Persoonallisuus ja palkka

palkkapähkinä

Otetaan kaksi ihmistä, joista toinen on intro ja ekstrovertti. Molemmat tekevät samaa työtä, olkoon se vaikku jotain sellaista, mihin sosiaalisuus ei vaikuta. Kuinka suurella todennäköisyydellä ekstro tienaa enemmän?

6

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tähtähmitä

      Työnantaja syyllistyy syrjintään, jos maksaa sille toiselle tai toiselle enemmän. Edellyttäen että työtehtävä, määrä, palkkausperuste samat. (tasapuolinen kohtelu)
      Se taas on eri asia, jos toinen tai toinen tekee suoritepalkkaustyötä enemmän, ja saa sitä kautta liksaa enemmän. (tuntityö/suoritteen muuhun määrään perustuva)
      Onko aloittajan työsopimus kunnossa, vai perustuu ekstroverttiuteen tai introverttiuteen? Oma kunnossa, perustuu työsuoritukseen. Tietysti voisi olla työtä niin paljon että sillä tulisi kunnolla toimeen- mutta- se on aivan eri asia sekin, kuin tasapuolinen kohtelu.

    • MonenlaistaSyrjintää

      Työnantaja syyllistyy syrjintään kun palkkaa oman kaverinsa/sukulaisensa, joka on epäpätevämpi ja kokemattomampi kun taas täsmäkoulutettu muodollisesti pätevämpi ja kokeneempi jää palkkaamatta.

      Työnantaja syyllistyy myös syrjintään jos palkkaa epäpätevän ja kokemattoman miehen pätevän ja kokeneemman naisen sijasta.

      Työnantaja syyllistyy myös syrjintään jos palkkaa epäpätevän heteron pätevän homoseksuaalin sijasta jne.

    • SyrjintäähänSe

      Sanotaanko näin, että työnantaja hakee vaikkapa muodollisesti pätevää peruskoulun opettajaa (maisteri). Jos vastakkain jäljelle jäävät ovat täsmäkoulutuksen ja täsmätyökokemusta juuri kyseisestä koulusta omaava maisteri (lapseton homoseksuaali) ja ei täsmäkokemusta omaana muun koulutuksen omaava kandi (hetero) niin sanomattakin on selvää, että palkkaamalla jälkimmäisen työnantaja syyllistyy syrjintään.

      • valinnanvaikeus

        Entäpäs jos vastakkain peruskoulun uskonnonopettajaksi ovat hakijat a) 55 vuotias muodollisesti pätevä heterosuuntautunut selibaatissa elävä katolinen pappi b) 28 vuotias muodollisesti pätevä kantasuomalainen tatuoitu nymfomaani biseksuelli pappisvihkimyksen saanut nainen. Kumman hakijoista työnantaja voi valita tehtävään syyllistymättä vakavaan syrjintään?? Oletusarvoisestihan työnantaja syyllistyy syrjintään joka tapauksessa oli valinta joko a) tai b). Lisäksi niin, että tulipa valituksi kumpi tahansa niin valtaosa oppilaiden vanhemmista saa hermoromahduksen ja ottavat lapsensa pois koulusta.


    • Totuustuleetässä

      Pysytäänpäs aiheessa.

      Tiivistäisin näin: ekstrovertille annetaan "mahdollisuus" ja maksetaan olettamusten perusteella. "Hän vaikuttaa hyvältä myyntimieheltä, hänelle voi antaa sen mukaisesti." Introvertti joutuu ensin "todistamaan" ja tekemään pienemmällä palkalla, kunnes on "referenssiä" työnantajan silmissä. Ikävä kyllä ensivaikutelma monesti säilyy kummassakin tapauksessa, ellei pomo tietoisesti osaa tarkastella asiaa.

      Believe it or not, jollekin esim. suoritettu korkeakoulututkinto on ensimmäiset 5 vuotta melko turha, koska pitää kerätä sitä "referenssiä" avustavissa tehtävissä. Jollekin sovitetaan päällikön titteliä kun on hei ihan jopa vuoden jaksanut käydä koulussa ja tutkinto vielä ihan kesken.

      Ja ketut jostain "samapalkkaisuudesta", itse täällä palkat puhutaan, eivät ne perustu mihinkään konkreettiseen. Eri asia joku kaupan kassan taulukkopalkka tai provikkamyyjä.

    • beertta

      Kyllä niitä pomoja on, jotka palkkaa "hyviä tyyppejä". Jos ei pomon mielestä ole hyvä tyyppi, niin ei välttämättä edes puhu sinulle. Tasoeroa voi käytännössä muodostuakin, jos ei anneta kunnon ohjeita tai muuten kommunikoida, olettaen että yhteistyötä tarvitaan. Siis vaikka introvertin kommunikaatiotaidotkin olisivat yhtä hyvä, Vain persoonallisuus erilainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe