Lyhyt historiakatsaus palstan uusille jäsenille

Kirjoitin jo puolitoista vuotta sitten artikkelin siitä, mistä syistä laktoosin sietokyky tapahtuu. Kerroin, ettei geneettiset mutaatiot ole siihen syynä vaan epigeneettiset säätelymekanismit. Tässä aloitus ja ketju puolentoistavuoden takaa. Kannattaa lukea ateistien pilkkaavat kommentit.

(linkki ketjussa.)

Nykytiede on sittemmin vahvistanut kaiken, mistä kirjoitin.


Italian seinälisko:
(linkki ketjussa)

Uusimmat tutkimukset ovat vahvistaneet, että DNA:n mutaatiot eivät olleet syynä liskojen kokemiin morfologisiin ja käytökseen liittyviin muutoksiin.


Sokea luolakala.

Kirjoitin jo lähes kaksi vuotta sitten, että luolakalan silmien menetys ja niiden takaisin ilmestyminen eivät johdu geneettisistä mutaatioista, vaan tarkasti säädellyistä mekanismeista. Kun tajuatte, miten hieno mekanismi säätelee kalojen silmien kasvua, ymmärrätte, miten naurettavia ovat evoluutiouskovaisten puheet valintapaineesta (Tätähän mm. solon harrasti, kunnes tajusi, ettei kykene tällä palstalla pärjäämään.)

(linkit ketjussa)

Nykytiede on vahvistanut kaiken, mistä kirjoitin.


Yli kaksi vuotta sitten kirjoitin seuraavasti:

"Epigenetiikka kaikissa elementeissään tulee tuhoamaan evoluutioteorian. Ensinnäkin se on jo osoittanut, että eliöiden varioitumiseen ei tarvita ainuttakaan muutosta geenisekvensseissä. Hyvänä esimerkkinä sokea luolakala, jonka silmien häviäminen perustuu vain ja ainoastaan epigeneettiseen geenisäätelyyn.

Epigenetiikka on jo osoittanut, miten monimutkaisia prosesseja eliöiden proteiinituotanto ja immuunijärjestelmä ovat kaikkien muiden solun mekanismien ohella. Genomin proteiineja koodaamattomasta osasta solut prosessoivat, tai pikemminkin ohjelmoivat lyhyitä ja pitkiä RNA-molekyylejä proteiinien tuotannon säätelyä varten.

Epigeneettiset tekijät ovat useimmiten syynä emäsparimuutoksille. Tavallisin muutos on C --> T, koska metyloitunut sytosiini vaihtuu tymiiniksi deaminaatiossa eikä glykosylaasi tätä vaihdosta korjaa silloin kun se tapahtuu replikaatiossa johtaen hallittuun emäsparin vaihdokseen. Toinen epigeneettisiin tekijöihin perustuva emäsparivaihdos johtuu hydroksymetyloituneen sytosiinin vaihtumisesta guaniiniksi. Näillä mekanismeilla on jonkin verran vaikutusta ns. geneettisinä markkereina adaptiivisissa prosesseissa mutta suurin osa, jopa 99% näistä muutoksista johtavat ainoastaan genomin rappeutumiseen ja geneettisiin sairauksiin. Ihmisen DNA:ssa on em. mekanismeista johtuen yli 900,000 tunnettua SNP:tä ja yli 6000 tunnettua geneettistä sairautta. Siksi tiedemiehillä on kiire kehittää toimivia genomin editointiarkkitehtuureja, kuten CRISPR/Cas9. Ihmiskunnan aika käy vähiin, jollei toimivia geenieditoreita kehitetä. Tämä kaikki osoittaa, että evoluutioteoria on törkeää valetta ja ihmiskunnan eksytystä."

Evoluutiouskovaiset tyrmäsivät epigenetiikan vielä viisi vuotta sitten, mutta nyt he ovat omineet sen mukaan omiin pseudotieteellisiin tarkoitusperiinsä tajuttuaan, että epigenomi kontrolloi DNA:ta. Tätä jatkunee vielä muutama vuosi, kunnes ihmiset alkavat tajuta totuuden. Monet biologian tutkimuksia seuraavat ihmiset ovat jo nyt tehneet johtopäätelmän, että eliöiden adaptoitumiseen ovat syynä epigeneettiset mekanismit ja tekijät. Silti on havaittu DNA:n sekvenssimuutoksia, mutta ne eivät ole olleet syynä muuttuneisiin ominaisuuksiin. Ne ovat seurausta epigeneettisestä säätelystä ja suuri osa niistä on geneettisiä virheitä, jotka johtavat väistämättömään informaatiokatoon ja sukupuuttoon. 40'000 eliölajia kuolee vuosittain sukupuuttoon ja niille kaikille löytyy yhteinen nimittäjä: geneettisen monimuotoisuuden puute.

Ole viisas ja ota raamatullinen luominen, perusryhmät, suunnitteluun perustuva adaptoituminen ja geneettinen rappeutuminen biologian opintojesi perustaksi, niin tulet huomaamaan, kuinka vakavasti otettava tiede pala palalta vahvistaa ymmärryksesi.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä linkit aiempiin keskusteluihin. Evoluutiouskovaisia on mukava kouluttaa.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14933845/laktoositoleranssi---mutaatio-vai-mekanismi
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15164080/miksi-eliot-kokevat-muutoksia-onko-se-evoluutiota
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14771465/sokea-luolakala-saa-seuraa
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15080060/ja-nain-kaatui-yksi-suurista-evoluution-ikoneista

      Ja darwininpeipoista olen myös kirjoittanut useita artikkeleita jo kolme vuotta sitten. Nykytiede on vahvistanut, että muutokset johtuivat epigeneettisistä tekijöistä, ei siis DNA:n mutaatioista ja kuvitellusta valintapaineesta. Silti geneettisiä mutaatioita on havaittu. Ne ovat virheitä ja johtavat geneettiseen rappeutumiseen. Nykytiede ei tunne hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita.

      • >>Evoluutiouskovaisia on mukava kouluttaa.<<

        Tjaa. Voiko tästä tehdä sen johtopäätöksen, että alakoululaisia ei ole mukava kouluttaa?


    • "Ole viisas ja ota raamatullinen luominen, perusryhmät, suunnitteluun perustuva adaptoituminen ja geneettinen rappeutuminen biologian opintojesi perustaksi, niin tulet huomaamaan, kuinka vakavasti otettava tiede pala palalta vahvistaa ymmärryksesi."

      Tuskin yksikään biologian ammattilainen allekirjoittaisi väitettäsi. Ei ainakaan yksikään, joka ei ole aivopessyt itseään uskonnolla. Missään yliopistossa ei opeteta tuollaista biologiaa, eikä tulla ikinä opettamaan.

    • Helppo.kysymys

      Miksi geenitestillä nähdään onko ihminen laktoosi-intolerantti?

      • Epigeneettiset muutokset varmaan muuttavat geenejä? Ainakaan nuo geenit eivät periydy, joskin toki laktoositoleranttius (ja vastaavasti intoleranttius) periytyvät ja vieläpä samoissa geeneissä, mutta epigeneesi! Ja jumala! Eiku Allah! Tai mikä nyt milloinkin...


      • Ei nähdä. On olemassa ainakin kymmenen geenimutaatiota, jotka on yhdistetty laktoositoleranssiin. Metyloitunut sytosiini vaihtuu helposti tymiiniksi deaminoitumisessa, jota aiheuttaa mm. oksidatiivinen stressi. Näitä C > T -vaihdoksia on useita, jotka on yhdistetty virheellisesti laktoositoleranssiin. Ne ovat vain adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä tai korkeintaan geneettisiä markkereita.


      • Ainakin ennen kokeiltiin jollain laktoosirasitustestillä. Jos ei itse älynnyt että maidostahan se mahan kurina ja kipu ja pieretys johtuu. Sillä sehän se on se laktoosi-intoleranssin ilmentymä.

        Sinänsä ei ihmeempi ongelma ole kun välttää laktoosia. Nykyään on onneksi paljon enemmmän laktooosittomia maitotuotteitakin kuin ennen, eivätkä ole juuri sen kalliimpia kuin laktoosilliset.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei nähdä. On olemassa ainakin kymmenen geenimutaatiota, jotka on yhdistetty laktoositoleranssiin. Metyloitunut sytosiini vaihtuu helposti tymiiniksi deaminoitumisessa, jota aiheuttaa mm. oksidatiivinen stressi. Näitä C > T -vaihdoksia on useita, jotka on yhdistetty virheellisesti laktoositoleranssiin. Ne ovat vain adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä tai korkeintaan geneettisiä markkereita.

        >>Ne ovat vain adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä tai korkeintaan geneettisiä markkereita.<<

        Kreationistisen käsityksen geneettisestä markkerista siinä saimme.

        Todellisuudessa:

        http://tieteentermipankki.fi/wiki/Nimitys:geneettinen_markkeri

        "geneettinen markkeri (Biotekniikka) Geneettinen markkeri voi olla mikä tahansa DNA-sekvenssi, jota käytetään hyväksi seurattaessa perimän muuttumista tai siirtymistä esimerkiksi jalostusprosessissa."


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei nähdä. On olemassa ainakin kymmenen geenimutaatiota, jotka on yhdistetty laktoositoleranssiin. Metyloitunut sytosiini vaihtuu helposti tymiiniksi deaminoitumisessa, jota aiheuttaa mm. oksidatiivinen stressi. Näitä C > T -vaihdoksia on useita, jotka on yhdistetty virheellisesti laktoositoleranssiin. Ne ovat vain adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä tai korkeintaan geneettisiä markkereita.

        >>...adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä...<<

        Tämähän ei sitten taida tarkoittaa yhtikäs mitään. Eli ROT:n kielenkäyttö huomioonottaen kyseessä on sivistyssanoja käyttäen pyrkimys antaa itsestä tieteellinen vaikutelma oletetusti ymmärtämättömään lukijaan.


      • Tähän_kyllästynyt
        kekek-kekek kirjoitti:

        >>...adaptoitumisesta johtuvia geenivirheitä...<<

        Tämähän ei sitten taida tarkoittaa yhtikäs mitään. Eli ROT:n kielenkäyttö huomioonottaen kyseessä on sivistyssanoja käyttäen pyrkimys antaa itsestä tieteellinen vaikutelma oletetusti ymmärtämättömään lukijaan.

        Kyllä. Kaikki kuitenkin redusoituu siihen samaan Dunning-Kruger-efektiin. ROT ei tiedä mistään mitään, mutta luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Ja lopputulos on juuri tuota nähtyä sanahelinää ja kikkailua, jolla hän vain nolaa itsensä, kun oletuksista huolimatta lukijat eivät olekaan niin ymmärtämättömiä.

        Omasta mielestäni tämä on saavuttanut jo niin älyttömät mittasuhteet, etten ole kovin motivoitunut enää seuraamaan koko farssia. Joskus nauratti katsella kun ROT oli täällä kouluttavinaan muita, ja muut kouluttivatkin häntä, ja hän joutui vähän väliä häpeälomalle. Itseäni ei vain huvita keskustella valehtelijan kanssa, koska sellainen on täysin turhaa. Ja samasta syystä koko jankutuksensa seuraaminenkaan ei millään tavalla enää pidemmän päälle huvita.


    • niinsevaanmenee

      "Ole viisas ja ota raamatullinen luominen, perusryhmät, suunnitteluun perustuva adaptoituminen ja geneettinen rappeutuminen biologian opintojesi perustaksi, niin tulet huomaamaan, kuinka vakavasti otettava tiede pala palalta vahvistaa ymmärryksesi."

      Kreationistiset uskomukset eivät ole tiedettä eivätkä perustu tieteeseen. Mitään kreationistien markkinoimaa kreationistispohjaisiin uskomuksiin perustuvaa "vakavasti otettavaa tiedettä" ei ole edes olemassa. Kyseessä on pelkkää kreationistista sanahelinää jolla pyritään hämärtämään sanojen merkitystä ja johdattamaan harhaan ihmisiä ketkä eivät asiaa paremmin tiedä.

      Toinen tyyppillinen kreationistien harrastama sanaleikki on esittää evoluutioteorian rinnalle kilpailijaksi luomisteoriaa. Valitettavasti vain mitään luomisteoriaa ei ole olemassa, on vain luomismyytti. Luomisteoria vaatisi tuekseen edes jotain konkreettisia näyttöjä mutta niitä ei kreationisteilla ole ollut esittää edes sen vertaa että olisivat saaneet aikaiseksi toimivan työhypoteesin. Ilman näyttöä luomismyytti pysyy myyttinä eikä siitä saa teoriaa, saati sitten tiedettä.

      Palstan uusille jäsenille muistuttaisin että aloittaja on Dunning-Krugerin oireyhtymästä kärsivä paatunut mytomaani jonka valehteluja ja vääristelyjä ei voi kymmenien oikaisukehoitusten jälkeen enää pitää pelkkänä väärinkäsityksenä tai vahinkona vaan täysin tahallisina tekoina.

    • murmurmjr

      Missä on linkit niihin ketjuihin joissa sinua joudutaan jatkuvasti kouluttamaan ja joissa korjataan virheitäsi, tai joista pakenet kun kysytään liian vaikeita?

    • Luucifer

      Sinä et ole biologian ammattilainen ja yksikään oikea sellainen ei ole kanssasi samaa miel.
      Mistähän tämä johtuisi?
      Kumpi on väärässä?

    • Miksi raamatun luomiskertomus on parempi kuin muiden uskontokuntien luomiskertomukset?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe