Elämisen kalleus

tess

Olen koko euro-ajan ja pari sitä edeltävää vuotta markka-aikaan ollut samassa työpaikassa töissä. Palkka on noussut ainoastaan tes-korotusten verran. Muutamia huomioita tehnyt elinkustannusetn noususta mm. markka-aikaan sai neljä isoa tuoppia eli kaksi litraa olutta tuntipalkalla, nyt ei saa samasta kapakasta edes neljää 0,4 litrasta vaikka alkoholin hintaa on laskettu. Bensaa sai tankata tuntipalkalla yli kymmenen litraa, nyt alle kymmenen. Sähköä sai n. 150 kWh, nyt sitä saa n. 110 kWh. Lämmitysöljyä sai n. 27 litraa, nyt n. 14 litraa. Kokonaisuudessa nuo tes-korotukset ovat olleet euro-aikana n. 40%.

5

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElämänHalpuus

      Jos on niin hölmö, ettei osaa vaihtaa työpaikkaa parempipalkkaiseen, niin turha tulla siitä tänne uikuttamaan. Nyrkkisääntö on, että työpaikkaa vaihdetaan 3-5 vuoden välein ammattitaidon ja palkkatason kasvattamiseksi.

      • paskapuhetta.-

        Niinhän te kokkareet kusetatte ihmisiä ajattelemaan että on aina oma vika vaikka itse vedätätte rahat duunarin selkänahasta paskoilla duunarien liksoilla ihan kautta linjan.

        Ts. mikään duunipaikan vaihto ei useinkaan auta yhtään mitään, pelkkää oikeiston propagandaa.


      • IkuistaOpiskelua
        paskapuhetta.- kirjoitti:

        Niinhän te kokkareet kusetatte ihmisiä ajattelemaan että on aina oma vika vaikka itse vedätätte rahat duunarin selkänahasta paskoilla duunarien liksoilla ihan kautta linjan.

        Ts. mikään duunipaikan vaihto ei useinkaan auta yhtään mitään, pelkkää oikeiston propagandaa.

        Jos duunipaikan vaihto ei auta on vika peilissä, koska ei osaa pyytää korkeampaa palkkaa ja perustella sitä. Töissä ei vain notkuta palkkaa nauttien, vaan kehitetään itseään jokainen päivä niin, että markkina-arvosi kasvaa työnantajien silmissä.

        Laiskalla on köyhä loppu.


      • heil88

        On kahdenlaisia ihmisiä. Ne jotka ovat vain töissä ja ne jotka pyrkivät aina eteenpäin urallaan. Jos on markka-ajasta asti ollut paska palkka, niin peiliin katsomisen aika. Mitä olisitkaan saanut aikaan näiden vuosien saatossa, jos et olisi ollut "vaan töissä".


    • Energian hinta on kohonnut suhteellisti markka-ajoista jokseenkin paljon. Siihen on vaikuttanut verotus ja monet muut asiat. Ei siten ole mitenkään ihmeellistä, ettei markka-ajan tuntipalkalla saatua energiamäärää saa enää euroajan tuntipalkalla.

      Alkoholin hintaa on ainakin oltu laskevinaan, mutta se ei ole omien kokemuksieni mukaan vaikuttanut ravintolahintoihin millään tavalla. Tosin tässäkin pitää ymmärtää, että ravintolalla on muitakin kuluja kuin pelkkä alkoholi. Esimerkiksi toimitilojen vuokrat taikka henkilökunnan palkat ovat saattaneet nousta suhteellisesti enemmän kuin muu hintataso.

      Toisaalta, vaikka kaljan ostohinta ravintolalle laskisikin 10 prosenttia, yrittää ravintola myydä sen vähintäänkin vanhaan hintaan. Ainoastaan kilpailu voisi pakottaa pudottamaan hintoja, mutta ravintolat eivät kilpaile välttämättä halvimmalla kaljan hinnalla. Sen sijaan ravintolapalveluilla kilpailleen laajemmalla konseptilla, joista asiakasviihtyvyys on yksi. Luonnollisesti hintataso on yksi asiakasviihtyvyyden tekijä, mutta se toimii myös siten, että kalliimmat hinnat pitävät ryysyläiset poissa, jolloin parempi väki viihtyy paremmin.

      Energian käytössä painotetaan nykyään säästäväisyyttä enemmän kuin ennen. Tämän myötä energian suhteellinen hinta on markka-ajoista kohonnut. Mikäli olet energiapoliittisten tavoitteiden mukaisesti pienentänyt energiankulutustasi, selvinnet kuukausittaisista energialaskuistasi suhteellisesti samalla taikka pienemällä työpanoksella kuin aiemmin. Muussa tapauksessa maksat enemmän.

      Käyttämiään ravintolapalveluja kannattaa kilpailuttaa pitäen silmällä niitä viihtyvyystekijöitä, joista on valmis maksamaan. Jos ainoat palvelutasolle asetetut vaatimukset ovat välikalja muoviastioista, jukeboksi ja lippalakkipäinen asiakaskunta, löytynee sellaisia. Niiden kesken voi sitten vertailla hintoja ja valita niistä kukkarolleen sopivimman. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että paikallisesti voi ravintolapalvelumarkkinoilla vallita monopoli, jolloin toiseksi lähimmän kilpailijan luokse saattaa joutua hoipertelemaan useammankin askeleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe