Rytikarin palvelut!

exäänestäjä

Tietääkö Kemin päättäjät lumilinna vouhotuksessaan että Kemissä on sellainenkin asutusalue kuin Rytikari? Suurin osa asukkaista pitkään töitä tehneitä eläkeläisiä ja veronmaksajia. Nyt kun näitä rokotuksia ( punkki ja influenssa) alettiin antamaan niin lähetäämpä Syväkankaalle jollain keinoin niitä ottamaan. Rytikarin neuvola on lopetettu. Ja toinen asia. Rytikarista on viety postilaatikko. Siinäpä sitten eläkeläiset vievät joulukorttinsa parin kilometrin päähän Hepolahteen.Pitkä on matka rollaattorilla kulkea varsinkin talvella auraamattomilla kevyen liikenteen väylällä. Ennen kun täältä oli päättäjiä valtuustossa paloi valot kuntoradallakin 24h/vrk. Nykyään ei valot pala edes pyörätiellä kuin siellä täällä. Apteekki täällä on onneksi. Kannastasko harkita hautauspalvelua?

60

2682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hepla

      Jospa ne joulukortit veis samalla reissulla kun käy kaupassa. Vai pitääkö ne viedä yksitellen? Ja ilmeisesti ne postilaatikot ei ole kaupungin vaan Postin?

    • huoli

      Juu olen kyllä samaa mieltä, vaikka olen 56 vuotias ja asun toisella paikkakunnalla. Todellakin Rytikarissa asuu varmasti kemille aika loistavia veronmaksajia. Asukkaat ovat suurimmaksi osaksi työskennelleet Veitsiluoto Oy:sssä aikoinaan. Pitäkäää huolta vanhuksista järjestäkää heille kuljetuksia, kun eivät enää itse kykene autoilla ajeleen. Ja ei taida olla mitään järkee että hyvät kerrostaloasunnot ammottavat tyhjyyttään. Mainostusta kyseiselle alueelle.

    • väärin

      On esitetty, että vanhusten asiointikuljetuspalvelu lopetetaan säästösyistä . Onko tänä totta . Hävytöntä jos pitää paikkansa . Säästöjä löytyy kyllä muualta vähemmän tärkeistä kohteista kuin tämä .

    • peruskemiläinen

      Nämä Rytikarin kerrostalot on rakennettu silloin kun Suomessa osattiin vielä rakentaa muitakin kuin hometaloja. Ja peruskorjauksia tehdään jatkuvasti. Ja kaippa Kemin kaupungilla on sen verran vielä vaikutusvaltaa Postiin että yksi postilaatikko saatais tänne vaikka apteekin nurkalle. Kerätään vaikka kolehti jos rahat on niin tiukassa.

    • Wanha.Rytikarilainen

      Vai on postilaatikkokin viety, eipä uskoisi..
      Asuin Rytikarissa 1964 - 1968 (sitä ennen Veitsiluodossa) Olin 12 vuotias, kun muutettiin pois. Piti ihan muistella mitä kaikkea siellä silloin suuren väkimäärän lisäksi olikaan. Kaikki ei varmaan tule mieleen....
      Veitsiluodon päästä alkaen:
      - Shellin huoltoasema
      - Myynti Oy:n ruokakauppa
      - Rautakauppa
      - Luotola, jossa oli ainakin kemikaikauppa ja jotain muutakin liiketilaa
      - Luotolan nurkalla oli toimiva poliisiasema ja sen pihalla susikoira aitauksessa
      - Ranta-Baari
      - Elannon ruokakauppa
      - Rytiryyppy Ravintola
      - K-Kauppa
      - R-Kioski
      - Nimetön pikku kioski
      - Kukkakauppa
      - Parturi
      - Posti
      - Pankki? Ei muistikuvaa, oliko vain PYP Veitsiluodossa..
      - Kirjasto
      - Apteekki (puutalo koulua vastapäätä)
      - Neuvola
      - Pesula
      - Iso kansakoulu, jossä kävin ensimmäisen luokan iltavuorossa (tosi on)
      - Lastentarha
      - Perukoilla työväentalo, jonne minulla ei isän mielestä ollut mitään asiaa.

      - Olikohan hammaslääkärikin, ainakin Veitsiluodossa oli vielä 60-luvun alkupuolella ja olihan Veitsiluodossa paljon muutakin: Kauppa, pankki, posti, kioski, kirjasto, lääkäriasema jne..

      Vakiovuoron lisäksi muistelisin kolmen lisäbussin kuljettaneen Veitsiluodon, Rytikarin ja Hepolahden nuoria kaupungin kouluihin. Oli muuten lapsia ja nuoria valtavat määrät.

      • surkuvoivoi

        sittenhän niillä on hyvät eläkkeet jos ovat veiskalaisia ja saaneet töissä olla. toista se on nykyään...


      • Anonyymi

        Veitsiluodossa myös asuneena heitän tuohon muutaman muistikuvan omasta nuoruudesta. Luotolan talossa oli myös pankki, muistaakseni Säästöpankki johon veimme säästöpossuun kerättyjä pennejä ja oli siellä markkoja.. Veitsiluodossa oli samaan aikaan kolme kauppaa, Kemin Seutu, Osuuskauppa ja K-kauppa (Heikkilä oli yhteen aikaan kauppiaana joksi kauppaakin kutsuttiin), samassa rakennuksessa K-kaupan kanssa postitoimisto ja Yhdyspankki sekä R-kioskia. Veitsiluodon Vastus pelasi vielä tuolloin menestyksellisesti jääpalloa Veitsiluoto Oy:n ylläpitämällä Veitsiluodon kentällä. Tuohon aikaan Veitsiluodossa oli vielä puoliammattilaisia kalastajiakin joiden kalaa juoksimme pikkupoikina myymässä ovelta ovelle. Veitsiluodossa oli tehtaalla vielä oma ammattikoulunsakin joka loppui 1976. Tehdasalueella seurojentalolla oli treenin lisäksi painikilpailuja ja kausien päättyessä palkintojenjakoja yhtiön hiihto- yms. kilpailuista.

        Bussiliikenteestä muistelen, että Veitsiluodosta lähti Rytikarin kautta auto Kemin keskustaan puolen tunnin välein ja Kalkkinokan kautta kerran tunnissa.

        Joten hiljaiseksi on tuo kulmakunta mennyt vuosien saatossa. Veitsiluodossakin kaikki vanhat asunnot, kentät ym. purettu.

        Harmi, ettet päässyt työväentalolle, siellä me katsottiin monet elokuvat.


    • peruskemiläinen

      Nykyään apteekki.3 parturia,hieroja ja hammaslääkäri. Kauppa Hepolahdessa. Bussi kulkee muutaman kerran päivässä. Mitäpä sitä eläkeläinen muuta tarvitsee?

      • Eikö ois mukava jos vaikka kalja- auto ajelis joka toinen päivä.


      • huhujako-

        Kulkeeko bussi ensi vuonnakin?


      • porsaitaäitin

        Entä lastenleikkikenttä?


      • Jajajajajaja
        porsaitaäitin kirjoitti:

        Entä lastenleikkikenttä?

        Meinaatko, että oikein siirettävä leikkikenttä. bussi ja kalja-auton tyyliin?


      • Keminmummo

        Liekö apteekkari vaihtunut?


    • Mommo

      Kysy Alamommolta

    • oikeinko

      Ei ole vielä päätetty kulkeeko palveluauto vai ei . Esitetty on, että loppuu asiointikuljetuspalvelu juuri näköjään niiltä , jotka sitä eniten tarvitsevat . Ei koske koululaiskyytejä eikä kehitysvammaisten kuljetuksia . Että silleen . Ketkä hölmöt tätä kehtaa edes esittää , on tämä niin järjetön ehdotus . Onko arki karannut liian kauas joiltakin tahoilta vai onko tämä välinpitämättömyyttä vanhuksia kohtaan. Valtuustohan tämän päättää , ei ehdotuksen tekijät . Toivottavasti järjen ääni voittaa eikä muutaman lantin säästötarve mikä löytyy kyllä muista kohteista jos halutaan .

      • peruskemiläinen

        Mitenkä eläkeläiset pääsee iki-ihanaa lumilinnaa ihastelemaan kun kuljetuspalvelu loppuu? Rollaattorillako?


      • Keminmummo
        peruskemiläinen kirjoitti:

        Mitenkä eläkeläiset pääsee iki-ihanaa lumilinnaa ihastelemaan kun kuljetuspalvelu loppuu? Rollaattorillako?

        Taksilla päräyttää


    • peruskemiläinen

      Unohtui listalta leipomo josta löytyy tosi herkullisia leivonnaisia ja leipiä. Käyttäkää hyvät ihmiset leipomon palveluja niin saadaan kuitenkin leipää. Vielä kun työväentalolla järjestettäisiin enemmän sirkushuveja niin uskoisin että eläkeläiset olisisivat tyytyväisiä.

    • peruskemiläinen

      Toista oli ennen. Kun täältä oli muutama valtuutettu niin kuntoradallakin paloi valot ympäri vuorokauden,Kesät talvet. Nykyään ei enää pyörätielläkään ole kunnon valaistusta.

      • Jfkdndkf

        Onpa ollut idiottihommaa. Onneksi lopetettiin.


    • veronmaksaja

      Se tulee kunnalle kalliiksi, jos kaikki rupeavat hakemaan yksityistaksilappuja . Ei synny mitään säästöjä päinvastoin . Liikuntarajoitteisilla on tähän oikeus, jos kerran lakkauttavat palvelulinjan . Ovelta ovelle haku on jo ollut keltaisen kortin omaavilla, mikä tarkoittaa rajoitetta liikkumisessa. Mitä siis jää jäljelle, yksityistaksilapun haku . Ja sehän on pakko myöntää jos ei pysty asioita hoitamaan ilman kuljetusapua. Hölmöläisten hommaa , peitto ei jatku jos toisesta päästä leikataan. Ei turhaan sanota Kemiä ihmekaupungiksi .

    • huoli

      Hyväkuntoiset ihmiset kertoo niin onhan se tosiaan kauppa hepolahdessa ja kaupungissa vielä enemmän nythän onkin kyse siite miten pääset ruokakauppaan. Kyllä pahaa teki katsoa kun 81-vuotias nainen käveli rytikarin pyörätiellä pysähteli välillä ja itki. Tarjosin apua ja vein hänen ruokaostokset kotiin, jotka hän oli raahannut hepolahdesta. Miehellä on ajokortti, mutta ei enää pysty liikkumaan sen vertaa että edes pääsisi autoon. Molemmat pirteitä vanhuksia ja haluaisivat asua kotona. Jos kimppakuljetusta olisi järjestettävissä kauppoihin niin varmasti käyttäisivät ja varmaan aika moni muukin. On todella ilkeää vihjailla kalja-autoista kyseiset vanhukset eivät ole koskaan käyttäneet alkoholia. Tehneet pitkän päivätyön viereisellä tehtaalla ja makselleet veroja. Ja nyt näillä verorahoilla viedään meidän nykyajan nuorille kotiovelle ruoka kun ovat reppanat niin masentuneita. SUUTUTTAA!!!!!!!!!!Tasapuolisuutta avun saantiin.

      • Käböykäbäböy

        Eihän se ole kaupungin syytä jos yksityiset elinkeinonharjoittajat toteaa ettei palveluiden pitäminen sillä alueella yksinkertaisesti kannata.
        Ei taida Kemin kaupunki omistaa yhtään bussia edes millä ajattaa ihmisiä ilmaiseksi kaupoille.
        En minäkään ajaisi tappiollista reittejä jos olisin liikennöitsijä.


    • maksaja

      Eihän täällä ketään ilmaiseksi kuskata . Normaali linja-autotaksa peritään . Kaupungin rahapulan takia aiotaan tämäkin palvelu lopettaa niinkuin ei nyt löytyisi muuta mistä säästää . Höpö , höpö mennään taas vain siitä yli mistä aita on matalin . Mitenkäs ne rahat löytyy Kemin 150-vuotis juhlallisuuksiin, kannattaako juhlia , kun ei heikommista osata pitää huolta. Isompi summa niihin uppoaa kuin tähän vanhusten palveluun . Se on vain kysymys arvoista, mihin halutaan panostaa . Ei olisi kyllä aihetta juhlaan rahattomassa Kemissä .

      • Niilo.Takatukka

        "Eihän täällä ketään ilmaiseksi kuskata . Normaali linja-autotaksa peritään . Kaupungin rahapulan takia aiotaan tämäkin palvelu lopettaa niinkuin ei nyt löytyisi muuta mistä säästää ."
        Yritä nyt jo päättää, kustannetaanko linja-autoliikenne normaaleilla linja-autotaksoilla vai maksaako kaupunki liikennöintikustannukset. Missä muuten viipyy Ristikankaan linja-auto? Olen odottanut jo monta päivää.


    • yuikjhgfoiuytrfghjjhgfgh

      Niinpä niin, käytettiin kaupungin kauppojen palveluja. Sitten kun kauppa lopetettiin, ihmetellään miksi?

    • peruskemiläinen

      Eihän kauppaa sen takia lopeteta ettei se kannata. Se ei vaan kannata tarpeeksi. Jää herrojen boonukset pienemmäksi.

      • Lumperiantti

        Oot aina sanonu että ehyt vene kannattaa aina ja se on totta.


    • Bzvzhzjzjzj

      Kommunistien mielestä kaupungin pitäisi ylläpitää vissiin kaupat ja parturitkin. Jäänyt ilmeisesti kolhoosiajattelu päälle.

    • peruskemiläinen

      Kemissä esitellään kuulemma niksejä jotka helpottavat ikäihmisen kotona asumista. Esim. Miten saa maitopurkin helposti auki. Esitelläänköhän siellä niksi siitä.miten ikäihminen saa aen maitopurkin kotinsa jääkaappiin? Jäädäämpä odottelemaan.

    • vanhus

      Ei mitenkään , jos kuljetuspalvelu loppuu .

    • Antelainen

      Ennen oli kaupoissa suppareita ja ne toi koteihin tavarat pientä maksua vastaan. On kai jossaki kaupasssa kuljetuksia nykyäänki.
      Supparit kunniaan.

    • peruskemiläinen

      Kyllä muttei sama jakeluyhtiö joka tuo,tai pitäisi tuoda, osan kirjepostistakin. Jos sama niin silloin sapuskat kyllä kävelee itse sisälle.

    • peruskemiläinen

      Kiitos postille kun veitte postituslaatikon pois Rytikarista. Säästyypi postimerkkirahat joulujuomiin. Tietenkin jos niitä juomia pääsee hakemaan sieltä nykyisestä vihreästä Alkosta jonne ei julkisilla kulkuneuvoilla pääse. Käyttäsköhän Kelan taksi Alkossa jos tillais etukäteen?

    • Lumperiantti

      Eikö se posti tuo niitä pulloja kottiin ja jos on vielä naisposteljooni niin kaataapi varmaan pikariinki juomat. Maksaahn se varmaan mutta onhan se hyvä.

    • peruskemiläinen

      Meinaakko että ihan vois posteljoonityttären kanssa ottaa parit pikarilliset ihan kynttelin valossa? No jätetään se kynttilä pois kun viimisimmän tutkimuksen mukaan kynttilän polttaminen sisällä vastaa passiivista tupakointia. Tietenkin parvekkeella vois polttaa jos polliisit ei ole kyttäämässä.

      • Lumperiantti

        Joo.. Tottakai posteljoonitytön kanssa voit ottaa pikarilliset ja tanssaa se varmaan napatanssejakin kuhan on saanu muutamat hönsyt.


    • Xkkxkzkfkf

      Tainnut persukemiläinen juoda jo tarpeeksi Alkon sijainnista riippumatta

    • Sisäsatama

      Hmm, yhtälö on hankala. Jo mainetta muiden silmissä on hankala oikaista, mutta kun kaupungissa on aivan todellisiakin rakenteellisia ongelmia. Kaupunki on vuosien mittaan ajettu lyhytnäköisellä politiikalla sellaiseen siltaan, ettei se siitä oikene helposti eikä nopeasti. Ikärakenne on raskaan iäkäs, joka osittain vielä asuu mm. aloittajan mainitsemassa Rytikarissa, johon palveluita ei ole saatavilla samalla kun ikäihmisten pitää jossain asua; Rytikarissa kotona ilman palveluita tai lähempänä palveluita ja lopulta jossain laitoksessa, joka maksaa kaupungille tuolla ikärakenteella vuosien mittaan vaan enemmän ja enemmän samalla kun tulorahoitus (=pääasiassa verotulot) vähenee. Nuorempaa veroja maksavaa väkeä ei saada houkuteltua pysyvästi asumaan oikein millään konstilla. Kaupunkiin tutustuttaessa paistaa läpi hiljaiset kadut, nuhruiset aikansa eläneet keskustan rakennukset, vanhukset ylittämässä valoissa tietä jne. Tästä tietenkin moni on taas eri mieltä, mutta tältä se näyttää ulkopaikkakuntalaisen silmin. Houkuttele siinä nyt sitten asumaan kaupunkiin; ei siinä kaupungintalon hieno kahvilanäkymä yli Kemin kymmeniä vuosia vanhan keskustan yli tilannetta pelasta; sen näkymän pitäisi olla satoja vuosia vanha kiinnostavuutta parantamaan.

      Katukuvassa korostetusti näkyvistä pakolaistaustaisista saa olla montaa mieltä, mutta siinä saattaa olla Kemin pelastus. Uutta nuorisoa, joka pitää saada mukaan erityisesti päätöksentekoon ja suunnitteluun. Heitä kannattaa kuunnella. Heillä saattaa olla kysymyksiä, joita värillisen politiikan vuosia näivettämä kaupunki ei ensin ymmärrä, sitten karsastaa ja vastustaa, mutta saattaa lopulta taipua ymmärtämään, että tämä nykyinen krooninen "pihkatappitila" ei vaan vie eteenpäin Kemin kylää. Ilman "uusia tornadoita"; ei tuulahduksia, ne eivät riitä, kunnallispolitiikka näivettyy vuosikymmenien varrella ja alun ajatuksen loistava voima ja vimma joutuu antautumaan värillisten rakenteiden jäykkyyksiin; tuon voi vaikka ymmärtää niin, että työpaikalla, kaupassa, kunnallispolitiikassa jne. kuulee sanat "näin on aina tehty ja on se aina toiminut". Pelkään pahoin, että Kemin kunnallispolitiikassa on "aina tehty näin, ja näin se aina toiminut". Tässä nyt sitten on tulos.

      Sen verran vielä, en ole kemiläinen, en pyri Kemin kunnallispolitiikkaan, en ole pakolaistaustainen, mutta toisinaan erinäisistä syistä käyn Kemissä ja pidän silmäni ja korvani auki.

      ps. pitäkää huolta loistavasta sisäsatamaympäristöstä; hienosti suunniteltu ja toteutettu alue.

    • Kylläkeskustassapostion

      Jospa sillä saavat pidettyä edes keskustan siedettävänä paikkana asua että vähentävät muualta minimiin toiminnat.

      • Sisäsatama

        Näinhän se taitaa olla.


    • kyytiläinen

      Jokainen asiakas maksaa kyytinsä ettäs sen tiedät normaali linja-autotaksa.

    • peruskemiläinen

      Eipä tässä ilmaisia kyytejä olla vaatimassakaan. Kunhan autot vaan kulkisivat ja niihin autoihin pääsis kyytiin loukkaamatta itseään. Rytikarissahan on liikennevalot. Olleet pimeinä viimeiset 10 vuotta. Siinä ne pimeinä olla möllöttää ja estavät kunnon lumityöt linja-autopysäkiltä. Onneksi täällä liikennöivän bussifirman kuljettajat jättävät kyydistä ja ottavat kyytiin turvallisesta paikasta vaikka ei aivan pysäkin kohdalla olisikaan. Siitä kiitos heille.

    • Anonyymi

      Palvelut katoavat, kun niitä ei käytetä. Pääsääntöisesti tämä johtuu kolmesta syystä:

      1. Palveluilta katovat käyttäjät esim. muuttotappion vuoksi
      2. Palveluita katoaa, koska ostetaan muualta
      3. Palveluiden kohderyhmillä ei ole varaa käyttää palveluita

      Käytännössä voi itse vaikuttaa kohteeseen kaksi, jotta palvelut pysyvät paikkakunnalla.

    • Anonyymi

      Totta. Rytikarissa ei ole käsittääkseni kovin paljon tyhjiä asuntoja. Rytikarin eläkeläiset ovat pääosin Veitsiluodossa pitkän työuran tehneitä eli ei kaikkein pienituloisimpia. Kyllä Rytikariin tulisi palveluita varmasti mielellään mutta ei sillä taida esim. kauppias elää jos myy muutaman maitopurkin päivässä. Kyllähän meillä kaikilla olisi peiliin katsomisen paikka.

    • Anonyymi

      Tosin mitäpä tässä lähipalveluista saarnaamaan. Tuodaanhan Länskäänkin ruoka Naantalista. Huhut kertovat tosin kauempaakin mutta tutkimattomat ovat Herran tiet.

    • Anonyymi

      Tosiasiahan on että useat ajavat 20 km autolla saadakseen maitopurkin 5 senttiä halvemmalla ja sitten ovat ensimmäisenä allekirjoittamassa listaa lähikaupan säilyttämiseksi. Minä olen käyttänyt ja tulen aina käyttämään lähimmän kaupan palveluita kuulukoon mihin ryhmään tahansa. Piste!

      • Anonyymi

        Erittäin hyvä näkökulma, varsinkin nyt kun edellinen ja nykyinen hallitus on ajamassa Suomea ja pienyrittäjiä ahdinkoon.


    • Anonyymi

      Mikä Rytikarissa meno tällä hetkellä? Asuntoja on ainakin hyvin tarjolla kohtuuhintaan.

      • Anonyymi

        Eläkeläist täällä asustelee kuin lintukodassa.


    • Anonyymi

      Uni maittaa,ruoka maittaa,entisiä työaikoja kun muistelee,tulee paha olo.

    • Anonyymi

      Hiljainen tehdaslähiö,rauhaa riittää.

    • Anonyymi

      Puolen tunnin ajomatkan sisällä on kaksi ääripäätä. Lähes ilmaiset Rytikarin asunnot ja sitten Tornio, jossa on järkyttävän hintaisia asuntoja "tornitaloissa" ja tulevissa tornitaloissa. Rytikarin asuntoon ei välttämättä tartte edes velkaa ottaa, jos on 5 tonnia tilillä valmiina.

    • Anonyymi

      Apteekikin siellä vain narkkareitten takia jos ne lähtee seki loppuu

      • Anonyymi

        Jos eläkeläiset katsotaan narkkareiksi. Syöhän he tietenkin paljon lääkkeitä. Ainoa apteekki Kemissä jossa eläkeläiset saa kunnon palvelua.


    • Anonyymi

      Mukava ja edullinen paikka,kaikki palvelut ihan vieressä,hiihtolatu,pururata,kalastus/uimaranta... kaikki löytyy.

    • Anonyymi

      Kuihtunut tehdaslähiö,näitä on paljon…

    • Anonyymi

      Osaako joku suositella mitkä Rytikarin ja Hepolan taloista on aikoinaan hyvin rakennettu? Ilmeisesti aikoinaan tehtiin parempia taloja kuin monet nykytalot.
      t.muuttoa Kemiin suunnitteleva

    • Anonyymi

      Ainakin niistä kahdesta "tornitalosta" on komeat näköalat merelle. Vai onko niitä kolme taloa. Yksi tuttu asui vuokralla siellä silloin, kun sieltä pääsi Veiskaan portin läpi. Siitä on kauan. Muistan mahtavan näköalan merelle. Kai ne on hyvin rakennettu, kun ovat vanhoja taloja eikä näitä uusia.

      • Anonyymi

        Kesällä varmasti todella hieno paikka asua, talvella sitten tietysti vähän toisenlainen meno.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe