Suunto 3 ja ihottuma?

Pertti333

Huomasin viikon käytön jälkeen käden syrjässä 2 cm leveän, punoittavan, kutiavan ja vähän kohoilevan, selkeärajaisen ihottuma-alueen. Onko muilla tullut iho ongelmia Suunto 3 fitnessin käytöstä?

28

1641

  Vastaukset

  • Miten saan sitten päivän askeltavoitteen täyteen?

   • Vispaamalla kermaa


  • Eikö kermaa vispaamalla tule ihottumaa?

   • Miksi tulisi. Kello käessäkö vispilöit jone


  • Täälä sama juttu, en pysty pitämään kelloa 24/7 päällä, koska aiheuttaa tuon saman ongelman ranteen reunaan. Jotkut sanoo että kello on liian tiukalla niin siittä johtuu, mutta mä uskon että toisten ihot ei kestä tuota silikonia kun ei pääse iho sielä alla normaalisti hengittämään ja elämään. Eli auttaa josset pidä esim öisin sitä ollenkaan kädessä ja vähennä vielä jos siltikin vaan tahtoo iho rasittua..

  • Sama ongelma täälläkin, nimenomaan ranteen ulkosyrjälle ilmestyy ihottumaläikkä. Mulla on atooppinen iho joten en ole kovin yllättynyt. Jännä vaan että samaan kohtaan ilmaantuu muillakin. Unen seurannan vuoksi olisi kiva pystyä pitämään yölläkin kelloa, täytyy varmaan vaihtaa hetkeksi toiseen käteen kello.

  • Sama täällä, tulin lueskelemaan onko muilla samaa. Käden ulkosyrjälle tullut ihottuma alue. Täytynee siis vähän rajoittaa kellon käyttöä!

  • Olihan niitä kohtalotovereita! Pidin parin kuukauden tauon kellosta. Ihottumaläikällä kesti yli kuukauden lähteä. Nyt uusi yritys. Harmi tosiaan jos kelloa ei voi pitää yöllä, kun mielelläni seuraisin unta.

  • Täällä taas itse pidän ranteen sisäpuolella kelloa ja ihottumaläikkä tuli tarkalleen tuon sykkeenseurannan ledien kohdalle. Tiedä sitten mistä johtunee. Itsellä voi paljolti vaikuttaa metallityöt ja kertyvä paska vaikka melkein 2 kertaa päivässä vähintään huuhtelen kellon ja ihon.

  • Samantyyppiset oireet tuli puolen vuoden käytön jälkeen. Nyt vaihdoin oikeaan käteen ja en käytä kelloa enää saunassa ja suihkussa mahdollisten pesuainejäämien vuoksi. Saa nähdä, miten käy.

  • Mulla myös tuli ihottumat ranteen ulkosyrjälle. Kokeilin toiseen ranteeseen sama juttu. Olin jonkun aikaa käyttämättä ja kokeilin uudelleen nii ei mennyt kuin hetki kun iho punaisena. Iho oli kuin olis palanut ja sitten lähti nahka.

  • Mulla Polarin mittari aiheutti niin pahan ihottuman, että jouduin palauttamaan sen. Garminin ranneke oli paljon miellyttävämpi, eikä aiheuta ihottumaa. Nykyään käytän sitä vain lenkeillä, koska kerran jo oli hieman punoitusta ranteessa. Tosin taisi olla hiertymää.

  • Eilen huomasin ihottuman, noin 3cm korkea ja 4cm leveä punoittava ja koholla oleva kohta ranteen ulkosyrjässä. Silikonirannekkeeseen oli jäänyt vähän ihoa. Jätin kellon pois ranteesta, pesin ja rasvasin mutta iho näyttää yönkin jälkeen aivan palaneelta.

   Oliko Suunto kolmoseen mahdollista saada kangas- tai nahkarannekkeita? Muuten kello toiminut moitteetta ja ollut iso apu, olisi tylsää jos rannekkeen takia sitä ei voisi enää käyttää.

  • Sama juttu. Ihottuma tuli hihnan päätä pitävien lenkkien kohdalle. Punoittava ihottuma. Ei kutise. Sama toistui toisessa kädessä.

  • Sama täällä. Sama reaktio on kyllä tullut tavallisen kellon nahkaremmistäkin. Pidin taukoa kellosta ja laitoin hydrokortisonivoidetta, parani eikä ole tullt takaisin, nyt ollut jo muutaman kuukauden kello melkein 24/7. Pidän sitä aika löysällä paitsi lenkeillä kiristän että ottaa kunnolla sykkeen.

  • Samoin minulle. Rannekkeen alle tulee selkeää ihottumaa; iho ei hengitä paksun rannekkeen alla ollenkaan. Harkitsen vakavasti tämän kellon vaihtamista toiseen, aikaisemmin ei tätä ongelmaa ole esim. polarin mittareiden kanssa ollut

  • Tere. Mulla kävi nyt polar vantage v kanssa sama ongelma.. Tosin vasta 1 vuoden käytön jälkeen ilmestyi ekan kerran elämässä. Ensin vasemman ranteen ulkosyrjään 3x3cm ihottumaläikkä. Tämän jälkeen kokeilin kelloa toiseen ranteeseen ja 2 päivää niin tapahtui sama.
   Käytän itse kelloa 24/7 saunassa avantouinnissa yms, ainoa missä otan kellon pois kun käyn pesulla, kellon pesen 2-3 kertaa päivässä.
   Ihmettelen sitä suuresti kun olen käyttänyt polarin tuotteita pian 5v M430/M600 ja näistä ei ole tullut minkään laisia oireita.

   • Mulla sama homma. Yli 10vuotta ollu polarin mittarit eikä mitään. Nyt ignite kuukaudessa aiheutti kauhean ihottuman ulkosyrjälle ranteeseen..


  • Täällä kanssa sama ongelma polar igniten kanssa (valitettavasti). Ennen oli käytössä polarin a370 eikä koskaan mitään ihottumaa. Kummassakin kellossa on ollut käytössä silikoniranneke.

  • Kyllä tuli ihottumaa

  • Sama täällä.. käytin kaverin kelloa vain yön yli.eli vain n.12 tuntia.ranne ärtynyt punaiseksi.en edes ole tietääkseni millekään allerginen.mitähän myrkkyä ranneke sisältää???

  • Urheilukellin hihna-allergia on mahdollinen selitys, jos vika ei ole käyttäjästä, kuten esim. hihnan vetäminen liian kireälle, tai kemikaalijäämät käsissä hihnan alla.

  • Ihottuma tuli kellon alle. Nikkeliallergia on. Se on kovin yleinen. Mutta miten Polar Ignite mittaa sykkeen teknisesti? Voisiko kellon alle laittaa kankaan tai elmukelmua? Kosketusallergia ei silloin vaivaisi.

  • Nikkeliallergia kehittyy aika monelle, jos on nikkeliä ihoa vasten jatkuvasti. Miksi ihmeessä Polar on säästänyt tässä kohtaa? Nykyään missään kelloissa eikä markettien halpiskoruissakaan ei ole nikkeliä.

  • Lateksiallergia on kuuleman mukaan varsin yleinen, mutta ei kai sykemittarin rannekkeessa lateksia ole? Muutamia tuoteselosteita tavasin ja löytyi silikooni- sekä fluorielastomeerirannekkeita. Sitten on myös nahka- ja metallirannekkeita saatavana.

  • Kannattaa päivittäin pestä saippualla ja vedellä kello, ranneke ja ranne. Jos kellossa on irronnutta ihoa tms niin se muhii siellä alla.
   Itsellä loppui oireet kun aloim tekemään niin.

  • Joo itse huomasin kans ihottumaa ympäri rannetta, käytössä suunto 3. Kokeilen toisella rannekkeella jos siitä olisi apua. Mutta nyt hetken tauko ensin.

  • Minulle tuli Suunto Fitness 3 kellosta raju ihoreaktio nimenomaan kellorungon kohdalle. Pyöreä punainen läntti, kuin palovamma. Aion tuosta kellosta luopua, harmittaa kun muutoin olen tykännyt. Nyt pitäisi sitten miettiä millaisen urheilukellon uskaltaa seuraavaksi ostaa.... Samaa muovisekoitetta taitaa olla kaikissa, paitsi teräsrunkoisissa....

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   27
   1665
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1350
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   41
   1039