Eläkeläiset pois työpaikoista

kummayhtälö

Näin työttömänä olen huomioinut, että Suomessa on työvoimapolitiikan vääristymä, joka osaltaan aiheuttaa sen, että työllistymispolitiikka on epäonnistunutta. Nimittäin se eläkeläisten joukko joka tekee työtä vielä keskisuuren eläkkeensä lisäksi. Heistä jokainen syö yhden mahdollisen työpaikan työelämässä. Mielestäni jos ihminen on papereissa kelalla todettu työkyvyttömäksi, ei hän ole silloin työkykyinen. Kuitenkin näitä työkyvyttömiä on töissä eri aloilla tekemässä työtä jonka valtio on vieläpä siunannut niin, että tulot voi kohota reippaastikin. Vanhuseläkkeellä oleva saa paiskia töitä sitten rajattomasti. Kukaan ei näitä valvo eikä tutki. Sanoisin että jos nämä sadat tuhannet paikat saataisiin avoimeen hakuun, olisi Suomen työvoimapoliittinen tilanne harras muisto vain. Ja ne jotka on puurtaneet ikänsä hommissa, ymmärtäisivät panna ne hanskat naulaan ja antaa sen pestin nuoremmille.

12

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • papparaisetratissa

      Tässä 70-vuotias suomalainen rekkakuski ihmettelee, miksi ranskalaiset rahtarit protestoi polttoaineiden hintoja. Mielenkiintoinen asetelma, kun ajattelee. Tämän kuskin pitäisi olla oikeasti eläkkeellä. Mutta kun hän paiskii kerran töitä, ja luultavasti tulot on hulppeet, ei tarvitse pohtia, onko polttoaineiden kalleus hänen työlleen ja työnantajalleen hyvä vai huono asia?

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005905503.html

    • vbnvmbn

      Tonnin eläke ja velat. Joidenkin eläkeläisten on pakko jatkaa työntekoa, jos sitä työtä vain onnistuu saamaan. Niin, nuoret ovat vaikeassa tilanteessa, mutta niin ovat myös eläkeläiset. Koko tilanne pitää korjata eikä tyytyä syyttelemään toista uhrien ryhmää.

      Suomalaisten nuorten kannattaa tehdä työtä jossain järkevämmässä maassa 23-vuotiaksi asti, koska sitä nuoremman työ ei Suomessa enää kerrytä työeläkettä.

      • Ttt8

        Ei pidä paikkaansa. Jos työtön tulee toimeen 500e niin kyllä suurin osa tuntemistani eläkeläisistä tulisi myös kun ei ole mitään lääkityksiä. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee sitä vähemmän tarvitsee rahaa kun ei pysty enää edes mitään tekemään.


      • morghar
        Ttt8 kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Jos työtön tulee toimeen 500e niin kyllä suurin osa tuntemistani eläkeläisistä tulisi myös kun ei ole mitään lääkityksiä. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee sitä vähemmän tarvitsee rahaa kun ei pysty enää edes mitään tekemään.

        Työtönkin saa sen n. 1000 € / kk kun kaikki tuet lasketaan yhteen. Eläkelläinen taas saa säännöllisesti saman ilman että mitään lippuja ja lappuja tavii täytellä joka kk. Siinä ero. Asunnon vuokran ja puhelin laskujen ja mm. opintolainen takaisin maksun jälkeen molemmille jää n. 400 € / kk rahaa eli voi käyttää rahaa 100 € / viikko,


      • vcbvcnbc
        morghar kirjoitti:

        Työtönkin saa sen n. 1000 € / kk kun kaikki tuet lasketaan yhteen. Eläkelläinen taas saa säännöllisesti saman ilman että mitään lippuja ja lappuja tavii täytellä joka kk. Siinä ero. Asunnon vuokran ja puhelin laskujen ja mm. opintolainen takaisin maksun jälkeen molemmille jää n. 400 € / kk rahaa eli voi käyttää rahaa 100 € / viikko,

        No olipa taas lista uskomuksia! Tämä työtön saa 492 euroa joka 4. viikko, ja tunnen yhä työkeikkoja tekevän 72-vuotiaan, jolla eläke noin tonnin kaiken kaikkiaan, ja pankki vaatii velanlyhennyksiä 300 euroa kuussa. Jos löytyy joku keikka silloin tällöin, pärjää, muuten menee yhä syvemmälle velkoihin. Edelleen jotain yli 20 000 euroa velkaa. Ruokaan, polttoaineeseenja kaikkeen perusasiaan, mitä nyt ihmisellä on, menee enemmän kuin tulee.


    • Hmmhmm

      Iso ongelma näissä eläkeläisissä on kun he vain monesti käyvät olevinaan työpaikoilla. Eräässä firmassakin oli konsulttina jo eläkkeelle jäänyt 70 mies. Ei hän mitään konsultointua koskaan tehnyt kunhan vain kävi juttelemassa ja juomassa kahvit. Oli vain saanut konsultoijan tehtävät kun kaverit vielä työskenteli yrityksessä. Sai tuosta yli 1000e lisää rahaa kuukausittain jo johtajan eläkkeen päälle. Todella oksettavaa.

      • hiljainentieto

        Ja mistäs sää tiedät, mistä he jutteli? Voi hyvinkin olla, että asioitakin puhuttiin. Funtsittiin asioiden järjestelyä ja äijä osasi varoittaa sudenkuopista, koska oli varmaan joskus erehdyksiäkin tehnyt uransa mittaan. Hiljaisen tiedon siirtyminen on ongelma monessa paikassa.

        Halajatko tuota tonnin jakamista työntekijöille? Olisiko tuntipalkkaan tullut kolikon korotus?


    • Ttt8

      Ihan sama tehköön eläkeläiset työt ja maksakoon veroistaan työttömyystuet jos haluavat. Tätä eläkeläisten työntekoa on tutkittu jo aasian maissa missä on suuri ongelma ja siellä on todettu, että eläkeläinen ei ilman työtään ja työtovereitaan olisi mitään ja he eivät uskalla jäädä eläkkeelle kun enää ei ole kavereita.

    • PieniPiruVasempaan

      En usko, että kovin moni eläkeikäinen on vienyt työpaikan nuoremmalta. Tässä suhdanteessa jos ei saa työpaikkaa, on joko väärässä paikassa tai ei ole sopivaa osaamista.
      On harhaista hakea syitä omalle olotilalle muista oli ne sitten eri syntyperää tai ikäluokkaa.

      Aloitus on trolli eikä vastaa edes aloittajan omaa näkemystä. Tutkimusten mukaan trollaajat ovat onnettomia. Voimahali :D

    • TyökinTehtävä

      Kyllä eläkeläisten työvoima on parempi juttu kuin ei työvoimaa ollenkaan. Kuinka esimerkiksi sairaaloissa saataisiin asiat hoidettua kesälomakaudella tai jatkuvien lisääntyvien sairauspoissaolojen aikana ilman yhdellä puhelinsoitolla paikalle tulevaa juuri eläkkeelle jäänyttä saman osaston hoitajaa? Eläkeläinen pystyy usein tarttumaan työhön aamukahvin jälkeen ilman perehdyttämistä yms hässäkkää. Olisiko siis parempi ottaa ensi tiistain yövuoroa varten työtön ja panna hänet viikon perehdyttämiskoulutukseen ?

    • ByroB

      Eläkeläisille löytyisi runsaasti sellaista hommaa, mikä ei tuo kokonaista leipää (elantoa). Syrjässä sijaitsevat kyläkaupat joutaisivat olla eläkeläisen huolehdittavia. Eihän niillä rikastu, mutta helpottaa monen kokoaikaeläkeläisen elämää. Samaten jotain erikoismyymälää voisi ajankulukseen vetää seniori, jolla on alan tietämystä.

      Taksikuski, joka ajaa lähinnä koulukyytejä, voisi olla kylän eläköitynyt taksisuhari t. muuten ison auton omistava seniori.

      Hoitolaitoksissa ja kouluissa joku voi hiljattain eläköitynyt sijaistaa äkillisissä sairastapauksissa. Niissä pitää ottaa huomioon, ettei kroppa kestä mahdottomia, ainakaan lähihoitsun hommissa. Pitkäaikaisiin sijaisuuksiin olisi hyvä ottaa joku uraansa aloitteleva henkilö.

      Tuskin eläkkeelle jäävä vie monenkaan kokoaikaisen työntekijän työtä ainakaan monta vuotta. Eiköhän ne sijaisuudet yms. hommat jää 2-3 vuoteen.

    • LuuseriEläkeläiset

      Miksi ei näy eläkerääsyläisiä tekemässä katoilla lumenpudotustöitä kun niin innokkaasti haluavat työskennellä? Eikö paikat kestä tehdä oikeita töitä vaan paskaa jauhetaan ja örpitään teetä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe