Karhennettujen rintaimplanttien poisto

koda

Onko muita, joita huolettaa viimeaikaiset uutiset karhennettujen rintaimplanttien aiheuttamasta syöpäriskistä? Viimeksi tänään, Yle uutisoi aiheesta, että jo pelkästään Suomessa olisi asennettu noita McGhanin ( toinen merkki) "hyviä" implantteja 15 000 kpl. Oletteko harkinneet karhennettujen implanttien poistoa? Onko kellään todettu paikallisesti esiintyvää syöpää, josta käytetään lyhennettä ALCL?

18

1082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuuyguyiguhiguiuho

      Ensinnäkin tuoreessa uutisoinnissa korjattiin tuota valmistajakysymystä. Tuo syöpäversio (eräänlainen imusolmukesyöpä) koskee kaikkia karhennettuja implantteja merkistä riippumatta ja johtuu ilmeisesti karhean pinnan ärsytysvaikutuksesta kapselissa. Lisäksi ammattilaiset toteavat että kyseinen syöpämuoto on hyvin harvinainen eikä sen vuoksi ilmeisesti kannata poistaa implantteja. Oireetkin pitäisi olla selvät, rinta turpoaa kun nestettä kertyy kapselin sisään.

    • Expl

      Vaikka tilastojen mukaa juuri kyseisen valmistajan karhealla implantilla kasvain esiintyy 1/3000 , ja muilla implanttimerkeillä 1/60000 on tärkeää , että kaikkia implantteja pidetään seurannassa. Vaikka ei ole oireita, kannattaa kuitenkin kolmen vuoden välein käydä uä-kontrollissa. Joillakin klinikoilla tämä seuranta on järjestetty kaikille implanttipotilaille. Syöpämuutos liittyy implantin ympärille syntyvään kudoskapseliin. Kudokset eristävät vierasesineen, implantin itsestään aina kudoskapselilla, joka voi paksuuntua, kiristyä ja aiheuttaa implantin muotoon muutoksia. Jos tähän kapseliin syntyy kysta, nesteontelo, tulee se aina tutkia. Ultraäänitutkimuksen yhteydessä otetaan solunäyte ontelon nesteestä.
      Jos näytteessä todetaan kasvainsoluja, kapselin paikallinen poisto tavallisesti riittää korjaamaan tilanteen.
      Jos implantin seuranta on hoidossa, ei ole syytä vaihtaa tai poistaa näitä implantteja.

      • Ei_vielä_poistoon

        YLE uutisoinnissa kerrottiin että Tampereella sairaanhoitopiiri on antanut ohjeen ettei oireettomia rintoja tarvitse erityisemmin tutkia.
        Itsekin olen jo aiemmin käynyt UÄ-tutkimuksissa ja nyt jatkan tutkimuksia säännöllisesti (Mentorin karheapintaiset implantit).


    • nectarine

      kyllä huolettaa ja ajattelin tilata ajan ultraan vaikka olin röntgenissä joulukuussa. Siinä ei ilmeisesti näy niin hyvin kuin ultrassa. Ongelmia ei ole ollut näiden 10 vuoden aikana mutta laittoi mietityttämään.

    • Expl

      Mitään syytä huolestumiseen ei ole. Mammografiassakin näkee asian, mutta ultraäänitutkimus riittää. Siinä näkyy neste kystassa, jos sellaisia implantin kapselissa on, josta se näyte otetaan. Lymfomat ovat syntyneet keskimääri 8 vuoden kuluttua augmentatiosta.
      Meillä kaikki implantit seurataan 3 kk välein ultraäänellä.

    • Expl

      Korjeus edelliseen: implantit kontrolloidaan ultraäänitutkimuksella 3 vuoden välein.

    • taiji

      Poistatin juuri implantit pitkäaikaisen sairastelun ja yleiskunnon romahtamisen vuoksi. Samalla tutkitaan mahdollinen alcl rintoihin jätetyistä kapseleista otetuista näytteistä. Labratutkimuksen tuloksia odotellaan jännityksellä, vaikka magneetissa ja ultrassa ei viitteitä alcl:stä ollutkaan. Onneksi kirurgi otti taudin puheeksi, kun kävin ensimmäisessä poistoleikkauksen konsultaatiossa. Nyt on huojentunut olo -pääsin eroon implanteista ja mahdollinen alcl on tutkinnan alla. Kroppa vihdoin terveeksi.

      • Terveeksi

        Minä aion myös poistaa 10 v. olleet implantit. Missä kävit poistattamassa ja olitko lopputulokseen tyytyväinen ?


    • taiji

      Poistatin implantit Hilkka Peltoniemellä Pihlajalinnassa. Operaatio meni todella sujuvasti paikallispuudutuksella. Vielä on vaikea sanoa lopputuloksesta, sillä leikkauksesta on vasta vähän aikaa, ja rinnat on pidettävä kasassa kompressioliiveillä. Rintojen koko näyttäisi olevan sama kuin ennen implantteja, mutta massa on alempana kuin aiemmin. Siihen osasin toki varautua implanttien jäljiltä. Olen todella tyytyväinen siroon ja kevyeen yleisilmeeseen ja parempaan ryhtiin, joka ilmestyi kuin tyhjästä. En ollut tajunnutkaan, kuinka paljon jäykät rintalihakset vetivät ryhtiäni kasaan. Olo on kaikin puolin helpottunut.

      • Terveeksi

        Paljonko poistaminen Pihlajalinnassa maksoi ?


      • taiji
        Terveeksi kirjoitti:

        Paljonko poistaminen Pihlajalinnassa maksoi ?

        2500 €. Hinta on sama sekä paikallispuudutuksessa että nukutuksessa (joka saattaa olla aivan ylimitoitettua toimenpiteessä). Hilkka on todella huolehtivainen ja taitava kirurgi, jonka käsiin halusin poiston.


      • Terveeksi

        Kiitos tiedosta ☺


    • nectarine

      Onko ultraääni parempi kuin mammografia jos on implantit? Tiedän kaksi ystävää joilla oli rintasyöpä ja ei sitä huomattu mammografiassa (heillä ei ollut implantteja ). Olen siis käynyt mammossa ja mietin sen päälle tuota ultraa.

      • ultrassakävijä

        UÄ-tutkimuksessa nähdään rinnan rakenne periaatteessa kolmiulotteisesti, mammografia (=röntgenkuvaus) on vain periaatteessa varjokuva jolloin aivan kaikkea ei nähdä varmuudella. Tarkin tutkimustapa on magneettikuvaus, mutta UÄ on riittävän hyvä tutkimustapa.


      • taiji

        Magneetti on tarkin kuvantamismenetelmä. Esimerkiksi Unilabsilla rintojen kuvaus lähetteellä maksaa 149 € varjoaine 48 €. Ilman lähetettä 199 €.


    • Kdkdkdid

      Kyllä yöunet menivät. Elän terveellisesti ja tämä tieto rassaa, taidan poistaa.

      • Onko_karheat

        Turhaan menetit yöunet! Jos ei ole ollut mitään oireita (turvotusta tms.), poistolla ei ole tarvetta. Käy vaikka UÄ-tutkimuksissa niin saat helpotuksen pelkoihisi.


      • Lisse84

        Eipä ollut minulla mitään oireita, silti päätin tutkituttaa rinnat, ja kappas. Sieltähän löytyi oikeasta rinnasta repeymä. Joku tarkoitus tällä kohulla oli minulle! Nyt vain olo että haluan äkkiä ne pois itsestäni!! EIkä mitään tilalle laiteta, tähän rulianssiin en enää ala!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe