Teollisuusliitto uhkailee kolmen päivän lakoilla

onkomitäänjärkeä

Teollisuusliiton alaliittojen kolmen päivän lakot rankaisevat liittojen omia jäseniä.

Riku Aalto on usean kerran sanonut televisiossa, että hän sanoi jo keväällä, että jos tätä ja tätä tehdään, niin... Riku Aalto on kiukkuinen siitä, että ay-liikkeen veto-oikeus Suomen lainsäädäntöön ei toimi. Hallitus neuvoteli työaikalain muutosta ay-liikkeen kanssa puolitoista vuotta, mutta tuloksetta. SAK:n kanta oli, että paikallisissa neuvotteluissa pitää aina olla luottamusmies paikalla. Miten se toteutetaan n. 80.000 yrityksessä, joissa ei ole luottamusmiehiä? SAK:n vaatimus on absurdi. Sen takia hallitus vie eteenpäin paljon pienempää asiaa. Se taas kiukuttaa Riku Aaltoa.

Riku Aalto ilmoitti, että Teollisuusliitto sanoo irti kiky-sopimuksen. Irtisanominen ja lakkouhat tulivat sopivasti puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja. Jotkut väittävät asiaa SDP:n vaalikampanjaksi, jonka tarkoitus on saada Rinne pääministeriksi. Kikyn irtisanominen on tekaistu uho, koska kiky-sopimus on voimassa vain 2019 vuoden loppuun asti ilman irtisanomistakin. Teollisuusliiton ja alaliittojen kolmen päivän lakkouhat viittaavat myös kiky-sopimukseen. Kikyssä pidennettiin työaikaa juurikin kolmella päivällä. Nyt ilmeisesti kostetaan juuri tuo kolme päivää kolmen päivän lakolla.

Asia ei ole loppuun asti ajateltu. Nämä lakkopäivät eivät ole sovittuja kiky-päiviä vaan lisäpäiviä lakkoilijoille. Nyt päiviä tulee olemaan yhteensä 6 ilman palkkaa. Lakkopäiviltä ei makseta palkkaa eikä niistä kerry lomarahaa eikä eläkettä. Näin "kostotoimi" kohdistuu suoraan lakkoileviin liiton jäseniin.

Kikyn ansiosta yritysten kilpailukyky parani ja yrirykset työllistivät tutkimusten mukaan 30.000 - 40.000 ihmistä kikyn ansiosta. Kiitos liitoille.

Alle 10 hengen yritysten irtisanomisten lievä helpottaminen tuo kyselyn mukaan 20.000 uutta työpaikkaa. On oikeutettua, että kahden kolmen hengen yrityksissä epäkelpo työntekijä voidaan irtisanoa huomautuksen ja varoistuksen jälkeen, ellei henkilö paranna tapojaan. Pienissä yrityksissä epäkelvon työntekijän siirtäminen toisiin tehtäviin on hankalaa, kun niitä ei ole. Tästä on kysymys.

34

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VastausLöytyyVasemmalta

      Onhan tuosta parin päivän lakosta jotakin hyvääkin, saa parin päivän tauon "hektiseen" työntekoon.

      Rahalliset menetykset ovat pienempiä kuin palkattomia vapaita pitämällä, kolmen työpäivän lakon taloudelliset menetykset ovat reilusti alle satasen. Sitä ei tässä 50.000euron vuosipalkassa edes huomaa.

      • LiianHyvältäKuulostava

        Maksaako teollisuusliitto oikeasti noin hyvää lakkoavustusta ?


    • saumahaukkavt

      Voi että on kauheaa. Muistan ajan kun olin telakalla töissä, kun yhtenä vuotena tuli peräti 2 tiliä missä oli täydet työ tunnit. Eikä se paljon surettanut kun etuja piti valvoa ja puolustaa

      • aypaskaasataa

        Mites yritykselle kävi?


    • rreeiinnii

      Jouduin olemaan vastoin tahtoani vuoden -77 keväällä siinä Reinin lakossa 5 viikkoa. Ei ollut minun juttuni, menetetty palkka huomioiden se, mitä lakolla saavutettiin, niin tuota menetystä ei varmasti takaisin saatu. Myöhemmin erosin kokonaan ay-liikkeestä.

      • samaonkaikuaskelten

        Et ymmärtänyt lakon tarkoitusta 1977 etkä ymmärrä 2018. Mikään ei ole muuttunut.


      • valtajavastuu

        Lakon ajalta ei kerry palkkaa, eläkettä ja lomarahaa. Lakkolaisen tilipussi on aina vajaa. Vain työntantaja palkkaa, jos haluaa ja siihen maahan mihin haluaa. Toivottavasti Suomeen.


      • LakkoilijatKortistoon
        samaonkaikuaskelten kirjoitti:

        Et ymmärtänyt lakon tarkoitusta 1977 etkä ymmärrä 2018. Mikään ei ole muuttunut.

        Onko lakon tarkoitus oman tyhmyyden julkituominen?


    • Lakossaollut

      Metallin lakko 7 viikoa 1971 toi lomarahan jota nyt leikataan, kyllä se kannatti.

      • totuusesiin

        Lomarahan leikkauksesta päätti kuntapuolella liitot, JHL jne. Se on totuus. Kiky-kokonaisuus sisälsi 24 tunnin työajan lisäyksen (3 työpäivää), josta JHL päätti ottaa osan lomarahasta.
        Kiky oli onnistunut, se muutti työnantajien asenteita tulevaan uskovaksi ja he työllistivät kikyn perusteella 30.000 - 40.000 ihmistä. Nyt valmisteilla olevan pienien yrittäjien irisanomista helpottavan lain arvellaan kyselyjen perusteella työllistävän 6% kohderyhmän yrityksissä eli 20.000 ihmistä. Onko se hunoa asia?


      • työntarjoaja

        Koko termi "lomaraha" pistää huvittamaan. Maksetaan lomailusta. Kas kun ei makseta siitä, että pyyhkii persettään tai kaivaa tikulla hampaidenväliä!

        RAHAA VAIN TYÖSTÄ EIKÄ MISTÄÄN MUUSTA!!!


    • turvaatyötätekeville

      Se on noita heikennyksiä tämä hallitus kaavaillut pitkin aikaa mm. määräaikaisten tekeminen peruteetta

      https://lehti.tek.fi/tyoelama/akava-hallituksen-suunnitelmat-maaraaikaisista-tyosuhteista-heikentavat-nuorten-naisten

      työttömyysturva on kokenut heikennyksen ja eläkeikä nousun ,ikätyöntekijöiden asema on huomattavasti heikentynyt ja eläkkeellepääsyn sijata potentiaalisesti iskee toimeentulovaikeudet ennen eläköitymistä

      https://www.iltalehti.fi/tyoelama/201809152201196411_tb.shtml

      Kyllä ammattiliitot ovat nyt tehneet oikein herätessään pitämään kiiinni työntekijän asemasta . Samoin niiden tulisi havahtua turvaamaan työntekijän asema laajemmin työttömyyden aikana ,valtiollisen tahon asetuttua niiden neuvottelukumppaniksi.

      Pätkiintyneiden työsuhteiden aikakautena ,hallituksen jo vaadittua heikennystä työtömyysturvan ansiosidonnaiseen ja ajettua sen läpi tulisi ammattiliittojen nyt vaatia hallitukselta työmarkkinatuen koroittamista riittävälle tulotasolle työttömien toimeentulon tutrvaamiseksi,sillä se on työttömien viimesijainen turva työmarkkinatuen katkettua. Näin tulisi jo tehdä siitäkin lähtökohdasta että perustuslailliset oikeudet toteutuisivat ja tuo kansalaisoikeus riittävään toimeentuloon tulisi turvatuksi.Käytänössä tuo tarkoitaa vähintäänkin työmarkkinatuen tupalaamista kansalaisten toimeentulon turvaamisen painopisteen siirryttyä enenevässä määrin valtiolliseksi.Nyt pitäisi sitten kantaa päätöksien seuraamukset ja vastuu kansalaisten toimeentulon turvasta.

      http://www.eapn.fi/euroopan-sosiaalisten-oikeuksien-komitea-totesi-toistamiseen-suomen-tyomarkkinatuen-tason-riittamattomaksi/

      Edunvalvonna noustessa hallituksen päälinjaksi tulee huomioida myös se että ikätyöihmisien toimeentulo on huomattavasti heikentynyt hallituksen toimenpiteiden kautta.Viittaan eläkeiän nousuun ja ikäihmisten työllistymismahdollisuuksiin.

      https://www.iltalehti.fi/tyoelama/201809152201196411_tb.shtml

      Koska työhön pääsy on vaikeutunut ja eläke ikä on noussut on realisesti palautettava eläkeputki,jolloin ne ikäihmiset,jotka selkeästi eivät enää työllisty pääsevät inhimillisyyden nimissä eläkkeelle,eivätkä jää aktiivimallin kaltaisten toimien riepoteltavaksi vuositolkulla .

      https://www.keva.fi/uutiset-ja-artikkelit/elakeika-nousee-tana-vuonna-kolmella-kuukaudella/

      Palkkkatyöläiselle turvaa epävarmuuden ja toimeentulovaikeuksien sijaan:

      https://www.sttk.fi/2016/05/18/tyottomyyden-pitkittymisen-pitkat-jaljet/

    • kiitärikua

      Kolme lakkopäivää ilman palkkaa, ilman eläkekertymää ja lomarahakertymää liiton vasurihallituksen pakottamana sdp:n vaalikampanjassa, tykillä hyttystä. syyttömät kärsii. toivottavasti firma ei vie työpaikkoja ulkomaille. fiman miehien haavoja ja kaunaa ei konfehtirasiat paranna.

      • VastausLöytyyVasemmalta

        Taloudelliset menetykset ovat näissä lyhyissä lakoissa aivan mitättömiä. Itse laskin jo tuossa aiemmin, että kolmen päivän lakon taloudelliset menetykset ovat kokonaisuudessaan alle 100euroa, eli käytännössä mitättömiä. Eläkekertymään tai ensivuoden lomarahakertymään ei näin pienillä summilla ole mitään merkitystä.

        Ja tuo "sdp:n vaalikampanja" olikaan kenen alkuunlaittama meemi?


      • todellakinnäin

        SAK on aviossa SDP:n kanssa ja lakkokenraali Rinne on ay-pomojen kaveri. Kavereita autetaan mäessä... Jos kannatat SDP:tä, kannatat SAK:ta. Jos kannatat SAK:ta, kannatat SDP:tä.

        Liiton jäsenyys on aivan turhaa, jos et halua lakkoilla. Ay-pomot hoitaa neuvottelut ja yleissitovuus hoitaa sopimukset yrityksiin. Paras olisi, että asiat on sovittu laissa, niin pykälät koskisi kaikkia yrityksiä. Nyt sadat tuhannet firmat jää ulkopuolelle monessa asiassa. Yrityksissä paikallinen sopiminen olisi paikallaan. Silloin voi sopia työajoista ja muustakin joustavasti. Se on työnantajan ja työntekijän etu. Miksi SAK jaruuttaa paikallista sopimista?

        JHL:än jäsenyys on turhaakin turhempaa, kun työmarkkinajohtajien hoitamat neuvottelut tulee kuntapuolella aina pilkulleen todeksi.

        Ansiosidonnaisen saa YTK:sta vain satasella vuodessa. Tiedätkö edes, kuinka paljon maksat ay-jäsenmaksua? Jotain 1,38% tai jotain, mikä tekee 2500 euron kuukausipalkalla n. 400 euroa vuodessa. JHL goodbye. Minä en ainakaan tykännyt lakkoilusta.


      • Yleislakko
        todellakinnäin kirjoitti:

        SAK on aviossa SDP:n kanssa ja lakkokenraali Rinne on ay-pomojen kaveri. Kavereita autetaan mäessä... Jos kannatat SDP:tä, kannatat SAK:ta. Jos kannatat SAK:ta, kannatat SDP:tä.

        Liiton jäsenyys on aivan turhaa, jos et halua lakkoilla. Ay-pomot hoitaa neuvottelut ja yleissitovuus hoitaa sopimukset yrityksiin. Paras olisi, että asiat on sovittu laissa, niin pykälät koskisi kaikkia yrityksiä. Nyt sadat tuhannet firmat jää ulkopuolelle monessa asiassa. Yrityksissä paikallinen sopiminen olisi paikallaan. Silloin voi sopia työajoista ja muustakin joustavasti. Se on työnantajan ja työntekijän etu. Miksi SAK jaruuttaa paikallista sopimista?

        JHL:än jäsenyys on turhaakin turhempaa, kun työmarkkinajohtajien hoitamat neuvottelut tulee kuntapuolella aina pilkulleen todeksi.

        Ansiosidonnaisen saa YTK:sta vain satasella vuodessa. Tiedätkö edes, kuinka paljon maksat ay-jäsenmaksua? Jotain 1,38% tai jotain, mikä tekee 2500 euron kuukausipalkalla n. 400 euroa vuodessa. JHL goodbye. Minä en ainakaan tykännyt lakkoilusta.

        Mitä avustusta saa YTK:stä esimerkiksi työriitoihin?! YTK:ssä ollessasi maksat työoikeudessa oikeuskäyntikulusi omasta lompakostasi. Maksan ennemmin vaikka työnantajan kiusaksi ammattiliittooni jäsenmaksun. Sen tekee meillä kaikki työkaverit ja meillä taas jopa työnantaja kannustaa työntekijöitä tekemään niin että on ammattiliiton jäsen ja perii jatkossakin palkasta jäsenmaksut.
        Nykyiset pienyrittäjät ovat uusliberaaleja. En halua työskennellä uusliberaalien palkkalistoilla!! Ennen porvarikin oli porvari ja ymmärsivät ja arvostivat työntekijöitänsä edes hieman. Nyt ne ovat mitättömiä paskiaisia.


    • EemeliK

      Tulkoon vaikka vuoden mittainen yleislakko ja laitetaan päälle vuoden mittainen työsulku, nyt on saatava pienyrittäjillekin tasa-arvo.

      Työehtosopimusten yleissitovuus on purettava.

      • neljäs-nainen

        Mikäs autuus yleisitovuuden poistosta repeäisi?


      • viides-linja
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Mikäs autuus yleisitovuuden poistosta repeäisi?

        SAK alentuu halveksimaan 80.000 yritystä ja heidän työväkeään yleisitovuuden nimissä. Maailmassa on muitakin kuin SAK, jossa on jäseniä 500.000. Suomessa on palkansaajia 2.500.000 ja ihmisiä noin 6 miljoonaa. Autuus on siinä, että annetaan ihmisille arvo eikä omien etujen ajamisella kurmuuteta a) omia jäseniä b) toisia. Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.


      • neljäs-nainen
        viides-linja kirjoitti:

        SAK alentuu halveksimaan 80.000 yritystä ja heidän työväkeään yleisitovuuden nimissä. Maailmassa on muitakin kuin SAK, jossa on jäseniä 500.000. Suomessa on palkansaajia 2.500.000 ja ihmisiä noin 6 miljoonaa. Autuus on siinä, että annetaan ihmisille arvo eikä omien etujen ajamisella kurmuuteta a) omia jäseniä b) toisia. Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Niin mikä autuus yleisistovuuden poistosta aukeaa? Kerro, äläkä jauha jargoniaa!
        Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi... jeekare, ketä te rakastatte ammattiliitojejn jäseniä, ammattiliitoja...?


      • oikeinhuolellisesti

        Joku kusi omiin muroihinsa....

        "Paikallisen sopimisen laajentamista järjestäytymättömiin yrityksiin yritettiin vuonna 2016, kun kiky-sopimusta sorvattiin. Tuolloin työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä laati asiasta mietinnön. Ryhmä esitti, että järjestäytymättömät työnantajat voisivat tehdä paikallisia sopimuksia samoin ehdoin kuin järjestäytyneet. Mietintöä kannattivat kaikki muut tahot paitsi SY. Pääministeri Sipilä ilmoitti, että työryhmän ehdotuksia ei jatkovalmistella SY:n vastustuksen takia.

        SY halusi jäsenilleen laajemmat oikeudet. Sille ei riittänyt paikallisen sopimisen mahdollisuus työnantajan ja luottamusmiehen välillä, vaan sopijaosapuoleksi toivottiin myös luottamusvaltuutettua tai jopa työpaikan koko henkilöstöä. SY:n toive ei istu lainkaan työehtosopimusjärjestelmään ja sopii huonosti yhteen myös työaikalain kantavan periaatteen eli työn­tekijän suojelun kanssa."


      • neljäs-nainen
        oikeinhuolellisesti kirjoitti:

        Joku kusi omiin muroihinsa....

        "Paikallisen sopimisen laajentamista järjestäytymättömiin yrityksiin yritettiin vuonna 2016, kun kiky-sopimusta sorvattiin. Tuolloin työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä laati asiasta mietinnön. Ryhmä esitti, että järjestäytymättömät työnantajat voisivat tehdä paikallisia sopimuksia samoin ehdoin kuin järjestäytyneet. Mietintöä kannattivat kaikki muut tahot paitsi SY. Pääministeri Sipilä ilmoitti, että työryhmän ehdotuksia ei jatkovalmistella SY:n vastustuksen takia.

        SY halusi jäsenilleen laajemmat oikeudet. Sille ei riittänyt paikallisen sopimisen mahdollisuus työnantajan ja luottamusmiehen välillä, vaan sopijaosapuoleksi toivottiin myös luottamusvaltuutettua tai jopa työpaikan koko henkilöstöä. SY:n toive ei istu lainkaan työehtosopimusjärjestelmään ja sopii huonosti yhteen myös työaikalain kantavan periaatteen eli työn­tekijän suojelun kanssa."

        Mitä halvattua, laki sanoo ihan yksiselitteisesti, että paikallisesti voidaan sopia luottamusvaltuutetun tai henkilöstön kanssa. Miten laki voi olla ristiriidassa työehtosopimusten kanssa? Jokin nyt ei pelitä, lakihan on sama järjestäytyneille ja järjestätytymättömille.
        Selitä ja saakelin hyvin tuo jargonia perustuu?Jos luottamusmiestä/naista ei ole niin luottamusvaltuutettu voi sopia tai sitten henkilöstö?


      • sanomummolumessa
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Mitä halvattua, laki sanoo ihan yksiselitteisesti, että paikallisesti voidaan sopia luottamusvaltuutetun tai henkilöstön kanssa. Miten laki voi olla ristiriidassa työehtosopimusten kanssa? Jokin nyt ei pelitä, lakihan on sama järjestäytyneille ja järjestätytymättömille.
        Selitä ja saakelin hyvin tuo jargonia perustuu?Jos luottamusmiestä/naista ei ole niin luottamusvaltuutettu voi sopia tai sitten henkilöstö?

        Sivulta 18 eteenpäin....
        https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/migrated_documents/tyoehtosop_paikall_sopiminen090315.pdf


      • neljäs-nainen
        sanomummolumessa kirjoitti:

        Sivulta 18 eteenpäin....
        https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/migrated_documents/tyoehtosop_paikall_sopiminen090315.pdf

        Kiitoksia. Järjetöntä luettavaa. Laki sallii jasitten ei salli. Järjestäytymättämät työnanatajatko nyt sitten on se taho, joka haluaa määrätä mitä tehdään kun he eivät ole "järjestäytyneitä", vaikka järjestelmällisesti vaativat myönnytyksiä ja irti yleissitovuudesta?
        En kyllä oikeasti näin mummona lumessa tajua miten on mahdollista vuosikymmenten järjetön nokittelu ay-liikkeen mollaus kaiken maailman trollaus kun asioista pitää pystyä sopimaan?
        Tällä trollaamisellako saadan vastapuoli myötämieliseksi?
        Kyllä tällä sylttytehtaalla on tasan muitakin tekijöitä kuin SAK! Jumakekka on hallitusta, eduskuntaa , EK:ta eikö siellä kellään ole valot päällä ja oikeast halua i tehdä asioille jotain?
        Perkele!


      • Yleislakko
        viides-linja kirjoitti:

        SAK alentuu halveksimaan 80.000 yritystä ja heidän työväkeään yleisitovuuden nimissä. Maailmassa on muitakin kuin SAK, jossa on jäseniä 500.000. Suomessa on palkansaajia 2.500.000 ja ihmisiä noin 6 miljoonaa. Autuus on siinä, että annetaan ihmisille arvo eikä omien etujen ajamisella kurmuuteta a) omia jäseniä b) toisia. Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Mitä te Suomen Yrittäjät tässä muutakaan ajatte kuin omaa etuanne ja haluatte sen saman poistaa palkansaajiltanne! Palkaksi haluatte antaa palkansaajillenne potkut ! Kertoo paljon siitä kuinka paljon te arvostatte työntekijöidenne työpanosta. Miettikää jollei teillä olisi yhtäkään työntekijää niin miten pyörittäisitte firmaanne...asiakkaat kaikkoisivat teiltä ja maineenne menettäisitte, jos siellä olisi vastaamassa työstänne "huono suomi" virolainen, joka tekisi huonoa jälkeä! Voisitte samalla muuttaa täältä Suomesta firmoinenne sinne Viroon tekemään sitä halpabisnestänne! Siellä ei myöskään olisi mitään AY-liikettä vastassa. Kyllä ne 80 000 pienyrittäjän työntekijää ennemmin haluavat olla vaikka työttöminä kuin paskalla työnantajalla hommissa, joka ei heidän työpanostaan arvosta!


    • kurkelantaisto

      KAITLININ SIELUN LAULU

      Lakko Eduskuntaa vastaan,
      on lakko kansanvaltaa vastaan.
      En haluu demokratiaa,
      haluun arkistoon despotiaa.
      Sitä tein jo sata vuotta sitten,
      sen teen ja sitten hirteen meen,
      muuta osaa en.

      Käytiin poikien kanssa,
      ruskaretkellä Kanadassa.
      Ei ollut siellä kuin loskaa,
      ajateltiin se kostaa ja
      laittaa peliin vähän roskaa.

      Nyt on kaikki lähdössä mukaan,
      vaik' ei haluu kukaan.
      Eihän siinä järkee oo,
      mut mitä muutakaan,
      siitä mulle maksetaan.
      se on vähän ukrainaa,
      mut, en osaa soittaa suutakaan.

      Yksi ajatus,
      se on suuri kuin aamun kajastus.
      Jos tästä selviän,
      metsiin häviän.
      Oonko sitten puskaryssä,
      mitäs siitä, olin
      kuitenkin nyrkit pystyssä.
      Siitä mulle maksetaan,
      on se vähän ukrainaa.
      mut mitä muutakaan,
      en osaa soittaa suutakaan.

      Lakko Eduskuntaa vastaan,
      on lakko kansanvaltaa vastaan.
      En haluu demokratiaa,
      haluun arkistoon despotiaa.
      Sitä tein jo sata vuotta sitten,
      sen teen ja sitten hirteen meen,
      muuta osaa en.

    • neljäs-nainen

      Kyllä lakko on demokratian puolesta.
      Täällä ei yksikään, ei mikään muu taho mouhua 100 - vuotta sitten taphtuneista asioista, ole lopettamassa oikeistolaisia niinnkuin nämä "demokratian" kannattajat ammattiliitojen jäseniä ja ammattiliittoja. Tai ryssittele.

      • demokratiaavaiei

        Paasitorniin sytytettiin punainen lyhty varsinaisen bordellin merkiksi! Sitä se olikin, 48.000 kuoli! Se oli sitä SAK:n ja SDP:n sen ajan demokratiaa. Nyt samalla tavalla jatkavat tuota kapuloita rattaiisiin -tomintaa esivaltaa vastaan. En kannata. Eikä moni muukaan ajatteleva ihminen. SAK:n ja SDP:n äänikato tiedossa. Sosialidemokratia ei tarjoa mitään, mitä Kokoomus ei tarjoasi liberaalidemokraattisena puolueena. Paitsi ay-liikkeen kanssa änkyröinnin punalipun kanssa. Se on sellaista bordellia.


    • järkikäteen

      Vain yrittäjä palkkaa, jos haluaa. Asenne ratkaisee. SAK;n ja sen alaliittojen hallitukset ovat yrittäjyyttä vastaan lakkoilemalla työllisyyden helpottamislakia vastaan. Kyllä kolmen hengen ytityksessä pitää olla oikeus sanoa juopotteleva työntekijä irti huomautuksen ja varoituksen jälkeen, jos se ei paranna tapojaan.

      Lakkoilu ja Eduskunnan kiristäminen on demokratian häpäisy, työrauhan rikkominen työrauhavelvollisuuden aikana ja kaikkien niissä lain kohteena olevissa tuhansissa pienyrityksissä olevien työntekijöiden työsuojelun mollaaminen.

      Näiden satojen tuhansien työntekijöiden asemasta ja hyvinvoinnista on kysymys. Ajatelkaa juopon, narkkarin tai väkivaltaa harjoittavan perhettä, Siinä kärsii kaikki: isovanhempien, puolison ja lasten traumat ulottuvat vanhemmuuteen asti. Eikä väärintekijäkään ole onnellinen siinä ympäristössä. Siitä on kysymys pienyrityksissä. Ne ovat pieniä yhteisöjä kuten perhe ja kaikilla pitäisi olla hyvä olla.
      SAK on suurin työttömyyden aiheuttaja Suomessa, Siitä voidaan esittää tilastoja. Se on totuus. Ne, jotka eivät halua olla kannattamassa SAK:n mielivaltaa eroavat liitosta, Miksi rahoittaa moista, kun sopimukset koskevat kuitenkin kaikkia.

      Akava on oikealla asialla. Sture Fjäder sanoi aivan oikein eilen televisiossa. Tosiasiat pitää tunnustaa. AY-pomojen valehtelu ja jäsenien harhaanjohtaminen jopa lakkoiluun eivät ole sitä. Pärstäkerroinlaki on aivan ala-arvoista retoriikkaa. Valehtelua. Siitä ei ole kysymys.

      • ztopelius

        Tätä samaa muka-korkeaa-ajattelua postasit moneen paikkaan ennen kuin lähdit töihin:)))


      • neljäs-nainen

        Juopotteleva työntekijä voi olla talon tuottavin, paras työntekijä! Niin, että työnantaja maksaa katkaisuhoidon kerta toisensa jälkeen! Se asenne ratkaisee!!!
        Demokratian häpäisynä voidaan pitää myös sitä kuinka EK:n kirjoittamat esityslistat ovat nyt käynnissä olevien lakkojen taustalla.
        Kiky sovittiin, sitten nälkä kasvoi syödessä, nyt pitää saada irtisanoa syystä jonka oikeutuksen vain työnantaja tietää ja pitää oikeana.
        Eduskunnan luottamus äänestys oli teatteria eikä edes mitään hyvää sellaista.
        Ei ole mikään duunarien yksin oikeus olla alkoholisti tai narkkari, riippuvuutta on joa paikassa sitä on duunarissa, johtajassa, kansanedustajissa, omistajissa, sijoittajissa.
        Luoja varjellkooon kaikkia duunareita juopoista, narkkari yrittäjistä, heitäkin on eikä työilmapiiriä pilaamantarvita duunaria/reita johto voi olla suurin uhka koko yritykselle!


      • eihyysäillä

        Olin yrityksessä töissä, jossa oli ehdoton sääntö, että humalassa ei tulla töihin. Jos joku tuli, niin työsuhde purettiin samantien eikä kukaan huudellut perään. Oli eräs kaveri, joka taloushallinnossa kavalsi varoja. Purin työsuhteen samantien. Joku liitosta soitteli kerran ja kyseli asiaa. Ei soittanut toista kertaa.


    • Jääräpää

      Liittoja ja lakoja tarvitaan jääräpäistä hallitusta vastaan

      • Yleislakko

        Sipilän hallitus on tässä vain juoksupoikana. Hallitus vieläpä kieltää käyttämästä parlamentin ulkopuolista päätöksen tekijää vaikka poikkeuksena on vissiin Suomen Yrittäjät ry.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe