anteeksi vaan

vanhavirsi

mutta lähdin joulukirkosta pettyneenä ja vaivautuneena. Oli ahdistavaa katella virsikirjaa kun monisatapäinen kirkkoväki ei laulanut virsiä.Itse en ollut koskaan kuullutkaan taululla olleita virsiä,ilmeisesti eivät muutkaan,muninaksi meni.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veisasin

      Virsi 23:
      On ruusu Iisain juuren
      nyt kukkaan puhjennut.
      On pyhä kirja suuren
      sen ihmeen kertonut.
      Tuo kukka suloinen
      valaisee talviyötä
      keskellä pakkasen.

    • kirkkokonservatiivi

      Täytyy tosiaan sanoa, että ei enää tule käytyä kirkossa, kun en tunne nykyistä virsikirjaa"omakseni" uusine virsineen enkä ole aina aivan varma, onko jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 11.00. Pitäisi aina tarkistaa tuo kirkonmenojen ajankohta seurakunnallisista ilmoituksista.

    • Kirkollisvero

      Paljonko kirkon remontti maksoi? Ei huomaa edes remontuidun. Ainoa näkyvä muutos on kun kirkon kiviportaat on jyrkemmät kuin ennen. Hyvin epämiellyttävät kulkea. Mitä niille on tapahtunut? Meinaan aina kaatua,ainakin tuntuu siltä.

      • Veisarit

        Veisaajat loppu, ei hätiä, odd fellow auttaa, vinkki tänne niin tullaan.


    • Moosespessiäinenn

      Piruako menit sinne ku valittaa pittää.

    • Todellinenhelmi

      Kieltämättä upea kirkko, jota on hyvin hoidettu. Ainoa mitä hyvästä Muonïosta jäljellä!

    • Jäsenkirja

      Todella ainoa mitä aidosta Muoniosta on jäljellä (Kirkko),mutta eiköhän kirkkovaltuutetut jotka pol-jäsenkirjalla valittiin valtuustoon pilaa senkin.

      • Perustakaikelle

        Ainakin pimeällä valaistus on mahtava ja toivottavasti kirkosta pidetään hyvää huolta jatkossakin.


      • Katsonsilläsilmällä
        Perustakaikelle kirjoitti:

        Ainakin pimeällä valaistus on mahtava ja toivottavasti kirkosta pidetään hyvää huolta jatkossakin.

        Katto ja ulko-ovi kirkossa kaipaa kyllä pikaisia toimenpiteitä!
        Pohjatyö kirkon kattomaalauksessa epäonnistunut ja alkoi hilseillä melko pian.
        Ulko-ovi jo tosi surkea.
        Kiinteistönhoito huonossa jamassa Muonion seurakunnassa.
        Ei riitä edes täyspäiväisen srk-mestarin ”aika”.


    • hävetkää

      Jumalattomat että tunne virsikirjaakaan!

      • ÄläTuomitse

        En häpeä, vaikka en tunne nykyistä virsikirjaa.

        En koe olevani sen vuoksi jumalaton.


    • töttttööö

      Ei ole yhtään ihme jos kirkko menettää kävijänsä. Kävimme tässä mieheni kanssa kirkossa ensimmäisen ja viimeisen kerran vuonna 2018 ja täytyy sanoa että emme käsitä siellä papin höpinöistä emmekä virsistä yhtään mitään. Ne ovat höpinöitä jotka eivät kuulu tähän päivään ja aikaan. Mitä saimme mukaan, emme mitään. Tyhjäää……..kin tyhjempää…..

    • Paimensauva

      Armoa haetaan kirkosta ja haukkuja tuodaan. Ei ole kirkon vika jos seurakunta on heikko. Kirkkoa tulee kunnioittaa mutta seurakunnan sopuvaalitoiminta arveluttaa. Virret on aina vaikeita niille jotka ei osaa veisata kuin muutaman virren. Uusissa virsissä on kauniita lauluja, eikä ne vanhat virretkään kaikki suosittuja olleet.

    • Pyöriisekuitenki

      Piiri pieni pyörii monessa paikassa Muoniossa

      • Peruspilari

        Minä käyn kirkossa kun siltä tuntuu ja toivottavasti tämäkin on mahdollista tulevaisuudessa. Olen seurakunnan jäsen ja tulen pysymään. Kirkko on arvokas, ainakin minulle.


    • veijovetelä

      Hautuumaan käytävät ovat tosi surkeaas kunnossa, moni pitää ite kolata että pääsee omaisen haudalle. Muilla paikkakunnilla kyllä aurataan käytävätki, mutta muoniossa on joka paikassa oma tyyli. Sankarihaudoilla ei palanut ees jouluna kaikilla haudoilla kynttilä ku vain muutamissa. Eikö kehata ku vain palkkaa nauttia

      • eisaakeliXD

        Luulekko oikeasti että on kenenkään hommaa kolata tiet joka ikiselle haudalle XD pälli


    • Noin23vuodenkokemuksella

      Sekin, että kynttilät puuttuivat sankarivainajien haudoilta antaa huonon kuvan Muonion seurakunnan toiminnasta ja välittämisestä.
      Monille hautaismaille on seurakunta hankkinut mustat kynttilälyhdyt sankarivainajien laattojen viereen ja sankarivainajien muistopäivänä niihin sytyttävät ensimmäiset kynttilät yleensä partiolaiset.
      Omaiset vievät tai seurakunta laittaa niihin kynttilän vielä toistamiseen ennen joulua. Käytäntöjä on monia.
      Muonion seurakunnassa ei mitään muuta käytäntöä kuin, että niihin laitetaan kesäkuussa kukkaistutukset.
      Hyvähän se on sekin. Kynttilälyhtyjen hankinta ei olisi suuri investointi edes köyhälle seurakunnalle. Niihin voisi kerätä tänä vuonna jonkin vapaan kolehdin.
      Vapaita seurakunnan päätettävissä olevia kolehtikohteitahan on näin vuoden alusta vielä varaamatta! Siitä voisi ilmoittaa srk -ilmoituksissa että kolehdin tuotto menisi sankarivainajien muistolaatoille tuleviin lyhtyhankintoihin!
      Kolehtipyhä olisi hyvä valita huolella, niin rahantuloa ei voisi estää mikään!

    • reservilainenkin

      Muonion kirkonmäellä paloivat 91 kynttilää lyhdyissä, mustissa, jouluaattona. lisäksi kunniavartio.

    • mattivetelä

      Milloin reserviläinekin?
      Tarkenna milloin ja missä?

    • Ihmettelyä

      Ihmettelen!

      Muoniossa menee hyvin. Suuri osa muoniolaisista on seurakunnan jäsen. Verotulot ovat varmasti kohtalaisen hyvät, paremmat kuin 50-ja 60-luvuilla. Silloin oli kirkko, pappila ja hautausmaa, pari myös Kihlangissa ja Kätkäsuvannossa . Oli kirkkoherra, kanttori, seurakuntasisar ja suntio ja hommat tuli hoidettua.

      Nyt ei ole omaa pappia, pappila on vuokralla, kiinteistöjä on kirkon lisäksi srk-talo, pappila ja kanttorila, hautausmaita yksi enemmän ja muutamia henkilöitä.

      Missä mättää, että tavanomaisia hommia ei saada hoidettua?

      • eisaakeliXD

        Mitähän hommia ei saaha hoidettua? Eikö teille Jumalan lapsile ole pääasia että pääsettä sinne rakkaaseen kirkkoon joka sunnuntai vai onko teillä elämän prioriteetit nyt suistunu vähän raiteiltaan?
        Ja onhan se tietysti kumma ettei yksi ihminen hoida suntion, vahtimestarin, kiinteistöhoitajan, siivoojan, puutarhurin, hatausmaanhoitajan ja haudankaivajan hommia samaan aikaan....kummallista tosiaan.


      • 785439725
        eisaakeliXD kirjoitti:

        Mitähän hommia ei saaha hoidettua? Eikö teille Jumalan lapsile ole pääasia että pääsettä sinne rakkaaseen kirkkoon joka sunnuntai vai onko teillä elämän prioriteetit nyt suistunu vähän raiteiltaan?
        Ja onhan se tietysti kumma ettei yksi ihminen hoida suntion, vahtimestarin, kiinteistöhoitajan, siivoojan, puutarhurin, hatausmaanhoitajan ja haudankaivajan hommia samaan aikaan....kummallista tosiaan.

        eisaakeliXD ei ole perillä esim mestarin tehtävistä!
        Niitä on seurakunnassa niin vähän, että vuosikymmeniin ei enää olisi tarvittu kuin osa-aikainen seurakuntamestari hoitamaan kyseiset tehtävät.
        Niin reilulla kädellä seurajuntaneuvosto/kirkkovaltuusto ja muut hengenihmiset on asiaa mitenkään tutkimatta ja työaikatarkkailua tekemättä hyväksynyt kaikki ininät siitä, että työtä on yhdelle ihmiselle liikaa! Suostuttu ulkoistamaan kohta kaikki mitä vain on mahdollista paitsi itse sitä mestaria.
        Haudankaivu ja siihen liittyvät tehtävät tekee ulkopuolinen yrittäjä. Sek-mestarin tehtäviin kuuluu näyttää missä kaivetaan. Muuten on heikko urakkasopimus tehty haudankaivuutyöstä jos siinä vielä vieressä seisoskelee mestarikin täydellä palkalla ja ajalla.
        Kesän ruohonleikkuun hoitajaa joku muu kuin mestari Pappilassa, kirkolla ja srk-talolla. Kirkon portaidenlakaisijaakin haettiin tehtäviin tässä lähiaikoina. Se nyt olisi ollut vähintääkin mestarin hommaa. Siivoojakin on muu henkilö.
        Alkaa jo kohta työluettelo loppua ennenkö voi kertoa mitä mestari tekee: valmistelee kirkon jumalanpalvelukseen ja auttaa pappia pukeutumisessa ja ehkä kukat kirkossa kuluu mestarille.
        Hautajais-ja muut kirkkoon liittyvät juhlavalmistelut kuuluvat mestarille. Niistä ei juuri paineita pienessä srk-ssa. Niitä ei ole niin paljon.
        Vapaaehtoistoiminta on hyvin vireää vielä seurakunnissa, niin Muoniossakin. Niihin töihin ei palkkatyövoimaa juuri tarvita .
        Jotain saattoi näin äkkiseltään jäädä pois mestarin töihin kuuluvista töistä mutta ylipääsemätöntä ei todellakkaan niiden hoitaminen olisi tekevälle ihmiselle osa-aikaisena.
        Toimituspalkkijoilla on hyvin paljon työntekijöitä Suomen seurakunnissa esim. pappeja, kanttoreita ja myös ei hengellisiä työntekijöitä. Työt monella alalla pienissä seurakunnissa ovat hyvin ennakoitavissa ja silloin käytetään työvoimaa vain tarvittaessa ja toimituspalkkiolla.
        Näin säästetään kirkollisverotuloa seurakunnan varsinaiseen toimintaan.


      • eisaakeliXD

        Sinua selvästi ahdistaa, olet katkera ja suolainen. Olen pahoillani. Olisiko sinulle apua ammattiauttajasta, jolle voisit purkaa tuntojasi liittyen tähän kyseiseen ihmiseen. Tämä voisi olla ratkaisu ikävään tilanteeseesi. Silloin sinun ei ehkä tarvitsisi täällä itkeä.
        Jumalan siunausta.


    • Siinäonsyy

      Laisuus ja se, että vain suhteilla ei työtaidoilla on otettu töihin.
      Se se mättää!

      • Mitvit..a

        No mitä virkoja sielä on suhteilla täytetty?


    • Eikritisoitavaa

      Minä en ole kirkon jäsen, mutta siitä huolimatta käyn kirkossa. Aina olen lähtenyt tyytyväisenä pois kirkon jälkeen. Kirkkoon ei ole pakko mennä jos siellä ei viihdy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1812
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1245
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      261
      935
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe