Tilapäisjohtaja valittu

pienisuurijohtaja

Nyt on kunnanjohtaja kunnassa. Jos on edes"johtaja" ?

Äänin 4-3 voitti Esko. Toiseksi tuli Olli-Pekka. Molemmat tunnetaan maanlaajuisesti potkuista ja johtajasopimuksen rahakorvauksen hyödyntämisestä. Ensinmainittu otti myötäjäiset Askolasta ja heti kohta Puolangalta, yhteensä n. 125.000 euroa. Lisäksi Askolan kunta maksoi eMBA koulutuksen, jonka vähensi maksamistaan myötäjäisistä. Muutoin summa olisi lähes 200.000 euroa kahdessa vuodessa palkka Puolangalta 6120 euroa/kk noin kahden vuoden ajan. Jälkimmäinen sai potkut luottokorttisotkuista Kemijärveltä, kuten hyvin tiedetään. Tervon kunnastakin lähtö taisi olla pikainen ja epäselvä. Sen jälkeen olekaan ollut hänelle kysyntää kunnanjohtajana.

Ennen Savukoskelle valintaa Esko oli hakenut tuloksetta huhtikuusta 2018 lukien ainakin Suomussalmelle, Pyhärantaan, Kinnulaan, Taivalkoskelle, Rautavaaraan, Kittilään, Pelkosenniemelle ja nyt toistamiseen Pelkosenniemelle kunnanjohtajaksi. Lisäksi ainakin Iisalmen hallintojohtajaksi. Kymmenes kerta tärppäsi Savukoskella.

Esko on nyt maannut metsämökissään Puolangalla 24.4.2018 lukien jolloin sai lähteä Puolangan kunnanjohtajan toimesta. Tiistaina.

Olkaahan tarkkana, ettei harmita sitten jälkikäteen. Nimittäin johtajasopimuksen kanssa, missä määritellään potkuista suoritettava rahakorvaus. Älkää yllättykö jos tehtäviä jää rästiin taikka vastaukset on mallia...kaikki ollaan tehty oikein ... (vaikka näin laillisuusvalvojan päätösten mukaan olekaan).

Todetaan vielä, että julkisten tietojen mukaan Esko haki 2015 Mikkelin kaupunginjohtajaksi. Arvaatteko miten kävi?

49

6865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hupiukkosijainen

      Savukoskikin saanut oman sivuston... tuli tarpeeseen, kuten huomataan.

      Minne Mulari on häippässyt kun piti palkata epätoivosijainen peräti vuodeksi kunnanjohtajan tuolin täytteeksi?

    • rok

      Kuuleha sie, mis sis sie tarvitset oikei hyvvää johtajaa, täs siul ois sellane. Mut sie et sitä ällyy tahtoo.

    • ExcecutiveChief

      Väliaikainen hupailujohtajamme on aiemmin itsensä ylläpitämässä twitterissä (Puolangan potkujen jälkeen) pitänyt kuvansa alla iskulausetta ”Etsii uutta”, jonka nyt poistanut. Tilalle lisätty titteli, joka auttaa ymmärtämään hupiukkoa riivaavaa kompleksia …Executive Chief in the municipality of Savukoski (post of deputy). Hupiukko on jo nimennyt itsensä Savukosken pääjohtajaksi, vaikka astuu väliaikaiseen tehtävään aikaisintaan 1.2.2019.

      Huomautetaan, että Puolangalla virassa ollessaan hän käytti titteliä municipal manager. Käyntikorttien kustannuksista vastasi tietysti köyhä ja pienoinen kunta. Luotettavien tietojen mukaan siellä milloinkaan hupiukkoa ennen, taikka hänen jälkeensä ole ollut municipal manageria, eikä liioin tarvittukaan. Eikä julkisista lähteistä saatavien tietojen mukaan Puolanka tarvinnut hupiukon ylöspitoa, kuin noin kahden vuoden ajan, vaikka virka oli toistaiseksi voimassa.

      Nyt me saatiin enemmän, kuin pelkkä Sauherra.

    • municipalmanager

      "– Puolangalla eräs kuntalainen otti elämäntehtäväkseen solvata kunnan viranhaltijoita minä mukaan lukien. Nyt kun olen hakenut uusia paikkoja, niin minua solvataan kyseisten kuntien Suomi24-sivuilla tavalla, joka ei liity millään tavalla viranhoitoon tai työhöni."

      Näin ER sepitteli kuntalehdelle. Kyllä tässäkin ketjussa käy ilmi, että juuri ER:n viranhoidon -ja työn laiminlyönneistä on kysymys. Marttyyrin asemaan itsensä työntäminen tuottaa vain nauravia kansalaisia ympärille.

      • totuusEskosta

        Ensiksi Eskon tekemää rikosilmoitusta ole edes alettu tutkia. Sitä asiaa Esko ei ole oikaissut Kuntalehdelle. Sepittelee samaa odotettavasti Savukoskella.

        Sen sijaan Esko sai varoitukset virkatehtävien laiminlyönnistä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä Puolangan kunnanhallitukselta, jonka jälkeen asia johti hänen erottamiseen. Kh:n pj. lukuisia kertoja suullisesti ilmoitti Eskolle, että kunnassa noudatetaan lakia ja hyvää hallintotapaa.

        Esko sai lyhyessä ajassa Puolangalla lukuisia huomautuksia laillisuusvalvojalta, joka selvittää miksi hän sai potkut Puolangalta.
        ***
        Esimerkki 1.
        16.6.2017 Aluehallintoviraston antanut huomautuksen Esko Rautiaiselle virkavelvollisuuden laiminlyönnistä (PSAVI/110/06.00.00/2016) Julkinen.
        Rautiainen sepitteli virastolle, jonka seurauksena virasto teki väärän johtopäätöksen päätöksessään PSAVI/3691/06.00.00/2016.
        Päätöksen saatuaan kuntalainen teki ilmoituksen aluehallintovirastolle, että päätös on virheellinen, koska Rautiainen antanut selvityksen joka perätön ja paikkansa pitämätön.
        Avi otti asian uudelleen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä Rautiainen tunnusti virastolle valehtelunsa. Rautiainen 21.4.2017 antamassaan vastauksessa virastolle (julkinen) kertoo muun muassa, että ”Myönnän erehtyneeni” sekä ”Pahoittelen inhimillistä erehdystäni”
        Valehtelusta kiinni jäätyään, ilmoittaa erehtyneen?
        Rautiaiselle huomautus virkavelvollisuuden laiminlyönnistä.

        Alla muutama esimerkki, jotka olleet julkisessa tietoverkossa jakelussa vapaasti jo lähes kaksi vuotta.
        ***
        Esimerkki 2.
        Kunnanjohtaja Esko Rautiainen on jälleen saanut huomautuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta hyvän hallinnon rikkomisesta sekä julkisuuslain 14§:n rikkomisesta.
        Päätös (18.8.2017) PSAVI/ 2094/06.00.00/2017 on julkinen.
        Päätöksen kohdassa ”Ratkaisu” lukee seuraavaa: ”Aluehallintovirasto ilmaisee käsityksenään, että tietopyyntöihin tulee vastata julkisuuslain 14§:n mukaisesti.
        Aluehallintovirasto saattaa asian ratkaisun Puolangan kunnan ja Esko Rautiaisen tietoon ja huomioonotettavaksi.”

        Ratkaisun (PSAVI/ 2094/06.00.00/2017) perustelut- kohdassa lukee seuraavaa:
        Julkisuuslain 14§:n 3 momentin mukaan, jos virkamies tai muu 2 momentissa tarkoitettu henkilö kieltäytyy antamasta pyydettyä tietoa, hänen on:
        1) ilmoitettava tiedon pyytäjälle kieltäytymisen syy;
        2) annettava tieto siitä, että asia voidaan saattaa viranomaisen ratkaistavaksi;
        3) tiedusteltava asian kirjallisesti vireille saattaneelta tiedon pyytäjältä, haluaako hän asian siirrettäväksi viranomaisen ratkaistavaksi;
        sekä
        4) annettava tieto käsittelyn johdosta perittävistä maksuista.

        Aluehallintovirasto asiassa saadun selvityksen perusteella katsoo, ettei Rautiaisen vastaus xx:e 30.6.2017 ole täyttänyt kaikilta osin edellä mainittuja lain edellyttämiä vaatimuksia.
        ***
        Esimerkki 3.
        Kyllä AVI antanut huomautuksia kunnalle. Enemmän kuin yhdellekään muulle kunnalle Kainuussa.
        Viimeisin AVI:n huomautus annettu kunnanjohtaja Esko Rautiaiselle 4.1.2017 (PSAVI/3691/06.00.00/2016) julkinen.


    • kaljapalkalla

      Olis kai sieltä lyytin pupista joku joutannu tuuraamaan kunnanjohtajaa joksiki aikaa.

      • pitkävailyhyt

        Kumpi?


      • sekäettä

        Molemmilla pitkä kokemus ja ovat pätevöityneet jo vuosia.


    • kairankulkia

      Onko Mulari kutsuttava Posiolta takaisin? Voi tulla kalliiksi tämä väliaika.

    • päteväjakätevä

      Pitää pojalle antaa mahdollisuus. Voipi olla hyväkin johtaja.
      Kertovat sellaista miehen tuntevat.

    • Arvo-Pohja

      Esko Rautiainen
      ‏ @eskorautiainen
      3. helmik.

      TV-uutisissa varoitettiin lumisateesta ja huonosta ajokelistä Etelä-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen Savukosken säähavaintoaseman mukaan ulkona on -36,7 C:n pakkanen ja kirkas, tyyni sää. Lappi ei tarvinnut pakkasvaroitusta?

      Tämä tilapäinen kunnan pääjohtaja kirjottaa itsestäänselvyyksiä. Kuvittelee olevansa näppärä.

    • Höö1

      Ihan ok tuntunen kunnanjohtaja. Pätevän tuntuinen mies. Kuuntelee alaisiaan!

    • perinkonu

      Onneksiolkoon Savukoski!!
      Olkaapas varovaisia, ettei käy kepulisti!

    • juuhannes

      Mikä Savukoskea vaivaa? Ei mikään kunta voi olla noin epätoivon partaalla.

      • eimerkkiäepätoivosta

        Saussa kaikki hyvin ja rauha maassa.


    • potkujenbonuspalkka

      Lukekaahan tämän pätkän witteri. Itsekehuja, kun kukaan ei pidä häntä minään. "Töillään" kehuu. Vain yksi työ, eikä siinäkään hän ostajana.
      Käypäläinen, jota kukaan ei jää kaipaamaan.

    • työmies_esko

      Puolangan kunnantalon väki tiesi tästä henkilöstä kertoa, että päivän lehdet keräsi ja pakeni huoneeseen.

      Lisäksi Kainuun maakunnan päälehdessä kunnanhallituksen puheenjohtaja kirjoitti, että on jo kauan hoitanut kunnanjohtajan tehtäviä, vaikka teidän väliaikainen "työmies" oli virassa (ennen potkuja).

      Siksi itsekuhut naurattaa...
      ///
      @eskorautiainen
      26. helmik.

      Tämän päivän ilonaiheita:
      - yhden kiinteistökaupan toteutuminen
      - oma-aloitteiset ja aikaansaavat työkaverit
      - matkalla lounaalle kuntalaiselta saamani tunnustus: "ollut puhetta, että saatiin kuntaan pirteä kunnanjohtaja"
      - hyvä hiihtokeli ja täydellinen sää

    • Anonyymi

      Jäitä hattuun . teot puhuvat.eivä"luotettavat t tahot 2Niin sanotut .

    • Anonyymi

      Itte valihetta ja sitte haukutta. Mieshän se on joka valitaan vaikka kuinka tolikka. Akat ne nykyään hoitaa paremmin nämä asiat.

    • Anonyymi

      EI tullut hujopista Oripään kunnanjohtajaa. Ei edes varasijalle. (Lähde: Kuntalehti)
      ***
      Oripään kunnanhallitus esittää valtuustolle Timo Tolppasen valintaa kunnanjohtajaksi.

      Tolppanen toimii konsulttina sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijatehtävien sekä kiinteistöalan konsultaatioiden parissa. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa perusturvakuntayhtymä Akselin johtajana, liiketoimintajohtaja Esperi Care Oy:ssa ja Euran terveysjohtajana.

      Kunnanhallitus esittää lisäksi Kustavin sosiaalijohtajan Tatu Ujulan valintaa Tolppasen kieltäytymisen varalle. Valtuusto valitsee kunnanjohtajan 16. joulukuuta. Virkaa tavoitteli 10 hakijaa, joista 6 haastateltiin.

    • Anonyymi

      No sitten ei tullut Mikkelin kaupunginjohtajaa eikä Oripään kunnanjohtajaa.

    • Anonyymi

      Koettakaa pitää hänet siellä. (pitkään)

    • Anonyymi

      Hakupaperit nyt vetämässä Keiteleen kuntaa. Käykö samalla tavalla, kuin edellisissä?

      • Anonyymi

        Käy. Ei tule valituksi.
        Twitterissä status muuttuu samaksi, kuin potkujen jälkeen Puolangalla. "Etsii uutta". Se on vastinen työttömälle työnhakijalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käy. Ei tule valituksi.
        Twitterissä status muuttuu samaksi, kuin potkujen jälkeen Puolangalla. "Etsii uutta". Se on vastinen työttömälle työnhakijalle.

        Onko se Esko-poika vielä siellä joulupukin maassa vai onko jo lähtenyt pois. Kun näyttää Keiteleen kh:sen hakijaluettelossa olevan Puolanka paikkakuntana. Pätevänä näyttävät pitävän kun haastatteluun kutsuvat. Vai haluavatko vaan nähdä millainen sankari pätmän sieltä tuulispäänä tulee esittelemään visioitaan.
        Kertokaa vielä toki millainen rahatukku lähti erorahaa jos on jo sieltä lasketellut etelämmäksi. Sitä vaan ihmettelen mikä näistä kunnanjohtajista tekee niin ihmemiehiä että palkitaan lähtiessä ylimääräisellä rahatukulla. Sairaanhoitajat ym ihmishenkien pelastajat, vanhustenhoitajat, omaishoitajat olisivat paremminkin oikeutettuja hemmottelulomiin ja joululahjarahaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se Esko-poika vielä siellä joulupukin maassa vai onko jo lähtenyt pois. Kun näyttää Keiteleen kh:sen hakijaluettelossa olevan Puolanka paikkakuntana. Pätevänä näyttävät pitävän kun haastatteluun kutsuvat. Vai haluavatko vaan nähdä millainen sankari pätmän sieltä tuulispäänä tulee esittelemään visioitaan.
        Kertokaa vielä toki millainen rahatukku lähti erorahaa jos on jo sieltä lasketellut etelämmäksi. Sitä vaan ihmettelen mikä näistä kunnanjohtajista tekee niin ihmemiehiä että palkitaan lähtiessä ylimääräisellä rahatukulla. Sairaanhoitajat ym ihmishenkien pelastajat, vanhustenhoitajat, omaishoitajat olisivat paremminkin oikeutettuja hemmottelulomiin ja joululahjarahaan.

        Tämä on vähintään pätmän tämä Esko.

        Työsuhde päättynyt Savukosken kuntaan, mutta vielä kusettaa kanssaihmisiä omalla keksimällään tittelillä "HTM, eMBA. chief executive in the municipality of Savukoski (post of deputy)", vaikka oikea titteli on työtön työnhakija Puolangan kunnasta.


      • Anonyymi

        Kyllä kävi. Aivan samalla tavalla (lähde. Kuntalehti)


    • Anonyymi

      Ei tullut Eskosta Kemiin seutupäällikköä. Noheva nainen valittiin tehtävään.

      Nyt Esko hakenut Reisjärvelle. Kuntalehdessä lisää. Teen saman ennusteen kuin kaikilla edellisillä kierroksilla... työttömyys jatkuu ja hakuruljanssi kanssa.

    • Anonyymi

      Ketjun yksin rakentanut ihminen. Ei ole terve...

    • Anonyymi

      Esko hakenut Kittilään. Hallintojohtajaksi.
      Tuttu tapaus Kittilän päättäjille. Ei jatkoon.

      • Anonyymi

        Ei valittu. Ei edes varasijalle. Työttömyys jatkuu. Hän kehui Ylelle, että työtarjouksia on tullut? Tavanomaista eskoilua. Mahtijutuilla vailla todellisuutta.


    • Anonyymi

      Mikäli kaikki menee niin kuin pitääkin, Rautiainen muuttaa nykyisestä asuinkunnastaan Askolasta yli 600 kilometrin päähän Puolangalle.
      - Lähtökohtaisesti kunnanjohtajan tulisi asua siinä kunnassa, mihin hänet on valittu. Olen aina toiminut näin, ja niin aion toimia nytkin.

    • Anonyymi

      Syntyperäisenä Saulasena Onnittelen Eskoa ! että hän selvisi hengissä Saukoskelta.
      Siellä on oikeita / vääriä , uusia / ikivanhoja , mustia / valkoisia , positiivisia ja negatiivisia , uskovia ja ateisteja ... ihmisiä jotka kynsin hampain yrittävät .... todistella itsensä olevan oikeutettuja omistamaan maankäytön . Ihan kuin Saamelaiset .

    • Anonyymi

      Piiiiiiitkään hakulistaan taas uusi kunta. Nyt Urjala. Etelä -Pirkanmaalla.
      Ylen haastattelussa vuodenvaihteessa ammattihakija-ukko sepitteli omiaan, että muutama työtarjous tullut...ja haluaa jatkaa lapissa. Kukaan ei halua työttömän ukon jatkavan lapissa, eikä missään muussakaan maakunnassa.
      Ei tule valituksi Kiteelle eikä Urjalaan.

      • Anonyymi

        Tässä Urjalan haastatteluun valitut. Tässä listassa ei näy itsekehuistaan tunnetun tyhjänpuhujan nimeä.



        Urjalan kunnanhallitus on valikoinut 33 hakijan joukosta 8 haastateltavaa kunnanjohtajan virkaa varten.

        Perjantaina 5.6. ja maanantaina 8.6. järjestettäviin haastatteluihin menevät Pälkäneen hallintojohtaja Anitta Hietaniemi, Siuntion hallintojohtaja Niko Kannisto, Lempäälän hallintopäällikkö Riina Kivistö, Kangasalan seurakunnan talousjohtaja Annu Kuusisto, Urjalan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi, Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikander, Oripään sosiaalijohtaja Kati Rekola ja Akaan hallintopäällikkö Salla Saari-Männistö.

        Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala jää eläkkeelle kuluvan vuoden lopussa. Hän on johtanut Urjalaa vuodesta 1995.


    • Anonyymi

      Ei huolittu edes Ranuan hallintojohtajaksi.

    • Anonyymi

      Nyt elokuun 2021 alusta Enontekiön vs. Hallintojohtaja.

    • Anonyymi

      Kyllä täällä haukutaan ihmistä rumasti,voi yhden kerran.Minkä ihminen pituudelleen voi,onko sillä väliä onko lyhyt vai pitkä.Eiköhän hän työnsä hoitanut.Miksi te arvostelijat ette ole itse kouluttautuneet niin,että pystyisitte hoitamaan kunnanjohtajan pestiä?Kumma kun ette ole vielä alkaneet arvostella nykyistä kunnanjohtajan sijaista.Pitää olla tyytyväinen,että tänne on ylipäätä tulijoita.

    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe