Meän yksin asuvat vanhukset

naapurinisso

Olis hyvä kunnan järjestää asioillakuljetus, nytkin on sellaset ilmat että jos on muutoinkin hidasta liikkua, niin ei ole asiallista lähteä käveleen asioille, sitten tulisi järjestää heille sellaista, yksin kun istuvat kämpillä, ei osaa käydä kävelyllä kuntoilun vuoksi, olisi sellaisia jotka kerran viikossa kävisi kävelyllä heidän kanssaan, tämä edistäisi kotona asumisen pituutta.

35

754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hohhijaa

      Nämä asiointikyydit on jo järjestetty. Yms voi halukkaat lähimmäiset hoitaa.

      • naapurinisso

        Kenelle olisi järjestetty asiointikyyti, sellaisesta olen kuullut että jätetään jonkin kaupan pihalle, sitten on yksin kannettava ostoksia pitkin kylää asioidessa, vaikeaa varmaan jos on vaikka polvi/lonkka kipeä, ehkä sydänvika, omaiset asuu lähin jossain #oulussa, ja on töissä, ei asia ole niin mustavalkoinen, eikä tämä myöskään ratkaise ulkoilua, yksin ei pidä lähteä mahdollisten vaivojen vuoksi.


    • Irmelilehtokuja

      Kuulin että joillain olisi omia kyytejäkin, en tosin ymmärrä millä perustein saa, isäni asuu käpylänpuistossa, on sydänvika, heitehuimaus, verenpainetauti, nivelrikko polvessa, ym, on hakenut asiointiin kyytiä kunnasta, ei saa, en tiedä miten ne jaetaan, itse asun kemissä, olen päivät työssä, on myös pieniä lapsia, mieheni on myös työssä.

      • naapurinisso

        Kyllä ikäihmiset useatkin pärjäisi, ja mielellään asuisi omassa asunnossaan jos vaihtoehtona on vahustentalo, ei ole usein esteenä yksin asumiseen kun juuri tuo kaupassa, ja muilla asioilla käynti, ylitorniollakin kun on palvelut supistettu minimiin niin asioiminen on tosi vaikeaa, kuten kelan aukioloajat, pitäisi juuri sinä aikana päästä jonottamaan sinne kun se on jonkinaikaa auki, vaikeaa se on jos on jalka/sygänvaivojakin.


    • Sillankurvi

      Ytorniosta lähtiki eniten väkeä muuale viime vuonna. Kuoleva kylä seki on.

      • poistettava

        Sehän on itsestään selvä kun vanhukset ei siellä pärjää, jos ovat esimerkiksi Pihlajarinteen hoidossa, heiltä viedään koko omaisuus, kotonaan asuvaa ei auteta, nuorison työllistys on sellaista että voi päästä jonnekkin puolenvuoden työhön pikkupalkalla, ei siis mitään pysyvää voi suunnitella sinne, pakko on lähteä työnperässä muualle, työttömät ei tee muuta kun ryypiskelee, sen ymmärtää koska se on ainut lohtu arkeen.


      • naapurinisso

        Nythän on niin että kaikki kansanedustajat ovat muka vanhusten hoitotyön puolella, ei pidä uskoa sitä höpinää, se on aina ennen äänestyksiä ne samat jutut, katselkaa menneeseen ja päätelkää siitä mitä kukanenkin heistä on todellisuudessa tehnyt asioiden hyväksi, sillä siellä totuus näkyy, ei odotuksissa, minä tiedän että jokainen näistä joka eduskuntaan pääsee ei muistele köyhiä vaan ajaa rikkaiden asemaa edullisemmaksi, sillä jokainenhan sen ymmärtää että heillä on hyvät tulot, onko kannattavaa silloin ajaa pienituloisten etuja.


      • takapotku

        Ei voi palkata työhön sellaista henkilöä, jolla ei ole koulutusta alan työhön , ei ulkoiluttamaankaan.


      • teennäinen_työvoimapula

        Se on mielenkiintoista että kyllä itse ainakin aikoinaan kelpasin ulkoiluttamaan omaa vanhempaani. Tosin ei siitä palkkaa saanut vaan ei kielletty. Taisivat olla hyvillään h-kunta kun löytyi ilmainen käsipari.
        J o s todella halutaan tuonne apua, niin eikö sitä voi ottaa oppisopimuksella. Silloin pidemmän ajan päälle alkaisi olla henkilökuntaa. Ja palkkaa on maksettava myös tälle harjoittelijalle - tottakai.
        Täysin teennäinen juttu koko puhe "pulasta". Näyttää tuota rahaa riittävän sellaisille ryhmille jotka olisivat saaneet tuoda rahansa mukanansa. Näin pienenä vinkkinä


      • naapurinisso

        Etelämpänä suomesse on sellaisia kuntia joissa koululaiset käy vanhusten luona, he käyvät seuraa pitämässä ja kävelyllä heidän kanssaan, koululaiset ovat olleet itsekkin hyvin tyytyväisiä tällaiseen kanssakäymiseen ikäihmisten kanssa, tällainen toiminta lähentää nuosioa ja vanhuksia kertovat koululaiset, on kuulemma ihan yllättävän kivaa seurustella heidän kanssaan, sehän muutenkin jo antaa jonkinlaisen pohjan tulevaan työelämään.


      • eiainakhaan

        Olis tääläki hyvä järjestää sellaista toimintaa koulun puolesta, se oliski hieno juttu kaikin puolin.


      • pikkuvirhe

        Ylitorniolla on kunnassa sellaiset työntekijät että heiltä ei voi odottaa mitään edistyksellisiä asioita.


      • naapurinisso

        Uskoisin että on paljon nuoria jotka mielellään auttaisivat vanhuksia siinä päiväaskareet muuttuisi normaslista, ja avustaminen olisi ainutlaatuiben kokemus, vanhukset on mukavaa seuraa, kertovat omia kokemuksiaan elämän varrelta, sellaista mitä ei moni tiedä olleenkaan.


      • niinseonjuu

        Koululaiset voisivat vaikka lukea vanhuksille.En muuta päästäisi tekemään, vastuu kuitenkin ammattiin käyneillä hoitajilla.vaitiolovelvollisuuskin tulee ottaa huomioon, kun valitaan työntekijöitä.


      • Väkettävinkunaa

        Onhan se, mutta hyviä kokemuksia on noissa paikoissa joissa koululaiset ovat vanhusten seurana, tietysti on katsottava millaisen henkilön laittaa tehtävään..


      • Ainaonkyläilty

        Ei siihen koulua tartte käyä että toista tukkee kävelessä ja porisee jonku seurana.


      • kapuloitarattaissa

        Ihme juttu kun kertovat että joillain on jopa 18 asiointikyytiä kuukaudessa, ja minun tutulle niitä ei ole annettu, sanoneet että kimppakyyti ajelee sieltä, kuhan maksaa 5e. pääsee kaupalle ja sitten illemmalla takaisin, mitenhän se on, eihän tämä tuttuni saa edes kantaa kun kilon painoista esinettä, ja eihän kaikki asiat ole siinä kaupalla, lähde siitä käveleen polvet sökönä ympäri kylää kanniskellen tavaroita, hosss,,, järki käteen ja ostoksille.


    • mly

      Lääkärin lausunto laaja trveydentilasta lääkäriltä.(Toimintakyky pitää selvitä lausunnosta,josta näkee vaimmaisuus asteen )Kannattaa peryhtyä sosiaaliministeriön vammaisoikeuksiin ja kuka siihen luokitellaan.Jos ihminen ei kimppakyydillä voi liikkua ja odottaa ,varmaan kuuluu edellä mainittuun ryhmään,kunta ei silloin voi olla myöntämättä kyytejä.Jos tulisi kielteinen päätös soita aviin.

      • samatnaamat

        Ylitornion kunta on itsenäinen valtio, ainakin päätöksistä ja teoista päätellen, täällä ei noudateta minkäänlaista suomen lakia, akat päättää keskenään kahvistellessa kuka saa mitäkin kunnalta, ei sinne juorukerhoon mikään vaikuta.


    • mly

      Kyllä vaikuttaa,kokemusta on asiasta ja paljon eri vanhusten oikeuksista.Tiukka pitää olla ja asiat hoitaa avissa ja tarvittaesa soittaa sosiaaliministeriöön asti.Kunta saa muuten varoituksen jos ei toimi sen jälkeen oikein.

      • eiihmisiäautetaenää

        Ei käy enää siivoojakaan, oli kuulemma otettu pois vaikka siitäkin itse osan maksanut, nyt ei tiedä kenet saa siivoaan, itse ei kykene sydänvaivojenkaan vuoksi, ei kestä juuri mitään tehdä niin tulee pahoja rytmihäiriöitä ja menee kammiovasteelle.


    • stt

      Mitkä oli perusteet pois ottoon ?Onko vammaispalveluihin oikeuttu henkilö ?Kunta siis tarjonnut ?

      • naapurinisso

        On ikää 87v. ja pahoja sydänhäiriöitä, nivelrikko, sydänmen toiminta on vajaa, ei kestä edes kävellä nopeaa, nythän on koko suomessa työvoimapula vanhusten hoidossa, pitäisi innostaa nuoria tällaiseen, edes kesätyöhön, en tosin tiedä tukeeko tämä kunta tällaista.


      • naapurinisso

        On hyvin usein Ambulanssila viety Kemiin kun syden on mennyt kammiovärinälle, hänellä on kyllä tahdistaja, mutta se ei auta tällaisessa, olisi hyvä kun käytettäisiin kävelyllä aina joskus, ei uskalla yksin lähteä, juuri postin hakee, mutta ei uskalla jokapäivä sitäkään, ei tiedä koska sydämmen rytmi pettää.


      • Anonyymi
        naapurinisso kirjoitti:

        On hyvin usein Ambulanssila viety Kemiin kun syden on mennyt kammiovärinälle, hänellä on kyllä tahdistaja, mutta se ei auta tällaisessa, olisi hyvä kun käytettäisiin kävelyllä aina joskus, ei uskalla yksin lähteä, juuri postin hakee, mutta ei uskalla jokapäivä sitäkään, ei tiedä koska sydämmen rytmi pettää.

        Joo ei riitä meän muorikkaan käykkö kääntymässä pihalla ja kauhea puuskutus muuramasta askelleesta loppuy kunto raukala aivan kokonaa


    • Anonyymi

      YLitornion päättäjät vievät taas vanhustenjuhlan Karemajoille.
      Eikö päättäjillä ole lainkaan järkeä päässä? Kunnantalon auditorio olisi joka vuosi oikea paikka vanhustenviikon juhliin.
      Sinne pääsisi vaikka kävelemällä.
      Mikä velvollisuus on tukea juuri tätä yrittäjää?
      Eikö kunnan vanhukset pitäisi laittaa ensisijalle?
      Vanhukset tuovat työpaikkoja Ylitorniolaisille pilvin pimein. Vanhuksia ja vammaisia ja sairaita ei siis saa pitää rasituksena vaan tärkeänä työnantajaryhmänä, joiden ansiosta kunnassa on suuriakin palkkoja nauttivia, hyviä veronmaksajia.

    • Anonyymi

      Ylitornion vanhukset ovat muutenkin heikoilla, kun kaikki tärkeät lähipalvelut on lakkautettu, kaikki asiointi on digipalveluiden varassa ja puhelimellakaan ei pääse enää suorasoitolla mihinkään muuten kuin monen mutkan, usein Helsingin kautta.
      Miksi huonokuntoiset vanhukset on jätetty SUOMESSA heitteille monessa suhteesa?
      Bussiliikenne on lopetettu, joten syrjäkylillä asuvat vanhukset ovat heikoilla.
      Vanhuksilta, jotka ovat tottuneet elämään itsenäisesti, on rosvottu kaikki mahdollisuus tulla itsenäisesti, ilman apua ja kalliita palveluita toimeen, vähävaraisilla vanhuksilla ei edes ole niihin mahdollisuutta, ei rahaa niihin.
      Vanhuksille vain tuputetaan digiosaamista, joka monelle heistä on suoranainen mahdottomuus.
      Se vaatisi täysin uuden ja tuntemattoman opettelun, johon heistä useimmat eivät kykene.
      Moni nuorikin on uuden ja tuntemattoman asian edessä heikoilla.
      Eikö vanhuksillakin tulisi olla täysipainoinen ja turvallinen elämä?
      Kaikki vanhukset ovat sen ansanneet, jos ei suuripalkkaisia työntekijöinä, niin suuripalkkaisille työnantajina.
      VANHUKSIA EI TULE SAATTAA MUUMIOIKSI JA PRIORISOIDA POIS MAAILMAN KARTALTA!.

    • Anonyymi

      Tänään, vanhustenviikon pääjuhla on Ylitorniolla järjestetty Karemajoille, korkealle Ainiovaaraan, jonne eivät monetkaan vanhukset pääse, eivät kykene heikoin jaloin ja voimin kiipeämään.
      Onko näin, että vuosi toisensa jälkeen juhlat järjestetään vain kermaperseille, joilla on hyvät kulkuneuvot, ja kenties kunta kustantaa heille taksikyydinkin juhliin?
      Säästö mikä säästö!
      Moni vähävarainen vanhus ei pääse ilmaisille tarjoiluille, ja koko ajan puhutaan, kuinka he kyhnyttävät yhteiskunnan rahavaroja.
      Mikä on totuus tässäkin tapauksessa? Kuka se tässäkin tapauksessa, niin kuin monessa muussakin tapauksessa nauttii yhteiskunnan palveluista ja kuluttaa verovaroja? Ketkä taas kunnassa ja yhteiskunnassa jäävät nuolemaan näppejään?
      Ketkä nauttivat kunnan ilmaispalveluista, joista syytetään vähävaraisia?
      Näin hyvin myös Ylitornio huolehtii kunnan eliitistä.
      Ja hyvin moni hyväksyy sen, vaikka kunta syrjii heikoilla olevia vanhuksia, jotka luovat suuren osan kunnan työpaikoista ja mahdollistavat sen, että kaikkien kuntalaisten ei tarvitse lähteä kilometritehtaalle tai suuriin liikekeskuksiin työn perässä.
      Niin että kunnan väkiluku säilyy ja kunta pysyy väkiluvultaan ja kylläkin heikoilla järjestämiensä palvelujen suhteen elinkelpoisena.
      Vanhukset, kunnan voimavararana ja palvelujen ja työpaikkojen ylläpitäjinä kunniaan!

      • Anonyymi

        Jos osaa lukea ilmoitukset, on mainittu että kuljetus järjestetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos osaa lukea ilmoitukset, on mainittu että kuljetus järjestetään.

        Kenelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenelle?

        No vanhuksille


    • Anonyymi

      Jopa muistikerholaisten tilaisuuksia järjestetään Karemajoille.
      Kuka ottaa vastuun siitä, että joku muistikerhoon pyrkivä eksyy polulta metsään, eikä häntä sieltä ehkä löydetä ajoissa?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Se maksaa euroja.
        Sitäkään kuljetus- ja taksikyytiä ei ole joka tilanteeseen ja tilaisuuteen edes saatavilla.
        Siitäkään ei kerrota julkisesti, mitä se pitää sisällään ja että kenellä on siihen mahdollisuus ja oikeus , ja että missä tilanteessa ja millaisessa tilanteessa sitä voi anoa ja käyttää.
        Kaikki peitellään ja pimitetään, niin että vain harvat, kunnan keskinäisen henkilöstön puskaradion käyttäjät saavat siitä huippusalaisen tiedon.
        Muiden kyytiä tarvitsevien pitää hankkia siitä tietoa seitsämän lukon kautta, ja saavatko asiaan selvyyden senkään jälkeen?
        Säästö mikä säästö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se maksaa euroja.
        Sitäkään kuljetus- ja taksikyytiä ei ole joka tilanteeseen ja tilaisuuteen edes saatavilla.
        Siitäkään ei kerrota julkisesti, mitä se pitää sisällään ja että kenellä on siihen mahdollisuus ja oikeus , ja että missä tilanteessa ja millaisessa tilanteessa sitä voi anoa ja käyttää.
        Kaikki peitellään ja pimitetään, niin että vain harvat, kunnan keskinäisen henkilöstön puskaradion käyttäjät saavat siitä huippusalaisen tiedon.
        Muiden kyytiä tarvitsevien pitää hankkia siitä tietoa seitsämän lukon kautta, ja saavatko asiaan selvyyden senkään jälkeen?
        Säästö mikä säästö.

        Onhan siinä asiointiliikenneilmoituksessa henkilön yhteystiedot, jolle voi soittaa ja kysyä. Ihme vääntämistä taas.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe