surullista333

657

Hallitus kokoontui hätäistuntoon, kun Kempeleessä eli pääministeri Juha Sipilän kotikunnassa sattui seksuaalirikos marraskuussa 2015. Miksei nyt? kysyy toimittaja Mirja Rintala.
Olen työskennellyt yli 30 vuotta pohjoisessa toimittajana, mutta koskaan ennen en ole ahdistunut kirjoittamisesta niin paljon kuin nyt.

Kun muutin Lapista kymmenen vuotta sitten Ouluun, pidin kaupunkia sopivan kokoisena ja mukavan rauhallisena. Oulu ei ole muita suomalaiskaupunkeja kummempi, mutta sijaitsee tarpeeksi pohjoisessa. Helsinkiin on junalla 680 kilometriä, ja se on hyvä.

Nyt minusta tuntuu, että asun pahamaineisessa rikoskaupungissa, josta ei uutisoida muuta kuin murhia, tappoja ja seksuaalirikoksia. Siltä se on viimeisen kahden kuukauden aikana tuntunut. Pohjolan valkeasta kaupungista on tullut, jos ei aivan musta, niin ainakin tummanharmaa.

Alaikäisiin kohdistuva seksuaalirikosvyyhti alkoi purkautua Oulussa marras-joulukuun vaihteessa ja uusia tapauksia näyttää tulevan ilmi vielä lisää. Yhteistä niille on uhrien alaikäisyys ja epäiltyjen tekijöiden ulkomaalaistausta. Kammottavia epäilyjä, joista on hirveää kirjoittaa.

Joku haastateltava muistutti, että hallitus kokoontui hätäistuntoon, kun Kempeleessä eli pääministeri Juha Sipilän (kesk) kotikunnassa sattui seksuaalirikos marraskuussa 2015. Alaikäinen turvapaikanhakija raiskasi tuolloin 14-vuotiaan tytön Kempeleen Asemantiellä.

Sipilän lisäksi hätäkokoukseen osallistuivat oikeusministeri ja sisäministeri. Tavoitteena oli selvittää mahdollisimman pian, pitääkö lakeja muuttaa. No, muutettiinko niitä?

Mikseivät Oulun rikosepäilyt ole saaneet hallitusta kokoontumaan hätäistuntoon? Kyseessä on kuitenkin jo valtakunnallisestikin ajateltuna laaja ja iljettävä rikosvyyhti.

Luulenpa, että hallituksen hätäkokous alkaa olla lähellä, sillä puolueiden kannatusmittausten tulokset näyttävät keskustalle laskua ja perussuomalaisille nousua. Taustalla ovat Oulun ja Arabianrannan tapahtumat. Moni Oulun keskustassa tehtyyn kiertokyselyyn osallistuneesta kertoi, että viimeaikaiset tapahtumat ovat saanet mielipiteet muuttumaan maahanmuuton suhteen. Hallitukselle tulee hätä.

Alaikäisten tyttöjen seksuaalinen hyväksikäyttö on niin tunteita herättävä asia, että kyyniselle toimittajallekin tulee haastatteluja tehdessä painava tunne rintaan. Kun äiti herkistyy gallupin aikana melkein kyyneliin, toimittajankin on vaikea pysyä objektiivisena.

Mirja Rintala, Oulu

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luomiporomies

      Tuskin muutetaan mitään.

    • Pylli-täti

      Kävihän ne eilen Sipilä. Mattila ja Mykkänen puhumassa korulauseita Oulussa. Vaalit tulossa niin aivan selkeää vaali liturgiaa ja näytelmää, jotta kansalaiset luulisivat heidän olevan oikeasti huolissaan. Naamat näkösälle äänien toivossa, Mattilasta kun ei näy eikä kuulu koskaan mitään muuta kuin mitä roskalehdet kertoneet. Todella surullista.

      • 78907890

        Kun Sipilä kutsui hallituksen koolle tiistaiksi ryhmien pakottamana, odotettiin, että tilaisuuteen tukka pystyssä tulleella Sipilällä olisi myös omia ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi. Kuten olikin: Sipilän esitys oli, että imaamit alkaisivat opettaa omaa väkeään maan tavoille.

        Kokouksessa esitys kuitattiin vaivautuneella hiljaisuudella, sillä koraanikoulut tästä maasta enää puuttuvatkin...


    • liirumlaarummm
      • siitäopetuksesta

        On ollut vain ikäviä


    • yyf6f

      Oulu saa 1-2 miljoonaa muiden rahoja. Onko se nyt niin huono asia Oululle? Tai ainakin joillekin oululaisille? Tai ainakin joillekin, kenties Sipilälle itselleen? Eihän tässä ole kuin voittajia, eihän tuo 1-2 miljoonaa ole keneltäkään pois, eihän? 1-2 miljoonaa sinnetänne, pieni raha veronmaksajille, mutta iso raha jollekulle muulle.

      Inarissa esim. tuollaisella rahalla olisi tuskin saatu mitään aikaiseksi, hyvä että meni Ouluun.

    • Ei varmasti tule olemaan pelkoa, että oulu yksin jää näiden rikosten tapahtumapaikaksi, niitä alkaa vähitellen ilmaantumaan jokapuolella rikastettua suomea, hyvä vain että jostain alkoi purkaantua ja aivan oikeaan aikaan.
      Nyt on vain sippilän hallinnon vähän myöhäistä toteuttaa alkuvaiheen uhkausta tulos tai ulos, nyt se on kansan päätettävissä ja hätä on tullut aivan liian myöhään.
      Lainsäädännön muutoksilla on wc-paperin arvo, jos sitä ei käytännössä kukaan toteuta eikä valvo, onpahan vain näennäistä asiain hoitoa.
      Ja mitä sillä rahalla siellä oulussa on tarkoitus tehdä, ostaa matuille täysi-ikäistä?
      Sitä sitä rahaa aina yks´kaks silloin löytyy kun hallinnolla on hätä, kun sitä muihin kansalaisten hätätarpeisiin ja ammottaviin korjaustarpeisiin ei löydy mitenkään, rahallako virheet korjataan ja matujen rikastustoimet valkopestään ?
      Nyt on valtapuolueiden saavutukset nähty, ei niitä korulauseilla ja valehtelulla muuksi muuteta, mutta onpahan saatu ennenkuulumaton vaaliteema .

    • kylläinen

      jos meijän enontekiölle kirjjoittelet mitään pakolaisista niin heti poistetaan niinkun kaikki muukin, joko olette ottaneet kantaa lakialoitteseen,

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe