Nuttrilet ja 117,4kg

LiianLihavaKenkiin

Moikka!

Olen 117,4 kg painava nainen, olen 165cm pitkä, eli olen todella lihava ja ikää 36v.

Aiemmin olen kokeillut laihdutukseen varmaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, myös terveellistä elämäntapaa, olen elämäni aikana laihduttanut varmaan 50kg.. Minulle vaikeutena on se, että syön iloon ja syön suruun. En osaa säännöstellä ruokaa, en osaa pienentää annoksia. Liikkuminen minulla on jäänyt, en liiku ollenkaan ja työkin on istumatyötä.
Kengät on hankalaa laittaa jalkaan, vaatteet ei mahdu. Lisäksi minulla on IBS, ummetuspainoitteisena. Olen sairastanut IBS:sää nuoruudesta saakka, diagnoosin sain 5v sitten. Fodmapit on hankalia minulle, en pysty syömään ruokavalion mukaisesti.. jotenka vatsa kramppaa ja on ummessa kokoajan. Laksatiivejä olen syönyt nyt sen 5v lähes joka päivä.

Ja nyt riitti, koska en saanut kenkiä jalkaan ilman istumista alas. En saanut housuja jalkaan, enkä mahtunutkaan enää paitaan, nappi lähti irti. Lisäksi kävin terveystarkastuksessa, jossa todettiin, että jollen laihdu, minulla on valtava riski kaikkiin mahdollisiin lihavuudestani johtuviin sairauksiin ja sain taas diagnoosin sairaalloisen lihava.

Aiemmin olen laihduttanut aina ajatellen mitä muut sanovat. Nyt laihdutan, koska en enää itse jaksa, en jaksa liikkua, en jaksa miettiä.

Tästä syystä nuttrilet. Olen nuttrannut aiemmin 10kg vähemmäksi, tuo sopi minulle, joten nyt teen saman asian. Tuolloin laihdutus loppui ilouutiseen, joka sai minut juhlimaan ja sille tielle jäätiin.

Teiltä kanssalaihduttajat pyydän kannustusta ja kokemuksia, haluan kannustaa teitä! pienennytään yhdessä niin pieniksi, että sairaalloisen lihava ei enää lue sairaskertomuksessa!

21

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv27

      Nutriletti ei ole pysyvä vaihtoehto eli ensiksi pitäisi saada pää kuntoon koska muuten lihot varmasti takaisin. Itse laihduttanut lähinnä nutraamalla noin 19 kg (epäilen kyllä että vaakani näyttää väärin, uusi tulossa).

      Pari huomiota. Syö kasviksia nutraamisen aikana ja pidä kuurit lyhyinä eli parempi vetää 3 3 viikon kuuria kuin kaksi kuukautta putkeen. Jos löytyy joku laihdutus ryhmä niin kannattaa mennä mukaan.

    • LiianLihavaKenkiin

      Toinen päivä kohta nuttrattu, toki käytössä on vihannekset sekä mansikoita olen jäisinä syönyt. Ruokapäiväkirjaa pidän, jo ihan senkin vuoksi, että varsinkin alussa jo yhdenkin painoikin pudottaminen näkyy siellä, kun sen laittaa ylös. Puntarilla käyn vastoin sääntöjä lähes jokainen päivä, koska siitä on tullut tapa. Päätäni yritän tässä kuurin aikana saada kondikseen, ajattelin käydä jossain vaiheessa juttelemassa työterveystädille, minullahan on siis työterveys tässä kannustamassa mukana.

      Toivotaan, että jaksan jatkaa.. tällä hetkellä hyvältä näyttää <3

      • hpv27

        Nutraus on kyllä helppoa eli sillä saa nopeasti tuloksia eikä nälkää ole mutta ongelmana on se, mitä teet nutrauksen jälkeen. Kannattaa miettiä ongelmakohtia eli mistä tulee liikaa energiaa ym..


      • LiianLihavaKenkiin

        Näinpä, nuttraus nyt minulle herkkuaddiktille toimivin vaihtoehto.

        Aluksi täytyy saada painoa alas ja päästä liikkumaan.. siitä sitten pikkuhiljaa rakennellaan uusi elämä.


      • hpv27
        LiianLihavaKenkiin kirjoitti:

        Näinpä, nuttraus nyt minulle herkkuaddiktille toimivin vaihtoehto.

        Aluksi täytyy saada painoa alas ja päästä liikkumaan.. siitä sitten pikkuhiljaa rakennellaan uusi elämä.

        Itselle kannattaa myöntää herkkuaddiktio. Itse en juurikaan välitä makeisista tai pikaruuasta mutta en varastoi mitään, mikä houkuttaa. Pitsan syön noin kerran kuukaudessa (puolikas kahtena peräkkäisenä päivänä), hampurilaisia harvemmin (kylläkin usein reissussa, mäkkärin perushampurilainen kahvilla [250 kcal] on standardiaamiainen). Popcornia on suolaisena naposteltavana.


    • eimuuta

      Kuinka tulisi käsitellä tätä huuhaata? Fogeli oli tässä aasintuntijana. Ali energialla pyöritään joten se on oikeitten oppien mukainen. Kuinka hoituu nälänhallita ... hoidetaan eli ei mitenkään.

      No jokainen mahansa kantaa.

      • hpv27

        Ihminen laihtuu vain kun saa vähemmän energiaa kuin mitä kuluttaa. Nutratessa ei myöskään ole nälkä.


    • LiianLihavaKenkiin

      Jännästi joudutaan poistamaan viestejä? Mitä nämä viestit ovat joita poistetaan?

      Kiristääkö jollain muullakin kenkää?

      Uni tuntuu syventyneen nutraamalla, jatketaan siis!

      Kokoajan yritän tehdä töitä, kuinkas sitten nutraamisen jälkeen.. nyt aluksi kuitenkin teen töitä etten sortuisi nutraamisesta..

      • hpv27

        Suurin osa poistetuista viesteistä on massapostauksia eräästä karppausblogista.

        Joo, itselläkin tippuu nutraamalla verensokeri jonkin verran ja tuo helpottaa nukkumista. Puolinutraus alkaa viikon kuluttua jahka olen kerännyt lääkärille verensokeriarvoja tarpeeksi.


    • Toimiivarmasti

      Unohda Nutrilet. Rajoita kaloreiden saanti 1100 kaloriin vuorokaudessa, kaloreita on helpompi laskea, kun muutat ne pisteiksi siten, että yksi piste on 50 kaloria, eli saat syödä 22 pisteellä vuorokaudessa. Aloitat vähähiilihydraattisen laihduttamisen siten, että ensimmäisen viikon aikana et syö grammaakaan hiilihydraattia. Ensimmäinen viikko on vaikein, mutta sen jälkeen näläntunne vähenee radikaalisti, joillakin poistuu kokonaan. Hiilihydraatti sitoo elimistöön nestettä, joten ensimmäisen 1-2 viikon aikana painosi putoaa useamman kilon kun ylimääräinen neste poistuu. Ensimmäisen viikon jälkeen voi vuorokaudessa olla 10-20 grammaa hiilareita, mutta ei enempää, koska silloin näläntunne palaa. Ruokavaliosi koostuu lihasta, kalasta, kanasta, kananmunista, erilaisista vihanneksista raakana, paistettuna tai keitettynä esim. kurkku, tomaatti, paprika, kaali, kukkakaali, sipuli jne. Voit syödä myös juustoa, sieniä, vähähiilarisia nakkeja, maitorahkaa, skyr:a, proteiinirahkoja yms. Paketeista näet paljonko on hiilareita ja kaloria. Oikein sopiva ja täyttävä ruoka-annos on esim. kaalisalaatti, johon laitat lisukkeeksi maun mukaan eri aterioille vaihdellen kuivattua tomaattia, marinoituja valkosipuleita, kuivattua sipulia, paprikasaäilykettä, erilaisia siemeniä, suolapähkinöitä, hillosipulia, oliivia, kurkkua, tomaattia, sipulia, tms. voit laittaa salaatinkastiketta, mutta muista kts. kalorit ja hiilarit. Kaalisalatin kanssa sitten vaihtelevasti eri muodoissa lihaa, kalaa ja kanaa. On erittäin tärkeää, että syöt vain sen 22 pistettä ja on myös syötävä tuon 22 pisteen edestä. Toinen tärkeä asia on, että et syö hiilareita 20 grammaa enempää vuorokaudessa, jos nälkä voimistuu, vähennä hiilareita. Näitä ohjeita noudattamalla laihdut 100% varmuudella. Kun olet saavuttanut tavoitepainosi, voit nostaa pistemäärän esim. 30 pisteseen. Kun lopetat pisteiden laskemisen lihoat takaisin siihen miatä olet aloittanut, joten että et lihoisi pisteitä sinun on laskettava lopun ikääsi. Se on tosin jatkossa hyvin helppoa, koska opit muistamaan lopulta ulkoa paljonko pisteitä tulee mistäkin.

    • Dggjj

      Lenkille siitä! Pikkuhiljaa lisää liikuntaa niin saat muustakin hyvää oloa kuin ahmimisesta

      • Karuontotuus

        Lenkkeillä kannattaa vasta sitten kun painoa saatu pois, jos liikunta kiinnostaa, koska muuten saat vain jalkasi kipeäksi.


    • Hapankaali

      Mä oon nyt "nutrannut" kohta 2 viikkoa, mutta siis kilpailijan tuotteilla. Keittojen ja pirtelöiden lisäksi oon syönyt hapankaalia (ehkä 30-50g /pv) ja psylliumia (n. 1 rkl) nesteeseen turvotettuja. Nämä siis suoliston hyvinvoinnin tukemiseen tuon pussikeitto/pirtelökuurin ajan. Kaloreitahan niistä ei saa melkein yhtään, mutta mulla on vatsa toiminut täysin ongelmitta nyt tämän pari viikkoa. Psyllium on siis runsaskuituinen ja sitä nyt sattu olemaan kaapissa ennestään, eli siinä ei taustalla mitään suurempaa filosofiaa.

      Tsemppia painonpudotukseen!

    • Vatkuli

      Heips.
      Perästä tullaan, mulla meni aloitus pitkäksi, oli työtilanne vuodenvaihteessa vähän hankala, enkä alkanu sotkea tätä projektia kaiken sen hässäkän päälle. Nyt olen yhdeksättä päivää nutrannut noiden ohjeiden mukaan pirtelöillä ja pussikeitoilla. Helposti kävi aloitus, mutta vähentelin syömisiä jo joulun jälkeen tätä silmälläpitäen.
      Vaikeinta tässä minulle ovat olleet kaupassakäynnit, houkutusta kun on jos jonkinlaista. Kauppiaat tietävät kyllä, miten kamppeensa sijoittelevat...

      Ruuanlaitto muulle perheelle oli kans alkuun vähän tuskaista, mut toisaalta ex- ravintolakokkina on jo siihen tottunut, et ei kaikkea herkkua voi himoita koko aikaa, mitä toiset syö. Tosin ravintolaruoasta en liiemmin välitä muutenkaan. Kotiruoka kunniaan! Eikä tätä " kovaa" vaihetta ollut kovin pitkälle kevääseen tarkoitus jatkaa, jonkinlaisen kick- startin jos tästä nyt sais.

      Painoa alkoi kertymään, kun jalka prakas,(leikattu kahdesti ja yksi nivelkin on nyt titaania ja keramiikkaa) enkä sitten sovitellut syömisiä ja juomisia muuttuneeseen energiankulutukseen. Seli seli...

      Anyway, alkupaino oli 115,9 Kg ja eka tavoite olis tuolla 90 kilon alapuolella. Tarkoitus olisi pitää välillä pätkiä, joissa syö salaattia ja muuta vähäkalorista tuohon tyyliin, kuin tuolla edellä tämä kalorit pisteyttävä kirjoittaja tekee. Eka punnitus olisi tarkoitus pitää ensi maanantaina, ja siitä edespäin kerta viikkoon. Saas nähdä kuin käy.

      Näillä eväillä tähän vuoteen, tsemppiä kaikille pudottajille!

    • Pläski

      Halkoo! Oisko nutraajia kuulolla? Täällä kolmas päivä kohta ohi ja ai että kun oon iloinen kun noi pirtelöt on niiiiiin hyviä.
      Lähtö oli siis 25.1 - 171cm / 101,3kg
      Kanssanutraajia kaipailisin vaihtaan fiiliksiä ja tuomaan tsemppiä ihan vaan kanssakulkemisen muodossa. Onko teitä?

    • näin-on

      Tämä ketju on tarkoitettu vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville, Tosin kukaan ei reakosi pahansuovasi, jos syö purkista jotain pulveria. Yhtä hyvin voi ketoa syvänsä paljon sokeria sisältäviä ruoka-aineita kuten perunaa ja viljaruoteita. Hyväksytään jopa kohtuullinen karamellien syönti, mutta auta armias jos kertoo noudattavansa terveellistä ketogeenistä ruokavaliota (joka on tehokkain laihdutus muoto), niin jopa nousee möly.
      Jokainen saa vapaaehtoisesti syödä itsensä sairaaksi jos niin tahtoo kuten noudattamalla jotain älytöntä nälkädieettiä.
      Lyhyesti, jos aikoo saada terveytensä kuntoon aloit noudattamaan vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota. Ohjeita löytyy muun muassa kirjastosta.

      • hpv27

        Rasva siirtyy välittömästi vyötärölle joten laihduttajan ei kannata rasvaa käyttää. Nutriletit muuten ovat ketogeenisiä.


    • anonyymi_OcG

      Näin on. Rasva siirtyy vyötärölle, jos ruoka sisltää paljon hiilihydraatteja.
      Systeemin polttaa aina ensin haitta-aineet kuten alkoholin ja sokerin. Kohta onkin taas nälkä, koska systeemi on tottunut käyttään energiatarpeen tayttämiseen sokeria. Näinpä mennään takaisin kaapille ja täytetään varastoa. No jätetään ne hiilarit pois, niin systeemi oppii käyttäämään rasvaa energia tarpeeseen.
      Kilpailu - lautasmalli vastaan Samin VHH vuodelta 2009.
      https://sundqvist.blogspot.com/2009/01/kilpailu-lautasmalli-vastaan-samin-vhh.html?m=1&fbclid=IwAR2NmEaD9tjEH89ybrD26tUMRXcp3WCLpv517eMl-8KYbRHGNUUhO0CaCLg

      • hpv27

        Juu, ei. Rasva kuljetetaan aina suurimmaksi osaksi ihonalaiseen rasvakerrokseen söipä hiilihydraattia tai ei.

        Glukoosi on sen verran tärkeä aine että sisäelimetkin muunnetaan glukoosiksi tarvittaessa.


      • näin-on
        hpv27 kirjoitti:

        Juu, ei. Rasva kuljetetaan aina suurimmaksi osaksi ihonalaiseen rasvakerrokseen söipä hiilihydraattia tai ei.

        Glukoosi on sen verran tärkeä aine että sisäelimetkin muunnetaan glukoosiksi tarvittaessa.

        Olisi ehkä syytä tutustua ihmisen systeemiin, eikä kirjoitella puppua.


    • näin-on

      Näin on. Rasva siirtyy vyötärölle, jos ruoka sisltää paljon hiilihydraatteja.
      Systeemin polttaa aina ensin haitta-aineet kuten alkoholin ja sokerin. Kohta onkin taas nälkä, koska systeemi on tottunut käyttään energiatarpeen tayttämiseen sokeria. Näinpä mennään takaisin kaapille ja täytetään varastoa. No jätetään ne hiilarit pois, niin systeemi oppii käyttäämään rasvaa energia tarpeeseen.
      Kilpailu - lautasmalli vastaan Samin VHH vuodelta 2009.
      https://sundqvist.blogspot.com/2009/01/kilpailu-lautasmalli-vastaan-samin-vhh.html?m=1&fbclid=IwAR2NmEaD9tjEH89ybrD26tUMRXcp3WCLpv517eMl-8KYbRHGNUUhO0CaCLg

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe