Hauskaa iltaa!

MotkottajaN

Olenko ainoa, jonka ystävällä ei oikein toimi tilannetaju kunnolla tai muisti?
Perusteluni on, että ko. ystävä voi kuulla minulta, jonkin surullisen, minua koskettavan asian pikaviestimen kautta ja jonkin ajan päästä keskusteltuamme ja myös muistakin asioista, hän toivottaa minulle hyvän illan jatkon sijasta hauskaa iltaa!
Olen monesti loukkaantunut tästä toivotuksesta ja sanonutkin siitä pilke silmäkulmassa, mutta ei tunnu menevän perille, koska ystävä ei muuta toivotuksen sanamuotoa.
Hän ei tunnu ymmärtävän, että jos jotain kamalaa on ollut, niin ei sen päälle toivoteta hauskaa iltaa! Pkele! Anteeksi, että kiroilen. Olenko liian tiukkapipoinen vai motkotanko aiheesta?
Ei olla enää mitään teini-ikäisiä ystävyksiä, vaan elämää nähneitä....Auttakaa?!

18

1413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RöyhkeäRitari

      En oikein jaksanut lukea tuota viestiäsi joka oli niin kovin itsesäälin sekaista.

      Mutta hauskaa iltaa!

      • MotkottajaN

        Miten niin itsesäälin sekaista? Säälinkö itseäni, jos minua ottaa päähän se, että surullisten ja kamalien asioiden päälle toivotetaan hauskaa iltaa? Olen harkinnut jo ystävyyden laittamista tauolle tuon "hauskuuden" vuoksi.
        Löytyiskö keneltäkään oikeasti apua?


    • Längsmän

      Oikein hauskaa iltaa.

    • viihteellinen_niin

      No jos hän vaikka on viihteellinen ihminen? Meitäkin löytyy.

    • toivotasiinäsittenhei

      No joo, musta sää oot vähän turhan tarkka tossa asiassa. Mutta nää on väliin hankalia juttuja. Aina ei ota selvää mitä vastapuoli tarkottaa, ei sun kaveris varmaan pahalla sanonut. Ite oon joskus jopa joulukorteissa miettinyt, että voinko mä nyt jollekin kaverille toivottaa hauskaa joulua, jos se onkin masentunut. Entä sitten rauhallista joulua, jos kaveri haluis bailata tai perhe-elämänsä on sekasin. Entä sitten hyvää joulua, joo, semmonen normitoivotus harmittomalle, hajuttomalle ja värittömälle tyypille. Entä sitten iloista Uutta Vuotta, jos on vaikka just suhde hajonnut, koira jäänyt auton alle tai äiti kuollut tai jos laittaa parempaa uutta vuotta ja toinen on just edelllisenä vuonna saanut loton jättipotin, mennyt naimisiin vuoden adoniksen kanssa ja on ihan onnensa kukkuloilla. Joo, kyllä tää on vaikeaa.

      • MotkottajaN

        No, sä nyt pääsit hiukan jyvälle siitä, että mitä hain. Ehkä olenkin sitten turhan tarkka, mutta ei sille mitään mahda, jos loukkaantuu siitä, että toivotetaan iloisia asioita sen päälle, jos on tyyliin koira jäänyt auton alle just tai suhde hajonnut. Yltiöpositiivisuus on tuollaisissa tilanteissa tahditonta ja töykeää. Aina voi tosiaan sanoa jotain neutraalia ja mennä siinä sen toisen asemaan.
        Tämä ystävyys on nyt muuten tauolla. Tämä ja yksi toinen juttu aiheutti sen. Että hyvää loppuelämää vaan!


      • kattelepeiliin
        MotkottajaN kirjoitti:

        No, sä nyt pääsit hiukan jyvälle siitä, että mitä hain. Ehkä olenkin sitten turhan tarkka, mutta ei sille mitään mahda, jos loukkaantuu siitä, että toivotetaan iloisia asioita sen päälle, jos on tyyliin koira jäänyt auton alle just tai suhde hajonnut. Yltiöpositiivisuus on tuollaisissa tilanteissa tahditonta ja töykeää. Aina voi tosiaan sanoa jotain neutraalia ja mennä siinä sen toisen asemaan.
        Tämä ystävyys on nyt muuten tauolla. Tämä ja yksi toinen juttu aiheutti sen. Että hyvää loppuelämää vaan!

        Kuka tuollaisen valittajan kanssa kehtaa edes olla ystävä. Eihän sitä jaksa aina kuunnella niitä vuodatuksia, sen vuoksi varmaan toivottaa sinulle hauskaa iltaa, jotta tajuaisit ettei hän ole se jätesäkki, johon kaikki negat asiat puretaan eikä edes odoteta ystävyydeltä mitään muuta.


      • MotkottajaN

        Missä välissä olisin sanonut, että vuodattaisin jatkuvasti ystävälle? Elämässä vaan tulee ennalta arvaamattomia juttuja, joista voi kertoa ystävälle, jotta ystävä olisi tietoinen, että missä mennään. En siis pääse edes tapaamaan tuota ystävää kovin usein, koska hän asuu toisella puolen suomea. Olen hyvinkin tarkka annostellessani asioita ystäville ja olen kiinnostunut myös ystävieni elämästä vastavuoroisesti. Mutta se, mitä mä saan tai sain palkkioksi tuolta ystävältä, oli "hauskaa iltaa".


    • "Miehet kohtelevat keskinäistä ystävyyttään kuin jalkapalloa, ja se kestää.
      Naiset kohtelevat keskinäistä ystävyyttään kuin kristallimaljakkoa, ja se särkyy."

      • MotkottajaN

        Näin näyttää olevan., kun ystävyys särkyi. Tätä ystävää ei ole ollut ikävä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokainen meistä tekee joskus, siis usein, virheitä. Sinäkään et ole täydellinen ap. Mietipä sitä ennen kuin vaahtoat aivan tyhjästä.
      Jos sinulla ystävyyssuhteet ovat yhdestä sanasta kiinni, niin elele yksin. Piste.

      • Anonyymi

        Täällä ap. Luitko, että koitin useasti muuttaa tuon ko. entisen ystävän tapaa toivottaa hauskaa iltaa paskojen/ ikävien/ surullisten asioiden päälle, ("...ja sanonutkin siitä pilke silmäkulmassa, mutta ei tunnu menevän perille, koska ystävä ei muuta toivotuksen sanamuotoa.")? Joten ei ollut enää virheestä kyse.
        Enpä ole täydellinen minäkään, mutta en todellakaan toivottele hauskoja iltoja kenellekään, jolla on asiat huonosti. Sanon vaikka, että" voimia" tai "olen täällä, jos haluat puhua lisää".


    • Anonyymi

      Kaikki ihmiset eivät ole hienotunteisia.
      Joskus on parempi uskaltaa päästää irti ystävyydestä. Miellämme asioita eritavoilla. Toiselle se on tärkeä ystävä, kun toiselle osapuolelle ei olekaan, lähinnä tuttava. Ehkä joku haluaa sanoa kommentillaan ettei ystävyys merkitse enää mitään. On vaikeaa päättää ystävyys, toinen voi loukkaantua, siten saattaa toivoa että se toinen ymmärtäisi.
      Monikaan ei miellä itseään hankalaksi. Kuitenkin liiallinen yksityiskohtainen pohtiminen on paras jättää.

    • Anonyymi

      Minäkin sanon huomaamattani monia kliseitä joilla en todellisuudessa tarkoita yhtään mitään. Ne vaan tulevat suusta, kun lapsena on opetettu, että aina pitää olla kohtelias ja ystävällinen.

    • Anonyymi

      Hyvää iltaa - hauskaa iltaa - soitellaan - oli kiva tavata - oli mukava jutella - mitä kuuluu - tsemppiä - voimia - koeta pärjätä - nuku hyvin - rakastan sinua - olet rakas - hyvää yötä - hyvää huomenta - oliko kiva päivä töissä - nukuitko hyvin - mitä lapsille kuuluu - mitä miehellesi kuuluu - oletko ollut terveenä - piditkö ruuasta - nähdään ...
      Niitä tulee automaattisesti ulos suustamme päivittäin kymmenittäin, eivätkä ne tarkoita oikeastaan yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Niinpä mm työpaikoillakin monet sanoo että pidetään yhteyttä. Ihan höpönlöpöä. Osa ei halua ja lopuilla ei ole aikaa.


    • Anonyymi

      En oikein tiedä sitten jos olet asiasta sanonut hänelle että et halua hyvän illan toivomusta jos olet jostakin raivoissasi tai vihaisena tai loukkaantuneena..?. En oikein tiedä mikä ei pelitä tai pelittää vähän huonommin? Aina ei sitten huomaa toinen että mitkä sanat olisivat toisesta oikeat mutta en tiedä kun voihan olla että tuossa jostain muusta kysymys??. Minulla on kyllä niinkin että yksi tuttava muistaa ihmeen väärin joitain asioita, eli mietin vaan sitä että oletko varma että olet sanonut hänelle asiasta.. Joskus muisti voi pettää?. Tuo tuttava on muuten aika älykäs mutta joskus joku muistikohta vähän jotenkin vääntää väärin hänen muistamisensa. Että usein siitä asiasta ei enempää puhutakaan koska muistaa sen niin erilailla kuin minä että asiasta ei pysty sitten keskustelemaankaa.. Muuten tulee kränää joka on aika turhaa..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe