SAATIIN MERILAPPIINKIN UUSI RAHASTAJA !

Muistaakseni luvattiin jotta Mehiläisen tulo Merilapin sairaanhoitoon, ei nosta meille hintoja ???? Saahan nämä Uusimaan Paavot ja Sakaranahot lupailla, politklinikka maksu on nyt noussut reilusta 36 eurosta 43,60 euroon ! Merilapissakin mennään sipilän viitoittamaa linjaa, joka panee köyhiä ja sairaita, yhä syvempään kyykkyyn !
Mitenhän nuo lupailijat liikkuvat pimeällä ulkosalla?

Late Lapista.

127

1966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eitorniolainen

      Eihän kukaan voi kahta hyvää tehdä. Nimittäin luvata ja toteuttaa. Katri Kulmuni vois antaa hyvän selityksen vaikkapa paikallislehdessä.

    • JotainRajaa

      "Merilapissakin mennään..."

      Late on alkanut täällä Suomessa seuraamaan menemisiä eläkepäivillä.

      Työt Late teki ja verot maksoi Ruotsiin, näin hyödytti naapurimaan taloutta. Koulutuksen oli kuitenkin maksanut Suomi, ja näin oli maamme köyhtynyt.

      Eläkepäiville Late tuli Suomen veronmaksajien riesaksi. Eihän tuo terveyskeskusmaksu kata kuin pienen siivun keskimääräisen terverveyskeskuskäynnin todellisista kustannuksista, yhteisistä varoistamme loput. Late pääsee näin käymään meidän muiden säästöistä, kun käyttää yhteiskuntamme sairaudenhoitopalveluja.

      Ja vielä viitsii haukkuaräkyttää.
      Vinkki Latelle, mene rajan länsipuolelle hoidattamaan itsesi, sinne sinä olet verosikin (silloin kun olit nettomaksaja) maksanut.

    • TeräsTeppo

      "..panee köyhiä ja sairaita, yhä syvempään kyykkyyn.."

      Olisit Late laittanut niinä kovatuloisina Ruotsin vuosina edes pikkasen säästöön, niin ei tarvitse sitten elävuosina täällä syntymämaassa niin kitistä.

      Se on semmosta, kun tottuu valkostaleipää mussuttaa, niin ei tahdo oikein tulla enää muuten toimeen.
      Ehdotan, että muutat nimimerkkisi LöysäLateksi.

      • Voihan poju rukat kuinka tyhmiä olette ja tuotte sen täällä vielä esille ! Minä lähdin aikoinani Ruotsiin töihin kun Suomessa ei ansiotyötä löytynyt, en siis jäänyt tänne sossun niskoille kuten eräät jotka pelkäsivät jotta eivät saa Ruotsissa aamupuuroaan, kun äiskä ei ole sitä keittämässä ! Ruotsissa minut koulutettiin erikoisammattiin, jonka vuoksi minut jo vuonna 1984 kutsuttiin takaisin Suomeen! Ruotsista käsinkin maksoin veroja Suomeenkin mm, kiinteistöverot. Nyt makselen veroja sekä Ruotsiin että Suomeen, Suomeen jopa tuplaverot, joten kyllä se on pojut viisainta että kuivailette ne korvienne taustat, ettekä sekaannu sellaisiin asioihin joista ette tiedä enempää kuin sika pohjantähdestä. Keskittykää juttelemaan vaikkapa tossumopoistanne, jos äiskä ja iskä ovat suostuneet teille sellaiset hankkimaan!

        PS, Rahaakin on jäänyt senverran jemmaan jotta nuo Mehiläisen rahastukset eivät minua hetkauta, mutta joitakin se kyllä koittelee !

        Late Lapista.


      • TeräsTeppo

        "..poju rukat kuinka tyhmiä ... sossun niskoille kuten eräät
        .....kyllä se on pojut viisainta että kuivailette ne korvienne taustat,
        ..... Keskittykää juttelemaan vaikkapa tossumopoistanne,..."

        Tais nuo kommentit osua - sen verta asiatonta vastausta, että epäilee Laten vointia. Taitaa tuo lääkärissäkäynti olla todella tarpeen.

        "..lähdin aikoinani Ruotsiin töihin kun Suomessa ei ansiotyötä löytynyt.."

        Niinhän se oli. Kaikille ei löytynyt. Mutta aika monelle kuitenkin - panee ajatteleen?

        "mm, kiinteistöverot"
        😊

        "eivät minua hetkauta, "
        On tuo nyt jo hetkautusta isompi reagointi, kun alkaa keskustelupalstalla Pääministeriä moittimaan Torniossa tehdyistä ratkaisuista. Tietysti kyse voi olla siitä viasta tai sairaudesta, jonka vuoksi tämä Late oli hakeutumassa hoitoon.


      • Rakastuttakaa-elämä

        UUTINEN :
        Narsistiset Kylmät Reformi-Martyyrijärjetöt Heikkoudessa Ryhmäytyvät Suureksi Sisäpiiri liittoutumat Aivo-Manipulaattio ORPORTURISMI ILMIÖ Luvataan sekä sorretaan Heikko Itsetunto myy Kaiken Edukseen
        (Ettei Heidän Vilpillisiä -Tarkoitusta - Huomata ) Hurmiottaa - Alistaa . . Ryhmäyttää . .Hallinto Paikat omille . .
        Sekä Laumauttaa . . . Alistaa . . . Johtajaansa
        Suvesta Suveen. . . Irti reformeistä jotka . . . estävät elämää Inverrsio Nurinpäin kääntynyt Tunnemaila Hyvä On Pahaa Paha on Hyvää
        Uusisukupolvi ymmärtänyt Kansan Herännyt . .
        Ihminen säilyttää oman - terveytensä Kun hän on vapaa omasta toiminnastaan
        Itsekäimmät ovat Jo Luopuneet Viroistaan
        Ennen Sairastumista .
        Äänestä Oikein Ymmärsin Kiitos Olen Hyvin . . . Reformilla Leikattu Kodit . .
        Perheet Opiskelijat Eläkeläiset. . .
        Aito -Moraale


    • Ihmisentuska

      Late läpileikkaus 60-luvun nuoriso. Lähteä nyt ruotsiin kun on huono kielipää. Pois oli tultava. Toisen luokan kansalainen siellä on suomipoika. Paluumuuttaja on myös täällä toisen luokan kansalainen esim. sortava verotus.
      Kyllä meidän nationalistien persujen joukkoon joikuLatekin mahtuu. Kirjota ja ärsytä sontaluukun kautta maailmaa katsovia peräkamaripoikia Arpelasta eli Outokummusta.

      • Kielen oli pakko oppia ruotsissa !
        Minua kylläkin kohdeltiin ruotsissa joissakin firmoissa paremmin kuin kantaruotsalaisia! Ja kehoitan edelleen teitä räksyttäviä räkäokkia kuivaamaan sekä korvienne taustat että räkäviisarin alustat, ja keskustelkaa niistä asioista joista jotakin jopa ymmärrätte! Tornion kepulaisten ei tarvinnut lähteä ulkomaille töihin kun elivät mukavasti Suomessakin katokorvauksillaan! = sosialitukia !
        Pääministeriä en syyttänyt merilappilaiste päättäjä nilkkien töppäilystä, ilmoitinpahan vain jotta noiden nilkkien linja on sama kuin Suomen valtion tukiaisilla rikastuneen sipilän , joka sipilää ja sipilän touhuja kehuu, on kepulaisten aivopesemä lestadiolainen hihhuli!

        Late Lapista.


      • PörsiPaisuuPörssissä

        "..joka sipilää ja sipilän touhuja kehuu, on kepulaisten aivopesemä lestadiolainen hihhuli!"

        Sipilän perustama yritys oli/on Elektrobit, nykyään Bittium. Kannattaa seurata. Saattaa nimittäin olla, että parin vuoden päästä meistä suurin osa tuota "touhua" kehuu - hypähtelemmekö sitten joukolla?


      • Alakuppila

        "Tornion kepulaisten ei tarvinnut lähteä ulkomaille töihin ..."

        Ei me, Late, kaikki oltu luusereita, vaikka Ruotsin ja Norjankin työmaat kierrettiin. Kun ulkomaista kyllin saimme (rahhaakin), oli varaa kouluttautua kotimaassa ja asettua suomalaista taloutta omalla työllä kasvattamaan.
        Kun on pitkän työpäivän Suomessa tehnyt, niin viitsisi näitä Laten tyylisten karkureoden vihottelua entiselle kotimaalleen lukea.
        Mutta vapaa maa - Late saa purkaa pahaa oloaan ja minä voin olla lukematta. Mennään näillä.


      • näinson
        Alakuppila kirjoitti:

        "Tornion kepulaisten ei tarvinnut lähteä ulkomaille töihin ..."

        Ei me, Late, kaikki oltu luusereita, vaikka Ruotsin ja Norjankin työmaat kierrettiin. Kun ulkomaista kyllin saimme (rahhaakin), oli varaa kouluttautua kotimaassa ja asettua suomalaista taloutta omalla työllä kasvattamaan.
        Kun on pitkän työpäivän Suomessa tehnyt, niin viitsisi näitä Laten tyylisten karkureoden vihottelua entiselle kotimaalleen lukea.
        Mutta vapaa maa - Late saa purkaa pahaa oloaan ja minä voin olla lukematta. Mennään näillä.

        Kyllä se taitaa olla nin että kaikista ei tule miehiä koskaan vaan aikuisia poikia tämä LATE näyttää kuuluvan tähän viimeiseen ryhmään. Onhan niitäkin jotka on juoneet aivot narikkaan sen jälkeen niistä tulee katkeria kitiseviä räkyttäjiä turha sitä on muille sinnitellä jos itse on onneton rassukka


      • TyvestäPuuhun

        "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Latella mennyt kielenkäyttö sille tasolle ettei sitä voi oikein tällaisella julkisella, suomalaisella palstalla käyttää.
        On tainnut Ruotsinmaalla ollessa huonot tavat tarttua - veltoillaan, kiroillaan ja syljeskellään.
        Latella kova koulu edessä, jos meinaa oppia ihmisten tavoille.


      • Anonyymi
        PörsiPaisuuPörssissä kirjoitti:

        "..joka sipilää ja sipilän touhuja kehuu, on kepulaisten aivopesemä lestadiolainen hihhuli!"

        Sipilän perustama yritys oli/on Elektrobit, nykyään Bittium. Kannattaa seurata. Saattaa nimittäin olla, että parin vuoden päästä meistä suurin osa tuota "touhua" kehuu - hypähtelemmekö sitten joukolla?

        "Sipilän perustama yritys oli/on Elektrobit, nykyään Bittium. Kannattaa seurata."

        Sipilä perusti Fortel Invest Oy:n, joka on teknologiayritysten pääomarahoitukseen keskittynyt yritys. Yhtiö oli voitollinen vain neljänä vuonna vuosien 1995–2012 aikana. Vuonna 2012 yhtiö teki 2,9 miljoonan euron tappion. Vuosina 2002–2005 Sipilä toimi Elektrobit Oyj:n toimitusjohtajana, minkä jälkeen hän palasi johtamaan Fortel Investiä, kunnes tuli valituksi eduskuntaan.

        Elektrobit Oy:n perustivat vuonna 1985 Juha Hulkko (s. 1954), Veikko Hulkko ja Arto Marttila.
        Elektrobit-konserni syntyi kesäkuussa 2002, kun radiotaajuisen tietoliikenteen teknologiankehitysyhtiö Elektrobit ja Veikko Lesosen perustama tuotantoautomaatioyhtiö JOT Automation Oyj yhdistyivät.


    • gegulithäviää

      Aloittaja esitti kysymyksen ja tuli tyypillisiä kepulaisia vastauksia......mutta ei kysymykseen vaan kysyjän olemukseen. Todetaan siis kepu pettää aina

      • jasuvitsi

        Seko seko heko heko


    • NeLääkkeet

      Late kirjoitti täyttä asiaa.
      On se vaan kumma että heti pitää tuon yhden palstamölisijän tulla sotkemaan jokainen viestiketju noilla omilla aivottomilla töherryksillään joihin vieläpä itse vastailee, eli kertoo henkilön mielenlaadusta ja Keroputaan hoidon laadusta kun noinkin sairaita pidetään avohoidossa.
      Etkö tosiaan löydä elämällesi muuta sisältöä kuin trollailla ja provosoida muiden kirjoituksia?
      Suomi24 löytyy varmasti palsta sinullekin, se tuskin on Suomi24 Tornio Ja Haaparanta.

      • Mam.ba

        "Late kirjoitti täyttä asiaa."

        ja Late kirjoitti mm. "Mitenhän nuo lupailijat liikkuvat pimeällä ulkosalla?"

        Late oppinut pöläyttelemään. Naapurimaassa saattaa mennä läpikin, mutta ei meillä. Asiatonta pullistelua.


      • saavat.mitä.ansaitsevat

        Ehkä asiatonta, mutta asiatonta on myös lupailla eläkeläisille ja muille vähätuloisille olemattomia ja samaan aikaan tehdä toisin!
        Se on kansalaisluottamuksen pettämistä se, jos arvon KEPU ei sitä tiedä!


      • vanhus
        saavat.mitä.ansaitsevat kirjoitti:

        Ehkä asiatonta, mutta asiatonta on myös lupailla eläkeläisille ja muille vähätuloisille olemattomia ja samaan aikaan tehdä toisin!
        Se on kansalaisluottamuksen pettämistä se, jos arvon KEPU ei sitä tiedä!

        Rinne lupailee perättömiä ja vielä velkarahalla. Valheiden mesta !


    • Jopessimo

      Minun puolesta olkoot poliklinikka maksu 200€, käyttäjän pitäisi kyetä maksamaan palvelunsa. Jollei kykene, on ilman.

      • Tuo on juuri uusavuttomien mielipide, ihan sama miten kusetetaan ja rahastetaan, maksetaan mitä pyydetään ! Kyllä se simo pitää olla joku raja perseenrepimiselläkin !

        Late Lapista.


      • Mitässaa

        Mitä sillä maksulla sitten saa? Burana reseptinkö?


      • buranatohtorit
        Mitässaa kirjoitti:

        Mitä sillä maksulla sitten saa? Burana reseptinkö?

        Ei aina, joskus sillä saa pari tablettia mukaankin jos niitä on sattunut jäämään pöytälaatikon pohjalle pyörimään, pärjää siihen saakka että apteekki aukeaa, tosin usein ennen sitä on jo luonto kerennyt korjata pois tai vähintään viety lanssilla Kemiin tiputukseen.


      • Valivali
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Tuo on juuri uusavuttomien mielipide, ihan sama miten kusetetaan ja rahastetaan, maksetaan mitä pyydetään ! Kyllä se simo pitää olla joku raja perseenrepimiselläkin !

        Late Lapista.

        Muuta Slussenille takasin


      • SivustaSeurannut

        Tämä "Jopessimo" tuntuu olevan varsinainen valopää.
        Aivottoman räkytyksen tuottaminen on helppoa, kun ei itse tajua elämisestä mitään.
        Jos elämä on jatkuvaa ryyppäämistä, on aivotyöskentelykin sen mukaista.

        Tornion hoitataso on jo laittoman kelvotonta, se vain nyt on TOSI ASIA.


    • LaadullaHintansa

      "...politklinikka maksu on nyt noussut reilusta 36 eurosta 43,60 euroon.."

      Jos vaihtoehtoina ovat:
      toimimaton poliklinikka 36 €
      tai
      toimiva poliklinikka 44 €,
      niin pienituloisena eläkelläisenä valitsen kalliimman, mutta toimivan.
      Minulla ei ole varaa tyhjästä maksaa, eikä harrastuksiini kuulu terveyskeskuksen auloissa istuskelu ja vonkailu.

      • MaksutPois

        Mutta kun tuo tilanne ole muuttunut miksikään, hinta vain noussut.
        "Vonkailu"...?
        Yleensäkin koko "poliklinikkamaksu" on aivan turhaa kahteen kertaan veronmaksajilta rahastamista.


      • FinniPerässä

        " .... "poliklinikkamaksu" on aivan turhaa ...."

        kyllä siinä joku jarru pitää olla, muuten koko aula ja joka päivä, aamusta iltaan - ja samat tyypit - syyliään valittamassa.


      • VilusenHarju

        "...."Vonkailu"...?..."

        Vonkaaminen eli vonkaus tarkoittaa sitä, että vahditaan tukinuiton aikana, etteivät tukit ruuhkaannu vongan kohdalle. Tukkien vahtija on vonkamies. Terveyskeskukseen sovellettuna seuranta tietysti kohdistuu johonkin muihin kuin tukkeihin.

        Ja Päätalokin antoi termille sisältöä teoksessaan Elämän vonkamies. Muistaakseni Mikko Niskanen on ko. teoksesta filminkin rustannut.


      • MaksutJoutaaLähteä

        "kyllä siinä joku jarru pitää olla, muuten koko aula ja joka päivä, aamusta iltaan - ja samat tyypit - syyliään valittamassa."

        No ei sinne kukaan huvikseen mee istua könöttämään, kyllä ihmisillä on parempaakin tekemistä!
        Toiseksi, tuohan koskettaa eniten pienituloisia. Eli hyvätuloiset voivat jatkossakin valitella hyvin mielin niitä syyliään ja luomiaan vaikka joka paivä kun maksut ei tunnu missään.
        Jos noita "Poliklinikkamaksuja" pitää välttämättä olla, niin siinä tapauksessa maksun suuruus pitäisi olla progressiivinen, jonka suuruus nousee tulojen noustessa, samalla tavalla kuin päiväsakkokin.


      • Epidemia

        "..huvikseen mee istua könöttämään, .."

        Tautia on niin monen moista - könötysvikaakin. Aika monella. Taidettiin Gränsseninkin penkit asetella uuteen malliin ja osa vietiin varastoonkin - könötystautisia liian kanssa, ja parhailla paikoilla.


      • TyvestäPuuhun

        "..maksun suuruus pitäisi olla progressiivinen, jonka suuruus nousee tulojen noustessa.."

        Tämäkin käsitys alkaa kääntyä jo taudin puolelle. Kun tuloveroasteikkoja edustajamme valtiopäivillä pohtivat, niin perehtyvät monen moisiin selvityksiin ja tutkimuksiin oikeudenmukaisesta ja kannustavasta tulonjaosta.
        Ja kun verotuksella on edustajamme saaneet päätettyä asian kohdilleen, niin perässä - perehtymättä asiaan - tulee näitä MaksutJoutaaLähteä-tyyppejä, jotka tykkää, että rikkaat maksakoot, oli maksu mikä hyvänsä.
        Sellainen meno ei kannusta, käy kuon itänaapurissa. Loppuu puristukset talouden moottorista. Sitten loppuu moni muukin.


      • Rautalangasta_

        "...tulee näitä MaksutJoutaaLähteä-tyyppejä, jotka tykkää, että rikkaat maksakoot..."
        "Sellainen meno ei kannusta..."

        Itsehän kerroit haluavasi seuraavaa: "kyllä siinä joku jarru pitää olla, muuten koko aula ja joka päivä, aamusta iltaan - ja samat tyypit - syyliään valittamassa."

        Jos todellakin tahdot sinne odotusaulaan sitä "jarrua" maksujen muodossa, niin pakkohan sen maksun on olla sen suuruinen että se tuntuu myös niiden rikkaidenkin lompsassa!

        No jos sitä maksun suuruutta sitten mietitään tarkemmin, että minkä suuruinen maksu tuntuu minkäkin verran tienaavissa ihmisissä, niin maksu joka tuntuu on eri suuruinen eri verran tienaavilla henkilöillä!

        Tuo "kannustavuus" meni kyllä yli hilseen... Miksi terveyskeskuksen pitäisi kannustaa ihmisiä tulemaan vastaanotolle?
        Jos tarkoitus olisi kannustaa ihmisiä tulemaan terveyskeskukseen, niin silloinhan maksun suunta olisi päinvastainen.
        Tuskin itänaapurin lisäksi missään muuallakaan maksetaan potilaille siitä että tulevat päivystykseen?
        Eli mikä tässä asiassa oikein mättää!


      • TyvestäPuuhun

      • vanhus

        Nythän se toimii, kokemusta on myös hammaslääkäristäkin. Silmälääkäri ei toimi koska pitää saada yksityislääkärinä ensin korvaus ja sitten Mehiläisessä leikataan


      • Rautalangasta_

        "http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207905-oi-suomi-merkillisen-matematiikan-maa

        Kannustavuudesta tuossa juttua."

        "Jussi on ansainnut 19-vuotiaasta asti noin 2700 euroa kuukaudessa miinus verot, käteen jää pari tonnia. ...Johannalla menee hyvin. Hän valmistuu maisteriksi kohtuuajassa ja saa jo alle 30-vuotiaana yksityiseltä sektorilta vakityön, josta maksetaan hyvää palkkaa, 3800 euroa brutto. Progressiivinen tulovero tosin puree: käteen jää noin 2500 euroa."

        Näillähän on työterveyshuolto työnantajan puolesta, eli kunnallisen terveydenhuollon parissa ei tarvitse useasti asioida.
        Mutta kun he jäävät eläkkeelle, niin silloin tipahtavat kunnallisen terveydenhuollon piiriin.
        Eläkkeen suuruus lasketaan bruttotuloista, ei nettotuloista.
        Eli vaikka esimerkkitapauksessa enemmän tienaavaa Johannaa onkin verotettu ankarammin, niin eläke kuitenkin kertyy ihan siitä vähentämättömästä bruttotuloista.
        Ja kun eläke on suurempi, niin silloin myös esittämäsi "poliklinikkamaksu" pitää kyseisillä henkilöillä olla suurempi, jotta sillä olisi tuo tarkoittamasi asiakkaita vähentävä vaikutus.


      • Olkoon.Puolestani

        Et huomioinut mitenkään Jussin pääomatuloja? Toki nekin pitää ottaa laskelmaan. Jos ja kun Jussi aktiiviaikana ansainnut enemmän, niin on syytä olettaa hänen sijoittaneen sen osan nettotuloistaan, joka oli Johannaa suurempi.
        Laskepa vaikka 10:n vuoden kestänyt sijoittamisen tuotto Jussille korkoa korolle menetelmällä, jos Jussi on laitanut vaikka 500 € /kk tuottamaan (silloin kun Johanna opiskeli) s.e. keskimääräinen vuosittainen korko sijoitukselle olisi kohtuullinen 10%.
        Eiköhän Jussilla ole varaapääomatuloistaan maksaa Johannankin terveyskeskusmaksut nyt eläkepäivinä?

        Kovin on keinotekoista, ettei vallan kaunaista, alkaa terveyskeskusmaksuilla tasoittamaan tuntemiaan epäoikeudenmukaisuuksia. Ja vielä sellaisia, joita edustajamme Eduskunnassa ovat tuloveroja säätäessä ottaneet jo huomioon.


        Toinen huomio:
        "...työterveyshuolto työnantajan puolesta, eli kunnallisen terveydenhuollon parissa ei tarvitse useasti asioida.
        Mutta kun he jäävät eläkkeelle, niin silloin tipahtavat kunnallisen terveydenhuollon piiriin."

        Jos oikein ymmärsin juttusi, niin "tipahtaminen" ei ole mahdollista, jos istuu jo valmiiksi lattialla.


      • NoRautalangasta

        "Kovin on keinotekoista, ettei vallan kaunaista, alkaa terveyskeskusmaksuilla tasoittamaan tuntemiaan epäoikeudenmukaisuuksia."

        Juurikin näin minä sinulle kerroin, eli että maksut voisi poistaa kokonaan sillä se on veronmaksajien turhaa kahteen kertaan rahastamista.
        Mutta, tämähän ei tietenkään sinulle kelvannut, vaan puolustit korkeita maksuja kertomalla että ellei tuonlaisia rajoituksia ole, niin näkemyksesi mukaan siellä alkaa ravaamaan jos jonkinlaista syylän valittajaa.

        Mutta ogelmana tuonlaisessa vakiosuuruisessa "rangaistus-maksussa" onkin että se ei tunnu missään näissä korkeaa eläkettä nauttivissa henkilöissä, mutta koskettaa sitäkin enemmän pienituloisia jotka lopettavat siellä käynnin vaikka heillä olisi vakavakin hätä.
        Tästä syystä esitinkin sinulle progressiivistä tulot huomioon otettavaa maksua, jonka "rangaistusvaikutus" tuntuisi siis niin pienituloisissa kuin suurituloisissa.

        Mutta kuten arvasinkin, niin arvon KEPU-lahkon oikeisto-öykkärillehän tällainen esitys jossa myös rikkaille tulisi tuntuva maksu, ei tietenkään missään nimessä käy.
        Kuten ei myöskään maksujen poistaminenkaan, vaan kaltaisesi porvarillisen ajatusmaailman mukaisesti pinituloisten pitää kärsiä eniten, eli lyötyä pitää mennä ja lyödä uudestaan, jo maassa makaavaa pitää mennä joukolla uudestaan potkimaan...
        Tämä on juuri sitä kaltaistasi KEPU-oikeistopaskaa jonka todellinen puoli on siinä, että rikkaille kaiken pitäisi tuntua ilmaiselta, mutta pienituloiset joutaa kärsimään heidänkin puolesta!


      • OtaNeuvostaVaari

        "..rikkaille kaiken pitäisi tuntua ilmaiselta.."

        Ei kannata tämän asian vuoksi kovasti tunteita nostaa - ei ainakaan herravihaa.
        Kyllä ne varakkaat kokolailla tyystin ovat yksityisten lääkäriasemien asiakkaita.
        No, flunssapiikkin nyt kunnalliselta puolelta ehkä hakevat.

        "..maassa makaavaa pitää mennä joukolla uudestaan potkimaan."

        Sen verran kipeetä juttua, että toivon lääkäriajan Sinulle joutuun jotenkin järjestyvän.

        Ei aihetta enempään.


      • VinkVink

        "..yksityisten lääkäriasemien asiakkaita."

        Eikä se ole Kela-korvausten jälkeen edes niin tyyristä kuin luullaan.


    • tuntematonpotilas

      Sinulle tulee kotiin kutsu toimenpiteeseen. Jos kutsua ei ala kuulumaan niin kannattaa soittaa ja kysyä sinä päivänä siihen ja siihen aikaan. Näin sanotaan. Jotenkin haisee tämä touhu.

    • tuntematonpotilas

      Ps. Kutsua ei alkanut kuulumaan. Minähän soitin sinä päivänä siihen ja siihen aikaan. Soitto meni vastaajaan. Pitäkää tunkkinne sanoin!

    • jounikotaas

      60 luvulla pellot paketoitiin ja pääministeri Mauno Koivistokin sanoi jotta tulkaa pois sieltä lapistanne töihin etelään. No ruotsiin meni vasuriperheen pikkuryssät rikastumaan. Kepulaiset jäi lappiin tukien varassa ja voivuoria kasvattamaan eläen leveästi. Nyt ne on Outokummulla suojeltuina ja lakkoalttiitakin. Jaa miten se tähän kuuluu no on ennenkin rahastettu ei tämä uutta ole. Onneksi on maahanmuuttajissa maksuvalmiutta.

      • TyvestäPuuhun

        "..Kepulaiset jäi lappiin .."

        Vanhemmasta päästä saattoi jäädäkin, nyt he ovat jo tukevasti seljällään kirkkomaassa.

        Nuoremmat keskustalaiset lähtivät tuohon aikaan - 60- ja 70-lukuina - opintielle etelään. Taidamme kaikki tietää lähiympäristöstämme, että opiskelut sujuivat menestykselläkin.

        Tuskin näillä Kummun lakkolaisilla lähtökohdat nuoruudessa selvästi olleet keskustalaisuudessa. Pikemminkin selkiytymätön näkemys yhteiskunnasta. Voimakas rakennemuutos yhteiskunnassa ja tämä selkiytymätön näkemys, saanut tämän neuvottomuuden - lakkokähinät Kummulla - aikaiseksi. Ei ole oikein muuta osattu, kuin kunnella pääkaupunkin politrukkeja.
        Kehitys vie aikaa, tie on pitkä. Torniossa ollaan menossa eteenpäin, vaikka välillä kontatenkin. Mutta niin ovat törmäilleet tai konttailleet muuallakin ennen kuin ovat oppineet.
        Ei vanhaksi teollisuuspaikkakunnaksi itsestään tulla, tuo kehitysvaihe pitää elää ja kehittyä samalla.


    • gegulit

      Pakkohan se on maksaa nuorisosäätiön viulut samassa menee vanhempien kepuleiden verohelpotukset....näin se menee jopa tyhmemmällekin äännestäjällä, joka ei ole sipiloinen/lesta/motonet/kärkkäinen ....jne

      • vasusuvakit

        Jaa se on vaihteeksi palstaseko tornion palstalla


      • vasusuvakit kirjoitti:

        Jaa se on vaihteeksi palstaseko tornion palstalla

        Niinhän tuota sekoilet! eikö tuolle sairaudellesi kukaan voi mitään?

        Olikos täällä muuten arvauskeskus sekoilijakin asialla kun poistatti jutun " käväisy arvauskeskuksessa "
        Se oli muuten tositapahtuma ja siksi vitutti jotakin pilipali lääkäriä !

        Late Lapista.


      • vasusuvakit
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Niinhän tuota sekoilet! eikö tuolle sairaudellesi kukaan voi mitään?

        Olikos täällä muuten arvauskeskus sekoilijakin asialla kun poistatti jutun " käväisy arvauskeskuksessa "
        Se oli muuten tositapahtuma ja siksi vitutti jotakin pilipali lääkäriä !

        Late Lapista.

        Se on Late tämä nimimerkki gegulit joka sekoilee koko Lapinläänin palstoilla samaa paskaa luultavasti kirjoittelee jonkin hoitolaitoksen koneella


      • Mam.ba

        "vitutti jotakin pilipali lääkäriä !"

        Laten jutut menneet sellaisiksi, että hänellä selvästi kaikki sanottava sanottu. Enää ei tule kuin kuraa.

        Ei tuommoisella pärjää Suomessa. Ehdotan, että teet Late paluumuuton Ruotsiin. Niin Sinulla kuin meillä tänne Suomeen jäävillä menee silloin paremmin. WinWin tilanne!


      • Kyytimies

        "teet Late paluumuuton Ruotsiin"

        Voin tulla kyytiin, jos muuttoapua tarvit. Ilmottele palstalla koska alkaa tapahtua


      • Mam.ba

        "määräyksiä "

        Ei tässä kukaan ole Sinua määräämässä mihinkään. Ehdotin vain asuinmaan takaisin vaihtoa, kun selvästikään et Suomessa viihdy.

        Joku tuossa vielä apuakin tarjosi käytännön järjestelyihin.
        Tämä ystävällisyys on meille suomalaisille tunnusomaista. Taidat vierastaa sitä, kun aikasi olet ulkomailla viettänyt?

        Etköhän itsekin tunne, että paluumuutto Suomeen oli sinulle virhe?


      • asiaakirjoitti

        "Laten jutut menneet sellaisiksi, että hänellä selvästi kaikki sanottava sanottu. Enää ei tule kuin kuraa."

        Meillä Suomessa on myös semmoinen sanonta että sitä saa mitä tilaa!
        Eli jos sitä kuraa tuppaa satamaan niskaan, niin silloin kannattaa alkaa katselemaan jo itseäänkin peiliin. Eli asiaahan Late kirjoitti.


    • horstwesswer

      oulun kepulit hankkii ouluun uuden 1,6 miljardin sairaalan. meän gaggi-gulmyyni ehdotti että se ainutkin sairaala ajateen alas ja siirretään roihin. gylmyyni petti äänestäjät, toivottavasti kepulisedät antaa tytön hupakolle hyvän suojatyöpaikan.

      • Kepu pettää aina !

        Late Lapista.


      • onseuuno
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Kepu pettää aina !

        Late Lapista.

        Late räkyttää aina. Latea lapsettaa eikä itte huomaa mithään


      • onseuuno kirjoitti:

        Late räkyttää aina. Latea lapsettaa eikä itte huomaa mithään

        Eläpäs valtsu sekoa ihnisten asioihin !

        Late Lapista.


      • MalkaSilmässä
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Eläpäs valtsu sekoa ihnisten asioihin !

        Late Lapista.

        Paraskin sanoja.


      • NiinAavistelen

        "..oulun kepulit hankkii ouluun uuden 1,6 miljardin sairaalan.."

        Hinta on uuden sairaalan hinta, mutta mutta -
        taidammepa kuulla tästä vielä. Olisivatko sampoa rakentamassa. Maailman ensimmäistä?


      • NiinAavistelen kirjoitti:

        "..oulun kepulit hankkii ouluun uuden 1,6 miljardin sairaalan.."

        Hinta on uuden sairaalan hinta, mutta mutta -
        taidammepa kuulla tästä vielä. Olisivatko sampoa rakentamassa. Maailman ensimmäistä?

        Käväisepäs Oulussa katsomassa, siellä rakennetaan oikein urakalla asuntoja, asukkaille tarvitaan myös hoitopaikkoja, jotta ei mene koko homma suhkuksi kuten Torniossa!

        Late Lapista.


      • räksyt
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Käväisepäs Oulussa katsomassa, siellä rakennetaan oikein urakalla asuntoja, asukkaille tarvitaan myös hoitopaikkoja, jotta ei mene koko homma suhkuksi kuten Torniossa!

        Late Lapista.

        Muttaisit sinne ja ottaisi jasun mukaa olisi kerralla kaksi rakkia vähempi


      • räksyt kirjoitti:

        Muttaisit sinne ja ottaisi jasun mukaa olisi kerralla kaksi rakkia vähempi

        Hankipas sinä osoite Hölömölästä, siellä olisit kuin kotonasi kaltaistesi seurassa !

        Late Lapista.


    • Eitorniolainenvähemmistö

      "miten liikkuvat"?
      Kävellen, autolla, pyörällä

    • Kela korvausten ??? Kun en saanut Tornion arvauskeskuksesta jalkavaivoihin apua (räksyttäjille, siis jalkavaivoihin! ovat alaraajat ei humeettikoppa) Kun apua ei löytynyt kysyin kelalta miten se korvaa jos menen yksityiselle ? vastaus oli ei juuri mitenkään korvaus on niin mitätön jotta sillä ei ole mitään merkitystä!
      Millä taulukolla noille rahamiehille kela korvaa yksityisillä käynnit ?
      Ja tuosta könötystaudista, perkele sellaista könötystautia ei olekaan, joka panee viideksikin tunniksi jonottamaan jollekin lääkärin plantulle, joka katselee hetken tietokonettaan, ja ilmoittaa asiakkalle jotta ellei vaiva korjaannu taikka pahenee tule uudestaan vastaanotolle ! Lähetettä oikealle lääkärillehän nuo plantut eivät kirjoita kuin potilaan pakottamana ! Esimerkiksi silmävaivaa nuo ressukat yrittivät tohtoroida itse, mihin ei tavalliset lääkärit syyllisty muualla, lähete silmälääkärille piti hankkia länskästä !
      Ja joku tuolla ylempänä möläytti jotta jos maksu nousee hoitokin paranee? ei ole parantunut Tornion arvauskeskuksen kioskissa, Nordlap on ainoa joka tuossa talossa toimii, mutta sehän onkin kokonaan er puljua !

      Late Lapista.

      • karppietvi

        Mites ihmislääkäri otti vastaankaan. Se heti huomasi ko avasit suusi ja repesit haukkumaan. Selvä eläinlääkäri tapaus. Lanneri-vainaa olis pistänyt kuntoon pirtureseptillä.


      • siipeilijät

        Persu vatipää raivoaa viikonloppu krapulassa . Siehän olet esittänyt poikasille näillä palstoilla niin rahamiestä mikset käytä niitä. Oltiin mukamas Ruotsissa kultaa vuolemassa ja käytiin kesälomalla isolla VUOKRA Volvolla kehuttiin omaksi. Me ollaan pienillä PAKOILLA yritetty kehittää veroeuroilla tätä järjestelmää sitten tulevat nämä röyhkeät siipeilijät vaatimaan kaikkea mahdollista. Eivät tolikot ole huomaavinaankaan etteivät ole itse osallistuneet eurollakaan tämän järjestelmän luomiseen. Pitäskö mennä peilin eteen ja miettiä jos omistaa sellaiset elimet vai onko juotu narikkaan. Olis pysytty siellä kun on kehuttu että on hyvää eikä tulla tänne nauttimaan toisten hankkimia ETUUKSIA


      • JokaTaudinLauri

        " en saanut Tornion arvauskeskuksesta jalkavaivoihin apua"

        "kysyin kelalta miten se korvaa"

        "Esimerkiksi silmävaivaa nuo ressukat yrittivät tohtoroida itse, "

        "lähete silmälääkärille piti hankkia länskästä !"

        Kyllä tästä Latesta on tullut meille Suomen veronmaksajille melkoinen riesa. Tulla nyt tänne vaivojaan vaikertaan, kun pathaat vuodet ulkomailla touhusi.
        Tuntuu siltä, että Late on imenyt itseensä kaikki muut vaivat - paitsi ilma. Tämmösen kuvan tästä MamuLatesta hänen omien juttujen perusteella saa.

        Voiskohan Laten utviisata?


      • QualityControl

        ". .jos maksu nousee hoitokin paranee? ei ole parantunut Tornion arvauskeskuksen kioskissa,."

        Toki voit, Late, kertoa oman näkemyksesi tästä laatuasiastakin, mutta ymmärräthän se on vain sinun kokemasi ja sinun tiedoilla tehty arvio.
        Mutta kerro nyt kuitenkin, mitkä asiat arvioit terveyskeskuskäynnilläsi, miten ne tällä kertaa pisteytit ja miten nämä viimeiset arviosi suhteutuivat aiempiin arvioihisi vastaavien arvioitavien tekijöiden suhteen.
        Muuten Sinusta jää sellainen vaikutelma, että pahatahtoisuuttasi tai muusta vastaavasta syystä haluat lyödä ja halveerata terveyskeskuksemme henkilöstöä ja heidän työtään .


      • asiaakirjoitti

        Jos ei trollipaviaanilla, joka kirjoitteli nimimerkeillä karppietvi, siipeilijät, JokaTaudinLauri ja QualityControl ole omakohtaista kokemusperäistä asiallista sanottavaa asiasta, niin nuo aivopierut voit jättää vaikkapa sitä varten avaamallesi viestiketjulle, tämä ei sitä ole, tämä on tarkoitettu muille kuin sinulle.


      • QualityControl kirjoitti:

        ". .jos maksu nousee hoitokin paranee? ei ole parantunut Tornion arvauskeskuksen kioskissa,."

        Toki voit, Late, kertoa oman näkemyksesi tästä laatuasiastakin, mutta ymmärräthän se on vain sinun kokemasi ja sinun tiedoilla tehty arvio.
        Mutta kerro nyt kuitenkin, mitkä asiat arvioit terveyskeskuskäynnilläsi, miten ne tällä kertaa pisteytit ja miten nämä viimeiset arviosi suhteutuivat aiempiin arvioihisi vastaavien arvioitavien tekijöiden suhteen.
        Muuten Sinusta jää sellainen vaikutelma, että pahatahtoisuuttasi tai muusta vastaavasta syystä haluat lyödä ja halveerata terveyskeskuksemme henkilöstöä ja heidän työtään .

        Ei ole vain minun mielipiteeni, minulla on iso kaveripiiri ja lähes kaikilla on samat kokemukset tuosta Tornion arvauskeskuksesta ! Minä en tiedä vaikutelmistasi, mutta kerrompa vain minkälaista kohdallani on ollut meno tuossa kioskissa!
        Kokeilepas esimerkiksi varata aikaa oikealle lääkärille siellä, sitä et saa ihan heti, noille kandien vastaaotoille pääset, mutta harvemmin noilta mitään apua saat, mutta lähetettä spesialistille ne eivät jostakin syystä halua millään kirjoittaa !
        En halua tahallani halveerata henkilökuntaa, sillä Ruotsalainenkin sanoisi jotta fel på ledningen! Sekava on talo jos johtavaa lääkäriäkin tuuraa ämmä jolla ei ole edes lääkärin koulutusta, tuokin on sattunut tuossa arvauskeskuksessa !

        Late Lapista.


      • LAuRiLÄnNeStÄ

        "... sillä Ruotsalainenkin sanoisi..."

        Jotain tolkkua tähän länsinaapurin ihannointiin. Ruotsalainen kirjoitetaan virkkeen keskellä pienellä, ruotsalainen.


      • JokaTaudinLauri kirjoitti:

        " en saanut Tornion arvauskeskuksesta jalkavaivoihin apua"

        "kysyin kelalta miten se korvaa"

        "Esimerkiksi silmävaivaa nuo ressukat yrittivät tohtoroida itse, "

        "lähete silmälääkärille piti hankkia länskästä !"

        Kyllä tästä Latesta on tullut meille Suomen veronmaksajille melkoinen riesa. Tulla nyt tänne vaivojaan vaikertaan, kun pathaat vuodet ulkomailla touhusi.
        Tuntuu siltä, että Late on imenyt itseensä kaikki muut vaivat - paitsi ilma. Tämmösen kuvan tästä MamuLatesta hänen omien juttujen perusteella saa.

        Voiskohan Laten utviisata?

        "Kyllä tästä Latesta on tullut meille Suomen veronmaksajille melkoinen riesa."

        Teille veronmaksajille???? epäilenpä jotta et tule koskaan maksamaan yhtäpaljon veroja kun minä olen maksanut ja maksan edelleen !
        PS; olen työskennellyt Suomessa pidemmän ajan kuin Ruotsissa, ja molempiin mahin makselen veroja edelleen, Suomeen tuplana !

        Late Lapista.


      • siipeilijät kirjoitti:

        Persu vatipää raivoaa viikonloppu krapulassa . Siehän olet esittänyt poikasille näillä palstoilla niin rahamiestä mikset käytä niitä. Oltiin mukamas Ruotsissa kultaa vuolemassa ja käytiin kesälomalla isolla VUOKRA Volvolla kehuttiin omaksi. Me ollaan pienillä PAKOILLA yritetty kehittää veroeuroilla tätä järjestelmää sitten tulevat nämä röyhkeät siipeilijät vaatimaan kaikkea mahdollista. Eivät tolikot ole huomaavinaankaan etteivät ole itse osallistuneet eurollakaan tämän järjestelmän luomiseen. Pitäskö mennä peilin eteen ja miettiä jos omistaa sellaiset elimet vai onko juotu narikkaan. Olis pysytty siellä kun on kehuttu että on hyvää eikä tulla tänne nauttimaan toisten hankkimia ETUUKSIA

        Vuokra autoilla en ole ajellut koskaan, vaan omillani !
        Siipeilijä laukoo täällä " selvänäkijän" juttujaan kuin päästelisi niitä ihan ilman alaleukaa! Taidat ollakin varsinainen siipeilijä ja uskot meidän toistenkin olevan samaa maata!

        Teille veronmaksajille???? epäilenpä jotta et tule koskaan maksamaan yhtäpaljon veroja kun minä olen maksanut ja maksan edelleen !
        PS; olen työskennellyt Suomessa pidemmän ajan kuin Ruotsissa, ja molempiin maihin makselen veroja edelleen, Suomeen tuplana !

        Late Lapista.


      • UtviisataanLate

        "..epäilenpä jotta et tule koskaan maksamaan yhtäpaljon veroja kun minä olen maksanut .."

        Epäillä saa. Minulla taas tunne, että olen yhtenä vuotena maksanut pääoma- ja myyntivoittoveroissa enemmän kuin Late on koskaan Suomeen veroja maksanut.

        Ja olen sitä mieltä, että on melkoinen rasite meille ikämme suomalaista yhteiskuntaa rakentaneille, kun Ruotsissa työnsä aikoinaan tehneet tulevat eläkepäiville meidän terveydenhoidon ja sosiaaliturvan varaan notkumaan.
        Niin kuin tämä Late. Joka sitten kehtaa moittia, jotta hoidot maksaa, ei tyydytä laadullaan, puhua arvauskeskuksista, ämmittelee henkilökuntaa, jne jne.

        Tällaiset paluumamut rasittavat erityisesti länsirajakuntia, niinhin on helppo palata eläkepäiville Ruotsista . Ja kun heitä kylliksi monta tulee esim. kaupungin terveydenhoidon kannettavaksi, saattaa käydä niinkin, ettei kaupungin resurssit tahdo riittää.

        Olisi kaikille somempaa, kun tämä paluumuutto olisi Latenkin kohdalla pysähtynyt Haaparannalle. Pääosa hyvistä puolista olisi saavutettu ja kuitenkin säilytetty Ruotsin hyväksi todetut palvelut.
        WinWin-juttu suomalaiselle ja ruotsalaiselle yhteiskunnalle.


      • onseuuno
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Vuokra autoilla en ole ajellut koskaan, vaan omillani !
        Siipeilijä laukoo täällä " selvänäkijän" juttujaan kuin päästelisi niitä ihan ilman alaleukaa! Taidat ollakin varsinainen siipeilijä ja uskot meidän toistenkin olevan samaa maata!

        Teille veronmaksajille???? epäilenpä jotta et tule koskaan maksamaan yhtäpaljon veroja kun minä olen maksanut ja maksan edelleen !
        PS; olen työskennellyt Suomessa pidemmän ajan kuin Ruotsissa, ja molempiin maihin makselen veroja edelleen, Suomeen tuplana !

        Late Lapista.

        Voi late reppana mulla on kyllä pitempi työura kuin sinuilla kitisevä pentu. Sen verran olen tienannut ettei ole sosiaali etuuksia tarvinnut käyttää edes asumistukea en ole euroakaan saanut. Lääkäripalvelut on aina toimineet kun joskus harvoin on tarvinnut. Tuskinpa tuollaisella narsistin sairaalla käytöksellä palvelua saakaan. Muisteleppa pönteri mitä olet vuosien saatossa kirjoitellut näytät olevan täysi pelle ja patolookinen valehtelija rehvastelet kuin pikkupojat hiekkalaatikolla


      • onseuuno kirjoitti:

        Voi late reppana mulla on kyllä pitempi työura kuin sinuilla kitisevä pentu. Sen verran olen tienannut ettei ole sosiaali etuuksia tarvinnut käyttää edes asumistukea en ole euroakaan saanut. Lääkäripalvelut on aina toimineet kun joskus harvoin on tarvinnut. Tuskinpa tuollaisella narsistin sairaalla käytöksellä palvelua saakaan. Muisteleppa pönteri mitä olet vuosien saatossa kirjoitellut näytät olevan täysi pelle ja patolookinen valehtelija rehvastelet kuin pikkupojat hiekkalaatikolla

        Jutusteluistasi päätellen sinulla on ennätys lyhyt CV, tuskinpa edes luettavissa !

        Late Lapista.


      • onseuuno
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Jutusteluistasi päätellen sinulla on ennätys lyhyt CV, tuskinpa edes luettavissa !

        Late Lapista.

        Siehän olet aikaisemmin kerskunut poikasille että sinulla on 40 vuotinen työura, Mulla se on lähelle 50 ja vielä jatkuu ei ole käynyt kuin sulla että olet juonut itsesi siihen kuntoon että ruotsissa käskettiin mennä suomeen harmiksi jaelätiksi Nuorenakin olet kuulemma ollut niin vetämätön ja laiska Arpelalaiset on häätäneet muualle kun olet ollut ainut laiska koko kylässä. Olet si aika pönteri kun et hoksaa etkä tajua että sinua kaikki huvikseen huuattaa nyttenhän on kyllä syksy saattaahan sekin vaikuttaa sinun mielialaan


    • näin

      Niin aika iso korotus poliklinikkamaksuun noin 20 % .yllätys


      • NähtyOn

        "...vie Merilapin päättäjiä kuin pässiä narussa! "

        Ne paluumuuttajat Ruotsista (ns. paluumamut), jotka tulevat eläkepäivikseen suomalaisen yhteiskunnan vaivoiksi, kuluttavat meidän vaivoin rakentamat palvelut, ruuhkauttavat esim. terveyskeskuksen. Tämä vaiva on erityisen selvästi nähtävissä länsirajan kunnissa esim. Torniossa, missä paluumamuja on turvoksiin asti.


      • NähtyOn kirjoitti:

        "...vie Merilapin päättäjiä kuin pässiä narussa! "

        Ne paluumuuttajat Ruotsista (ns. paluumamut), jotka tulevat eläkepäivikseen suomalaisen yhteiskunnan vaivoiksi, kuluttavat meidän vaivoin rakentamat palvelut, ruuhkauttavat esim. terveyskeskuksen. Tämä vaiva on erityisen selvästi nähtävissä länsirajan kunnissa esim. Torniossa, missä paluumamuja on turvoksiin asti.

        Kyllä ne Suomalaiset paluumuuttaja eläkeläiset ovat pysähtyneet jo Haaparannalle, Suomen rosvoverotuksen vuoksi, mutta kantavat rahojaan Tornion kauppohin!
        Joten Suomelle on noista paluumuuttajista moninkertainen hyöty, ensinnä he eivät jääneet aikoinaan työttömiksi Suomen sosiaalihuoltoa rasittamaan, nyt he vielä kantavat Ruotsin eläkkeitään Suomalaisten hyväksi ! He lähtivät aikoinaan Suomen työttömyyttä karkuun Ruotsiin ja Norjaan, jotka tiesivät sielläkin saavansa tienaamillaan rahoilla aamupuuron, joskin ei äitiensä keittämänä !
        Niin että kyllä se pojut on niin , jotta ne piirtävät joilla liidut on !

        Late Lapista.


      • Late-LäPaMu

        ". .paluumuuttaja eläkeläiset ovat pysähtyneet jo Haaparannalle,.."

        Eihän noita oikein palaajiksi voi kutsua, lähestyjiksi ehkä, tai lähes palaajiksi. Lyhennykset olisivat vastaavast lämu (lähemmäksi muuttaja) tai läpamu (lähes paluumuuttaja).
        Hyvä ratkaisu tähän muuttopaineeseen kuitenkin oli se lämu tai läpamu - kannatan.
        Sisältää niin paljon postiivistä latausta, että ko. muuttaja voisi vaikka printata tuon kuvaavan lyhenteen paitsaansa, saisi paljon postiivistä palautetta


    • Trollipaviaanille

      "Joka sitten kehtaa moittia, jotta hoidot maksaa, ei tyydytä laadullaan, puhua arvauskeskuksista, ämmittelee henkilökuntaa, jne jne."

      Eli vähän niin kuin sinäkin näissä aikaisimmissa SOTE-kannanotoissasti kun olet moittinut palvelua huonoksi.
      Joten, LOPETA TUO TYHJÄNPÄIVÄINEN TROLLAAMINEN JA AIKUISTU! PENIKKA!

      • Lähimmäiselle

        "LOPETA"

        Eväät loppu, sensuurimeininki ja nimittely (Trollipaviaanille) alkoi.


    • karppietvi

      Late Lapikkas jokos kävit eläinlääkärillä haukkumassa lastoittiko koipesi?

      • kaki34

        Samat virheentekijät työryhmässäkin . Vanha sanonta lääkärit hautaa yhdessä potilaan eli ei hevillä tunnusteta virheitä. Alv tässä asiassa on kimurantti jos pörriäinen koskaan palauttaa ylilaskutettua selvää virhettä sopimuksessa.
        Taidat Lateksi turvautumaan eläinlääkäriin jatkossa olethan kova haukkumaan.


      • kaki34 kirjoitti:

        Samat virheentekijät työryhmässäkin . Vanha sanonta lääkärit hautaa yhdessä potilaan eli ei hevillä tunnusteta virheitä. Alv tässä asiassa on kimurantti jos pörriäinen koskaan palauttaa ylilaskutettua selvää virhettä sopimuksessa.
        Taidat Lateksi turvautumaan eläinlääkäriin jatkossa olethan kova haukkumaan.

        Ja turhanpäiväisenä räksyttäjänä sinun kannattaisi kääntyä jonkun kulkukoiria pelastavan järjestön puoleen, eiköhän ne siellä sinullekin hoidon keksi, ja elleivät keksi, laittavat ainakin kuonokopan!

        Late Lapista.


    • PaljoltaSäästyttäis

      "Voiskohan Laten utviisata?"

      Tämä on se peruskysymys näissä Tornion pulmissa.

      • Saa uutviisata! Ehtona on kuitenkin jotta siirrätte maatilani mukanani, vaikkapa Espanjaan taikka Portugaliin! Sen kun teette minä kiitän ja kumarran !

        Late Lapista.


      • LähtöLatelle

        "Saa uutviisata! Ehtona on ..."

        Silloin, kun uutvisataan, ei paljon ehtoja aseteta - silloin mennään, kengät jonkun sentin irti maasta.


      • LähtöLatelle kirjoitti:

        "Saa uutviisata! Ehtona on ..."

        Silloin, kun uutvisataan, ei paljon ehtoja aseteta - silloin mennään, kengät jonkun sentin irti maasta.

        Minä nyt kuitenkin pystyn ehtoni sanelemaan, jos et pysty niitä täyttämään, niin heitä helevettiin koko lapselinen pöyhistelysi ! Sillä ne ovat erimiehet jotka ruumiita tekee, ja jotka niitä pesee!

        Late Lapista.


      • LähtöLatelle

        ". ...erimiehet jotka ruumiita tekee, ja jotka niitä pesee!"

        Ehkä on somempi ja sinulle ominaisempaa, kun pysyt vaan ihmettelemässä maksaako terveyskeskuksen palvelu 2 vai 3 kymppiä.


      • Niin teitä mustalaisiahan ei terveyskeskus maksujen korotus hetkauta, teidän käyntinne kun maksaa sosiaalitoimisto kuten kaiken muunkin elämisenne, eli loisitte meidän veronmaksajien siivellä ! Eikö teitä koskaan hävetä tuo loisimisenne ?

        Late Lapista.


      • rosaruusa
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Niin teitä mustalaisiahan ei terveyskeskus maksujen korotus hetkauta, teidän käyntinne kun maksaa sosiaalitoimisto kuten kaiken muunkin elämisenne, eli loisitte meidän veronmaksajien siivellä ! Eikö teitä koskaan hävetä tuo loisimisenne ?

        Late Lapista.

        Älä hyvä veli meitä mustilaisia sekoita valkolaisten puheisiin. Meilä on omalääkärit eikä terveyskeskus. Veli hyvä käy siäki eläinlääkärillä se on halvempikin.


      • rosaruusa kirjoitti:

        Älä hyvä veli meitä mustilaisia sekoita valkolaisten puheisiin. Meilä on omalääkärit eikä terveyskeskus. Veli hyvä käy siäki eläinlääkärillä se on halvempikin.

        Näkyy teitä jonottavan terveyskeskuksessakin, osa tietenkin kiilaa jonon ohi, teillähän on aina kiire "töihin" talleille, menette jotta litteäthousut lepattavat !

        Late Lapista.


      • valdeveijo

        Kuule oot siä vähän tyhmä vai vajaako oot. Ruusa sinnuu neuvoo ja sie tollenn vastaat. minnuu niin riepoo ja pilvi nousee pään päällä.


      • tähhäh

        Älä Veijo kipunoi Late on eläinsuojelutapaus.


      • mertsi_lindsen

        Koska räksyttäjä on ruunattu? heitettiinkö munasi harakoille ???


      • LähtöLatelle kirjoitti:

        ". ...erimiehet jotka ruumiita tekee, ja jotka niitä pesee!"

        Ehkä on somempi ja sinulle ominaisempaa, kun pysyt vaan ihmettelemässä maksaako terveyskeskuksen palvelu 2 vai 3 kymppiä.

        Tämä asia nyt ei ole minun kympistä eikä kahdestakaan kiinni, kyse on periaatteesta , jos nämä pellet lupaavat jotta taksat ei nouse , niin miksi ne kuitenkin nousevat!
        Nämä kupruthan eivät koske teitä joidenka viulut maksaa sossu! lue me veronmaksajat!

        Late Lapista.


      • LateRosikseen

        "Muistaakseni luvattiin jotta Mehiläisen tulo Merilapin sairaanhoitoon, ei nosta meille hintoja ???? "

        Tämän muisteluksen vuoksi Late täällä riehuu ja nimittelee pelleksi ja milloin miksikin.

        Olisi jo Laten aika kertoa, mihin hänen muisteluksensa perustuu, on tuollainen ihmisten haukkuminen ja nimittely sen verran vakava asia.

        Muuten olen sitä mieltä, että Late saisi painua takaisin Ruotsiin.


      • Nyt.Tarkkana

        " pellet lupaavat jotta taksat ei nouse"

        Keitä nämä *pellet" ovat olleet?
        Mitä he ovat luvanneet?
        Mitä tarkoittaa tässä yhteydessä sana "taksa"?


      • Utkulle

        "...on tuollainen ihmisten haukkuminen ja nimittely sen verran vakava asia."
        Paraskin puhuja, itse olet täällä haukkunut TK:n henkilökuntaa milloin mistäkin syystä.

        "Muuten olen sitä mieltä, että Late saisi painua takaisin Ruotsiin."
        Miksi?
        Siksi kun kertoo vilpittömän mielipiteensä asiasta?
        Kannatatko sensuuria?

        "Mitä tarkoittaa tässä yhteydessä sana "taksa"?"
        Säännelty tai yl. käytetty vahvistetun hinnaston mukainen maksu jostain palvelusta.

        Oliko mitään järkevää kysyttävää?


      • IkuinenKysymys

        "Oliko mitään järkevää kysyttävää?"

        Miksi Late ei muuta takaisin Ruotsiin, kun hänellä on selvästi niin vaikeaa rajan tällä puolen?


      • Utkulle

        "Miksi Late ei muuta takaisin Ruotsiin, kun hänellä on selvästi niin vaikeaa rajan tällä puolen?"
        Eli kun asioihin haluaisi parannuksia, niin mielestäsi ainoa ratkaisu siihen on muutto pois?
        Kun tässä ollaan nyt vuosia seurailtu tuota sinun kommentointia, niin täytyy kyllä sanoa että jos ei toisinaan Latekin, niin olet kyllä sinäkin uskomattomattoman yksinkertainen tapaus.


      • Ut.ku

        "Eli kun asioihin haluaisi parannuksia, niin mielestäsi ainoa ratkaisu siihen on muutto pois?"

        Ei ainoa (mielestäni), mutta Latelle ominainen. Hänhän on jo kerran (ainakin) muuttanut ulkomaille, kun kotomaassa ei sujunut, rintaan pisti, hatutti, ei ollut töitä tai muuten vaan.
        Nyt näyttää Latea kaikki - ainakin melkein -sen varran kyrsivän, että varmaan helpotus olisi suuri, kun lähitangossa liehuisi sinikeltaristilippu.


      • Ut.ku

        "Eli kun asioihin haluaisi parannuksia"

        Eihän nämä mitään parannuksia ole, kun valittaa, että terveyskeskusmaksut ovat niin kalliita.

        Eiköhän olisi hyvä pohtia, mitä terveyskeskusmaksu yleensä kustantaa ja paljonko siittä ko. palvelunmaksaja maksaa käydessään ja paljonko yhteiskunta vielä rahoittaa sen lisäksi ko. käynnistä .

        Laten esitys siis oli (vai oliko?), että terveyskeskustemme toimintaa pitäisi entistä enemmän rahoittaa veroin kerätyillä varoilla? Sopii hyvin kuvaan sellaisella, joka on ikänsä (ainakin parhaat työvuotensa) maksanut veronsa Ruotsiin - nyt olisi mukava siipeillä Suomessa. Eläkelläisenä Late on jo nyt melkoinen nettosaaja julkisista varoista ja lisää pitäisi vaan saada?

        Laten esitys ei ole ainakaan perusteluiltaan parannusehdotus vaan ahneuden osoitus.


        Toinen vaihtoehto (tai kuinka Laten esityksen voi ymmärtää) vielä olisi, että Laten mielestä terveyskeskuksemme toiminta on ylensäkin liian kallista ja että sen tasoa, kustannuksia ja siten perittäviä maksujakin voisi laskea? Mutta tämän tason ovat edustajamme päättäneet kansanterveyslaissa, joka säädettiin silloin, kun Late viiletti ulkomailla.
        Vanha viisaus on, että poissaolleiden on hyvä tyytyä läsnäolleiden päätöksiin - tai voihan Late tehdä vallan uuden kansalaisalotteen.

        Taitaa Latella jäädä räksytysasteelle?


      • Utkulle

        "Eihän nämä mitään parannuksia ole, kun valittaa, että terveyskeskusmaksut ovat niin kalliita.
        Eiköhän olisi hyvä pohtia, mitä terveyskeskusmaksu yleensä kustantaa ja paljonko siittä ko. palvelunmaksaja maksaa käydessään ja paljonko yhteiskunta vielä rahoittaa sen lisäksi ko. käynnistä."

        Tottakai poliklinikkamaksujen poistaminen on merkittävä uudistus kansalaisten oikeuksien yhdenvertaisuuteen.
        Kuten olemme jo usein todenneet, niin nämä "poliklinikkamaksut" näyttelevät yleensäkin niin pientä osaa kokonaiskustannuksista, että ne voisi yhtä hyvin poistaa.
        Koska sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan muutenkin verovaroistamme, niin nämä "poliklinikkamaksut" ovat täysin turhaa kahteen kertaan rahastamista, joka asettaa pienituloiset asiakkaat eriarvoiseen asemaan.

        "Mutta tämän tason ovat edustajamme päättäneet kansanterveyslaissa, joka säädettiin silloin, kun Late viiletti ulkomailla."

        Valtioneuvosto määrittää jokaiselle vuodelle vain enimmäistason sosiaali- ja terveyspalveluista perittäville asiakasmaksuille, maksujen poistamiselle ei ole mitään estettä.


      • ut.ku

        "...poliklinikkamaksujen poistaminen on merkittävä uudistus kansalaisten oikeuksien yhdenvertaisuuteen."

        Joku voi nähdä asian näinkin. On todettava, että jos nykyisen terveyskeskuskäyntimaksu poistaminen on merkittävä uudistus yhdenvertaisuudessa, niin lähellä ideaalia ollaan jo nyt.

        Tässä mm Late on todennut, että nykyinen terveyskeskuksen käyntimaksu on kohtuuton suhteessa palveluun. Maksuttomana nykyisentasoinen palvelu olisi varnaan ymmärrettävissä.

        Jos terveyskeskuksemme toiminnan epäkohtia aletaan korjata, niin eiköhän jätetä maksut rauhaan ja keskitytään ostettavan palvelun sisältöön. Siinä uskon pienelläkin vaivannäöllä ja asioihin edes pikkaisen paneutumalla saavutettavan merkittäviä parannuksia.

        Olisi hienoa, jos kaupunkimme asukkaat mieltäisivät terveyskeskukselta saamansa palvelut edes sen maksun arvoisiksi, mitä he niistä terveyskeskuksen kassalle nykyään maksavat.

        Maksujen poistaminen laskisi rimaa entisestään palvelujen tasossa. Voi meitä terveyskeskukseemme turvautuvia - mihin silloin joutuisimme?


      • Uku.lele

        "..Maksuttomana nykyisentasoinen palvelu olisi varnaan ymmärrettävissä."

        Siihen tämä yksi keskustelija varmaan tähtääkin. Terveyskeskuksen palcelut voivat olla mitä sattuu, kun ovat ilmaset. Eihän niistä silloin kestä valittaa. Ja terveyskeskuksessa voidaan elää kuin pellossa.


      • Utkulle

        "Maksuttomana nykyisentasoinen palvelu olisi varnaan ymmärrettävissä."

        - Eivät ole maksutonta palvelua vaikka poliklinikkamaksut poistettaisiin kokonaan.
        Poliklinikkamaksut ovat kuin kärpäsen pieru saharassa verrattuna siihen kuinka suuriosa verosta maksetaan sosiaali- ja terveyspalveluihin.
        OLET MAKSANUT PALVELUISTA JO KÄVELLESSÄ OVESTA SISÄÄN!
        POLIKLINIKKAMAKSU ON TURHAA KAHTEEN KERTAAN RAHASTAMISTA!

        "Maksujen poistaminen laskisi rimaa...

        - Edelleenkään eivät ole maksuttomia vaikka se poliklinikkamaksu poistettaisiinkin.

        "Voi meitä"

        - Puhu vaan omasta puolestasi.

        "Terveyskeskuksen palcelut voivat olla mitä sattuu, kun ovat ilmaset."

        - Eivät ole ilmaiset vaikka poliklinikkamaksu poistettaisiinkin.

        "Eihän niistä silloin kestä valittaa. Ja terveyskeskuksessa voidaan elää kuin pellossa."

        - Kaikki verovaroin tuotetut palvelut ovat viranomaisten valvonnan alla, varsinkin sosiaali- ja terveyspalvelut, ja niiden seuranta ei todellakaan perustu mihinkään poliklinikkamaksuun.
        AVI valvoo, että terveyspalvelujen laatua ja potilasturvallisuutta suunnitellaan, toteutetaan ja seurataan lakien ja asetusten mukaisesti. Palvelun laatua katsotaan mm. seuraavilla kriteereillä:

        - Potilaskeskeisyys (asiantuntijuus, osallisuus, vuorovaikutus)
        - Potilasturvallisuus, riskien arviointi, ennakointi ja niiden hallinta
        - Hoidon oikea-aikaisuus
        - Osaaminen
        - Sujuvuus
        - Vaikuttavuus (terveyshyöty)
        - Henkilöstön määrän mitoitus

        Eli valvontaa on ja valittaa voi ilman sitä poliklinikkamaksuakin.


      • Utkulle kirjoitti:

        "Maksuttomana nykyisentasoinen palvelu olisi varnaan ymmärrettävissä."

        - Eivät ole maksutonta palvelua vaikka poliklinikkamaksut poistettaisiin kokonaan.
        Poliklinikkamaksut ovat kuin kärpäsen pieru saharassa verrattuna siihen kuinka suuriosa verosta maksetaan sosiaali- ja terveyspalveluihin.
        OLET MAKSANUT PALVELUISTA JO KÄVELLESSÄ OVESTA SISÄÄN!
        POLIKLINIKKAMAKSU ON TURHAA KAHTEEN KERTAAN RAHASTAMISTA!

        "Maksujen poistaminen laskisi rimaa...

        - Edelleenkään eivät ole maksuttomia vaikka se poliklinikkamaksu poistettaisiinkin.

        "Voi meitä"

        - Puhu vaan omasta puolestasi.

        "Terveyskeskuksen palcelut voivat olla mitä sattuu, kun ovat ilmaset."

        - Eivät ole ilmaiset vaikka poliklinikkamaksu poistettaisiinkin.

        "Eihän niistä silloin kestä valittaa. Ja terveyskeskuksessa voidaan elää kuin pellossa."

        - Kaikki verovaroin tuotetut palvelut ovat viranomaisten valvonnan alla, varsinkin sosiaali- ja terveyspalvelut, ja niiden seuranta ei todellakaan perustu mihinkään poliklinikkamaksuun.
        AVI valvoo, että terveyspalvelujen laatua ja potilasturvallisuutta suunnitellaan, toteutetaan ja seurataan lakien ja asetusten mukaisesti. Palvelun laatua katsotaan mm. seuraavilla kriteereillä:

        - Potilaskeskeisyys (asiantuntijuus, osallisuus, vuorovaikutus)
        - Potilasturvallisuus, riskien arviointi, ennakointi ja niiden hallinta
        - Hoidon oikea-aikaisuus
        - Osaaminen
        - Sujuvuus
        - Vaikuttavuus (terveyshyöty)
        - Henkilöstön määrän mitoitus

        Eli valvontaa on ja valittaa voi ilman sitä poliklinikkamaksuakin.

        Valvontaa tosiaankin ! Tornion arvauskeskuksessakin on hoitanut johtavan lääkärin virkaa tantta jolla ei ollut edes lääkärin koulutusta, että sellaista valvontaa !

        Late Lapista.


      • Ukule

        ".Poliklinikkamaksut ovat kuin kärpäsen pieru saharassa"

        Samaa mieltä, sanoisin ehkä kuitenkin, että kuin kipollinen Tornionjoessa.

        ". palvelut ovat viranomaisten valvonnan alla"

        Siitähän tässä kyse, että ko. viranomaisvalvonta ei toimi . Syytä en tiedä, onko vika viranpuolestava valvovissa, maasutuksessa, tiedon puutteessa, vai missä.
        Mutta ei pidä uskottautua ajatukseen, etteikö ymmärrystä ja koulutustakin näihin asioihin löytyisi asiakaskunnasta. Sitä löytyy ja asiakkaiden arvio terveyskeskuksen toimivuudesta on ankara - ei toimi, ei toiminut ainakaan julkisena, kunnan laitoksena.
        Nyt seuraamme mielenkiinnolla ja toiveikkaana kuinka Mehiläinen onnistuu. Kuherrusajan pituus varmaan joitakin kuukausia, sitten alkaa varmaan näkyä mitä tulossa on.

        Terveyskeskuskäynnillä hyvä olla nykyisentasoinen maksu. Asiakkaat säilyttävät kriittisyytensä . Hommat eivät valu toimimattomaa "viranomaisten valvontaan". Jos maksut poistetaan, näiden ammattilaisten on helpoo todeta asiakkaille, että turvat kiinni ette te mitään maksakaan.
        Jo nykyisen tasoisilla maksuilla on terveyskeskuksen henkilöstössä asennetta, että ei oo häävit palvelut, mutta ei ne paljoa maksakaan . Yksityisellä puolella asenne ja vastuullisuus aivan eri luokkaa, vaikka yksityinen puoli tuottaa palvelunsa huomattavasti edullisemmin kuin julkinen .


      • ut.ku

        "Eivät ole maksutonta palvelua vaikka poliklinikkamaksut poistettaisiin kokonaan."

        Tämä asia on täydellisesti sisäistetty, aiemmat viestit tässäkin keskustelussa osoittavat.
        Kysehän on siitä, ettei ole palvelua vaikka maksettu on. Ja näyttää siltä, ettei tätä ymmärretä. Ei vaikka koko homma siksi annettiin toisten hoitoon.
        Kekkonen jutteli joskus onnettomista tunareista, näitä resurssien tuhlaajia terveyskeskuksessamme riittää.
        Mutta seurataan mielenkiinnolla - ja henki kurkulla - kuinka meidän jatkossa käy.
        Vai pakenemmeko kaikki Haaparannalle - tuleeko meistä olemattomien terveyspalveluiden vuoksi vielä mamuja?


      • ukule

        "- Potilaskeskeisyys (asiantuntijuus, osallisuus, vuorovaikutus)
        - Potilasturvallisuus, riskien arviointi, ennakointi ja niiden hallinta
        - Hoidon oikea-aikaisuus
        - Osaaminen
        - Sujuvuus
        - Vaikuttavuus (terveyshyöty)
        - Henkilöstön määrän mitoitus"


        Voihan vitalis mitä runoa!

        Jos näin todella on, niin missähän kuntalainen (maksaja) voi käydä perehtymässä näihin arviointeihin ja niistä tehtyihin aikasarjoihin.

        Nämä ovat kuolemanvakavia asioita (puhun kokemuksista lähipiirissä), eikä itse asiaa pitäisi hukuttaa moisiin runorimpsuihin, millä ei mitään tekoa käytännön kanssa.

        Maksakoon terveyskeskuskäynti kävijälle (maksettujen verojen lisäksi), mutta huomio siihen, mitä rahoilla saamme . Juhannuksen maissa katsomme onko Mehiläinen herännyt pörrään.


      • Utkulle

        "Terveyskeskuskäynnillä hyvä olla nykyisentasoinen maksu. Asiakkaat säilyttävät kriittisyytensä . Hommat eivät valu toimimattomaa "viranomaisten valvontaan". Jos maksut poistetaan, näiden ammattilaisten on helpoo todeta asiakkaille, että turvat kiinni ette te mitään maksakaan."

        Kyllä jokainen sosiaali- ja terveyspalveluita käyttävä veronmaksaja älyää että ei palvelut ole ilmaisia vaikka sitä "pääsymaksua" ei suoraan ovelta perittäisikään, ja sitä kautta ihmisillä on ymmärrys myös valitusoikeudestaan.
        Ja jos sinä tai Late ette vielä tienneet, niin tuonne kun kirjoittaa kokemistaan epäkohdista, niin hommat alkaa skulaamaan: [email protected]

        "Yksityisellä puolella asenne ja vastuullisuus aivan eri luokkaa, vaikka yksityinen puoli tuottaa palvelunsa huomattavasti edullisemmin kuin julkinen"

        Tälle väitteelle sinulla ei ole antaa mitään faktatietoa.
        Suomessa ei ole ennen Länsi-pohjaa yksityistetty missään julkista terveydenhuoltoa.
        Mutta jos mietitään asiaa syvällisemmin, niin yksityiset kuten esimerkiksi Terveystalo, ovat tulosvastuullisia laitoksia, eli sen lisäksi että tuottavat rahaa kulujensa kattamiseen, niin rahaa täytyy tuottaa myös omistajilleen, ja tämän perusteella kustannukset ovat aina kalliimpia kuin vastaavan tasoinen palvelu tuotettuna julkisesti.


      • u.lele

        ".. jokainen sosiaali- ja terveyspalveluita käyttävä veronmaksaja älyää että ei palvelut ole ilmaisia vaikka sitä "pääsymaksua" ei suoraan ovelta perittäisikään.."

        Ei epäilyä, etteikö näin olisi. Kysymys onkin siitä, että terveyspalveluja tuotavat eivät sitä tajua.
        Tykkäävät, että kyllä tuo mummo tuossa tuolla parinkympin maksulla joutaa odottamaan, pahimillaan tyhjääkin. Meno ja asenne - taatusti - menisi aivan hulvattomaksi, ehkä asiakkaillakin, mutta varmasti henkilökunnalla, jos maksuttomuuteen hairahduttaisiin.

        ". Tälle väitteelle sinulla ei ole antaa mitään faktatietoa."

        Yksityisen lääkärin kustannukset näkee siinä kuitissa, jonka asiakas saa. Siinä on somasti eritelty asiakkaan maksama ja Kelan osuus. Joten se puoli kunnossa. Niinkuin sekin mitä rahalla saa.

        Terveyskeskuksemme ollut tähän asti suo, joka imee liiaksikin resurssejamme - ja mikä ikävintä, sen palvelut ovat suurelle osalle meistä suuri pettymys.
        Toivon asetamme nyt Mehiläiseen.


        "..tuottavat rahaa kulujensa kattamiseen, niin rahaa täytyy tuottaa myös omistajilleen, ja tämän perusteella kustannukset ovat aina kalliimpia kuin vastaavan tasoinen palvelu tuotettuna julkisesti."

        Täyttä potaskaa. Et taida ymmärtää tuottavuudesta tuon taivaallista. Perehdy johonkin taloustieteen peruskirjaan - vaikka siellä panos/tuotos ajatteluun/laskentaan . Kyllä hyvätkin resurssit voidaan hukata saamatta mitään arvokasta aikaan .
        Jos väitteesi pitäisi paikkansa, niin miksi sekä N.liitto että Kiina purkivat talousjärjestelmänsä, jotka aiemmin perustuivat yhteisomistukseen, sosialismiin.

        Tornion terveyskeskuksen heikko tuottavuus johtui ainakin huonosta johtamisesta. Nyt on asialle tehty jotakin, odotamme kuinka rohdot purevat.


      • u.lalaa

        "Tälle väitteelle sinulla ei ole antaa mitään faktatietoa."

        Riittääkö omat ja perheeni kokemukset? Ainakin meille itsellemme ne ovat tosia.

        Emme täällä keskustele yksityisten lääkäriasemien kelvottomuudesta vaan terveyskeskuksen - miksi, jotain senkin pitäisi osoittaa .


    • Utkulle

      "Tykkäävät, että kyllä tuo mummo tuossa tuolla parinkympin maksulla joutaa odottamaan, pahimillaan tyhjääkin. Meno ja asenne - taatusti - menisi aivan hulvattomaksi, ehkä asiakkaillakin, mutta varmasti henkilökunnalla, jos maksuttomuuteen hairahduttaisiin."

      Ja kun henkilökunta siirtyy yksityiselle niin käsityksesi mukaan alkavat yhtäkkiä ajattelemaan että kun asiakas maksoi tästä palvelusta esim. 300€ niin nyt ei passaa turhaa odotuttaa?
      Eiköhän nuo touhua kummassakin sekä yksityisellä että kunnallisella täysin omien resurssiensa puitteissa miettimättä sitä mitä asiakas palvelusta maksoi, sitäpaitsi samat lääkärit toimii usein sekä yksityisellä että kunnallisessa.
      Se ei ole henkilökunnan vika jos siellä on resussipula, siinätapauksessa kannattaa osoittaa valitus mainitsemaani osoitteeseen, kunnan päättäjille, sosiaali-ja terveysministeriöön, ja yleensäkin miettiä ketä seuraavan kerran vaaleissa eenestää.

      "Täyttä potaskaa. Et taida ymmärtää tuottavuudesta tuon taivaallista. Perehdy johonkin taloustieteen peruskirjaan - vaikka siellä panos/tuotos ajatteluun/laskentaan ."

      Heh heh!
      Ja taas tyrkytät jopa näinkin yksinkertaisiin asioihin jotain talousnobelistin/ekonomistin oopuksia ;D
      Oletko jonkin painotalon mainostaja vai miksi tyrkytyät joka asiaan jotain proosaa johon et näytä itsekään koskaan koskeneen?
      Sen verran tiuhaan tulee näitä kirjallisuus suosituksia, että olet varmaankin opetellut pyörällä polkemisenkin näistä oopuksista?
      Olet sinä kyllä melko erikoinen tapaus!
      Mutta kuten sanoin, niin: yksityiset kuten esimerkiksi Terveystalo, ovat tulosvastuullisia laitoksia, eli sen lisäksi että tuottavat rahaa kulujensa kattamiseen, niin rahaa täytyy tuottaa myös omistajilleen, ja tämän perusteella kustannukset ovat aina kalliimpia kuin vastaavan tasoinen palvelu tuotettuna julkisesti.

      "...miksi sekä N.liitto että Kiina..."

      Aika kaukaa pitää alkaa asioihin vastauksia hakemaan?
      Jospa kuitenkin pysyttäisiin vaan täällä Suomessa ja mieluiten tällä Tornion palstalla ja sen asioissa, niin kuin jo säännötkin sen sanovat.

      "Riittääkö omat ja perheeni kokemukset? Ainakin meille itsellemme ne ovat tosia."

      Riittääkö kun kerron että lehmät lentää, tai että ufo sieppasi nostosäteellä autoja uudellasillalla? Ainakin meille itsellemme ne ovat tosia.
      Joten edelleenkin odotan sitä faktaa pöytään siitä että vastaava palvelu tuotettuna yksityisellä olisi halvempi!

      "Emme täällä keskustele yksityisten lääkäriasemien kelvottomuudesta..."

      Miksi sitten ylipäätään otit esille yksityiset toimijat jos et tahdo niistä keskustella? Minähän vain vastailen sinun esittämiin kysymyksiin/väittämiin.

      • uutkuu

        "Ja kun henkilökunta siirtyy yksityiselle niin käsityksesi mukaan alkavat yhtäkkiä ajattelemaan ..."

        Ei yhtäkkiä, mutta pikku hiljaa. Muutos ja vastuullisuus tarttuu, niin kuin on hälläväliä tyylikin tarttunut. Kyse on johtamisesta.

        "Eiköhän nuo touhua kummassakin sekä yksityisellä että kunnallisella täysin omien resurssiensa puitteissa "

        Ei touhua. Tahdosta ja motiivista, yhteispelistä on tuloksellisuus paljolti kiinni - johtamisjuttuja

        "taas tyrkytät jopa näinkin yksinkertaisiin asioihin "

        Ei tuo niin yksinkertainen asia ole, miksi toinen organisaatio suoriutuu samoilla resursseilla samasta hommasta loistavasti liiketaloudellista tulosta tehden ja toinen takkuaa, kontaa ja valittaa .
        Jos ja kun asiaan on tietelliset perusteet, luulis kiinnostavan? Nykyinen tietellinen ajattelu käynnistyi varsin simppelistä tapahtumasta - omena tippui puun alla nukkujan otsaan. Kannattais vastuullisten paneutua tähän Tornionterveyskeskus-keissiin ihan tosissaan - ehkä Mehiläinen niin tekeekin. Se on meidän torniolaisten ja Mehiläisen - molempien - etu.

        "kerron että lehmät lentää, tai että ufo sieppasi nostosäteellä autoja uudellasillalla? Ainakin meille itsellemme ne ovat tosia."

        En arvannutkaan, että asiat ovat kohdaltasi tuolla mallilla. Pahaksi on tilanne päässyt


        "Miksi sitten ylipäätään otit esille yksityiset toimijat jos et tahdo niistä keskustella?"

        Tarkoitukseni oli ilmaista, että jos yksityisten toimijoiden toiminta olisi yhtä onnetonta kuin mitä terveyskeskuksen on, niin keskustelisimme varmaan siitäkin/niistäkin täällä. Mutta koska emme sitä tee, on se yksi osoitus, että ko. palvelut ocat yksityisillä olleet laadukkaamin, paremmin hoidetut .

        Sensuurinhalusta ei ollut kyse, huonosta ilmaisusta ehkä.

        "odotan sitä faktaa pöytään siitä että vastaava palvelu tuotettuna yksityisellä olisi halvempi!"

        No johan sen itsekin esitit. Yksityiset käärivät samoilla maksuilla kovat voitot liiveihinsä millä julkiset vaan nilkuttavat. Lisäksi palvelujen tasossa on aivan selittämätön ero .


      • Utkulle

        "Ei yhtäkkiä, mutta pikku hiljaa. Muutos ja vastuullisuus tarttuu, niin kuin on hälläväliä tyylikin tarttunut. Kyse on johtamisesta."

        No niin!
        Eli myönnät itsekin että kyse ei ole mistään poliklinikkamaksusta, vaan johtamisesta.
        Työntekijän tehtävä ei ole miettiä sitä että minkä verran asiakas maksoi palvelusta, vaan se hoitaa hommansa koko palkkansa edestä niin kuin johto määrää, oli se yksityisen palveluksessa tai kunnallisessa.

        "Ei tuo niin yksinkertainen asia ole, miksi toinen organisaatio suoriutuu samoilla resursseilla samasta hommasta loistavasti liiketaloudellista tulosta tehden ja toinen takkuaa, kontaa ja valittaa ."

        On täysin turha edes väittää tuonlaista kun mitään vertailukohtaa ei ole edes olemassa, Länsi-pohja on ainut ja uniikki tapaus.

        "...jos yksityisten toimijoiden toiminta olisi yhtä onnetonta kuin mitä terveyskeskuksen on, niin keskustelisimme varmaan siitäkin/niistäkin täällä. Mutta koska emme sitä tee, on se yksi osoitus, että ko. palvelut ocat yksityisillä olleet laadukkaamin, paremmin hoidetut ."

        Mikä on tämä väittämäsi yksityisen toimijan vertailukohta? Sellaista ei ole edes olemassa!
        Miten voit edes väittää että yksityinen on hoitanut samat palvelut laadukkaammin ja paremmin kuin julkinensektori, kun yhdenkään kunnan julkista terveydenhoitoa ei ole aikaisemmin yksityistetty?
        Joten eihän se mikään ihme ole että asiasta ei keskustella kun sitä ei ole edes olemassa!

        "No johan sen itsekin esitit. Yksityiset käärivät samoilla maksuilla kovat voitot liiveihinsä millä julkiset vaan nilkuttavat. Lisäksi palvelujen tasossa on aivan selittämätön ero."

        En ole missään vaiheessa väittänyt tuonlaista.
        Yksityiset käärivät voitot liiveihinsä siitä mitä heidän tarjoaman palveluiden jälkeen heille käteen jää, eli eivät ole missään vaiheessa pyörineet lähellekään samassa sarjassa palveluiden tuottajana kuin julkinen terveydenhuolto, paitsi nyt tämä ainoa ja uniikki tapaus.


      • kutku

        "kyse ei ole mistään poliklinikkamaksusta, vaan johtamisesta."

        Kyllä se vaikuttaa niin johtamiseen kuin suoraan toimintaankin. Ja johtamisen kautta kaikkeen.
        Turhaa kääntelyä ja käsitteiden vääntelyä.

        " ... mitään vertailukohtaa ei ole edes olemassa, "

        Onhan näitä yksityisiä tai yritysten (vakuutusyhtiöt) omistamia sairaaloitakin - kyllä niissä nyt vertailukohdan ainakin Tornion terveyskeskuksen (mistä tässä ollut puhe) toiminnoille löytyy.

        "Miten voit edes väittää että yksityinen on hoitanut samat palvelut laadukkaammin ja paremmin kuin julkinensektori"

        Yskä on yskä ja suonikohju on suonikohju. Kyllä asiakkaat/potilaat voivat verrata saamiaan hoitoja tai ilmaista tyytymättömyytään niin tuntiessaan, omistuspohjasta riipumatta.
        Nyt odotetaan ja toivotaan, että asiakastyytyväisyys kasvaa. Tämän katsotaan olevan seurasta päättäjien viimeaikaisista päätöksistä. Että näin.

        "Yksityiset käärivät voitot liiveihinsä "

        Tämmöiset kommentit kertovat vahvoista asenteista, joista ei eläissä pääse - näytää faktat mitä hyvänsä.


    • Anonyymi

      Mehiläinen onn laitos, missä työ tehdään, miten osataan, mutta laskutus taataan..

      • Anonyymi

        Kyllä Late tiesi mistä puhui.


    • Anonyymi

      Latea tarvittais onko elossakaan kun on meillä akkavalta hallitukseen sikiny.

    • Anonyymi

      Tornion Mehiläinen jättää potilaan hoitamatta tai vähintään kohtelu menee huomattavasti kelvottomampaan suuntaan. Tämä syystä, että kuulevat potilaalla työterveyden olevan Terveystalolla.

    • Anonyymi

      Entä Late elääkö hoitojen jälkeen?

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe