Lumen auraus Torniossa

kansalainen-

Saapa nähdä saako tämä Könönen aurauskuvioitaan suunniteltua ja toteutettua millä tasolla ?
Ainakin alku ollut varsin hankala.
Isommilla pyöräkuormaajlla hinkataan jatkuvasti muutamaa teollisuustietä asfaltille asti, kun taas toiset tiet pyhkäistään satunnaisesti, omatekoisilla pikkutraktoreilla ja itse askarrelluin auroineen .
Suunnittelutaito kuuluu ammattitaitoon myös tälläkin alalla. Ilman sitä, kun tahtoo homma mennä onnettomaksi räpeltämiseksi.

105

3075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kulmatontti

      Ainakin voisi risteyksissä ennen kääntymistä tyhentää auran ojaan,eikä tuoda edellisenkin kadun lumia ensimmäiseen liittymään.Näkyyhän se onnistuvan heti liittymän jälkeenkin.
      Näin tekee ammattimies!

      • Paidjeksk

        Ammattimies vetää mällit naamalle.


      • Anonyymi

        Juuri niin , pyysin nostamaan sitä vipua ainakin niisä liitymissä jossa taloissa asuu vanhoja ja vaivaisia ihmisiä.Yöllä oli satanut lunta paljon autolla Pitäis päästä T.K, aamulla.Tåssä yksi ikä ihminen ,lapio vain käteen ja liittymän lumivallia lapioimaan auki. Se siitä mitä luvatiin kun soitin ja kerroin tästä ongelmasta joka on ollut jo meillä 45-v Ihmiset vanhentuu ja sairastuu meistä jokainen aikanaan olis silti vielä halu asua kotona, jos tässäkään asiassa auttaisitte lumen auraajat


    • jahvettimoilanen

      Hyvää jälkeä, tiet aamullakin aurattu aikaisin.

    • Kivirantaauraus

      Säälimättömän heikkoa työnjälkeä tänään Kivirannalla. Erään kadun lumet aurattu kaikki talon liittymään. Koneessa on vipu, millä voi kääntää ja tyhjentää auran sisältö ojaan ennen liittymiin saapumista. Tarpeeksi kun kuski / urakoitsija hake tämän tyyppistä huomiota nykyisellä auraustoiminnallaan, niin ei tarvitse sama urakoitsija vaivautua tähän hommaan ensi talveksi. Tornio on pieni paikkakunta ja viesti saapuu kyllä perille.

      • Dldldldldkdkkdkddldl

      • AURAUSABC
        Dldldldldkdkkdkddldl kirjoitti:

        https://www.tornio.fi/ajankohtaista/tiedote-katujen-talvikunnossapidosta/
        Lukaseppa tuosta

        Ei tuossa tiedotteessa mitään epäselvää ole. Kysymys on ammattitaidottomuudesta / välinpitämättömyydestä käsitellä auran asentoa liittymissä. Auraan kertyneet lumet voidaan tyhjentää ojiin ennen liittymää varsinkin jos sitä on kerääntynyt paljon. Kuljettaja voisi miettiä millaista jälkeä toivoisi omaan liittymään. Työ voidaan tehdä hyvin tai vähän paremmin. Teiden auraamisessa voidaan puhua ammattiylpeydestä siinä missä muissakin ammateissa. Virheitä toki sattuu kaikille toimijoille ja niistä on opittava sekä tarvittaessa myös kestettävä kritiikkiä rakentavassa mielessä.


      • Dldldldldldldldl

        No eihän tuossa kyllä minkään ammattitaidon kanssa ole tekemistä. Kustannuskysymys se on, kivirannallakin useampi sata liittymää jos jokaisen kohdalla auraa alkaisi tyhjentämään niin kierrosaika kasvaisi perkuleen paljon.


      • venäläinen

        kaupunkilainen joutaa kolamaan liittymästä lumen itse. Älä odota,että kaikki tehdään puolestasi...


      • juusoPostinakaja
        venäläinen kirjoitti:

        kaupunkilainen joutaa kolamaan liittymästä lumen itse. Älä odota,että kaikki tehdään puolestasi...

        Totta joka sana. Jokainen joutaa itse putsaamaan liittymänsä. Kaupungissa saarenpään alueella on nyt vaan sellainen ongelma, että urakoitsija vetäsee keskeltä katua siis vain yhteen suuntaan ja luulee putsanneensa kadun. Kadut ovat jo nyt niin kapeita, että ei kohta vastaan pääse. Liittymiin ei tule polannetta mutta pitääkin kolata lähes koko katu omalta kohdalta. Edellisinä vuosina oli täysin eri kuskit kun kadut oli puhtaat ja leveät, ero aivan älytön nykyiseen yrittäjään.


      • Anonyymi
        Dldldldldldldldl kirjoitti:

        No eihän tuossa kyllä minkään ammattitaidon kanssa ole tekemistä. Kustannuskysymys se on, kivirannallakin useampi sata liittymää jos jokaisen kohdalla auraa alkaisi tyhjentämään niin kierrosaika kasvaisi perkuleen paljon.

        Lähre aikaisemmin ärjänteelle.


    • Joukkokanne

      Ihmettelen kovasti mikä laki antaa tornion kaupungille luvan työnnättää lumet kadulta tontinhaltijan liittymiin ja velvoittaa heidät kuskaamaan lumet pois.Ei riitä että tekninenlautakunta on näin päättänyt,kait siihen joku laki tarvitaan.Olisiko tässä joukkokanteen paikka riitauttaa asia aupungin kanssa.Saataisiin tähän jokavuotiseen pulmaan ratkaisu.

    • Kolamies

      Kannattaako sivuteitä aurata yhteiskunnan varoin kaupungeissakaan, maalla jokainen maksaa omat auraukset

      • kolamies

        hyvin on aurattu kiviranta kiitos hyvälle auramiehelle.


    • Aurausharjoituksetjatkuu

      Kyllä on hiasta toimintaa asuin-aluiella aurauksen suhteen, vaste ajat paukkuu raakasti yli ja kaupunki ei tehe mitään sen eteen?? Voihan ne koneet liikkua kookooja kaduilla jo sateen aikananakin?? Onneksi isompia teitä osataan pitää jotenkin kunnossa paitsi näätsaarentietä, joka talvi kauheassa kunnossa.
      Onneksi on könösellä tiehöylä, muuten olisi tiet aika kauheassa kunnossa kun ei aurata tarpeeksi nopeasti. Kevättä ootetellessa polannetta on kohta jo puolimetriä....
      Liikkeelle häätys lähteä kun lumirajat tulee täyteen, mutta ei koneita näy... Liekkö liian halvalla otettu.

      Ei kukaan ole auraaja heti alkaessa..

      Tuosta tonttien liittymien eteen aurauksesta mutistaan joka talvi ja se on ihan tontinomistajan oma homma hoitaa lumensa pois. Ihmeellistä kitinää oppikaa elämään sen kanssa että joutuu vähän kolaamaan pihaa ja auravallia pois. Ole poka mikkää.

      • Eitorniolainenvähemmistö

        "vaste ajat paukkuu"
        Rasvaa sinä nillittäjä annelis ja keitä kahvit äläkä valita tyhjistä asioista. Parasta olis kun muuttasit ruottiin.


    • Hölmöläisiä

      Ainakin työjärjestys on vimpan päälle hiottu: ensin aurataan pyörätiet, sen jälkeen aurataan lumet ajotieltä takaisin pyörätielle...

      • myinkolanpois

        hyvin on aurattu.


    • jahvismoelanen

      Nyt lumityöt hoituu hyvin ja tehokkaasti, kiitos siitä.

    • jaaaaaap

      onko sitä tiehöylää vois laittaa töihin

      • Whitetrashpeople

        Menikö vasteaika yli?


    • Pomppulinna

      Aika pomppuista kyytiä joillain tieosuuksilla. Jos kalusto on kevyttä ja vauhti kova ainakin oman kokemuksen perusteella alkaa jälki muistuttaa pomppulinnaa kun siinä ajaa. Tiekarhu silloin tällöin olisi tarpeen. No, kiire on kova ja paljon on aurattavaa kun kerran urakka on saatu; jälki vaan on välillä hankalan huonoa pomppulinnoineen.

      • Eitorniolainenvähemmistö

        Mutta se vasteaika!


      • hanomak

        kiviranta kiittää.


    • Nissanman

      Maahanmuuttajat tekee lumityötkin huonosti kun ei palkata joutilaita.

    • jaaap

      pyörätiet kahlaus kunnossa

      • lolakola

        hyvin aurattu.


    • jaaaaaap

      pyörätiet koululaisille

      • fisufiskartti

        kiviranta hyvin kolattu


    • Oppia-ikä-kaikkiko

      Hieman tahtoo jäädä isojakin paakkuja tien poskeen.
      Lisäksi vois harjaannuttaa pikkasen sitä ammattitaitoa ja pelisilmää siten, että lumi aurattaisiin pyöräteillä AINA ojan puolelle ja omakotialueen ajotiellä molemmille puolin yhtäpaljon tasaisesti.
      Vaatii ainoastaan auran kääntötaitoa hitusen suorempaan tai järkevää viitseliäisyyttä .

      • Tarkkaahommaajoutilaalla

        Miten vasteaika? Oliko paakut yli25cm jos ali niin täyttää direktiivit.tiellä olevan lumen paksuus pitäisi ensin mitata jotta tietää ajolinjat, ettei vaan tulis fifti sixti.


      • SonVieläkinTarkempaa
        Tarkkaahommaajoutilaalla kirjoitti:

        Miten vasteaika? Oliko paakut yli25cm jos ali niin täyttää direktiivit.tiellä olevan lumen paksuus pitäisi ensin mitata jotta tietää ajolinjat, ettei vaan tulis fifti sixti.

        Vasteaika pitää tietysti olla mahdollisimman pieni, vai meinaatkos että lähdetään vasta seuraavana päivänä auraushommiin jos krapulasta jaksethan?
        Lumi/jääpaakkujen ei tarvitse olla paljoa yli edes 10cm niin aiheuttaa jo vahinkoja autoihin.


      • kolaolli

        kiviranta kiittää


      • Ammattivalittajaghetosta
        SonVieläkinTarkempaa kirjoitti:

        Vasteaika pitää tietysti olla mahdollisimman pieni, vai meinaatkos että lähdetään vasta seuraavana päivänä auraushommiin jos krapulasta jaksethan?
        Lumi/jääpaakkujen ei tarvitse olla paljoa yli edes 10cm niin aiheuttaa jo vahinkoja autoihin.

        10cm jääpaakku ei autoa hidasta, ainoastaan leveällä raiteella liikkuvat alkkikset ja mielenterveyspotilaat(Jahvetti, Late, ei torniolainen ja jaap) ovat vaaravyöhykkeellä.


    • Köllir

      Loistavaa työtä

      • exako

        hommat hoituu


    • EiRaskiAjaaLuntaPois

      Ilmeisesti tällä Könösellä on Tornion kaikki auraukset hoidettavanaan ns. kaupunkialueella. Omalla asuinalueellani ero edellisien talvien auraajaan on huonolla tavalla iso. Tämä nykyinen auraaja yrittää näköjään kaikella tavalla välttää lumien kuljetuksen pois kuorma-autolla. Pyörätiet aurataan asukkaiden tontteja kohti niin, ettei tulisi poiskuljetettavaa lumivallia pyörätien ja varsinaisen kadun välille. Noh, suurimmalla osalla on pensasaita ja lumi valuu siitä takaisin pyörätielle ja pyöräteistä tulee kapeita. Lisäksi tonttiliittymä tukkeutuu tehokkaasti kun pensasaitoja pitkin auran mukana kulkeva lumi kaatuu lopulta liittymään. Asukkaiden tontille ei sitäpaitsi saisi työntää lumia, vaikka liittymään nälköjään saakin. Jos pensasaitoja ei olisi suojaamassa, niin voisi olla rikosilmoituksen paikka tutkituttaa saako asukkaiden tonteille pakottaa lunta pyöräteiltä poislukien liittymät.

      • lakilakimies

        näin on liittymät vapaata riistaa,mutta toisen tontille lumet niin rikosilmoituksen paikka jonka voi tehä kätevästi netistä,tehostaa tutkintaa ko otat koneesta kuvan ko se pukkaa luvattomasti ei tontin liittymään vaan yksityiselle pihalle,se on sitten eri asia onko poliisilla resurseja alkaa tutkimaan.


      • Kepujasu.late.jahvetti
        lakilakimies kirjoitti:

        näin on liittymät vapaata riistaa,mutta toisen tontille lumet niin rikosilmoituksen paikka jonka voi tehä kätevästi netistä,tehostaa tutkintaa ko otat koneesta kuvan ko se pukkaa luvattomasti ei tontin liittymään vaan yksityiselle pihalle,se on sitten eri asia onko poliisilla resurseja alkaa tutkimaan.

        Vetääkää hame päälle vassari valittajat


    • VeronsaMaksanut

      Eipä ne taho saaha ajettua pois lumiaan ... ei entinen urakoitsija ainakaan.
      Jää nähtäväksi miten on tämän Könösen toiminnan laita ...

    • hhhan

      Kivirannalla menty huonompaan suuntaaan tässä asiassa , tähän vuoden aikaa Tapo siirsi jo lumia pois , nykyisin vain levitetään

      • Aurausharjoituksetjatkuu

        Kyllä kun Tapo aurasi niin oli kiviranta monta tuntia ennemmin puhtaana kun nykyään..


    • Voii

      Kannala kavensi kivirannalla liittymätkin niin että autoja pitää pitää tien varressa

    • Suksillapääsee

      Semmonen on könösellä asuinaluilla työn jälki että jos ite tekisi töissä tuomosta jälkeä niin lopputilin ois saanu jo heti ensimmäisen päivän jälkeen... Tärkeinhän son että moottoritiellä on suolaaa!
      Lähtisittä könösen auraajat töihin älkääkä täälä kehuko että kivirannalla pääsee.. Paskanmarjat, päätiet kohtuu kunnossa ja loput kapeita ja polannetta montakymmentä senttiä...

      Onneksi on sukset hyvässä voiteessa niin pääsee töihin

    • hopussa.suolataan

      "suolaaa"

      joku on syksyllä ostanut suolaa oikein reiluuman päälle. nyt sitä riittää joka mutkaan ja suorille paksu kerros - ja vähintään joka viikko.

      • Aurausharjoituksetjatkuu

        Onhan se hyä homma niin ei tartte teänkään kuluttaa suoriakovametalliteriä, eihän niilä kyllä teekkään teekkään mitään muutako ajella ilmassa meneen ja antaa suolan hoitaa homma!


    • Tankeroa

      Näillä palstoilla ei olisi haitaksi jos vaikka edes yrittäisi kirjoittaa asiansa ymmärrettävällä kielellä.

    • polannetta

      polateet lähti 30sentin pykälä tuli ei luiskattu irtoaa puskuri

    • Jaskaaax

      Ei näin! Hiihtolomallako ovat kaikki kuskit kun ei kertaakaan ole aurattu vaikka koko eilisen päivän satanut. Liian iso pala purtavaksi

      • Ota.kola.älä.cocakola

        Välttää tuommoselle joutilaalle kulkumiehelle.


    • Kiusaajat

      Näille pikkupojille on annettu liian suuret koneet,ei ole vielä järki kasvanut miten auraus hoidetaan asiallisesti tekemättä kiusaa asukkaille.Ei kuulu risteyksessä tuoda edellisenkadun lumia esimmäiseen liittymään.Asian voi hoitaa toisinkin jos on älliä.

      • Vähä.voima.votkuttaa

        Ei ole tämäntalven ongelma, niin kauan ko muistan on liittymä ollu aurauksen jälkeen tukossa. Turha se on länkyttää kola käteen ja töihin laiskat vötkäleet.


    • kokelpaaite

      tulkaapa ite auraaman tällä kelilä ja tämmösiä asiakaita.saattaapi olla että jää tekemättä.paras firma.

      • baaklastar

        hyvin on kiviranta kolattu.


      • 80luvullaaurattiin

        Monta kertaa aurattu pahemillakin keleillä, kuulen itkua tänne saakka eikö könönen maksa tarpeeksi?

        PS ennen ainaki maksettiin lisät ja kaikki :P


    • könönenparas

      Neljäkymmentä talvea olen kolannut pihaani Kivirannalla ja ensimmäisen kerran saan kiittää aurauskuvion suunnittelua ja toteutusta. Kiitos siis Könöselle! En ole tiennyt kuka urakoi, enkä tunne henkilökohtaisesti, mutta hän ansaitsee suuret kiitokset. Ensimmäisen kerran liittymään tulee paljon vähemmän lunta kuin aikaisemmin monta vuosikymmentä on tullut. Kiittäjiä harvemmin näkee vaikka olisi aihetta kiitokseen. Pelottaa ihan seuraava talvi, jos tämä urakoitsija vaihtuu toiseen. Könöselle sanoisin, että karavaani kulkee ja koirat haukkuu!

      • oliverisori

        yhdyn täysin edelliseen kirjoittajaan.


      • EXtiemestari

        Jos omalle pihalle tuoman lumen määrästä päättelee että miten työt on tehty niin perkele menee teillä huonosti. Tiet kapenee ja polannetta tulee. Lumisateen aikana kauan menee koneilla kiertää alueet... Olisi pysynyt moottoritiessä ja kromitiessä könönen, kaava-alueilla ei mene hyvin.
        PS oman pihan jaksaa kyllä kolata ja jos ei jaksa niin rahallahan saa koneen käymään.


    • menneetvuodet

      tänä talvena ole satanut lunta puoletmenneistä vuosista

      • omituistahöpinää

        Älä höpise se vain näyttää kivilaatikon ikkunasta


      • hyväkönönen

        Samalla tavalla on satanut kuin ennenki. Olen kans huomanu kuinka hyvä on nyt. tarpeellisissa paikoissa on ennen liittymää tehty hyvänkokonen "tasku" johon enin lumi on mennyt eikä talon liittymään. On aivan selvää että liittymäänki tulee silti lunta. Semmosta talvea ei ole olekkaan ettei vähän tulisi liittymäänkin lunta. Vähän mietityttää mikä on näitten "moittijoitten TARKOTUS"! Aina on paskanpuhujia mutta mikä on tosi vain sillä on merkitystä. Toivotaan että jatkuu tulevina vuosina näin hyvänä kun on nyt ollu nyt. Toivottavasti ens vuonnaki sama urakoitsija!


    • Jahvetti-Moelanen

      Hyvin on auraustyöt toimineet täällä Kivirannalla. Jatkakaa samaan tahtiin ja elkää antoko rutkuttajien haitata työntekoa

      • Tapiotie

        Kuulehan Jahvetti -Moelanen sulla näitä neuvoja on jon jonkimmoisiin vaivoihin .Taijat katela niitä onkelmia sieltä tiilitalosta päen,jos assuu kolomannessa kerroksessa ei aivan heti ole lumiesteitä essä, vai mitä.En oo vielä Jahvettia lumitöissä nähnyt.


      • Rannassa-asustelija

        Kyllä kivirannalla ainaki joen puolella on ollu auraus aika harjottelua... Pyörätien auraaja on ollu hyvä joka menee vojakkalaan saakka. Käynyt 3 kertaa pukkaamassa pyörätien auki ja tiet juuri kerran könönen kerenny silläaikaa.


    • Toivotonta

      Koskahan noita pihoille pukattuja lumivuoria kuljetetaan vähemmäksi ?
      Ainakin Kokkokangas-Näätsaari-Pirkkiö alueilla alkaa olla jo liiaksi asti lunta.
      Ei vain mahdu yhtään enempää pihaan.
      Paremmin on auraukset kuitenkin sujuneet, kuin Ponkalalla.

      • Lapa.yksinäs.lumet

        Vappuna on lumi vähänä turha niitä kuskata mihinkään.


      • Tehdasukkeli

        Kyllä ponkalan aikana oli tiet paremmassa kunnossa, ei tarttenu pyörätielläkään kahloa lumessa. Sunnuntainakin sais iltaan asti ootella että aura oli käynyt, sitten olikin hyvä lähteä polkemaan kohti tehdasta.


      • Wödbiso
        Tehdasukkeli kirjoitti:

        Kyllä ponkalan aikana oli tiet paremmassa kunnossa, ei tarttenu pyörätielläkään kahloa lumessa. Sunnuntainakin sais iltaan asti ootella että aura oli käynyt, sitten olikin hyvä lähteä polkemaan kohti tehdasta.

        Höpö höpö huonossa kunnossa on vieläki pyörätiet tehtaalle päin. Kuka hoitaa??


      • Tehdasukkeli

        Kyllä ponkalan aikana oli aina sateen jälkee puhtaat tai jos ei ollu niin kone tuli vastaan. Ei kyllä mitään tietoa kuka mutta näyttää auraavan vanhan pirkkiön myös. Aurauksen jälkeen kyllä tullut hyvä jälki.


      • Psdislso
        Tehdasukkeli kirjoitti:

        Kyllä ponkalan aikana oli aina sateen jälkee puhtaat tai jos ei ollu niin kone tuli vastaan. Ei kyllä mitään tietoa kuka mutta näyttää auraavan vanhan pirkkiön myös. Aurauksen jälkeen kyllä tullut hyvä jälki.

        Alikulut auraamatta


      • Pudas-röyttä

        Alikuluissa oli mukava mennä läpi kun ei koko talvena aurattu


    • Hunteerasinpavaan

      Mitä me omakotitontin haltijat/omistajat saamme vastineeksi kiinteistöverolle,talvella liittymän täyteen lunta kesällä ei sitäkään.Kyllä 2020 luvulla on varmaan jo aika vaatia yhteiskunnalta että huolehtii paremmin katujen aurauksesta,eli avaa ne liittymät myös,se maksaa vähän enemmän mutta on palvelua asukkaille. Kyllä aurauksesta vastaava yrittäjä varmaan huolehtii tämänkin asian jos meidän päättäjät ottavat sen huomioon uakoita ostaessaan.Kaikki hauska maksaa, ikävää saa ilmankin. Kuinka monta ikämiestä on kuollut tuonne lumitöihin kun ovat pukanneet tuota polannetta joka on tosiraskasta.Että kyllä päättäjien on otettava asia käsittelyyn eikä vaan jaettava tiedotteita jossa kerrotaan liittymän omistajan on huolehdittava lumen pois viennistä jotka auraaja työntää liittymään. Tuskin edes laillista työntää lunta toisten pihalle!

      • Lopetahunteeraaminen

        Kiitos yön nauruista!


      • Aurausharjoituksetjatkuu

        Kyllä on hyvää hyötyliikuntaa kun tulee paletta liittymään. Kävisivät enemmän auraamassa kun sataa lunta kadut pysyisi paremmassa kunnossa ja sateen jälkeen kaatamassa valleja tai kantamassa lunta pois niin ei tyhjennä vain liittymiin kun aura ei heitä enään yli. Kaupungin kaavasuunnittelijallahan on menny jo homma päin peetä kun on asuinalueet suunnitellut kun ei lumimahdu minnekkään.


    • esteet

      risreyksissä on isot näkemäesteet

    • tuumaillaan

      onko auraamaanlähtemis sentit muuttuneet tuumiksi.

    • EXtiemestari

      Pääväylät aurattu ja pyörätiellä 10cm lunta, ainoat mitkä aukastu niin kivirannalla ja kaupungin työntekijöiden aukasemat.. On mallillaan tämä touhu, eikä yhtään konetta ole liikkeella. Onko könösellä loppunu rahat vai työntekijät??
      Karungissa kuiten koko kyläaurattu jo aamuksi.
      Sunnuntai päivä ja kaikki ihmiset liikkeellä kävellen ja autolla.

      Eikö per**** kaupungin tiemestareilla ala pikkuhiljaa pinna täyttyyn. Laittakaa nyt urakoitsija liikkeelle, paljon on hommaa, risteyksiäkin voisi maadotaa.

      • Matoja.maadoja.maata

        Tehdäänkö potentiaalitasaus vai mitä niille risteyksille tehhään.


      • vakivitisijät

        EXtiemestari ;; ; Kirjoitus paljastaa ettet ole mikään tiemestari vaan jokin taatelintallaaja. Ei lumihommissa maadoteta sitä tekevät sähkömiehet. Taisi sattua huono päivä piti jostain kitistä


      • EXtiemestari

        Kyllä meni heti poikasilla tunteisiin kun sanotaan asioista takaisin. Ymmärsitte kumminkin vaikka yksi kirjain puuttui. Risteyksissä kumminkin mahtavat näkemäesteet kun itse tyhjennetään aurat risteys alueelle. Eli tehdään itse itselle lisää työtä, HIENOA!
        Kyllä koneesta näkee sen esteen yli aina mutta katsokaapa autosta..
        Käykää katsomassa hienoja näkemäesteitä kivirannalla ja kromitien risteyksissä.


    • metrejä

      korkeat lumivallit risteyksissä

      • hyvinhoidettu

        Lauantaiaamuna aamuvarhaisella kävin kaupoilla linjaa kiviranta-kaupunki- torppi-kiviranta ja pääväylät, kadut, risteysalueet, liittymät olivat aurattuja lumesta. lunta satoi koko ajan ja muistelkaapa kuinka paljon oli satanut lunta lakkaamatta yöt ja päivät läpeensä jo edeltävä aika. hyvin oli auraus hoidettu. eikä joka paikassa kerkiä olla yhtä aikaa.


      • loistavaahoitoa
        hyvinhoidettu kirjoitti:

        Lauantaiaamuna aamuvarhaisella kävin kaupoilla linjaa kiviranta-kaupunki- torppi-kiviranta ja pääväylät, kadut, risteysalueet, liittymät olivat aurattuja lumesta. lunta satoi koko ajan ja muistelkaapa kuinka paljon oli satanut lunta lakkaamatta yöt ja päivät läpeensä jo edeltävä aika. hyvin oli auraus hoidettu. eikä joka paikassa kerkiä olla yhtä aikaa.

        Särkinäräntie on hoidettu loistavasti muina vuosina näihin aikoihin ollut polannetta 20-30 senttiä. Nyt aurattu jopa kaksi kertaa päivässä ennen kaksi kertaa viikossa


    • Hyväkuski

      Lunta tullut nyt poikkeuksellisen paljon 2 viikon aikana tänään katsoin Kivirannalla tuossa Lappalaisentien ja Tapiolantien risteyksessä kun kaveri teki oikein tosissaan töitä että saa kadun ajettavaan kuntoon,hienoa työtä oli ammattimies suittissa,eiku kiitos.

    • valkoinen

      kukahan auraa uudella koneella täällä puuluotossa ei ole ihan pulkassa nuo hommat hyvän korvauksen kyllä saa.volvo merkkinen keltainen.

      • puupölkyt

        Puuluodossa vallitsee sellainen aate työn jälki ei niin tärkeä mutta se paljonko urakoitsija tienaa etti se vain pääse rikastumaan sillä oireella on diagnoosi kateus


      • ssssspets

        on varmaan majatalon omistaja.


      • Diagnoosi
        puupölkyt kirjoitti:

        Puuluodossa vallitsee sellainen aate työn jälki ei niin tärkeä mutta se paljonko urakoitsija tienaa etti se vain pääse rikastumaan sillä oireella on diagnoosi kateus

        Se diagnoosi ole kateus, vaan laiskuus niillä tunneilla kun opetettiin kirjoittamista. Eihän tuosta saa Erkkikään selvää mitä yrität sanoa.


    • huhupuhettako

      pyörätien auraaja tehtaalla töissäkö

    • Liian_paljon

      Pyörätiet ovat pääsääntöisesti olleet melko karmeassa kunnossa koko talven. Eipä taida näillä palstoilla huutelu paljon auttaa; eipä ole ainakaan ennen. Perusongelma näyttäisi olevan liian iso urakka kalustolle, jolla yritetään väyliä pitää kunnossa.

    • ze.tor

      "Perusongelma näyttäisi olevan liian iso urakka kalustolle..."

      Tämä ylle lainaamassani kerrotaan vain puolet totuudesta.
      Toinen syy on se, että tätä surkeaa kalustoa ajelevat entiset mopopojat, joita ei niinkään kiinosta hommat kuin vaan ajelu ja kohellus koneella .
      Ikääntyneet mopopojat hankkivat jonkun vanhan, loppuunajetun maataloustraktorin. Tekevät tielaitokselle niin alhaisen tarjouksen ettei tienpitäjä voi siitä kieltäytyä.
      Kaksi kärpästä yhdellä kertaa: tienpitäjä luulee hoitaneensa hommanssa ja ikäätynyt mopopoika saa huristella raktorilla päivät pitkät.
      Ihan kiva. Ikävä vaan, että tienkäyttäjät ja turhanpäiväisestä traktoripäristelystä kärsivät joutuvat tämän hölmöilyn maksamaan.

    • Kiviranta

      Täytyy sanoa näin loppukaudesta, että on kyllä ollut ihan umpisurkeaa aurausta Kivirannalla. Tienviitat ja merkit työnnetty vinoon, lumia työnnetään tontin puolelle, liittymästä ruopataan kivet koukkaamalla ja kadut muuttuneet loputtomiksi s-kirjaimiksi. Alkutalvesta ajattelin että eiköhän hetken harjoittelun jälkeen homma ala sujua, mutta haaveeksi jäi. Toivottavasti oli vuoden sopimus. Ei jatkoon.

      • uusisopimus

        En ymmärrä yhtään mikä tarkoitus tällä valituksella on. Lunta on satanu niin kuin ennenkin yhtä paljon ja siis paljon. asun Kivirannalla ja hyvin on auraus hoidettu koko talven ajan. Useat naapurit on sanoneet siitä kuinka vähän liittymiin on tullut lunta. Ovat hekin huomanneet. Eilen lähin kolaamaan liittymää kun kuulin vähän aikaisemmin katua aurattavan. Ei ollut kolattavaa, oli ylimääräinen viety kauhalla pois. Jostain jokainen harjoittelunsa on aloittanut vaikka se tuntuu kummasti unohtuvan. Tämä työ ei ole ollut harjoittelua vaan hyvää työn jälkeä. Toivottavasti sopimus uusitaan, JATKOON!


      • Kokkokankaanasukki

        Vanhan lumen (loskan ja polanteen) poistossahan pitää olla aina peräkone joka putsaa liittymät. Näin on ainaki ennen pitänyt olla...
        Vasta sataneen lumen saa sitte pukata liittymään.


    • Jestes

      Miukissa hyvin aurattu kadut. Mukava ajella tasaisella tiellä

    • HinuriHeikki

      Hyvin on könönen hoitanut hommat ponkkalaan verrattuna.

      • Smdhajaj

        TB Ponkkisko?


      • Tehdasukkeli

        Jotku hoiti nii hyvin tiet että uskalsi käyä tb llä, ei taida nykynen uskaltaa jos joku sanooki pahasti


    • lakasinkone

      aurinko sulattaa kohta pölisee pölisee

    • Anonyymi

      Huomattavasti paremmin on toiminut, kuin edeltäjänsä Ponkala, joka ei omannut minkäänlaisia vuorovaikutustaitoja saati normaaleja käytöstapoja.
      :o)

      • Anonyymi

        Tuttua toimintaa monella alalla.


    • Anonyymi

      oisko könösen ali urakoitsija kännissä työmaalla pyytäkää poliisia puhalluttaan

    • Anonyymi

      auraako haapalehto vielä vai onko suorittamassa saamaansa raiskaus tuomiota tuomio lauselman voitilata käräjä oikeudesta miika kunnari oli asian ajaja mutta tuomio tuli raiskauksesta että semmosia lumimiehiä

    • Anonyymi

      osaava urakoitsija

    • Anonyymi

      Paremmin on homma hoitunut, kuin edellis vuoden tuhertajalla tai nepotismi-Porsaalla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe