Työkavereiden ja pomon kiusaaminen

HuolissaanYstävästä

Kysyisin seuraavaa;
missä menee raja miten esimies ja työkaverit saavat puhutella sinua tai kohdella?

Ystäväni on tilanteessa jossa hänellä on kolme esimiestä ja yksi työkaveri jotka aika kärkkäästi puhuvat hänelle ja hänen asioistaan selän takana. Tämä työntekijä siis ns esimiesten lellipentu, jos aikuisesta voi niin sanoa, on kyllä käyttäytymisen kannalta ihan lapsen tasolla vaikka iäkkäämpi nainen.
Sovitaan naisen nimeksi Kylli.

Esimerkiksi tämä Kylli juttelee esimiesten kanssa ystäväni työasioista, myös radikaaleista päätöksistä, jotka ei kyllille kuuluisi edes, ja tuo nämä päätökset esimerkiksi ystäväni työnkuvan muuttumisesta julki ystävälleni, mutta esimiehet ei kerro tästä. Mielestäni jos jotain isompaa muutosta asioihin tulee niin olisi asiallista että esimies siitä kertoisi?

Myös tämä Kylli piikittelee ystävääni henkilökohtaisista asioista, työasioista, komentaa, raivoaa hänelle jos jokin ei kylliä miellytä. Kylli on täysin tasavertainen työntekijä muitten kanssa, ei ole millään askelmalla johtoportaassa, on vain esimiesten suosiossa.

Esimiehet kohtelevat ystävääni samoin. Yksi on haistattanut vitut suoraan ja toiset vain kohauttavat olkapäitä kun ystäväni on asiasta sanonut, "huono päivä" ja "oma ongelmasi" vastausten kera.

Kylli saa touhuta mitä haluaa ja hänen töissä tekemänsä virheet nakataan ystäväni niskaan. Kun Kylli todella rumasti puhuu ystävälleni, esimiehet eivät reagoi asiaan tai lähtevät kyllin kylkeen mukaan tähän ala-arvoisesti puhumiseen.

Esimies on muutenkin todella epäoikeudenmukainen, tekee mitä haluaa ja kuvittelee ettei seurauksia tule. Jakelee työntekijöille varoituksia kuin siemeniä. kanoille, suosii aina jotakuta kuka pääsee helpolla, itse kusee työasioita ja laittaa työntekijöiden piikkiin tai vähättelee että ei haittaa kun hän on unohtanut jotain. Työntekijä kun unohtaa niin lappu odottaa lokerossa. Hän ei myöskään puhu työntekijöiden kanssa heidän tekemistään virheistä ym ko. työntekijän kanssa vaan muitten kanssa. Samoin puhuu kaikki henkikökohtaiset asiat kahvipöydässä, sairasloman syyt, terveys asiat, kaikki mahdollinen mitä tietää, ja täten mollaa ja saa muutkin mollaamaan työntekijää. Esimies nauttii kun pääsee jotakuta selän takana lyttäämään. Itse esimies on jäänyt kiinni mm. Kännissä työskentelystä, krapulassa työskentelystä ymym. Heillä nollatoleranssi.

Esimies näistä joutunut keskusteluun jonka jälkeen ystävääni alettiin kohtelemaan suuremmin kuin paskaa, sitä ennenkin oli kohdeltu.

Ystävääni siis lyhyesti kerrottuna mollataan suoraan päin naamaa, arvostellaan, haukutaan, haistatetaan, pidetään ei minkään arvoisena, piikitellään kaikesta mahdollisesta niin kyllin kuin esimiestenkin toimesta.

Ystävääni on uhattu jopa potkuilla koska hän ja hänen käyttäytymisensä on ongelma.

Ystäväni on henkisesti todella väsynyt ja masentunut asian kanssa, hän menee lääkärille juttelemaan asiasta.

Onko kellään samanlaisia kokemuksia ja miten olette selvinnyt asiasta?

Asiallisia vastauksia kiitos.

5

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyvätTavatKiitos

      En tiedä mutta ei voi muuta sanoa kuin että toivottavasti järki tulee noihinkin päihin joskus jostain. Jos joku antaa kohdella itseään huonosti niin milloin se loppuu ennenkuin hän itse sen kykenee tavalla taikka toisella lopettamaan? Ei milloinkaan, muuten kuin että tuurilla löytyy se työpaikka, missä selkäänpuukottajia/hysteerikkoja/narsisteja ei sattumalta ole. Toivottavasti myötätunto ja järki voittavat. Omasta suhtautumisesta on 99% kiinni.

      • VastuaksiaKiitos

        "...toivottavasti järki tulee noihinkin päihin joskus jostain."

        - Ai se järki vaan tulee joskus päihin? Onko toi se asenne jolla maailma muuttuu paremmaksi?

        "Jos joku antaa kohdella itseään huonosti niin milloin se loppuu ennenkuin hän itse sen kykenee tavalla taikka toisella lopettamaan?"

        - Heitäppä ihan sellanen konkreettinen esimerkki, vai tarkotatko että työpaikka-ammuskelu on ratkaisu? Sun neuvot: Jotain pitäis koittaa asioille tehdä = Yhtä tyhjän kanssa.

        "Ei milloinkaan, muuten kuin että tuurilla löytyy se työpaikka, missä selkäänpuukottajia/hysteerikkoja/narsisteja ei sattumalta ole.

        - Liiaan suuri osa suomalaisista ovat kusipäitä, mutta se ei ole ongelma. Ongelma on se että kusipäät saavat vapaasti häiritä ja valita uhrinsa. Ne joita ei häiritä, heitä ei kiinnosta, koska ittellään menee ihan hyvin.

        "Omasta suhtautumisesta on 99% kiinni."

        - Kerroppa tarkemmin miten kusipäihin ja kusipäiden toiminnan salliviin suhtaudutaan oikein! Ja kerro myös miksi vain 1 % on se osuus mikä ei ole uhrista itsestään kiinni!


    • täältäpesee

      Kyllä se raja on ylitetty ystävääsi kohtaan jo ajat sitten, törkeää toimintaa. Suosittelisin jatkokoulutusta tai toista työpaikkaa koska liikaa mätiä omenoita samassa korissa jotka sairastuttaa. Ystäväsi ansaitsee parempaa. Ite haistatin vitut entiselle kiusaajalle kun sain toisen paikan. Viimeisenä päivänä en sanoja säästelly latasin vuosikausien solvakset takaisin ja vähä kovemmin. Osu ja uppos siitäpä sai paha palkkansa. Tsemppiä, ystäväsi olis parempi löytää uus työ ku taistella tuulimyllyjä vastaan.

    • Kuikkala
    • entinenministeriöläinen

      Aivan kuin ulkoministeriössä.
      Monenlaista nimittelyä on joitakin kohtaan. Yksi esimerkki on 'saita'. Yksityisasiat. kuten raha-asiat, eivät edes kuulu työpaikalle. Toisten ei kuulukaan tietää, mihin joku käyttää rahojaan.
      Esi-ihminen kommentoi asiasta valitettua hyvin töykeästi, toistaen samaa nimitystä.
      Vieläpä parempipalkkaiset tälläkin tavalla solvaavat pienipalkkaisinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe