Persoonallisuus ja palkka

Otetaan kaksi ihmistä, joista toinen on intro ja ekstrovertti. Molemmat tekevät samaa työtä, olkoon se vaikku jotain sellaista, mihin sosiaalisuus ei vaikuta. Kuinka suurella todennäköisyydellä ekstro tienaa enemmän?
Ilmoita


Työnantaja syyllistyy syrjintään, jos maksaa sille toiselle tai toiselle enemmän. Edellyttäen että työtehtävä, määrä, palkkausperuste samat. (tasapuolinen kohtelu)
Se taas on eri asia, jos toinen tai toinen tekee suoritepalkkaustyötä enemmän, ja saa sitä kautta liksaa enemmän. (tuntityö/suoritteen muuhun määrään perustuva)
Onko aloittajan työsopimus kunnossa, vai perustuu ekstroverttiuteen tai introverttiuteen? Oma kunnossa, perustuu työsuoritukseen. Tietysti voisi olla työtä niin paljon että sillä tulisi kunnolla toimeen- mutta- se on aivan eri asia sekin, kuin tasapuolinen kohtelu.
Ilmoita
Työnantaja syyllistyy syrjintään kun palkkaa oman kaverinsa/sukulaisensa, joka on epäpätevämpi ja kokemattomampi kun taas täsmäkoulutettu muodollisesti pätevämpi ja kokeneempi jää palkkaamatta.

Työnantaja syyllistyy myös syrjintään jos palkkaa epäpätevän ja kokemattoman miehen pätevän ja kokeneemman naisen sijasta.

Työnantaja syyllistyy myös syrjintään jos palkkaa epäpätevän heteron pätevän homoseksuaalin sijasta jne.
Ilmoita
Sanotaanko näin, että työnantaja hakee vaikkapa muodollisesti pätevää peruskoulun opettajaa (maisteri). Jos vastakkain jäljelle jäävät ovat täsmäkoulutuksen ja täsmätyökokemusta juuri kyseisestä koulusta omaava maisteri (lapseton homoseksuaali) ja ei täsmäkokemusta omaana muun koulutuksen omaava kandi (hetero) niin sanomattakin on selvää, että palkkaamalla jälkimmäisen työnantaja syyllistyy syrjintään.
1 VASTAUS:
Entäpäs jos vastakkain peruskoulun uskonnonopettajaksi ovat hakijat a) 55 vuotias muodollisesti pätevä heterosuuntautunut selibaatissa elävä katolinen pappi b) 28 vuotias muodollisesti pätevä kantasuomalainen tatuoitu nymfomaani biseksuelli pappisvihkimyksen saanut nainen. Kumman hakijoista työnantaja voi valita tehtävään syyllistymättä vakavaan syrjintään?? Oletusarvoisestihan työnantaja syyllistyy syrjintään joka tapauksessa oli valinta joko a) tai b). Lisäksi niin, että tulipa valituksi kumpi tahansa niin valtaosa oppilaiden vanhemmista saa hermoromahduksen ja ottavat lapsensa pois koulusta.
+Lisää kommentti
Pysytäänpäs aiheessa.

Tiivistäisin näin: ekstrovertille annetaan "mahdollisuus" ja maksetaan olettamusten perusteella. "Hän vaikuttaa hyvältä myyntimieheltä, hänelle voi antaa sen mukaisesti." Introvertti joutuu ensin "todistamaan" ja tekemään pienemmällä palkalla, kunnes on "referenssiä" työnantajan silmissä. Ikävä kyllä ensivaikutelma monesti säilyy kummassakin tapauksessa, ellei pomo tietoisesti osaa tarkastella asiaa.

Believe it or not, jollekin esim. suoritettu korkeakoulututkinto on ensimmäiset 5 vuotta melko turha, koska pitää kerätä sitä "referenssiä" avustavissa tehtävissä. Jollekin sovitetaan päällikön titteliä kun on hei ihan jopa vuoden jaksanut käydä koulussa ja tutkinto vielä ihan kesken.

Ja ketut jostain "samapalkkaisuudesta", itse täällä palkat puhutaan, eivät ne perustu mihinkään konkreettiseen. Eri asia joku kaupan kassan taulukkopalkka tai provikkamyyjä.
Ilmoita
Kyllä niitä pomoja on, jotka palkkaa "hyviä tyyppejä". Jos ei pomon mielestä ole hyvä tyyppi, niin ei välttämättä edes puhu sinulle. Tasoeroa voi käytännössä muodostuakin, jos ei anneta kunnon ohjeita tai muuten kommunikoida, olettaen että yhteistyötä tarvitaan. Siis vaikka introvertin kommunikaatiotaidotkin olisivat yhtä hyvä, Vain persoonallisuus erilainen.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Persoonallisuus ja palkka

Otetaan kaksi ihmistä, joista toinen on intro ja ekstrovertti. Molemmat tekevät samaa työtä, olkoon se vaikku jotain sellaista, mihin sosiaalisuus ei vaikuta. Kuinka suurella todennäköisyydellä ekstro tienaa enemmän?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta