Aihealueet

Listaukset

  Venyttelyn terveellisyys?

  vahingonuhri

  Hei!

  Mitä mieltä olette venyttelyn terveellisyydestä lihaksille?
  Kärsin viime torstaina Iaido-harjoituksen lopuksi venytellessä selkärankavamman. Tein sormet lattiaan venytystä selkä U:n muotoisesti siis venytyksessä ja nousin siitä pingotusvenytykseen käsivarret ylös kämmenpohjat kohti kattoa ja silloin kuului "PAM!" tunsin miten lapaluiden välissä meni nikama sisäänpäin ja oikea olkapääni kramppasi niin, että koko käsivarren lihakset "halvaantuivat", tai vetivät kivikovaksi lukkoon virheasentoon. Jumi laukaistiin sairaalassa lihasrelaksanttipistoksella. Lääkäri määräsi myös lihaksrelaksanttikuurin ja Buranaa päivittäin niin kauan kuin yläselkä kipuilee.
  En tiedä missä meni pieleen, mutta ei taida selän venyttely olla kovin turvallista lihaksistolle?

  2

  <50

   Vastaukset

   • Venyttelen säännöllisesti koko kropan. Se auttaa poistamaan hyvin esim. juoksun aiheuttamaa lihaskireyttä. Myös putkirullausta kannattaa kokeilla. Se toimii ihan kivasti jalkoihin ja selkään.

   • Olitko lämmin, kun aloittelit venyttelyn? Paljon en iaidosta tiedä, mutta olen ymmärtänyt, että siinä harjoitellaan miekan nopeaa vetoa. Räjähtävää liikettä, ja niitä pitäisi tehdä aina vain lämpimänä. Hyvällä alkuveryttelyllä dynaamisella venyttelyllä itsensä herättäen ja rauhallisella loppu jäähdyttelyllä staattisten noin 20 s kestävien venyttelyjen kera.
    Kuulostaa siltä, että olet aloittanut räjähtävät liikkeet huonolla lämmittelyllä, ja edelleen loppu venyttelyn kylmänä ja vielä ääriasentoon vietynä venyttelynä. Vähemmälläkin saisi paikat rikki.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   SEISKA.FI

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    11068
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    271
    5874
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1066
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    36
    768