No poo (pesu ilman shampoota). Kokemuksia/mielipiteitä?

Oolofi-69

Onkos kellään kokemusta?

Lainaan itseäni eräältä toiselta foorumilta:

''I'm now trying no poo method as 5. (fifth) day. My hair's greasy, but so it ought be, 'cause if I wash my hair with 'poo, I still put hair grease in my head from a can. I think it's a little bit of absurd first wash your hair clean, and then add pomada or something else styling product. Hair could be naturally greasy. And I've been adding styling product still, although I've been trying no poo. So, the problem for me isn't that hair's all greasy. But it is hard to style, when it's too greasy. I have a pretty short hair, reach my eyes, hardly to my nose. I'm going to let it grow as a ponytail lenght like I used to have before.''

Niin, mitäs olette mieltä? Olen itse sitä mieltä, että on hassua pestä hiukset puhtaaksi, ja sen jälkeen liata ne esim. pomadalla. Kyllähän ne rasvoittuu luonnollisestikin.

Ja mitä mieltä olette siitä, että hiukset ''tottuu'' pesemättömyyteen? Että muutaman viikon päästä ei näyttäisi enää rasvaiselta? Itse en usko. Mutta aion kokeilla.

7

920

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miehenomakokemus

      Ennen pesin lähes joka päivä hiukset. Kyllästyin siihen kulutukseen ja aina oli runsaasta hoitoaineen käytöstä huolimatta kuivat ja sähköiset hiukset. Rasvoittuminen oli jotain ihan älytöntä,kerran kun jäi pesu välistä niin hiukset suorastaan tihkui rasvaa. Hiuksia myös katkeili paljon.
      Lopetin hiusten shampoopesun kerralla ja olin pesemättä 1,5-2kk. Lämpimällä vedellä huuhtelin päivittäin. Ensimmäinen viikko oli kamala,kahden viikon kuluttua rasvoittuminen todentotta väheni. Myös hiusten katkelu väheni ja sähköiset hiukset oli muisto vain. Palasin kuitenkin sen verran takaisin,että nykyisin käytän shampoota ja hoitoainetta yhtenä päivänä viikossa. Haluan tuntea sen hiusten ja päänahan puhtauden sekä hyvän tuoksun kuitenkin joskus. Tosin minulla on tuntuma,että aina pesun jälkeen hiusten rasvoittuminen taas kiihtyy,että siinä mielessä olisi ehkä parempi olla kokonaan pesemättä. Ja sen opin no-poo-aikana,että hiukset ei varsinaisesti ala haisemaan vaikkei niitä pesisi ollenkaan shampoolla,kunhan huuhtoo lämpimällä vedellä päivittäin.

    • Oolofi-69

      Lopetin sen no poo-kokeilun neljän päivän jälkeen. Mulla on kaapit täynnä shampoota, joten hulluahan se olisi sitä olla käyttämättä. Ja muutin mielipiteeni muotoilutuotteiden tärkeydestä. Jos hiukset on likaiset, ei niitä pysty edes kampaamaan. Parempi vaan pestä shampoolla ja hoitoaineella joka päivä, ja laittaa sen jälkeen pomadea purkista. Kyllä shampoota käyttäisin vaikka olisin kaljukin. Koska se päänahkahan se kuulemma on joka pitää pestä, eikä niinkään hiukset varsinaisesti.

      Mutta ilman muotoilutuotteita ei kyllä kehtaa mennä ovesta ulos. Kun tukka sohottaa joka suuntaan. Tietysti pelkllä vedelläkin voi muotoilla hiukset. Ja tarkemmin ajateltuna, ''ves' vanhin voitehista''.

      • kesäisin_geeliä

        Talvella hiusvaha ei ole välttämätöntä. Käy aamulla suihkussa ja laittaa hatun päähän kun hiukset ovat vielä vähän märkiä. Työmatkan aikana hiukset kuivuvat hatun sisällä ja jäävät oikeaan asentoon, eivät koko päivän aikana valu silmille. Kesäisin kyllä tarvitaan hiusvahaa tai geeliä, kun ei käytä hattua.

        Shampoo sen sijaan on tarpeellista. Päänahka alkaa rasvoittumaan, kutiamaan ja hilseilemään todella paljon, jos pesee pelkällä vedellä eikä käytä shampoota. Viimeistään viikon tai parin päästä kokeilu pitää keskeyttää.


    • Pesen lähes aina ilman shampoota

    • Hiukseteishampoota

      Ehdottomasti ei shampoota, sillä se vasta kuivattaa hiuksia ja päänahkaa ja sitten pesun jälkeen pitää tahdia hiukset kaikeinmailman tököteillä jotta näiden aineiden valmistajien yritysten omistajien kukkarot lihoaisivat, sitähän ne yrittää, luonnollinen oma rasva pitää hiukset kauniina ja luontuvina ja on nopeaa aina tarvittaessa pestä hiukset ja siihen tottuu alkuun voi olla outoa, mutta kyllä on hienoa kammata hiukset kun ne saa asettumaan miten haluaa. Miksi ihminen pesee iholtaan ja tukastaan kaiken luonnollisen rasvan kauheilla hygeniatuotteilla joita meille syydetään rahan ahneudessa, ei ihme että on ihosairauksia ym. ja rahaa menee hiustenhoidon vuoksi niihin aineisiin ja tökötteihin.

    • pesuaine

      pessy palasappualla jo useamman vuoden !! Jopa parturi-kampaaja sanoi; hiuksesi hyväkuntoiset !! En kertonut pesuista mitään..., mut shampoo : kauppiaiden keksintö...

      pesen kevyesti joka aamu, ja vain; hyvin kevyesti, pienehkä "vaahdotus" saippualla/huuhtelu/hoitoaine, ja Ok.

    • Anonyymi

      Jossain vaiheessa leikkasin hiukset lyhyeksi (n. 5 cm) enkä pessyt niitä kovin ahkerasti, kun shampoo loppui. Tähän ei liittynyt itsellä mitään ideologiaa tai tietoista kokeilua, se oli vain laiskuutta.

      Huomasin yllättäen että hiukset lakkasivat rasvoittumasta ja niitä saattoi olla pesemättä vaikka 3 viikkoa. Ne olivat aina puhtaan näköiset. Tätä jatkui vuosikausia. Joskus harvoin saatoin pestä shampoolla hiukset. Näin kävi siitä huolimattta että oma ihotyyppini on rasvainen.

      Tässä joku aika sitten erehdyin ostamaan uuden tosi tehokkaasti kuivattavan shampoon ja aloin pestä sillä hiuksia pari kertaa viikossa. Sen aloitettuani on taas tukka rasvainen jo seuraavana päivänä. Kuin lehmän nuolema. Aion palata takaisin vesipesuihin. En jaksa olla koko ajan epäsiistin näköinen ja pestä hiuksia joka toinen päivä.

      Itselläni ainakin toimii niin, että päänahka kompensoi shampoolla pesua ja rasvoittaa hiukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe