No poo (pesu ilman shampoota). Kokemuksia/mielipiteitä?

Oolofi-69

Onkos kellään kokemusta?

Lainaan itseäni eräältä toiselta foorumilta:

''I'm now trying no poo method as 5. (fifth) day. My hair's greasy, but so it ought be, 'cause if I wash my hair with 'poo, I still put hair grease in my head from a can. I think it's a little bit of absurd first wash your hair clean, and then add pomada or something else styling product. Hair could be naturally greasy. And I've been adding styling product still, although I've been trying no poo. So, the problem for me isn't that hair's all greasy. But it is hard to style, when it's too greasy. I have a pretty short hair, reach my eyes, hardly to my nose. I'm going to let it grow as a ponytail lenght like I used to have before.''

Niin, mitäs olette mieltä? Olen itse sitä mieltä, että on hassua pestä hiukset puhtaaksi, ja sen jälkeen liata ne esim. pomadalla. Kyllähän ne rasvoittuu luonnollisestikin.

Ja mitä mieltä olette siitä, että hiukset ''tottuu'' pesemättömyyteen? Että muutaman viikon päästä ei näyttäisi enää rasvaiselta? Itse en usko. Mutta aion kokeilla.

6

802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miehenomakokemus

      Ennen pesin lähes joka päivä hiukset. Kyllästyin siihen kulutukseen ja aina oli runsaasta hoitoaineen käytöstä huolimatta kuivat ja sähköiset hiukset. Rasvoittuminen oli jotain ihan älytöntä,kerran kun jäi pesu välistä niin hiukset suorastaan tihkui rasvaa. Hiuksia myös katkeili paljon.
      Lopetin hiusten shampoopesun kerralla ja olin pesemättä 1,5-2kk. Lämpimällä vedellä huuhtelin päivittäin. Ensimmäinen viikko oli kamala,kahden viikon kuluttua rasvoittuminen todentotta väheni. Myös hiusten katkelu väheni ja sähköiset hiukset oli muisto vain. Palasin kuitenkin sen verran takaisin,että nykyisin käytän shampoota ja hoitoainetta yhtenä päivänä viikossa. Haluan tuntea sen hiusten ja päänahan puhtauden sekä hyvän tuoksun kuitenkin joskus. Tosin minulla on tuntuma,että aina pesun jälkeen hiusten rasvoittuminen taas kiihtyy,että siinä mielessä olisi ehkä parempi olla kokonaan pesemättä. Ja sen opin no-poo-aikana,että hiukset ei varsinaisesti ala haisemaan vaikkei niitä pesisi ollenkaan shampoolla,kunhan huuhtoo lämpimällä vedellä päivittäin.

    • Oolofi-69

      Lopetin sen no poo-kokeilun neljän päivän jälkeen. Mulla on kaapit täynnä shampoota, joten hulluahan se olisi sitä olla käyttämättä. Ja muutin mielipiteeni muotoilutuotteiden tärkeydestä. Jos hiukset on likaiset, ei niitä pysty edes kampaamaan. Parempi vaan pestä shampoolla ja hoitoaineella joka päivä, ja laittaa sen jälkeen pomadea purkista. Kyllä shampoota käyttäisin vaikka olisin kaljukin. Koska se päänahkahan se kuulemma on joka pitää pestä, eikä niinkään hiukset varsinaisesti.

      Mutta ilman muotoilutuotteita ei kyllä kehtaa mennä ovesta ulos. Kun tukka sohottaa joka suuntaan. Tietysti pelkllä vedelläkin voi muotoilla hiukset. Ja tarkemmin ajateltuna, ''ves' vanhin voitehista''.

      • kesäisin_geeliä

        Talvella hiusvaha ei ole välttämätöntä. Käy aamulla suihkussa ja laittaa hatun päähän kun hiukset ovat vielä vähän märkiä. Työmatkan aikana hiukset kuivuvat hatun sisällä ja jäävät oikeaan asentoon, eivät koko päivän aikana valu silmille. Kesäisin kyllä tarvitaan hiusvahaa tai geeliä, kun ei käytä hattua.

        Shampoo sen sijaan on tarpeellista. Päänahka alkaa rasvoittumaan, kutiamaan ja hilseilemään todella paljon, jos pesee pelkällä vedellä eikä käytä shampoota. Viimeistään viikon tai parin päästä kokeilu pitää keskeyttää.


    • Pesen lähes aina ilman shampoota

    • Hiukseteishampoota

      Ehdottomasti ei shampoota, sillä se vasta kuivattaa hiuksia ja päänahkaa ja sitten pesun jälkeen pitää tahdia hiukset kaikeinmailman tököteillä jotta näiden aineiden valmistajien yritysten omistajien kukkarot lihoaisivat, sitähän ne yrittää, luonnollinen oma rasva pitää hiukset kauniina ja luontuvina ja on nopeaa aina tarvittaessa pestä hiukset ja siihen tottuu alkuun voi olla outoa, mutta kyllä on hienoa kammata hiukset kun ne saa asettumaan miten haluaa. Miksi ihminen pesee iholtaan ja tukastaan kaiken luonnollisen rasvan kauheilla hygeniatuotteilla joita meille syydetään rahan ahneudessa, ei ihme että on ihosairauksia ym. ja rahaa menee hiustenhoidon vuoksi niihin aineisiin ja tökötteihin.

    • pesuaine

      pessy palasappualla jo useamman vuoden !! Jopa parturi-kampaaja sanoi; hiuksesi hyväkuntoiset !! En kertonut pesuista mitään..., mut shampoo : kauppiaiden keksintö...

      pesen kevyesti joka aamu, ja vain; hyvin kevyesti, pienehkä "vaahdotus" saippualla/huuhtelu/hoitoaine, ja Ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe