se on lähellä.

lkjhpoijuh

Se ei ole lopullinen sana paras laihtuminen ruokavalion, mutta se on lähellä. Ja se ei pääse ristiriitaiseen kasvin tai eläinten ja elintarvikkeiden välillä. Merkittävä uusi Harvardin tutkimus osoittaa, että hiilihydraattien korvaaminen rasvoilla nopeuttaa aineenvaihduntaa.
Se voittaa yhden suurimmista esteistä perinteisissä painonpudotusdieteissä: "tasangolla". Tämä on aineenvaihdunnan hidastuminen, joka estää laihduttamisen perinteisissä ruokavalioissa.
Siksi monet menettävät painonsa, mutta jäävät nälkäiseksi ja ovat yhä vaikeampia menettää enemmän.

http://foodmed.net/2018/11/harvard-case-against-carbs-for-fats-grows/

14

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veijo6398736q

      Uutta tutkimusta, kalori ei ole sittenkään kalori

      VHH tehokkaampi painon hallinnassa.

      Elintarviketeollisuun haluaa mielellään meidän uskovan että kaikki kalorit toimivat samalla tavalla kehossamme. Nyt ei kuitenkaan vaikuta että asia on niin.
      Uusi tutkimus (Harvard) osoittaa että henkilöt jotka noudattivat VHH ruokavaliota ( 20% kokonaiskalorimäärästä hiilihydraateista) polttavat 209-278 kaloria enemmä levossa (joka päivä) kuin ne jotka noudattavat ruokavaliota jossa 60% kalorimäärästä tulee hiilihydraateista.. Sillä mistä kalorit tulevat on todella suuri merkitya,

      https://www.svd.se/ny-forskning-diet-med-mer-fett-okar-forbranningen
      The New York Times: How a low-carb diet might help you maintain a healthy weight
      The New York Times: Kuinka VHH elämäntapa auttaa sinua pitämään painosi terveellisellä tasolla:
      https://www.nytimes.com/2018/11/14/well/eat/how-a-low-carb-diet-might-help-you-maintain-a-healthy-weight.html

      Tutkimus ei ole aiheesta ensimmäinen mutta ehkä paras.
      Aikaisemmin mm:
      https://lowcarbcardiologist.com/does-weight-loss-depend-on-calories-or-hormones/#.W-_KRuhKjIV
      Uusin tutkimus on tarkkaan kontrolloitu randomisoitu tutkimus jaka kesti 20 viikkoa. Tutkimusryhmä toimitti kaiken ruoan, yli 10 000 annosta välipaloineen. Kokonaiskustannus 12 miljoona dollaria. Tutkimuksessa poistettiin siis yksi tärkeä muuttuja ravintotutkimuksissa-se että pitäytyykö koehenkilö todella annetussa ruokavaliossa. Näin saadaan aikaan korkealuokkainen tutkimus.
      Koejakson, jossa kaikkien pino nousi yhtä paljon, jälkeen arvottiin osanottajat kolmeen ryhmään, 20-40-60 (%) kaloreista hiilihydraatista mutta yhtä paljon proteiinia (20%). Tärkeää tietää että kallorit säädettiin painon stabilisoimiseksi ja painonlaskun edelleen estämiseksi. Tämä siksi että on enemmän uskottavaa että kalorimäärän ero ei johtunut painon laskemisesta vaan ravinnosta jota koehenkilö söi.
      Seuranneiden 5 kuukauden ajan tutkijat seurasivat ryhmiä ja toimittivat heille riittävästi ruokaa ja snackseja niin että he eivät pudottaisi tai nostaisi enempää painoaan.
      5 kuukauden jälkeen oli ryhmä joka noudatti VHH ruokavaliota kohottanut energian käyttöään yli 200 kaloria/päivä kun taas ryhmällä joka söi runsaasti hiilihydraattia putosi energiankäyttö levossa. Selvä ero siis ryhmien välillä. Ryhmä jolla oli korkeimmat insuliinitasot tutkimuksen alussa nosti kulutustaan 308 kaloria/päivä joka osoittaa että heillä on vielä enemmän voitettavaa hiilihydraattien vähentämisellä.
      Miksi tämä sitten on tärkeää? Se osoittaa että tavalline käsitys siitä että paras tie painonpudotukseen on "syö vähemmän-juokse enemmän" ei pidä paikkaansa. Monet tutkimukset osoittavat sen että painonpudotus toimii paremmin VHH ruokavaliolla kuin vähärasvaisella ja nyt löytyy tutkimuksia jotka osoittavat syyn siihen.
      Kehomme eivät ole kalorinlaskijoita jotka laskevat kuinka paljon syömme ja kuinka paljon kulutamme. Sen sijaan keholla on hormooniperäinen reagointi eri tyyppisiin ruokiin. päästäksemme tehokkaaseen ja ptkällä tähtäimellä toimivaan painonpudotukseen on korkea aika hyväksyä se tosiasia että kaloreita sisään/kaloreita ulos on vanhentunut luulo.

      lähde
      https://www.dietdoctor.com/se/ny-forskning-en-kalori-ar-inte-en-kalori

      • TotuusSattuuQC

        "Se osoittaa että tavalline käsitys siitä että paras tie painonpudotukseen on "syö vähemmän-juokse enemmän" ei pidä paikkaansa."

        Miten niin ei pidä? Jos tiettynlainen ruokavalio lisää ihmisen kalorikulutusta ja liikunta lisää kalorikulutusta niin eikö kumpikin johda ihan samaan lopputulokseen? Voit sitten ihan itse valita että haluatko laihtua erilaisella ruokavaliolla vai liikunnalla.


      • hpv27
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        "Se osoittaa että tavalline käsitys siitä että paras tie painonpudotukseen on "syö vähemmän-juokse enemmän" ei pidä paikkaansa."

        Miten niin ei pidä? Jos tiettynlainen ruokavalio lisää ihmisen kalorikulutusta ja liikunta lisää kalorikulutusta niin eikö kumpikin johda ihan samaan lopputulokseen? Voit sitten ihan itse valita että haluatko laihtua erilaisella ruokavaliolla vai liikunnalla.

        Ei tuossa tutkimuksessa mitattu laisinkaan energiankulutusta vaan painoa. Tiukalla karppauksella palaa lihasmassaa joten paino tippuu enemmän.


      • kkk222

        Eikö veijo vieläkään tiedä sitä että laihduttaja ei saa syödä yhtään rasvaa.Rasvat sokerit pullat ja sämpylät,juustot yms ovat vain turhia lihottavia kaloreita.
        Olen ottanut sen vähän rasvan mitä ihminen tarvitsee luonnonmukaisista tuotteista rasvainen kala,avokado,punainen maito,kananmuna.Hyvin on paino laskenut,vaikka olen syönyt hyvin,kolme lämmintä ateriaa päivässä.Yhden kuukauden laihdutin liikunnalla,nyt työllä,en vielä tiedä tarkkaan mikä ero niillä on laihtumisnopeudessa.Melko varmasti oikea liikunta laihduttaa ainakin puolet enemmän kuin keskiraskas työ.

        Veljelle tuli ylipainosta verenpainetta,heti kun hän lopetti rasvojen käytön,alkoi laihtuminen,ja verenpaine parantui.


      • kkk222

        Se on tottaa että syö vähemmän juokse enemmän

        Ruokavalio pitää olla silloinkin mahdollisimman hyvin vähähiilihydraattinen n 170g pv vaikka juoksee maratonin joka päivä ja lisäksi erittäin VÄHÄRASVAINEN

        Vähärasvaisella ruokavaliolla ruokamäärät saavat olla moninkertaiset verrattuna rasvaisia aterioita syöviin


    • onkojärkeevaiei

      Mitä h..vetin iloa ihmiselle on siitä että joutuu syömään 25 grammaa enemmän rasvaa päivässä pysyäkseen samanpainoisena. Ei se ylimääräinen rasva kuitenkaan sula vaan valuu toisesta päästä viemäriin ja vedenpuhdistamo kiittää.

      • hpv27

        Juu, ei. 25 g rasvaa peräsuolessa aiheuttaa rasvaripulin. Vähäisillä hiilihydraateilla vaan menettää lihaskudosta tuon 300 kcal päivässä enemmän.


    • veijo6398736v

      onkojärkeevaiei

      haetko "tietosi " Aku Ankasta vai Seiskasta???

      • onkojärkee

        Haen ne ihan vain lukemalla kirjoituksiasi:
        "toimittivat heille riittävästi ruokaa ja snackseja niin että he eivät pudottaisi tai nostaisi enempää painoaan. 5 kuukauden jälkeen oli ryhmä joka noudatti VHH ruokavaliota kohottanut energian käyttöään yli 200 kaloria/päivä .."

        200 kaloria = 25g rasvaa.


    • exfläsö

      TÄYSIN hiilarivapaa ruokavalio on tehokas rasvan polttaja. On vain huolehdittava suojaravinteiden saannista ja nautittava riittävästi vettä sekä jotain suolistossa hyytelöityvää stöfnöä sen puolen toiminnan jatkumisen varmistamiseksi.

      Tarkoitan TÄYSIN = TÄYSIN ilma mitään punnitsemisia tai laskemisia.

      Ennen revohkaa suunnittelin kuurin jälkeisten elintapojeni laadun.
      Helpointa jatkossa on rajoittaa nopeiden, turhien, köyhien hiilareiden nauttimisen esimerkiksi jouluun, pääsiäiseen ja ehkä juhannukseen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe