Eroa liitosta

liroaeetosta

Nyt on juuri oikea aika antaa itselle ja perheenjäsenille kunnon joululahja eroamalla liitosta. Klikkaa vain linkkiä:
http://www.eroaammattiliitosta.net
No miksi? Vaikkapa siksi, koska ainakin SAK liitot ovat "naimisissa" poliittisen vasemmiston kanssa, joka taas ajaa haittamaahanmuutton lisäämistä ja sitä kautta halpatyövoimaa työmarkkinoille. Puhumattakaan tietysti muista lieveilmiöistä, kuten joukkoraiskaukset, terrorismi, loiseläminen ym.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poropvari

      Liito on sitä mitä jäsenet. Miksi porvarit ei valtaa liittoja?.

    • Työtätehnyt

      Nyt oli kyllä niin paksua potaskaa, että piti ihan harkita kommentointia. Mutta menköön:

      Kuten poropvari edellä totesi, liitot ovat sitä mitä jäsenet. Liittojen ensisijainen tehtävä on ajaa jäsentensä asiaa ja etuja. Oikeisto harvemmin pitää pienen ihmisen ja työntekijän puolta, joten liittojen ja vasemmiston kytkös on melko luonnollinen. Se ei silti tarkoita, että liitot olisivat poliittisen vasemmiston jatkeita tai käsikassaroita.

      Mitä tulee "haittamaahanmuutton" (kirjoitusvirheineen kaikkineen) ja "halpatyövoimaan", niin ketjun aloittajan väite on harhaanjohtava. Ammattiliitot eivät ensinnäkään vaikuta pakolaispolitiikkaan millään tavalla. Toiseksi, ammattiliitot ovat järjestelmällisesti vaatineet palkkatason yhdenmukaisuutta työntekijän sosiokulttuurisesta ja etnisestä taustasta riippumatta. Ammattiliitot tekevät työtä tasa-arvon ja reilun palkkauksen puolesta. Halpatyövoiman yleistymistä ajavat tässä maassa aivan toiset tahot.

      Ylipäätään jokaisen olisi hyvä ymmärtää, että historiallisesti ammattiliittojen asema suomalaisen hyvinvoinnin sekä palkka- ja työolojen edistäjänä on ollut aivan keskeinen. Ilman liittoja ei olisi työehtosopimuksia, kahdeksan tunnin työpäivää eikä viisipäiväistä työviikkoa. Yksittäisen työntekijän mahdollisuus neuvotella palkastaan ja työehdoistaan on aika olematon ilman taustalla olevaa joukkovoimaa. Joillakin aloilla se on mahdollista, suurimmassa osassa ei. On surullista, että saavutettuja etuja ja sopimuksiin perustuvaa systeemiä yritetään rapauttaa noin räikeällä mustamaalaamisella.

      Itse näen asian niin, että perusteena liittoon kuulumiselle ei pitäisi olla vain oma etu. Pitkän työuran tehneenä en ole kertaakaan tarvinnut ammattiliittojen palveluita, kuten esimerkiksi lakiapua. Onneksi näin. Tiedän kuitenkin monia ihmisiä, joille liiton jäsenyydestä on ollut korvaamaton apu. Mielelläni annan pienen osan palkastani järjestelmälle, joka auttaa pulaan joutunutta kanssatyöntekijää tarvittaessa. Tällaisissa asioissa ei esim. Yleinen työttömyyskassa auta. Ja koskaan ei voi tietää milloin sitä apua tarvitseekin itse.

      Eli, ennen kuin klikkaatte linkkiä ja eroatte liitosta, miettikää tarkkaan onko se sen arvoista. Miettikää tarkkaan myös sitä, millaisilla perusteilla teitä tässä(kin) ketjussa yritetään saada tuo päätös tekemään. H

    • mitäihmettä

      Kehoitatko nyt siis työntekijöitä vai työnantajia eroamaan liitoistaan vai kumpaakin ja mitä liittoja syyllistät? Liitot eivät ole tähänpäivään asti olleet poliittisia järjestöjä joten tuntuu että alkuunsa olisi ehkä syytä perehtyä ammattiliittojen rakenteisiin ,sillä nyt taitaamennä pahasti velit ja puurot sekaisin.

    • ytk

      Kuulun YTK:hon,minut irtisanottiin yrityksen toiminnan loppumisen vuoksi toukokuussa, irtisanomisaika oli 6 kuukautta. Työnantaja jätti irtisanomisajan palkan ja kolmen kuukauden työssäolopalkan maksamatta. Tein palkkaturvaanomuksen jonka työnantaja kiisti, väitti, että kaikki on maksettu.Meni seitsemän kuukautta ja tuli kielteinen päätös.Olin yhdeksän kuukautta kokonaan ilman tuloja ja nyt pitää palkata asianajaja, joka haastaa työnantajan oikeuteen. Lasku noin 5000e. Oli täydellinen katastrofi olla kuulumatta liittoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe