Ostatteko joulukinkun?

Vai jätättekö väliin? Millaisen jos ostatte?

Itse voisin ottaa tuoresuolatun tällä kertaa, ovat vaan aika isoja mutta jos joku 4kg löytyis se menis hyvin kun pistäis paiston jälkeen osan pakkaseen.

14

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isä tuo kinkun, oli tilannut lihakaupasta reilu viisikiloisen jonka sitten paistaa ja tuo mukanaan. Samaa luokkaa on olleet aikaisemmatkin kinkut eikä siitä nyt pakkaseen ole riittänyt. Yleensä joulun jälkeen viimeiset kinkun kappaleet pistetään hernekeiton joukkoon.

    • Harmaasuolatun ehkä

    • hippiäinenn

      En osta, kun ei ole tullut lihaa syötyä viimeiseen 20 vuoteen. Sen sijaan kalapöydän aion laittaa jouluksi koreaksi.

      • Savusiikasalaattia? Nam. Komppaan.


    • .. Saas Kattoo.. Tuskin.. Syötyä Tulee luultavasti Kyllä.. Kohtuurel.. ;P

    • Lidl-mies

      Pitää katsoa mistä löytyy edullisesti, mutta kinkku hankitaan meillä aina joka joulu. Vanha taktiikkani ostaa joku pieni kinkku 10% alennuksella Lidlistä ei toimi enää niin hyvin, kun joulun jälkeen pitäisi sitten ostaa se isompi kinkku 1-1,5 €/kg, ja niitä tarjouskinkkuja ei enää oikein löydy. Ajattelin mennä katsomaan Vantaasta jotain halpaa kinkkua, siellä asuu paljon white trash porukkaa, joilla ei ole rahaa, joten kaupoissa voi olla parempia tarjouksia. Nykyään asun niin hyvällä alueella Helsingissä että täällä ei mitään tarjouksia heru, eikä ruokajonoja löydy lähelläkään.

      • Harmaaritari

        Jos maltat odottaa ja luotat tuuriin kannattaa hakea aattona iso kinkku, prismassa oli muistaakseni puoleen hintaan tuoresuolattuja viime jouluna aattopäivänä tarjouksessa, turhan isoja vaan minulle.


      • Lidl-mies

        Jep, vuonna 2016 niitä tarjouskinkkuja löytyi kyllä Prismoissa täällä pääkaupunkiseudullakin, mutta ei enää viime vuonna. Ostin joulun jälkeen vuonna 2016 yhdestä Espoon Prismasta noin 7 kg:n kinkun 1 €/kg:n hintaan, eli maksoi jotain 7,50 €, kun alkup. hinta jotain lähemmäs 50 €.

        T. Lidl-mies.


    • jotun_viulut

      En osta kinkkua. Ostan muutaman kilon pastöroimatonta hapankaalia ja siinä on joulusapuskat pääpiirteittäin. Kalaa ja vihanneksia tulee myös aterialistalle ja se on siinä.

    • Ehkä jonkun lanttulaatikon ostan ja teen rosollin.

      Niin ja sekametelisoppaa! Sitä mä teen aina välillä muutoinkin. Naminam.

    • trollli

      Ostin nyt vajaan 4kg harmaasuolatun kinkkurullan kuitenkin, vaikka hieman epäilin sen tarpeellisuudesta kun menekki ei ollut silloin vielä tiedossa.
      Nyt on selvinnyt ett 8 henkilöä on ainakin joulupäivänä mukana ruokailussa mun luonani, n.klo 13.00. ja muitakin vielä saattaa ilmottautua kyläilemään, vanhempiaan tervehtimään.
      Joulupöydässä on kinkun lisäksi kalkkunan siivuja sekä kalaa ja perinteisiä laatikkoruokia, erilaisia salaatteja ja raasteita, sen mukaan mitä syöjiäkin löytyy.
      Jälkiruokana kahvia ja leivonnaisia, kuivakakkuja pipareita... muksuille myös jäätelöä!

      Jos tarvis on niin valmiiksi paistettua kinkkurullaa saan ostettua nopeasti lisää, alakerran ruokalasta kilohintaan. Sitä samaa kinkkurullaa myydään myös niille vakituisille pakattuja kotiruoka-annoksia tilanneille, eli kotonaan asuville vanhuksille pääasiassa.

      Mutt joukkoon mahtuu muutamia muitakin satunnaisia asiakkaita näin joulun aikaan, kun ovat osanneet kysyä pitopalvelun tapaista ulos myyntiä. Niin totta kai, mutt ainoastaan valmisruokaa myydään, eikä minkäänlaista tarjoilua, astioita tai koristelua-> emme tule järjestämään tilaajan tiloihin.

    • Luomumiess

      En osta kun ammuin villisian syksyllä. Joulupöytään tulee siis luonnon sikaa, hirveä ja joulumetso sekä kalaa ja useita eri salaatteja. Pääasiassa itse pyydettyä ja kerättyjä herkkuja.

    • Kaisanoasaa

      En mä osta koska en jaksa syödä niin isoa kinkkua enka osaa paistaa edes.

    • Lahjahevosta ei pidä katsoa suuhun, joten sellaisen paistan ja syön kun saan. Myös kinkunrasvat aion syödä, enkä tänäkään jouluna valmista niistä ekologista polttoainetta lentokenttäbusseille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe