Tutkintapyynnöt....

jo.vain.näin

Löytyyhän meiltä niemestä sentään järkivaltuutettujakin. Panee tuon pikkupolitikkopiirin kuriin. Kuntahan menee konkkaan jos koulu kirkonkylälle rakennetaan. Pyhällä on valmis rahoittaja.

34

1265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Villesi

      Koulu kirkonkylälle---ja kuntaliitos on varma. Siis ihan oikeesti. Sitäkö halutaan?

    • Toppurat

      Voi teiän tietämystä...kylä analyytikot vauhdissa. Vai menee kunta konkkaan, kuinkahan monta kuntaa on myyty konkurssihuutokaupassa?
      Tehkääpä siitäkin tutkintapyyntö.

    • Pula-Aho

      Kunta ei voi tehdä konkurssia vain yritys ja henkilö!

    • Johtajasopimus

      Mitähän tutkintapyynnöillä meinataan "voittaa"? Niemen hommat luisuu kohti Kittilää! Kunnanhallituksella ja muilla kunnan toimareilla outoja vinkeitä; jos on päätetty kunnanjohtajan viran täyttämisestä, se tulisi alkuperäisen hakuprosessin mukaan viedä loppuun. Itsenäinen kunta tarvitsee itsenäisen ja oman johtajan. Kenellä jatkui pestit tehtyjen päätösten jälkeen? Kunnan tulevasta lapsimäärästä, en ole nähnyt ennustetta, tarvitaanko 2020- luvulla koko koulua, kuin muutamalle yksityisoppilaalle? Jos jollakulla on rahat rakentaa joku kouluksi sopiva rakennus johonkin, köyhä ei voi tuolloin muuta kuin ottaa lahjan ja sopparin vastaan. Kunnan luottamushenkilöiden tekemät ratkaisut eivät ole poliisiasia, vaan hallinnollisia ratkaisuja, joiden oikeellisuus tarvittaessa ratkaistaan hallinto-oikeudessa, Oulussa ja kho:ssa Helsingissä. Voi Teitä !

      • AlaperäYläperä

        Koululaisten määrät on laskettu seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja heilumavara suuntaansa. Määrät eivät ole kuin laskennallisia ja edellyttää väkiluvun pysymistä kutakuinkin samana. Ryhmäkoot tulee jonkinverran pienenemään, mutta ei paljoa. Ennusteen mukaan koululaisten määrä on kirkonkonkylällä ja sen lähiympäristössä suurempi kuin pyhän alueella. Siitä syystä on todella typerää rakentaa koulua pyhälle ja saattaa kunta ns.liriin suurilla koululais ja muilla kuljetus kustannuksilla sekä lisä -henkilöstö kuluilla joita tulee vääjäämättä kun koulu on sivukylällä. Nykyinen väistötila on sopiva vähenevälle oppilasmäärälle ja se tulee kelvata myös opettajille. Nykyinen kunnanhallituksen puheenjohtaja tulee vaihtumaan tuossa keväällä kun Pelkosenniemen kunnassa on ollut tapana, että khall. pj. on kaksivuotta ja sitten vaihto joten toivoa sopii, että vatkaaminen päättyy myös ja vahingot jäisivät minimiin.
        Tutkintapyyntö on sikäli aiheellinen, että tulee tarkistettua ajaako joku omaa tai hyvänveljen etua päätöksenteossa. Käsitys on, että kunnanjohtajan valitsematta jättämisellä on ollut kunnan toimintaa heikentävä vaikutus ja se, että jos ei ole hakijoiden joukossa ollut pärstä joka miellyttää ns.punakaartia niin jätetään valitsematta tekosyyllä, että selvitetään vaihtoehtoa Savukosken kanssa yhteisestä johtajasta.


    • Johtajasopimus

      Montako lasta on nyt Niemessä peruskoulussa? Tarttis vissiin käydä välitunnilla pihalla laskemassa, jotta tulis mielikuva lapsimäärästä. Tilastotiedot vuosittain syntyneistä ja kuolleisuus, löytynee jostain, sisään- ja ulosmuuttavat samoin. Kunnassahan on ollut aina omien etupiirien valvontaa ja hyödyn tavoittelua, näin on joka kunnassa. Tutkintapyyntöön liittyy lähinnä päätöksentekoprosessi, ei niinkään veljes verkoston tai hyvävelijärjestelmän tsekkaaminen. Kyllä Niemessä tiedetään jo valmiiksi nämä sukulaisuus-, samalta kylältä - , yrittäjä- sekä isä-poika ja pakettiauto yhteydet, piirtää vain hämähäkin seitin ja sijoittaa siihen valtuutetut ja muut kunnalliset luottamushenkilöt.

      • eletäänkuinpellossa

        Niin se näyttää Pyhälläkin olevan. Yrittäjillä aika rankasti omat lehmät ojassa että eipä olen sen kummempaa silläkään suunnalla.


      • etulijako
        eletäänkuinpellossa kirjoitti:

        Niin se näyttää Pyhälläkin olevan. Yrittäjillä aika rankasti omat lehmät ojassa että eipä olen sen kummempaa silläkään suunnalla.

        Sehän ei sulje pois sitä, että koulu Pyhälle olisi myös kunnan etu. Kenen tai minkä etu olisi, jos koulu rakennetaan kylälle.


      • AlaperäYläperä

        60 on koululaista, muutamalla emännällä näkyy olevan maha pullollaan, kuolleisuus on kova kun nyt menee sitä suurta ikäluokkaa. Pyhäläisten mukaan heille syntyy enemmän kuin kirkonkylään ja muille sivukylillle, mutta ovat laskeneet mukaan myös hiihtopummien akat jotka synnyttävät täällä olo aikana ja keväällä menevät sinne missä ovat kirjoilla eivät siis ole Pelkosenniemiläisiä.
        Päätöksenteossa hyvävelijärjestelmä on rehottanut aina, mutta tuossa tutkintapyyntö asiassa ei kunnallisen päätöksenteon virhettä löydy valintaprosessi voi olla pitkäänkin jäissä ei ole sellaista kuntalain pykälää joka pakottaa tekemään valinnan heti haastattelujen jälkeen. Asiaan voidaan palata päätöksenteko pohjalta myöhemminkin ja näin menetellään usein jos ei ole saatu sellaisia hakijoita joista mahdollinen valittava henkilö löytyisi.
        Enemmänkin tutkintapyynnöissä on painopiste eduntavoittelusta tai suoran edun saamisesta, Kittilä tapauksessa tutkintapyyntö lähti hissiyhtiön henkilöstä ja hänen edun tavoittelusta mikä on poikinut jälkeen useita eri tutkintapyyntöjä.
        Pelkosenniemen tapauksessa tutkitaan koko päätöksenteko prosessia lienee ja myös etu kysymyksiä.


      • Hulk

        Niitä tulee lisää tutkintopyyntöjä. Ihmeellistä kunnassa kun työntekijät eivät saa työrauhaa. Toivottavasti loppuu pian .. ja saadaan kolmikko kuriin


      • mekonomi
        eletäänkuinpellossa kirjoitti:

        Niin se näyttää Pyhälläkin olevan. Yrittäjillä aika rankasti omat lehmät ojassa että eipä olen sen kummempaa silläkään suunnalla.

        Tämän päivän (8.11.2018) KotiLapissa se sanottiin suoraan: Jos koulu rakennetaan Pyhälle , muiden kylien talojen ja tilojen arvo romahtaa.
        Tottahan se onkin ja siitä on nyt kysymys koulurakentamisessa. Mutta kylällerakentajien on turha syyttää muita kuin itseään. Kunta pelastuu ja säilyy elinvoimaisena vain, kun Pyhä kehittyy. Muistakaa kiinteistöverotuotto!


    • Tulikoe

      Kunta kohta entinen kun noita ei saada kuriin.. pitää muuttaa pois kohta.

    • Lohiakka

      Kohta tulee käymään kato

    • Sirpoi

      Kolmikko ei arvosta kunnan työntekiöitä

    • Urpukka

      3 Sataa on kaikkein pahin mutta oikeus tapahtuu.......

    • Kostus

      Yhden laulun biisi menee että sitä saa mitä tilaa 😙

    • Sitäootellessa

      Asioita ei lauluilla ratkaista.
      Tämä kyseinen kolmikko on vallanhuumassa saanut muutamia perässävedettäviä puhuttua puolelleen ja siitä tulee se enemmistö päätöksentekoon.
      Äänestäjät on heidät valinneet edustajiksi ja niitä saa nyt kiittää vaalituloksesta.
      Tämä menee niin pitkälle, että lopulta tämä kolmikko tekee sen ratkaisevan virheensä kun eivät kuitenkaan ole mitään valopäitä yksikään ja sittenhän se on se vastuuseen asettaminen.
      Tarpeeksi kun niitä tutkintapyyntöjä lähtee niin kyllä sieltä lopulta se oikeuskin löytyy.

      • Ninjappi

        Kouluasia on ollut tiedossa jo ennen vaaleja ja äänestäjät ovat ottaneet siihen kantaa äänillään. Eiköhän vaalitulos kerro mitä mieltä kuntalaiset ovat olleet kouluasiastakin silloin kun äänensä ovat antaneet. Ja tuskin mieli on kovin monella muuttunut pyhäläisten touhua seuratessa.


      • Marraskuulainen
        Ninjappi kirjoitti:

        Kouluasia on ollut tiedossa jo ennen vaaleja ja äänestäjät ovat ottaneet siihen kantaa äänillään. Eiköhän vaalitulos kerro mitä mieltä kuntalaiset ovat olleet kouluasiastakin silloin kun äänensä ovat antaneet. Ja tuskin mieli on kovin monella muuttunut pyhäläisten touhua seuratessa.

        Minä olen ihmetelly tätä kolmikko ajojahtia just siks että nehän ajaa kuntalaisten asiaa jotka heijät on sinne äänestäneet. Enempi saivat ääniä kuin pyhäläiset, olis kummallista jos eivät pitäis vaalilupaustaan.


      • Enkeleitätoisillemme

        Ihan samaa mietin! Eihän se voi olla niin, että saman kylän väki riitelee, eikö pitäisi ottaa asiat asioina, olla pelkosenniemiläisiä kaikki ja arvostaa sitä, ketä olemme valinneet hoitamaan meidän asioita!!Kouluasiankin ovat aivan peruspelkosenniemiläisistä yli 100 henkiöa ilmaissut julkisesti, eikö silläkään ole mitään arvoa?Alaarvoista on myös, että käytetään loukkaavia sanoja ihmisistä, katso peiliin, kun niitä käytät! Meistä ei ole kukaan täydellinen! Tämä ei edistä yhteistyötä, ilkeily pois, kohdataan toisemme, jos asiat riitelee, ei voittaja ole se, joka isoimmin huutaa ja kohtelee toisia huonosti!


    • lusikka.käteen

      Jos ei järkeä löydy ja koulua Pyhälle päätetä. Nin kuntamme on mennyttä. Kumpi kehittyy Pyhä vai kirkonkylä ? Yksinkertaista eikö totta ?

      • Ninjappi

        Vähän turhan suoraviivaista. Mutta näinhän se on jos ykkösprioriteetti on raha. Harmi, että täällä kunnassa asuu myös kuntalaisia jotka voisivat käyttää esimerkiksi koulun liikuntasalia iltaharrastuksissa tai muita tiloja yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävään toimintaan eri-ikäisten kuntalaisten toiminnoissa . Ja harmi, että suurin osa kuntalaisista ei asu Pyhällä. Kuinka yksinkertaista kaikki olisikaan jos koko porukka saataisiin sullottua Pyhälle.


    • hälhölästä.kajahtaa

      Jaa et koulu kirkonkylälle ?? No son kunnan loppu. Taikka veroprosentti nostetaan 30 %...jos meinataan pystyssä pysyä. Hölmöläisten touhua. Pyhän yrittäjäkin kyllästyi ja veti paperit pois.

    • Villesi

      Kukas se sanoikaan aikoinaan.? Tsi kyllähän minä muistan 90-luvun laman aikaan. - Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa, jos tässä nyt kukaan nauraa.

    • aamunlehti

      Hätä on ohi nyt. Tarjous on vedetty pois. Jos tästä ei Kostamo kumppaneineen joudu tilille niin on jumalauta maailman kirjat sekaisin.

      • Teerenpoika

        Tuskimpa joutuu, kyllä päättäjät ovat varmasti sen tarkistaneet. Ei kait kukaan silmät ummessa tuollaisia päätöksiä tee. Päättäjät pättää ja muut volisee. Eihän tästä mitään tulis jos jokainen sais mennä omine ehdotuksineen päätöksiä kumoamaan. Hulluahan se olis.


    • JuhaWiskari

      "Hyvät ystävät ja kylän miehet!"

      Äänestystulos sekä Pelkosenniemen kunnan hallituksessa (3-2) että valtuustossa (6-5) Loipposet Oy:n tekemän tarjouksen jatkoselvittämisen kumoamiseksi oli niukka mutta selvä. Tarjoushan koski siis koulun rakentamista Pyhätunturille Loipposet Oy:n lukuun ja sitten vuokraamista kunnalle. Äänestyksen tulos ja seuraus on osa kuntademokratiaa, äänestäjien luottmausmiesten harkinnan lopputulos - joten siltä osin pulinat pois.

      Vaikka häviäjien ajamaa selvitystä ei päätetty tehdäkään, niin se oli kuitenkin jo tehty. Se on laatimanani na anlysoimanani kelvollinen käytettäväksi myös tästä eteen päin.

      Selvityksessä esittämiini numeroihin. faktoihin ja niistä tehtyihin yhdistelmiin ja johtopäätöksiin laskelmineen ei äänestyksessä voittanut ryhmä johdollaan ole pystynyt ennen, aikana - eikä vieläkään yhdeltäkään osin kumoamaan. Eikä pysty.

      Selvityksen viesti on selvä. Loipposet Oy:n tarjoama vaihtoehto on 20 vuoden leasing ajalle laskettuna 3,2 miljoonaa euroa edullisempi kuin leasing suunnitelma (ei siis hyväksytty rahoituspäätös). Koulu on valmis Pyhätunturilla ottamaan vastaan päiväkotilapset ja oppilaat 2020. Siis ”on” edelleen, ei ”olisi ollut”.

      Selvitys oli tehty samoilla elementeillä kuin vuosikymmenten kokemuksellani olen organisaatioiden tuottavan kasvun kehittäjänä ja myös ihmisistä tulosvastuullisena toimitusjohtajana huolehtinut. Ja muutamassa konsernissa satojen miljoonien eurojen investointipäätöksien pohjaksi hallituksille ja omistajille loogisia perusteluja riskikartoituksineen esittänyt.

      Logiikka oli täsmälleen sama Pelkosenniemen kanssa ja on edelleen selvitystäni asioiden harkinnassa käyttäville. Tosiasioilla ja faktoilla tuetaan sitä, että ihmisistä ja velvollisuuksista voidaan rehellisesti ja vastuullisesti pitää huolta.

      Valtuuston kokouksessa taloudellisen tietoisuuden haaksirikkoa ja sen myötä kyvyttömyyttä kantaa vastuuta kuntataloudesta edusti kunnan-hallituksen puheenjohtajan lausuma. Viitatessani esityksessäni laskelmiini j a Kuntaliiton raportin yhteiseen yhteenvetoon kunnan kriisiytymisestä i l m a n k i n leasing-koulua jo 2018-2019 aikana se kuitattiin : ”Ainahan ne rahat on järjestynyt, kummasti se 400.000 €:kin silloin kerran”.

      Tai tässä syksyn kuluessa tarjoillut: "Eihän se ole kriisi, jos itse päätämmekin kriisiytyä"! Tai ” Tunturin yrittäjät ei perkele mitään tukea enää tarvi, eihän sitä meikäläisen anneta ilmaseksi järvellä pilkkiä”. Näiden kaltaisten jäätävien "analyysien" ja huimaavien perustelujen välttämättömien seurauksien maksajana ovat kuntalaiset ja lapset - ei niiden esittäjät. Se on se historiallinen ”PelkosenniemiTragic”!

      Pyhätunturin kannalta nyt jo käynnissä olevista investoinneista (n. 15 M €) aina asukasluvun, työpaikkojen ja lasten lukumäärään kasvuun (viralliset tilastoennusteet) ja niistä seurauksena on itsestään selvää, että koulun paikka ja sen rooli kasvun ja hyvinvoinnin sekä kasvun edistäjän koko seurukunnalle on Pyhäjärvellä ja Pyhätunturissa.

      Kansallispuisto, perinne, tarina, kehittyvät palvelut ja luonnon puhtaus sekä aktiviteetit ovat ainutlaatuinen yhdistelmä. Pyhätunturin tuottamien kiinteistö- ja tuloverojen kasvuvirta sen kuntayhteisön kassaan, joka tunturiin asuntoja rakentaa, on seuraavien vuosien aikana laskettavissa miljoonissa. Kuinka monesta ja millä muuttujilla käy ilmi selvityksestäni.

      Pulinat pois ja ”räimettä kehiin” murjaisi aikanaan myyntijohtajani, kun laivamme johtamassani varustamossa oli telakalla tuhoutunut tuli-palossa. Samalla meiningillä ”Pelkosenniemi Tragic” jätetään taakse ja siihen arvoonsa, joka sille unholaan upotessaan lankeaa ja jää - jos jää.

      Oikeaa ratkaisua ansiokkaasti puolustaneen vähemmistön, tunnollisten ja kehityshenkisten viranhaltijoiden ja kuntalaisten enemmistön - sekä Pyhätunturin yrittäjien ja ihmisten 100% tuella.

      Kun katse näillä ja näiden voimin luodaan saman tien eteenpäin ja toimitaan, niin siitä syntyy ja voimistuu koko seutukuntamme (kyllä - minunkin) myönteisesti hyvinvointia ja ylpeyttä heijastava ”PyhäMagic”.

    • Johtajasopimus

      Jokohan poliisi on päättänyt esitutkinnan aloittamisesta ja onko "syytä epäillä" kynnys ylittynyt?Tietääkö joku? Onko jo joku käynyt kuulusteluissa? Onko tutkintapyyntö / rikosilmoitus tehty kunnan vai yksittäisten kuntalaisten / kansalaisten nimissä? Kenelle on maksettu avustajanpalkkio rikosilmoituksen laatimisesta?

    • Hämäys

      Puuttuuko kunnanhallituksen pj operatiiviseen johdon tehtäviin.

      • Anonyymi

        Hyvin vahvasti ja enenevissä määrin tänäpäivänä kuin ennen. Vt. Kunnanjohtaja on pj.n peukalon alla ja hyvinvointiltk pj. säestää vieressä ja käskyttää toimihenkilöitä ja työmiehiä. Kukaan ei edelleenkään uskalla tehdä yhtään mitään.


      • Anonyymi

        Kova luu 🤣🤣🤣 ei varmaan missään oo kovempaa 🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Taas aloitetaan. Jatketaan valmisteluja.Millä ihmeen aivoilla nämä muutamat päättäjät on varustettu?Miten voi olla ettei kuunnella olllenkaan kuntalaisia? Vihaksi pistää tuommoiset jotka ajavat talouden kuralle!!!

      • Anonyymi

        Äläkää huoliko tyhjää, kuntapäättäjä vastaa henkilökohtaisesti vääristä päätöksistään.Antaapa päättäjien päättää rauhassa ja laittaa nimensä paperiin.Onhan kaikilla varmasti omaisuutta ?


    • Anonyymi

      Toivottavasti selvittävät asiat !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe