Kukaan ei voi sitä puolestanne tehdä eikä pidä tehdä.
        Työnantaja ja työntekijä voivat sopia paikallisesti työajoista nykyisen lain mukaan kunhan lakeja noudatetaan, ay - liikke ei ole estämässä sitä siihen tarvitaan vain mielikuvitusta estämisestä.
        Tuo kuinka ay-jäsenet ovat aypaskiaisia kertoo asenteestasi paljon ja se yksin on helkatin hyvä syy lakkoilla.

        Meillän toteutetaan toisen tekemiä sopimuksia jopa ay on päällepäsmärinä vaikka toinen osapuoli ei ole mitään sopinut ja eikä siitä ole lakiakaan että voitaisiin syyttää lain rikkomisesta.


      • neljäs-nainen
        entinendemari kirjoitti:

        Meillän toteutetaan toisen tekemiä sopimuksia jopa ay on päällepäsmärinä vaikka toinen osapuoli ei ole mitään sopinut ja eikä siitä ole lakiakaan että voitaisiin syyttää lain rikkomisesta.

        No mikä estää olemasta sopija osapuoli? Onko omasta tekemisestä kiinni? Vähimmäisehdot joista ammattiliitot sopivat koskevat kaikkia, kaikki ovat samalla viivalla niiden suhteen, vai pitäisikö työnantajat pisteyttää sen mukaan mikä yhtiömuoto, minkä kokoinen yritys on?


      • Kaikillesamalaki
        neljäs-nainen kirjoitti:

        No mikä estää olemasta sopija osapuoli? Onko omasta tekemisestä kiinni? Vähimmäisehdot joista ammattiliitot sopivat koskevat kaikkia, kaikki ovat samalla viivalla niiden suhteen, vai pitäisikö työnantajat pisteyttää sen mukaan mikä yhtiömuoto, minkä kokoinen yritys on?

        Sekin pitäisi ottaa huomioon, onko yrittäjä järjestäytynyt vai ei.


    • Mietivähä

      Ovatko tänne postaavat itse ollenkaan töissä?
      Tämä on aivan turha lakialoite, meillä on jo käytännössä kahdet työmarkkinat. Vakituiset ja vuokratyöntekijät jälkimmäisen irtisanomis aika on sekunti. Jos oallinaama yrittäjä ei tätä tiedä niin menköön konkurssiin. Lakiehdotus olisi jo mennyt läpi jos se olisi koskenut kaikkia työntekijöitä.

      • rankkaakin

        ''Kelan hommissa'' suurinosa lässyttäjistä;)


    • yritys.ei.ole.ihminen

      Yrityksellä ei voi olla ihmisoikeuksia. Vain ihmisillä on.

    • saksdponsylttytehdas

      Yrittäjät eivät ole aloittaneet työtaistelutoimia. Hallitus ei ole aloittanut työtaistelutoimia. Liitot ovat päättäneet työtaistelutoimista syystä tai toisesta vaikka työrauhavelvollisuus on voimassa.

      Koulukiusaaja ja kiusattu ovat selvä tunnistaa. Työrauhakiusaaja on helppo tunnistaa sekin, se on lakkoihin loitsiva ja lakkoilija.

      Ei tässä ole epäselvyyttä kenen puolella minä ja suurin osa kansasta on, kuten pitääkin. Kiusaajan pitää vaihtaa koulua, ei kiusatun. Työrauharikkurit ovat työmarkkinoiden kiusaajia. Niitä ei kukaan kunnioita. Niiden pitää vaihtaa toiseen moodiin.

      • totuus.on.tämä

        Työntekijöiden aseman jatkuva heikennys EI KÄY!
        Lakko on täysin aiheellinen ja lakkojen on jatkuttava jos heikennyksiä runnotaan läpi tällä tavalla pakolla kuin jossain diktatuurissa. Se ei kertakaikkiaan ole hyväksyttävää.

        Suomessa ei edes lakkoilla niin paljon kuin eräissä muissa maissa. Varmasti enempien lakkojen maissa ei nouse tällainen parku yritysten ja valtion puolelta lakoista kuin suomessa.
        Suomalaisen työntekijän asema ei ole muutenkaan häävi verrattuna muiden maiden työntekijöihin, alkaen palkan ostovoimasta ja päätyen irtisanomissuojaan. Suomessa on jo nyt irtisanominen euroopan helpoimmasta päästä, sitä ei ole mitään asiallista syytä enää heikentää!
        Jos ei yritykset näillä eväillä pärjää niin vika ei ole työntekijän!!


      • toinen-akka
        totuus.on.tämä kirjoitti:

        Työntekijöiden aseman jatkuva heikennys EI KÄY!
        Lakko on täysin aiheellinen ja lakkojen on jatkuttava jos heikennyksiä runnotaan läpi tällä tavalla pakolla kuin jossain diktatuurissa. Se ei kertakaikkiaan ole hyväksyttävää.

        Suomessa ei edes lakkoilla niin paljon kuin eräissä muissa maissa. Varmasti enempien lakkojen maissa ei nouse tällainen parku yritysten ja valtion puolelta lakoista kuin suomessa.
        Suomalaisen työntekijän asema ei ole muutenkaan häävi verrattuna muiden maiden työntekijöihin, alkaen palkan ostovoimasta ja päätyen irtisanomissuojaan. Suomessa on jo nyt irtisanominen euroopan helpoimmasta päästä, sitä ei ole mitään asiallista syytä enää heikentää!
        Jos ei yritykset näillä eväillä pärjää niin vika ei ole työntekijän!!

        Ay-liike masinoi noita lakkoja siihen saakka kunnes viimeinenkin työpaikka on saatu siirretyksi pois Suomesta.


      • dont.lie.to.me
        toinen-akka kirjoitti:

        Ay-liike masinoi noita lakkoja siihen saakka kunnes viimeinenkin työpaikka on saatu siirretyksi pois Suomesta.

        Älä valehtele, akka!


      • Sininen.hammas
        dont.lie.to.me kirjoitti:

        Älä valehtele, akka!

        Älä komentele. Liioittelu ei ole suoranaisesti valehtelua. Liioittelu ja provosointi on nettitaistelijoiden työvälineitä


      • toinen-akka
        Sininen.hammas kirjoitti:

        Älä komentele. Liioittelu ei ole suoranaisesti valehtelua. Liioittelu ja provosointi on nettitaistelijoiden työvälineitä

        En muuten valehdellut enkä myöskään liioitellut tippaakaan. Ay-liikkeen tavoitteena on todellakin ajaa työpaikat pois Suomesta.


    • surullinenSuomi

      Siinä mielessä linja on oikea ettei kaikkea hallituksen päättämää heikennystä tarvitse eikä pidä hyväksyä. Sitä en sitten tiedä miksi irtisanomista halutaa heikentää lisää kun Suomessa on helppoa jo pidemmän ajan ollut irtisanoa työntekijä. Eräs törkeimpiä laittomia irtisanomisa mikä itselle tullut vastaan oli tilanne jossa perinnöllistä sairautta sairastava henkilö. Kenen kaikki sairauspoissaolot olivat luvallisia, joutui toisinaan olemaan poissa pidempää toisinaan vähemmän ajan. Irtisanottiin sillä perusteella että, työpaikka arvioi siis yksipuoleisesti työpaikka arvioi ettei muka selviäisi töistään vaikka teki työnsä moitteetta. Jostain syystä liitto ei halunut viedä asiaa oikeuteen vaikka faktat oli tiedossa. Sairaudelle kukaan ei voi mitään etenkin jos on perinnöllinen eikä mitkään tekeminen tai tekemättä jättäminen vaikuta. Tietysti ois ollut mahdollisuus lähteä itse käymään oikeutta mutta tietäähän sen kun iso organisaatio tai keskisuuri yritys vastaan yksittäinen ihminen miten se asia helposti menee.

      Kuitenkin kyseinen henkilö on diagnosoidusti tuosta masentunut ja sanoo, että jos hän ois joutunut vastoin faktoja maksuhenkilöksi virheellisen oikeuden päätöksen takia. Jos siis olis lähtenyt itse viemään oikeuteen ilman liittoa. Ja olis joutunut maksamaan vastapuolen kulut niin hänelle itsari olis ollut ainoa ratkaisu sillä pennin latia ei tuolle väärin toimineelle yritykselle olisi suostunut maksamaan oli päätös minkä oikeuden tahansa.

      Vaikuttaa siltä ettei yhteiskunnalla eikä yrityksillä ole mitään vastuuta mihin epätoivoisiin tilanteisiin ne ajaa ihmisiä irtisanomistilanteissa. "Ei se haeppa nyt vaan uutta paikkaa" sanominen toimi kaikille
      helposti tossa käy niin ettei enää kykene hakemaan uutta kun tyyli yhteiskunnassa muutenkin koventunut jos terveenä alotat ja vähitellen sairastut joko työstä tai muuten niin susta tulee tarpeeton ja aletaan pohtimaan saisko jollain perusteella irtisanottua. Psykologisesti asiaa kun itse ainakin pohdin näen että, irtisanominen on paljon enemmän kuin yhden työsuhteen tai viran loppuminen sillä voi olla pitkällisiä pysyviä vaikutuksia. Toiset syrjäytyy ja jää täysin heitteille kukaan ei ota vastuuta.

      On hyvä, että ammattiliitot toimii asioiden eteen mutta irtisanominen on jo aiemminkin ollut helppoa joten pitäisi parantaa irtisanomissuojaa ei heikentää. Niitä tehdään liikaa läpihuutojuttuna työntekijän kuulemiskeskustelut voidaan ajaa läpi muodollisuuksina päätös kuitenkin jo tehty käytännössä ei pysty vaikuttamaan mitenkään.

      Jos rauhan aikana ihmisiä kohdellaan näin ja joskus tulis sota, täytyy vakavasti harkita onko tämä maa puolustamisen arvoinen ei oikein siltä tunnu miten suomi kohtelee kansalaisiaan.

      • klsdkjfksljkd

        Täysin samaa mieltä ja jos sodassa annettaisiin ase käteen, saattaisin ampua ns. omalta puolelta eräitä tyyppejä ihan ensimmäiseksi...


      • on-niin-älyvapaata

        Tässä keskustelussa on unohtunut tyystin; kaikista työpaikan saaneista/työttömistä ei ole työn tekijäksi, vaikka olisi koulutuksenkin siihen hankkinuti!!
        Palkka kyllä kelpaa, mutta työnteko ei, minkä joutuu tekemään muut työtoverit tai itse työnantaja.
        Ollaan jatkuvasti parin päivän " sairas"lomalla. tullaan ja lähdetään töistä kuinka sattuu. työajalla hoidetaan omia "asioita" netissä.
        Tai "tää ei vaan oo mun juttu" ja roikutaan töissä, pilataan ilmapiiriä...kaikki tietty p*an, riistäjä työnantajan syytä.
        Potkujen saantikin on työnantajan syytä tai kateellisen työtoverin, joka nuolee työnantajaa.
        Työttömänä olo onkin sitten hallituksen syytä ja se ettei työttömyyskorvaus ole riittävä kivaan elämään.
        Työpaikkojen tulisi olla kiva, kiva, lastentarhan, koulupaikan jatkeita..ja rahaa, rahaa pitää vain saada, kun sitä joillakin muilla on..rikkailla,...niin ja heidän kun ei ole tarvinnut tehdä sen eteen mitään :))) joten heidän kuuluisi jakaa sen.
        Näitä tyhjiä kattiloita Ayt nyt huudattaa, poliittisella lakolla ja luo vastakkain asettelua.
        Käy yhteiskunnan heikompien ja turvattominpien kimppuun, rikkoo yhteiskunta rauhaa, luo epävarmuutta ja vihaa.


      • kaikkimaksaaomansa

        Työpaikoilla on paljon työnantajaa ja työnjohtoa mielisteleviä ihmisiä, joiden työpanos ei vastaa heille maksettua palkkaa edes 30-prosenttisesti.


      • totuus.on.tämä
        on-niin-älyvapaata kirjoitti:

        Tässä keskustelussa on unohtunut tyystin; kaikista työpaikan saaneista/työttömistä ei ole työn tekijäksi, vaikka olisi koulutuksenkin siihen hankkinuti!!
        Palkka kyllä kelpaa, mutta työnteko ei, minkä joutuu tekemään muut työtoverit tai itse työnantaja.
        Ollaan jatkuvasti parin päivän " sairas"lomalla. tullaan ja lähdetään töistä kuinka sattuu. työajalla hoidetaan omia "asioita" netissä.
        Tai "tää ei vaan oo mun juttu" ja roikutaan töissä, pilataan ilmapiiriä...kaikki tietty p*an, riistäjä työnantajan syytä.
        Potkujen saantikin on työnantajan syytä tai kateellisen työtoverin, joka nuolee työnantajaa.
        Työttömänä olo onkin sitten hallituksen syytä ja se ettei työttömyyskorvaus ole riittävä kivaan elämään.
        Työpaikkojen tulisi olla kiva, kiva, lastentarhan, koulupaikan jatkeita..ja rahaa, rahaa pitää vain saada, kun sitä joillakin muilla on..rikkailla,...niin ja heidän kun ei ole tarvinnut tehdä sen eteen mitään :))) joten heidän kuuluisi jakaa sen.
        Näitä tyhjiä kattiloita Ayt nyt huudattaa, poliittisella lakolla ja luo vastakkain asettelua.
        Käy yhteiskunnan heikompien ja turvattominpien kimppuun, rikkoo yhteiskunta rauhaa, luo epävarmuutta ja vihaa.

        Kyllä se on tosiasia että monikin tämän päivän varakas ihminen on vain sattunut syntymään rikkaaseen perheeseen. Ei ole tarvinnut rahan eteen töitä tehdä kun lapsilisätkin pistetään kasvamaan korkoa eikä niitä tarvita varsinaiseen tarkoitukseensa kuten köyhissä perheissä.
        Lisäksi omaisuutta siirrellään perintöveroja vältelläkseen koko lapsuuden ja nuoruuden ajan jälkikasvun nimiin jolloin varallisuus kasvaa todellakin ilman minkäänlaista työntekoa.
        Mutta odota, ei tässä vielä kaikki.
        Sitten kun jälkikasvu on täysi-ikäinen, hänet nimitetään vanhempien yrityken johtoon jolloin hän pääsee ruoskimaan näinä aikoina nähdyillä keinoilla työntekijöitä "laiskoiksi" jos eivät tee ilmaiseksi 24/7/365 töitä. Kuvittelevat sitten itse olevansa suunnilleen jumalaakin tärkeämmässä asemassa kun ovat onnistuneet hankkimaan miljoonaomaisuuden mukamas "töitä" tekemällä vaikka saivat kaiken lahjaksi ja perinnöksi tekemättä oikeasti mitään varallisuutensa eteen.
        Kyllä sitten vedätetään köyhiä että tehkää kovasti töitä niin vaurastutte mutta ei se niin mene kun palkat on poljettu suohon, työtä tekemällä ei rikastu tässä maassa, ei sillä oikein enää tule edes toimeen joten miksi raataa tyhjän takia?


    • Muualla.olisi.rähinät

      Sipilän hallitus tuhoaa Suomen. Aho/Viinanen hallitus oli samoilla asioilla, ei onnistunut ihan miten halusivat mutta sai kuiten ruumita aikaiseksi. Aho/Viinanen tuhosi monta yritystä ja kotitaloutta. Nyt olen eläkeläinen mutta olen ollut mukana Aho/Viinanen tuhoja parsimassa kuten suurin osa suomalaisista. Nyt Sipilä/Orpo tehnyt jos samanlaista tai jopa pahempa tuhoa, sille on laitettava stoppi. Ei enää mitään hyväksyntää yhdellekkään heidän toimelle.

      Historiaa kun muistelee niin ei vaikea arvata ketkä taas vaalien jälkeen alkaa nostamaan Suomea tilaan johon parin vuosikymmenen päästä iskee joku navettaryssä joukkoineen ottamaan omilleen miljardeja. Nyt tilanne on taas se että Sipilän toimien jälkeen monessa lapsiperheessä nähdään jopa nälkää kuten uutisoitu.

      • kiihtelysvaaralle

        Lähihistoria minulla vähän unohduksissa. Oliko Aho/Viinanen hallitus siihen aikaan kun Mauno Koivisto, presidenttinä, antoi suuria valtuuksia pankeille?


      • HistoriaToistuu

        Aho/Viinanen hallitus maksatti veronmaksajilla pankkien pelastuksen, mikä jotenkin menee vielä järkeen. Mutta sama hallitus antoi vielä pankeille mahdollisuuden ottaa tappionsa tuplana yrityksiltä ja kotitalouksilta ottamalla itselleen heidän omaisuutensa joka johti yritysten konkursseihin ja yksittäisten ihmisten henkilökohtaisiin konkursseihin. Kaikesta noista hallituksen toimista moni päätti päivänsä. Samoin tuo hallitus (ei siis Koivisto) yritti ja osin onnistui kaikkea muuta samaa normaaleja tavallisia kansalaisia kohtaa mitä tämäkin hallitus. Oli paljon lakkoja ja lakon uhkia. Viinanen itse joskus myöhemmin tunnusti että tarkoitus oli laittaa ay-liikkeet ja palkansaajat orjiksi, mikä tietysti aina puhtaan porvarihallituksen tavoitekin on kuten tiedetään, ja nyt taas kerran hyvin todettu.


    • Ruotsissa 10 vuotta asuneena, tiedän että asioita ei missään sivistysmaassa enää hoideta niin kuin Juha sipilän hallitus on viimeaikoina hoitanut. Turhaa provosoida niitä ihmisiä jotka tyytyvät vähään ja tekevät pienellä palkalla kovaa työtä. Ilman ammattiliittoja ei pienellä ihmisellä olisi mitään turvaa.

    • LisääAYdemokratiaa

      AY-liike teki rauhan, jonka SY-Mafia oli pilata. Kiitos AY-liike, olet rauhantekijä ja aito sillanrakentaja tässä sanelun, fasismin, epädemokratian ja oikeistoterrorin ajassa!

      • 12345654321

        No, alkavalla viikolla saamme nähdä kuka on aito sillanrakentaja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe