Toivunko koskaan...

Reikäsydämessä

Millä ihmeen voimilla ihmiset selviätte yli tunnemyrskyistä pitkien suhteiden päättyessä, etenkin jos on lapsia ja yhteinen talo yms? Jotkuthan kokevat tälläisiä jopa useita elämänsä aikana.
Itsellä päättyi pari vuotta kestänyt, elämäni toinen seurustelusuhde 2kk sitten, ja suru tuntuu aivan pohjattomalta. En tunne pienintäkään toivoa, että koskaan löytäisin ketään naista elämääni kenen kanssa voisin nauttia pienistä tavallisista asioista samalla tavalla, joka olisi yhtä huolehtiva, viisas, lempeä, hassu ja herttainen, sekä herättäisi polttavaa intohimoa ja olisi yhtä hyvä seksikumppani kuin hän. Edelleen muistan kuinka 5 vuotta sitten tapasin kyseisen henkilön ensi kerran ja kuinka hänen katsoessa silmiini mahani muljahti aivan ylösalaisin. Sen jälkeen olen ollut koko ajan enemmän tai vähemmän ihastunut, vaikka kuluikin loputtoman pitkältä tuntuva aika, jolloin hän ei kiinnittänyt minuun mitään huomiota ennen kuin lopulta tutustuimme oikeasti. Eikä tuo ihastuksen tunne ole vähentynyt tänä päivänäkään pätkääkään.

Alkuun pystyin syömään hyvin ja harrastamaan liikuntaa. Viime aikoina on joutunut tekemään töitä että saan itseni sängystä ennen puoltapäivää ylös. Pelkään että elämänhallinta luisuu käsistä ja fyysinenkin vointi alkaa kärsiä.

Onko kellään kokemuksia siitä että joku tietty suhde tai ihminen on jäänyt pään sisään asumaan loputtomiin, että rakkauden tunne ja ikävä on edelleen elossa vaikka olisi mennyt elämässä muuten eteenpäin ja löytänyt jopa uuden suhteen?
Tiedän että oma tapaukseni on vielä kovin tuore ja että aika parantaa. Mutta nyt olisi kiva kuulla, voiko pakahduttavan surun täyteisen kaipauksen muuttaa ajan saatossa lämpimäksi, positiiviseksi, voimaa antavaksi muisteluksi?

24

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksonäisyys

      Kuolema on lähellä lähempänä kuin koskaan.

      • apueiollutkoskaanapua

        Niin on, mutta ei omalla kohdalla yksinäisyyden takia. Työ- ja rahahuolet aiheuttaneet kauan stressiä ja stressi voi tappaa joku päivä.


    • mieskoviakokenut

      Ei siinä auta muu kuin ostaa aikaa itselle ja olla ns itsekäs ajattelen.

      Liikunta on mun pelastusrengas, en tee tällä hetkellä töitä, en edes jaksaisi tai pystyisi.
      Harrastan vain liikuntaa ja käyn myös työväinopiston kurssilla, joskus tuntuu että alan saada otetta elämään ja taas jämähdän sängyn pojalle, mutta tuo pieni elämän into joka välillä tulee saa jatkamaan liikunnan harrastamista, koska uskon ja luotan että se pelastaa minut uuteen elämään, joka pirusti pelottaa.

      Yritä löytää jokin oma juttusi pelastusrenkaaksi, niin ajattelen ja toivon sulle kaikkea hyvää sekä tsemppiä.

    • Ottaisitselvää

      Olisiko mitään mahiksia saada sopuaikaan tuon suuren rakkauden kanssa? Aito rakkaushan on pitkämielinen etc... Jospa hänelläkin on yhä tunteita sinuun?

      • Elluhalloyb

        Niin mäkin ajattelin...
        Jos sun vaimo noin ihana...
        Mikx ylipäätään oot eronnut..
        Puhu hyvä mies...harvoin eronneet miehet puhuvat noin kauniisti entisestä...
        Kaiken voi korjata..mut jos ei....
        Elämä jatkuu...sulle tulee uusi lokero muistojen lokeroihin...
        Voit välii kurkistaa sinne lokeroon....
        Elämän värit haalistuu..mut tulee uusii kirkkaita värejä...
        Mut ei helppoo....todella vaikeeta..
        Toivotan onnea jatkoon...🤔😎👍😊💖


    • Ihanrikki

      Minusta tuntuu edelleen, etten toivu koskaan. Erosta on nyt puolitoista vuotta. Meillä on yhteinen pieni lapsi. Sen takia näemme toisemme usein. Mies elää railakasta sinkkuelämää vapaa-ajalla, naisia tulee ja menee. Minä en voi edelleenkään edes ajatella, että olisin jonkun muun kanssa. Vieläkin toivon, että hän rauhoittuisi, ja haluaisi elää kanssani normaalia perhe-elämää. Niin ei taida kuitenkaan käydä.

    • kukamitähähh

      Luulen, että aloittaja on kovin nuori. Silloin tunnemyrskyt tuudittavat isojakin laivoja.
      Ei ole pilleriä eikä mitään oikeaa ohjetta suruun.
      Itse aina ajattelen niin, että ketään ei voi "väkisin" pitää. Kun ei kelpaa, niin ei kelpaa, ei sille mitään voi.
      Meditoin, nukun, liikun, puhun ystävieni kanssa, teen asioita päin vastoin kuin olen tottunut. Päästän irti pikkuisen joka päivä. Tuska irtoaa, ei katoa koskaan, mutta vaalenee.. haaleten lopulta.
      Voimia, sitä se kysyy!

    • Päivä_kerrallaan

      Toivut, jos haluat. Milloin, jää nähtäväksi.
      Itse olen eron jälkeen
      - sallinut velloa kaikki tunteet läpi
      - rypenyt tuskassa
      - ns katsonut peiliin ja kantanut vastuuni parisuhteesta
      - kerrannut, miksi ja miten mentiin yhteen
      - muistellut, miten ajan myötä asiat ja minä muutuin
      - saanut näin käsityksen, mitä suhde opetti itsestäni itselleni
      - päättänyt olla toistamatta samoja kaavoja mahdollisesda uudessa suhteessa

      Toki tukeutunut ystäviin pahimman surun keskellä. Kuitenkin pitänyt yllä surukaudella sellaista itsensä kuuntelun ja hellittelyn fiilistä, ollut itsekäs, keskittynyt vain omaan hyvinvointiin.

      Nyt menossa kahden pitkän suhteen jälkeen numero kolmosen alkutaival, ja niin on ollut helppoa, kun on löytänyt itselleen tähän elämänvaiheeseen ja kypsyystasoon sopivan kumppanin. Aika näyttää, onko tämä se loppuelämän kumppani.

      • Muuttuminen

        " kerrannut, miksi ja miten mentiin yhteen"

        Olen samaa mieltä tästä: Kun suhde päättyy, kannattaa miettiä miten se alkoi ja miksi. Silloin ymmärtää paremmin myös syitä siihen, miksi suhde on nyt päättynyt. Se, mihin toisessa ihastui silloin joskus, ei välttämättä aina kanna pitkälle. Suhteessa muututaan ja suhde muuttuu väistämättä.

        Tsemppiä ap:lle!


    • meidänpitäisvarmaanpuhua

      Paljon pidemmistäkin suhteista on nainen livahtanut..oma 10v jälkeen mistään kertomatta etukäteen katosi muutamaksi päiväksi ja sitten ilmoitti että muuttaa työkaverin luo asumaan. Tuntenut 3kk mehen ja meillä muksut 3v ja 1v . Älä koskaan luota suomalaiseen naiseen vaan katsele ulkomailta vaihtoehtoa jos vähänkään on kielipäätä. Ulkonäöllisestikin ovat parempia luotettavuudesta puhumattakaan. Kaverit vaan tykkää kadehtia kun kertoo millaista elämä on nykyään verrattuna suomimammaan..ei alkoholia ja "tyttöjen" iltoja joissa kelpaa joka jamppa narikasta. Ei koskaan enää suominaista..Nyt on mitä kehtaa katsella päivänvalossakin, exotiikaa etelästä ei voita mikään..
      Haistata pitkät noille ja ala elämään..Mutta varo ettet joudu muksujen maksumieheksi jos suomalaiseen sekoat.

    • Jossug

      Joskus jos on oikeet tunteet mukana , se vie todella kauan, itsellä ero syyskuun viimeinen päivä ja vieläkään en pysty edes ajattelemaan uutta suhdetta, mutta ihmiset on eri iässä erilaisija, elämäntilanne ja oma menneisyys/arvomaailma ratkaisee.

    • sina_ei_ota_tama

      älä huoli, ei tässä muutkaa naista saa

    • Isänkellit

      En toipunut ikinä, joten päätin etten enää ikinä seurustele. Näytän baarissa lähestyville naisille keskisormea ja panen pelkästään prostituutteja, ilman kumeja jotta saisi äkkiä aidsin ja tekosyyn itsariin.

    • beentheredonethat

      Kyllä sinä toivut. En muuten usko että iällä on väliä. Kun rakastuu ja rakastaa, niin sitoutuu suhteeseen täysin, eikä näe ketään muuta. Ehkä toinen osapuoli ei ollut yhtä sitoutunut kuin sinä. Ehkä hän ei ollut riittävän kypsä suhteeseen, vaan rakasti enemmän rakastuneena olemista. En voi tietää. Joskus suhteet päättyvät toisen osapuolen elämän kriiseihin. On yhtä monta tarinaa kuin on eroa.

      Minua on helpottanut (ja olen eronnut 14v avioliitosta) esim se, että olen yrittänyt selvittää mikä meni pieleen, miksi ero tuli eteen. Mitä olen itse tehnyt väärin. Näin voin tietää ettei sama tilanne toistu.

      Myös se auttaa, että alkaa nähdä toisen osapuolen realistisemmassa valossa. Kukaan ei ole täydellinen. Varmasti hänellä oli rasittavia puolia. Ehkä se auttaa ylipääsemisessä.

      Itke jos itkettää.
      Kirjoita.
      Liiku luonnossa.
      Lue kirjoja.
      Kuuntele musiikkia.
      Käy treenaamassa. Hyvä kunto parempi mieli...
      ja hyvä ruoka parempi mieli. Laita itsellesi hyvää ruokaa.

      Hanki lemmikki (vain jos oikeasti koet että pystyt pitämään siitä hyvää huolta). Koira saa sinut nousemaan aamulla ylös ja lähtemään liikkeelle. Jos mieli on musta, niin mene koirapuistoon. Koira-ihmiset ovat sosiaalisia ja siellä tulee tuttuja ja juteltua. Paha mieli haihtuu.

      Puhu ystävän kanssa.

      Ylipäätään tee asioita, joista tulee hyvä mieli.

      Hanki itsellesi terapeutti, ja käy juttelemassa ulkopuolisen ihmisen kanssa vaikk 5 kertaa.

      Lopuksi, anna itsellesi aikaa. Jos olet syvästi rakastanut toista, ei se ohi mene parissa kuukaudessa.

      Olisikohan noista apua? Kokeile!

      • Actionman

        Koira ei sovi sinkulle joka töissä ja hakee kumppania, koska koira rajoittaa rajusti menoja, matkustamista ja työssäkäyntiä, koiralle pitää olla hoitaja jos menoja tai ylitöitä, koira vie aikaa muulta elämältä, mutta eläkeläinen, ikisinkku tai perheellinen jolla aikaa, koira voi sopia. Itselläni ollut koiria 30 vuotta.
        koira kuoli ja akka lähti 22 vuoden 3 lapsen jälkeen, oli hyvä vapautunu fiilis, nyt seurustellut vuoden, ihan ok kun tuli 10v nuorempi kaunis ja kiltti muija, mut koiraa ei ehkä kuin vanhana jos sittenkään.


    • Kikkakaks

      Kertakaikkiaan helvettiä, mutta yksi asia pitää nostaa päällimmäiseksi. Sinä osaat rakastaa! Se on tärkeintä. Osata rakastaa puolisoa, lapsia, vanhempia, sisaruksia jne. Rakastaa siitä huolimatta millaisia he ovat. Rakastamisen taidosta tulee olla onnellinen. Ei sinun tarvitse omistaa puolisoa, ethän omi itsellesi muitakaan joita rakastat. Voit surra sitä, että puolisosi ei ymmärtänyt rakkauden jujua, mutta nosta itsesi omalla rakkauden tunteellasi kaiken vellomisen yläpuolelle. Huomaat pikkuhiljaa kauneuden ympärilläsi ja kevään tuoksut. Pienin askelin eteenpäin. Tie voi olla pitkä, mutta aika, ikä ja kasvaminen ihmisenä auttaa. Se on varmaa, kunhan ei anna katkeruudelle jalansijaa.

    • Huutola

      Ei toivu täydellisesti. Itselläni avioliitto päättyi 32 vuoden jälkeen miehen rakastuessa viikon tuttavuuden perusteella. Eron tullessa mies luovutti yhteyden poikaansa ja tyttäreensä sekä lapsenlapsiinsa. Itse en tule olemaan ex-mieheni kanssa samassa tilassa ja miksi pitäisikään? Hän kohteli minua niin ala-arvoisesti etten anna koskaan anteeksi. Erosta on nyt kohta 10 v. En ole unohtanut, mutta elän vielä. Alku oli vaikeaa, mutta tosiystävät oli rinnalla. Seksisuhteita on ollut, mutta itsesuojeluvaisto toimii ja ei anna kenenkään tulla liian lähelle.

    • onsesitä

      Onhan se nuorena kova paikka. Seuraavan kerran onni myötä

    • tussutar

      Kevään tussut huomaa...

    • tussus

      Miis8 lähdit?;;;,,,,,

    • PaariMesu

      En oikeen ymmärrä kysymystä?
      Kun yksi loppuu, niin kohta uutta torttua pyöritykseen.
      Kyllä partnereita löytyy.

    • JJRa

      Olen ollut juuri samanlaisessa tilanteessa. Mutta suhde on kaksipuolinen juttu. Kuten minun suhteessani aikoinaan oli suhde upea vain toiselle osapuolelle. Ainakin siltä vaikutti. Totuus on kuitenkin se, että kun toinen ei oikeasti rakasta niin ei se ole oikea suhde.

      Samat tunteet oli suhteen jälkeen itsellä...ja se oli turhaa. Myöhemmin löytyi sopiva nainen joka rakasti yhtä paljon takaisin. Turhaa surkuttelet, totuus vaan on ettei tuollaiset ihmiset ansaitse sitä.

    • lov

      En tunne kosketustasi. Ei halausta, ei suudelmaa. En kuule enää sinun nauruasi. Haluaisin sanoa sinulle sen vielä: Rakastan sinua! En rakkauden tähden vaan siksi, koska annoit minulle syyn siihen. Näin sen katseestasi ja tunnen sen vieläkin, sydämessäni. Rakastit ja rakastat minua, ehkä? Annoin sinulle sydämeni ja rakkauteni, enkä kadu sitä. En nyt, enkä koskaan.
      On niin ikävä. En päästä sinua irti. Tiedän, että on pakko, mutta ei vielä. Ehkä huomenna, ehkä joskus? Ehkä sitten kun syyssade voittaa kyynelvirran? Lupasin rakastaa sinua nyt ja aina. Se koskee kaikkein eniten. Sattuu. Rikoin lupauksen rakkaudesta, elämästä. Annoinko liian vähän? Ymmärsinkö väärin? En tiedä, siksi olen hämilläni ja hiukan hukassa. Olen pahoillani, jos loukkasin. Jos näin tein, pyydän anteeksi. Koko sydämestäni ja koko kropallani.
      Sanoin sinulle:" pelkäänkö enemmän rakkautta, kuin sitä, että menettäisin sinut"? Ehkä siksi kirjoitan tätä, nyt yksin ja mietin annoinko aiheen tähän. Ehkä? En tiedä?
      " Jos osaisin laulaa. Laulaisin sen kauneimman laulun, jota ei ennen ole kuultu. Jos runon kirjoittaisin niin sen sanat eivät tulisi kynästä vaan sielustani ja sydämestäni. Sanat ovat sanoja, mutta jos ne kertovat sinusta ja rakkaudesta, niitä ei voi olla liikaa. Haluaisin lausua sen sinulle tähtitaivaan alla, koska rakkaus on kuin tähti, joka menee pois, jos annat sille mahdollisuuden…mutta ei, en anna sille lupaa. En koskaan. Koska jos sen teen niin rakkautta ei ole olemassa. Antaisin periksi elämälle ja rakkaudelle ja se olisi väärin sinua ja minua kohtaan. Olisi liian helppo luovuttaa ja yrittää unohtaa. Se mitä tunnen, tunnen nyt. vaikka se sumentaa ajatukseni ja järkeni. Haluan tuntea, koska tiedän, että se on sen arvoista, vaikka se koskee...
      Jos elämä antaa vielä tilaisuuden rakkaudelle en pyytäisi liikaa. Vain sitä, että voisin kertoa sinulle, kuinka paljon välitän ja rakastan sinua, nyt ja aina...

    • Vetolenkki

      Kyllä siitä toipuu, aikaa ja ajatusten jäsentelyä tosin tarvitsee, Tietenkään liikaa ei huoli ajatella, sen kun syö psyykeä. Joku mainitsi ettei suhde tai kumppani ollut jälkifuntsailun arvoinen mutta jokkainen on. Kun hiljalleen käy läpi asiaa ja funtsii nimen omaan tulevaa.. vaikkapa kuten miten tulevaisuudessa toimin lasten kanssa. Virheetkin voi käydä läpi ettei uudestaan tee niitä. Suuri ja vaikeakin prosessi mutta sen kun käy ja setvii niin kyllä eläminen ja ajatus selkiintyy. Ei lainkaan ylitse käymätön, isotöinen kyllä mutta kannattaa tehhä.Ellei selvitä asiaa itselleen niin siitä tuloo semmonen mörkö ja jumi joka hallitsee elämää vähän jokkaisessa asiassa, jopa siihen lainkaan kuulumattomissa. Ihminen muuttuu tämmösten läpikäymättömien asioiden takia jopa vähän oudoksi omassa maailmassaan olevaksi, katkeroituneeksi ja syrjään vettäytyväksi. Ja syyllisiä ei kannata etsiä, tämmöset asiat on niin monen mutkan summa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe