Aihe

Suomen kieli tuli idästä geenit lännestä

6i856t6ur5

Ei tarvita mitään tutkimuksia sen selvittämiseksi että suomenkielen Suomeen toivat idästä päin tulleet ihmiset tuhansia vuosia sitten.

Mutta sen jälkeen Suomeen on tullut geeniperimää enemmän etelästä ja lännestä. Tulijat omaksuivat suomenkielen lukuunottamatta rantaruotsalaisia. Senhän todistaa jo suomalaisten ulkonäkö mikä on n eurooppalainen eikä aasialainen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisissa-yha-jonkin-verran-siperialaista-geeniperimaa-saamelaiset-edustavat-siperialaista-perimaa-vahvemmin-kuin-mikaan-muu-euroopassa/7181828#gs.rBTdvCE

68

292

  Vastaukset

  • Vanha itäinen geeniperimä ei siis ole venäläistä geeniperimää. Siperiassa ei asunut venäläisiä 4000 vuotta sitten. Heitä ei siihen aikaan ollut olemassakaan.

   Eli tutkimustulosta ei voi käyttää perusteena että Suomen pitäisi liittyä Venäjään.

   • Suomalaiset eivät kuitenkaan ole geeneiltään indoeurooppalaisia vaan geenikartalla olemme erillään muusta Euroopasta ja sellainen geneettinen outolintu. Mistä suomalaisten geenit ovat tulleet sillä meitä ympäröi indoeurooppalaiset slaavit idässä, indoeurooppalaiset germaanit lännessä ja indoeurooppalaiset baltit etelässä? Ja miksi meidän geneettinen ero kaikkiin muihin eurooppalaisiin on niin suuri?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset eivät kuitenkaan ole geeneiltään indoeurooppalaisia vaan geenikartalla olemme erillään muusta Euroopasta ja sellainen geneettinen outolintu. Mistä suomalaisten geenit ovat tulleet sillä meitä ympäröi indoeurooppalaiset slaavit idässä, indoeurooppalaiset germaanit lännessä ja indoeurooppalaiset baltit etelässä? Ja miksi meidän geneettinen ero kaikkiin muihin eurooppalaisiin on niin suuri?

    Indoeurooppalainen ei ole geeniperimää vaan kielikunta. Geeneillä ja kielellä on yleensä yllättävän vähän tekemistä keskenään, kun ovat kysymyksessä populaatioiden väliset sukulaissuhteet. Ihmiset ovat usein vaihtaneet kieltä ilman, että he olisivat samalla vaihtaneet geenejään. Otan esimerkin, jos suomenkielinen muuttaa Suomesta Englantiin, niin ei hän vaihda geenejään silloin, vaan hän vaihtaa kieltä.

    Uskottavimmat tutkijat näissä asioissa ovat sillä kannalla, että venäläisten esi-isät olivat pääasiassa uralilaisia kieliä puhuneita ihmisiä. Jossakin vaiheessa he alkoivat vähävähältä vaihtamaan kielekseen indoeurooppalaisen kielen. Tämän todistaa mm se, ettei Venäjällä asuvien suomalais-ugrilaisia kieliä puhuvien ja Venäjällä venäjää puhuvien välillä löydy merkittäviä kieliryhmiä noudattelevia eroja genomissa. Jossakin vaiheessa siis tietenkin vähävähältä pitän ajan kuluessa Venäjän alueiden ihmiset ovat omaksuneet venäjän kielen entisten – uralilaisten – kieltensä sijaan.

    Ja Suomen isälinjat tulevat pääasiassa Virosta (ja Viroon sitä ennen Venäjältä) ja Venäjältä. Venäjälle ne ovat sitä ennen tulleet pääasiassa Mongoliasta ja Kiinasta, sitä ennen Kaakkois-Aasiasta. Tämän vuoksi suomalaisilla on hyvin paljon samoja geenejä inuiittien kanssa, joiden esivanhemmat ovat niin ikään tulleet Mongoliasta, Kiinasta ja Kaakkois-Aasiasta.

    Esivanhempamme isälinjoissa tulivat siis älykkäästä suvusta, sillä Hong Kong on ykkönen älykkyysosamäärien keskiarvossa ja Singapore on ykkönen pisatesteissä. Myös Mongolian asukkaat ovat eurooppalaisia älykkäämpiä keskimäärin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Näillä kulttuurihistoriattomilla N1c -kääpäläisillä on käsittämätön kehitysmaalaisen tarve yrittää omia euripidisten suomalaisten historiaa ja kielenhistoriaa vajaamielisine selityksineen lainasanoista. Useimmat ovat (finno)arjalaisten uudissanoja. Slaavitkin olivat ennen kielenvaihtoaan ja bysanttilaistumistaan finnoarjalaisia. Rusit, mikä oli jäämien klaani, vesi - gootit jne. perustivat aikoinaan Novgorodin, aikansa kehittyneimmän suoran demokratian.

    Mihin nämä muinaissuomalaiset tarvitsivat ruokottomia N1c- lastenraiskaaja-jurttaryssäläisiä? Ottakaa kulttuuripyrkyrit lääkkeenne ja menkää hourimaan muualle.


  • Suomen kieli tuli idästä ja ainakin itä- ja sisä suomalaisten huonot geenit kielen mukana. Sillä keinon liitteenä. Vähän niinkuin tautina. Epidemiana.

   PerSut on suomensukuisia jostain vitun udmurtiasta. Haistakaa itä ryssät paska!

   Tervehtymisiin. T. Länsi-Suomalaiset, Skandinaviasta ja Euroopasta. :D

   • Terveisiä Lännestä, kuulutko sinä siis näihin ns suedeihin?
    siihen pikkuheimoon, joka oli pakotettu asumaan meidän ja gööttien välisessä puristuksessa? tästä heimosta ja gööteistä kehiteltiin 1800-luvun ruotsissa legenda viikingeistä. historiahan ei juuri viikinkejä tunne. mm bysantin vartiokaarti koostui väkivahvoista varangeista, ei siis suedeista tai gööteistä.

    esim nestorin kronikassa mainitaan tähän tyyliin: varjagit jotka kutsuttiin perustamaan rusin valtakunta eivät olleet suedeja, gööttejä koska kyseiset kansat mainitaan vahvojen varjagien naapurheimoiksi.
    me avasimme kauppareitit heimojemme ikiaikaisille maille jokien varsille itään.
    kun tie oli varmistettu, pystyi suedikin kulkemaan sitä pitkin. kunhan ensin oli opetellut suomalaisen limilautaveneen rakentamisen- aikansa ferrarin.
    muisti vain kysäistä luvan suomalaisheimoilta, joiden halki joutui kulkemaan. tämänhän myöntävät jo ihan ruotsalaiset tutkijatkin. viikinkidokkari tuli yleltä kesällä.

    nykyisin kun tietoa on vapaasti saatavilla ei kenekään enää tarvitse niellä svedupelle historiankirjoitusta kaikkine ihmeellisyyksineen.
    jäämme odottamaan ensimmäistä osaa kirjaan "ruotsalaiset sotasankarit".
    hakkapeliitathan ne krimille kulki, kun ruottalainen tarvi kättä pidempää.
    skandinaviassa puhuttiin suomikieliä 1800-l asti, kunnes kansallistunteen innoittamana norja ja ruotsi omankielisti maansa. norjassa esim oli laitonta käyttää suomenkieltä.


  • Suomalaisten geneettinen yhteys Aasiaan on nykyään olemattoman pieni. Suomalaisethan ovat maailman vaalein ja sinisilmäisin kansa.

   Aasialaiset ovat mustatukkaisia ja ruskeasilmäisiä.

   • Suomalaiset eivät ole maailman vaalein ja sinisilmäisin kansa, vaan tanskalaiset ja norjalaiset.


  • On epäselvää miksi suomalaiset puhuvat itäistä kieltä vaikka ovat geneettisesti vaaleita eurooppalaisia.

   Arvellaan sellaistakin että suomalaiset puhuivat alun perin indoeurooppalaista kieltä mutta omaksuivat itäisen kielen saamelaisilta.

   • Ei se ole epäselvää, vaan johtuu siitä, että isovihan geneettisen pullonkaulailmiön aikaan mongoloidit N1c polkivat siitoksensa populaatioon. Nämä itäryssät eivät suinkaan tuoneet kieltä tai muutakaan kulttuurista. On tutkittua ja todistettua, että N1c mongoja ei ollut olemassakaan Baltiassa, Karjalassa, Komsassa jne. mesoliittiselta pronssikaudelle, eikä siitä eteenpäinkään rautakaudella arjalaissuomalaisten joukossa.

    https://www.nature.com/articles/s41467-018-02825-9

    Vauhko mongo kirjoittaa avauksessa, että "tutkimuksia ei tarvita". Kyllä niitä vaan tarvitaan, vaikka mongoille tiede ja tutkimus on vaikea asia.


  • Ruotsalainen tutkija Swante Pääbo on sitä mieltä että suomalaiset puhuivat alunperin indoeurooppalaista kieltä ja omaksuivat itäisen kielen saamelaisilta.

   • Ruotsalaiset tutkijat ovat myös yleistäneet että kaikki suomalaiset olisivat mongooleja, mutta vain perSut ja mut itä-suomalaiset ovat mongooli taustaisia.

    PerSujen itä-suomen piirijohtaja totesikin että UGRI!


   • Tsing-Tsing-Tsingiskaan kirjoitti:

    Ruotsalaiset tutkijat ovat myös yleistäneet että kaikki suomalaiset olisivat mongooleja, mutta vain perSut ja mut itä-suomalaiset ovat mongooli taustaisia.

    PerSujen itä-suomen piirijohtaja totesikin että UGRI!

    Suomenkieli ei ole kehittynyt itsestään vaan sitä on ohjattu. Myös ruotsinvallan aika vaikutti myös kieleen. Varsinkin kirjakielen kehittämiseen ja kirjoitujärjestelmän vakiintumiseen yhtäläisenä.
    Venäjän vaikutus on vaikeammin löydettävissä.
    Uudet sanat tulevat yleensä muualta yhdessä niihin liittyvien asioiden kaa ja joskus ihan yhden ihmisen tuomina. Näinhän sauna-sanakin on kulkeutunut yhdessä saunojen viennin/turismin kaa.


   • Suomi ja saami ovat aivan eri asia---ääliöt.


   • Ruotsalaiset tutkijat ovat myös esittneet että suomalaiset kallon muotojen perusteella alempaa ihmisrotua joka ei ole ollut yhtä kehittynyt kuin mitä germaanit.


  • Eurooppalaiset vaaleita? Tairat ny sekottaa omas ja Hitlerin ihanteet. Mees ny ja katto uurestaan oikein tarkkaan Eurooppalaisia. Eurooppa on tummanpuhuva jopa ilman Turkkilaisia ja muita mamuja.

   Anne Berner on Sveitsiläinen. Onko kuinka vaalea.

   Kyllä se nyt niin vaan on, että itä-suomalaiset on ulko-Udmurtiasta lähtöisin, halusitte tai ette.

   " terveisiä_LÄNNESTÄ

   Suomen kieli tuli idästä ja ainakin itä- ja sisä suomalaisten huonot geenit kielen mukana. Sillä keinon liitteenä. Vähän niinkuin tautina. Epidemiana.

   PerSut on suomensukuisia jostain vitun udmurtiasta. Haistakaa itä ryssät paska!

   Tervehtymisiin. T. Länsi-Suomalaiset, Skandinaviasta ja Euroopasta. :D"

   • Trollinpoikanen isottelee, heh.


  • Ei ole olemassa mitään huonoja geenejä edes idästä, tämä on poliittisesti ja russofobisesti painottunutta,subjektiivista todellisuuden vääristelyä.
   On olemassa vain selviytyjä geenejä. Taistelijan geenejä on varmaan enään Tsingis kaanin jälkeläisillä.

   Suomalaiset ovat siis olleet suomalaisia jo pari tuhatta vuotta. Suomessa on miesrodun edustajina idästä tulleita N-klaania ja joko täällä jo asuneita tai skandinaviasta tulleita I- klaanin miehiä.
   Kieli voi olla mikä vaan muttei voi olla alkujaan indo-eurooppalainen. Koska tämä kieli levisi myöhemmin Eurooppaan (vrt. Unkari ). Skandinaavit ovat euroopan ensimmäisten asuttajien jälkeläisiä ja ugrit todellakin aina Kiinasta asti tulleita levittäytyjiä.
   Naiset ovat klaanista huolimatta aina kelvanneet onnekkaalle ja ovat eurooppalaista perua.

   Länsi euroopassa ei todellakaan ole enään mitään germaani rotua vaan indo-eurooppalaisen jamna kulttuurin valloittaja matuja. Tämä vasarakirves sakki tuli Iranin eli sumerin alueelta ja tappoi alkuperäiset miesklaanit ,poikia myöden,euroopasta.
   Suomalainen vaaleus johtuu sopeumasta pimeään talveen ,jonka me alkugermaanit saimme jo kehittyesämme dogger-landissa ja skandinaviassa. Ugrit saivat saman ominaisuuden 10000 vuoden matkan aikana Koreasta Suomeen. Tosin jos tarkkaan kuvittelette, voitte hyvinkin nähdä suomalaisen näyttävän Kim Il jongilta ilman luomipoimua.

   • Sumer ei ollut Iranissa, vaan Irakissa.


  • Älkää uskoko. Kieli ei tullut idästä mongoloideilta, vaikka itkisivät ja trollaisivat kuten nytkin taas kerran. Suomi on vanha etelästä tullut kulttuurikieli, mitä ei voi sanoa i-täisistä ja niiden kielistä.

  • Osa Suomalaisista on toki tullut lännestä ja etelästäkin, mutta mutta...

   "Suomensukuinen tarkoittaa suomensukuista eli uralilaista kieltä puhuvaa kansaa tai ihmistä. Suomensukuisiksi kieliksi lasketaan yleisimmin suomalais-ugrilaiset kielet. Niistä muita kuin itämerensuomalaisia kieliä sanotaan usein suomen kielen etäsukukieliksi. Wikipedia"

   No kyllähän tuo Udmurtia on melko etelässä, mutta kyllä siinäkin tapauksessa voidaan sanoa että perSut ovat tulleet idästä.

  • Ihan turha sotkea päivänpolitiikkaa historiaan, vaikka Kalmukkilan menolta vaikuttaakin kieltämättä. Sumeriassa puhuttiin finnougrikieltä, samoin muinaisessa Egyptissä, useiden kielitieteilijöiden mukaanKIN. Huolimatta samojedien saivarteluista, muinaiset finnougrit olivat jotain ihan muuta kuin Aasian vinosilmiä.

   Millainen onkaan kääpä, jonka pitää yrittää kiipiä toisen kansan historialla ja kielellä?! Säälittävän tyhmä ja loismainen kehitysmaalaiskääpä.

  • "Ei tarvita mitään tutkimuksia sen selvittämiseksi että suomenkielen Suomeen toivat idästä päin tulleet ihmiset tuhansia vuosia sitten."

   Tyypillinen kääpä: Ei tarvita tutkimuksia kun kalmukkikääpä on sitä mieltä ja hienoa loisia toisen kansan historialla, kun itse on kyennyt esi-isineen vaan tunkemaan muiden kuvioihin. Tällaiset kulttuuriset ja geneettiset parasiitit eivät ymmärrettävästi tarvitse tutkimuksia, mitkä todistavat ihan jotain muuta.

   • Tähän itäisen perSustanin pääpopulisti Jussi halla-khan totesi että UGRI!

    Nyt täytyy mennä. Aasitallissa syntyy kohta ennenäkemätön äpärä josta tulee sellanen taikuri että.


  • Tuo itäinen perimä tuntuu olevan perSulle jotenkin inhottava.
   No älkääpä olko huolissanne. Joku päivä joku tiedemies varmasti keksii, miten ne itäiset geenit saadaan teistä separoitua ulos.

   Toistaiseksi perSuista on saatu ulos pyörityskokeissa vain mittava määrä paskaa.

   Mutta kyllä te sen ryssän voitte itsestänne tappaa vaikkapa hirttäytymällä.

   Hys Hys!. Se on itä-perSustanin sukusalaisuus

  • OK, 10 tuhatta vuotta sitten suomessa jo asuttiin. He ovat varmasti euroopan alkuperäväestöä. Gro-magnon ihmisiä, ja rsiteytyneet neanderilaisten kanssa. Heidän kulttuurinsa oli gravette ja pari muuta kulttuuria. Suomeen on tuhansien vuosien saatossa tullut lisää väkeä aaltoina, poislukien paria tuhatta vuotta välissä kylmänä kautena. Kumminkin samaa tuntematonta alkuperäistä verta on meissä kaikissa.
   Yleisimmät meidän äitilinjat ovat U ja H, ja molemmat ovat Euroopasta Uraliin saakka.
   Isälinjat ovat Iivari ja Niilo, joista jälkimäinen on Pohjois-korean ja Kiinan kautta tullut siperiaan ja suomeen.
   Tämä ei ole häppee koska ko. ihmiset ovat sukua maailman älykkäimälle ihmisryhmälle, pohjois-aasialaiset( mensa).
   Iivarit on skandinaavi-germaani-suomalaisia ja erinomaisia selviytijiä myös kylmissä oloissa.
   HYVÄ SUOMI!

  • Kielenvaihto selittäisi suomalaisten läntiset geenit ja itäisen kielen.

  • Suomalaisillahan on todettu ns pullonkaulailmiö eli suomalaisten määrä on joskus menneisyydessä pudonnut hyvin pieneksi.

   Kielenvaihto on voinut tapahtua silloin. Saamelaisia on väliaikaisesti ollut enemmän kuin suomalaisia .

  • kukahan tätä moderoi kun keskusteluun ei pysty osallistumaan ?

   • Joku ruotsi varmaan. mutta se että sanotaan keskisen ja itäisen osan olleen tyhjää erämaata, joka piti vallata lännestä ja etelästä käsin, ei voi pitää paikkaansa jos valtaajat kuului i-haploon ja kumminkin siellä vallitsee nyt n-haplo. Siellä siis kumminkin oli väestöä uskontoineen joka ei olisi kuulunut lainkaan Ruotsin alaisuuteen. Länsi-suomalaiset ovat aivan oikeassa nähdessään itsensä ja itä-suomalaiset erillisinä. Vaan eipä olisi kuulunut maakaan Ruotsille. Länsisuomalaisethan on kaiken aikaa sitä mieltä ettei se kuuluisi Suomeenkaan!


  • Degeneroituneet Itä-Suomalaiset ovat idästä ja terveet länsi-Suomalaiset lännestä ja etelästä.

   Imekää siitä itä-perSut!

   • Itäinen n-klaani voisi tyytyväisenä liittyä Kiinaan. Siellä oli korkea sivistys kun i-svedut oli vielä puissa. Luonnonmuodostuma-Pähkinäsaaren rajaa vaan vetämään niin menee riita poikki. Svedut on aina olleetkin vähän ikäviä. Eiköhän tuo maapala kelpaa kuleksimasta. Toimeksi.


   • Eikö tässä voisi panna riidan poikki. Itäiset n-klaanilaiset voi olla ihan tyytyväisiä ja liittyä vaikka Kiinaan. Siellähän oli sivistys pitkällä kun i-klaanin svedut oli vielä puissa. Nyt vaan kartalle rajaa piirtämään, eiköhän se osa kelpaa pois kuleksimasta. Svedut on olleetkin vähän ikäviä.


  • Tykkääkö joku oikeesti vielä nykypäivänä ajatuksesta että ollaan sukua ruotsalaisille enemmän kuin siperialaisille?
   Ruotsalaiset on onnistuneet sössimään asiansa niin totaalisesti, ettei kukaan kehtaa siitä enää edes puhua.
   Meillä suomalaisilla voi olla vielä pieni mahdollisuus osoittaa olevamme itäistä, fiksumpaa ja älykkäämpää kansaa. Kun emme nyt aina ihailisi ruotsia niin sokeasti vaan luottaisimme omaan näkemykseemme. Sehän on ihan muu.
   Me haluamme kauneutta ja selkeyttä, eikä meillä ole syytä tuntea syyllisyyttä mistään koska emme ole siirtomaa tms.
   Ja meidän on aika lopettaa häpeä siitä, ettemme ole ruotsi ja heidän lähi-itäinen geeniperimänsä, vaan olemme Suomi ja kaukoitäinen geeniperimämme. Perimämme sieltä missä maailman fiksuimmat ihmisen on.
   Hiukan oikeesti paremmilla geeneillä me mennään kuin nää ruotsit!
   Ne on tuhonneet pohjolan. Toivotaan, ettei Suomi mene typerysten takia perässä.

  • Suurin osa suomen I-kansasta o peräisin ruotsista viikinkiajalta jolloin esikoiset sai maat ja mannut. Pikkuveljet lähti tänne. Suomenruotsalaiset on myöhempää aaltoa kristilliseltä ajalta.

   • ruåtsalaiset tutkijat ovat itse kertoneet, ettei mitään viikinkejä ole koskaan ollutkaan vaan (muistaakseni) v 1856 tuli tarve kehittää loistava menneisyys ja silloin aloitettiin sadut viikingeistä. Siksipä juuri vanhemmista lähteistä ei löydykään hisahdustakaan mistään viikingeistä.


  • Suomenkieli ja suomalaiset ei ole tullu tänne mistään, vaan olemme aina olleet täällä.
   Kielemme on täysin vieras ja uniikki maailmalla samoin geeniperimä.
   Vieläpä meillä on kolme kansaakin maasamme niilot, iivarit ja saamet, ainakin isi-lkaaneissa.
   Meillä on silti ollut loistava menneisyys: http://www.narvasoft.fi/kalevanpojat/sources/widsith_caelic.html

  • Itä-suomalaiset ovat kaikki, aivan kaikki tulleet venäjältä. Ovat alunperin Suomensukuisia Udmurteja ja perSut Hantti-Mansikkeja.

   LänsiSuomi on sitten asia erikseen. Sinne on porukkaa tullut Skandinaaviasta ja Pohjois-Euroopasta, ei kuitenkaan pallopää jutkujen Puolasta.

  • Ei ole täyttä selvyyttä. Ruotsihallitsijoiden mukaan Itä-Suomi oli asumatonta erämaata jossa käytiin vain metsästämässä, kunnes sinne kehotettiin muuttamaan ja annettiin mm. verohelpotuksia ja oikeutta kaskeamiseen. Jokunen savu syntyikin siltä pohjalta. Se vain että mahtoiko se todella olla aivan asumatonta, koska haplotyypit sisältää enemmän itäistä vaikutusta (siis nykyisin), uskonto oli ortodoksisuus (josta ruotsi ei välittänyt kunhan ei ollut katolisuutta). Länsipaskojenkin sekaan tuli ihmisiä sekä Venäjän ja Karjalan alueelta, että Ruotsin puolelta karkotettuja romaneja sekä tietenkin Baltiasta ja muualta Pohjanmereltä. Suurvalta-ajan Ruotsissa jopa Puolasta, oli luonnollista että jokunen päätyi tänne. Määritettä "ihan kaikki" ei voi käyttää. Geenejä ja kieli idästä siis.

  • Oikeaa tietoa: http://www.elisanet.fi/alkupera/Isalinjat.html Siinä selvitetään ilman poliittista Länsi/Itä-suomalaista näkökulmaa asiaan.
   Noin puolet suomalaista miespuolista geenistöä on itäistä tai Uralilaista alkuperää, enemmän itäpuolella kuin länsipuolella. Aivan loogista. loput ovat skandinaavista tai pienessä määrin germaanista perimää.
   Itä-suomalaisissa on myös germaanista perimää ja loogisesti hieman vähemmän kuin lännessä.
   Ei ole vaikeaa.

   Arvellaan , että suurin osa Ruotsista ja Norjasta on ollut suomalaista asutusta ja siitä merkkinä on vaaleat ja sinisilmäiset asukkaat kuten suurimmassa osaa Suomea on. Karttakin on olemassa.
   Karjalassa on hieman keskimääräistä tummempaa väkeä niin kuin Ruotsiin väkisin tulleet gootitkin olivat. On tutkittu ns. viikinkien/varjaagien Prinssi Rurikin jälkeläisiä niin tulokseksi on saatu N1a geeni. Se on suomalainen saagojen mukaan karjalainen geeni.

   • Vain yksi varmasti jostakin Maskun K -kaupan yläkerroksesta oleva Länsi-suomalainen jaksaa väkisin tarinoida lännen mukamas erikoisen germaanisesta väestöstä.
    Totuus on ,että idässä on suomalaisia 70% ja lännessä 41 %. Skandinaaveja idässä on n.19% ja lännessä 40%. GERMAANIEN määrä on kummassakin varsin vähäinen: idässä 6% ja lännessä 8,7%.

    Keitä ovat lännen 40% kansasta? suomalaisia.


  • Syrjäseutujen germaanifriikki. Ei siinä mitään pahaa. Mutta näinhän esim. Ukrainassa oli. Osa porukasta katsoi olevansa toista ja osa toista jolloin tapahtui minkä tiedämme. Suomalaiset tuskin haluavat Ruotsia valloittaa vaikka vuonna kivi olisi siellä heilunut ehtoja suomalaisia. Tai germaaneja.

  • Tuo ei pidä paikkaansa vaan kokoSuomessa suomalaisten osuus on yli 50% . Satakunta ja ruotsinkieliset alueet ovat poikkeuksia. Myös Lounais-Suomessa on suurimmaksi osaksi suomalaisia N1c geenejä jotka eivät tule Siperiasta vaan Euroopan puolelta Uralin länsipuolelta jossa oli hedelmälliset maat ja ihana luonto. Tuo Skandinaavinen geenikin on voinut tulla Balttian kautta.

   Gootit olivat todennäköisesti germaaneja kielellisesti ei välttämättä geneettisesti. Liettualaiset puhuvat indoeuroopalaista kieltä mutta ovat baltteja geneettisesti.

  • Idässä rajatapauksia paljon. Kaikki ryssiä.

   Sisä-Savossa paljon SisäSiittoisuutta (SS) ymmärrettävistä syistä.. Kainuussa RYYSYRANTALAISIA. Ei mistään kotoisin.

   LänsiSuomalaiset ovat lännestä ja pohjois Euroopasta. Puolalaisia ei juurikaan ole.

   • Juurihan kirjoitin totuuden; ruotsinkieliset ovat skandinaaveja Satakunnassa myös paljon heitä ja Lounais-Suomikin Turun seutu mukaan luettuna on suomaisaluetta. Karjalan kuninkaat olivat karjalaisia eikä muualta tulleita kuten nyt yritetään väittää. Kalevalan kanssa sama asia. Lännen asukkaat yrittävät omia Kalevalankin itselleen vaikka runonlaulajia oli karjalassa joka talossa.

    Viipuri oli aikanaan Suomen virein kaupunki ja toiseksi suurin.

    Viikinkiaikana karjalaiset ryöstivät ja tuhosivat Ruotsin viikinkialueita. Mitään eivät mahtaneet meille.


   • eeeeeededede kirjoitti:

    Juurihan kirjoitin totuuden; ruotsinkieliset ovat skandinaaveja Satakunnassa myös paljon heitä ja Lounais-Suomikin Turun seutu mukaan luettuna on suomaisaluetta. Karjalan kuninkaat olivat karjalaisia eikä muualta tulleita kuten nyt yritetään väittää. Kalevalan kanssa sama asia. Lännen asukkaat yrittävät omia Kalevalankin itselleen vaikka runonlaulajia oli karjalassa joka talossa.

    Viipuri oli aikanaan Suomen virein kaupunki ja toiseksi suurin.

    Viikinkiaikana karjalaiset ryöstivät ja tuhosivat Ruotsin viikinkialueita. Mitään eivät mahtaneet meille.

    Karjalan laulu- ja satumaat ovat syvällä VENÄJÄLLÄ. Vienan Karjalaiset eivät todellakaan ole Suomalaisia, vaan jotain ryssän johdanaisia, niinkuin itä-suomalaiset nykyäänkin.

    LänsiSuomalaisilla ei ole Karjalan kanssa mitään tekemistä.


   • takaisin_sinne_vaan kirjoitti:

    Karjalan laulu- ja satumaat ovat syvällä VENÄJÄLLÄ. Vienan Karjalaiset eivät todellakaan ole Suomalaisia, vaan jotain ryssän johdanaisia, niinkuin itä-suomalaiset nykyäänkin.

    LänsiSuomalaisilla ei ole Karjalan kanssa mitään tekemistä.

    Ei kun me otetaan Ruotsikin jos vain tahdomme. Niin kuin viikinkiaikanakin sen nujersimme.
    Mitään eivät mahtaneet meille Kalevan pojille. Kalevan poikia ovat virolaisetkin.


  • Kukaan ei tiedä mitään ja kaikilla on oma, eriävä mielipiteensä. Uskokaa jo, Suomen asutus oli yksinomaan arjalaista, germaanista, skandinaavista aina isovihaan asti, jolloin N1c poljettiin populaatioon. N1c on nssinut itsensä väkisin populaatioon. Laajojen geenitutkimusten mukaan Suomen finnougrilähialueilla mesoliittiselta kaudelta rautakaudelle oli vain R1a ja I, vielä rautakaudellakin vain R1a ja I. Saamet olivat alunperin R1b ja sielläkin jurttamongo on pääsääntöisesti vasta isovihan ja varsinaisesti 1800- luvun Vienasta tai Jäämereltä kykkineiden nenetsien porotaloutta.

   Nykysuomalaiset ovat niin jurttaprseestä, ettei edes Suomen arjalainen historia ja kielenhistoria ole hallussa. Ja ei ymmärretä, vaikka miten sanotaan.

   • N1c ei ole venäläinen geeni vaan ugrilainen. Mikäs on herran oma jurttageeni?
    Lounais-Suomikin on N1c aluetta kuten Turkukin. Pirkanmaalla on enemmistö skandinaaveja ja germaaneja on melkein yhtä paljon Itä-sekä Länsi-Suomessa-


   • Onko kukaan seurannut millaista jurttaprsedebattia käydään muissa Pohjoismaissa? Onko aihe edes oleellinen kuten tässä idän ja lännen välissä? Tvssä oli jokin aika sitten dokumentti jossa todisteltiin osan Norjan väestöstä tulleen pohjoisen kautta idästä, puhutaan todella muinaisista ajoista.


  • Ugrilaisten kielten kantapaikka onkin Uralin länsipuolella Euroopassa. Arjalaisten kielten lähtökohta taasen on Aasiassa Intian yläpuolella.

   • Ei kielillä ja kieliryhmillä ole kantapaikkaa.

    Ne ovat nykyisyyden erilaisuuden luomia kuvitelmia. Kielen historiaa voidaan seurata n. 6000 vuotta taaksepäin. Sitä vanhemmat ovat arvauksia, mutta varmasti tiedämme, että kielet ja kieliryhmät ovat samalla tavalla pikku hiljaa kehittyneet ja haarautuneet kuin myöhemminkin.

    Kaikki kielet ovat sukua toisilleen, emme vain voi varhemmista ajoista päätellä, milloin ne ovat kehittyneet millekin tasolle ja milloin haarautuneet. Biologisesta perimästä jää geenistöön todisteita, vanhoista kieliasioista ei juuri mitään.


   • Firdawsi kirjoitti:

    Ei kielillä ja kieliryhmillä ole kantapaikkaa.

    Ne ovat nykyisyyden erilaisuuden luomia kuvitelmia. Kielen historiaa voidaan seurata n. 6000 vuotta taaksepäin. Sitä vanhemmat ovat arvauksia, mutta varmasti tiedämme, että kielet ja kieliryhmät ovat samalla tavalla pikku hiljaa kehittyneet ja haarautuneet kuin myöhemminkin.

    Kaikki kielet ovat sukua toisilleen, emme vain voi varhemmista ajoista päätellä, milloin ne ovat kehittyneet millekin tasolle ja milloin haarautuneet. Biologisesta perimästä jää geenistöön todisteita, vanhoista kieliasioista ei juuri mitään.

    Sikäli on että jossakin joskus jokainen kieli on saanut alkunsa. Tuon paikan täytyy aina ihan fyysisestikin tietysti olla asuttu paikka. Mutta miksi ylipäätään on kehittynyt niin paljon niin erilaisia kieliä, jos olemme kaikki alkujaan samoilta kulmilta sieltä Afrikasta, miksi olemme matkan varrella alkaneet mongertaa niin monilla tavoilla, miksi emme puhu kaikki kieltä jota ensimmäisinä puhumaan alkaneet ihmiset puhuivat?
    Vastaus edelliseen lienee, että olemme muuttaneet eri ryhmiksi erilleen niin pitkiksi ajoiksi, että kielet ovat hitaasti muuttuneet aivan erilaisiksi emmekä tiedä, mikä nyt puhutuista kielistä edes etäisesti muistuttaa alkuperäistä. Vaikka tutkijat kertovat esim. suomen kielen olevan nuori kieli, sen "kantapaikkaa" ei varmuudella kyetä osoittamaan, ei täsmälleen ajallisesti eikä maantieteellisestikään, kieli on "hiipinyt" käyttöön, muuttunut jostakin toisesta nykyiselleen. Vaikea nähdä myöskään että olisi ollut jokin pieni ihmisryhmä joka eräänä päivänä olisi päättänyt alkaa puhumaan uudenlaista kieltä, silloinhan siellä eräänä iltana aloitetulla kielellä olisikin se kantapaikka. Näin ei kuitenkaan liene tapahtuneen vaan kieli on hitaasti aikojen myötä muuttunut ja yhä enemmän muuttunut jne.


  • Ei kaikki suomalaiset ihan eurooppalaisen näköisiä ole, Venäjällä paljon suomalaisen näköisiä suomensukuisissa kansoissa.

   • Minkä näköinen on eurooppalaisen näköinen? Ovatko Venäjällä asuvat vähäiset ns. suomensukuisten rippeet jotenkin merkittävästi eri näköisiä kuin eurooppalaiset ja myös merkittävästi erinäköisiä kuin suomalaisten enemmistö, ovatko he enemmän esim. afrikkalaisten näköisiä vai kenen näköisiä he ovat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minkä näköinen on eurooppalaisen näköinen? Ovatko Venäjällä asuvat vähäiset ns. suomensukuisten rippeet jotenkin merkittävästi eri näköisiä kuin eurooppalaiset ja myös merkittävästi erinäköisiä kuin suomalaisten enemmistö, ovatko he enemmän esim. afrikkalaisten näköisiä vai kenen näköisiä he ovat?

    Katso peiliin ja kanssaihmisiäsi. Unohtakaa musta Afrikka, koska ihmisen evoluutio on muuttunut hurjasti viimeisen 5000 vuoden kuluessa.
    Yli 5000 vuotta vanha kulttuuri on ollut alkeellista ja senajan ihmiset ovat olleet merkittävästi heikompilahjaisia kuin nykyään. Musta Afrikka taantui ja oli pitkään metsästäjä keräilijä tasolla.


   • Niin on myös Ukrainassa ja Valko-Venäjällä suomalaisen näköisiä. Oikeastaan melkein kaikki Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan asukkaat ovat perimältään suomensukuisia, mutta heidän esivanhempansa ovat vaihtaneet kielensä uralilaisesta indoeurooppalaiseen.


  • Suomalaiset ovat 50% idästä ja toinen 50% skandinaaveja ja tai Itä-slaaveja.
   Todellisia eurooppalaisia on vain muutama %. Tarkoittaa indoeuroopalaisia, joita asuu Keski-Euroopassa.

  • Suomen kieli tuli ehkä osittain idästäkin, mutta pääasiassa etelästä Suomenlahden yli Virosta.

   Suomalaisten äitilinjat ovat tulleet pääosin lännestä – mm Irlannista ja Ruotsista, mutta isälinjat ovat tulleet pääasiassa idästä Venäjältä ja etelästä Virosta ja ensin sinne Viroon idästä niin ikään – Venäjältä, Mongoliasta, Kiinasta ja Vietnamista.

   • No niinhän se meni. Länsisuomalainen identiteetti perustuu virolaismiehen spurttaukseen(laukeamiseen) josta kasvoi kansakunta tai sen puolikas. Karjalaiset eivät polveudu suoraan virolaisista vaan Nevan kansasta joka samoihin aikoihin lähti liikkeellee pohjoista kohti. Skandinaavinen I1 haploryhmä ei siis ole länsisuomalainen tai edes suomalainen. Kyseessä on luuseri-orjien linja. Suomalaisen I1-miehen isäpuoli on Viron Urmas koska länsisuomalaista identiteettiä ei ole ilman virolaismiehen panosta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No niinhän se meni. Länsisuomalainen identiteetti perustuu virolaismiehen spurttaukseen(laukeamiseen) josta kasvoi kansakunta tai sen puolikas. Karjalaiset eivät polveudu suoraan virolaisista vaan Nevan kansasta joka samoihin aikoihin lähti liikkeellee pohjoista kohti. Skandinaavinen I1 haploryhmä ei siis ole länsisuomalainen tai edes suomalainen. Kyseessä on luuseri-orjien linja. Suomalaisen I1-miehen isäpuoli on Viron Urmas koska länsisuomalaista identiteettiä ei ole ilman virolaismiehen panosta.

    Samanpa tuo tek. Tässä on poikas uljas nuori, olipa sitten Shemeikan tai Urmas Viilunkin panos.


  • Tänne on tullut parhaitein pohjoisen oloihin valkkutuneet sinisilmäilmiset,pitkähiuksisiset- ja partaiset soturit. He ovat lyöneet laudalta kaikki muut rodut.

  • Suomeen tuli porukkaa skandinaviasta kun täällä jo majaili virosta tulleita N miehiä.
   Skandinaavit vaihtoivat ajan myötä kielensä koska silloin aikoinaan ei pidetty omaa kieltä minään asianaa kuten nykyään. Tärkeintä oli, että arki sujuu parhaiten.
   Ja tämähän tapahtui jo ennen viikinkiaikoja.

   • Suomalaisvastainen valhe johon antisuomalaiset Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta takertuvat alemmuuskompleksinsa johdosta. Satakuntalaiset ja eteläpohjalaiset ovat puhtaasti i1-ruotsalaisten ja saamelaisten sekamelska ilman tippaakaan virolaisverta mikä kumoaa hurrien irstaat ja psykoottiset voimafantasiat. Kyllä tämä "suomalainen" I1 on todettu muinaiseksi ja itämerensuomalaisuutta vanhemmaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaisvastainen valhe johon antisuomalaiset Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta takertuvat alemmuuskompleksinsa johdosta. Satakuntalaiset ja eteläpohjalaiset ovat puhtaasti i1-ruotsalaisten ja saamelaisten sekamelska ilman tippaakaan virolaisverta mikä kumoaa hurrien irstaat ja psykoottiset voimafantasiat. Kyllä tämä "suomalainen" I1 on todettu muinaiseksi ja itämerensuomalaisuutta vanhemmaksi.

    Satakuntalainen mies(tai nainen, tai transu?) kiittää itämerensuomalaisia herrojaan siitä että nämä ainakin kielillisesti pelastivat saamelaisruotsalainen satakuntalaisen ruotsalaisuudelta. Tämä on ehdotonta. Virolaiset ja karjalaiset ovat länsisuomalaisten ikuisia ihanteita ja maanpäällisiä jumalia kuten Väinämöinen.


  • Pelastus tai kadotus tulee maailman keskipisteestä tänäänkin.

  • Asiahan on niin että y-dnaN1 C haploryhmä on mantsuuriasta 10000v. sitten lähtenyt isälinja ja kattaa lähinnä Oulu-Kotka akselin itäpuolen.
   Eivät ole mitään sukua mongooleille. Tulivat suomeen maahanmuuttajina n. 500 ekr.- 500jkr. mutta tulivat kuolan niemimaalle yhtaikaa indo-eurooppalaisen jamna kulttuurin kanssa n. 5000v. sitten. Suomen kieltä he oppivat vasta tullessaan uralin länsipuolelle, täällä asuneilta muinaisilta.
   Alkuperäinen ns. etelä-saamelainen kansa, y-haplotyhmä I2, asui koillis-euroopassa ja luultavasti puhui jo muinais-suomea, he ovat nimenneet lähes kaikki isot suomen järvet, esim.Saimaa, Laatokka , Näsi ja Inari , kuulostaa suomelta!
   I 1 eli L287 joka on täällä yleisin , vanhin ja suomessa syntynyt haploryhmä on vanhempi kuin ruotsi ja norjan vastaavat,
   Eli he tulivat suomeen aikojen alussa ,ehkä hampurin kultturista,tai viimeistään 5000 v. sitten ja puhuivat varmasti myös kieltä X, joka on suomen kielen pohja. Väitän myös että Suomen haplo-klaani I-1 on nimenomaan tullut pohjoismaihin suomesta eikä päinvastoin. vrt. länsi-suomalaiset ovat vaaleinta kansaa maailmassa.
   Ruotsiinhan on kaikki oppi tullut aikojen alusta idästä eli suomesta, kuten nauhakeramiikka, vasarakirves- fetissi, ja muinaset komsan tai fosnan kulttuurin,kehittyneemmät nuolet.
   Virolaisille ei jää tässä mitään osaa, sillä he ovat myös enimmäkseen Niilo-haploja, ja levittivät itäisen geeninsä vain Turun alueelle.

   • Haploryhmät eivät kerro mitään autosomaaliperimästä koska tätä tulee niin naisilta kuin miehiltä. Eteläpohjalaisella I1-miehellä on keskimäärin enemmän saamelaisperimää äitilinjassa kuin kymeenlaaksolaisella N1c-miehellä.


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6124
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   63
   5284
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   265
   3448
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   62
   2536