Jopo lihavalle naiselle?

Vaimoni painaa n. 120kg ja haluaisin Jopon. Onko kellaan kokemusta miten jopon runko, vanteet jne kestaa painavamman kuskin alla?
Ilmoita


16 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Fatbike.
Ilmoita
Jos haluat jopon osta jopo. Eihän vaimon paino siinä mitään paina.
2 VASTAUSTA:
Mutta kestaako se 120kg painon?
Jos kuitenkin asetat vaimon jopon päälle, valinta lienee Fat-Jopo. Siinä on niin järeät renkaatkin että tuskin on päällä sotkevista kiloista moksiskaan.
+Lisää kommentti
Moikka

Luulen, että jopo kestää 120 kg naisen kun se kestää 90 kg vahvan miehen satunnaista käyttöä.

Siinä on ihan sama shimpan takanapa kuin vaikkapa armeijafillarissa. Rungon tai etunavan en ole koskaan kuullut hajonneen. Polkimia pyörittää 90 vahva mies paljon kovemmin kuin painavampi nainen. Vanteet tuntuu pysyvän hyvin suorana. Eli pitäisi kestää ihan hyvin sen mitä yksi jaksaa ajaa.

Satula kannattanee vaihtaa. Siinä on hyvä joustava satula kevyelle kuskille sekä kapeahkoille istuinluille. Myötäilee hyvin polkijan liikettä. 90 kg kuski saa jo kuitenkin satulan taipumaan ihan fjongalle.

Painavalle kuskille ja leveämmille naisen istuinluille sopisi jokin toinen jakkara varmasti paremmin.

Tämä mielipide tulee kahden jopon ylläpitokokemuksella.
Ilmoita
Myös satulatolppa kannattaa vaihtaa vahvempaan, sellaiseen, jossa satula kiinitetään kahdella ruuvilla.
1 VASTAUS:
En oo koskaan tullut ajatelleeksi asiaa, mutta voisiko se satulaputki upota perseeseen jos kiinnitys pettaa. Onko kellaan kokemusta?
+Lisää kommentti
Ite painan jotain 250 kiloo. Halusin ajaa Jopolla ja Pekkaniskasta tilasin nosturin vinssaaman mut pyörän päälle. Siinä kun laskeuduin fillarin päälle, niin koko zygä hävis persevakoon. Nykyisin välillä piereskellessä kuulee kun Jopon kello kilahtelee hanurissa.
Ilmoita
Se on kylla noloa jos kello kilahtelee piereskellessa ;)
Ilmoita
Yleensä pyörissä on tuossa mielessä heikoin lenkki kiekot eli vanteet ja niiden puolaus. Ajaa varmaan uskaltaa, mutta kannattaa seurata lähteekö vanne heittämään ja pinnoja paukkumaan. Siihen saa kyllä sitten järeämminkin puolattuja vanteita jos on tarvis.
1 VASTAUS:
Heikoin lenkki ovat lihavat ihmiset. Kun ilmastonmuuutos alkaa jylläämään, niin ylipainoiset eivät jaksa polkea Jopoillaan karkuun trombeja. Astmaattinen pihinä vaan kuuluu, mutta pyörä ei, perkele, kulje ja trombi imaisee ne fläskipylleröt yläilmoihin josta ne sitten satavat fläskikuuroina sukkahousumiesten päälle. Siinä hajoo maantiepyörän vanteet kun etugummi töksähtää taivaalta pudonneeseen lylleröön!
+Lisää kommentti
"Vaimoni painaa n. 120kg ja haluaisin Jopon. "

Oletko kysynyt mitä vaimosi haluaa?
1 VASTAUS:
Suklaata, voita, laardia, pullaa, silavaa... Niitä se vaimo haluaa.
+Lisää kommentti
Jopoja on myyty American Yhdysvaltoihinkin yli kolmesataa kiloisille perusAmerikkalaisille.

Ne ovat pannukakku-vaahterasiirappi hyväksyttyjä laitoksia.
1 VASTAUS:
Havaintojeni mukaan yhdysvaltalaiset ovat keskimääräistä suomalaista solakampia nykyään.
+Lisää kommentti
Runko kestää tasaista kuormitusta kyllä, mutta runko katkeaa terävässä töyssyssä! Vanteet kestävät, jos ilmanpaine on sopiva 4-5 baria eikä aja terävään reunaan.

Töyssyjä varten runkoon tulee hitsata lisävahvikkeita - lähinnä U- ja P-lattoja - sopiviin 4 -5 rungon kohtiin. Motonet myy halvalla sekä hitsauskoneita että maalia, vahvikkeet tulee maalata aluksi pohjavärillä ja sitten Jopon sävyyn. Hitsausknöölit pitää hioa pois ennen maalausta.

Jos rungon saa kestämään, satula ja satulan kannatinputki ovat ongelma. Kova satula olisi ajon kannalta paras, mutta nyt satulan pitäisi olla voimakkaan uppoaman vuoksi riittävän leveä. Leveitä ja pehmeitä istuimia voi kysyä Vepsäläiseltä, Maskusta tai Ikeasta. Ontto kannatinputki kannattaa korvata vaikkapa 20 mm paksuisella harjateräksellä, K-Raudasta.

Jos rouvan reidet ovat erityisen vahvat, ketjuiksi voi vaihtaa moottoripyörän ketjut, tyypillisesti Kawasaki Ninja 650 ccm tarvikeketjut tai vahvemmat, nekin saa Motonetistä.

Jos intoa jollakin yrittäjäluonteella on, tästä ajatuksesta voisi tuunata myyntimielessä "Jopo 120 Plus" -mallin. Suomessa on arviolta noin 1,7 miljoonaa yli 120 kilon painoista henkilöä, joiden massa estää turvallisen pyöräilyn. Ja pyöräilyhän on hyvä ja ympäristöystävällinen harrastus, mutta sen pitää olla myös turvallista.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jopo lihavalle naiselle?

Vaimoni painaa n. 120kg ja haluaisin Jopon. Onko kellaan kokemusta miten jopon runko, vanteet jne kestaa painavamman kuskin alla?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta