Tilapäisjohtaja valittu

pienisuurijohtaja

Nyt on kunnanjohtaja kunnassa. Jos on edes"johtaja" ?

Äänin 4-3 voitti Esko. Toiseksi tuli Olli-Pekka. Molemmat tunnetaan maanlaajuisesti potkuista ja johtajasopimuksen rahakorvauksen hyödyntämisestä. Ensinmainittu otti myötäjäiset Askolasta ja heti kohta Puolangalta, yhteensä n. 125.000 euroa. Lisäksi Askolan kunta maksoi eMBA koulutuksen, jonka vähensi maksamistaan myötäjäisistä. Muutoin summa olisi lähes 200.000 euroa kahdessa vuodessa + palkka Puolangalta 6120 euroa/kk noin kahden vuoden ajan. Jälkimmäinen sai potkut luottokorttisotkuista Kemijärveltä, kuten hyvin tiedetään. Tervon kunnastakin lähtö taisi olla pikainen ja epäselvä. Sen jälkeen olekaan ollut hänelle kysyntää kunnanjohtajana.

Ennen Savukoskelle valintaa Esko oli hakenut tuloksetta huhtikuusta 2018 lukien ainakin Suomussalmelle, Pyhärantaan, Kinnulaan, Taivalkoskelle, Rautavaaraan, Kittilään, Pelkosenniemelle ja nyt toistamiseen Pelkosenniemelle kunnanjohtajaksi. Lisäksi ainakin Iisalmen hallintojohtajaksi. Kymmenes kerta tärppäsi Savukoskella.

Esko on nyt maannut metsämökissään Puolangalla 24.4.2018 lukien jolloin sai lähteä Puolangan kunnanjohtajan toimesta. Tiistaina.

Olkaahan tarkkana, ettei harmita sitten jälkikäteen. Nimittäin johtajasopimuksen kanssa, missä määritellään potkuista suoritettava rahakorvaus. Älkää yllättykö jos tehtäviä jää rästiin taikka vastaukset on mallia...kaikki ollaan tehty oikein ... (vaikka näin laillisuusvalvojan päätösten mukaan olekaan).

Todetaan vielä, että julkisten tietojen mukaan Esko haki 2015 Mikkelin kaupunginjohtajaksi. Arvaatteko miten kävi?

36

98

Vastaukset

 • Savukoskikin saanut oman sivuston... tuli tarpeeseen, kuten huomataan.

  Minne Mulari on häippässyt kun piti palkata epätoivosijainen peräti vuodeksi kunnanjohtajan tuolin täytteeksi?

 • Kuuleha sie, mis sis sie tarvitset oikei hyvvää johtajaa, täs siul ois sellane. Mut sie et sitä ällyy tahtoo.

 • Väliaikainen hupailujohtajamme on aiemmin itsensä ylläpitämässä twitterissä (Puolangan potkujen jälkeen) pitänyt kuvansa alla iskulausetta ”Etsii uutta”, jonka nyt poistanut. Tilalle lisätty titteli, joka auttaa ymmärtämään hupiukkoa riivaavaa kompleksia …Executive Chief in the municipality of Savukoski (post of deputy). Hupiukko on jo nimennyt itsensä Savukosken pääjohtajaksi, vaikka astuu väliaikaiseen tehtävään aikaisintaan 1.2.2019.

  Huomautetaan, että Puolangalla virassa ollessaan hän käytti titteliä municipal manager. Käyntikorttien kustannuksista vastasi tietysti köyhä ja pienoinen kunta. Luotettavien tietojen mukaan siellä milloinkaan hupiukkoa ennen, taikka hänen jälkeensä ole ollut municipal manageria, eikä liioin tarvittukaan. Eikä julkisista lähteistä saatavien tietojen mukaan Puolanka tarvinnut hupiukon ylöspitoa, kuin noin kahden vuoden ajan, vaikka virka oli toistaiseksi voimassa.

  Nyt me saatiin enemmän, kuin pelkkä Sauherra.

  • Esko was lazy and fearful. Esko boasted in English. Was just a clown therefore fired.


 • "– Puolangalla eräs kuntalainen otti elämäntehtäväkseen solvata kunnan viranhaltijoita minä mukaan lukien. Nyt kun olen hakenut uusia paikkoja, niin minua solvataan kyseisten kuntien Suomi24-sivuilla tavalla, joka ei liity millään tavalla viranhoitoon tai työhöni."

  Näin ER sepitteli kuntalehdelle. Kyllä tässäkin ketjussa käy ilmi, että juuri ER:n viranhoidon -ja työn laiminlyönneistä on kysymys. Marttyyrin asemaan itsensä työntäminen tuottaa vain nauravia kansalaisia ympärille.

  • Ensiksi Eskon tekemää rikosilmoitusta ole edes alettu tutkia. Sitä asiaa Esko ei ole oikaissut Kuntalehdelle. Sepittelee samaa odotettavasti Savukoskella.

   Sen sijaan Esko sai varoitukset virkatehtävien laiminlyönnistä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä Puolangan kunnanhallitukselta, jonka jälkeen asia johti hänen erottamiseen. Kh:n pj. lukuisia kertoja suullisesti ilmoitti Eskolle, että kunnassa noudatetaan lakia ja hyvää hallintotapaa.

   Esko sai lyhyessä ajassa Puolangalla lukuisia huomautuksia laillisuusvalvojalta, joka selvittää miksi hän sai potkut Puolangalta.
   ***
   Esimerkki 1.
   16.6.2017 Aluehallintoviraston antanut huomautuksen Esko Rautiaiselle virkavelvollisuuden laiminlyönnistä (PSAVI/110/06.00.00/2016) Julkinen.
   Rautiainen sepitteli virastolle, jonka seurauksena virasto teki väärän johtopäätöksen päätöksessään PSAVI/3691/06.00.00/2016.
   Päätöksen saatuaan kuntalainen teki ilmoituksen aluehallintovirastolle, että päätös on virheellinen, koska Rautiainen antanut selvityksen joka perätön ja paikkansa pitämätön.
   Avi otti asian uudelleen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä Rautiainen tunnusti virastolle valehtelunsa. Rautiainen 21.4.2017 antamassaan vastauksessa virastolle (julkinen) kertoo muun muassa, että ”Myönnän erehtyneeni” sekä ”Pahoittelen inhimillistä erehdystäni”
   Valehtelusta kiinni jäätyään, ilmoittaa erehtyneen?
   Rautiaiselle huomautus virkavelvollisuuden laiminlyönnistä.

   Alla muutama esimerkki, jotka olleet julkisessa tietoverkossa jakelussa vapaasti jo lähes kaksi vuotta.
   ***
   Esimerkki 2.
   Kunnanjohtaja Esko Rautiainen on jälleen saanut huomautuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta hyvän hallinnon rikkomisesta sekä julkisuuslain 14§:n rikkomisesta.
   Päätös (18.8.2017) PSAVI/ 2094/06.00.00/2017 on julkinen.
   Päätöksen kohdassa ”Ratkaisu” lukee seuraavaa: ”Aluehallintovirasto ilmaisee käsityksenään, että tietopyyntöihin tulee vastata julkisuuslain 14§:n mukaisesti.
   Aluehallintovirasto saattaa asian ratkaisun Puolangan kunnan ja Esko Rautiaisen tietoon ja huomioonotettavaksi.”

   Ratkaisun (PSAVI/ 2094/06.00.00/2017) perustelut- kohdassa lukee seuraavaa:
   Julkisuuslain 14§:n 3 momentin mukaan, jos virkamies tai muu 2 momentissa tarkoitettu henkilö kieltäytyy antamasta pyydettyä tietoa, hänen on:
   1) ilmoitettava tiedon pyytäjälle kieltäytymisen syy;
   2) annettava tieto siitä, että asia voidaan saattaa viranomaisen ratkaistavaksi;
   3) tiedusteltava asian kirjallisesti vireille saattaneelta tiedon pyytäjältä, haluaako hän asian siirrettäväksi viranomaisen ratkaistavaksi;
   sekä
   4) annettava tieto käsittelyn johdosta perittävistä maksuista.

   Aluehallintovirasto asiassa saadun selvityksen perusteella katsoo, ettei Rautiaisen vastaus xx:e 30.6.2017 ole täyttänyt kaikilta osin edellä mainittuja lain edellyttämiä vaatimuksia.
   ***
   Esimerkki 3.
   Kyllä AVI antanut huomautuksia kunnalle. Enemmän kuin yhdellekään muulle kunnalle Kainuussa.
   Viimeisin AVI:n huomautus annettu kunnanjohtaja Esko Rautiaiselle 4.1.2017 (PSAVI/3691/06.00.00/2016) julkinen.


 • Olis kai sieltä lyytin pupista joku joutannu tuuraamaan kunnanjohtajaa joksiki aikaa.

  • Kumpi?


  • Molemmilla pitkä kokemus ja ovat pätevöityneet jo vuosia.


 • Onko Mulari kutsuttava Posiolta takaisin? Voi tulla kalliiksi tämä väliaika.

 • Joko hujoppi saapui kylään? Kohta alkaa tienaaminen. Omaan pussiin.

 • Pitää pojalle antaa mahdollisuus. Voipi olla hyväkin johtaja.
  Kertovat sellaista miehen tuntevat.

 • Esko Rautiainen
  ‏ @eskorautiainen
  3. helmik.

  TV-uutisissa varoitettiin lumisateesta ja huonosta ajokelistä Etelä-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen Savukosken säähavaintoaseman mukaan ulkona on -36,7 C:n pakkanen ja kirkas, tyyni sää. Lappi ei tarvinnut pakkasvaroitusta?

  Tämä tilapäinen kunnan pääjohtaja kirjottaa itsestäänselvyyksiä. Kuvittelee olevansa näppärä.

  • Tietokilpailukysymys.OSA 1 Kuinka suuret ovat rautiaisen munat?
   OSA 2 Kuinka suuret ovat rautiaisen munat pakkasella?
   Sivistymättömille kerrottakoon että rautiainen on pieni lintu.


 • Ihan ok tuntunen kunnanjohtaja. Pätevän tuntuinen mies. Kuuntelee alaisiaan!

 • Onneksiolkoon Savukoski!!
  Olkaapas varovaisia, ettei käy kepulisti!

 • Mikä Savukoskea vaivaa? Ei mikään kunta voi olla noin epätoivon partaalla.

  • Saussa kaikki hyvin ja rauha maassa.


 • Varsin itseensä ihastunut tämä tappi. Verenpaineetkin tasaantui, kun epätoivoinen hakuruljanssi tuotti vajaan vuoden työsuhteen.

  Esko Rautiainen
  ‏ @eskorautiainen
  19. helmik.

  Mittasin äsken verenpaineen: 96/61, pulssi 60. Mukavat lukemat. #bloodpressure 96/61, #pulse 60. I like it!

 • Miten olisi Pojoisimman Lapin Leader -hanke jossa pikku-ukko voisi jatkaa 1.1.2020- alkaen Korvatunturin tonttuna?

 • Liekö pääjohtaja hakenut Thaimaasta uuden huvittelukamppeen. Edellinen juoksi parempikuntoisten miesten hoitoon.

  • Missäs semmosia on.


  • rapakunt kirjoitti:

   Missäs semmosia on.

   Kun kävin Pattayalla, niin siellä niitä on kymmeniätuhansia. Valita saa vaikka kolme vuorokaudessa. Hinta sama. Malluaskin hinnalla vuorokausi. Kaikki lähdössä turistin (falang) mukaan. Tuotu länsimiesten pelipaikoille koillis-thaimaasta. Pikakurssi valuutoista ja englannin kielestä ja eikun tienaamaan.
   Jos kuulostaa epäuskottavalta, laita youtubeen hakusana "Pattaya by night".


  • falangenjoying kirjoitti:

   Kun kävin Pattayalla, niin siellä niitä on kymmeniätuhansia. Valita saa vaikka kolme vuorokaudessa. Hinta sama. Malluaskin hinnalla vuorokausi. Kaikki lähdössä turistin (falang) mukaan. Tuotu länsimiesten pelipaikoille koillis-thaimaasta. Pikakurssi valuutoista ja englannin kielestä ja eikun tienaamaan.
   Jos kuulostaa epäuskottavalta, laita youtubeen hakusana "Pattaya by night".

   jaa.mutta missä niitä parempikuntosia on.


  • Jotkut reppanat on hakeneet muijan Virosta, ei varmaan parempilaatuista kuin Pattayallakaan, johonkin turvauduttava kun ei saa Suomalaista alistettua!


  • falangenjoying kirjoitti:

   Kun kävin Pattayalla, niin siellä niitä on kymmeniätuhansia. Valita saa vaikka kolme vuorokaudessa. Hinta sama. Malluaskin hinnalla vuorokausi. Kaikki lähdössä turistin (falang) mukaan. Tuotu länsimiesten pelipaikoille koillis-thaimaasta. Pikakurssi valuutoista ja englannin kielestä ja eikun tienaamaan.
   Jos kuulostaa epäuskottavalta, laita youtubeen hakusana "Pattaya by night".

   Talolla oli Urai. Ei enää...


  • Siksikö pätkä julkisesti itsekehuu itseään painonpudotuksella, kun koillisthaimaan viidakon tähtönen juoksi tekijämiesten hoitoon pätkän luolta?


 • Lukekaahan tämän pätkän witteri. Itsekehuja, kun kukaan ei pidä häntä minään. "Töillään" kehuu. Vain yksi työ, eikä siinäkään hän ostajana.
  Käypäläinen, jota kukaan ei jää kaipaamaan.

 • Puolangan kunnantalon väki tiesi tästä henkilöstä kertoa, että päivän lehdet keräsi ja pakeni huoneeseen.

  Lisäksi Kainuun maakunnan päälehdessä kunnanhallituksen puheenjohtaja kirjoitti, että on jo kauan hoitanut kunnanjohtajan tehtäviä, vaikka teidän väliaikainen "työmies" oli virassa (ennen potkuja).

  Siksi itsekuhut naurattaa...
  ///
  @eskorautiainen
  26. helmik.

  Tämän päivän ilonaiheita:
  - yhden kiinteistökaupan toteutuminen
  - oma-aloitteiset ja aikaansaavat työkaverit
  - matkalla lounaalle kuntalaiselta saamani tunnustus: "ollut puhetta, että saatiin kuntaan pirteä kunnanjohtaja"
  - hyvä hiihtokeli ja täydellinen sää

 • Jäitä hattuun . teot puhuvat.eivä"luotettavat t tahot 2Niin sanotut .

 • Itte valihetta ja sitte haukutta. Mieshän se on joka valitaan vaikka kuinka tolikka. Akat ne nykyään hoitaa paremmin nämä asiat.

 • Joko pikku-olio on hakenut tontun paikkaa Korvatunturilta? Väliaikainen kuntalaisten rahastuspaikka loppumassa. Miten se "johtajasopimuksen" laita, vaikka olio ole milloinkaan ollut mikään johtaja.

  • Pysyä oman kuntasi palstalla. Täällä on rauha maassa ja mukavia ihmisiä ja myös netissä osataan käyttäytyä hyvin.


 • Lähti talous luisuun, kun pikku-ukkeli saapui kuntaan.

 • Miten pikku-lekkana keikistellyt paikallislehdessä? Onko kehunut omilla "töillään".
  Elätteleekö pikku-lekkana toivetta, että Mulari ei palaakaan vuoden alussa?
  Laittakaahan paikka julkiseen hakuun.

  • Suosittelemme lämpimästi nenänvalkaisuviikkoja pikku ukkoja näkeville.


Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.