Kenelle käräjillä jää Musta Pekka

Pekkamusta

32

3639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakenteellinenkorruptio

      Onhan tämä ollut erikoislaatuinen juttu. Toisiaan syyttelevät. Kenestäkään ei ole ottamaan vastuuta. Palosaari-nimen esiintuominen jatkuvasti kyllä vahvistaa tiettyjä ajatuksia Kittilän kunnan hallinnosta.

    • Poispilaamasta

      Hissiyhtiön pitäisi hankkiutua palosaaresta eroon mahdollisimman pian.

      • Anonyymi

        Palosaaret ja Mäkelän erottaminen olivat kaksi aivan eri juttua... asiat meni hiukan tuomareiltakin hakuseen, kun nämä olis kannattanut käsitellä eri asioinaan, kuten päätöksetkin sitten 10 vuotta myöhemmin tuli...Ja kun syyttäjä käytti n. 2miljoonaa valtion rahoja, niin sai tuomittua Korkeimman kautta yhden henkilön puolenvuoden ehdolliseen ja 5 muuta muutaman satasen sakkoihin...siis 10 :n vuotta syttäjätyttäret tekivät hartijavoimin töitä ja kuluttivat yli 2 miljoonaa veronmaksajien rahoja ja tulos oli käytännössä nolla...... loput 22 alunperin syytettynä olleista , todettiin syyttömiksi....heidän kaikkien nimet kyllä julkaistiin kaikissa valtakunnan lehdissä v 2014 ja heille haettiin tuomiota törkeästä rikoksesta... en tiedä, kenellä tässä petti arvostelukyky alunperinkin asiassa, kuka oli ammattitaidoton, kun tälle linjalle lähdettiin...Helsingistä kävi oikein päätäkauten 3 arvokasta tuomaria tutkimassa ja haastattelemassa valtion piikkiin kaikki epäillyt...luulisi hiukan nolottavan ja käyvän omalle arvolle tällaiset nolot lopputulokset....


    • muistaensanterijahulta

      "paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvisi kylmeni"

    • IsoA1955

      Kittilän sutkien tapaus alkaa oikeudenkäynnin myötä paljastua pelkäksi jääräpäisyydeksi ja sutkien äärettömäksi tyhmyydeksi. Lievemmin sanottuna huolimattomaksi ja välinpitämättömäksi toiminaksi vastuulisissa tehtävissä. Kun huomatiin että lirissä ollaan, niin ei otetty lusikaa kauniiseen käteen, vaan yritetiin väkisin peitellä omia munauksia. Ja nyt ollaan todella pahassa paikassa. Syytäjän syyteet voi mennä läpi ja tuomioita tulla. Mikä johtaa tuomioiden lisäksi korvausvastuisiin jotka lompsassa tuntuu. Vastuu on yhteisvastuulisuutta, eli siltä otetaan jolta saadaan. Sutkit voi keskenään tasailla sitten maksuja jos haluavat. Toki oikeusriitojen kauttahan tuo jälkipeli hoituu. Kukas sitä nyt omistaan vapaaehtoisesti mitään maksaa.

      Sutkit syytää Mäkelää ja Yritystä. Kyllä virkavalta, poliisi tutkinut ja syytäjä harkinnut, heidänkin toimintansa. Syyteitä ei tullut, joten syyliset löytyvät käräjillä olevista 28 henkilöstä.

      Oma mielenkiintoinen kokonaisuus on kadeksan kuntapäätäjän virkarikos-syyte konsernivalvonnan tahallista laiminlyöntiä – eli päätöstä perua Mäkelän tutkintapyyntö Jouni Palosaaresta ja päätöstä palauttaa potkut saanut Palosaari uudelleen yhtiön johtoon. Valtuuston tehtävänä on (suora laina laista) "päättää kunnan ja kuntakonsernin toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista sekä konserniohjauksen periaatteista". Palosaaren (-saarien) nimi (-t) pyörivät niin monissa yhteyksissä liityen Kittilän kuntaan, että näinköhän puurot ja vellit ovat menneet pahastikkin sekaisin. UKK:n mietettä myötäillen; "asiat ovat niin kuin ne näyttävät".

      Joopa. Mutta kyllä hommat oikeudessa näkyvät selkenevän. Mitään sille ei voi!

      • Niin, niinhän siinä kävi, että Mäkelän tutkintapyyntö oli aiheeton, eikös vain, näinhän lopullisesti oikeuskin päätti...
        Ja Palosaaren nimi pyörii asioissa aika paljon mukana, varsinkin näissä sivullisten kirjoituksissa, kun sekotetaan Päivikki ja Jouni, toisen oma yritys ja toisen työpaikka ja välillä sisaruksista tehdään äiti ja poika jne...
        Ja sillehän me sivulliset emme voi mitään, että Jouni on vetänyt hissiyhtiön tulosta vuodesta toiseen vain parempaan suuntaan......tuskin sellaista toimitusjohtajaa edes harkitaan heittää mäkeen....ja joku Annan työtön "sukkakauppias" mies, kuten Kari Uoti taustat tuntien kuvailee, tulisi Jounin tilalle ! Ei todellakaan ! Sitä muuten oli ihan oikeasti suunniteltu.....
        Ja Päivikillä on oma yritysrypäs, toimintaa muuallakin, kuin täällä periferiassa, siis ei ihan pieni, mutta sen toimintaan ei kukaan sivullinen voi puuttua ja ei taida olla ihan pieni veronmaksajakaan kunnassa ?


      • Että...silleen

        Tulos ja liikevaihto on kaksi eri asiaa. Jounin yritys ei nimenomaan ole tehnyt tulosta eli osakkaille ei tule jaettavaa pääomaa. Eli yritys voi olla liikevaihdoltansa pienikin mutta voi tehdä tulosta enempi kuin Jounin johtama yritys tai Päivikin.


    • Kuntateatteri

      Käräjiltä tulleista jutuista ja tweeteistä kyllä välittyy se, että syytetyt ajattelevat, että palosaaren takia heillä oli oikeutus käyttäytyä kuten tekivät. Todellisuus ei vielä ole valjennut. Luulevat, että tästä vielä selvitään. Eikö juuri porukassa ole ketään suoraselkäistä. Kurulan kuuleminen kertoi paljon hänestä itsestään. Onkohan kuulunut joskus näytelmäkerhoon. Mielenkiintoista on kuulla hallintojohtaja Mäkisen todistus ja peilata sitä Kurulan puheisiin.

      • oikeuskunniaan

        He ilmeisesti luottavat PP n vaikutusmahdollisuuksiin ns. keittiön kautta. Mutta nyt sekin tie on tukittu. On vain kylmä Suomen laki vastassa ja sieltä tulevat tuomiot. PR n lobbausreissu aikoinaan ei tuottanut toivottua tulosta. Onneksi. Ja nyt on totuuden hetket käsillä kohta.


      • Leviläinen

        Ei taija ennää piisata vaikka "PP" levittäin "lemmenlompuukin" kuinkaki levälleen, on tainnu jo väljistyä sekin lovi, iän myötä.


    • Ruotuunkaikki

      Käräjät ovat kyllä selventäneet sen että Kittilässä on rakenteellinen korruptio vallalla. Kaikki syytteessä olevat ja heidän hengenheimolaiset tulee siirtää päätöksen teosta pois.

      • lievi

        No ei sunkhan ,,perusrehellisiä kittiläläisiä


    • pieti

      Tunnuttaa siltä että tilapäinen valiokunta on kaiken pahan alku ja loppu, ja siinä
      varapuheenjohtaja Patakangas lakimiehenä on nousemassa päätekijäksi
      Jos olisin tuomari niin laittasin vain tämän valiokunnan linhaan ja muille sakkoja

    • IsoA1955

      Aika laila sama on näkemys "pietillä" kuin minullakin. Yksi iso mutta on. Kaikkia luotoja oli varoitettu tekemästä päätöstä minkä tekivät. Tämä on varmasti syytäjällä tiedossa. Jos teet päätöksen tietoisena siitä että päätös on todennäköisesti lainvastainen, niin taitaa ylityä rikosoikeudessa "törkeän kynnys". Siitä seuraa rikosoikeudessa vapaurangaistus, minimissään neljä kuukautta. Kun sen saa niin ihme olisi jos korvauksia ei vaaditaisi. Kittilän uusien luottojen on pakko vaatia koska uhkana on, että niitä vaaditaan heiltä jos vaatimusta ei esitä. Rahallinen vahinko Kittiläläisille on kuitenkin suuri, saatetaan puhua kokonaisuudessaan miljoonasta Eurosta. Ainakin ½ miljoonasta.

      Myös Palosaaren potkuken peruminen on ollut typerä teko. Onko toimittu Yhtiön edun mukaisesti vai onko kannustimena ollut jotain muuta. Kohta alkaa selkoa tulla siitäkin.

      Hiljaista on ollut sutkeja puoltavat kommentit. Aikanaan kosvastikkin intoiliin heidän "sankarrillisuudestaan". Näyttää siltä että itse kirjoitelivat positiivisia tekstejä "hyvässä uskossa". Nyt kun totuus on selkenemässä kovakalloisimmallekin sutkille, niin se saa hiljaiseksi. Oli aika erikoista, että he pyysivät lainopillista neuvonatoa henkilöltä joka oli sukulaisuussuhteessa päätäjiin. Neuvoja tuli, ei muuta kuin hyviä sukujuhlia sinne suuntaan.

      • KivaKivaKittilä

        Tämä sukulaisuus olikin uusi tieto. Kuka ja kuinka läheistä sukua? Yhdistävästä vakaumuksesta on vihjailtu aiemminkin.


    • Naurunalainen

      Missä on tämän tilapäisen valiokunnan alkujuuret. Tarkoitushan on ollut selvä, mutta itse tyrivät. Valiokunnan puheenjohtajan käräjillä esiintyminen vahvisti kyllä ihmetystä, miksi tämä porukka valikokuntaan valittiin.

      • PuoletPuuttuu

        Veikkaan että koko rumban alulle panija on tekstiviestien lähettelijä ja Facebookille viestejä laitteleva.

        Poliisille Facebook-viestit olisivat mielenkiintoista luettavaa.


    • Eiköhän tämän jutun alku ja juuri ole tämä kolmikanta: Rinne, Lauri Kurula, Anna Mäkelä ja peesaajat Aspia ja Yritys, joka varsinkin on oivallinen ja tunnettu sopankeittäjäemäntä....
      Täysin aiheellisesta, yhden epäpätevän kunnanjohtajan erottamisesta, saadaan keitettyä koko valtakuntaa kiehuttava juttu. Kaikki lähtee mukaan, apualaisoikeuskansleri Kalsketta myöten....niin eihän tässä kyllä ole enää mitään laitaa.
      Mutta Annahan totesi tuolla lehtien palstoilla, että hän aikoo opettaa kittiläläisiä....siis epäpätevän ex-kunnanjohtajan kostonhimoa ?
      Miksi Anna oli epäpätevä: yhteistyökyvytön, täydellisesti.

      • voikoollamahd

        Taitaa tulla suoraan kukkulan kun....lta tämä?


      • Haiskahtaa

        Juu, suoraan sontatunkiolta.


      • EtelänTuristi
        voikoollamahd kirjoitti:

        Taitaa tulla suoraan kukkulan kun....lta tämä?

        Haiskahtaa tänne asti.


      • mie-eppäilen

        Etteihän vain itte takkiTarmo olis taas aktiivisena. Onkhan viinanhimo viemässä taas, joron jäljille.


      • vehkeetpelaa

        ehtasuomalainen
        4.4.2018 3:11

        Meillä isännällä toisinaan tehoaa ja sitten taas ei, vasta ikää 65v....mutta kokeillaampa nyt sitten heti kohta huomenna ottaa pilleri tyhjään vatsaan, eli hyvä vinkki tuli tuolta aikaisemmin, kun olemme ihmetelleet toiminnan epätasaisuutta, mutta emme ole kiinnittäneet huomiota muuhun, kuin että ei ota samanaikaisesti verenpainelääkettä.


      • voikoollamahd
        vehkeetpelaa kirjoitti:

        ehtasuomalainen
        4.4.2018 3:11

        Meillä isännällä toisinaan tehoaa ja sitten taas ei, vasta ikää 65v....mutta kokeillaampa nyt sitten heti kohta huomenna ottaa pilleri tyhjään vatsaan, eli hyvä vinkki tuli tuolta aikaisemmin, kun olemme ihmetelleet toiminnan epätasaisuutta, mutta emme ole kiinnittäneet huomiota muuhun, kuin että ei ota samanaikaisesti verenpainelääkettä.

        Ja takki-Tarmolla ikää ?


      • Uotismia

        Kyllä tämä on artikuloinnista päätellen ihan sellijuristin tekstiä! Raivohullua
        diskudeeraamista! 🤣😂🤣😂🤣


    • leevileviltä

      Viime vaaleissa oli 64 v.

    • Anonyymi

      No niin...näinhän se kävi tässä pyörittämisessä.... Musta Pekka jäi syyttäjätytöille monessakin asiassa, eikä maksanut kuin noin 2 miljoonaa veronmaksajille...

    • Anonyymi

      Hyvä oli että syytti. Sillä pidetään kurissa kaiken maailman ketkut tulevaisuudessakin. Jos ei ole pelkoa että joutuu vastuuseen niin tehdään ihan mitä sattuu.

      Esimerkkinä vaikka eräs poliitikko. Syötti kavereilleen ja sukulaisilleen kymmenien tuhansien aamupalat veronmaksajien varoin. Kuskaa korona aikana taksisilla porukoita valtion kustannuksella kapakasta veronmaksajien saunaan ja tarjoilee verovaroin sitä sun tätä.

      Jos muuta uhkaa ei ole kuin kuuluisa "poliittinen vastuu" niin tämän porukan toimia ei hillitse mikään. Älyä kohtuudesta ei ole. Mieluummin maksan pari milliä oikeudenkäyntikuluja kuin saman summan ministerien kavereille kun he toimivat ns ministerien avustajina. Antaen vielä virheellisiä ohjeita.

      Edelleen plotrukit on pidettävä tiukassa valvonnassa valveutuneen lehdistön voimin. Esimerkkinä Suomen kuvalehti ja Seiska.

    • Anonyymi

      Musta Pekka jäi kouraan sutkeille. Vaikka syytäjän näyttö ei tuomioon kaikkien osalta riittänyt niin olen varma että ihan helppo case ei ollut. Selvää on että syytäjän on vaikea osoittaa riittävän pitävästi rikoksia rikokseksi koska Suomessa kynnys tuomita on hyvin korkea. Kuten kaikissa muissakin sivistysmaissa.

      Se on selvä että poliisi teki töitä tuhansia tunteja. Ei niitä ihan huvikseen tehdä. Vei tutkintansa syytäjälle. Syytäjän on pakko syyttää jos rikoksen tunnusmerkit täyttyy. Riittääkö näyttö tuomion on taasen toinen tarina.

      Tällä kertaa tuomioita ei tullut ja asia on siltä osin loppuun käsitelty. Mäkelä sai messevän irtisanomiskorvauksen. Korvauksella ostaa "pötyä pöytään" useampanakin Jouluna. Ja muistelee lämmöllä Kittilän sutkeja takkatulen lämmössä punaviinilasin kanssa.

      • Anonyymi

        Kyllä taisi tässäki jutussa Mustapekka jäädä veronmaksajille.


    • Anonyymi

      Veronmaksaja nämä aina loppupeleissä maksaa. Siksi kannattaisi katsoa ketä äänestää. Kittilän maksut ovat hyttysen pissa valtameressä kun vertaa vahinkoa mitä nykyinen pääministeri aiheuttaa johtamansa hallituksen kanssa. Mutta itse me edustajamme valitsemme.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe